Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bruhaha, rohannom kell a gyerekekért óvodába, de ezt nem bírom nem megírni két mondatban. Az Index ma vendégvéleménynként lehozta Jeszenszky Zsolt lendületes publicisztikáját, amiben a szerző, aki a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa, és az online fájlcsere elleni harc közepesen ismert Pázmány Pétere, a Pirate Bay gazdáinak bírósági elítélésén örvendezik. A cikk óriási pofon a szellemi tulajdon eltulajdonítóinak arcán, különös bukéját azonban az adja meg, hogy Jeszenszky a szöveget szinte ez az egyben lopta, méghozzá a Wired szerkesztőségi cikkéből. Tessék megnézni, itt az eredeti, benne az összes idézet, példa, a hasonlatok, egész bekezdések szó szerint.

Jeszenszky Zsolt eszerint a magyar internet pillanatnyilag legnagyobb művésze, aki triplafenekű, tréfás akcióival mutat rá, hogy rohanó világunkban már semmiben sem lehetünk biztosak, nevetni viszont mindig jól esik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr211080263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.04.22. 20:06:07

Vesszőfutás a Kalóz-öbölben II: Szauron SzájaTudom, hogy szemét dolog a hírhozót lelőni, de most mégis ezt teszem. Lehet, hogy szakmabeli. Lehet, hogy nálam százszor jobb rálátása van a témára. Ez mégsem jogosítja fel arra, hogy bődületes baromságokat írj…

Trackback: Louie the purple horse 2009.04.22. 18:50:02

Arcomon kaján vigyor futkos és egy pillanatra a gyomorrontásomat is elfelejtem, mikor olyan vidám dolgokat olvasok, mint Jeszenszky Zsolt performansz-művész és adószakértő írása. Amelyről mellesleg kiderült hogy khm... na ... szóval tudják... J.ZS. meg...

Trackback: RE:blog 2009.04.22. 18:35:13

L, mint lopásjeszenszy "dj-vizsga" zsolt parades cikkere (amit, mint kiderult, ironikus modon lenyegeben egy-az-egyben nyult le a wiredtol) valszleg szamtalan reakcio szuletik majd. ime az egyik.figyelem: a cikk lenyegeben egy levelezolistara ir…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.22. 18:08:04

Jeszenszky a Wirednél - Ilyen ország pedig nincs CLVIII. Az Indexen jelent meg a szerzői jogvédelemben és a DJ-világ szabályozásában jeleskedő Jeszenszky Zsolt publicisztikája a Pirate Bay üzemeltetőinek bírósági ítéletéről. Átfutottam, némi örömködé…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.22. 17:15:26

Vesszőfutás a Kalóz-öbölben II: Szauron SzájaTudom, hogy szemét dolog a hírhozót lelőni, de most mégis ezt teszem. Lehet, hogy szakmabeli. Lehet, hogy nálam százszor jobb rálátása van a témára. Ez mégsem jogosítja fel arra, hogy bődületes baromságokat írj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ted Striker 2009.04.22. 23:03:35


B@sszus JZS ellopta a cikket, erre valaki ellopta JZS virtuális identitását: skandalum! :-)))

DJ BOBO 2009.04.22. 23:05:32

no erről beszélek...pontosan ennyire veszélyes az internet.

2009.04.22. 23:12:11

Kezdetben vala Jeszenszky Zsolt.
Majd beregelt vala Jeszenszky Zsolti.
Itt már bonyolódni kezdtek az identitások.
Szily! Zárold gyorsan a kommenteket, mielőtt megjelenik Jeszenszky Zsoltika is!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.04.22. 23:14:32

@br:
"... Ettől a folyamat nem lesz lopás."

Lapozz feljebb, én is ezt mondtam. A néni viszont joggal von párhuzamot a lopással, hiszen a szerzőt rövidíted meg. Nem hiába tér ki erre az Szjt, amikor azt szabályozza, hogy a szerző követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás megtérítését.

"... ott a készítő neve és a publikáció helye, amiből már profitál az alkotó."

Értem. Lemásolom az indexet, a CNN-t, és mindenkit, akit érek, beteszem közé a saját reklámjaimat, és elvárom hogy jó fejnek nézzenek.

"... de egyébként az ember hadd dönthesse már el, hogy hol szeretné megnézni az adott tartalmat."

Ne döntse el. Ha én olyan betűtípust, színeket, képeket, tördelést és elrendezést képzeltem el, akkor hadd legyek annyira igényes a munkámra, hogy csak így hagyom megjeleníteni. Ha esetleg vétettem a szövegben egy vesszőhibát, amit csak később veszek észre, hadd javíthassam ki. Hadd ne kelljen körbetelefonálnom az összes tartalomtolvajt hogy ők is léci-léci javítsák ki a szöveget. Abszurdum.

A Wikipedia pedig nagyon rossz példa, mert ott mindenki tisztában van azzal, hogy GNU licenc alatt jelenik meg az alkotás, ami megengedi a terjesztést.

Blowzy 2009.04.22. 23:16:49

igazából mindegy melyik ő, mert pont ugyanazon a színvonalon gondolkodnak csak az első (valószínűleg igazi) már nagyon jól alkalmazza a politikus haverjaitól eltanult "diplomatikusan megírom, hogy leszophattok" stílust. de hát ez van ha bezárják az ideggyógyintézetet, az őrültek máshol próbálnak érvényesülni

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.22. 23:16:52

Az elébb pelepukiztam a tenyerembe és bekaptam a buborékot.

Na ennyit a nikkszédelgésről.

U.i.: ha valakinek kedve támadott a dologhoz, úgy lehet azonosnak tűnő nikket gyártani akár reg nálkül, hogy több szóközöt kell rakni a szavak közé. Jó szórakozást :)))

Jeszenszky Zsolt 2009.04.22. 23:19:56

azt hiszem, az ál-énnel sikerült véglegesen belőni a szintet.
alapvetően nem tudom, vicces-e vagy szánalmas, hogy miközben egyesek büszkén ordítják (persze csak a billentyűzet biztonsága mögül), hogy "ezt nektek, úgyis ellopom a zenét", eközben iszonyú álszent, farizeus módon jogvédőként akarnak fellépni egy állítólagos plagizálással szemben - ami egyébként nem az, hanem egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata- de ez a haza bölcseinek úgysem számít.
a legmegdöbbentőbb azonban, újra és újra, az alpári hangnem, az érdemi érvütköztetésre való abszolút képtelenség, a zsidózás, a primitív, prejudikatív kijelentések, és persze épp az előbb említett gusztustalan képmutatás. csak hab a tortán, hogy valakit - bárkit, tök mindegy, ki az - aki egy ellentétes véleményt fogalmaz meg, vagy akinek a véleménye nem tetszik, rögtön személyeskedő rágalmazások érik, s nem csak sörrel való leöntéssel, de még gyilkossággal való fenyegetések is.
ez nem csak az alapvető kulturáltság és szocializáció teljes hiánya, de remekül mutatja a hazai bloggerek, fórumozók általános színvonalát (tisztelet a kivételnek), s a lehető legjobb bizonyítékok mindenfajta hatóság előtt az alkotókkal szemben felálló "kalóz fronttal" szemben.
úgyhogy, ha kérhetem, írjatok még, sokat...

DJ BOBO 2009.04.22. 23:24:45

ok bevallom nem én vagyok Ő !

Pedig már egészen megszeretem, szinte kezdtem magaménak érezni!
Ezennel visszaadom virtuális identitását! Igen.. tudom disznóság volt, de én csak kicsit kölcsönvettem Őt, és azt is csak egy kis időre.
Nem lopás ez, csak kicsit úgy tettem mintha enyém lenne.

Legyen az övé ! Nekem már nem is kell.

E-one 2009.04.22. 23:26:13

@Jeszenszky Zsolt: Ahogy óhajtod, Mester (már ha ez a nick az igazi):)
Fáj, mi, hogy a Fidesz-maffia nem tudja a netet úgy megvásárolni, mint a Magyar Hírlapot meg a Nemzetet meg mint anno kormányon a királyi tévét? Bezonybezony, ez az a hely, ahol iszonyú csúnyákat rúgnak belétek is, ha valamit nem jól csináltok. Barátkozz a gondolattal:)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.04.22. 23:27:50

@Jeszenszky Zsolt: "... jogvédőként akarnak fellépni egy állítólagos plagizálással szemben - ami egyébként nem az, hanem egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata- de ez a haza bölcseinek úgysem számít."

Az eredeti cikknél a lap alján akkor biztos csak viccből írták oda, hogy "Wired.com © 2009 Condé Nast Digital. All rights reserved."

Mellesleg ez nem csak szerzői jog sértés, hanem plágium is, mert ugye a cikkedben hivatkozás nem volt.

Blowzy 2009.04.22. 23:28:13

nem az a baj, hogy más a véleményed a dolgokról, hanem az, hogy egy ekkora balfasz, mint te a közéletben szerepelhetsz és onthatod magadból a hülyeséget, sőt még lobbiznak is neked a haverjaid.
meg hogy mellesleg ezzel nyírod ki a nem létező magyar zeneipart és hogy senki nem kért rá, hogy védd a jogait

dorka at london · http://dorka.tumblr.com 2009.04.22. 23:30:27

plagizalasnak hivjak.

az egyetemen bukta es fegyelmi targyalas jart erte.
de igazabol altalanos iskola harmadik osztaly utan mar nem csinalunk ilyet.

zala 2009.04.22. 23:40:35

"... jogvédőként akarnak fellépni egy állítólagos plagizálással szemben - ami egyébként nem az, hanem egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata ..."

a múlt héten leszedtem a Pride.and.Glory.2008.DVDRip.Xvid.Hun-rtz6-t és azóta is osztom vissza,
de a fenti logika szerint ez nem lehet lopás, hanem egy a filmiparból származó anyag magyar változatának ismeretlen barátaim felé történő továbbkölcsönzése

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.22. 23:42:06

@Jeszenszky Zsolt:

(én csak álca vagyok, nemám az igazi jellemes popkommandós, csak egy billentyűkuruc nímand :)

Ki zsidózott itt? Nem te kezdted? Nem te fojtatod? Majom!

Nem lopok zenét. Számomra az egész hun popbiznic erdőspétertől tőledig sérelem és szánalomhalom, undormányos vergődés. Színvonaltalan blöff. Érted? Letölteni senem érdemes. Épp ezért nem tudom elfogadni, hogy az aretisjus élősköggyön a pénztárcámon. Zöld?

És digitális tartalmat loptál. Lebuktál, mint a Rottenbiller. Sunyogjál, ne agyat növesszél rá. Vágod?

Ez egy vélemény volt. Érted?

jo nev 2009.04.22. 23:43:36

az ilyen spigiboyokat haggyuk mar, azt csak a parasztok hallgatjak (igaz veluk konnyen babozik jeszenszky mert ok is annyira primitivek mint a kozonseguk). a magyar elektronikus zene nem naluk kezdodik. ez nagyjabol az a szint mintha gyoziket zenesznek nevezne vki. csakhogy kepben legyetek.

jeszenszky te meg baszd meg az anyad amiert bulikat baszol el, remelem egyszer vki kitiporja a beled

Páneurópai Harci Kos 2009.04.22. 23:44:18

Attól a tény még tény marad, hogy a "letöltés" anélkül hogy fizetne az ember lopás.
Milyen erkölcsi alapja van bárkinek is arra hogy számonkérjev valamit amikor ugyanugy lopást követ le?
ugyhogy szerintem nagyon helyes hogy beárták azt a bűnbarlangot.
(ugyis lesz helyette más, pl Kina, Oroszok stb)

eszemmm 2009.04.22. 23:45:26

@Jeszenszky Zsolt:

Szia,

Örülök, h itten is osztod az észt. Az h bárki besétált az utcádba, muhaha. Te olyan ostoba vagy, hogy leközölsz egy LOPOTT cikket arról h milyen gáz lopott zenét letölteni. Muhaha megint.

Egyébként ha már az indexre kirakott írásod (bocs, nem a tiéd, a wired magaziné, és abban is kételkedem, h te képes voltál lefordítani, de ez csak puszta előítélet), nem lehet kommentálni, hagy tegyek itt néhány megjegyzést a cikkhez:

1: a film és zeneipar tényleg átaludta az internetkor hajnalát, teljesen rugalmatlanul reagált arra a tényre, h ahhoz, h odaadjam vkinek az általam legálisan megvett zenét, ahhoz nem kell személyesen is találkozni. De nyilván ha valaki azt üvöltözi esténként a szétkokszolt tizenéveseknek, h "szopassatok", az lehet h ezt TÉNYLEG nem fogta fel.

2: A szerzői jog rendszerét meghaladta az idő. Pont az internet korszakának beköszönte tette azzá, mert megszüntette a kontroll lehetőségét. A jogrendszer nem alkalmazkodott a technológiai vívmányokhoz, láttunk már ilyet a történelem során néhányszor, gondoljunk csak vissza, hogy milyen következményei lettek.

3: Arról ne is beszéljünk, hogy a zenészeknek/filmeseknek a koncertekből/moziból kellene eltartania magát.

4: Ami zenét/filmet szeretek, és az előadót/színészt/rendezőt tisztelem, annak megveszem a CD/DVD-jét, mert:
a., szeretem azokat az extrákat, miket kapok vele
b., szeretném támogatni a művészt, hogy továbbra is alkosson
c., megtisztelem ezzel.
Továbbá elmegyek a koncertjére ha idejön Mo-ra, esetleg el is utazom külföldre érte, mert jobb élőben. Mert az produktum. Illetve elmegyek moziba megnézni, mert jobb, mint itthon a TV-n/gépen. Ezzel szemben aki nem tetszik, azt letöltöm, meghallgatom, majd esetleg letörlöm, esetleg nem. Ahogy kedvem tartja, de mivel nem okozott élményt nekem, ezért nem is fizetek érte.

Összességében fel kellene fognod neked meg a szimpatikus barátaidnak az artisjusnál, hogy maga a CD/DVD csak egy promo, amivel a mozit/koncertet próbálja eladni.

Ja, hogy ezt nem neked hanem a wired-nek kellett volna írnom? Bocs, nem tudom a címüket? Megtennéd, hogy lefordítod és elküldöd nekik?

Köszi előre is!

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.22. 23:48:27

@Páneurópai Harci Kos:

(én csak álca vagyok, nemám az igazi jellemes popkommandós, csak egy billentyűkuruc nímand :)

Azért ennél cizelláltabb a jogállás. A letöltés nem jogszerűtlen, a megosztás az, elvileg. No és ugye az üzletszerűség már ráutaló magatartás a bűncselekményre. Vajon egy megélhetési csepűrágó a lopott cikkért pénzet-e kapott? Vagy kitől ugye? Na innen kezd viccessé válni ez a vihar a pohár takonyban.

Sztem. Ez egy vélemény volt :)))

Rwindx 2009.04.22. 23:51:22

"egy állítólagos plagizálással szemben - ami egyébként nem az, hanem egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata"

Nem látom az eredeti szerző nevét, a forrást feltüntetve. Csak annyit: " * Jeszenszky Zsolt

| 2009. április 22., szerda 11:58"

Ez nem szimpla felhasználás. Te ezt saját véleményedként szerzeményedként kívántad eladni.

"iszonyú álszent, farizeus módon jogvédőként akarnak fellépni"

Tévedés, te akarsz jogvédőként feltűnni, miközben kvázi azt teszed ami ellen kikelsz.

Szily és a kommentelők arra hívják fel a figyelmet hogy bort iszol és vizet prédikálsz. Tehát amivel te vádolod itt a kommentelőket, az jobbára a te bűnöd. A hamis vád előbb utóbb visszaszáll a vádló fejére.

Remélem te is úgy ítéled meg hogy a kommentemben annyi volt a zsidózás, mint a te írásodban az eredetiség.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.04.22. 23:53:38

@Rwindx: "Remélem te is úgy ítéled meg hogy a kommentemben annyi volt a zsidózás, mint a te írásodban az eredetiség."

MegaLOL

DJ BOBO 2009.04.22. 23:53:52

"ez nem csak az alapvető kulturáltság és szocializáció teljes hiánya, de remekül mutatja a hazai bloggerek, fórumozók általános színvonalát (tisztelet a kivételnek), s a lehető legjobb bizonyítékok mindenfajta hatóság előtt az alkotókkal szemben felálló "kalóz fronttal" szemben."

-akkor most beperlem az internetet??
-a kalózterroristákat?
- a mindenféle hatóságoknál?
-jól meggondoltam én ezt?


én még mindig nem az vagyok akinek gondoltok,viszont ismerek valakit aki zeneiparból származó anyag magyar változata .Nemsokára visszakapja az identitását ő is, én is ..

üdv

Wired.com © 2009 Condé Nast Digital. All rights reserved."

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.22. 23:56:38

(én csak álca vagyok, nemám az igazi jellemes popkommandós, csak egy billentyűkuruc nímand :)

Remekül szórakoztam, köszönöm mindenkinek.

Na húztam letorrentezni a nox összest, szeretnék vele rajozni az ovi előtt, egy karton kakasos nyalókát már soppoltam hozzá. Természetesen hologrammos matrickás cédére fogom kiírni. Bár sanszos, hogy a tejbetökök körberöhögnek az ájpogyukkal a cédéimmel együtt.

Jóccakát :P

indapass90210 2009.04.22. 23:57:04

Az volt már kommentben, hogy "és ezért tart ott az ország, ahol" ?

spencer 2009.04.22. 23:59:28

állítólag ő lesz az új kultuszminiszter.

demisrussos 2009.04.23. 00:02:09

osztogatni fogja majd a nyalókát

pókarc 2009.04.23. 00:06:43

Elolvastam a Jeszenszky cikkét, nézek nagyot, mondom ki ez a barom? Kicsit utánanéztem a neten, most már nem érdekel, hogy ki ez a barom.

De HOGY KERÜL EZ IDE?

zala 2009.04.23. 00:07:11

Jeszenszky Zsolt 2009.04.22. 23:16:52
"Az elébb pelepukiztam a tenyerembe és bekaptam a buborékot."

Kedves egészségedre Zsolt! Remélem gyakran fogod ehhez hasonló kis intermezzókkal színesíteni szürke hétköznapjaidat.

Remélem érdemben fogsz reagálni Bastie 23:27:50-kor írt hozzászólására is. Mióta ugyanis elolvastam, kicsit összezavarodtam. Te jogvédőként biztos jobban tudod mint én, hogy mi az a zárójelbe zárt cé betű. Segíts kérlek ennek fényében értelmezni azt a megállapításodat, hogy a cikk ami a neved alatt megjelent nem plagizálás, hanem "egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata".

Személyes véleményem pedig az, hogy te pontosan az általad megfestett hazai fórumozó és blogger szinvonalat hozod (szolgálati közlemény: a színvonal az pl. a piros csík nem?) amikor következetesen az anyázásokra reagálsz, az érdemi felvetésekre meg nem.
Egészen apró, szinte már észrevehetetlen a különbség a puki és a fing között és ez az apró különbség sem a kultúráltság-kultúrálatlanság fronton áll fenn. Szerintem.

További jó fingszagolgatást. Egy jószándékú apró tanács egy vizuális alkattól: kádvízben próbáld, akkor nem csak a szagát, de a formáját is élvezheted.

E-one 2009.04.23. 00:09:08

Rosszindulatúak vagytok.
Jeszenszky Zsolt igenis mérhetetlen sokat tesz a magyar zeneélet tisztaságáért. Mert ugyan az eddigi 217 kommentből az, amit nem ő írt, mind szidta őt, de az a több ezer olvasó, aki némán, csendben meghúzódva látja mindezt, JZS cicerói élesszólásától meggyőzve holnaptól csak legális cd-ket vesz. Sőt, nem is cd-ket, hiszen azt könnyű másolni minőségromlás nélkül. Kazettákat! Természetesen csakis a Mahasz és az Artisjus által engedélyezetteket. Hiszen belátták: a magyar zeneipar életben maradását csakis az szolgálhatja, ha az ebből megszerzett pénzből minden évszakban felfuttatnak egy, az énekhangokkal súlyosan hadilábon álló vizenyős tekintetű görög istent vagy nagymellű szőkét. Biztos vagyok benne. Ti talán nem?

hetvenhet 2009.04.23. 00:09:54

@Jeszenszky Zsolt:

"eközben iszonyú álszent, farizeus módon jogvédőként akarnak fellépni egy állítólagos plagizálással szemben - ami egyébként nem az, hanem egy, a zeneiparból származó anyag magyar változata"

magyar változata..

szerzői jogokkal kapcsolatban nem vagy képben, azt hiszem. Ez önmagában nem probléma, de miért kell a témában publikálni?

Ezekre ugye NEM válasz, hogy a kétszáz komment között sok az arctalan és névtelen, valaki sörrel akart leönteni, vagy agresszív volt veled.

Nils. H 2009.04.23. 00:22:37

@Jeszenszky Zsolt:
Azért neked tényleg nem szúrja a szemedet, hogy az első kommentbeli megszólalásod előtt jóval leírták, hogy azt fogod csinálni, hogy közlöd, ezzel a stílussal nem tudsz mit kezdeni??
Szép.

Ez lenne az érvelés???
Vagy esetleg egy cikk (nagyjából) ellopása? (A szerzői jogok legnagyobb védelmezőjeként??? :D )
Micsoda érveléstechnikai bravúrok. A köcsögözéssel pont egy szint, gondoltam szólok.

Roquentin 2009.04.23. 00:31:48

Jó hát kivételesen tényleg visszafoghatnák magukat az erre hajlamosak, és egy kis időre tartózkodhatnának a zsidózástól és az anyázástól, hiszen azért ez már milyen: az nem is lopás volt, hanem a cikk magyar változata...

De az is jó, hogyha a zsidókat bántják, akkor ő zsidóvédő, ha ellenben az árpádsávos zászlót, akkor meg azt védi rettenthetetlenül. Gondolom, amikor Pol-Potot bántják, őt is megvédi, amikor viszont a sorozatgyilkosokat, akkor menten sorozatgyilkos-védővé lép elő.

Szóval mintha úgy tűnne, ez a fiú hebeg-habog, össze-vissza beszél. Hogy is van az a mondás a hazug ember, meg a sánta kutya futóversenyéről?

Alternatív 2009.04.23. 00:47:35

Magyarországon a hallgatott zenék max. 5%-a magyar. Az Artisjus a bevételeinek hány százalékát utalja át külföldre, a jogtulajdonosoknak?

ügyfélszolgálatos 2009.04.23. 00:59:19

@Jeszenszky Zsolti: "1. Ne baszogassátok az apámat mert nem érdemli meg"

Apád balfasz volt miniszternek, és ahogy a stílusodból látom apának is.

demisrussos 2009.04.23. 01:36:24

meg ugye a Mahasz is csak 1400 kiadót tömörít..mégis beszedi a kiadóidíjakat az összes zene után ami meg ugy nem 1400 hanem vagy 250-300.EZER .. de jó lehet Mahaszosnak lenni.. dől a lé! Milyen lehet az az érzés amikor más kiadók pénzét elrakod zsebre? Mert ugye ha nem jelentkezik a kiadó a pénzéért akkor 2 év alvószámla után a Mahasz közgyűlés hogy-hogy nem úgy dönt szétosztja tagjai között. 200 szoros a szorzó... !!

MEGVILÁGOSODTAM !!!!
Megpróbálom érthetően leírni miért is éri meg szar zenét kiadni Magyarországon.

1.lépés csinálsz egy zenét, tudod hogy a kutyának sem kell, de kinyomod 5000 példányban. Jó drágán árazod be a kiadványt jó sok számlát kérsz a költségekről.De úgy,hogy minden kiadásod számlája 15.000db-ról szól.
ráköltesz darabonként 400Ft-ot.Promóval együtt mondjuk 700 Ft-ot.

2.lépés mivel eleve tudtad hogy szar amit kiadsz, nem is számítasz nagy fogyásra ..meg hát 6000Ft az ára.. persze a kutyának sem kell. nemsokára a legalsó polcon árulják 199Ft-ért

3.lépés nem szomorkodsz, szépen felvásároltatod egy jó ismerősöddel mind az 5.000 db lemezt..és jól bezúzod, hogy ne foglalja a helyet
Eddig befektettél 4.5M Ft-ot

4. ooopsz tátátá! aranylemez lett !!nem is hittük volna , de minden arra vall,hogy mégiscsak fogyott,hiszen 15000db-ot megvásároltak belőle

5. jön a nagy Mahasz nap... összegyűltök, szavaztok és a 2 évig alvószámlákon nyugvó kb 236500 kiadó pénzét szépen szétosztjátok ugye mert nem jelentkezett a Mahasznál magától. Miért tette volna? (a Mahasz által kitalált matricás rendszer ugyanis nem teszi lehetővé a kiadó azonosítást)Szóval nem kérvényezték a Mahasz tagságukat ezért nem is jár nekik. Ez az alvószámlákon nyugvó összeg számításaim szerint minimum 1-1.5 MRD forint évente

6.Figyelnetek kell arra, hogy nagy táskával érkezzetek az ünnepélyes ceremóniára. Figyelni kell arra is,hogy a tolakodásnál az arany-platina-gyémánt lemezeseknek, vagyis nektek kiemelten több pénz jár! Mivel nem egyenlőarányban oszlik el a pénz. Ha szerencséd van és a többiek sem adtak el 10-15 ezer darabnál többet akkor szép napod lesz.

7. Mivel csak kb 20-30 arany-platina lemezes van évente Magyarországon. Szerencsére nem sok felé kell osztani a lopott pénz nagy részét.(most már te is a klikkhez tartozol úgyhogy csendben maradsz és kapsz 30-40 millát.

Nem rossz: sztár lettél vagy sztárt csináltál, kerestél nagyon sok pénzt,kaptál vázát, kaptál egy zsiráfot is, meg még pénzt. Ja és ne felejtsük el 4.5 milla volt csak a befektetni valód.

Na ezért éri meg nagyon szar zenét kiadni vagy csinálni.

demisrussos 2009.04.23. 01:49:22

Ja és ez hogy jön a Jeszenszky féle DJ szövetséghez.

Jeszi a Mahasz matricával legalizálja a DJ-k nyilvános zeneszolgáltatásának jogdíjait. Mivel tulajdonképpen nagyjából csak a DJ szövetség prominens tagjai adnak ki hivatalosan DJ mixeket.Ugye ők általában saját producereik/kiadóik is maguknak. Évente aránytalanul sokat adnak ki fejenként.
A Mahasztól a kiadóktól elcsent és az év végén szétosztott összegből így már nekik is elég szép összeg jár. Nem a DJ szövetséghez befutó pénz a biznisz hanem a Mahasztól a DJ szövetség tagjaihoz befolyó lé.

Erre mondják azt, hogy ügyes... de akkor is lopás.Ugyanolyan lopás mint más cikke alá oda írni a nevünket, vagy ellopni más virtuális identitását. :)

*fucktore* (törölt) · http://hulyitodoboz.prae.hu/ 2009.04.23. 02:17:00

szánalmas. az szdsz az emberek veretésénél helyesel (révész mártíriusz, empátia nulla), a jobbosközeli szabadságharcosok meg kiélt kurvák között fotózkodnak és jogtalan bevételeket szednek be emberek ezreitől, közben seggbeerőszakolják a valódi dj-ket, vizsgáztatnák a tehetségeket.. egy dj ismerősöm jobbik szavazó lett mert azok legalább a cigányokat helyretennék. majd rak pár matricát a műszereire, az ilyen köcsögöket meg meglincselik akár egyedül jönnek akár rendőrökkel

*fucktore* (törölt) · http://hulyitodoboz.prae.hu/ 2009.04.23. 02:25:02

@E-one: nem tudom mennyi pénzt kapnak a valódi alternatív zenék de én inkább megveszem a belépőt meg a magánkiadású cdt, a dj takony, nox, ratyi peti, zimány márk, tótgabi lemezeket le se töltenék, harakirit követnék el ha még pénzelném is őket. féreértés ne essék lovat is dughat tőlem csak készítsen minőségi zenét

karatekutya 2009.04.23. 02:27:34

Jó kis zsákuccába került az Artisjus. Sztem a törvényhozás nem fog tudni kialakítani olyan konstellációt ahol ők is támogatnák a letöltés büntethetőségét. Mert abban a pillanatban meg kellene szüntetni a matricázást, jogdíjakat a pendriveokon és az abból származó bevételeket nem szedhetnék be (el is esnének 1-2 Mrd forinttól).
Viszont a letöltési szokások nyilván nem változnának meg egyhamar.

Egyébként én ázsiabuzi vagyok, japán zenét hallgatok, és kínai filmet nézek. Ha meghallok egy magyar tüc-tüc tömeggyártású zenét, kiráz a hideg, és elkapcsolok. Ebből következik, hogy nyilván imádok jogdíjat fizetni a fényképezőmbe rakott SD kártya után. (najó, SD kártya még belemehet zenelejátszóba, de b@zmeg, láttak már a tisztelt Artisjus jogászok CompactFlash kártyát, csókolom?)
Sztem is letölteni fizetés nélkül más művét, az lopás (bocsi, most jöhet a kövezés), akár szoftver, akár videó, akár audió anyag. De: a magyar jogszabályok lehetővé teszik nekem a letöltést (szoftvert nem!), és ezért én ezzel a jogommal élek. Ha visszaosztok, akkor a fair use-ra fogok hivatkozni és arra, hogy semminemű anyagi haszonszerzésre nem használtam.
Ha majd megváltozik a jog, megváltozik az Artisjus féle szervezetek gondolkodása és megváltoznak azok a rendszerek, amiken keresztül - legálisan - tartalomhoz jutok ésszerű áron, akkor várható el tőlem is hogy változzak.
Sajnálom, de azt a rossz rendszert, ami most van - amit a kapzsiság teremtett, hogy garantálja a valódi alkotó munka nélküli biztos bevételt - azt nem én alakítottam ki, ezért nem is tőlem kell várni a változás megkezdését.

Akkor mondjuk elismerően hümmentenék, ha elolvashatnám az Artisjus honlapján, hogy pl. a Japán székhelyű Production IG nevű cégnek (vagy egyik kiadójának) kifizettek X dollárt, mivel a magyarországi felhasználású adathordozókon becslés alapján Y százalényi olyan animét tárolnak, amelyeket ők gyártottak.

*fucktore* (törölt) · http://hulyitodoboz.prae.hu/ 2009.04.23. 02:43:30

@*fucktore*: (gyk árpádsávos nagyMo-osat nem hamaszzsiráfosat :D )

Jeszenszky Zsolt 2009.04.23. 05:58:19

A média negyedik hatalmi ággá válása az internet tömeges elterjedésével kiteljesedett, több szinten is. Egyfelől soha nem látott eszközöket adott a kisemberek tömegeinek kezébe, amivel képessé váltak nagy, megdönthetetlennek hitt intézmények, status quo-k, establishment-ek teljes felforgatására. Ennek talán legjobb példája a zene-, film- és szoftveriparral szembeni tömeges kalózkodás: a világháló és a mögötte álló újabb és újabb technológiák hatására az általuk előállított termékek fogyasztói korábban soha nem látott zsarolási pozícióba kerültek, s nem csak üzleti modellek, de gyakorlatilag komplett iparágak ellehetetlenítésére alkalmas eszközzel rendelkeznek, amivel szemben mind a törvényi, mind a morális korlátok gyakorlatilag hatástalanná váltak.
A másik, hogy ugyanezen kisemberek számára óriási lehetőség nyílt a látszólagos szellemi, lelki kielégülésre is: az említett establishment-tel, bármilyen hatalmi helyzetben lévő emberrel, vállalattal, az állammal vagy bármilyen entitással szemben hirtelen óriásira bővült a hangos vélemény-nyilvánítás lehetősége, s a pszichológia által régóta ismert eszköz, a "jól megmondom neki" alkalmazása emberek milliói számára jelent folyamatos lehetőséget általános frusztráltságuk ily módon történő levezetésére, egészen az emberi faj szunnyadó sötét örökségei, az irigység, a gyűlölködés és a rosszindulat határtalan kiéléséig. A névtelenség homályába burkolózott "bátor" kiállás a hatalom illúziójának gőgjét, mámoros érzését adja szocializálatlan, a társadalmi érintkezés hagyományos formáira alkalmatlan, sok esetben lelkileg sérült emberek tömegei számára, akik ezáltal azt az illúziót is megszerzik maguknak, hogy az irigyelt-gyűlölt, számukra elérhetetlen lehetőségekkel bíró és pozíciókban lévő embertársaikat sikerül ily módon "lehúzni" maguk mellé.
S sok esetben mindezt egy adott mikroszubkulturális kör ovációjától kísérve, egymásra licitálva tehetik, így újra és újra megerősítve egymásban ezt a gőgős mámort.

ja, zsenidroidok, lehet guglizni, hogy hol és ki írta ezt... :D

art · http://www.nyctrip.blog.hu 2009.04.23. 07:17:59

Én névvel vállalom a következő sorokat. Kátai Artúr vagyok, volt kolléga, ismerős.

Zsolti, faszér' kell ezt?

Sajnálom, de azt kell mondjam, hogy egy pöcs vagy.

Tisztelettel: artúr

indapass90210 2009.04.23. 07:31:39

@Jeszenszky Zsolt:

A komplett iparágak (bár szerintem ez a veszély nem áll fenn) egyszerűen azért tudnának ellehetetlenülni, mert hibás az üzleti modell. Azért is hibás, mert feltételezi, hogy egy átlagember egy közepesen szar órás esti film megtekintéséért cserébe hajlandó lesz beáldozni a teljes aznapi fizetését. Vagy ugyenez igaz a zenére is. Emellett sok helyen sokan megfogalmazták már valamilyen formában, hogy a zenei cd-k silányak, általában 1-2 olyan szám van rajtuk, amit érdemes meghallgatni.
Azt már csak pluszként mondom, hogy vérlázító, amikor a _megvásárolt_ dvd-n azt kell néznem 3 percig, hogy hogyan vagyok tolvaj, ha filmet töltök le. Hát a jókurvaanyját annak, aki szerint ez normális dolog.
Emellett ott van az adathordozók árába épített jogdíj. Azt hiszem, hogy ez erkölcsileg legalizálja a letöltést, már csak azért is, mert alapból feltételezi, azért veszek memóriakártyát, hogy a "Jeszenszky összes művei"-t könnyebben körbe tudjam adni a barátaim között.

Arrogánsnak pedig nem kellene lenned, aztán meg csodálkozni azon, hogy válogatott módon elküldenek valahova...

art · http://www.nyctrip.blog.hu 2009.04.23. 07:36:25

És egy kis magyarázat.

Amikor az iwiw-en a figyelmembe ajánlottad a cikket, már akkor kinyílt a bicska a zsebemben a "bloggerszféra internetes droidjai" kifejezés miatt. Ezt megbeszéltük, a szokásos arrogáns formában lebasztál, hogy én mindenért megsértődöm.

Nem, dehogy sértődöm, csak sajnálom, hogy egy egyébként jófej srácnak elsorvad az agya. Ezzel a stílussal elijeszted magad és az érveid mellől még azokat is, akik esetleg szimpatizálnak veled/érveiddel. Te ennél okosabb vagy.

Az Internet ilyen. És ezek szerint Te is átaludtad az Internet-forradalmat. Egy új szituációban nem mindig működnek a régi rendszerek. 2009-ben hiba börtönbe zárni bárkit letöltés miatt, és hiba belekötni az "internetes droidokba".

Kicsit olyannak érzem ezt az ügyet, meg az egész Artisjus nevű sóhivatalt, mint Don Quijotét. Csak azzal a különbséggel, hogy Cervantes regényében egy bolond küzdött a szélmalommal egy jó ügy érdekében, addig itt okos emberek pisálnak széllel szemben, ráadásul az ügy sem egyértelműen jó. Tessék felismerni, hogy a XXI. század már eljött, és még 91 évig itt lesz. És ennél csak durvább dolgok jönnek.

Én szóltam.

Utólag átolvasva az előző hozzászólásomat a pöcs szót visszavonom. Bántanak Téged itt elegen.

Üdv: artúr

Rejtett a Szám 2009.04.23. 07:39:51

@Jeszenszky Zsolt:

Hát Zsoltika, már az ismerősök sem a régiek..
Nem baj! Van új! Egy Washingtonnál sose láss többet!
Kapálózz csak. Nem tudod visszahozni a régi rendszert, bármennyire is büszke lenne a család.

Kihalsz baszod. Szépen, lassan.

Üdv egy zenésztől, aki koncertezik és nem vállalja a nevét,mert nincsenek politikus ismerősei mint neked.

Képes lennél még ezt a keveset is elvenni.
De esküszöm, ha meglátlak "kezet szorítok" veled.

MasterMason 2009.04.23. 07:40:01

@kafferbivalybalamber: Hát akkor lépjünk már fel együtt! Tüntetést kéne szervezni a Dj szövetség ellen. Nehogy már egy támogatás nélküli ember szipolyozza a kulturát, a Dj-k is már ugy utálják mint a szart. Nem csodálom, csoró fiataloknak akarja elvenni a zsebpénzüket ez a gusztustalan parazita. Nem szégyeli magát ez az alja féreg, a fiatal srácok producerek bevételeit sikkasztja el? Mit képzel ez magáról, persze, hogy elmegy a kedvük a fiataloknak, ha elsikkasztja még azt a kis bevételüket is. Az ilyeneket egy jobb országban azonnal akasztják.

MasterMason 2009.04.23. 07:49:10

Mégegyszer hogy az is láthassa aki eddig nem:

www.youtube.com/watch?v=xFB7k-Q7Btw

Szóval ez csalás sikkasztás, a fiatal producereknek elsikkasztják a zsebpénzét is, amit fejlesztésre és egyéb dolgokra tudna költeni. Hát nehogy fejlödjön a gyerek vehessen magának vasakat, nem egy parazita FÉREG hadd tegye zsebre a lóvét, ha vegye el a fiatalok pénzét. Isten bizony, ezt meg kéne lincselni, szóval az ilyen parazitákat meg kell lincselni. Addig nem tanul, amig egyszer ugy rá nem baszik, mint a Zuschlag. Itt volna az ideje!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.23. 07:56:57

@Jeszenszky Zsolt: láthatólag nem nagyon érted a netes generáció lélektanát.

Ha valamit tömegek akarnak, akkor az ellen lehet kapálózni, de nem érdemes, mert a fejlődést nem lehet megállítani.

Világosan kellene látni, hogy a zeneipar nem számíthat olyan bevételekre a digitális zeneletöltés korában, mint korábban, amikor a terjesztés minden szegmensét uralta.

Jobb minőségű zenével kell előállni, és kevesebbet kell kérni érte. Másképp nem fog menni.

Persze kapálózni lehet ellene, de csak ideig-óráig lehet késleltetni az elkerülhetetlent. Gondolom ez utóbbiról van szó, hogy addig kell összegereblyézni minél több pénzt, amíg még a régi üzleti modell valamennyire működik. Végülis érthető.

(Zárójelben: én nem szoktam zenét letölteni a netről, úgyhogy pártatlan vagyok a kérdésben.)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.23. 08:12:11

@agyvihar: "a zeneipar nem számíthat olyan bevételekre a digitális zeneletöltés korában, mint korábban"

Ez persze az egységekért elkért őénzre értendő. Összességében lehet, hogy több pénz fog befolyni így, mint korábban.

MasterMason 2009.04.23. 08:20:59

@Dövan: Ez nem véletlen, hát nem az az üzlet, ha eladsz 40-50 ezer filmet, az lószar. Az az üzlet, ha 2-3 millió olyan adathordozó után tudsz bevételt szedni, amivel semmilyen költséged nem volt ;)
Nem ő gyártotta, nem ő építette fel a céget, ők csak rárakják a sápot! Na ez az üzlet.

Ez olyan mintha csinálnék egy író szövetséget, és minden papírra, amire írni lehet, ráraknék egy kis jogdíjat, mondván, hogy még a WC papírra is lehet Petőfitől idézni: "Foglalod ám a jó kurva anyádat, de nem ám az én hazámat!"

kholiq 2009.04.23. 08:29:05

Az elso mondatok utan kisse furcsan ereztem magam, mert ugy hangzott, mintha valami komoly ember irna. Nem passzolt ehhez az oltari seggfej Jeszenszkyhez.

A fasz, aki az internet koraban az egyik legnepszerubb tech portalrol lelop es lefordittat egy cikket, rabiggyeszti a nevet es el akarja adni, mint sajatjat? Hat, bazmeg, ez idiota, ez semmit nem ert az Internet lenyegebol.

Tiszta mint a Geszti, basszus, a masik tolvaj.

yupi 2009.04.23. 08:39:08

JAAAJ majnem elfelejtettem!!! Bergendy Pista bácsinál jártál már te balfasz??? ...hogy ellopta a Süsü zenéjét??A falhoz állítottad?? Vagy az nem lopás?? Te marha!

Dave_hu (törölt) 2009.04.23. 08:40:29

Kicsit a szakmában dolgozom, konkértan cd gyártásban. Zsolti te fasz, inkább hozzáadott értékkel lehetne vásárlásra csábitani a "fiatalokat" (via modorosblog).

Néhány tipp:
- rakjatok ajándék koncertjegyet a cd-be, mondjuk 2-3db-ot

- járjon a cd mellé a zene drm free mp3-ban is

- rakjatok reklámot a dvd filmbe, és adjátok 300Ft-ért.

- adjátok legalább 4 mozijegy mellé a filmhez köthető másik film dvd-jét ajándékba.

- oldájátok meg, hogy ha a friss dvd megjelenésekből akarok esete nézni valamit, akkor ne csak torrentről jöjjön le annyi idő alatt, amig megiszok egy sört, hanem legyen ugyanilyen jól működő fizetős modell is.

Hattory Hanzo 2009.04.23. 08:42:14

Kedves Jeszenszky Zsolt!

Ha nyitok egy helyet, amit arra (is) találok ki, hogy noname DJ-ket felfedezzek, akkor az most nem mehet szerintetek, mert nincs vizsgája? Túl azon, hogy tetszik, hogy mások akarják megmondani, hogy a saját vállalkozásomban kit alkalmazhatok, érdeklődnék, hogy a saját stúdiómba beküldhetem-e, hogy az én pénzemen elkészítendő albumot készítsen, vagy szerintetek az sem ér? Illendő-e felgyújtanom az összes Esterházy könyvemet, mivel az írójuk matematikus végzettségű, és soha nem vizsgázott írásból? Töröljem-e az összes Latinovits felvételemet, lévén Ő mérnök volt, és segégszínészként kezdte, mindenféle vizsga nélkül? Hofi? Csontváry Kosztka Tivadar? Minek fest egy gyógyszerész, aki ráadásul minden művészeti iskolát otthagyott? Yonderboi “Shallow and Profound” albumát mikor tervezitek bezúzni, mégis csak tarthatatlan, hogy otthon buheráljon össze valaki mindenféle végzettség és vizsga nélkül zenéket? Hát ez mégis csak egy szakma!

Lalikiraly 2009.04.23. 09:00:58

Jeszenszky Zsolt bemutatja hogy kell nyilvánosan lopni. Remélem hamar felakasszák már.

minifik 2009.04.23. 09:10:41

@demisrussos: zseniális megközelítés!
terjeszteni fogom :)

gatsy 2009.04.23. 09:12:46

@agyvihar: A bevételekkel kapcsolatban kissé tévedszszerintem. Megfelelő minőség és ár mellett sokkal nagyobb bevételekre is szert tehetnének, de ők inkább ragaszkodnak a régi "jólbevált" módszerekhez...és ebbe buknak bele!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.23. 09:13:21

Ha már Wired:
www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-03/ff_free

Az 'ingyenes' a jövő biznisze. Aki nem száll fel időben a hajóra, annak reszeltek.
Ez olyasmi, mint annó az informatikai forradalom volt: a nagy ipari mamutok vezetői nyilván kiröhögtek volna egy pár nerd hülyegyereket, akik egy garázsban reszelik a biteket, most meg konkrétan a Google többet ér, mint a GM, pedig minden szolgáltatása ingyenes.
Persze, hogy vergődnek a zene- és filmforgalmazó mogulok, nem értik, mi folyik itt, nem értik, miért mennek a levesbe, nem látják, hogyan fogják elszedni az üzletüket a kis pöcs bitvadászok.
Ámen.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.23. 09:19:47

@demisrussos: Ajánlott olvasmány: Umbero Eco: A Focault-inga.
Kb. ugyanez a trükk, csak könyvkiadókkal. :)

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.04.23. 09:20:57

@terry_sanfransisco: Koszi mindenben egyetertunk. Viszont csak azert kerdeztem, mert a lehetosegeinkhez kepest szeretnek egy jo weboldalt csinalni. Es csak erdekelt, hogy mi az amit nem tartasz jonak benne.

zaphodbeeb 2009.04.23. 09:21:30

A könnyűzene után, hogyis van a könnyűiparban?
Cipőgyárosként mondom, mindenki bűnöző aki nem az általam gyártott cipőben jár, és kéretik börtönbe csukatni!!! Miértis? A kínai szar elözönlötte az országot és köztudott, hogy a kínai termékek kb. 99%-ához kötődik valamiféle csalás (vám, áfa, bér- és járulékok, stb.). Letöltjük a lábunkra a kínai terméket oszt jónapot.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.04.23. 09:23:21

Ha jól érzékelem, ez a Jeszenszky srác nagyon gagyi...csak így röviden.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.04.23. 09:24:09

@Jeszenszky Zsolt: Egyre irritálóbb ez a magas lóról beszólás. Szerinted mindenki, aki nem ért veled egyet, az "kisember" és "zsenidroid", és ráadásul nem is meri vállalni a nevét.

Ezen kívül önellentmondásba is kerülsz, mert először azt mondod, hogy érvekkel kell vitatkozni, de azokon a kommenteken kényelmesen továbbugrasz, amikben konkrét érvek szerepelnek.

zaphodbeeb 2009.04.23. 09:24:09

Amúgy Dr. Ottoval értek egyet. A mammutok is mindent kipróbáltak annak idején, hogy megváltoztassák a klímát meg miegymást. Biztos kitaláltak hülye szabályokat is. Oszt ki lettek halva.

zaphodbeeb 2009.04.23. 09:26:59

Dr. Ottval értek egyet én is. Annak idején a mammutok is mindent kipróbáltak, hogy megváltoztassák a klímát és egyebeket, biztos hoztak hülye szabályokat is a túlélés érdekében.
Oszt ki lettek halva.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.04.23. 09:32:04

A szánalom egyébként tényleg az, hogy DJ Nyitrai is mellette áll, így hosszútávon is számolnunk kell a Jeszenszky gyerekkel...:(

indapass90210 2009.04.23. 09:41:06

@Hattory Hanzo: "...Illendő-e felgyújtanom az összes Esterházy könyvemet, mivel az írójuk matematikus végzettségű, és soha nem vizsgázott írásból?..."

Pedig elgondolkodtató a kérdés, mert Jeszenszky Zsolt szülei sem vizsgáztak gyerekcsinálásból, aztán tessék, itt látható az ilyen munka eredménye!

Sötét korom 2009.04.23. 09:45:58

Csak annyit tennék hozzá: az Internet valóban új helyzetet teremt(ett), mert a home-jogokat könnyedén kiterjeszthetővé teszi digitális/digitalizálható médiák esetében. Ezért ezek terjesztésére kialakított régi módszerek nem működnek (már).

Ez a tényhelyzet. Új értékesítési koncepciók kellenek, mert ugyanakkor a potenciális vevők száma (is) radikálisan megemelkedett.

A régi trükkök nem (nagyon) működnek: hetente beetetek és hetente megesznek a tömegek egy (többnyire igen gagyi) filmet. Számomra ez (már a szándék is) az igazi csalás (ha tetszik: (pénz)lopás).


Még egy apró gondolat: rossz, megválaszolhatatlan kérdéseket lehet feltenni, de ebből még nem következik, hogy nekem van igazam...

Jó kérdések és jó válaszok kellenek. A Google egy jó válasz. Szerintem jönnek még hasonlók.

indapass90210 2009.04.23. 10:31:50

@Nevermore a holló: Az is biztos, hogy nem voltak a teszkóban gumit venni!

mqqq 2009.04.23. 10:47:42

@Jeszenszky Zsolt: Nekem rövidebb a véleményem rólad: fasz vagy.

zala 2009.04.23. 10:49:08

@Jeszenszky Zsolt:

Többek között én is úgy vélem az intelligens, kultúrált párbeszéd alapja volna, hogy a felek reagáljanak egymás érdemi mondanivalójára, és lehetőleg figyelmen kívül hagyják a személyeskedést.
Lehet veled ezen keretek között értelmesen beszélni? Úgy tűnik nem.
Mi okból kommentelsz mégis? Csak nem azon mikroszubkultúra tagja vagy, melynek a "jól megmondom neki" alkalmazása jelent folyamatos lehetőséget általános frusztráltága levezetéséhez? Ezt a benyomásomat erősíti az is, te kis molyrágta Chewbakka, hogy a minden humort nélkülöző és érezhetően frusztráltságoldó céllal írt kommented kettőspontnagydével zárod.
Szeretném aláhúzni korábban már leírt véleményem: attól nem tűnsz kultúráltabbnak, ha a fing helyett pukit írsz. Attól csak puhapöcsnek tűnsz.

demisrussos 2009.04.23. 11:04:56

Kedves Zsolt

Vége van !! Nem leszel államtitkár!Nem lesz nyugdíj!! Ebben már biztosak vagyunk.

Viszont elárulnád hova tüntetted a major kiadók által a DJ szövetséghez eljuttatott köteles példányokat?
Eladtad?

Hol a cucc Zsolti?

El kell számolni vele...

Ennyire nem lehetsz éhes és pitiáner.. tényleg ennyire szarul keresel?

Téged ki fognak rúgni mert ekkora fasz vagy . A szövetséged meg eltűnik a süllyesztőben.
Kár hogy nem veszed észre: AZ EJI-nek, az ARTISJUST-nak és a MAHASZNAK is nagyon ciki lettél.
Képzeld el bíróság fogja vizsgálni az ügyedet.
Addig ugráltál amíg a nagy pénzlopókról is lekerült a lepel.
Nagyságrendileg nagyobb pénzeket buknak azon,ha kiderül milyen módon károsítják meg a kiadókat,művészeket mint ha hagynak téged "kultúrát csinálni". Okosban kellett volna csinálni,de Te mindig folyamatosan botrányt csinálsz. Eközben meg a nagy pénzlopókról lerántódik a lepel miattad.

Ujjuj baj van !!

Zsolti ! TE képtelen vagy megérteni, nem te vagy JÉZUS!

1 hónapot nem adok neked és kirúgnak.

Legalább lesz időd blogolni.

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.23. 11:13:31

(én csak álca vagyok, nemám az igazi jellemes popkommandós, csak egy billentyűkuruc nímand :)

Úgy szeretném megérteni végre, miért vagyok rögtön illegálisan letöltő piréz, amint ditigális muzsika tárolására is alkalmas eszközöt soppolok.

Van konyhakésem is, azér kinek tejejjek? A böllérszöveccségnek, vagy a séfeknek?

Nem ellenkezik ez valami alkotmányfélével? Az ombucmanusnak mi erről a vélemények? Kérdezte már valaki?

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.04.23. 11:30:51

@Jeszenszky Zsolt:
Már a szóhasználatod is remek jellemképet alkot rólad. "Kisemberek". "Kisember". És ti vagytok a nagyemberek apukával? Ezt is otthon tanultad?

Annak az establishment-jéről irnál végre (az egyre hosszabbra nyúló, lenéző és kioktató kommentjeid helyett), hogy a Wired.com cikkjével betűre megegyező irományod aljára biggyesztett Jeszenszky Zsolt aláirás hogyan viszonyul az általad képviselt szerzői jogi nézetekhez???

j.G. 2009.04.23. 11:31:34

Fiam!
Ha én ezt tudom.. gumit húztam volna!
Apád

makimajom 2009.04.23. 11:59:47

Kedves Jeszenszky Zsolt, hát neked bizony a jó kurva anyád.

Zalzan Kavol 2009.04.23. 12:20:48

Hadd pofázzanak a felhasználók, ők ennél többet úgysem tudnak tenni. A kiadók, jogvédők meg szájkarate helyett inkább próbáljanak kitalálni valamit, ami mindkét oldal számára jó.

Azért felvetem a javaslataimat...
- nekem nem kell CD, mert nagy, sérülékeny, és úgyis mp3 lejátszón hallgatom. Ha már meguntam, a fájlt letörölhetem, míg a CD kidobásával csak a veszélyes hulladék mennyiségét növelem
- hajlandó vagyok fizetni online tartalmakért, de nem bődületes összeget
- a filmek jelenjenek meg egyszerre dvd-n, online tékában és a moziban, hogy aki nem szeret másokat szagolva, hallgatva filmet nézni, ős is élvezhesse a premier napján a filmeket
- hajlandó vagyok havi átalánydíjat fizetni, amiért annyi filmet/zenét tölthetek le, nézhetek online, amennyit akarok
- tanulják már meg a forgalmazók, hogy sok kicsi sokra megy

Hattory Hanzo 2009.04.23. 12:26:55

Kedves Jeszenszky Zsolt!

Találtam egy hírt, ami jól példázza, hova jut a világ, ha egy kicsit nem figyelünk

"Több mint 15 millió néző választotta ki a YouTube-on azt a 93 zenészt akik a világ harminc különböző országából származnak, hogy együtt alkossák a YouTube Szimfonikus Zenekart.Ausztráliától Dél-Koreáig érkeztek 15-55 éves korú zenészek és mindössze három napjuk volt a próbákra az első előadás előtt, melyre a Carnegie Hall-ban került sor. Volt közöttük ismert profi, és olyan is, aki még életében nem hagyta el a hazáját. A részvevők közt profi pókerjátékos és csellós, valamint brácsás, hivatását tekintve sebészt is találunk illetve két magyart is beválogattak: Bencze László nagybőgőst és Bátki Viktor brácsást."

Hát ez meg mi ez? Hol a papír? A vizsga? A szakmai zsűri? 15 millió kisember ilyen döntéseket hozhat, aztán lehet, hogy van közöttük egy csomó kőműves meg CNC marós? Azok honnan értenének a zenéhez? Nem lesz ez így jó..

fraki 2009.04.23. 12:28:56

Érdekes, hogy idejött a csávó. Ezzel a "piszkálom az alja tömeget" megjelenésével csak ront a saját helyzetén.

demisrussos 2009.04.23. 12:37:20

meg ugye a Mahasz is csak 1400 kiadót tömörít..mégis beszedi a kiadóidíjakat az összes zene után ami meg ugy nem 1400 hanem vagy 250-300.EZER .. de jó lehet Mahaszosnak lenni.. dől a lé! Milyen lehet az az érzés amikor más kiadók pénzét elrakod zsebre? Mert ugye ha nem jelentkezik a kiadó a pénzéért akkor 2 év alvószámla után a Mahasz közgyűlés hogy-hogy nem úgy dönt szétosztja tagjai között. 200 szoros a szorzó... !!

MEGVILÁGOSODTAM !!!!
Megpróbálom érthetően leírni miért is éri meg szar zenét kiadni Magyarországon.

1.lépés csinálsz egy zenét, tudod hogy a kutyának sem kell, de kinyomod 5000 példányban. Jó drágán árazod be a kiadványt jó sok számlát kérsz a költségekről.De úgy,hogy minden kiadásod számlája 15.000db-ról szól.
ráköltesz darabonként 400Ft-ot.Promóval együtt mondjuk 700 Ft-ot.

2.lépés mivel eleve tudtad hogy szar amit kiadsz, nem is számítasz nagy fogyásra ..meg hát 6000Ft az ára.. persze a kutyának sem kell. nemsokára a legalsó polcon árulják 199Ft-ért

3.lépés nem szomorkodsz, szépen felvásároltatod egy jó ismerősöddel mind az 5.000 db lemezt..és jól bezúzod, hogy ne foglalja a helyet
Eddig befektettél 4.5M Ft-ot

4. ooopsz tátátá! aranylemez lett !!nem is hittük volna , de minden arra vall,hogy mégiscsak fogyott,hiszen 15000db-ot megvásároltak belőle

5. jön a nagy Mahasz nap... összegyűltök, szavaztok és a 2 évig alvószámlákon nyugvó kb 236500 kiadó pénzét szépen szétosztjátok ugye mert nem jelentkezett a Mahasznál magától. Miért tette volna? (a Mahasz által kitalált matricás rendszer ugyanis nem teszi lehetővé a kiadó azonosítást)Szóval nem kérvényezték a Mahasz tagságukat ezért nem is jár nekik. Ez az alvószámlákon nyugvó összeg számításaim szerint minimum 1-1.5 MRD forint évente

6.Figyelnetek kell arra, hogy nagy táskával érkezzetek az ünnepélyes ceremóniára. Figyelni kell arra is,hogy a tolakodásnál az arany-platina-gyémánt lemezeseknek, vagyis nektek kiemelten több pénz jár! Mivel nem egyenlőarányban oszlik el a pénz. Ha szerencséd van és a többiek sem adtak el 10-15 ezer darabnál többet akkor szép napod lesz.

7. Mivel csak kb 20-30 arany-platina lemezes van évente Magyarországon. Szerencsére nem sok felé kell osztani a lopott pénz nagy részét.(most már te is a klikkhez tartozol úgyhogy csendben maradsz és kapsz 30-40 millát.

Nem rossz: sztár lettél vagy sztárt csináltál, kerestél nagyon sok pénzt,kaptál vázát, kaptál egy zsiráfot is, meg még pénzt. Ja és ne felejtsük el 4.5 milla volt csak a befektetni valód.

Na ezért éri meg nagyon szar zenét kiadni vagy csinálni.

Ja és ez hogy jön a Jeszenszky féle DJ szövetséghez.

Jeszi a Mahasz matricával legalizálja a DJ-k nyilvános zeneszolgáltatásának jogdíjait. Mivel tulajdonképpen nagyjából csak a DJ szövetség prominens tagjai adnak ki hivatalosan DJ mixeket.Ugye ők általában saját producereik/kiadóik is maguknak. Évente aránytalanul sokat adnak ki fejenként.
A Mahasztól a kiadóktól elcsent és az év végén szétosztott összegből így már nekik is elég szép összeg jár. Nem a DJ szövetséghez befutó pénz a biznisz hanem a Mahasztól a DJ szövetség tagjaihoz befolyó lé.

Erre mondják azt, hogy ügyes... de akkor is lopás.Ugyanolyan lopás mint más cikke alá oda írni a nevünket, vagy ellopni más virtuális identitását. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2009.04.23. 12:45:28

Az alja tömeg meg majd megveszi Szlovákiában a nyers cd-t/dvd-t, a pendrive-ot stb. Nem veszi észre a nyomorult kis molyette wookie, hogy ezzel a magyar kereskedőket teszi tönkre. Ha pedig ők nem adnak el árut, akkor nincs kin zsírosodnia a kis féregnek. Vagy a szlovákoktól is akar pénzt szedni? Vagy megtiltatja, hogy magyaroknak adjanak el bármit? :) Hülye ez. Az hogy arrogáns paraszt is, csak hab a tortán, ahogy az is, hogy a wired-ről lopta a "saját gondolatait". Gratulálok! Zsolt, azt kívánom neked, hogy életed végéig a magyar könnyűzene csengjen szép, elálló füleidbe. Ha kell, ha nem.

Kajmós Orrú Totojmász 2009.04.23. 13:31:57

(én csak álca vagyok, nemám az igazi jellemes popkommandós, csak egy billentyűkuruc nímand :)

villaminterju.blog.hu/2009/04/23/villaminterju_jeszenszky_zsolttal_a_magyar_hanglemezkiadok_szovetsegenek_munkatarsaval_es_a_magyar_l

Mottó: ha hallgattam volna, bölcs marattam volna.

Sötét korom 2009.04.23. 13:50:08

@demisrussos: Kösz a megvilágosítást!!!

geert 2009.04.23. 14:14:14

ha oink-ék össze tudtak dobni egy olyan csak zenés site-ot, ami szinte archívumként működött, hogy lehet hogy a mammut kiadók erre képtelenek? miért nem jó az, ha van egy ordas nagy adatbázis, valamiért cserébe kapsz hozzáférést, a letöltéseid halálpontosan logolva vannak, mindenhez hozzáférsz ami valaha megjelent? nem lehet mutyizni? oda az egyeduralom? húdeszar...

bár oinkot sikerült kinyírni, nőtt a helyébe azonnal pár utód, élnek, virulnak, hasznos kis alkalmazások fejlesztődnek hogy megkönnyítsék a zenebuzik tájékozódását a rengetegben, a mammutok meg a végén úgyis kihalnak.

mike gorgon 2009.04.23. 14:25:18

Jeszenszky Tanár Úr annak a picológiai motivációjáról esetleg nem tud valamit mondani, hogy miért kell valakinek mindig fáradhatatlanul újra és újra olyan emberek közé kommenteni, akikkel kölcsönösen fasznak tartják egymást és akik viszont - többségben lévén - minden alkalommal bohóccá alázzák azt a valakit az "adott mikroszubkulturális kör ovációjától kísérve, egymásra licitálva, így újra és újra megerősítve egymásban ezt a gőgős mámort."

Valami hiányzott gyermekkorban, vagy azóta, vagy mi a fasz??? Nincs elég bajod, bmeg? Nincs mit dolgozzál?

TH 2009.04.23. 15:05:14

@Jeszenszky Zsolt: Gyere, beszéljünk meg egy találkozót, én élőben is szívesen elmondom neked a véleményemet rólad, nem csak a "billentyűzet biztonsága mögül".

majke 2009.04.23. 15:18:36

@TH: egyfajta rajongói klub? volnánk páran... :)

TH 2009.04.23. 15:27:06

@majke: hát nekem mindegy...gondoltam, hogy egy sör mellett ha elmondom neki, hogy mit gondolok róla, akkor elhiszi, hogy nem csak billentyűzeten lehet azt begépelni. De persze össze lehet gyűlni többen is. :)
Egyébként nagyjából annyi lenne, amit elmondanék, hogy
- egy elvtelen, gerinctelen alak vagy, aki anyagi haszonszerzés reményében teljesen abszurd ötletekkel állsz elő (ld. DJ-vizsga)
- szintén pénzszerzés kedvéért kiáll a szerzői jogok mellett, de egyértelmű, hogy nem a szegény szerzőket véded, hanem a saját és haverjaid pénztárcáit
- ehhez társul, hogy borzasztóan buta vagy
- nincs erkölcsi érzéked és tartásod
- vitatkozni sem vagy képes mondjuk egy blog kommentjeiben, kíváncsi vagyok, itt okosabb tudsz-e lenni
- ellopsz és saját neved alatt megjelenteted másnak a cikkét, és annyit sem mondasz, hogy "bocs, hülye voltam"...
Hát kb. ennyi. :)

mizrolist 2009.04.23. 15:31:55

@Jeszenszky Zsolt: a zsenialitást terjeszteni kell; küldjétek tovább a fenti linket, akár iWiW-en, akár facebookon :D

TH 2009.04.23. 15:53:09

@Jeszenszky Zsolt: Még egy megjegyzés:

"miközben egyesek büszkén ordítják (persze csak a billentyűzet biztonsága mögül), hogy "ezt nektek, úgyis ellopom a zenét", eközben iszonyú álszent, farizeus módon jogvédőként akarnak fellépni egy állítólagos plagizálással szemben"
Nem ordítanának érte, ha nem pont ezzel a cikkel próbáltál volna keményen jogvédőnek tűnni. Nem abszurd kicsit, hogy a más által megírt jogvédelemről szóló cikket ellopod és sajátodként tünteted fel? Nem bagoly mondja verébnek kissé a dolog?

Lobster1978 2009.04.23. 18:59:54

Új tárgyalást kérnek mert a bíró mellesleg több szerzői jogvédő szervezet tagja... Egyébként az eredetileg kijelölt bírót pont emiatt cserélték le, de "érdekes módon" az új bíró is jogvédő... Nagyon biztosra akarnak ott valakik menni :D

Mindenesetre JZS duplán mellétalált ha tényleg új tárgyalás lesz, mert még elsőfokú ítélet sincs ez esetben :D

szörecsen/dagattpanda (törölt) 2009.04.23. 22:03:30

sex Jeszenszky orál sex brutál anál szex Jeszenszky
teen sex teensex Jeszenszky animal sex Jeszenszky
porn porn pussy tits boob Jeszenszky állat ló szex Jeszenszky
terhes szex pornó Jeszenszky Jeszenszky szex rosszlány letöltés Jeszenszky
Ingyen szex képek - ngyen szex videók minden mennyiségben
További szex képek megtekintéséhez Jeszenszky ingyen szex képek és filmek Jeszenszky
Tovább az ingyen szex képek és filmek oldal Jeszenszky ingyen szex képek Jeszenszky
szex képei Jeszenszky Szex képek Teljes szex képek galéria megtekintés Jeszenszky
maszturbál ázsiai gruppen szex sex Jeszenszky orál sex brutál anál szex Jeszenszky
teen sex teensex Jeszenszky animal sex Jeszenszky
porn porn pussy tits boob Jeszenszky állat ló szex Jeszenszky
terhes szex pornó Jeszenszky Jeszenszky szex rosszlány letöltés Jeszenszky
Ingyen szex képek - ngyen szex videók minden mennyiségben
További szex képek megtekintéséhez Jeszenszky ingyen szex képek és filmek Jeszenszky
Tovább az ingyen szex képek és filmek oldal Jeszenszky ingyen szex képek Jeszenszky
szex képei Jeszenszky Szex képek Teljes szex képek galéria megtekintés Jeszenszky
maszturbál ázsiai gruppen szex

monkeybus 2010.03.27. 17:25:46

Vannak törvények melyek a jogvédelemről szólnak és vannak emberek, akik megsértik ezeket a törvényeket. Lehet valamiért harcolni és annak szellemében hibázni, akár elbukni is, de attól még a törvény az törvény és mint olyan mindenkire nézve kötelező, vagyis hiába volt figyelmetlen Jeszenszky és hibázott azzal, hogy aláírta a nevét az alá, amit írt, mert ő is leírta mégha másolta is az ő figyelmetlensége hibája még nem mentesít senkit a törvény betartása és az esetleges felelőségrevonások alól bármilyen jól esik is újjal mutogatni, mint az ovodában. Ő is... Ő is... csakhogy nem lopott, csak figyelmetlen volt és miután széleskörű olvasásra közzétett egy cikket azzal, hogy felhívta rá a figyelmet az irományát aláírta, mert bizonyára nem gondolta, hogy akadnak olyanok is akik csak erre várnak, hogy lecsaphassanak és ezzel akarják mentesíteni magukat saját bűnűk, törvényszegésük alól. Ezért a cikkért külön díjazásban nem részesült, tehát nem valósult meg a törvény által is említett haszonszerzés, akkor meg miért is kérne bocsánatot.
süti beállítások módosítása