Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Írtam egy kiállításkritikát a Természettudományi Múzeumban most nyílt Predátorokról, amivel vérig sértettem a közepesen ismert erőművész párost, a Rippel fívéreket, gondolom azzal, hogy B-listás hírességnek neveztem őket. Csodálatosan szórakoztató levelet küldtek emiatt, karrierem egyik legjobb darabját, ami a légidézőjeles indítástól a pályaelhagyás drámai csúcsáig szédítő ívet húz, és alant olvasható.

Válaszom a Brothersnek:

Tisztelt Rippel Ferenc és Viktor!

A "politikai háttér" a cikkemben kizárásos alapon a következő szakasz lehetett:

A hírességek világában járatlanabb olvasók kedvéért mondom, hogy a feltűnően izmos Rippel fívérek attól irtó híresek, hogy az egyikük megáll stabil terpeszben, a másikuk rámászik, aztán fura, természetellenes pózokban tekeregnek egymáson, de egészen lassú, lajhárszerű tempóban, mintha bekenték volna őket mézzel, vagy valaki Gyurcsány Ferenc-beszédeket suttogna a fülükbe megállás nélkül. Ez talán erőművészet, talán politikai állásfoglalás, egyelőre nem derült ki.

Ezzel nem szándékoztam azt állítani, hogy fellépés közben tényleg Gyurcsány-beszédeket
hallgatnak (ez esetben képtelenek lennének olyan óriási erőt kifejteni), hanem, meglehet
ügyetlenül, vicceltem. Ezennel a nagy nyilvánosság előtt szögezem le, hogy fogalmam sincs, Rippelék hallgatnak-e Gyurcsányt, de igen valószínűtlennek tartom a dolgot.

Hogy miért döngölöm földbe a kiállítást? Én úgy éreztem, csak kritizálom, méghozzá amiatt,
mert szerintem a nagy, mozgó maketteket kivéve leginkább csak oda lett kenve az egész,
pedig ebben a témában, akár ugyanezekkel a kitömött állatokkal, baromi jót is lehetett
volna csinálni. Némi odafigyeléssel és fantáziadúsabb feldolgozással. Na de nem maguk rendezték a kiállítást, csak a fejüket dugták a kitömött krokodil szájába!

Az igazolványomat széttépni képtelen lennék, mert bankkártyaanyagból van és én nem vagyok olyan erős, mint maguk. Visszaadni nem szeretném, mert külföldön varázslatosan megnyitja a múzeumok kapuit, ahol jól megcsinált kiállításokat nézhetek. Remélem egyre többször itthon is, van rá egy rakás példa, ez most nem az volt. A légidézőjeles "újságíró" annyira szíven ütött, hogy gondolkodom, ne ezt nyomtassam-e a következő névjegyemre.

Úgy érzem, hogy a levelükből némi sértettség érezhető ki. A világért sem akartam megbántani magukat. Felmerült bennem, hogy talán a "B-listás" jelzőt találták sértőnek. Ezért a levelükben tanácsolt módon "informálódtam az ismert emberek besorolásáról." Az általam ismert egyetlen híresség-adatbázisban, a Velvet HCDB-jén Ferenc a 420., míg Viktor a 704. helyezett. Na nem mintha a Mengyelejev-féle periódusos rendszerről lenne szó, és a világ legjobb artistája nem feltétlenül a világ legnagyobb híressége, de úgy érzem, nem lőttem nagyot mellé.

Ha tudnak egy közepesnél jobban fizető, 8 órás horgászállást, arról is szó lehet egyébként, hogy végképp abbahagyjam. A munkaebédeket, ha lehetséges, a Gundelben tartanám.

tisztelettel

Szily László

Na és itt a csodalevél:


Tisztelt Szily László "Újságíró"!

Ezt az emailt továbbítjuk az Ön feletteseinek, a rendezvény szervezőinek és a kiállítás igazgatójának.

Megrökönyödve olvastuk a furcsa, lehúzó cikket: 'Predátorszármazású-e Charles Darwin?' címmel. Mielőtt bántó és sertő szavakat írna le: informálódjon!
Többek között a ismert emberek besorolásáról, eddigi eredményeiről és nem utolsó sorban
arról, hogy miért éppen ok voltak ott egy szép és érdekes kiállítás megnyitóján.

Felháborító, hogy politikai hátteret kölcsönzött a cikkéhez és a Rippel Fivérek leírásához.
Nemhogy értékelné és pozitívan jellemezne egy kiállítást, inkább a földbe döngöli. MIÉRT?
Az volt a probléma, hogy nem kapott rendes Gundel ebedet? Csak pogácsa volt, meg kávé...

Válasznak csak egy nyilvános elnézést kérő levelet várunk. A további szemétkedéseire nem vagyunk kíváncsiak.

Továbbá szeretnénk Önt kérni arra, hogy önként és azonnal adja vissza az újságíróigazolványát (ha egyáltalán van olyan magának) és válasszon másik foglalkozást.

Üdvözlettel,
Rippel Ferenc és Viktor


Kétszeres állami díjas, hétszeres Világrekorder artistapáros,
a párizsi Moulin Rouge állandó vedégművészei

Rippel   Brothers   Produkció
www.rippel.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr201013269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blö 2009.03.20. 07:59:35

"Megrökönyödve olvastuk a furcsa, lehúzó cikket: 'Predátorszármazású-e Charles Darwin?' címmel. Mielőtt bántó és sertő szavakat írna le: informálódjon!"

Na ez volt a bajuk. Következetesen védik Darwint. Meg hogy a lajhár az nem tekereg, az a kelgyók sajátja. Csillogó testtel védik a termtud-ot.

Eisy 2009.03.20. 08:06:12

Giga, mega LOL!

Kétszeres állami díjas, hétszeres világrekorder artistapárosokat minden magyar múzeumba.

És kérem kezdeményezni a BM nyilvántartás kiegészítését az ismert emberek besorolása tekintetében! Alkotmányos alapjoguk, hogy a nagy képzeletbeli független celebmeter által meghatározott celebfaktorjuk is szerepeljen a személyi igazolványukban!

Medvee 2009.03.20. 09:15:13

Az, hogy "szakmai csúcson" azt jelenti, hogy innen már csak lefele lesz?

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.03.21. 10:34:25

@szily: azért ezzel vitatkoznék.

"hétszeres Világrekorder artistapáros" ellenben a posztíró miben hétszeres világbajnok? Már ha megkérdezhetem. Az etetésben? Pf

OftF 2009.03.21. 15:12:40

jogos a b lista, atistákat már michelangelo sem festett az utolsó vacsorára...

Messidor 2009.03.24. 10:20:25

Valmelyik stand up-komedista mondta:Rippelék olyan világrekordokat állítanak fel,amiket azelőtt senki más-úgy azért nem egy akkora szám.

levee 2009.03.30. 11:27:44

az "újságíróigazolvány"-nál már csak vinnyogtam. súlyos.

északfok5 2009.03.30. 12:11:57

Ezek szerint Szily nem hallott arról, hogy Spielberg meg hasonló kaliberű fazonok szoktak gratulálni Rippeléknek a produkcióikhoz. A B-listán joggal sértődtek meg, figyelembe véve, kik Magyarországon az A-listások :DD
Kis szmókergyerek, aki, ha kell, a hír érdekében a kutyát is kilógatod az emeletről, te itthon csak egy B-listás újságíró vagy Gréczyhez képest. Pedig ő csak írni nem tud... Az élet igazságtalan.
:DDDD

efbé 2009.05.27. 23:05:26

_ez_ a gáz abban, hogy b listások: nem telik menedzserre és maguk írják meg egy alulképzett másodikos stílusában a figyeljenekrám-leveleiket.
süti beállítások módosítása