Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyomorult? Szánalmas? Szerencsétlen? Mi a legpontosabb fordítása annak, amikor a Eurosport kommentátorai "miserable"-nek nevezik a magyar válogatottat?

Ebben a pillanatban ért véget a Honduras-Magyarország meccs az U-20-as foci világbajnokságon, 3-0-ra picsáztak el minket a reménytelennek tartott hondurasiak, egészen ritka nagy bombagólokkal. Nem akarok nagy szavakat használni, de a magyar válogatott szerencsétlenebb volt az SZDSZ-nél is, ha emlékeznek még arra, mit jelent ez a rövidítés. Képzeljék el, amint a rövidgatyás Pető Iván keresztezni próbál, de a félvér fiú nevetve átugorja, aztán Magyar Bálint hiába ráncigálja a mezénél fogva, szegény Kuncze Gábor önfeláldozóan fejel, de Bauer Tamás omlik össze véres arccal, Tamás Gáspár Miklós meg egyszerűen hülyét csinál magából az ötösön.

Neten néztem, streamelve, itt, a Eurosport eredeti angol nyelvű közvetítését, (és vele párhuzamosan itt a hondurasi tévét), és abban az élményben volt részem, hogy a második félidő közepétől jó 25 perces magyargyalázást hallgathattam, ráadásul jogosan. Az egyik eurosportos kommentátor azon álmélkodott, hogy egyszerűen hihetetlen, hogy ennek a csapatnak a tagjai az angol, az olasz meg a spanyol bajnokságban játsszanak. Egészen testen kívüli élmény volt egy nem nekünk szánt, abszolúte elfogulatlan közvetítést hallgatni, ahol a magyar hengert váró britek elképedve jönnek rá, hogy itt akaratgyenge, lassú, hozzáállást és képességeket tekintve is gyenge ifjak rohangálnak. A két szpíker a tényleg mindent rossz ritmusban és rossz helyre passzoló Koman Vladimirt (olasz elitliga, Bari) és Németh Krisztiánt (Liverpoll-AEK Athén) pécézte ki magának leginkább. Azt nem értettem csak, hogy a húsz méternél jóval messzebbről hármat beszedő liverpooli Gulácsi kapus hogyan úszhatta meg ilyen kevéssel.

De volt azért igazán szórakoztató része is az estének. Az első félidőt ugyanis a hondurasi tévében néztem, és egészen speciális okból nem láttam a hondurasiak vezető gólját. Hogy miért, az kiderül az alanti gtalk-jegyzőkönyvből:

Sent at 9:43 PM on Sunday
László: hahó
nem fogod elhinni
hej

Sent at 10:06 PM on Sunday
László: HÉÉÉÉ

Sent at 10:26 PM on Sunday
bedemarton: na
mondjad
mit?

László: kibaszott elképesztő online esemény

bedemarton: ????

László: extrém okból nem láttam élőben a hondurasi gólt

bedemarton: ??????

László: ugyanis a hondurasi közvetítést megszakították

bedemarton: nem puccs?

László: és beolvasták a kormány közleményét a polgárokhoz

bedemarton: NEM HISZEM EL
ZSENIALIS
ezt blogold ki :-D

László: ha jól értem visszapuccsolt az elűzött elnök
bazdmeg 5 perc volt a közlemény, 3-szor megismételték
és nem láttam a gólt:-DDDD
a nemzeti zászló lobogott a képen, lassítva

bedemarton: .-E
:-D

László: életem meccsközvetítése


Úgy tűnik egyébként, hogy igazából nem jött volna vissza Manuel Zelaya, az elűzött elnök. A neve az adást megszakító közleményben többször elhangzott, lehet, hogy a kijárási tilalomról jelentettek be valamit, de tuti fontos volt, mert az ország összes polgárához szóltak. Sajnos izgalmi állapotban sokat romlik az amúgy sem acélos spanyol szövegértésem.

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr131411869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka I. 2009.09.28. 11:10:06

 BevezetőMagyar focitörténeti sorozatba kezd az orulunkvincent.blog.hu! A széria nem törekszik teljességre és nem nyúlik majd vissza a legendákkal övezett régmúltra. Nem kap helyet benne Orth, a Fogl-gát, Bozsik, Puskás vagy Hidegkuti. Nem ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénkujon 2009.09.28. 00:13:07

...szóval megin' csúnyán szájbabasztak minket? és miért nem csodálkozom, ill. örjöngök a kurvanagy idegtöl??:)

valuska 2009.09.28. 00:14:24

ti extra cukin gtalkoztok, fiúk

szily 2009.09.28. 00:19:36

@valuska: Semmit sem kozmetikáztam rajta. Meztelenül állunk előtted.

EasyFriend 2009.09.28. 00:24:22

Meccs után megkerestem és megnéztem a Youtube-on az irapuatói meccs góljait, hogy valami vidámat is lássak.

pókfoci 2009.09.28. 00:26:06

Igazi kiforrott Egervári csapat volt! Sanyibá for president!!

Almaspite 2009.09.28. 00:47:09

Moldova György: A börtönválogatott

"Ez a háború amiatt tört ki, mert a két ország labdarúgóinak találkozóján a partjelző fordítva ítélt meg egy taccsot, a nagykövetek a pálya felezővonalánál átnyújtották a hadüzenetet, negyedórával később mindkét ország fővárosát szétbombázták az ellenséges repülőkötelékek, lángokban álltak az ültetvények, és mind Simoniában, mind Vizesföldön letartóztatták a baptista fogorvosokat. Nekik ugyan semmi közük nem volt a futballmérkőzéshez, de ezekben az országokban elképzelhetetlen volt valamirevaló háború a baptista fogorvosok letartóztatása nélkül."

Tehát: azonnal üzenjünk hadat Hondurasnak! :-)

Gremlin (törölt) 2009.09.28. 00:49:58

Magyar foci,muhahaha.
Ja,és ővék a jövő...

Lord_Cica (törölt) 2009.09.28. 00:54:06

Hmm ezt az elnök puccsos megszakítósdit itthon is be kéne vezetni. Tuti növelné a nézettséget.

@szily: tölts fel képet is róla

Viktus 2009.09.28. 01:00:21

Egervárit nyugodtan elküldhetnék a picsába már így az első meccs után. Semmi elképzelés nem volt a csapatban, semmi taktika ... céltalanul szaladgáltak csak.

Parasite 2009.09.28. 01:04:40

mi is arról dumáltunk a srácokkal hogy ezt a focit mi is tudjuk két-három sör után, bármikor.

zardus 2009.09.28. 02:09:51

Nem tudom,de tényleg ez a szörnyű, gyáva cseléd mentalitás.. igaza van az angol szpíkernek, szánalmas.Akár egy 25-30 körüli egészséges ,normális magyar civil beszálna a pályára és futna mindhalálig, mondjuk , egy meccs alatt 12-14 kilométert..., ezek a srácok már most ki vannak égve és ami egy sportolónál a legfájdalmasabb, gyávák. Egervári egy kellemes és diszkrét társalgó , de megalszik a tej a szájában. Miért nem az az ember van a srácokkal, aki kijuttatta őket a vb-re? A legfőbb probléma tudati

mr.guargumi 2009.09.28. 02:36:58

Igazság szerint:

1. Nem tudom, hogy miért kellett elűzni egy olyan edzőt, aki korábban sikerrel vezette a csapatot

2. Miért egy amatőr Hollandot kellett a helyére hívni, majd miután az sikeresen szétbarmolt mindent, a "szaktekintély" Egervárit hívták, ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna a régi edzőbácsitól és szépen visszakönyörgik a csapat élére.

3. Tény, hogy szarul játszott a csapat, de aki látta a meccset az tudja, hogy ez típus példája volt a görcsösségnek, ilyenkor az ellenfélnek minden sikerül (a gólok szépek voltak, de ezek egyéni villanások, amik 10ből jó ha 3-szor bejönnek, most bejöttek), nekünk meg semmi. Mentek, mentek, oszt nem jött össze. Bekapták az első gólt, onnantól még jobban befeszültek, a pálya széléről folyamatosan üvöltöző "szaktekintély edzőbácsi stábja" nyilván különösen nyugtatólag hatott rájuk mindezek után.

Szóval én azt mondom, ez van, szarok voltak, görcsösek, formán kívüliek stb. Ha a következő meccset hozzák úgy is elfeledjük, ha ott is ilyen reménytelen formát mutatnak, mint csapat, akkor az edzői stábot kell rugdalni elsősorban rugdosni.

HunVanHungary? 2009.09.28. 02:38:02

erről nem is hallotam...
de komolyan miért van nekünk válogatottunk egyátalán? el kéne fogadni h magyar futball halott...teljesen

HunVanHungary? 2009.09.28. 02:40:25

1 szó mint 100 szüntessük meg a focit MO-n

mr.guargumi 2009.09.28. 02:40:26

Nem tudom, szerintem a futással és a "nyomással" nem volt baj. Futottak ők, és próbálkoztak, csak éppen teljes elképzelés és szervezettség nélkül. A bekapott után még többet futottak, még kevesebb sikerrel (görcs ugye..), taktikát nem láttam a pályán, ha volt is, az teljesen eltűnt 0-1-nél, talán erre az eshetőségre nem is készültek. Azért álljon meg a harci menet, ezek a srácok tudnak focizni, hiszen nem is olyan régen értek el együtt, csapatként sikereket..az edzői stáb legalább annyira ludas mint ők, sőt.

Krisztiánkake 2009.09.28. 02:46:05

Szívesebben néztem volna 11 amatőr magyar srácot, akik megszakadnak a pályán és kiköpik a belüket. NA AZ Ő ESETÜKBEN TUDNÁM TOLERÁNI A 3-0-ÁS VERESÉGET!

Ezeknek viszont, 1 év kényszermunka Szibériában.

Megmondó 2009.09.28. 02:59:32

Ha valakit érdekel a sztori... A volt elnök (Zelaya) egy hete a hondurasi brazil nagykövetségre menekült, hiszen hazaárulással vádolják. Bár még nem hoztak felette itéletet, de jobbnak látta, ha bebiztosítja magát, hiszen egy banánköztársaságban bármi megtörténhet egy poltikai ellenséggel.

Most a hondurasi kormány (alighanem ezt olvasták fel a TV-ben) 10 napos ultimátumot adott a braziloknak, hogy adják ki Zelayát, különben bezárják a nagykövetséget. Ez persze nemzetközi jogokat sértene, dehát arrafelé nem nagyon adnak az ilyesmire...

vizsla_barat 2009.09.28. 03:01:01

keretik 5 ev teljes fizeteset, szakvezetostul,jatekosostul,reklambevetelestul visszacsengetni es lehet menni tovabb. mikor lesz mar vegre ilyen benazasnak kovetkezmenye?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.09.28. 03:04:39

Azt eseteleg nem lehetne a FIFA-nál elérni, hogy valamiféle magasabb szakképesítéshez kössék a bíráskodást a VB-ken, esetleg olyan országból hívjanak csak bírókat, amelyek nemzetközileg is jegyzettel labdarúgásban?

Sutty 2009.09.28. 03:18:57

pont olyan a politikánk, amilyen a focink. jó lenne ha a vízilabdához hasonlíthatnánk végre, világszinten..

Megdobbent 2009.09.28. 05:56:19

Szarok voltunk/vagyunk/leszunk? Igen. Jogos a vergyalazas? Igen. Beengednek meg minket a nagyfiuk koze focizni? Remelem nem. Vegre leall a hujeorszag a focirol? NEMNEMSOHAJOKVAGYUNKMEGMAGYAROKAKURVAANYATOK!

error56 2009.09.28. 05:58:50

A futballunkat én inkább a honvédségünkhöz tudnám hasonlítani.

Tomycat 2009.09.28. 06:01:36

Szanalmas a gorcsoles a fociban, meg szanalmasabb a cikk iroja aki nem keslekedett politikai gyalazkodasra kihasznalni a helyzetet. Mit kapsz ezert? Penzt vagy poziciot igertek?

Picurigor 2009.09.28. 06:42:47

A politika idekeverését én sem értem. Teljesen érdektelen itt, öncélú magömlésnek tűnik...

Ami viszont érdekes az az Index egy másik cikkében az alábbi mondat Egerváritól: "Az összeszokottság mellett fontos erényünk a kiváló támadójáték, amivel a mezőny egy része fölé nőhetünk, és úgy is tervezzük, hogy ráerőltetjük akaratunkat ellenfeleinkre.”

Na ez nem jött most össze.
Hogy mi okozhatta ezt a kínos vereséget, én nem tudom megítélni. De megint olyan érzésem van, hogy dicsérték-dicsérték ezt az U20-as válogatottat, de aztán látnunk kellett a valóságot.
Szóval valaki már megint túlértékelt...

Na sebaj.
Úgy tűnik, nekünk már nem való a foci...

Egu 2009.09.28. 07:15:24

Mazochista vagy. U20 magyar focit hondurasi közvetítésen nézni...Le a kalappal. Én még magyarul sem bírom nézni, ahogy szerencsétlenkednek.
Sajnos a csodalábú gyerekeinknek ha nem ajánlanak kiemelkedő meccspénzeket, akkor már 17-18 évesen is úgy játszanak, mint aki a vissazvonuláson gondolkodik (mert azért ha megfizetik, akkor Dzsuzsák, Gera, stb tud jól is játszani ám, csakhát ha a PSV-ben lazítana meccsen, akkor a szezonban már nemigen ülne kispadon sem).
Szerintem lassan ideje lenne beszüntetni a hivatalos focit, aztán majd 15-20 év múlva újrakezdeni, amikorra ez az elsatnyult társaság már a legvadabb fanatikusok számára is csak rossz statisztikai adat lesz.

upamacs (törölt) 2009.09.28. 07:18:53

Egervári az öreg győri faszrajzoló meg mindig fikázza Koemant, hogy egy csatárral játszatja a virtusos magyar játékosokat.
Ha nem így tenne Koeman, akkor nem egy-egy gólokkal kaptunk volna ki a svédektől, meg a purtugáloktól.
Magyar edzők?
Pffffffffff

muzikfabrik 2009.09.28. 07:23:27

látszik a kommentelők negyede sem látta a meccset. azért elég kellemetlen úgy játszani ezeknek a gyerekeknek, hogy amint elkezdenének felépíteni egy támadást vagy egy akármit, a hondurasiak másfélpercre lestoppolják a játékot... ráadásul a 2 meg nem adott 11esről ne is beszéljünk

vagye1 2009.09.28. 07:27:01

Nem sokat ért a focihoz a kommentelő. Azon csodálkozik, hogy Gulácsit nem bántották. Miért tették volna. Egyrészt talán csak az első gólról tehet. Másrészt nem azért bántották a mezőnyjátékosokat sem, mert rosszul játszottak, hanem mert nagyképűen, akarat gyengén nem küzdve.Ez a nagy bűn, nem az ha valaki hibázik. Egri Viktor egy hülye, de ebben az egyben igaza van. Ezek a fiúk 3 meccsre mentek ki ( minimum ), végső következtetést a három meccs után kellene tenni.

RolloJuve 2009.09.28. 07:34:06

@mr.guargumi: 1. A tréner úrnak volt pofájuk fölajánlani egy harmadik számú edzői posztot, gy. k. rakja ki edzés elején a bójákat, majd a végén szedje össze.

@dark future: elég lenne, ha játékvezetői szinten jegyzett országokból hívnák a sporttársakat, pl. azért Kassai Viktor neve nem cseng rosszul nemzetközi szinten sem. Úgy látszik Sepp "egyszerű" Blatteréknek nem volt elég 2002, hozzáteszem ez nem menti fel a válogatottunkat, főleg nem Egervári taktikai hibáira nem magyarázat.

ladislaus 2009.09.28. 07:37:14

fifa.com ingyen online közvetités

Pirandellus 2009.09.28. 07:40:13

Cmolle:
"kellemetlen" volt az ellenfél, akik ellen nehéz játszani?
Eszerint az ellenfél megnyerheti a VB-t.

Italo Balbo 2009.09.28. 07:41:08

@cmolle: akkor meg is van a magyarázat? És ez, hogy a pályán egy ellenfél is volt?:)

Kár volt Sisa-t kirúgni és kár 5 támadóval felküldeni egy csapatot. (Mondjuk én nem tudom, hány normális védekező kp van a csapatban, mert az nálunk mindig hiányposzt)

Donor 2009.09.28. 07:58:52

@Almaspite: Jaj, neee!! Azt is elveszítenénk!!! :))))))))

Donor 2009.09.28. 08:06:24

@HunVanHungary?: De legalább is egy fillért ne kapjon az adófizetők pénzéből!
Saját pénzükből tőlem azt csinálnak amit akarnak.

dr. Wilbur Swain 2009.09.28. 08:12:36

Sanyi bácsi remélem előveszi a győri rajzfüzetét, és aláírja, hogy "önarckép" :(

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2009.09.28. 08:16:02

Egyetlen helyzetet alakítottunk ki 90 perc alatt, még jó, hogy Egervári "mesteredző" azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy támadni tudunk.
Se taktika, se fizikum, se az allítólag mi javunkra szóló egyéni képességek, semmi nem látszott a meccsen.
Nem értem, hogy a Mezey f@szán felszopódott Egervárit minek kellett idehozni, egyáltalán minek kell ezeket az "edzőket" Gellei, Tornyi stb. erőltetni, miért nem zavarják el őket a halál fa szárára.
Vagy csak megint a tészta meg a szokatlan meleg b@szott oda?

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.28. 08:21:10

Reméljük lesz ez még jobb is. Bár ezzel az Egervárival kétlem... Még a neve sem illik hozzá, az egriek azok legalább védekezni tudtak :)

Donor 2009.09.28. 08:23:03

Tudjátok mit nem értek?
Amíg iskolába jártam jó pár olyan sráchoz volt szerencsém akik egyszerűen zseniálisan kezelték a labdát. A legdurvább profikat megszégyenítő zsonglőrködést és cselezéseket adtak elő, halál pontosan rúgtak és iszonyat jó kondiban voltak.

Hova a francba tűnnek ezek az emberek?

Illetve tudom, az egyikük játszott az MTK-ban, de nem rémlik hogy ott is ilyen zseniális lett volna.

Tehát alapanyag szerintem lenne csak nem tudnak vele mit kezdeni.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.09.28. 08:26:34

ez egy kötelező győzelem lett volna. a magyar focitól ezek a fiatalok tartottak, ez látszott z első megmozdulásukból. a csapatna/edzőnek ezt fel kellett volna ismerni és beerőltetni egy-két gólt.
kéne egy vezéregyéniség a pályára, aki bárkit lenyel keresztbe. kéne egy edző aki ezt felismeri, és odateszi. a pályán nincs demokrácia, hondurasban sehogy sincs, lehet, hogy csak ezért nyertek.
szép gólokat rúgattunk velük

Blogpont Huba 2009.09.28. 08:27:32

"Szarok voltunk/vagyunk/leszunk? Igen. Jogos a vergyalazas? Igen. Beengednek meg minket a nagyfiuk koze focizni? Remelem nem. Vegre leall a hujeorszag a focirol?"

Túl sokan élnek túl jól ebből a nagyonsz@r fociból....túl sok anyagi érdek sérülne....szóval, nem fogják befejezni, pedig be kellene.

McKelek 2009.09.28. 08:28:08

miserable: szar.

de igazuk van ;)

greycup 2009.09.28. 08:29:20

most csak altattunk :))
a következő meccsen szerzünk négy pontot (mondjuk nem ezzel a játékkal), és tovább megyünk... aztán megnyerjük a meccset a 16 között, és megint istenek lesznek a fiúk... ilyen az egyszerű szurkoló

Herlock Sholmes 2009.09.28. 08:30:41

Az egyik játékos nyilatkozott a rádióban.
Mindent kiadtak magukból, szerinte időnként kifejezetten jól játszott a magyar csapat.
Senkit nem lehet okolni a megalázó vereségért.
Ja, és egy 11-est nem adott meg nekünk a bíró, ez nagy törést okozott.
És senki nem baszta fejbe egy szívlapáttal.
Miért nem húznak már el a halál kóchengeres faszára kapálni?

Hypofx 2009.09.28. 08:32:05

szily: Nincs jobb dolgod mint ezt a szart nezni??? Vagy nezz normalis focit ( abban nincs magyar) vagy valassz mas sportot, vagy szorakozz a csaladal akarmi de ezt a felesleges idopocsekolast ezekre a kutyautokre.

szily 2009.09.28. 08:40:53

@Hypofx: Elvileg persze nem szabadna, de a magyar válogatottal és az MTK-val mindig elgyengülök, oszt ez a vége.

statez 2009.09.28. 08:41:17

Abból a szempontból mégiscsak megnyugtató volt a kép, hogy izgalomra semmi ok, a következő 20-30 évben sem lesz magyar foci...

SimiTomi 2009.09.28. 08:46:16

@mr.guargumi: Milyen görcsösség? Nem volt ott semmi görcsösség. Háromból két labdát nem tudtunk levenni, vagy ha levettük elpattant tőlünk. A felnőttek között focizó (és az egyik legkeményebb bajnokság tarcsijában edződött) Németh esett kelt, ha hozzáértek. Nem tudtunk előre passzolni háromnál többet.

A legjobban az húzott fel, mikor a riporter azt mondta, hogy Egervári szerint az már nagyon jó ezen a tornán, ha a mind csapatként, mind egyénileg előre lépünk ezen a tornán. Mi van? Ennyit mer mondani egy edző? Hát hogy küldte ez fel a csapatot? Sehogy, legalábbis kettőig nem láttunk a pályan, az biztos.

@Hypofx: Megjegyzem, ritkán vetemedem ilyenre, de láttam a Fradi-Vidit, s nem volt rossz meccs. Hajtottak, futottak, tepertek. Kezdetnek nem is rossz.

A válogatottat meg csak megnézi az ember, főleg, ha az elvileg jónak kikiáltott U20-as csapat játszik...

Lasombra 2009.09.28. 08:53:03

akik a világvégét látják egy meccsben, azok sportoltak valaha bármit is?

szarul játszottunk, a hondurasiaknak meg az is bejött, amit maguk sem gondoltak volna.
van ilyen. ha minden zakónál felszántanák és besóznák a pályákat, akkor nem lenne egy csapat sem a világon.

én néztem a meccset, és ez a 3:0 nem volt benne a játékban még úgy sem, hogy mi messze magunk alatt voltunk, a hondurasiak meg jóval erőn felül teljesítettek, plusz mákjuk is volt, plusz a bíró bent felejtette a mosdóban a lapjait, és csak a 2. félidőre hozta ki.

meccset szidni oké, az egész csapatot viszont felesleges arcoskodás. szerintem.

valahogy kijutottunk a vébére, szóval annyira ótvar nem lehet a csapat.

még van két meccs.
ahogy öregapám szokta mondani, "este számolják a ludakat". :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.28. 08:54:25

Én láttam a meccset, az első perctől kezdve. A sok fanyalgó faxparasztnak üzenem: bekaphatják.

Már az elején leszögezném, Honduras megérdemelten nyert, de:

Neki, minden bejött (3 olyan gól, amit tuti nem lőnek az elkövetkező 30 évben.)

Bírói segédlet, nem gyengén. Folyamatos fetrengés, időhúzás, folyamatos játék teljes szétcsapása.

Indokolatlan keménység, amit folyamatosan megúsztak, mert a bíró semmit nem torolt meg. Németh Krisztián helyében utána én is vigyáznék magamra, ha a bíró látom, hogy nem véd meg.

Az első 10 percben úgy kezdtünk, ahogy kell, aztán a bíró szépen megfogott minket. Utána összeomlás, eben már valóban Egervári faszsága van benne, mert ez mentális összezuhanás volt.

Várjuk a szakértő Szilytől, majd a kedd esti bejegyzést is, a DVSC méretes zakója után.

Rittyentett Hőzönbőzön 2009.09.28. 08:56:46

@Donor:
pénzt kaptak.
én se dolgoznék, ha tudnám, hogy tök mindegy, hogy veszítünk-e vagy sem, akkor is kurva sok lesz a fizetésem.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.28. 08:57:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": bocs az összeszedetlen fogalmazásért, meg a helyesírásért, de 4x zavartak meg, miközben írtam..."folyamatosan"...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.28. 08:58:13

@Rittyentett Hőzönbőzön: Fasz hozzáállás. Adebayor akkor? Vagy Robinho? Lekurvázták őket a pénz miatt és tessék...

jerke 2009.09.28. 08:58:30

Na ennyit a "mi a döntőre váltottunk jegyet,azt meg már nem lehet elveszíteni" mentalitásról. Meg a Német K. lesz a VB sztárja.

Salvatore Bonanno 2009.09.28. 09:00:03

Rettenetesen játszottunk, a félidőben ott is hagytam...

Vad.Korte (törölt) 2009.09.28. 09:11:27

Az az igazság, hogy ebből a 3-ból 2,8-at meg kellett volna fognia a kapusnak, nem hagyni átvenni a védőnek és ilyenek. Nem Robi Kárlosz vágott negyvenről kettőt, hanem "csak" egy hondurasi 18 éves. Az az igazság, hogy azt kaptuk, amit érdemeltünk. Itt tart a magyar foci.

nannov 2009.09.28. 09:13:58

@Herlock Sholmes:
Azért vannak normális játékosaink is:
én a fifa.com-on néztem a meccset, ott egy másik magyar labdakergető nyilatkozott a végén. Kétszer is elmondta, bele a kamerába, hogy "kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk", és hogy a következő meccseken ennél sokkal jobb játék kell.
Csak ültem a monitor előtt, és lestem. SOHA nem hallottam még magyar játékost ilyen őszintén nyilatkozni egy vereség után. Szerintem rá kellene építeni a csapatot, csak kell még 10 másik, amelyik ugyanígy látja a helyzetet. Remélem, lesz.

Hypofx 2009.09.28. 09:14:21

@szily: OK megertem:) de akkor ne csodalkozz ha ilyeneket latsz.

Van annyi jo csapatsport, amikben meg jok is vagyunk, mi a francnak kell ezt a focit eroltetni.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.09.28. 09:17:55

Szerintem is bekaphatják a fanyalgók!
Mégis mi a fenét vártak ettől a fos bandától? :)))
Az elmúlt húsz év melyik pillanatából szűrték le, hogy a magyar csapatot nem veri szanaszét akár a Maldív szigetek egyesített szobapincér csapata is? :)
Be kéne már látni, hogy ez a sport már rég nem a mi sportunk. Mert ha belátták volna odafent már 15 éve, akkor az erre fordított pénzekből, már kijött volna egy válogatottnyi (gyúrókkal együtt) F1 versenyző fizetése is.
A magyar foci monnyon le!

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.09.28. 09:19:43

Ja, nem mondta valaki ezúttal, hogy "Az a baj, hogy fejben nem voltunk teljesen ott"? :))
Ezt szokták mondani mindig

tcom 2009.09.28. 09:20:06

Szily!

Hogy ebbe is bele tudtál keverni egy kis belpolitikát?!!!
Meglátod addig szapuljátok az SZDSZ-t, amíg egyre többen meg nem sajnálják. Ráadásul ha talpon bírják 2014-ig, akkor addigra az Orbán/Semlyén/Morvai 3-as galeritől megcsömörlött tömegek megint "tiszta" pártot keresnek. Mert naiv gondolat, azt hinni, hogy 2010 tavaszától jön a kánaán és Semlyén Zsolt a templomokból fogja szórni a bankókat. Ráadásul arra sem emlékszem, hogy 1998-2002 között minden világeseményre kijutott a válogatottunk, pedig Orbán "óláb-focimágus" Viktor volt a Minelnök.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.28. 09:21:38

Pont az első gól előtt kezdtem el nézni kb. 5 perccel, utána 5 perccel el is kapcsoltam. Láttam azt a szenvedést, amit mindenki lát és mivel marha jó hétvégém volt, nem akartam elcseszni egy szar élménnyel. Inkább megnéztem a teletextet a meccs után.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.09.28. 09:22:31

Hehe!
Tiszta párt itt akkor lesz, amikor jó foci, kedves cimborám :)

Lasombra 2009.09.28. 09:32:32

@Vad.Korte: ez lehet hogy meglepő lesz, de ha kurva jól eltalálnak egy lövést, ami úgy megy be a ficakba, mintha zsinóron húznák, akkor a kapus szempontjából egyfaszmindegy, hogy Robikarlosz rúgta-e vagy Mbatebene Umbogga az zimbabwei válogatottból.

a más csapatsportok jellemzően olyanok, amit 10-20 csapat játszik világszerte. ha ott is lenne 200 nemzeti válogatott, akiket érdekel is a sport, akkor a magyarok pont oda kerülnének, mint fociban.
pl hokiban 20/48. helyen vagyunk, míg fociban 47/203. (úgy, hogy augusztus óta 4 helyet lecsúsztunk).
és utóbbit minimum tízszer annyian nézik.

akik folyton szidják a focit, azok bizonyára frusztráltak, hogy anno nem kerültek be még az osztályukban sem a csapatba. :)

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.28. 09:34:34

@Lasombra:
Hát rájöttél a bajomra!

Én még csak nem is szurkolhattam. :(

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.09.28. 09:38:28

@Lasombra: Nekem viszont az idióta focibolond tornatanárom miatt kötelező volt, pedig már akkor is utáltam :S Mármint a focit. Meg a tornatanárt is :)

Sötét korom 2009.09.28. 09:38:43

Nemrég láttam az USA-Honduras meccs első félidejét. A megdöbbenés nálam már a himnuszok alatt kezdődött: ilyen átszellemülten, csillogó szemmel én még himnuszt hallgató játékosokat nem láttam, mint az amerikaiak és a hondurasiak.

És a játék ennek megfelelő volt: határtalan lelkesedéssel, erőbedobással közdöttek. Hondurasnak már csak győzelem esetén lett volna esélye a továbbjutásra. Az 1. félidő közepén meg is szerezték a vezetést de az USA a félidő utolsó perceiben 2 gólt szerzett. Ez maradt a végeredmény is.

Már akkor is arra gondoltam: hol vagyunk mi ezekhez képest?

Olganéni 2009.09.28. 09:48:01

Kinek kell szólni, hogy az én adómat kéretik értelmes célokra fordítani, nem pedig "futball" "akadémia" építésére, meg puhapöcs taknyászok utaztatására, fényezgetésére, azért, hogy aztán majd abból a rakás pénzből olyan állapotba hozzák őket, hogy esetleg hülyére keressék magukat külföldön valami másodosztályú csapatnál, az a mintegy 10-15 ember, nemzeti, válogatotti szinten meg semmit ne legyenek képesek hozzáadni az országhoz. Nem látom a bizniszt.

maccar 2009.09.28. 09:48:14

egervári egy kókler, igazi vérbeli magyar edző. ez a vb pedig nagy bukás lesz, az eurosport teljes joggal kimondja azt, amit nálunk szentségtörés lenne...

Sájgec 2009.09.28. 09:50:48

miserable: nyomorult.
Bár magam is elgyengülök egy mégoly harmatos MTK meccstől is, Szily Laci permanens eszdéeszezésétől viszont már olyan herótom van, hogy fent nevezett könyveit sem veszem le a polcról, pedig annak idején miazhogy, sőt!

vagye1 2009.09.28. 09:51:32

Jól látod Lasombra. Ezek kretén frusztrált alakok, akiknek a foci jelenti azt a pontot, ahol okoskodhatnak, személyeskednek, hülyézhetnek.
Otthon az asszony ( már amelyiknek van ) nem hagyja szóhoz jutni, a főnöke keresztül néz rajta, a jobb csajok menőbb pasikat választanak stb.
A magyar csapat szaru játszott. Erős kritikát érdemelnek, de nem ilyen gennyes megnyílvánulásokat. Mint ahogy győzelemkor sem érdemelnek dicshimnuszokat. Ezek a fiúk EB 3-ok lettek, bizonyára nem felejtettek el futballozni. Ez egy játék, amelyben most az ellenfél volt a jobb ,ráadásul a teher a mieinket nyomta.
A magyar foci az összes paramétert nézve még itt sem tarthatna. vegyük az igazolt labdarúgók, a csapatok számát, a létesítményhelyzetet, a belefeccolt pénzt, a futball infrastruktúrát stb. Ezek alapján nem lennénk az első százban. Könnyű azt fikázni egy-egy kudarcnál, aki a kilátástalan helyzet ellenére megpróbálja.

vagye1 2009.09.28. 09:54:06

Olga néni !
Te vagy a legfogalmatlanabb. A Te adódból ( már ha fizetsz egyáltalán ) egyetlen fociakadémi sem épült. Aztok ugyanis mind magántulajdonban vannak. Csak az ilyen beleugató okoskodók még ezt sem tudják. Igaz amíg ilyen Szily félék uszítanak nem is csodálom.

HgGina 2009.09.28. 09:59:58

Ne írjatok már olyan sületlenséget, hogy formán kívül voltak. Ez messzemenően nagy tévedés. EZ A FORMÁJUK! (Sőt, van, amelyik még fel is szívta magát erre a békavalaga szintre.)

HgGina 2009.09.28. 10:03:37

@vagye1: nem a tegnapi meccs a kudarc. Hanem maga a magyar "foci".
Bezzeg a hajláktalanok válogatottja simán megérdemelne fejenként 1-1 kis lakást. Amit ez a nyomoronc válogatott nyilván fejenként megkeres fél év alatt.

Lasombra 2009.09.28. 10:04:00

@Wywern: én kérek elnézést, de erről nem tehetnek a "falábú" fiaink! :)
nekem meg meg kellett ennem a spenótot, holott utáltam, mégsem akarom felgyújtani a Paprika TV székházát. :)

Mintapolgár 2009.09.28. 10:05:04

Szarok voltunk teny. Nagykepuek is. De a sok hurrogonak is ott a lehetoseg, tessek jobban csinalni es akkor Ti fogjatok szarra keresni magatokat.

pudibundo 2009.09.28. 10:29:44

Nagyon xarul játszottunk, majdnem irapuatoi forma (ki is volt Mezey sameca??)...de ezek a Hondurasiak se sokkal különbek. Van 1-2 spíler, aki tud, meg szervezetten védekeznek, amúgy kabaréba illett amit a második félidőben fetrengtek a pályán. Igaz, ez csak kabaré, a mienk az tragikus volt.
De azért Hajrá Magyarország!!!!

Grooove 2009.09.28. 10:33:15

Jó kis cikk :-)
Az újságírói szakma legocsmányabb mocskolódása szerint.
Tücsök és bogár összelapátolva a szerző politikai meggyőződése összezagyválva a focival.
Hogy jön ide az SZDSZ ????

Mégis mit akarnak már a focitól ?

A magyarok gyengék mindenben miért lenne a foci kivétel ?

Kúrcsány Ferenc 2009.09.28. 10:36:48

Ha a Torghelle Sanyi 20 éves lenne és játszott volna, akkor 6-3 ide.

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:00:38

A fikázókat fikázóknak:
Tessék már észrevenni, hogy alapvetően nem az fáj az embereknek, hogy szarul focizunk. Mert kosárlabdában se vagyunk nagyhatalom, meg röplabdában sem, meg mittomén.
A körítés, basszus, a körítés!!! Hogy a többi sportágban, amiben szarok vagyunk, nem forognak milliárdok! Nem vetélkednek csatornák a közvetítési jogokért! Nincs állandóan tele vele a sajtó! Nem nyilatkoznak ostobábbnál ostobább, magukat százszor lejáratott emberek vérlázító hazugságokat! És a tehetségtelen, vagy legalábbis tehetségüket nem Mo. számára kamatoztatni akaró játékosok a többi sportágban nem kereshetnek milliókat évente!
Ez a felháborító, lassan 30 éve.
A velejéig rohadt az egész és közben még mindig dől bele a pénz; ezzel van tele mindenkinek a hócipője, aki kicsit is tovább lát az orránál, és nem azzal, hogy kikapunk.

Vad.Korte (törölt) 2009.09.28. 11:04:12

@Lasombra és a többi eknek, akik azt mondják, csináljam jobban:

Van egy mondás, miszerint tojást se tudok tojni, de megtudom mondani, ha egy tojás rossz. A Robikarlosszal arra céloztam, hogy ilyen esetben nehéz arra hivatkozni, ez aztán hú de nagyon el volt találva. Menegettek a ficakba, ez igaz. A magyar kommentár mondta, hogy a gyerek, aki a harmadikat vágta, jó harmincról, egy csereember, aki rombolni jött be. Mondjuk ez a leghatékonyabb rombolás, igaz. Egy kollegám szerencséről beszél. Szerencse van egyszer, de nem háromszor. Lehet a bíróra mutogatni, de azt a hármat mégse a spori vágta. És nem is ő engedte a fehérmezeseket labdával randalírozni a kapu közelében.

Én nem rájuk vagyok mérges, hanem értük. Felsorolni is nehéz a sok sztárcsapatot, ahol a mi fiaink játszanak Németországban, Angliában, Franciaországban, de a produktum nem ezt mutatta. Nem vagyok én irígy, de szar volt nézni ezt az edzőmeccset.

törppapa 2009.09.28. 11:05:04

A kiutazáskor a reptéri búcsúztatás ürügyén elhangzott nagyképű kijelentések teszik igazán siralmassá ezt a képet. A fociszerető közönség egy harmadosztályú csapatnak is tud lelkesen szurkolni, ha azt látja, hogy kiteszik a lelküket a győzelemért. Ezek a fiúk sajnos vagy nem fogták fel, milyen színű mez van rajtuk, vagy azt sem tudják, mi a haza. Fentebb vlaki a Honduras-USA meccset hozta fel példának. Igen, azt hiszem, ez a nagy különbség, ha valakinek a nemzetiszínű zászló és a himnusz nem jelent semmit, akkor ez az eredméy.

Vad.Korte (törölt) 2009.09.28. 11:06:08

@Grooove: Hogy hogy jön ide a Szadesz? Sok pénz semmiért, nagy nyilatkozatok mindenhol, nagy arcok -- szánalmas teljesítmény. A párhuzam nyilvánvaló. :-(

vagye1 2009.09.28. 11:12:59

@Vad.Korte: Hülye vagy !
Legfeljebb egy hasonlat erejéig azt mondom igen, de nem erre építve a cikket. Másrészt a sok pénz semmiért, nagy nyilatkozatok, nagy arcok lehet, hogy igazak a zsadeszra, de ugyanúgy igazak a szadesz létszámánál megközelítően ötször nagyobb tétel emberre ebben az országban. Az, hogy egy pártot kiemel egy sportteljesítmény bírálatánál ( nem írom, hogy szakmai elemzésénél, mert ahhoz a szerző fogalmatlan ) , az felettébb szánalmas dolog.

Grooove 2009.09.28. 11:13:23

@Vad.Korte:

Ok... szerintem ez általános és nem csak az SZDSZ-re igaz :-)
És az MSZP ??? :-)

A foci az egyik legunalmasabb sport .
Futnak jobbra , futnak balra , gól az alig van , de azt is mi kapjuk.

Minek kell ezt bámulni ??? :-)

Nem kellene meccsre járkálni, az állami támogatást meg kellene szüntetni aztán majdcsak éhen döglene a sok falábú focista.

A pénzt kapja meg inkább a szabadidő sport. Jobban járnánk vele.

sikisiki (törölt) 2009.09.28. 11:13:28

@dark future: Ők legal@Kúrcsány Ferenc: Amikor 20 éves volt, kit vertek meg?

spangol 2009.09.28. 11:24:18

Szily,

most komolyan, mit erősködsz újabban a foci témákon, mikor nem értesz hozzá.

De most frankón. Írjál vicceseket, azokat tudsz, a fociról meg szakadj le szépen.

Sötét korom 2009.09.28. 11:24:50

Azt hiszem ez az ország már eljutott oda, hogy a tehetséget sem felismerni, sem kezelni nem tudja. Ellenben a tehetségtelenek tobzódnak... Mi meg a tehetségtelenekben.

Ennek csúcsa, iskolapéldája Gyurcsány 1 milliárdos támogatási szándéka B. Zsoltinak.

Vad.Korte (törölt) 2009.09.28. 11:31:36

@vegye: Fogd vissza magad, ne személyeskedjünk! Gyéká elmagyaráztam a hasonlatot. Akinek nem inge...

@Groove: Ha téged untat, ne nézd! Ott a baseball, hosszútávúszás, golf, curling, azok mozgalmasabbak. A tegnapi pont azért volt unalmas, mert volt egy hajdan nagyhírű ország, aki már az öltözőben magáénak tudta a meccset, egy bíró, aki nem vezette rendesen a meccset, és itt nem csak a be nem fújt szabálytalanságokra gondolok, hanem hogy hagyta ezt az arcátlan időhúzást pl., aztán volt egy lelkes kis csapat, aki talált 1-2 gólt, és utána széjjelszarta a meccset. Na ez unalmas, tényleg. Csak akkor nézi szívesen az ember, ha a lelkes kiscsapatnak szurkol. Azért tud jó islenni a foci. Csak nem szeretnék ennyien, ha nem tudna, hmm?

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:31:37

@törppapa: ez qrvára nem csak, nem elsősorban a himnuszon múlik. nézd meg a klubcsapatokat. egyszerű minimális becsület, tisztesség. megkapom a pénzt, elvégzem a munkát. emmellé még akár szerethetem is, amit csinálok, attól mindenkinek csak jobb lesz.
és pontosan ide teszem a probléma gyökerét, hogy magyarországon ez az alapvető iparosi tisztesség, ami hiányzik, nem a magyarkodás.
bár azt nem értem, hogy akkor más sportágakban miért megy a szekér. valszleg azokban nincs annyi pénz, hogy tisztesség, szeretet és hit nélkül is csinálni lehetne.

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:34:36

@törppapa: ez qrvára nem csak, nem elsősorban a himnuszon múlik. nézd meg a klubcsapatokat. egyszerű, minimális becsület, tisztesség. megkapom a pénzt, elvégzem a munkát. emellé még akár szerethetem is, amit csinálok, attól mindenkinek csak jobb lesz.
és pontosan ide teszem a probléma gyökerét, hogy magyarországon ez az alapvető iparosi tisztesség az, ami hiányzik, nem a magyarkodás.
bár azt nem értem, hogy akkor más sportágakban miért megy a szekér. valszleg azokban nincs annyi pénz, hogy tisztesség, szeretet és hit nélkül is csinálni lehetne.

Vincent71 2009.09.28. 12:37:09

Cpt. Flint :

"bár azt nem értem, hogy akkor más sportágakban miért megy a szekér. valszleg azokban nincs annyi pénz, hogy tisztesség, szeretet és hit nélkül is csinálni lehetne."

Szerintem ebben van a nagy igazság. Elképesztő, hogy a fociban MÉG MINDIG mekkora lóvé van, a teljesítményhez és persze a hithez, becsülethez, tisztességhez képest. A lóvé ezek nékül is megvan, akkor minek?

Nálunk hit, akarat max a 10éves kis focistákban van - hisz ők még nem érzik a pénzt - aztán felnőve minden tehetségünk (a rájuktelepedő managerekkel, ügynökökkel együtt) megélhetési focista lesz.

Ez lehet a baj.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2009.09.28. 12:45:30

legalabb volt miert meccset nezned, szily :]

hurmazs 2009.09.29. 14:02:55

Alert!Itt dolgozom a Szentkirályi utcában , most mesélik hogy a Szily lesz a kormányszóvivő annyira ügyesen rugdosta meg ma a Gyurcsánytot.

vagye1 2009.10.01. 10:46:48

Tegnap is volt egy meccs, és az Eurosport áradozott a magyar fiatalokról.
Igazán kár, hogy Szilynek ez már nem tűnik fel.
Csöppnyi tárgyilagosságot kedves szerző !!!!!

mcbilbo 2009.10.03. 22:34:17

Te, te szánalmas fasz, te meg élvezted, mert te is egy ligában játszol azokkal, akik az utolsó csepp nemzeti érzést is el akarják nyomni bennünk.
Utána meg puff-puff, 2 győzelem 6:0-ás gólaránnyal és csoportelsők lettünk, most mi van veled te utolsó magyargyalázó faszfej?

vagye1 2009.10.10. 13:05:08

Szily Úr !+

Most mitől van ilyen nagy kussban?
Csak nem visszanyalt a fagyi ?
beállni egy divatirányzatba , azt hinni népszerű már az utánpótlás focistákat is szidni?
És nem csak a spanyol szövegértése rossz, hanem a foci szakértelme sem, ami párosul mérhetetlen rosszindulatával.
Ja ! A hondurasi válogatott tagjai egy hete otthon fürödnek , találkozhat velük nap mint nap,a mieink harcba indulnak a VB döntőért. Talán annyit illene még tennie, hogy a "nyomorultaktól" két sorban elnézést kér.

Budapester81 2009.10.19. 15:46:45

Kedves Szily Laci ideje lenne visszavenned az arcodból :-)
süti beállítások módosítása