Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az utóbbi hetek legszórakoztatóbb fejleménye, hogy egy lelkes jobboldali spammer elkezdte a hírlevelével bombázni az Index ügyeleti levelezését. Péteri Attila Árpád politikai DJ-ként abszolúte a maga útját járja: friss linkeket ugyanúgy küldözget, mint több éve publikált írásokat. Egy ilyenben - Dr. Bokor Imre Kádár-leleplező cikke 2007 május elsején jelent meg a jobbik.net-en - találtam egy pompás, horgásztémájú részletet, amiben a gonosz diktátor megszívatja az ácsingozó halőrt. Íme:

KÁDÁR,  A  HORGÁSZINAS

Kádárt Gyarmatpusztán tanította meg horgászni „Gyula bácsi”, aki talán az ország egyik legtisztességesebb, legszerényebb és legtapasztaltabb halőreként kezelte az egykori főúri kastélyból kormány-pihenővé átalakított objektum halastavait.

            Gyula bácsi otthoni asztalára csak (!) akkor jutott halféleség, ha a meghívott vendég komolyan vette a szabályokat, és  a három darab kvótán felül kifogott  mennyiséget  leadta, vagy leadatta a konyhára,  egy-két darabot pedig átengedett  a halőrnek.

Miután a „kiéheztetett”, (dömperrel előzőleg odaszállított) 2-4-5 kilós pontyok kifogásával  megvolt az MSZMP első titkárának a sikerélménye (röpke egy óra leforgása alatt, három  horgászbot és Gyula bácsi segítségével 14  darab halat kapkodott ki a vízből), ezért  megállapítható, hogy Kádár  elvtárs rendkívül jó tanulónak, Gyula bácsi pedig kiváló  oktatónak bizonyult.

A jól végzett és eredményes munka befejeztével, Gyula bácsi (oktondi módon) megkérdezte a boldogságban fürdő „tanítványát”, hogy mi legyen a halakkal, megpucolják-e a konyhán és szállításra becsomagolják vagy a hűtőbe tegyék, és    megengedi-e Kádár elvtárs, hogy egy darabot  haza vigyen a feleségének?

Kádár János megmutatta, hogy vigyáz a dolgozó nép vagyonára és a vonatkozó szabályok sem ismeretlenek előtte. Kioktatta Gyula bácsit, hogy a közösségi tulajdont nem lehet megrövidíteni, neki nem kell becsomagolni semmit, vigye mindet a konyhára és szóljon a szakácsoknak, hogy egy óra múlva tálalhatnak…

Gyula bácsi nem járt jobban, az ott horgászgató Borbély Sándor munkásőr főparancsnokkal sem! Borbély tapasztalt horgász volt (főként halastóban), nem szorult Gyula bácsi segítségére, viszont Kádár elvtársával ellentétben nem vigyázott a nép vagyonára, és hatalmas nejlon zsákba gyűjtögette zsákmányát, majd a szolgálati kocsija csomagtartójába helyezett kb. 80-90 kilós „zsákmányával” elrobogott a tavacska közeléből, egy pillantásra sem méltatva a halőrt.

Na már most: lehet szavazni, választani és  „késhegyig” menő vitát folytatni afelett, hogy Kádár vagy Borbély a  nagyobb puritán, gazember, kiskirály vagy tolvaj?

Kádár nem vitt el halacskát (bolond lett volna Mária asszony otthon kínlódni a sütéssel-főzéssel), Borbély viszont mázsaszámra zabrált, egyikőjük sem fizetett, és semmibe vették az általuk szüntelen hangoztatott dolgozókat vagy a nép vagyonát. Csupán a kivitelezés módszerében és formájában különböztek egymástól!

E téma bezárásaként meg kell említeni, hogy Kádár még jó néhány leckét vett Gyula bácsitól, és a kisöreg – „hivatalból” – mindig segédkezett Kádár a magas rangú vendég horgászata során.

Az ajándékhal nem került többé szóba, bár egyszer Kádár, mintha elfelejtette volna az első lecke történéseit, megkérdezte Gyula bácsit: „mondja Gyula, maga  nem  fog magának  vacsorára egy halat?”.

Gyula bácsi csendesen megjegyezte: „Kádár elvtárs, én halőr vagyok, nekem nem szabad itt horgászni, és soha sem szegtem meg a szabályokat életemben”.

Kádár elismerő pillantást vetett tanítójára, de halat egyetlenegyszer sem adott neki! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr521063413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EÖ (törölt) 2009.04.14. 09:16:57

tulajdonképpen rendes volt Kádár elvtárs, mert le is lövethette volna.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.14. 09:21:31

Aki halastavon pontyra horgászik, az sikeres ember nem lehet.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.04.14. 09:35:46

Moldova bácsi vajon hogy ismeri a történenet?

OmegA404 (törölt) 2009.04.14. 09:36:52

Féreg volt a Kádár mindeki tudhatja.

Végülis jó arc olt belelővethette volna a tóba, mert lopta volna a halat a halőr.

Gyulabá helyébe minden nap beleszartam volna a tóba.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.04.14. 09:41:17

Rendkívül talnulságos.
(Biztos valami ilyesmit kell ide írni. Egyébként leszarom.)

Walter Melone (törölt) 2009.04.14. 09:45:35

Gyula Bácsi jó eunuch módjára nem szerette a halat.... :-)

zorg2 2009.04.14. 09:48:05

Ma már nem járnak horgászni az elvtársak, mert ellopták maguknak az egész halastavat...

wagabound 2009.04.14. 10:03:32

Dr. Bokor Imrét az Állatkert melyik részén lehet megtekinteni: a háziállatok, vagy a vadállatok között?

is 2009.04.14. 10:22:19

tehát a rendes vezető közreműködik a csalásban, a szabályok kijátszásában, az összekacsintásban, egy kis dugi fekete jövedelem megszerzésében. igaz magyarok vagytok, ez a történet is igaz magyar. egy külföldi nem is érti, ez olyan speciális magyar gondolkodás. az orvos lopjon (bocs, kapjon a főnök jóvoltából) kötszert, a kamionos lopjon (bocs, a főnök jóváhagyásával kapjon) benzint, a TESCO-s eladó egy-két csomag müzlit stb. így éljen a magyar, ez legyen a jövő útja, nehogy a munkát rendesen végezzük el, kapjuk meg a bért, aztán vegyük meg belőle, ami kell.

_tx_ 2009.04.14. 10:25:13

teljesen életszerű történet: a halőr, akinek sosem jut hal

agyműtéten átesett jobbikos 'üjék

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.04.14. 10:53:31

@_tx_: Na ez az igazi, ha amiatt hülyézünk, aki betartja a szabályokat.
Vagy ha rájuk hivatkozva nem hisszük el a sztorit.
Amiben egyébként nem az a lényeg, hogy megtörtént-e, hanem hogy simán hihető, hogy megtörtént.

Yeto 2009.04.14. 10:58:52

Gyula bácsi for president!

áhh... megennék villásreggelire.

ez_van 2009.04.14. 10:59:27

És ezt a remek történetet honnan szedte Prof. Dr. Bokor Imre? bár lehet, hogy csak én nem találom a forrás megjelölést.

Harun Al-Rashid 2009.04.14. 10:59:37

Bár nem barátom a gyaur kommunista vallás egykori kalifája, néhány kiló hal miatt még nem húzatnám fel a fejét Bagdad legmagasabb tornyára.
Bezzeg nem sokáig maradna a helyén a jobb keze nemrég elkergetett gyengekezű bábszultánotoknak, I. Böszmének. Neki - és liberális vallású álprófétáinak - még egy egész rajnyi aranyhal is kevés volt, hogy a fönnvaló ne legyen a lelkükhöz irgalmas.

changebug (törölt) 2009.04.14. 10:59:49

2009-ben ennek a roppant érdekes történetnek mi az erkölcsi tanulsága?
a) minden szentnek maga felé hajlik a keze
b) hülye aki nem lopja halálra magát
c) hülye aki nem löveti le azt aki nem lopja halálra magát
d) a kis hal megeszi a nagyhalat
e) éljen mátyás király, mert ő igazságos

pipacsaripacspapucs 2009.04.14. 11:35:08

A poén majd a folytatásban?

átlátó 2009.04.14. 12:47:39

Tudtak élni na. Mint hal a vízben.

(Megint olyan érzésem van, hogy ezt a Feri gyereket csak-csak ülep tájékon rugdalnam. Vizuális vagyok, szeretném látni az értetlenkedését:há' most m'é' pont engem?)

_tx_ 2009.04.14. 16:11:15

Dr, Morcz:

Én nem hülyéztem a szabálykövetés miatt... azért hülyéztem, mert egy nyilvánvalóan elfogult csoportosulás egy ilyen "sötétben bújkáló rémhíreket terjesztő ellenforradalmár" szintű állítással igyekszik igazolni a jobboldali értékeket.

Azt gondolom, a jobboldali értékek nem szorulnak önigazolásra, pláne nem ilyen piti módon. A Jobbik viszont komoly önigazolásra szorul, mert ideológiailag erősen inog. Nem a jobboldalisága miatt, hanem éppen annak félreértelmezéséből/hiányából adódóan.

Mindehhez már csak jelentéktelen adalék, hogy az, hogy a halőrnek nem jut hal teljesen abszurd, valamint hogy Kádár János profiljába – amennyire én tudom, bár nem vagyok történész – inkább a bratyizás illik a nép fiaival, nem pedig az idézett és pellengérre állított kioktatás.

pipacsaripacspapucs 2009.04.14. 17:51:32

@_tx_: Ach so! Vagyis ezen tanmese a jobboldali értékekről szól? És punkt a Jobbiktól gyün, ami a konzervatív értékek védője a köz- és magántulajdon felgyújtogatása által Budapest utcáin, Magyarország nemzeti ünnepein?

Hahahahahahahaha! Miért nem ezzel kezdtétek??? Ez tényleg jó vicc!!!

Sőt, ez az általam leírt vicc a jobbik!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.04.20. 10:19:56

@pipacsaripacspapucs: No ez az: senki nem lepődik meg azon, ha egy kommunista lop, csal, hazudik. Megharapta a kutya a postást, "Na és?!"
Poén az lett volna, ha Kádár vagy Czinege, vagy mai reinkarnációik hozzátettek volna a közvagyonhoz. Ha proletár gyerekek fürdenének önfeledten a Fittelina-medencében...
süti beállítások módosítása