Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A csodás Olimpia étterem beindította Budapest nyálelválasztását, talán ennek köszönhető, hogy a Váci utcában megnyílt Bábel étterem provanszál lantolásra késztette a pesti kajabloggereket, köztük a Pápanőt, Chili és Vaníliát. (Nem linkelek többet, mert az ő posztja úgyis tele van hiper- illetve ugróhivatkozásokkal.) Részben a trubadúrénekek hatására Bede kollégával és Erik D'Amatóval elnéztünk a helyre, de a szájjal kéjelgés temploma helyett erősen túlárazott és módfelett túlértékelt éttermet találtunk. (A Chili és Vanília-poszt miatt abszolúte pozitív előítéletekkel érkeztem, ráadásul az ember nem szereti bevallani, ha hülyeségre tolt el 20 rugót 2 óra leforgása alatt, és mégis.) A Bábelről legutóbb Angelday írt a Plastikon, oda írtam ma egy hosszabb kommentet, ezt sütöm el most posztként, mert jó hosszú lett és hátha sikerül megóvnom pár embert a csalódástól.

* szerintem extrém erős túlzás, hogy a belső kialakítás "végtelenül igényes" lenne. Nem ízléstelen, igénytelen vagy ilyesmi, de a város, nemtom, tíz legdrágább - és ahogy József nagyon helyesen megállapította, a csúcsgasztronómiára hajtó - éttermének egyikéhez képest nekem ez kevés. Csillogó feketeség mindenütt - ez jól mehet egy luxusautószalonhoz, luxusétteremnek, a gasztronómia kifinomult szentélyének nekem ez kevés és főleg rideg. (Zárójeles kérdés, hogy ha valaki igazi csúcséttermet álmodik, hogyan választhatja helyszínnek a rettenetes asszociációkat keltő Váci utcát. De ez legyen a tulaj baja.)



* az adagok mikroszkópikussága egyszerűen tényleg túlmegy a tűréshatáron. Értem én, hogy egy csúcshelyre nem dagadni jár az ember, de az sem normális, ha egy ilyen sokfogásos vacsora végére nemhogy nem laksz jól, de enyhe teltségérzeted sincs, a fogások meg akkorák, mint a Subbacultcha szerint Szellő István pénisze. Bizonyos esetekben mire eldöntöttem volna, hogy ízlik-e, vége is volt. Hogy plasztikus - bruhaha - legyek a legtöbb tétel nincsen két normális evőkanálnyi!

* én is a magyar menüt ettem, a legtöbb fogás ugyanaz volt, mint a Józsinál. A "kocsonyázott malac főtt borjúnyelvvel, tormás lencsesalátával" szép, de abszolúte nem különleges fogás, semmi plusz, jó, de nem kiugró kocsonya LSD-bélyeg méretben, jellegtelen nyelvvel és papucsállatkányi salátával. A halászlé viszont nekem, fanatikus bajai-mohácsi-dunai halasként, gyakorló halfőző horgászként is meglepően jó élmény volt, a szemcseppentőnyi adag ugyanis majdnem képes volt hozni egy közepes Baja-környéki, otthon főzött lé szintjét. Ami nem kevés, és ez nem léha vicc a részemről, hiszen a hazai éttermek 99 százalékában képtelenek ilyesmire, budapesti menő helyek included. Érdekes kérdés, hogy adott-e hozzá az élményhez, hogy valamilyen molekuláris eljárással kihipózták, sárgává tették és kicsit meghabosították a halászlét (nem adott), illetve hogy folyami rákot is tettek bele (adott). A mikromérethez képest nagyvonalúan adagolt haltej viszont kissé nyers maradt, ami nem vált a javára. A sorbet tényleg a menüsor mélypontja volt, túl hideg, teljesen ízmentes, a molekuláris hab meg akkora sznobizmus, hogy azt csak egy kétoldalas képlettel tudnám kifejezni. A főétel (bikabélszín rókagombás marhapofa raguval) volt az egyetlen, csúcsárat kérő önjelölt csúcsétteremhez valóban méltó fogás. Tökéletes állag, kiváló nyersanyagok, olyan mártással, hogy attól sírva is fakadhat, aki az ilyesmire hajlamos. A tündéri pincércsaj elmesélte, hogy a mártást külön készítik, e célra szánt bélszínből, amit utána az ő macskája kap meg enni.

* Szóval nagyjából ennyi, itt most nyilván a kritikus vonal domborodik ki jobban, az étterem összességében azért egyáltalán nem rossz, szándéka szerint még igényes is lenne, de minden ételre kiül az El Bulli étterem titkos laboratóriumában lepárolt molekuláris izzadság, a görcsös, egy idő után feszélyesző igyekezet, hogy nagyot villantsanak. Ez nem barátja az igazán oldott gasztronómiai élvezeteknek. És a hely külön pechje, hogy nagyjából egy időben indult a hasonló profilú (menü formájában szolgáltatott sokfogásos csúcsgasztronómia) Olimpiával, ami eleve sokkal jobb nála, az ár/érték-arány pedig egyszerűen összehasonlíthatatlan. Nem beszélve arról, hogy ott milyen vicces a régi görög étteremből megmaradt környezet és a csillagok szerencsés mozgása esetén együtt ihatunk a konyhában a séffel. A Bábel főnöke gondolom részecskegyorsítóba dugja a nyelvét, ha egy kicsit le akar lazulni.

32 komment

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr64773797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kilgore Trout 2008.11.17. 16:36:07

Pár éve a Box utcában (K.Koko István féle) jártam kisebb társasággal, ott jártam így a kajával kapcsolatban. Feleségem, aki nem nagy étkű, sokszor még a zónaadagját is én eszem meg normális helyen, éhes maradt, és megjegyezte: menjünk át egy mekibe jóllakni. Ok, én paraszt vagyok az ilyen helyekhez (tudod, oviban szalonna volt a jelem, továbbá az első legomból is disznó ólat építettem stb.), de azért ennél kicsit többet vártam ott is. Szóval, az ember kerülje az ilyen helyeket, ha a pénzéért zabálni akar. Arra ott van a kerepestarcsai Nosztalgia vendéglő.

2008.11.17. 16:44:11

Benne még nem voltam, de kintről nézegettem már. Amit onnan láttam, nekem tetszett, sőt odáig fajultam, hogy, ha egyszer a "lesz egy éttermem" dolog beüt, nem lehetetlen, hogy valami hasonlót szeretnék.
Persze, nem vagyok én lakberendező, hogy azt mondjam, hogy az én ízlésem a top design ;-)))
A többit meg szomorúnak tartom, még pedig azért, mert a kis adag karöltve a borsos árakkal már nem szubjektív vélemény (vagy legalábbis sokkal-sokkal kevésbé az, mint a design bírálata).
És nem zabálni járok étterembe, de ezzel bukta az étterem, hogy kipróbáljam, amit, ahogy írtam, már terveztünk. (mert, hogy nem csak a design, hanem a kitett étlap is tetszett)

Freechild 2008.11.17. 16:46:27

A nagy rongyrázásban, meg arisztokratáskodásban eltűnik az étel... könyörgöm, ezek éttermek, nem kaja-minta kostoltató helyek. Adjanak ki csak egy-két képet amit megnyalhatnak a kedves vendégek, és akkor még mosogatni sem kell. Attól ne legyen már exkluziv hogy kevés.
Nem csipázom az ilyet...

Kilgore Trout 2008.11.17. 16:51:27

Nem tudom, nekem valahogy a nevében is benne van: étterem. Azt gondolom, hogy ez egy olyan hely, ahol enni lehet.
Jó, ne zabáljunk két pofára (amúgy meg mér ne?), de tényleg, amikor egy baszott nagy tányér közepén van egy bolhaszarnyi kaja, attól excusive a dolog? Ha vizuális élményre vágyom, akkor elmegyek képeket, vagy filmet nézni, nem pedig étterembe.

kipu · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_trollh_rad/ 2008.11.17. 16:54:52

Laci, azért az adagokat az Olimpiában se eresztik bő lére. Inkább a kulináris élményért érdemes menni, előtte pedig nem árt benyesni pár zsírosdeszkát, ha az ember nem akar éhesen távozni.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2008.11.17. 16:58:38

Nem vagyok kicsinyes ember, de a 'drága, de kevés' éttermektől én is sikítófrászt tudok kapni. Ennyi pénzért adjanak többet, mi a fenén spórolnak?? Ha nem bírom megenni, majd megmarad, akkor is rettentő sokat kerestek az ügyön. Ha pedig valaki éhes, akkor legalább jól is lakik, amellett, hogy finomat evett. Az se rossz...

2008.11.17. 17:10:23

Azért, a másik véglet sem feltétlen jó, legalábis, nekem nem érv egy étterem mellett, ha "lelóg a hús a tányérról" (már mert akkora).
Pont annyi legyen, mintha az okos lány főzte volna: se túl kevés, se túl sok.
Az nem baj, ha hamarabb fogy el, mint, amennyit még az íze miatt meg tudnék enni, de, hogy még tkp az ízét sem tudtam kielemezni, máris üres legyen a tányérom....az :(((

azize 2008.11.17. 17:18:20

Lógjon csak le! :) Mint Újpesten a Csülök Vendéglőben. A lelógó részt készséggel becsomagolják neked :)
Csak céges vacsin járok ilyen puccos helyre, különleges elnevezéseket, extra tálalásokat lehet találni, de hogy jóllakni?? Azt már nem :(

azize 2008.11.17. 17:19:01

Lógjon csak le! :) Mint Újpesten a Csülök Vendéglőben. A lelógó részt készséggel becsomagolják neked :)
Csak céges vacsin járok ilyen puccos helyre, különleges elnevezéseket, extra tálalásokat lehet találni, de hogy jóllakni?? Azt már nem :(

markoferko 2008.11.17. 17:19:49

szily: egy helyet tudok ebben az otvar varosban, ahol konstansan kepesek megfelelo bajai (nem paszirozott szar) halaszlet fozni, az a bajai halaszcsarda. ha tud meg valaki ilyet, akkor szoljon

bede nem azt mondta a kk-n, hogy az azsiai ettermek ar/ertek aranya utan ketszer is megondolja, hogy betegye-e a labat egy magyar egysegbe? hat itt hiaba gondokodott ketszer is. hehe

ihatethisindapassthingy 2008.11.17. 17:24:08

A magam részéről jobban szeretem, ha a fine dining nem erőlteti túl az adagokat, elvégre ilyen helyre azért mennék, mert egy jó konyha többféle produktumát is szeretném megkóstolni (legalább egy előétel-főétel-desszert férjen bele). Ha zabálni akarok, akkor főzök magamnak vagy arra is megvannak a megfelelő helyek. Legutóbb az Artesanoban jártam (egyébként 7/10), ott is kis adagok voltak és kifejezetten hálás voltam érte, hogy nem hörögve, vörösödő fejjel kellett belefulladnom az utolsó falatba.

Angelday fotóin nem tűntek olyan kicsinek az adagok, ti is akkorát kaptatok? Bár... OMG az egy normál méretű villa?!

DartagnanX 2008.11.17. 17:24:20

Olimpiából nem távoztam éhesen, nem voltak hatalmasak az adagok, de nem is mikroszkopikusak

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.11.17. 17:39:26

Nyilván az árak és a méretek igen kevéssé tükrözik a bevett magyar trendeket, de azért egy apró félmondat talán segít kinyitni a szemeket.

"A tündéri pincércsaj elmesélte, hogy a mártást külön készítik, e célra szánt bélszínből"
Tehát miközben bélszínt eszel, egy másikat is betolsz mellé mártás formájában. Ez a nem mindegy, nem csak a "spór", meg a trend van a dolog mögött, hanem a(z elvileg) kifogástalan minőségű alapanyagok, amiknek nem eléd vágják ám a legvégit is, hanem a legjavát kapod.
Nem akarok védeni senkit, sose jártam még arra, csak a dolog azért kicsit komplettebb, mint, hogy kispórolják a kaját a tányérról.

Fekafika 2008.11.17. 18:15:34

Ha jó halászlét karsz enni, akkor inkább menj Vámház körúti Pesti Sörcsarnokba. Lepusztult berendezés, alkesz pincérek, de halászlé remek:D. Talán még jobb az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán az 50-es kilométernél lévő MOL kút mellett található csárda halászléja. A jókai bablevesük is álom-kategória.

Belga Proliné 2008.11.17. 19:16:31

Az Olimpia valóban nem rossz, bár a görög étteremtől megörökölt eccervicces dizájn nekem mostanra pont annyira besült, mint a bábeli csillogás.

Nagyobb baj, hogy az, hogy az itt molekuláris izzadtságszagban, ott meg nemtörődöm franciásságban kulmináló erőfeszítés ellenére, mindkét helyen inkonzisztens az ételek minősége.

Ez pedig közismerten a magyar vendéglők és vendéglősök fáraóátka.

Rózsaolaj 2008.11.17. 19:27:22

Hogy őszinte legyek, én nem jártam az Olimpiában, ellenben a Bábelben igen. Nyilván kicsik az adagok, én személy szerint jól laktam. Az árak meg nem véletlenül olyan magasak...gondolom egy csomó alapanyagot külföldről kell beszállítani, az áruk is magasabb. A minőséget meg mindenhol meg kell fizetni. A Ferran Adria által kitalált sűrítő és egyéb anyagoktól nem hiszem, hogy hemzsegnének az ételek. Aki csülköt akar, egyen azt, de ne várja, hogy olyan színvonalú kaját kap, mint egy elsőrendű étteremben. 8 fogásnál meg szerintem nem lehet kiszámolni, hány adaggal laksz jól. Amúgy olvastad a vendégkönyvet a Bábelben? Én megnéztem, amikor írtam bele. Ebből látszik a különbség a magyar és a külföldi között. A gasztronómia nem a zabálásról szól.

GONOSZ 2008.11.17. 19:41:12

Kedveskéim!

Tudjátok e, hogy jó helyekből a béka segge, (nem csak a combja!) alatt vagyunk? Mint a kommentekből is kiderül, a magyar még mindig zabálni jár az étterembe és itt össze is ér a két dolog!
Azért nincsenek kiemelkedően jó helyek, mert nincs rá igény. Próbálkozások persze vannak, kérdés, hogy meddig bírják! Sokszor előfordult velem, hogy 1-1, gasztronómiai csodát sikerült találnom, aztán amikor másodszor mentem, teljesen lezüllött (sima hétköznapi) kaját kaptam.
Nem az a baj, hogy nincsenek itthon jó szakácsok, az sem, hogy bátor vendéglősök, a baj az, hogy kimagasló minőséget kiválló alapanyagból lehet előállítani, ami manapság tetszik, vagy nem egész európában egyforma árú! Aki elkészíti, aki tálalja, a vendéglő, mind-mind más színvonalon működik! Tegyétek szívetekre a kezetek! ti dolgoznátok egy ilyen helyen napi 12-15-órát, 200-250-ezer forintért? Ugye ti is elkérnétek a 3-és 5-kiló közöttit?! Sajnos a magyar zsebnek ez ma még sok! Csak ezért fanyalgunk! Ha a napi keresetünk, mondjuk feléből kijönne egy jó JÓ! ebéd, vagy vacsora egy JÓ helyen, nem pampognánk, hogy kicsi az adag, drága, sznobista molekuláris hab, meg efféle. Örülnénk neki. Nyugi, ez itt még jó ideig nem fog menni!
Azt meg, már bocsánat, de kikérem magamnak, hogy a tányérról lelógó rántotthúsos helyeket egy Lapon! említsük egy kulináris tárházzal!
Aki erre kiváncsi, az csináljon egy bableves.hu oldalt magának és ott kommentezzen!
cső!

evernever 2008.11.17. 19:45:56

Szar lehet ilyen igénytelen parasztnak lenni...

szily 2008.11.17. 19:59:47

hahó

sok komment foglalkozott az adagok méretével, mondhatni a legtöbb, így a jegyzőkönyv kedvéért mondom, hogy persze nem várnék fogásonként egy államtitkárarc-méretű adagot, de egyszerűen van egy határ, ami alatt az ember (a szájpadlás) alig-alig tudja felfogni, mit is evett. Na itt a vörös vonal alá estek. Nem akartam degeszre lakni, de furcsa lenne tagadni, hogy az evésnek - még a fine dinignak is - van egy olyan alapvonása, hogy az ember nem akar direkte éhes lenni utána. Hozzáteszem, a dolgo nem ugrott volna ki ennyire, ha nem olyan csapongó az ételek színvonala. Hogy világos legyen: a gyenge sem rossz volt (kivéve talán a sorbet-t), csak ahhoz képest halvány, amit a hely, a menü a hangulat és - ne tagadjuk - az ár igért.

Szibarita 2008.11.17. 20:22:03

Bedenek onmagaban nem hinnek, de Eriknek igen, megis az ovek a legjobb magyar kajaoldal, megha angolul is van.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2008.11.17. 20:27:02

Ha Pécsett jársz próbáld ki a pécsi törzshelyünket a belvárosban, a Korhely Pub-ot /www.korhelypub.hu/. Nagyon kellemes a dizájn, régiségek, lemezek, hangszerek, szalma, mogyoró. A kaja meg egyszerűen isteni és nagyon elég! Kedvencem a moszkvics slusszkulcs!

TuskóHopkins 2008.11.17. 20:27:58

Majd jön Gordon Ramsay oszt gatyába rázza a bandát.
:-)

2008.11.17. 20:29:31

Nagyon jó kis beszámoló, köszönjük. :)

viktorlantos 2008.11.17. 20:56:28

arakkal kapcsolatosan sem kell elborulni egybol. hol van ez meg egy tengerentuli fine dining etteremtol ahol siman elversz 300-500 dodot egy estere...

legyen ilyen is meg olyan is. legalabb nem a susogo nacis sracokkal lesz tele a hely ;-)

markoferko 2008.11.17. 21:34:02

legalabb nem a susogo nacis sracokkal lesz tele a hely ;-)

komolyan gondolod? budapesten? 2008-ban? viccelsz

xenuka 2008.11.17. 22:00:22

Mi kell a jó étteremhez:
Elsősorban jó ételek.
Mitől jó? Jó szakács, jó alapanyag, főzés, íz, állag, tálalás, köret. Normális adagok, nagy választék.
Jó személyzet.
Mitől jó? Tiszta, jól ápolt, uvarias, nem tolakodó, nem bizalmaskodó, illemtudó, nem 14 és nem 70 éves és gyors, készséges.
Jó étterem.
Mitől jó? Jó környék, jó hírnév, jó tulaj, ízléses berendezés, szép teríték, halk jó zene, padlószőnyeg, selyemtapéta, diszkrét világítás, kellően tágas, de vannak boxok is.

Összegezve: hangulatos, stílusos, kellemes akár egy 12 fogásos ünnepi ebédhez, akár csak egy gulyásleves somlói galuska pároshoz.

Szerencsére vannak ilyen éttermek Magyarországon is. A mai "trendi" longue stílus annyira sivár, hogy fáj.

bagusz · http://blog.truffle.hu/ 2008.11.20. 02:42:58

mostantól szilyt is bulvar fikagyarosok koze sorolom. felbaszott ez az ostobasag

az a szemfenyvesztes ami itt foyik. hogy nem jon be az dolog, de ez a gusztustalan bulvaros felhaborodas köcsög dolog. szar lehet ha valaki azert kapja a fizeteset hogy fikazzon, rszre se veszi hogy köcsög lesz.

Corneliuss 2008.11.20. 16:49:42

Hát az Olimpiától csak azok a nagyon kedves "gasztronómusok" vannak elájulva, akik nem voltak még igényes - nem divatos - , nyugat-európai étteremben. Én azt gondolom, nem elég, ha valaki jól főz, a gasztronómia egy kicsit több annál.pl: jó lenne, ha minden időben, mikor a nyitva kellene lennie az üzletnek, nyitva is lenne az étterem, függetlenül attól, hány fő foglalás van az adott napon. De sebaj, ez a nagy magyar valóság. A Babelről meg csak annyit, ha minden magyar vendéglátással, gasztronómiával foglalkozó szakember vagy "szakembernek" mondott tulajdonos ennyit foglalkozna az üzletével, illetve kollégáinak ennyi lehetőséget adna a fejlődésre, akkor nem itt tartanánk, ezzel a nagy budapesti vendéglátással. szily elég ostoba hozzászólása kicsit idegesítő, menjetek csak együtt inni az alkoholista séffel az Olimpiába....

P.Gabor 2008.11.23. 14:38:04

Pusztai Gabor vagyok, szeretnek par szoval hozzaszolni fuggetelenul a velemenyektol, ki hogy tavzott. Onok szamara megismerhetett nem csekely invesztíciójú konyhatechnologia beinditasa es annak fenntartasa nem keves koltseg.Ez termeszetesen nem a vendegen kell leverni.De szerintem senkinek sem a celja ha ilyen jellegu ettermet mukodtet!En ugy gondolom mi dontjuk el milyen kategoriaju ettermet valasztunk.Termeszetesen az arak magasabbak lesznek de ha anyagilag nezzuk akkor nem szabad ilyen kategoijat valasztanunk mivel nem ereznenk konforterzeunk megfeleonek,lesnek minden egyes penit.Elrontjuk a varazsat mielott meg elkezdodne a Gasztronomiai talakozasunk.Nyilvan mi latjuk salyat kereteinkebe mi fer bele..?
Etteremek,legyen barmilyen annak szellemeben erkezek es az elvarasaim is annak mertekeben valtoznak.
En azt tudom mondani Babel etteremmel kapcsolatban orulok annak hogy van!Megtisztelo a Sef odaadasa az etel, alapanyag ismerete, es a szerete a fozes irant! Ez latszik a tanyeron "izeket nem atalakittani kell hanem megorizni kell" Zoldsegek friss es etvagygerjesztoek, a hus nem egy szaraz cipotalp, a molekularis konyhara az a velemenyem azt igazan senki sem csinalja meg Magyarorszagon!
Habok es egyebb ordogi eljaras amit hiszunk etvagygerjeszto hatsuk van ez egyfajta kiegeszitto a tanyeron nem az dominalja az izt egyfajta tisztitto erzete is lehet pl dinnye szorbet-nel menta habbal kivalo tiszta izek a " gyumolcs izei"nem curos stb,keves mentahabbal kivallo, salyat velemeny! De elotte elkell latogatni mas kulfoldi ettermekbe es talan akkor arra az lenne a velemeny ezek mi a turot adnak nekem..bolhat? Itt a legfobb problema a nyitottsag amire mi meg nem allunk keszen mert meg mindig egy jo kiados porkoltben latjuk az etelt, az nem baj de akkor nem kell ilyen helyeket felkeresni mivel magunk is hozzavagyunk szokva az eros izekhez elfelejtettuk hogy egy zoldseg mennyire mennyei tud lenni ha nincs agyonfozve sott ha meg Sous Vidol-jak a zoldsegben a vitamin minden fele asvanyiangyag, repaba karotint megorzi, fantasztikus! En ertekelem azt hogy merik hasznalni mind ezt a technologiat es probaljak az emberek ele talani, megha a menu osszeallitasa korantsem egyszeru mivel az emberek nehezen fogadjak el azt amit ujnak hiszunk de mas orszagokban ez normalis, de mi mindig hadakozunk mindennel es megbizonyosodasra vagyunk itelve nem fogadunk el szinte semit?!Szoval magunkaba is keresnunk kell a hibakat nem csak az etteremeskben.....

bukott madonna, nagy didikkel 2008.11.27. 08:54:55

Belga Proliné,
az Olimpia nem azért hagyta meg a vérciki görög dizájnt, mert viccesnek találja, hanem azért, mert - nagy hasú befektetők híján - inkább a konyhába meg az alapanyagokba fektettek. A nemtörődömség pont a gasztronómiában nem jellemző a franciákra.

Kipu, az Olimpiában rendelhetsz három fogást, de rendelhetsz hetet is, amitől garantáltan jól laksz (és ami az amuse-okkal és a köztes falatokkal együtt igazából 9-10 fogás).

Corneliuss, figyuzz, könyvtárba meg uszodába se akkor mész, amikor akarsz, hanem amikor nyitva van. Nemtom mit dolgozol, de gondolom ideges lennél, ha az emberek azt várnák el, hogy bármikor a rendelkezésükre állj. Az Olimpia déltől háromig ebédeltet, aztán bezárnak, hogy előkészüljenek az esti menetre. Ez minden, a miénkénél fejlettebb vadkapitalizmusban úzus, aminek az a lényege, hogy amikor bemész, ne fagyasztott cuccokat toljanak eléd, amiket bármikor föl lehet engedni, hanem friss ételeket, amelyeket frissen kell beszerezni. Ki az alkoholista séf, mert ez nem volt egészen világos? Ha az Olimpiás Takács Lajosra célzol, akkor valaki csúnyán becsapott. Legközelebb, ha arra jársz, győződj meg róla magad: menj be hozzá a konyhába (mert be lehet), vagy kérd meg, hogy jöjjön ki az asztalodhoz (ha nem nagy a hajtás), mert beszélgetni szeretnél vele. Ki fog menni, és akkor majd kérd meg, hogy leheljen rád.

cyber panka 2008.12.04. 11:16:51

bábelen gondolkodtam már, de most ujragondolom.
Olimpia a kedvenc, exSusogó (enoteca corso, Pécs) is szorosan a nyomában.
Szily ott voltál már?
süti beállítások módosítása