Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vigasztalhatatlan vagyok, mert nem jutottam el a Dining Guide csütörtökön tartott éves díjkiosztójára, pedig igazán fantáziadús volt a program, amennyiben a főszereplő, Jesús Almagro spanyol sztárszakács jelenlétében levetítették a Csirke, a hal és a királyrák című dokumetumfilmet, majd mi más következett volna, mint egy jelentős méretű tömeges zabálás.

A legjobb étterem választás szűkített, tízes listája jól mutatja az ilyen díjak jellemző hibáját, miszerint túl nagy az „átfutási idő”, így kimarad egy rakás biztosnak hitt résztvevő, ha nem léteztek már az év elején. Talán emiat történhetett, hogy a meglepetéseket amúgy nem nagyon tartalmazó shortlisten nem találok két olyan éttermet, amelyeknek nyilvánvalóan itt lett volna a helyük.

Ha bárki étterembe járót megkérdezünk 2008 legjelentősebb magyar gasztronómiai eseményeiről, ezer százalék, hogy kettőt említ: a hiper high end, sztárszakácsot és minden nyersanyagot importáló, Gerendai Károly-féle Ráday utcai Costest és a viccesen lepukkant környezetben üzemelő, meghökkentően olcsó áron álomszerű húsételeket kínáló Takács Lajos-féle Olimpiát. Sőt, bár ez nyilván erősen szubjektív megállapítás, de nehéz elképzelni, hogy ha felkerül a listára, ne az Olimpia nyerje a díjat. Ehhez képest föl sem került. A címet az egyébként tényleg kiváló Bock Bisztró nyerte.

További pikantéria, hogy a lista (íme):

* Arany Kaviár
* Bock Bisztró
* Chateau Visz
* Csalogány 26
* Fausto’s,
* JT Corso
* Lou Lou
* Onyx
* Páva
* Segal

szereplői közül a díjkiosztó idejére két étterem is bezárt (a Páva és a Segal, előbbi igazi unikum, hiszen ki hallott olyat, hogy egy szuperluxus szálloda szuperétterme tönkremenjen?), a pécsi JT Corsóból pedig eljöttek a szakácsok. Feltűnő még, hogy az Andrássy úti Klassz kikerült a pikszisből, a bennfenteskedők a séf távozása után egész évben „márnemarégiztek”, én továbbra is jól éreztem magam és az újak sem tudták elrontani a kacsamájat.

A díjat most adták ki negyedszer, 2005-ben a Fausto’s, 2006 a Lou Lou, tavaly pedig megint a Fausto’s nyerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr2881916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köbüki 2009.01.16. 18:24:02

Ezek tényleg kitűnő éttermek, a rangsor és a lista szubjektív, de nekem Ráspi egyértelműen hiányzik és pont a Bock Bisztró az amelyik nem illik a 10-be.
ha jól tudom a Costas és Olimpia azért nincs a listán mert még nincsenek 1 évesek és az kritérium volt.

wiszki 2009.01.16. 19:22:24

Mint az esemeny es a dij foszervezoje, annyit hadd mondjak a vedelmunkben, hogy valoban azok az ettermek vesznek reszt a versenyben, amelyek a teszteles idoszakaban (ez az ev "dereka", kb. marciustol oktoberig) mukodnek. Elsosorban nem a ket (?) kimarado a problema (majd iden bekerulnek!), hanem a ket megszuno, ami sokat elmond a magyar vendeglatas lehetetlen allapotairol.
süti beállítások módosítása