Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Másodszor csináltam herkentyűburgert, ezúttal az Imola születésnapjára, az egyes számú recept tojás nélküli, kicsit módosított verzióját.

Életemben először elmentem Péter Anna kedvencéhez, Gál henteshez a Nagycsarnokban, és szó mi szó, a tetovált bloghentes hamar levett a lábamról. Gyönyörű húsai vannak, remekül néz ki annak ellenére, hogy mintha nonfiguratív tetoválásai lettek volna, viccesen beszél, és úgy tűnt, hogy jó tanácsokat ad.

Sorbanállás közben kiszúrtam, hogy az üvegpult elejébe ki van téve egy aznap estére szóló Suicidal Tendencies-jegy. Aztán kiderült, hogy nem csak én vettem észre. Egyszer csak odafordult hozzám a sorban mögöttem álló, elegáns néni.

- Olyan rokonszenves ez a fiatalember. Maga szerint problémái vannak?

Egy pillanatig értetlenül néztem.

- Ja, az csak egy koncertjegy. Metálosok. (Szerencsére nem állt ott Uj Péter, hogy azt mondja, "crossover trash") A kedélyével a jelek szerint nincsen semmi baj.

- Ó köszönöm, igazán megnyugtatott.


A herkentyűburgerhez ezután vettem egy fél kiló darált disznóhúst. Az alagsori tengeri halasnál meg egy feketetőkehal-filét, húsz deka elég dagadt friss garnélafarkat (jobb lett volna egész) és húsz deka bébipolipot. (A fekete tőkehal a legjobb ár/zamat arányú tengeri halak között van a makrélával és a szardíniával együtt).

A garnélakoncentrátumhoz leszedtem a farkaktól a héjakat-lábakat (ha egész rákom lett volna, a fej sokkal több ízt eresztett volna bele) és jól kisütöttem kevés olivaolajban, majd felöntöttem sörrel és kis tűznél besürítettem.

A tőkehalfilét és a bébipolipokat felvágtam kis darabokra, serpenyőben olívaolajon fokhagymát világosra pirítottam, beleöntöttem a halat, pár percig finoman kavargattam, aztán jött hozzá a polip, amivel még két perig pirítottam.

Egy mély üvegtálba morzsoltam a disznóhúst, megsóztam, ráőröltem vegyes borsot, aztán jött a langyos hült hal-polip-mix, a garnélakoncentrátum, egy kis fej hagymából és két gerezd fokhagymából géppel zúzott, pár kanálnyi püré és némi halszósz. Összegyúrtam nagyjából, aztán a legvégén kevertem hozzá a három darabra vágott, ekkor még nyers garnélafarkakat.

Most nem serpenyőben, hanem kint a kerti tűzhelyen, rácson sütöttem meg. Bioszempontból gondolom halálos bűn, de otthoni dizájnerburgerezéshez annál alkalmasabb plusz rohadt finom a félkész, sütőben pár perc alatt befejezhető császárzsömle, ebben falták fel uborkával, paradicsommal és lila hagymával.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr302147889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.07.13. 07:32:41

Szily. Ez most megint a béna Péter Anna-féle kompánia reklámja lenne? Elég horror a csaj, főleg amit a gasztro címén művel, nem kellene ennyire tolni.

kk_kk 2010.07.13. 08:29:45

Engedje meg, hogy aztakurva.

fenriz17 2010.07.13. 09:12:33

@Az Olei Hagardom terroristái: Miért nem? Mondta a szily, hogy a legfinomabb salátára való olajat használta?

Herlock Sholmes 2010.07.13. 09:21:53

@Szekuriti Blogger - költözött a blogom!:

Az lesz.
Bár Szily legalább nem koncozik és nem mutogat birkapörköltbe főzött szemeket meg fekete birkazápfogakat...a takonycsontról nem is beszélve.

különvélemény 2010.07.13. 09:22:26

@Az Olei Hagardom terroristái:

Vigyázz, mert megtalál a mindenhezolivaolajatextraszüzet trendi kommandó.

Mit kellett volna használni "light" margarint? :D

Látom nem voltál ott, a hogyan telítsük a telítetlen sírsavakat trendin, valamint a telített helyett fincsi transzzsírsavat mindenkinek órákon.

eN 2010.07.13. 10:29:31

Tetszik a recept, ki fogom probalni.
Peterannat tenyleg nem kene eroltetni, ertem en a proli buvosszakacs koncepciot, de elegge gaz. Gal hentest pedig mar regota ismerik sokan, mikor Annacska meg nem is blogolt, de o mar, elsokent a nagycsarnokbnan, T-bonet arult.

joe bácsi 2010.07.16. 20:38:34

Jó est, vicces és jó ez az egész, valójában mindketten tetováltak vagyunk,akiről szó esett az írásban,nos Ő Rácz hentes,aggodalomra semmi ok, a lelki állapotunk folyamatosan stabil,jól és jók vagyunk!Üdv.:Gál J.hentes(egy 17 éve ST-t hallgató)
süti beállítások módosítása