Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A veszprémi kézilabdásgyilkosság megintcsak feladta a szokásos leckét a magyar sajtónak: mi a teendő olyan esetben, amikor egy esemény szereplői szinte biztosan cigányok, sőt ez az, amiről "mindenki beszél"? A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák.

Izgalmas kérdés, hogy hol az a pont, ahonnan már egy korrekt hírforrás is kénytelen kijátszani a faji kártyát? Mert ilyen pont nyilvánvalóan van. Például akkor, ha rasszista indíttatású tüntetések vagy egyéb akciók következnek, amik egyszerűen értelmezhetetlenek, ha nem tudjuk, mi volt a kiváltó okuk.

Remek, nehezen megválaszolható kérdések, nézzük csak, mi tükröződött ebből a hétfői címlapokon?

A Népszabadság - mintha csak további tápot akartak volna adni a rosszmájú és nyilván igaztalan jobbos elméleteknek, miszerint mostantól a választásokig az MSZP harci terve a cigánytéma folyamatos melegen tartása, terelés céljából - nem habozott a vezető anyag első bekezdésének végén elpöttyinteni, hogy a gyilkosság előzménye az volt, hogy "egy helyi nehézfiú összetűzött egy roma fiatalemberrel."

Sok rosszat lehet elmondani a magyar sportsajtóról, ezért kellemes meglepetés, hogy a Nemzeti Sport halvány célzást sem eresztett el a címlapján, de még a témát felvezető nagy cikkében sem.  Sőt az Istenhez fordulás nagymestere, a nekrológok Paganinije, Sinkovics Gábor sem játszotta dakota húrokon, bár vezércikke tele volt olyan emlékezetes pillanatokkal, mint hogy "a nyugdíjat kézbesítő postások úgy tekernek végig falvakon, városokon, hogy bármikor lesújthat rájuk a végzet", nem beszélve arról, hogy "a primitív televíziós műsorok olykor elkeseredett lépésre sarkallják még a legjózanabbakat is."

Hogyúgyvan, bólintunk, és olvasunk tovább.

Update 1.: Íme egy pompás példa a merész általánosításra: Csáki Zsigmond hevesi polgármester Heves weboldalán éles hangú levélben támad a város cigány kisebbségi önkormányzatának elnökére, amiért egy nagyobb helyi roma társaság rátámadt egy börtönbüntetésre itélt bűnözőért érkező rendőrökre. Csáki szemében a Cigány egyetlen hatalmas organizmus, az egyének csak a gigatikus lény csápszerű karjainak végén megjelenő függelékek.


A Magyar Nemzet hozta a kötelezőt és alcímben cigányozott - "Szemtanúk szerint cigányok támadtak a kézilabdásokra" - meg a cikk belsejében is, bőségesen. Ők mégis visszafogott, polgári lapnak tűnnek, mert itt a kontraszt, az utóbbi időben nyomtatott Kuruc.infóra átfazonírozott Magyar Hírlap, amelyik öles "Cigányok öltek Veszprémben" főcímmel, felette ugyanakkora, inverz "Betelt a pohár, erre nincs felmentés" címmel (Bayer Zsolt publicisztikája) nyitott. A Hírlapot az egész esetből láthatólag kizárólag a gyanúsítottak vélelmezett faji identitása izgatta, Bayer publicisztikája pedig semmiben sem különbözik a Kuruc kajmánirtós anyagaitól, az írás lényege az tagolatlan állatozás.

A Népszava nem cigányozott, ez erős csapás a korábban emlegetett MSZP-s összeesküvéselmélet híveinek.

Nem tudom, hogy meglepetés-e, de a Bors sem csábult el. A Blikk a címlapján szintén tartotta magát, a cikk belsejében azonban közölte, hogy szemtanúk szerint romák szúrtak. Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól.

A lapok vegyes hozáállásával szemben a kormánytagokat egyáltalán nem nyomasztotta a faji kérdés, mind Draskovics miniszter, mind Gyurcsány "Blogger" Ferenc többé-kevésbé nyíltan, azonnal reflektált a szúrkálók származására. Kérdés, hogy elkerülhették volna-e ezt. Szerintem nem igazán, no és persze őket egészen más írott és iratlan korlátok szorítják, mint a sajtót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr76932331

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Piréz 2009.02.11. 11:02:03

Szalonnát vissza! A szalonnácik Pásztorunk botja után egyre kevésbé szalonnások. Ez pedig igen nagy probléma. Egyetlen, a médiában dolgozó szervnek sem lenne szabad nyíltan rasszista hozzászólásokat eregetni a levegőbe, akár sugdolózva, akár mutogatv…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.10. 10:31:39

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére a rendőrségünk most - sajnos azt kell mondanom, szokatlan módon - jól teljesít, és az elkövetők egy része már előzet…

Trackback: Antagon | újságírás 2009.02.10. 09:23:28

A PC-korszak vége és a média felelősségeElég egyetlen, tetszőleges fórumba belenézni a hajnali veszprémi gyilkosság után ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mekkora szakadék van a médiatálalás és az olvasók általános véleménye között – noha a média nagy…

Trackback: StirlitzBlog 2009.02.09. 17:59:23

In MemoriamÉs még egy pillanatra visszatérve Hitlerhez: Stirlitz világosan megmondta, h találkozott Hitlerrel egy FeketeLjukban egy kocsmában ott az időcsatornák között, de Hitler elég gyorsan odébbállt, mert mindig akadt pár vendég, aki múlhatatlan kénys…

Trackback: GayBears Blog 2009.02.09. 16:24:41

CigányországFigyelem! A következő bejegyzésben általánosítások és az abból levont következtetések tömkelege olvasható. Jogvédők és megélhetési politikusok el se olvassák! A bejegyzést „inspirálta”: szegénység, rendőrség, magyar gárda, cigány…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.09. 14:47:43

Bűnöző cigányok márpedig vannakÉpp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.09. 14:27:44

Szily, nem tudom, elég nagy baj, hogy itt tartunk.

Az újságok feladata az, hogy tájékoztassanak, hogy mit történt, hogy történt, stb, s ezt tegyék minél korrektebbül. Itt cigányok voltak az elkövetők, s ezt a korrekt tájékoztatás jegyében meg kell említeni. Nem értek egyet azokkal, akik szerint ezt el kell hallgatni! Mi lesz a következő lépés? Hogy azt sem lehet megírni, hogy férfi vagy nő volt az illető, esetleg, hogy ember? S netalán a rendőrség majd így ad ki körözést: "Keressük azt a lényt, aki..." a polkorrektség jegyében?

A magyar sajtó most jól vizsgázott. Ne hallgassunk el dolgokat, mert attól önmagában nem oldódik meg semmi.

Tartós Béka 2009.02.09. 14:28:51

Alapvetően és állatira elhibázott a követendő magatartásmintáról alkotott elképzelésed.
Mert szerinted annak úgy kellene lennie, hogy elhallgatjuk az elkövetők származását, mintha ennek semmi jelentősége nem lenne.
Pedig van: az az egyébként nyilvánvaló jelentősége van, hogy azt üzeni a rendes embereknek: vigyázzatok a cigányokkal. Előítéletet gerjeszt? Mondhatnád, hogy igen, és valamennyire még igaz is lenne.
De mi a fontosabb? Hogy a cigányok elsöprő többségét alkotó bűnözőkkel elkerülése érdekében a cigányokkal elővigyázatosabb legyen a magyar, még úgy is, hogy a szórásba sajnos belekerüljön néhány rendes cigány is, vagy az a fontosabb, hogy tagadjuk le, hogy itt kérem egyértelmű és intézményesített bűnöző többségű etnikumról van szó, és a már napi rendszerességűvé vált, cigányok által elkövetett gyilkosságokra magasról kaksizva tartsuk tovább a feszültséget, a magyarok meg hulljanak?
Egyértelműen az előbbi a fontosabb!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.09. 14:34:20

"Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól."

Miért lenne az cigányozás, ha leírja egy hírportál a tényeket?

Vajon a másmilyen hírértéke lenne annak, ha 30 fős kínai csapat késelt volna?
Vagy 30 fős néger?
Vagy 30 fős roma?
Vagy 30 fős szóke nő?
Vagy 30 fős ügyvédi társaság?

Igen,teljesen más.

parttalan 2009.02.09. 14:34:30

"Cigányok öltek Veszprémben" - MH

Ebben az a legszomorúbb, hogy az idézett lapot egyáltalán nem is érdekli a kiváló sportoló halála. Csak egy ürügy, hogy megint kirohanást intézzen a hazai lakosság 6-8%-át kitevő cigányság ellen.

Nekem egyébként a két gyanúsított elkövető a fotójuk alapján nem is látszik típikus romának.

strx 2009.02.09. 14:35:26

cigányozni cuki! (ld. alább)

cukisag.blog.hu/2009/02/07/havas_panda

"Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.02.08. 21:40:07

T. Munk Vera!

Az alábbi hírre várnám releváns, index-címoldalas jegyzetét, különös tekintettel az "elhazudott" dolgokra.
index.hu/bulvar/2009/02/08/kamerak_rogzitettek_a_veszpremi_gyilkossagot/
Ön, mint valódi liberális demokrata, minden bizonnyal megakadályozza, hogy ez a komment törölve legyen."

magyarország, kétezerkilenc. köszönjük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.09. 14:36:23

Mellesleg a román sajtó már délelőtt konkrétan leírta a tényeket.

Ott nincs olyan probléma, hogy le lehet-e írni hogy roma vagy sem ...

De biztos náluk lehet a hiba ...

aachi2 2009.02.09. 14:36:27

@Tartós Béka: az újságok szerintem sem cigányoztak, de te nem fogtad vissza magad.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.09. 14:36:53

szily,

"a tények makacs dolgok"

ha nem írod le, akkor is cigányok öltek meg egy románt és majdnem megöltek egy szerbet és egy horvátot.

a "cigányozás" kifejezés indexes körökben dívó használatának elburjánzása nem tudom, minek köszönhető, de totál nem adekvát ebben a helyzetben.

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2009.02.09. 14:37:15

Na és? Tényeket közöltek, ami a biztonsági kamerák felvételei, a szemtanúk nyilatkozata, a nyomozás eredményei és az eddig elfogott gyanúsítottak ismeretében nyilvánvaló. Ezzel az állásponttal pont akkora faszkorbácsot érdemelsz, mint Gaskó, aki a gazdasági válság közepén követel jogtalanul pénzt a Cargo eladása után. Ha pedig csak annyi volt a célod ezzel a poszttal, hogy begyűjts egy rahedli jogos anyázást, akkor sikerülni fog.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.09. 14:37:55

@parttalan:

Igen, igazad, lehet, nekem délceg svédeknek tűnnek, csak levágták a lobogó szőke fürtjeiket ... a nevüket pedig direkt romásra változtatták, totálisan megtévesztve a szerencsétlen gyanakvó polgárokat ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.09. 14:41:47

@Goose-T:

Nem, Szily véleménye érthető.

Közölhető-e a tettes / áldozat etnikuma?
Egyáltalán, kell-e közölni? Fontos infó-e ez?

Ha nem lehet közölni, akkor nincs rassziszta támadás a romák ellen, csak annyi hogy molotov-koktált dobtak egy magyra család házára. Pont. De ugye eebben az esetben nem mehetnek a helyszínre nyilatkozni a jogvédők, hiszen nem tudhatjuk hogy romák-e az áldozatok.

Vagy tényszerűen lehessen közölni bármilyen esetben.

A vegyes módszer nem megy: ha áldozat, akkor roma áldozat, ha tettes roma, akkor nems zámít a bőrszín, magyar a tettes.

Na, ebből van elege mindenkinek.

Péter51 2009.02.09. 14:42:06

Szily úr költözzön Enyingre,olvassa el az Indexen megjelent cikket,utána döntse el,hogy golyóálló e.A Magyar Hirlapban nem egyszerűen cigányoztak Szily úr,az Ön vörös ködbe borult szemének nem tünt fel,hogy kérték a tisztességes cigányokat,segitsenek megfékezni ezeket a trogloditákat,akik a magához hasonló "jogvédők" miatt kanászodtak el.

Fj0d0r 2009.02.09. 14:42:39

@parttalan: Mi lehet az oka annak, hogy a lakosság 6-8%-át kitevő cigányság aránya a börtönökben minimum 50%(és akkor még keveset írtam)?
Egyébként meg tipikus "aranyos"(értsd: aranyékszeres) cigány fejük van.

Francois Pignon 2009.02.09. 14:43:50

Nem értem, mi a probléma. Egy bűncselekmény esetében az áldozat nemzetiségét szokták kiemelni. Hát elhallgatta ezt bárki? Bár bevallom, hiányoltam a román-, szerb- és horvát- kisebbség politikai vezetőit a helyszínről, hogy beszéljenek a nyilvánvaló rasszista indítékról.

Na de komolyan, ha egy uzsorásleszámolásból nem csinálnak erős sajtó- és politikai támogatással azonnal rasszista bűncselekményt, talán az olvasók sem háborognának a nemzetiségi jelzők elhagyása miatt.

duran6 2009.02.09. 14:45:06

@parttalan:
Amúgy te melyik bolygóról jöttél kedves barátom?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.02.09. 14:45:54

...az igazságot ne féljünk kimondani! - ott van például a férfibűnözés.
tény, hogy az erőszakos bűncselekményeket nagy többségben férfiak követik el.
óvakodjunk tehát a férfiaktól! nekik az erőszak része a kultúrájuknak... genetikailag ilyenek!
férfibűnözés van! ez az igazág! pedig a magyarok többsége nő...

flimo13 2009.02.09. 14:46:10

"A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák."

Rossz felől közelíted meg. Miért csak akkor szabad leírni, hogy cigányok, ha ők az áldozatok? Hja hogy a főcigányok pattoghassanak mikor cigány uzsorások ölnek más cigányokat, hogy a magyar gárda szellemisége gyilkolt, és tajtékozzanak, hogy rasszista a rendőrség, mikor kimondja, hogy az elkövetők is cigányok?

De az hagyján, hogy újságban. A RENDŐRSÉG SZEMÉLYLEÍRÁSA EGY SZÓT SEM SZÓLT ARRÓL, HOGY CIGÁNYOK. Márpedig 170 körüli cigányból egyelőre kevesebb van, mint fehérből, úgyhogy az álszent polkorrektség talán visszavonulót fújhatna legalább a rendőrségi felhívásokból.

antifletó 2009.02.09. 14:46:40

Hol van gusztustalan (gusztos) péter ? Nem nyilatkozik , bezzeg a miskolci ügyben .

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.02.09. 14:47:28

egy konkrét elkövető akkor cigány, ha a bűncselekmény elkövetésének ez fontos vonása. pl. ha azért szúr le valakit, mert megsértették a nemzetiségi identitását és ettől elborult az agya.

minden más KONKRÉT esetben elvonatkoztatnék attól, hogy milyen népcsoporthoz tartoznak az illetők. emlékszem még boldog Lenti katonaéletünk során minden körletben voltak roma és nem roma sittesek egyaránt, nagyjából egy kaptafára faragták őket, hogy képzavarral éljek.

Miskolc az egy megint másik kérdés, amikor STATISZTIKAI szempontból elemezzük népcsoportok bűnelkövetési adatait annak érdekében, hogy megoldást keressünk egy rendkívül szembeötlő taársadalmi problémára, valamennyi érdekelt fél megsegítése céljából (a miskolci kapitány nyilatkozatai egyértelműen erre utaltak, aki itt elkezd puffogni, az szerintem eléggé hülye, vagy szociológus).

márvesztes 2009.02.09. 14:47:47

"Mi lehet az oka annak, hogy a lakosság 6-8%-át kitevő cigányság aránya a börtönökben minimum 50%?"

Az az oka kedves Fjodor, hogy a tyúktolvajt, a kocsmai verekedőt és a késelőt elkapják, a bankrablót és a gépkocsitolvajt, no pláne az adócsalót meg nem. Azzal túl sok a meló.

Lunitari 2009.02.09. 14:49:23

@márvesztes: LOL LOL LOL.....te hol élsz? Szabadon lopnak mindent és egyiket sem kapják el......idióta....

flimo13 2009.02.09. 14:49:33

De van még egy vetülete is, ami konkrétan csak ebben az ügyben jön ki: bűnrészes lesz-e a magyar sajtó, ha az elkövetők származásának eltitkolása miatt szerbiai, romániai magyarokon állnak bosszút? Bazi nagy szerencsénk, hogy a román sajtó egyből leírta, cigányok voltak, így talán nem székely bácsikon vezetik le egyesek a dühüket. De pl Szerbiában magyar huligánokról írt a helyi sajtó..

Francois Pignon 2009.02.09. 14:50:12

Egyébként ez esetben nem látom hogy köze lett volna az elkövetők nemzetiségének a gyilkossághoz, talán csak a módjához. Klasszikus szervezett alvilági csoportnak tűnnek.

De a sajtó és a politikusok hozzáállásával tessék akkor is foglalkozni, amikor rasszista bűncselekményekkel keltik jó hírünket a világban.
news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7708105.stm

Lunitari 2009.02.09. 14:50:21

@DányiDani: Gondolom azt is tudod, hogy ezeknek a férfiaknak hány %-a Roma ;)

yenoee 2009.02.09. 14:50:59

Micsoda szemforgató duma ez a cigányok voltak, de hogy mondjuk ki, nehogy baj legyen belőle...?!
Ezen már réges-rég túl kéne emelkedni.
Igen jellemző volt az esetre, ahogyan a polgármester próbálta tompítani a dolgot. Nemigen tudta. Az emberek nem hülyék.
A cigánykérdés csak egy dolog a sok közül, ami ebben a történetben felháborító. Benne van még a magyar rendvédelmi szervek töketlenkedése, ami az embereket véleményem szerint sokkal de sokkal jobban zavarja.
Ki az istent érdekelné, hogy cigány, ha ezáltal nem lenne jól behatárolható pl. az elkövetés módja, ami miatt valahogy nem - már megint nem - teszemazt a pénzesgyőri svábokra terelődik a gyanú?
Ki a rosseb foglalkozna vele, hogy cigányok késeltek, ha igen nagy valószínűséggel a magyar rendőrség minden egyes ilyen eset után a létező legrövidebb időn belül előkerítené a tetteseket, és a magyar bíróság pillanatok alatt hosszú évekre rács mögé dugná őket törvényes, jogerős ítélet alapján?
Mi az istenért lenne fontos elhallgatni egy nyilvánvaló tényt?
Mi ez, ha nem egy álliberális, álhumánus, képmutató maszatolás?
Vannak rendes cigányok. Őket szerintem nem zavarja, ha megnevezik azokat a cigányokat, akik nem rendesek. Mert megkapják az esélyt az elhatárolódásra anélkül, hogy ezért külön magyarázkodniuk kellene.
Az, hogy az elkövető cigány, csak egy paraméter a sok közül. Nyilván addig, amíg pro és kontra lehet lovagolni rajta, elsikkadnak a valóban fontos témák. Az, hogy ezt netán a széljobbosok kezdik, és a liberák partnerek a szájkaratéban, mindkét oldalt minősíti. Előbbiek nettó hülyék, utóbbiak viszont - mivel nem hülyék! - sokkal károsabbak az ügyre nézve, amelyért állítólag harcba szállnak...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.09. 14:51:07

@márvesztes:

Már a tyúktolvajt sem kapják el, mert csak szabálysértés ...

huta9020 2009.02.09. 14:54:13

Javaslom, hogy ezentúl legyen tilos a csótány szó használata! Ezek kérem, rovarok, mint a méhek. A csótány megkülönböztető elnevezés használata sértő és megalázó!

KF 2009.02.09. 14:54:50

Képzeljük el, hogy az eset fordítva történik. Békésen szórakozó romákat 30 magyar megszurkál. Az rasszizmus?? Ez nem rasszizmus??
Fehéreket öltek meg cigányok a bőrük színe miatt?? Mi is kezdjünk el rasszizmust üvölteni, az EU-hoz, ENSZ-hez jogvédőkhöz rohangálni???

ÉBRESZTŐ!!!!!!!

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.02.09. 14:55:17

@triumphator:

Szerintem a tény az, hogy embert öltek bűnözők egy szórakozóhelyen. NEM az a kérdés, hogy cigány volt vagy nem, hanem hogy HOGY A FENÉBE LEHETSÉGES AZ, HOGY AMATŐR (!!!) GALERIK RETTEGÉSBEN TARTANAK EGÉSZ TELEPÜLÉSEKET, ÉS VESZIK MAGUKNAK A TÁVOLSÁGOT ARRA, HOGY EMBEREKET ÖLJENEK MEG SZÓRAKOZÓHELYEKEN. Itt valami nagyon el lett b****rintva, szerintem.

Fj0d0r 2009.02.09. 14:55:49

@márvesztes: Az a baj, hogy a tyúktolvajt meg a kocsmai verekedőt a legritkább esetben sittelik le különben a boxosok aránya 90% lenne a börtönökben. Egyébként meg szembetűnő, hogy az erőszakos bűncselekmények nagy részét a lakosság mindössze 6-8 százalékát kitevő kissebség követi el. De természetesen mi vagyunk a hibásak. Mi nem engedjük őket integrálódni, mi nem tudunk békében élni embertársaink mellett, mi kényszerítjük őket bele a bűnőzésbe az öldöklésbe. Szégyeljük magunkat.

Lunitari 2009.02.09. 14:57:13

Egyébként nem az a lényeg, hogy cigányok voltak. Bűnözők, akiknek rég a sitten kéne rohadniuk, de a magyar hatóságok töketlenek, vagy a bíróságok, adnak 3-5-évet brutális emberölésekért amit min 20-évben kéne mérni. Ma nálunk a rendőrt meg lehet fenyegetni, meg pisztolyt lehet a szájába dugni??? Jogállam....A börtönök meg inkább a Wellnes kategória lassan....

Edömér 2009.02.09. 14:58:04

Tényleg, miért csak akkor nem lehet leírni, hogyha a tettes roma? Soha nem volt probléma még abból, ha az újságcikkban megjelent: kínai, ukrán, román vagy orosz az elkövető. Esetleg Így is: ukrán származású magyar állampolgár. Olyankor senki nem háborodik fel.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.02.09. 14:59:22

"Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól."

hát az index kurvára nem.
a blog.hu végképp.

Mizantrop 2009.02.09. 15:01:42

Számomra meg az a gyomorforgató, ahogy ebből az esetből, egy ember halálából és többek tragédiájából kedélyeskedő blogbejegyzést, ironikus lapszemlét kreálsz. Aminek megint az a lényege, hogy az ország nagy része fasiszta. Gratulálok, PC vagy.

hidegger 2009.02.09. 15:01:50

Mi van egyébként, ha az áldozat úgy adja meg a támadó személyleírását, hogy az egy roma volt -- nyilván előfordul az ilyen? Mondjuk csak egy gondolatkísérlet, de ha engem kirabol és megver egy kerekesszékes ember, akkor az általam adott leírás alapján a körözést szimplán 160-180 centi magas barna hajú férfire adják ki, nem említve az érzékeny egészségügyi adatot? Nem célravezetőbb lyenkor azt is hozzátenni, hogy mozgássérült, kerekesszékes? A roma származás néhány esetben fontos adalék lehet a személyleírásnál, ami segíti az elkövető azonosítását és kézre kerítését.

Nem mindenhol tabu a faji téma, egy sor országban ez egyszerűen az embereknek egy paramétere. Ha léteznének nálunk ilyen kriminológiai statisztikák, akkor például az attribúció mértékét is láthatnánk és szembesíthetnénk vele önmagunkat: tehát hogy hány esetben derül ki, hogy ugyan az áldozatok romának hitték az elkövetőt, de az nem volt roma. És egyúttal az is kiderülhetne, hogy valójában milyen mértékű és jellegű a roma tetteseknek tuajdonítható bűnözés. Azt is nehéz elképzelni, hogy a romák általi bűnözés nem roma áldozatokkal szemben lenne a leggyakoribb, de ott aztán a rendőrség ha jól nézem csak a mini háborúk esetén néz körül, a többit meg úgy kezeli ahogy a családon belüli erőszakot szokta: sehogy.

Persze itt meg az objektív mérce hiányzik, hogy ki is a roma meg ki is a nem roma.

Mindezzel együtt, szent meggyőződésem, hogy az álbeszéd, akkor sem ha éppen jó szándékkal van kikövezve ugye meg persze az ellenkező esetben sem, az nem vezet semmi jóra.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.02.09. 15:05:55

@Mizantrop: a bejegyzés a sajtóról és a sajtónyelvről szól, arról, hogy a média hogyan tálalja a hírt. nem a gyilkosságon kedélyeskedik, nyilván.

Lunitari 2009.02.09. 15:08:48

@DányiDani: Minden demokratikus országban a hír tálalásában bizony odaírják, hogy pl. afroamerikai volt a tettes, indián vagy mexikói..stb stb + az áldozat hovatartozását is.

nick_007 2009.02.09. 15:12:13

Szerintem, ha ezt az infót kihyagyja egy újság, televízió, akkor nem tájékoztat korrektül. Legalábbis ebben az esetben. Mert itt valószínűleg fontosnak tartanák a hírfogyasztók, hogy ezt elmondják. De igazából amikor csak egy 30 fős csoportról beszéltek, akkor is sejtette mindenki.

Szavazás a közbiztonságról:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=103
Ön fél, hogy elszaporodnak az élet elleni bűncselekmények a közelmúltban történt véres incidensek miatt?

eddig 93% igen.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.02.09. 15:13:15

@Lunitari: kétségtelen, mint az is, hogy nálunk az, hogy cigány vagy roma elkövető, az nem olyan semleges töltetű, mint pl a férfi elkövető. érdemes továbbgondolni, hogy ez mit jelent, mit árul el a hírolvasók és a médiamunkások gondolkozásáról.

Mizantrop 2009.02.09. 15:13:47

@DányiDani: Bocs, nem állítom, hogy a poszt magából a tragédiából csinálta azt, amit. Hanem annak apropóján talál módot egy kis kedélyeskedő erkölcsi csuklóztatásra, ha így pontosabb.

Gumidomino 2009.02.09. 15:14:55

Reggel a rádióban (azt hiszem az inforádió hírei közt) bemondták Sztojka teljes nevét, ebből már a hallgatók nagy része tudta, hogy cigányról van szó. Így is lehet.

tommybravo 2009.02.09. 15:15:05

Simon Tibi halála esetében meg jól kiemelték a hírek, hogy "Magyarok öltek Budapesten", ugye? (Nem.) Lett volna értelme? (Nem.) Most van értelme kiemelni? (Nincs.)

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:16:31

@parttalan: igazad van nem romának látszanak hanem CIGÁNYNAK

Garison 2009.02.09. 15:17:18

@KF: "Képzeljük el, hogy az eset fordítva történik. Békésen szórakozó romákat 30 magyar megszurkál. Az rasszizmus??"

Igen, ez az. Ami Veszprémben történt, nem faji ügy.

Brutális gyilkosság, amely sajnos bármikor megtörténhet, amíg ember (vagy inkább bármilyen élőlény) van a Földön.

Az viszont igen gáz, h egy népcsoport kiirtásáról fantaziálnak, és nemcsak arctalanul. Ma reggel nagy hangon okoskodott vki egy BKV járművön, hogy milyen kár, h elkapták a tetteseket, inkább szerbeknek kéne megtalálniuk őket...

Sajnos nem egyedi vélemény, és e nekem ijesztőbb butaság, mintegy gyilkosság...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.09. 15:17:57

@Nick_:

amatőr galeri??? ezek kemény főállású bűnözők, nem jaszkari cigánygyerekek a faluvégről.

EMU 2009.02.09. 15:18:39

30 fős társaság támadta meg egy szórakozóhely közönségét. Tehát egy 30 fős, zárt, jól szegmentálható társaságról volt szó, hiszen ennyit az első tudósításokból is lehetett tudni, mínusz cigányok, mert arról elsőre pl. nem beszéltek az orgánumok, kedves László. Ez önmagában eltér a magyarázat nélkül is értelmezhető társadalmi mozzanatoktól, így értelemszerűen mindenfajta hír első számú, mondhatni alapvető szakmai kötelessége erre keresni az okokat, illetve ezzel szolgálni a nyájas olvasónak. Ilyen lehet pl. a tüntetők egy csoportja, vagy futballszurkolók, hallottunk már bálozó hírességek összeállásáról, tudjuk hova tenni mondjuk a békéscsabai szlovák kisebbséget és egy nagyobb családi összejövetelt, de ennek, kedves László, ennek a 30 fős társaságnak az úgymond identitása nem másban gyökerezik, minthogy cigányok voltak. Ezért voltak harmincan, és ezért úgymond beszédes a bűncselekmény típusa is. Kedves László, el kellene már kezdeni azon is polemizálni végre, hogy az általad is képviselt nagy liberális gondolkodással és toleranciával meddig lehet együtt dobbannia a szívnek az efféle cigány családok sarjaival a békés egymás mellett élés jegyében, és azon is, a főszerkesztőddel együtt meg sok más mismásoló okoskodóval együtt, hogy azokból a jómódú pesti, budai meg budaörsri elefántcsontornyokból lehet-e objektíven gondolkodni a napi rutinnal napvilágra kerülő cigány aljasságokról, mert ha szerinted ez többek között nem szerencsés egzisztenciátoknak és elszgeteltségeteknek köszönhető, akkor élj együtt a családoddal egy házban, vagy csak a szomszéd házban egy tíz-húsz fős cigánycsaláddal mondjuk Enyingről vagy Hajdúsámsonról, azután osszátok a PC szövegiteket együttélésről meg toleranciáról meg az általánosítás sánta és vak fogyatékáról, mert úgy könnyű, hogy nektek nem kell aggódnotok egy percig sem a hazafelé tartó lányaitok miatt, hogy ma vajon csak megerőszakolják-e vagy fel gyújtják, netán élve elássák, megkéselik, arcát kaszabolják, vagy éppen milyen kedve van a helyi cigányközösségnek.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:19:32

szerintem egy körözés kiadásánál igenis jelentősége van az etnikum megnevezésének ugyanis szűkíti a kört.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.02.09. 15:20:09

@Mizantrop: persze, és maga a hír jellegénél fogva különbözik a többi bűnügyi hírtől, attól nem kevésbé tragikus, viszont valaminek az elevenébe nyúl. szerintem nem kell ebből patetikus melodrámát kerekíteni kegyeleti okokból, a média felelőssége nem a gyilkosok és az áldozatok, hanem elsősorban a tájékoztatottak felé érdekes ilyen szempontból.
a bejegyzés sztem bőven a rosszízlés határán belül van.

Dallas 2009.02.09. 15:22:31

Szily kolléga, én nem vagyok oda a Bayer stílusáért, de valóban betelt egy képzeletbeli pohár, így minden betűjével egyetértek. Neked azt kívánom, találkozz szembe egyszer az ilyen gátlástalan és embertelen cigány bűnözői hordával és akkor majd utána leülünk beszélgetni. Hogy akkor hogy is van ez.. Van e cigánybűnözés és szabad e róla beszélni..

rattenfanger 2009.02.09. 15:23:10

Szerintem minden ilyen velejéig PC, önkéntes "jogvédő" megérdemelne egy ilyen klánt közvetlen szomszédnak. Aztán amikor a bejáratiajtón sem mer kikukucskálni majd jövök én és szépen halkan megkérem, hogy ne tessék itten czigányozni mert halál nem PC.

flimo13 2009.02.09. 15:23:35

@Garison: hogy jön a tettesekre kívánt halálból egy egész népcsoport kiírtása iránti igény? Honnét ez a brilliáns logika? Várj, "liberális" vagy?

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:23:59

@márvesztes: a cigányok már régen átléptek a tiklopásból a jóval erőszakosabb kegyetlen életellenes bűncselekmények elkövetői közé.
hány fehér ember követett el 30-50 fős falkában lincselést a nyílt utcán?
a cigányokra jellemző a falkában való elkövetés.

gagauzz kalauzz 2009.02.09. 15:25:53

Mivel a Sztojka és a Rafael nevek nem igazán óizlandi eredetűek, az ügy eléggé egyértelmű. Inkább az az érdekes, ahogy a mainstream politically correct média már megint nem a dolgot vizsgálja önmagában, hanem a dologról kialakított, neki nem tetsző 'rasszista'képzeteket. Félő ez a hajó már elment, és egyre szánalmasabbak lesznek ezek a narratívák.

sanyikácska 2009.02.09. 15:26:09

Szily, sajnálatos módon a magadfajta pozitív diszkriminánsok miatt nő elsősorban a feszültség. Ha cigány ölt, akkor cigány ölt. Ha jól tudom, a romantikus vérlibsik habzó pofával köpködtek egy hónapja az "izraeliekre", akik "palesztinokat öltek", miért baj az, ha egy másik orgánumon meg azt mondják "cigányok öltek románt, szerbet és horvátot". A tények makacs dolgok, öreg!

Ejoy 2009.02.09. 15:26:29

Beszéljen már végle valaki a dolgok előzményeiról!
Neked is kurva nagy a szád, de arról kellene beszélni, hogy ezek a hordák Enyiget (a többi horda meg más településeket) tart folyamatos rettegésben! Ha ezt ez a kibaszott kormány meg tudja állítani, ezek az állatok nem élősködhetnének rajtunk, nem terrorizálhatnának ezreket, és nem öldösnének az utcán!
Ebben nem a roma integráció segíthet, hanem a kegyetlen fellépés. Ugye legalább te nem akarod azt mondani, hogy ezek is megélhetési bűnözők voltak?
Elegem van ebből. és nem a cigányokból, hanem abból, hogy már ki sem lehet mondani a fajtájukat, mert engem büntetnek meg, de senki nem mer/akar tenni a békés magyar/cigány polgárok érdekében. Kurva nagy a pofád, de semmit nem tudsz arról, hogy mi megy az országban. Nekem voilt olyan barátom a román határ mellől, ahol már a kilencvenes évek elején KIJÁRÁSI TILALOM volt érvényben! Szerinted miért? Nyugodt lehetsz, most nincs, de nem is ajánlom, hogy oda menj, mert a megélhetési bűnözők elvágják a torkodat, mert tudod, ez a legegyszerűbb.

Gratulálok a cikkhez, valóban nem jellemző a cigányok egy rétegére a terror, az élősködés. Kérdezd meg előtte azokat, akik ezt megélik, és utána okoskodj!

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:26:58

@Nick_: igen a liberális álszent gondolkodás eredménye.
amikor már nyíltan kimondják, hogy a rendőr nem mer fellépni cigányokkal szemben mert pisztolyt nyomnak a szájába.
ide jutottunk, hogy nem pc kimondani, hogy cigány bűnözés.
régen a csendőrök kimondták, hogy cigány bűnözés fel is léptek ellene nem is volt olyan, hogy a cigánytól félt a csendőr inkább fordítva volt.

Dallas 2009.02.09. 15:26:58

Jahh és majd el felejtem, azt a rész a Bayer cikkből, amikor azt taglalja, hogy nem mertek a rendőrök kiszállni a kocsiból egy másik esetben, mert a cigányok körbevették az autót és befostak. nem kell egyből amerikát idegondolni, ahol tekintéje van a rendőrnek és ilyen nem fordulhatna elő (vajon mitől van? csak nem azért mert egyből lelövik aki fenyegeti őket?), elég ha csak Európában körbenézünk. A Német rendőr valszeg ugyan így beszarna a cigányoktól, nem? ja, hogy ott mögötte áll a törvény, nálunk meg a cigók mögött? Képzeld csak el, ha ott a rendőrök halomra lőtték volna a hordát, mi lett volna itt..

Deuce Bigalow 2009.02.09. 15:27:05

a tököm tele van azzal, hogy a mai magyar médiában már ki se lehet mondani/írni, hogy cigány volt az elkövető, mert egy pár f@szkalap, mint ez a szily is, rögtön hisztizni kezd! igenis van cigánybűnözés, akkos is, ha a homokba dugjuk a fejünket, és nem írjuk le! itt tartunk ma sajnos...

Vendelin (törölt) 2009.02.09. 15:27:49

Magyarorszagon tudatosan tematizaljak a gyuloletet, es mestersegesen uszitanak azok a korok (az allitolagos elit) akiknek pont a tarsadalom ketsegbeesesenek az allandositasa a celja.

Duborog a (lelki) terror kis hazankban, hogy nehogy veletlenul azzal foglalkozzunk amivel tenyleg kene, hanem azzal amit valosagkent elenk talalnak. Kik tehetnek arrol, hogy Magyarorszag egy nemigazorszag lett es hogyan jutottunk ide? A ciganyok? Nem.

Legperverzebb eszkoze ennek a lelki terrornak a bunbak-allitas. Fognak egy onkenyesen kijelolt embercsoportot es odadobjak a megalazott,rettego tomeg ele.

"Nezzetek. Ezek tehetnek mindenrol, ok a felelosek a sorsotokert. De oruljetek, mert ok mostantol meg nalatok is nyomorultabbak lesznek. Nepellensegge nyilvanitjuk oket, szegyentablara kerulnek,sarga csillagot aggasztunk rajuk..." (copyright CG)

Fel kene mar vegre ebredni ebbol a rossz alombol. Ez az egesz finoman meg lett koreografalva. Alproblemak hadat zuditjak ra a tarsadalamora az orszag tonkretevoi, megjatszva az egymassal valo szembenallast, mikozben a szinfalak mogott osszejatszanak.

A cel: megosztani a tarsadalmat, lehetetlenne tenni az ertelmes parbeszedet.

www.kibulizottorszag.net/

Desert 2009.02.09. 15:28:10

@DányiDani: "férfibűnözés van!"

ahogy mondod! Csak, ha nem tűnt volna fel ezt a TÉNYT !!! az összes hirben le is irják! Nem finomkodnak, mellébeszélnek, hanem oda van irva, hogy pl. a 35 éves FÉRFI leszúrta az ivótársát a kocsmában. Hát pontosan ez a normális, igy kell a cigányokkal is.

Garison 2009.02.09. 15:29:02

@mi nem foglalt még: nem szűkíti a kört a körözésnél az etnikum megjelölése, ezért nemcsak erkölcsileg jogilag gáz, hanem szakmailag is.

A Bernáth Gábor idézett a heti HVG-ben Pintér Sándortól 1996-ból (ő aztán nem egy ballib báb:), hogy egy "...ilyen (etnikumra kiterjedő) megjelölés az esetek többségében a testi jellemzők egyértelmű azonosítására egyébként sem alkalmas, s így szakmai értelemben is kifogásolható."

Ezt azért nem nehéz felfogni sztem...

DragajoVulgarUr 2009.02.09. 15:29:18

Javasolnám a Szilyknek, menjenek élni egy valami tiszamenti falucskába( ahol ez a tisztes kisebbség mondjuk 60-80%-a a településnek), kapálgatni egy kis földecskét, barátkozni a helyi közösséggel, szokásokkal(sétafikálás más kertjébe, paradicsom dézsmálás), majd este a kocsmai beszélgetés a helyi közösség prominens tagjaival akik merdzsókkal, vastag aranylánccal és csupa jóindulattal érkeznek, de rosszkedvűen távoznak ha nem kapnak kis kölcsönkét.stb

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:29:36

@Garison: ne már, hogy a cigány bűnözőket sajnáljuk.
megnézted az iwiw lapjukat?

Albandi 2009.02.09. 15:30:11

@Garison: "Sajnos nem egyedi vélemény, és e nekem ijesztőbb butaság, mintegy gyilkosság... "

hmm ha esetleg te fiadat szúrták volna le akkor megijednél? már bocs, de te tényleg egy igazi idióta barom vagy!

Gazz 2009.02.09. 15:30:42

@parttalan: Aham, szerintem is tök svédnek néz ki mindkettő. Ebből is látszik mennyire képben vagy cigányügyben.
De azért belepofázol...
Jól van, dugd csak homokba a fejed, remélem egyszer megszorítanak a védenceid.
Az ilyen agyalágyultaknak mindig csak azt a kérdést kellene feltenni, hogy ha egy hely van a vonaton, és az éppen abban a fülkében van, amelyikben egy szotyizó cigánycsalád nagy hangon éli az életét, beülnél-e közéjük?
Ha nem, akkor ugyan mi alapon várod el embertársaidtól, hogy nekik ne legyen véleményük ezekről?

Kyos 2009.02.09. 15:31:35

Költözzön az Avasra szily is, meg az összes kommentelő, akik szerint nincs cigánybűnözés, és szegény romákok jogai el vannak tiporva itthon. Garantálom... eseménydús időkben lesz részük :)

Gazz 2009.02.09. 15:31:53

@DragajoVulgarUr: Ilyenkor mindig elkezdenek terelni, hogy te nem a lényegről beszélsz.
Holott ők kezdték.

BlazeHun 2009.02.09. 15:32:20

Há mé baj az ha szórakozni ákárunk egy kicsit.
Jájj, há mindig minket bántanak.
Véggyetek meg minket, mer a rásszistá mágyárok állandóan csúnyát mondanak rólunk az újságba!
Jááájájájááj!

mi nem foglalt még 2009.02.09. 15:32:31

@Garison: nem szűkítí na akkor figyelj.
adok egy személyleírást melyik alapján tudod könnyebbben beazonosítani az elkövetőt és jobban leszűkíteni a lehetséges elkövetők körét?
180 cm magas sötéthajú férfi.
vagy 180 cm magas sötéthajú cigány férfi

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.09. 15:33:18

A történtek előzménye, hogy előző nap valaki belekötött egy romába, aki másnap bosszút állni hívta ismerőseit. Szerintem emiatt fontos kiemelni a származást, nehogy valaki más is ebbe a hibába essen. Az emberekkel tudatosítani kell, ha szólnak, húszan jönnek vissza.

Gazz 2009.02.09. 15:34:00

Szilykém, kívánom neked, hogy a kis védenceid látogassanak meg az otthonodban.

BlazeHun 2009.02.09. 15:34:57

Gusztos bácsi gyere mán, má megin bántyák a szegín roma csávókát. Há pedig semmi rosszat nem ttünk tezsvír csák szóraákoztunk, mint otthon szoktuk!

mnmnbkhj 2009.02.09. 15:35:35

Ezek szerint csak nekem nem sikerül értelmeset írnom a blogomban :D

Garison 2009.02.09. 15:37:24

@flimo13: nyilván nem azt mondta, ha szerbeknek kéne a gyilkosokat elkapniuk, hanem hogy a romákat. Egyébként olvass el néhány fórumot, hát nem arról van szó, h megöltek valakit,és részvétünk a családnak, és már is elkapták a tetteseket(Simon Tibinél is estére megvoltak a gyilkosok???). Hanem, h ideje kiirtani a parazitákat.

Azt gondolom, nem kell liberálisnak lenni ahhoz,h ezt elítéld! Elég ha csak nem lennél náci vagy fasiszta, vagy minek hívod magadat...

Gukker 2009.02.09. 15:38:11

zero:
"Nem, Szily véleménye érthető.
Közölhető-e a tettes / áldozat etnikuma?
Egyáltalán, kell-e közölni? Fontos infó-e ez?"

Fontos-e, hogy sportoló(ka)t öltek?
Esetleg a sportolók még megsértődnek.

Fontos-e, hogy Veszprémben történt?
A Veszprémiek kikérhetik maguknak, mert rontja a turizmust az ilyen hír.

Fontos-e, hogy melyik szórakozóhely előtt történt?
Ez végképp felháborító, a tulaj nyugodtan perelhet hitelrontásért.

Fontos-e, hogy éjszaka volt?
Az éjjeliőrök is kikérik maguknak.

Sok ezekhez hasonló jelentéktelen részlet volt a cikkekben, mind ki kéne törölni?

petyy 2009.02.09. 15:39:02

Már megint egy szdszes majom!
Bedughatod a fejed a homokba, és mondogathatod, hogy nincs cigánybűnözés. Az a baj, hogy hazudsz magadnak. Ezzel értékes időt veszitesz önbecsapással, ahelyett, hogy megoldást keresnél a problémára addíg, amíg negyjából kezelhető lenne. Mondogathatod, hogy nem vagyok rákos, nem vagyok rákos, aztán mikor szembenézel a betegséggel, már késő.

Nézzd meg ezeket a srácokat barátom, www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40 és gondolkodj el rajta, hogy húsz év múlva mindegyiknek lesz három négy büntethető korú fia, akik az apu mesterségét és kultúráját viszi tovább. Akkorra te közel leszel a nyugdíjhoz. Nem mersz majd kimenni ezektől az utcára, én meg nem találhatlak meg, és mondhatom, hogy lámcsak hülyegyerek, igazam volt...

szempontpuska 2009.02.09. 15:39:07

Teljesen egyteértek Szilivel..

Ahogy nem tezsik közzé ha nem roma az elkövető, akkor nem kell azt sem hozzátenni, ha az. Persze ez fájó azoknak akik mindehez a saját gyűlöletkelrtésükre keresnek apropót, de azoknak meg ott van a kurucinfó...

Ha faji alapú atrocitás, bűncselekmény történik akkor nyilván lehet sőt kell is erről szót emelni, a baj csak az, hogy a cigányok ritkán támadnak faji alapon magyarokra, akkor meg mi lesz a mi híres üldöztetéstudatunkkal ?

Márped ez nélkülözhetetlen eleme a gyűlöletmagyaroknak, ergo ki sem hagyható.

Az elmúlt időszak eseményei azonban kell hogy fordítsanak a jogvédők és a roma szervezetek gondolkodásán is. Ahogyan azonnal ugrottak (nagyon helyesen) ha faji alapon támadás érte őket, most az iránt kell fellépniük, hogy kivessék magukból a bűnözőket. Ha valakik, hát ők igazán érdekeltek ebben. Míg másoknak csak a gyűlölet fokozása, az előítéeletek felnagyítása a cél, mert hátha ebből erőt meríthetnek. Aztán a következményeit majd elegánsan (?) másra hárítják. És ez senkinek nem jó.

kamasuka 2009.02.09. 15:39:43

@Droli:
"A magyar sajtó most jól vizsgázott."
Miután a csapból is ez folyt, így kénytelen volt. De azért akadtak kivételek megint.

Ahogy leközlik, hogy "romák házára dobtak molotov koktélt", úgy viszont is értelmes lenne a "cigányok szurkáltak" rész.

Garison 2009.02.09. 15:41:11

@mi nem foglalt még: Te hol élsz?aki sötét hajú, az roma?és a romák egyformák?

Nem ismerlek,nem is akarlak, de gondolom, h szted az cigány, aki fuxot visel...

Bit Rot 2009.02.09. 15:41:15

Ha az újságok leírják azt, hogy az ukrán maffia csinált ezt meg azt, akkor azt is tessék leírni, hogy most ÉPPEN EGY cigány maffia csinált ezt meg azt.

Nem minden ukrán tagja egy ukrán maffiának, nem minden cigány tagja egy cigány maffiának.

Ha két kínai összeverekszik, akkor írják le, hogy két kínai verekedett.

A körözésnél is sokat segítene, ha nem azt írnák, hogy "egy embert keresünk", hanem azt, hogy "egy kínai nőt keresünk".

pongyolapitypang 2009.02.09. 15:41:17


Ha azt leirja, hogy roman, szerb, horvat(magyar...) az aldozat, akkor az elkovetot nem kell megnevezni?
Ebben az esetben ugy kellett volna, hogy magyar? O magyar? Mert magyar allampolar?

movhu 2009.02.09. 15:42:17

Kedves Szily és Index!

Általában soha semmi bajom nincs az Index-el, azután sem lesz, maradok olvasója még Munk Vera írása után is.
De most már kínossá vált az Index középen maradása. Lehozta a fotót a két körözöttről, amiről - hát hogy is mondjam - egyértelmű volt a származás. Ezek után mismásolni azt, hogy probléma-e a magyar cigányság helyzete...
Pont ez a baj. Sajnos van összefüggés a cigányok bűnözése és aközött, ahogyan eljárunk velük szemben, vagy ahogyan titkoljuk kilétüket egy írásban.
Az is lehet, hogy az MH írása kurucos, de az Index meg annyira a másik oldalon akar most maradni, hogy az már kezd kínossá válni.

renesis 2009.02.09. 15:42:46

@parttalan: nézd meg iwiwen,majd megváltozik a véleményed

sprenczl 2009.02.09. 15:43:21

Szar poszt. Kár hogy az igazságot le kell tagadni ma Magyarországon. Cigányok voltak az elkövetők? Igen. Miért nem lehet leírni? Kár tagadni....

Garison 2009.02.09. 15:44:23

@Albandi: előfordulhat,h leszúrnak, vagy bármi más megtörténhet, mindennek oka van.

Viszont az elég fura,h a félország szerint gázkamrában a helyünk...Ez engem jobban ijeszt, minthogy leszúrnak

flimo13 2009.02.09. 15:44:42

@Garison: én magamat idézőjel nélküli liberálisnak hívom. Képzeld, még szdsz-tag is voltam évekkel ezelött, aztán jöttek a Gusztosék. De nem gond, fasisztázz csak homokba dugott fejjel, az mindent megold.

zoli29 2009.02.09. 15:46:11

Tisztelt Szerző!


Azt, amikor egy médium öncélúan cigányozik, én is visszataszítónak tartom. De miért probléma, ha valaki tényszerűen megemlíti, ha egy bűncselekmény elkövetői romák?? A cikk hangvételéből ítélve szerinted ez már maga rasszizmus. Bakker, ne essünk már át a ló túloldalára!
Tököm ki van már azzal, hogy ebben az országban mindenkit meg lehet bélyegezni, ha már a nyilvánosságban kiejti azt a szót, hogy "cigány"!

petyy 2009.02.09. 15:47:36

@szempontpuska:

Az a probléma, hogy ami szerinted gyűlölet az igazából félelem és kétségbeesés. Elég kiakasztó, hogy nem engedheted el a gyerekedet iskolába, mert megverik. Egy csomó faluban nem mernek kimenni az utcára. Szerinted ez normális? Mutass egy közleményt, amiben azt írják, hogy magyar tanárt, mentőst vert vagy csoportosan lincselt! Mutatok másik ötöt ahol romák tették.

A szerinetd gyűlölködő magyar ezt látja, és belegondol, hogy ezeket az őadóján nevelték fel, az ő adóján gyógyítják a kórházban, stb. Gyakorlatilag nekik dolgozol, hogy aztán elverhessenek az utcán...

Elég kiábrándító...

Bit Rot 2009.02.09. 15:48:04

A román lapok nem hallgatják el a gyilkosok származását

Általános megdöbbenést váltott ki Romániában Marian Cozma meggyilkolása. A lapok írnak a történet etnikai vonatkozásairól is.
A romániai sajtó egyáltalán nem ódzkodik attól, hogy etnikai hátteret kerekítsen Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásának. A piacvezető sportújság, a Prosport négyoldalas beszámolójának a szalagcímében a cigány maffia gyilkosságának titulálja a veszprémi tragédiát, és valamennyi lap utal az elkövetők etnikai hovatartozására.

Új Nick 2009.02.09. 15:48:27

@Gazz: noigen. ez a harcoskodás olyan, mint amikor az amerikai filantróp elmegy irakba segélyt osztani. ottan meg csak amerikainak nézik és lefejezik... tényleg azt gondolom, oda kell költözni melléjük, kibírni egy évet úgy, hogy végig szem előtt tartsd, ők is csak magyar állampomlágrok. és ami a fontosabb, kihúzni egy évet anélkül, hogy zaklassanak a járdán, betörjenek hozzád vagy beléd állítsanak egy bicskát.

nekem az szónokoljon, aki ezt végigcsinálja és utána is van kedve beszélni róla.

---
ha egy társaságnak az ad erős identitást, hogy cigányok, ha ez ad önfelmentést arra, amit tesznek, akkor nem értem, miért ne lehetne így azonosítani őket. ezzel együtt, egyszer kíváncsi lennék arra, hogy milyen arányban van jelen a tőről metszett, zsigeri rasszizmus a társadalomban, és mennyi az a cigányozás, aki egyébként fejben szelektívan definiálja a "cigány-t", voltak/vannak cigány munkatársai, ismerősei és alapvetően nincs az a bűncselekmény, ami után tevőleges etnikai kirekesztésbe. sajnos a cigányozás egy létező kulturális jelenség azonosítása, amiben igenis benne van, hogy nekem saját törvényeim vannak, aszerint élek és a "magyarok" törvényei csak arra vannak, hogy engem akadályozzanak.

hidegger 2009.02.09. 15:49:12

@szempontpuska: ez nem teljesen ilyen egyértelmű, mert ha egy kézenfekvőt állítasz (pl. hogy 'magyar' volt az elkövető) azzal lényegében azt mondod, hogy nem bevándorló, vagy nem roma, és ilyeténképpen ezzel is csak azt erősíted, hogy 'ugyan a bűnözők nem szoktak magyarok lenni, de lám-lám, most mégis lett egy ilyen'.

Szóval a fehér, vagy a magyar elkövető megjelőlése is de facto rasszizmussal érne fel, a nem-magyar, nem-fehér kisebbségekkel szemben.

Azt egyébként meg honnan tudjuk, hogy a romák által elkövetett bűncselekményeknek nincs etnikai motivációja? teljesen ártatlanul kérdezem, lehet hogy tényleg nincs. De ezt miért veszi mindenki készpénznek? Nekem a saját benyomásaom az az, hogy a romák által romák ellen elkövetett bűncselekmények egy jó része etnikai indíttatású (nem gyűlölet alapú, de az áldozat kiválasztásában szerepet játszhat a származás) és ugyanígy a nem romák ellen elkövetett erőszakos cselekmények esetében is felmerülhet ez.

Bit Rot 2009.02.09. 15:49:32

Azért jó, hogy Szily sem azt firtatja, hogy ha pesten fel tudott vonulni 3000 !! rendőr amikor kellett, hol vannak most, amikor 30 bűnözőt kellene elfogni!?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.09. 15:49:33

"a legtöbb kommentet érő poszt"-díjra hajt szily. más okát nem látom ennek az írásnak.

Archenemy 2009.02.09. 15:50:28

Téééényleg TGM-et látok itt jobbra a blogajánlóban? Muhaha.

szempontpuska 2009.02.09. 15:53:31

@petyy: gondolj csak bele, hányad része dolgozik az akítv munkaképes lakosságnak és nem minimálbérek (vagy még azután sem) nem-fizet adót és járulékot. Ebből könnyedén kiszámítható, hogy az ingyenélők, eltartottaknak még csak a negyede sem a romák közül kerül ki, mégis ők lettek ennek az ikonjai...

Ha valaki képes egy kicsit, a saját érdekében , két lépést előre gondolkodni, rájön, hogy minél erősebben izoláljuk utasítjuk el őket, minél erősebben diszkrimináljuk, annál kevesebben a jószándékú cigányok közül kapnak munkát, tanulási lehetőséget és egyre inkább erősödik a szembenállás.

Ez pedig senkinek sem jó, kizárólag azoknak, akik a gyűlöletre és a szembenállásra alapozva építgetik a maguk politikai egzisztenciáját.

Igaz a tánchoz két ember kell, ehhez pedig mindkét oldal. Hogy a jogvédők és a romák is aktívan részt vegyenek, ne mindenki a saját sérelmeit és haragját exponálja, mert mindkét fél csak a gyűlöletbe taszítja a másik oldalnak azokat a tagjait, akik hajlamosak készek volnának valami konstruktívitásra.

Chalabre (törölt) 2009.02.09. 15:54:04


Olyan ez, mint amikor anno Ausztria üzleteiben sorra olvashattad magyar nyelven, hogy "NE LOPJ!" Milyen kínos volt. Egy egész nemzetre értették, úgy általában a magyarokra. Pedig nem minden magyar lop. Nem minden cigány bűnöző.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.09. 15:55:46

Érdekes, amikor cigányok házának ablakát dobják be kővel, akkor fontos megemlíteni hogy cigányok voltak az áldozatok, a leghangosabban jajveszékelő megélhetési rettegők számára is. Az ATV például azonnal képes sötétben motoszkáló gárdistákat, és fekete ruhában félelemkeltően masírozó ismeretleneket is vizionálni az ilyen eseteknél, akiket a szomszéd állítólag látni vélt a falu széli erdőben. Aztán amikor kiderül, hogy uzsorások voltak akiknek az adott család tartozott, akkor mély kussolás van. Lásd még a nyáron molotovkoktéllal megdobott buzibár esetét, ahol szintén kiderült hogy alvilági körök felé volt tartozása a tulajnak, de azért pont kapóra jött egy kis homofóbfasisztacsürhézésre az eset.

szempontpuska 2009.02.09. 15:56:05

@hidegger: éppen azt mondom, hogy csak faji indíttatásúnál jelenítsék meg !

"Nekem a saját benyomásaom az az, hogy a romák által romák ellen elkövetett bűncselekmények egy jó része etnikai indíttatású (nem gyűlölet alapú, de az áldozat kiválasztásában szerepet játszhat a származás) és ugyanígy a nem romák ellen elkövetett erőszakos cselekmények esetében is felmerülhet ez"
Mi alapján van ez a "benyomásod" ???

Ha egy csapat szkinhead megver egy roma diákot ez nyilvánvaló.. van-e ellenkező előjelű cselekmény, vagy csak igyekezel rajta hogy annak állítsd be ?

Garison 2009.02.09. 15:56:16

@flimo13: képzeld ismerek rasszista SZDSZ-est, mintahogy van szőke roma, meg rasszista sötétbőrű ősmagyar fasz is.

A fasisztázás megoldás, mivel jobban tagadjátok, mint bárki más...És még a romákat basztatjátok, h imserjék el bűneiket...

dr. Trebitsch 2009.02.09. 15:56:21

Meg kellene nyugodni. és megszűntetni a faji megkülönböztetést. pl. azt, hogy a roma lophat a piacon, mert a kofa nem mer szólni, ha szól, leszúrják, ha a rendőrnek szól, az elfordul, se nem lát, se nem hall... félti ő is az életét. Aki bűnöző, azt börtönbe kell csukni, aki pedig sérelmezi, hogy több a cigány a börtönben, azt jól megbüntetni, mert ilyent nem lehet mondani, ott csak bűnözők vannak, nincs nemzetiségi nyilvántartás. És megoldani azt a problémát, hogy kevés a börtön... bérelni helyeket az oroszoknál szibériai börtönökben a nehéz fiúknak. Ez nekünk is olcsóbb, és az oroszokkal is jobbá válik a kapcsolat.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.09. 15:57:49

@Chalabre: Nem minden magyar lop, de ha egy adott bécsi üzletben a lopások 80 százalékát magyarok követik el, akkor igenis ki kell mondani hogy ott a magyarok lopnak. És? Én nem lopok, miért háborodnék fel rajta?

luvxxx 2009.02.09. 15:58:07

A poszt kiinduló pontja, vagyis hogy egy újságíró megemlítheti-e valakinek a roma származását egy ilyen ügyben, rém érdekes, erre pontosan azt az útmutatást adják iskolákban meg média szakon, amit Szily is említ. "A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák."
Az, hogy most rettenetes közhangulat van épp (Miskolc után pár nappal), nem segíti a kérdés megválaszolását. Ami engem sokkal de sokkal jobban foglalkoztat, hogy miért nem tudja a rendőrség az ilyen jellegű problémákat megoldani. Többen emlegették már előttem, hogy az amcsi rendőr az mit tenne, vagy a német rendőr ugyanígy beszarna mint a magyar. Nos, az amerikai rendőrök valóban nem teketóriáznak, ugyanakkor arrafelé is vannak olyan területek, ahova az átlagos rendőr nem megy be. És bármilyen hihetetlen, a német rendőr egyáltalán nem beszari, tessék csak megnézni hogy lépnek fel egy-egy garázda csoport ellen mindenféle védőruha nélkül, vagy hogy hogy bánnak el a náciellenes tüntetést megzavaró szkinhedekkel. A probléma ott kezdődik, hogy még az ismert bűnözői csoportokat sem képesek kis hazánkban felszámolni, nemhogy a rejtetteket. És teljesen mindegy hogy melyik nációhoz, kisebbséghez vagy akármihez tartoznak ezek a csoportok. Ez, mármint hogy bárki bárkit terrorban tartson, megengedhetetlen és tenni kell ellene! És tartsanak bár túlzottan liberálisnak, teljesen mindegy, hogy milyen bőrszínű ember követett el bűntényt, ugyanúgy meg kell büntetni. Egy ilyen szörnyű gyilkosság ugyanúgy de tényleg pontosan ugyanúgy felháborított volna, akárki is követi el!

dr. Trebitsch 2009.02.09. 15:59:03

És ne dumáljunk a nehéz sorsukról, mert a roma bűnözők többsége olyan arany ékszereket visel, amilyeneket én nem tudnék megvenni. Náluk is az van, mint nálunk magyaroknál... a gátlástalan rablók, gyilkosok disznóságaiért a szerencsétlen, nyomorgó tömeg fizet.

szempontpuska 2009.02.09. 15:59:08

@Trebitsch: szuper, menj előre és foglald a helyet

flimo13 2009.02.09. 15:59:41

@Garison: a második bekezdést ha lehetne magyarul.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2009.02.09. 16:00:03

"Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól."

Ez így igaz, de azért indexen címlapra tették a két gyanúsított fotóját, amihez persze nem kellett kommentár :D:D:D

Brunoka 2009.02.09. 16:00:43

Szep napot mindenkinek - elnezest ha mar irta valaki, nem olvastam el az osszes kommentet:

En alapbol ugrok a ciganyozasra (sot a svedezesre, szokenozesre, pirezezesre is..:)), DE konyorgom ha egyertelmuen azonosithatoak az elkovetok akkor ugyan mar miert is ne lehetne oket annak nevezni, amik? (no persze ha az illetok romanak valljak magukat de ez egy masik kerdes..:))

szempontpuska 2009.02.09. 16:01:35

@Brunoka: tényleg nem olvastad. Látszik is

borovi 2009.02.09. 16:01:37

Üsd a cigányt ahol éred, ezzel is a békét véded!

flimo13 2009.02.09. 16:02:52

@Garison: 2. vh, Amerika, a szabadság hazája (irónia nélkül): táborokba zárják a japán lakosságot. Vélemény?

szempontpuska 2009.02.09. 16:03:09

@borovi: szájkaratés monitorharcos, ugorgyunk

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.02.09. 16:03:52

@Desert: a különbség az, hogy azért nem támadnak meg senkit, mert férfi, nem éri semmilyen kollektív bosszú vagy ítélet "a férfiakat". ez nagyon súlyos különbség!

záp 2009.02.09. 16:04:45

@flimo13: Szoval szerbiaban magyar tettesekrol irtak? A te logikadat kovetve: Miert baj az, tan nem voltak magyarok a tettesek? Vagy a magyarorszagi romak nem magyarok? De azok. Feltehetoleg ezeket a ciganyokat nem kulfoldrol importaltuk.

Bant hogy magyar tettesekrol irnak? Akkor szerinted a ciganyokat, marmint azokat akik meg eletukben nem keseltek meg senkit nem bantja ha itthon meg cigany elkovetokrol irnak?

A helyzet az, hogy azert nem lehet leirni hogy ciganyok (magyarok) voltak a tettesek, mert egy kibaszott puskaporos hordon ul az egesz orszag, ami elsosorban annak koszonheto hogy a ciganyok integraciojaert gyakorlatilag az elmult 30 evben senki nem tett semmit (megj: csak ugy mint a nyugdijjak, egeszsegugy, adorendszer strukturalis reformjaert sem), es az egesz kerdesben mindossze a szeljobbos idiotak (v.o.: magyar garda) voltak kepesek egy olyan koncepcioval elorukkolni aminek volt orszagos szintu tamogatottsaga.

Manapsag mar azert gazos "Mar megint ciganyok keseltek" cimmel cikket publikalni, mert masnapra felheccelt olomkatonak masiroznak a putrik kozott, harmadnapra molotovot dobnak egy cigany csaladra akiknek amugy az egeszhez semmi koze nem volt. Es pont ezert nem gaz kiirni hogy romak voltak az aldozatok: arra ugyanis nincs ilyen szelsoseges valaszlepes. Majd megalakitjak a cigany gardat ok is es akkor majd osszeereszthetjuk a ket nepcsoport idiotait egy meccsre.

Amugy az egesz veszpremi esetnek egy tanulsaga latszik korvonalazodni. Valami random maffiozo osszever egy helyi parasztot egy veszpremi csehoban, mire a paraszt osszeverbuvalja a csaladjat es masnap visszamegy a csehoba rendet tenni. Ugy sikerul hogy a valaszlevelet nem az eredeti cimzettnek kezbesitik, hanem harom veszpremi sportolonak akik raadasul full olyan orszagokbol jonnek ahol nem tudjak eldonteni kit utaljanak jobban, a magyarokat vagy a ciganyokat.

Most a magyarok horognek a ciganyokra (en bloc), a romanok es a szerbek a magyarokra. Ennyire jo dolog az onbiraskodas.

Dr Kangörény 2009.02.09. 16:06:09

Azt a szót, hogy cigány, ezek szerint csak cigányok ejthetik ki a szájukon és csak olyan összefüggésben, hogy bántják őket. Aki nem így tesz, az rögtön cigányozik - ergo rasszista az index szerkesztői szerint, és szily szerint is.

Azért szívesen feltenném nekik a kérdést, hogy nagyobb összefüggésben felelősnek érzik-e a cigány társadalmat az ilyen ügyek kialakulásában, vagy csak és kizárólag a többségi társadalmat tarják hibásnak? És mit tartanának megoldásnak? Fizessünk több adót és abból adjanak több pénzt nekik? Attól megoldódik valami?

snakekiller23 2009.02.09. 16:06:56

In before 5000 komment, libsizés, zsidózás, hazaárulózás... oh, vagy mégsem.

Amúgy a "cigányság" nem csak bőrszínt jelent, hanem kultúrát is, amitől nem egészen független a bűnelkövetés és annak módja. Ne legyünk ilyen naívak.

Archenemy 2009.02.09. 16:07:32

@DányiDani: nem éri semmilyen kollektív bosszú vagy ítélet "a férfiakat"

Aham akkor majd ha látod az utcán, hogy egy férfi meg egy nő verekszik, akkor ne az legyen az első gondolatod, hogy "a brutális barom bántja szegény csajt"...

load error 2009.02.09. 16:07:50


"Mi lehet az oka annak, hogy a lakosság 6-8%-át kitevő cigányság aránya a börtönökben minimum 50%?"

Mi lehet az oka, hogy a lakosság 50 %-át kitevő férfiakból kerül ki a jogerősen elítéltek 90%-a?

www.bunmegelozes.hu/eszkoztar/index.php?pid=60

Ezen a kutyának nem jut eszébe felháborodni, mintha ez teljesen természetes dolog lenne.

Mourinho már nem a király 2009.02.09. 16:07:52

Szily szánalmas vagy valóban. És azok a sajtóhírek is szánalmasak, amik elhallgatják ezeket a dolgokat. Azért, mert te, ők nem nevezitek néven a dolgokat, attól ezek még léteznek.
Cigánybűnözés márpedig van. Sőt, amikor már arról beszélünk, hogy 100-150 fős bandáik vannak, akkor már szervezett bűnözésről beszélhetünk. Cigánymaffia. Ilyent nemcigányok közt nem tudsz mutatni Magyarországon. Ergó cigánybűnözés van.

Az, hogy a bűnözés és a szociális helyzet arányosan összefüggenek egymással, vagyis tanulatlan fehér emberek is bűnözők lesznek, ha szegényen és rossz közegben nőnek fel, az megint csak nem kérdés. De ha egy kicsit is tudsz a cigányokról, akkor az is nyilvánvaló, hogy nem is akarnak integrálódni a társadalomba, és jelenleg nincs is erre senkinek semmilyen használható elképzelése egész Európában.

Unalmas már ez a szadeszes álszentség.

záp 2009.02.09. 16:08:08

@yenoee: "Ki a rosseb foglalkozna vele, hogy cigányok késeltek, ha igen nagy valószínűséggel a magyar rendőrség minden egyes ilyen eset után a létező legrövidebb időn belül előkerítené a tetteseket, és a magyar bíróság pillanatok alatt hosszú évekre rács mögé dugná őket törvényes, jogerős ítélet alapján?"

Ha jol tudom, magyarorszagon a gyilkossagi ugyek felderitettsege kiemelkedoen magas meg europaban is. Ha ma magyarorszagon kinyirsz valakit, elenyeszoen keves eselyed van arra hogy meguszd.

Garison 2009.02.09. 16:11:02

@flimo13: az amcsik kinyírták 400 ezer japánt? vagy a romák és a zsidók álltak hadban Mo.val? Nekem ez a beszélgetés kezd kicsit kínos lenni...

záp 2009.02.09. 16:12:11

@Awkward: "Cigánymaffia. Ilyent nemcigányok közt nem tudsz mutatni Magyarországon."
Picit zavarbaejto...

Te most tenyleg azt allitod hogy magyarorszagon kizarolag ciganyokbol allo szervezett bunozoi csoportok vannak?

Vagy azt mondod, hogy a magyar nemciganyok kozott nincsenek ciganymaffiozok? Mert mondjuk ez utobbit ketsegkivul elfogadom.

states 2009.02.09. 16:12:13

Az ember csak abban reménykedik, sőt biztos benne, hogy szily is találkozik előbb-utóbb egy élő, eleven cigánnyal, egy olyan igazi, tőrőlmetszett Sztojka-tipusúval...

Átvitel honvéd 2009.02.09. 16:12:53

Szily-nek kicsit ki kellene mennie az életbe.

Amíg ezt nem teszi meg, úgysem lesz lövése a miértekről és hogyanokról.

Természetesen nagy dolog az "elméletileg"..., de az "elmélet" legjobb bírája a gyakorlat... amíg azt nem próbálja ki, addig az "elmélet", mármint az a beállítottság, amelyről a post tanúskodik, legfeljebb szövegelés.

Akik ott élnek pl. Enyingen, vagy Dégen, vagy Szfvár néhány ritkábban járt negyedében, bár nem írnak menő postokat, mégis hitelesebbek azzal összefüggésben, ami itt "van", mint Szily.

snakekiller23 2009.02.09. 16:13:11

@Awkward:

"Sőt, amikor már arról beszélünk, hogy 100-150 fős bandáik vannak, akkor már szervezett bűnözésről beszélhetünk. Cigánymaffia. Ilyent nemcigányok közt nem tudsz mutatni Magyarországon"

Muhaha, ahogy azt móricka elképzeli...

petyy 2009.02.09. 16:13:24

@szempontpuska:

1. Aki minimálbért fizet az igen sokat adózik ám. TB, ilyen olyan járulék, céges adók és főleg áfa, a vásárlásai után. Ha elköltöm a fizetésemet, házra (nem olyanra amit a lakásmaffia szerez -> Sztojka klán), autóra (nem olyanra, igaz, amilyen az Iván fiunak van az iwiw szerint), stb, minden alkalommal csengetek az államnak.

2. Igaz, hogy nem fizetnek adót, de nem is olyan kocsikkal járnak, mint Iván haverod.

3. Ha olyannal járnak, akkor vállalkozók, aki biztos lop, de közben munkát ad sok másik embernek, akiket aztán nem az én adómból tartanak el.

4. Akikről én beszélek nem vesznek fel a családra 150-200e forintot havonta, segélyként. (hvg.hu cikk, ha nagyon szeretnéd, előkeresem neked)

Végül. Enyingről busszal hordták dolgozni a fehérvári, sárbogárdi gyárakba az embereket. Alig találtak elég munkaerőt. Iván úr mehetett volna dolgozni is, senki nem rekesztette volna ki. Szerintem nem abból lett a Mercije...

Float 2009.02.09. 16:14:21

Aki azt hiszi, hogy a cigányok minden rasszista(!) alap nélkül támadnak meg magyart, az nem látott még életében cigányokat.

Szily, nem tudom eldönteni, hogy naív vagy, beállított, vagy egyszerűen ostoba!

Garison 2009.02.09. 16:14:30

@snakekiller23: a cigány kultúrának nem része a bűnözés, légyszíves olvass Lakatos Menyhérttől, vagy nézz Szenti képeket, vagy csak menj el a jövőheti Romano Drom és Del adap koncertekre. meglepő lesz számodra...

hidegger 2009.02.09. 16:15:30

@szempontpuska: mint mondtam, benyomás. De mint ilyen, teljesen egyenrangú az ellenkező benyomással, amire tudtommal szintén nincs semmifajta bizonyíték.

Szerintem a roma uzsorások pl. előszeretettel utazhatnak roma áldozatokra, akik szemében ők maguk is hitelesebbek, és akik kevésbé fordulnak rendőrhöz vagy állami erőszakszervezetekhez az általános bizalmatlanság okán.

De nehezen tudom elképzelni, egyszerű szociálpszichológiai törvényszerűségek miatt, hogy SOHA ne legyen az áldozatok nem roma etnikai mivolta egy eleme az áldozattá válásnak (márint romák áltla elkövetett támadások esetén), más egyéb szituációs hatások mellett, ki tudja milyen relatív erősséggel.

záp 2009.02.09. 16:15:53

@Lunitari: maradektalanul egyetertek

Forest (törölt) 2009.02.09. 16:16:53

Rendőrségi jegyzőkönyvekben a bőrszín semmivel sem kisebb vagy nagyobb hangsúllyal szerepel mint a hajszín, szemszín, magasság, stb.
Ugyanakkor rendőrségi berkekben is tisztában vannak vele (mint ahogy Magyarországon mindenki, csak erről a sajtó öncenzúra miatt nem írhat) hogy igenis létezik "cigánybűnözés". A cigányság százalékos lélekszámát tekintve jóval alacsonyabb értéket mutat országosan, mint a szabadságvesztésre ítéltek között, szintén százalékban mérve. Ez nem rasszizmus, hanem matematikai tény.
Viszont ha a sajtó személyleírást tesz közre, akkor a bőrszínt is ugyanolyan súllyal kell megemlíteni mint a többi ismertetőjegyet, mert a bőrszín is ismertetőjegy.
Ha nem teszik, a rendőrség munkáját nehezítik meg.
Ennyi.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:17:12

Azért talán az is segítene, valamit, ha a magyar törvények nem ugyanazzal a büntetési tétellel kezelnék a gyilkosságot és azt, ha valaki papírgalacsint dob egy tüntetésen a szónok felé. (ez a legújabb törvényünk! Bezzeg itt aztán van szigorúság!)

flimo13 2009.02.09. 16:17:17

@záp: nem engem bánt, hanem a szerbiai magyarokat fogják esetleg bántani. De ezt világosan leírtam, ne legyál már funkcionális analfabéta.

Azért elbeszélgethetnél pár ilyen csoporttal, hogy amikor egymást "öld a magyart" felkiáltással heccelik, akkor vajh csoportos öngyilkosságra biztatják-é egymást?

Az is egy alapvető probléma, hogy a hazai "liberálisok" valami különleges iskolába járhattak, ahol a nyelvtant úgy tanították, hogy a késelő cigányok az nem csak az adott csoportra vonatkozik, akik cigányok és tényleg késeltek, hanem az egész cigányságra. Ezek után persze, hogy szegény "liberálisok" már mindenütt nácifasisztákat látnak, miközben egy nyelvtani félreértés az egész.

A magyargárdázás is jellemző. Velük szemben lehet előítéletesnek lenni, olyan dolgokat vízionálni amit se addig, se azóta nem követtek el, olyankor nem kell pc-nek lenni. Hozzáteszem, én sem szimpatizálok velük, de ha a melegekre lehet alkalmazni az élni és élni hagyni elvet, akkor a gárdistákra is. Had vonulgassanak mindketten.

Az indulatok okában is alapos tévedés ténye forog fenn, hogy rendőrnyelvezzek kicsit. A felháborodás oka az, hogy ha áldozat a cigány, akkor le lehet, kell! írni, ha elkövető, akkor titkolni kell. Uzsorás cigány felgyújta egy cigány házát, lehet egyből gárdistázni, meg toporzékolni rasszista rendőrségről, mikor bejelentik, hogy biza uzsorások voltak, már megfenyegették a családot.

A legtöbb embernek kurvára elege van a képmutatásból, titkolózásból, meg a hátrányos helyzetre, nehéz gyerekkorra meg akármire hivatkozva kiszabott nevetségesen alacsony büntetésekből.

Ez többek között oda vezet, hogy ha késelésről és kettőnél több elkövetőről van szó, akkor az átlagember, nem a fasiszta, egyből elkönyveli, hogy megint cigányok. Közben lehet, hogy valójában pirézek voltak. Közben értelme semmi, mert elöbb-utóbb úgyis kiderül.

Garison 2009.02.09. 16:18:49

@Float: Te tuti nem voltál még romák közt, de gondolom sokan nem közületek. Nem baj, csak akkor miért kel írni róluk?

Magyarországi problémákról beszélünk, és egyre inkább azt érzem, h nem akarják megoldani, a romák bűnbakok lettek- ez a sorsunk...

A magyarok mindig rosszul döntenek - ez a sorsunk...

nina2000 2009.02.09. 16:20:03

addig csűrik csavarják a dolgot, amíg olyan PénzesHenis lesz az eset...emlékeztek nem???? majd a blikknek nyilatkozik anyuka!!! Nem a csóró cigó volt aki felgyűjtotta, megerőszakolta, neeem...mások voltak a szegény drága "mukika" ő nem csinálna ilyet ....majd itt is jön anyuka azt mondaj...ááááááá csókolom nem a Rafika vót az ádott jó gyerek...a nagydarab gádzsó megcsúszott a havas úton aszt' beledőlt a bicskába. A másik meg ráesett a bakkancsára valakinek....véletlenűl.

Brunoka 2009.02.09. 16:22:01

@szempontpuska: most h elolvastam azert leirnam ismet...:)

snakekiller23 2009.02.09. 16:22:29

@Garison:

Kultúra alatt azokat a viselkedési és erkölcsi normákat érem, melyeket évszázadokig, mint nomád, vándorló, a többségtől erősen elkülönülő réteg magukénak vallottak. Hasonló volt jellemző a honfoglaló magyarokra, nem véletlen, hogy több Árpád-házi királynak is erővel kellett fellépni azok ellen, akik nem akartak szakítani őseik életmódjával és pl. nem voltak hajlandóak elfogadni a magántulajdon újfajta szentségét.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:22:39

Még annyit, hogy a hatalomnak lépnie kell. lapvető tulajdonság, hogy életben akarunk maradni. Nem érdekel, mit pofáznak demokráciáról, egyenlőségről, akármiről, ha veszélyben a családom, gyermekeim élete, és ha a családom, gyerekeim biztonságát csak valami szemét, szélsőséges hatalom akarja biztosítani, akkor őket akarom!

parttalan 2009.02.09. 16:23:03

@Albandi:

figyelj csak, mellétrafáltál.
Történetesen engem még kiskamaszkoromban egyszer vertek meg cigányok. Egy egész kis gyerekcsapat. Megláttak -rámugrottak - megpüföltek alaposan (persze csak úgy gyerekesen, semmi sérülés nem volt).

Szóval nekem aztán lenne személyes okom is arra, hogy ferde szemmel nézzek a romákra. Mégsem teszem. Nem lettem romagyűlölő valamiért. És talán így az egészséges.

Empty 2009.02.09. 16:23:11

Német rendôri fellépés:

www.youtube.com/watch?v=8fitl4ARpIc&feature=related

Hasonlóan lépnek fel a baloldali anarchisták ellen is.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 16:24:06

Én nem nagyon értek a dologhoz, bár van egy-két cigány (roma) ismerősöm, akikkel néha összejárunk. Ilyen dolgokról is szoktunk beszélni... Nagyjából az sül ki a dologból, hogy mind a cigányság (úgy általában), mind a magyarság igen elmaradott együttélési hajlandóság tekintetében. Nem hiszem, hogy ezen segít, ha elhallgatjuk egy-egy ilyen esetben az elkövetők származását. Az lenne a fontos, ha tisztán látnánk mindannyian, látnánk, mennyi feladatunk van (és az utánunk köv. generációknak), mire együtt tudunk élni, cigányok és magyarok. Jó példák felmutatása, a gyerekek szervezett nevelése, a bűnözők átnevelése... Nem tíz és nem húsz év lesz, szerintem.

S. Annyi 2009.02.09. 16:24:36

Minden cigányozás.... KEVÉS!!!!!!

nina2000 2009.02.09. 16:24:39

@Garison:

Szerintem te nem voltál még vidéken cigánysoron....már bocsi, különben nem hordanál ennyi marhaságot össze. Utazz már le az ormánságba, vagy megyaszóra vagy bajnára...léccike, de tényleg javaslom szociókirándulásnak.....de devecser is üdítő helyszin.

Float 2009.02.09. 16:25:16

@Garison: Mivel a cigánysorral szomszédos utcában laktam, elég sokszor kellett futnom -- nem edzés gyanánt -- esténként meg inkább otthon kerestem elfoglaltságot. A feleségemet gyerekkorában egy zsineggel majdnem megfojtották.

De mesélj nyugodtan, mert valamiről biztos én is lemaradtam!

S. Annyi 2009.02.09. 16:25:21

bűnözők átnevelése... HMMMM

Chalabre (törölt) 2009.02.09. 16:25:35


Ahogy van cigánybűnözés, úgy van fehérbűnözés is. Sajnos. A fehér is gyilkol, rabol, sőt nagyobb anyagi károkat okoz, akár milliárdokat sikkaszt a közösből. Csak azokban a hírekben nem emelik ki, hogy fehér, vagy nem cigány. Vagy akkor innentől mindig kiírjuk hogy fehér vagy cigány a bűnelkövető, vagy hagyjuk az egészet.

Egyoldalúan nem szabad gondolkodni!

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:25:53

Garison: nekem nem kellett véleményért a romák közé mennem, jöttek ők hozzánk. Kirabolták a házamat kétszer ( tudom, hogy romák voltak, mert elfogták őket, be is vallották, de elengedték őket, mert kicsi a kár, nem vagyok gazdag). A gyerekeimnek az óráját, dzsekijét Újpesten a központban háromszor vették el. És ez nekem elég, nem kell köztük élnem...

nina2000 2009.02.09. 16:26:36

Ja és ezt érdemes végignézni, nem egy amatőr szintársulat előadása.

www.youtube.com/watch?v=bTlbvfBzBj8&feature=related

flimo13 2009.02.09. 16:27:06

@Garison: hogy jön ide a meggyilkolás? Már megint egy agyban élő kép alapján hozol ítéletet, jó "liberó" módjára.

Azért hoztam ezt fel, mert az említett időszakban Amerikának biza nem gonosz republikánus elnöke volt. Egy északi liberális demokrata. Ha ismered az ottani politikát, akkot bizonyára érzed ennek a három szónak a súlyát. De FDR nem csak ennyi volt: ő formálta újra az amerikai liberalizmust, és terelgette a demokrata szavazók táborába a kisebbségeket.

Ezek után ez az ember, akinek fényképe a fentiek alapján Gusztos ágya fölött lehetne, táborba záratja a japánokat. Mert azt hitte, az összes gonosz szabotőr? Nem. A japánokkal álltak hadban, nem a mexikóiakkal, csak a japánokkal kellett ilyen téren foglalkozni. Biztos korrektebb lett volna a mexikóiakat, meg a déli fehéreket lenyomozni, hogy "te mostan akkor japán kamikaze-e vagy-e", de semmiképp sem hatékonyabb.

Ugyan így nem lehet, vagyis lehet, csak látjuk mennyire nem hatékony a cigányoktól elvonatkoztatva kezelni a rájuk jellemző bűnözést. A csoportosan, különösen erőszakosan elkövetett rablásokat, balhézást. A normális cigányok felelőssége is, de legfőképp jól felfogott érdeke, hogy ezeket az elemeket, ezt a viselkedést kivessék magukból. Nem csak akkor kell közösséget vállalni velük, ha a kisebbségi önkormányzatnak kell pénz, vagy segélyprogramokért harcolnak. Mint ahogy azzal a palesztínnal se tudok teljesen együttérezni, aki a Hamaszra szavazott, a szomszédban megtűri a rakétaüzemet, és akkor az ő házába is berepültek a repeszek, pedig ő olyan ártatlan.

Garison 2009.02.09. 16:27:40

Azt mondja meg valaki, h Simon Tibi gyilkosait mikor kapták el?Még aznap dutyiba voltak?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:29:03

chalabre: álszent vagy. Mindenhol, minden nemzet között vannak bűnözők. De ha valamelyik kiváltságot élvez, büntetlenséget, akkor elkanászodik és ellenőrizhetetlenné válik. Ugyan hozz már fel 1-2 példát, amikor 20-30 tagú banda támadott megbékés embereket, és azok nem romák voltak?

Garison 2009.02.09. 16:29:15

@flimo13: ez már kínos nekem, ne haragudj.Beszélj mással kérlek.

changebug (törölt) 2009.02.09. 16:29:23

A cigányság egy zárvány a társadalomban.
A kutya sem cigányozna, ha aszimilálódnának a többségi társadalomhoz átvennék annak értékrendjét és ugyanolyan módon és mértékben bűnöznének mint a nem cigány magyarok.
Ez az egész kezd olyan lenni mint a maffia. Egy kisebbség a többségi társadalomban amely veszélyezteti a többség értékrendjét és a fő probléma akkor most az, hogy mi illik, mi nem illik? Marhaság. RENDET!
Ha olyan hülye vagy, hogy magadra haragítasz embereket, viseld a következményeit. EZ a normális reakció minden más torz.

Drang 2009.02.09. 16:29:46

Nyilván volt valahol, valamikor egy szupersorsolás, hogy melyik kisebbséget is kell utálni Magyarországon, és hát a cigányokat húzták ki. Más oka nem lehet a velük szembeni kollektív indulatoknak.
Sok mindent lehet magyarázni a mélyszegénységgel, meg a szegregációval, de ha egy kisebbség a leghalványabb szándékot sem mutatja a legalapvetőbb társadalmi normák betartására, az bizony diszkriminálva lesz. A mélyszegénység nem feltétlenül gátló tényezője a minimális személyi higiéniának, a szegregáció pedig nem feltétlenül indokolja, hogy 14 éven aluliaknak csináljunk gyereket. Ha egy ilyen kisebbségben minden etnikum az országos számarányának megfelelően lenne reprezentálva, nyilván nem etnikai alapon definiálnák őket.
Persze, tudjuk: az az ember előítéletes, aki ha meleg vizet akar, mindig a piros csapot nyitja meg.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 16:30:32

@Garison: nem aki sötéthajú az nem biztos, hogy cigány.
pont ezért mondom, hogy ha cigány az elkövető akkor meg kell említeni, hogy cigányt keresnek mert rögtön leszűkül a kör pár millióról pár száz ezerre.
ha meg néger az elkövető akkor emg kell mondani, hogy négert keresnek.
sokkal egyszerűbb a beazonosítás.

lagymanyosi 2009.02.09. 16:31:08

hihetetlen.. ekkora gyökér vagy,hogy ezzel foglalkozol?Cigányok voltak és kész.kibaszott aljadék bűnöző cigányok!Miért ne lehetne kimondani?? Csak akkor szabad kimondani,ha nagyritkán őket ér sérelem?Miért nem azzal foglalkozol inkább,hogy milyen terror alatt tartját a vidéki magyarországot,és BP egyes részeit.Te Szily,én téged beköltöztetnélek Enyingre,a kis haverjaid közé,kiváncsi vagyok azután is ilyen bőszen védenéd e ezeket az indiai állatokat..

Garison 2009.02.09. 16:32:22

@Trebitsch: nem húszan gyilkolták, hanem hárman, ha olvastad volna a híreket, akkor tudnád, h a többiek otthagyták őket.

30-an egy embert nem lehet leszúrni, nem tömegesen öletek meg, nem halálra verték, hanem az egyik agyatlan szívenszúrta. Előtte hárman kötekedtek vele, meg a többi kézissel.

Olyan meg sajnos sok van,h négy-öt ember halálra ver egyet...Nemcsak romák közt

nina2000 2009.02.09. 16:33:51

Tisztára mint a HerriPotty:....tudjátok kik tették....meg: ők voltak !...na ne már vazze!

Garison 2009.02.09. 16:35:22

@mi nem foglalt még: akitől idéztem, rendőrkapitány volt...Neki hiszek,nem Neked:)

Szted ki cigány?Szécsi Pál vagy Papp Laci?

S. Annyi 2009.02.09. 16:36:16

Az ember valahol kezdődik.
Az ember valahol végződik.
A cigányok túlnyomó többsége nem ember.

travis 2009.02.09. 16:36:54

@Float: Szily még nem élt cigányok közelében, ergó fingja nincs a dolgokról.
Fotelújságíró.

@szempontpuska: "most az iránt kell fellépniük, hogy kivessék magukból a bűnözőket."
Ezt hogy gondolod a gyakorlatban? Horváth Aladár a pulpitusba kapaszkodva bejelenti, hogy nem vállalunk közösséget a Sztojkáékkal? És aztán?
Ez kábé olyan konstruktív kijelentés volt, mint amikor egy politikus arról ugat, hogy "összefogásra van szükség".
Az nála mit jelent? Hogy mindenki szavazzon rá?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:37:22

Én veszprémi vagyok. Mind bűnöző volt, nem "otthagyták őket", hanem mikor látták, hogy boldogulnak nélkülük is, akkor együtt elmenekültek. Persze lehet össze-vissza hazudni, és megvárni, amíg kiirtanak minket. Nyilván 3 embert nem 30-an késeltek meg, azok csak azokat késelték volna meg, akik segíteni akartak volna. Annyian szálltak be, amennyi kellett a megfelelő túlerőhöz. Egyébként ha nem romák teszik,akkor minden lecsuknák, minimum segítségnyújtás elmu
lasztása miatt...

nina2000 2009.02.09. 16:37:49

@Garison:

aha...szerintem pont te nem olvastad a híreket. Ja atöbbik elmentek...hmmmm, ki nyilatkozta ezt????

Látom, te már kajálni fogod, a fehérgyerek beledőlt a késbe dumát.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 16:38:44

@záp: nem a magyarországi cigányok nem magyarok.
magyar állampolgárok.
a kettő nem ugyan az.
mondd el milyen jegyek jellemzőek a magyarokra és milyenek a cigányokra valamint milyenek a négerekre és milyenek a kínaiakra.
rögtön látni fogod a különbséget.
ha egy kínai gyerek itt születik és magyar állampolgár akkor sem lessz magyar, kínai marad.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.09. 16:40:14

Szily remélem faszra húznak a kis kedvenceid.

Új Nick 2009.02.09. 16:41:10

@load error: csak arra figyel, nehogy rád csapjon vissza :) ezért nem érdemes okoskodni:
- éppenséggel genetikai és kulturális oka van, hogy az elítéltek 90%-a férfi. A genetikai rész a tesztoszteronon keresztül meghatározott nagyobb aggresszivitás, a kulturális meg az ebből következő kulturális-társadalmi szerepekben van. +a nőknek finomabb "lelki terror" eszközeik vannaka célok elérésére. pl tolnak egy férfit maguk előtt. :)
szóval, az érveléseddel éppenséggel azt húzod alá, hogy _van_ születési és kulturális determináció a bűnözésre való hajlamban. öööö... gondolom, nem ezt akartad mondani...

Az egy másik kérdés, hogy teszemazt 100000 elítélt 90%-a férfi, az 90000 az 5milliós populációban. Ha a 100000 elítélt 50%-a cigány, az 50000 egy egymilliós populációban. (a számokat nem ellenőriztem, nem tudom, a tieiteket használom).

Garison 2009.02.09. 16:42:45

@Trebitsch: én értem, h szörnyűség, ami történt, és akik tettek borzalmas EMBEREK, de értsd meg, ennek köze nincs a roma kultúrához, sem a szegénységhez, sem a rendőrség tesze-toszaságához (amit lehetett megtették, megakadályozni nem tudták, ha ott élsz tudod, h ez a bár nem egy hírhedt hely...nem arról van szó, h egy kényes helyszínt nem biztosítottak)

Az eset viszont felszínre hozott sok dolgot...Főleg szart...

mi nem foglalt még 2009.02.09. 16:44:42

@Garison: nem része?
a magyar tévében láttam egy cigáyn esküvőről dokumentum filemt.
amikor elmentek kikérni a lányt az apa azt kérdezte a kérőtől, hogy mit lopnál ezért a lányért?
mi ez ha nem a kultúrájuk része?

flimo13 2009.02.09. 16:44:53

@Garison: Akartam is írni, hogy csak most lesz igazán kellemetlen.b Mert nem lehet elintézni egy "hülyenácifasisztával", érvelni kéne. Sajnállak. Avagy a faszt, örülök, hogy nem vagyok olyan, mint te :)

2009.02.09. 16:45:01

Garison: a többiek otthagyták őket, aha, olvas az ember mindenféle verziot, örülök, hogy te pont megtaláltad a legigazabbat! na meg, hogy a cigányok ott hagyják testvéreiket :D aha

olyan meg sajnos sok van, hogy 4-5 ember halálra ver egyet, aha, afrikában, muszlim országokban, latin országokban és a cigányoknál, ez igy teljesen korrekt

Garison 2009.02.09. 16:45:19

@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus: A felvételek alapján valószínűsíthető, hogy a gyilkosságot a három eddigi gyanúsított - az Ausztriában elfogott N. Győző és R. István, valamint a szökésben lévő Sztojka Iván - követte el - "saját társaságukból kiválva, önhatalmúlag".

Bocs, nekem az Index hiteles, a kuruc.info, meg a Hír Tv nem...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 16:45:22

@mi nem foglalt még:
És aki félig magyar és félig cigány, az?

S. Annyi 2009.02.09. 16:46:17

Hozzáteszem, sok magyar sem ember.

flimo13 2009.02.09. 16:46:27

@travis: kezdetnek elég lesz az is, ha nem rejtegetik az elitélt bűnözőket..

stellaz1 2009.02.09. 16:46:37

Azért nem emelik ki ha egy magyar követ el bűncselekményt, mert Magyarországon vagyunk, ahol magyarok laknak. A cigányok pedig nem magyarok, hanem magyar állampolgárok. Szerintük is.

Egyébként a cigány bűnőzés letagadása pont olyan, mint benyúlni egy állatkeri medvéhez csak azért, mert az adott példány még sosem evett embert.

Nem vagyok rasszista, de a cigányokkal már kéne kezdeni valamit.

Amúgy pedig elcsépelt dolog, de aki mondjuk inkább a másik metró kocsira száll, csak mert amibe beszállna tele van cigányokkal az hallgasson nagyokat a liberális faszságairól és tartson némi önelemzést.

Fekete Pákó 2009.02.09. 16:46:54

NEVETSÉGES VAGY SZILY, HOGY ÍGY AKARSZ OLVASOTTSÁGOT NÖVELNI!

ÜGYESEN MEGLOVAGOLOD EZT A SZOMORÚ ESEMÉNYT, TE ÚJSÁGÍRÓK SZÉGYENE!!!

Garison 2009.02.09. 16:46:57

@trogerzsido: te most hallotál először ilyet, h egy embert többen halálra vernek? Ez volt az első eset Mo-n?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:46:59

A szegénységhez valóban semmi köze, amint fentebb írtam, sokkal módosabbak a cigány bűnözők, mint én magam. A gond az, hogy kiváltságosak, nem büntetik ugyanúgy meg, mint bárki mást. És az, hogy sokan beveszik ezt a hülyeséget, hogy áldozatok, és könyörületesnek kell lenni. NEM KELL A BŰNÖZŐKHÖZ KÖNYÖRÜLETESNEK LENNI! Azoknak börtönben, vagy igen, a abitón a helyük. Azokhoz legyünk könyörületesek, akik nyomorognak, és mégsem bűnözők.

automentesnap 2009.02.09. 16:47:42

"Heves város békés lakossága nevében" :)

ez aranyos. Szívesen olvasnék egy levelet Békés város heves lakossága nevében is.

Garison 2009.02.09. 16:48:41

@flimo13: Te nem vagy több egy "hülyenácifasisztánál". Kár Veled beszélgetni. Sok sikert, biztos sokar viszed a töritudásoddal:)

Forest (törölt) 2009.02.09. 16:48:45

@Chalabre: Nem, a liberális újságírás sajátja, hogy nem írjuk ki fehér vagy barna bőrű, mert akkor azonnal kiderülne hogy mennyivel több a barna bőrű elkövető.
Sajnos nálunk is volt betörés, cigányok voltak, A6-os Audival, délelőtt kilenckor. Szemtanú, rendszám, forró nyom, minden megvolt, az elkövetők "valahogy" mégsincsenek még rács mögött.
Ez a "nem írjuk ki a bőrszínt" taktika egyébként azért szar, mert pont a cigányokkal csesznek ki vele, mivel tipizálható bűneseteknél akkor is cigányt feltételezel, ha nem cigány volt.
Tényleg, miért nem írják ki a bőrszínt? Nem az lenne a korrekt tájékoztatás?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 16:50:04

erről még régebb írtam egy postot
fika.blog.hu/2008/05/19/hoztam_is_meg_nem_is_ravasz_etnikai_ujsagiras

szóval az Index is cigányozik ha akar, ugyan ravaszul és burkoltan, de ha kell, akkor kiderül, hogy kiféle miféle volt az elkövető :)

dr. Trebitsch 2009.02.09. 16:50:36

Garison: ne haragudj, ez butaság. A bandagyilkosság nem úgy szokott lenni, hogy előtte többségi szavazással eldöntik, hogy megöljék-e az áldozatot, majd azt is, ki tegye. Egyszerúen a legszemetebbek elvégzik, a többiek meg biztosítják a túlerőt, hogy senki ne avatkozzon be. Ettől még mind bűnöző....

Garison 2009.02.09. 16:51:27

@mi nem foglalt még: én meg voltam roma esküvőn egy páran, nemcsak tv-ben láttam. Hát ott nem ez volt a szertartás, de ha szokásokról akarsz beszélgetni, akkor hajrá. Szívesen adok pár néprajzkutatóhoz számot.

flimo13 2009.02.09. 16:53:24

@Garison: hm, azért kiváncsi lennék, hol írtam bármi is úgy ánblokk a cigányokra, ami alapján lehet nácifasisztázni. Lehetne belőled írni egy pszichológusi doktorit, azt hiszem :)

Garison 2009.02.09. 16:54:29

@Trebitsch: én még nem láttam bandagyilkosságot, nem is akarok. Ugye Te sem?

Most akkor bűnözőkről beszélünk, vagy a romákról?Akinek ezek a szavak szinonimák, azokkal van a baj...

Hans Lopkowitz 2009.02.09. 16:55:31

Romák. Ha ezt így halljuk, akkor tudjuk, hogy cigánybűnözésről van szó és nem szabad a "cigány" szót kiejteni, mertaz sértő az elkövetőkre nézve. Minden más esetben, pl. Országos Cigány Önkormányzat, cigánypecsenye, cigánykerék stb. használata nem tiltott.

gerbanek 2009.02.09. 16:56:42

Garison, DányiDani, szempontpuska - azt hiszem ti vagytok az egyetlen kommentelők itt, akik még most is felháborodtok, ha valaki ki meri mondani, hogy cigánybűnözés. Ha csak az arányokat nézitek, elgondolkodhatnántok, hogy ennyi ember nem gondolkodhat rosszul, és talán a ti elképzeléseitekkel van a hiba. Vagy - amit én valószínűbbnek tartok - imádtok szembemenni az árral, mert lételemetek az ellenkezés. Egyszerűen betegek vagytok, de ha nektek az jó, hogy más, józan gondolkodású kommentelőket felidegesítetek, hát ez legyen a legnagyobb örömötök az életben!

merre? 2009.02.09. 16:57:09

patkány rasszisták és nácik, ez a ti napotok, húzzatok bele ezerrel ! szóljon az átok

S. Annyi 2009.02.09. 16:57:10

Perverezdolog ez. Győzike van a televízióban. Közben gondolatban már helyretettem a dolgokat kicsi országunkban.

Garison 2009.02.09. 16:57:38

@stellaz1:
Nem vagyok rasszista, de a cigányokkal már kéne kezdeni valamit.

Nem gyerek, nem vagy rasszista:)Ez a realitás. Nem a magyarországi helyzetet kell megoldani, hanem a romákkal kell kezdeni valamit. Sztem legyél Te a királyunk, úgyis 200 év a lemaradásunk:)

Hans Lopkowitz 2009.02.09. 16:57:48

@Garison: be kéne tiltani a statisztikákat.

S. Annyi 2009.02.09. 16:58:04

Üdv: patkányrasszistanáczista

kérdések órája 2009.02.09. 16:58:57

ez a cikk megint a tipikus belpesti újlipótvárosi rózsadombi finomlelkű úrigyerek mantrázása, kíváncsi lennék ha valamelyik borsodi faluban élne, vagy mondjuk a X.kerületben akkor is így védené ezeket. Még az ilyen tragédiák után sem nyugszanak az ilyen ócska provokátorok.

S. Annyi 2009.02.09. 16:59:00

Orbány viktor tehhet azz eggészrű. Monnyon le.

lm5 2009.02.09. 16:59:53

Normális országban nem szabadna a faji hovatartozással hergelni a hangulatot, de a körülmények itt már nem normálisak. Az ország a polgárháború szélén van, mégpedig pont azért mert az ostobán értelmezett politikai korrektség jegyében senki nem mert ehhez a kérdéshez előbb hozzányúlni. Se a politika se a sajtó.

Magyarországon az erőszakos és élet elleni bűncslelekmények döntő többségét romák követik el, akik a népesség 8%-át adják. Magyarul, ha szembe jön velem egy roma, akkor 50-100-szoros eséllyel válok bűncselekmény áldozatává, mintha egy nem roma esetén. Ha kerülöm őket ezt előítéletes gondolkodásnak, vagy józan paraszti észnek neveznétek? Hajtom magam, hogy olyan környéken tudjak lakást venni, ahol nem laknak romák, és a gyerekemet olyan suliba tudom adni, ahova nem járnak roma gyerekek. (Barátomék gyerekét rendszeresen verte a 2 évvel idősebb lebukott romagyerek.) Meg sem tudjuk védeni a gyereket, a pedagógusok pedig szintén meg vannak félemlítve. Normális ez, hogy félelemben kell élni, és még csak ki sem mondhatjuk? Pedig biztos vagyok benne, hogy a romák között is sok értelmes, szorgalmas ember van, de az, hogy büntetlenül garázdálkodhatnak egyesek, őket is kirekeszti. Ha nem modnhatjuk ki, hogy vannak bűnöző romák, akkor a becsületesekre is ráragad a bélyeg és nem kapnak munkát, nem barátkozik velük senki.

jaromil · http://xibalba.blog.hu/ 2009.02.09. 17:00:03

@Forest: Nem, nem az lenne a korrekt tájékoztatás. És nagyon furcsa számomra, hogy ezt ennyien képtelenek vagytok megérteni. Nem számít egy gyilkosság szempontjából, hogy az elkövető roma, kínai, árjamagyar vagy a török gyrosos. Objektív tájékoztatásban ennek nincs helye, hiszen ezer más tulajdonságot pedig nem írunk le az elkövetőről. Ha pedig ezt az egyet nevezzük meg, az könnyen félre viszi az átlag olvasót. Azt sugallja, hogy minden romában genetikusan benne van a gyilkolási hajlam. Olyan ez mintha a pedofil ügyeknél odaírnák, hogy a kispéniszű pedofil. Ugye ettől nem éreznétek jól magatokat?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 17:00:04

Valaki egyszer azt mondta: 'én nem a cigányokat utálom, hanem a bűnből élő, tisztességes embereket terrorizáló, településeket rettegésben tartó, segélyen élő embereket.
Jahogy ezek 99%-a cigány? Hát az már nem az én bajom'

Hans Lopkowitz 2009.02.09. 17:00:26

Most jön a varázsige:

RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK RASSZISTÁK

és most megszűnt a cigánybűnözés. Illetve nem is volt.

QM 2009.02.09. 17:00:51

Igenis. Értettem. Nincsenek arab terroristák, baszk terroristák, afgán terroristák, IRA terroristák. Csak úgy általánosságban léteznek terroristák. Elvégre magyar terroristák is lennének, ha olyan életkörülmények közés kerülnének... Akkor? Véletlenül se nevezzetek nevén semmit. Nincsenek vakok, csak látás sérültek, nincsenek süketek, csak hallás sérültek...
Egy hülye kérdés, bár tudom hülye a kérdés. Azért nem UFÓ bűnözői csoport késelt Veszprénben ugye? Baze! Ezt elcsesztem, holnap jön a kisebbségi ombucmanusz és lefasisztáz az UFÓ-k kisebbségi jogainak lábbal tiprásáért.

Garison 2009.02.09. 17:00:53

@gerbanek: józan kommentelőkkel:)

Azt is írhatod, h numizmatika, annyira jön ide, mint a cigány bűnözés. Egyikről sem tudod, mi az.

redriot77 2009.02.09. 17:01:35

Szily, Szily... Silly, Silly...

Tudod mit? Ha a legközelebb az Egyesült Államokban iskolai lövöldözés történik, ne írhasson róla a világsajtó! Legyen hírzárlat! Még a végén általánosít a közvélemény, és azt találják hinni az emberek, hogy az USÁban minden iskolában gyilkolnak!

Rohadjon le a keze könyökből minden tetves zugfirkásznak, akik megírták hogy cseh származású gyanúsítottja van az Aranykéz utcai robbantásnak! Honnan veszik az ilyen eltaposnivaló férgek a bátorságot, hogy rossz fényben tüntessék fel a Cseh Köztársaság állampolgárait???

Remélem egyszer közös cellába kerülsz ezzel a két macifiúval (m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/2en.jpg) , akik a te mézes bödönödbe mártogatják majd a pimpilijüket unalmas perceikben.

S. Annyi 2009.02.09. 17:02:17

A patkányrasszistanáczisták is monnyanak le. A cigányok rendes, munkaszerető emberek, példás családapák és anyák. Még drogot is adnak gyermekeiknek a vezetőik, hadd próbálják ki. Pedig a drog drága dolog, de a gyerekekért mindent. Nem ölnek ők embert, csak összekeverik szegények néha a videójátékokat a valósággal. Nem lopnak, nem rabolnak, csak kell a pénz tejre, vajra, kenyérre megélhetésileg.

Hans Lopkowitz 2009.02.09. 17:02:24

Empiriokriticizmus.

Ezt most le szabad írni?

Francois Pignon 2009.02.09. 17:02:31

@Rékuc: Szintén finomabb módszer: "a jobboldali sajtó az elkövetők származásával van elfoglalva"
index.hu/bulvar/mg937/?rnd=610

Garison 2009.02.09. 17:04:57

@Hans Lopkowitz: a statisztika csak adat, abból szoktak elemezni. na most: van cigány bűnözés, ez egy kriminilisztikai fogalom, hallottál már Póczik Szilveszterről?

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:05:28

@Garison: én meg nagyn szívesen felajánlom, hogy elviszelk bizonyos területekre éjjel kiszállsz és pár kilométere bevárlak.
ma azoknak magyarázd majd a kultúrát.

-rizs- 2009.02.09. 17:06:00

Az a baj, hogy ket oldal van, az egyik, amelynek tagjai tobbe-kevesbe jogosan felhaborodtak, felnek, emiatt indulatosak. A masik, amelynek tagjai egyreszt szepen akarnak viselkedni, masreszt meg vitatkozni akarnak, talan egy kicsit reflexbol, ha jobboldal-kozeli gondolatokat olvasnak, fuggetlenul annak tartalmatol.

Kar, hogy nincs valaki, aki azt mondana, hogy igen, ebbol eleg volt, tegyunk rendet a ciganysorokon (rendorok, nem gardistak), tegyunk rendet a varosokban, a tilosban parkolo autoktol a keregetokon at a korrupt hivatalnokokig mindenhol.

Hogy normalisan, indulatok nelkul eljunk. Persze frocsogni konnyebb.

Garison 2009.02.09. 17:06:20

@redriot77: a világsajtóban nem írták, le, h romák voltak az elkövetők. Románok, meg magyarok írták le csak. Elgondolkodtató....

Garison 2009.02.09. 17:07:40

@mi nem foglalt még: ok, benne vok:) de akkor Te is eljössz egy néprajzkutatóhoz?

S. Annyi 2009.02.09. 17:07:51

győzike: "rohaggyon ki a mejjem"
Épp a szavannán van és a rohadék gepárdok nem támadják meg. Gyűlölöm a gepárdokat!!!

Lasombra 2009.02.09. 17:08:52

1. nehogymá ezek a médiaférgek mondják meg, h mit mondhatunk, mit gondolhatunk meg mit nem! véleményük lehet, de pont annyit számít, mint a hörcsögömé.
nem létezik, hogy az ilyen pöcsök miatt van gúzsba kötve az ország, hogy nemcsak fellépni nem lehet, de kábé megszólalni sem, mert valamelyik kretén egyből picsogni kezd.
van egy helyzet, meg kell oldani. nem lehet halogatni, tologatni, mert a fejünkre nő. (azaz már rég a fejünkön van)

2. ezeknek agyhalottaknak egy ilyen brutális támadásnál, gyilkosságnál, maffiánál, ahol embereket mészárolnak le tényleg az a legfontosabb, hogy kimondta-e valaki a cigány szót, vagy sem???
ez már nem nevetséges egy cseppet sem. emberek halnak meg, mennek tönkre, válnak földönfutóvá, mi meg kábé az elkövetőknek falazunk????

szégyen, hogy ég a ház, és egyesek azzal foglalkoznak, hogy tilosban parkolnak-e a tűzoltók, vagy hogy köszöntek-e a szomszédnak, amikor megérkeztek... mi érdekük fűződik a bűnözők védelméhez??? ha a bűnöző spec cigány, akkor cigány. akármit is írnak.

rohadt idegesítő, ami itt folyik.

az elkövetőknek meg pontosan azt kívánom, amit ők okoztak másoknak. nem fűtött börtönt konditeremmel meg televízióval.

a faszkivan má... kurva unalmas lemez ez.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 17:09:02

@Francois Pignon: húúú ez nagyon ravasz :D 'nem mi mondtuk' :D

gerbanek 2009.02.09. 17:09:36

@Garison: rólad az a vicc jut eszembe, amikor a nő vezet az autópályán, közben a rádiót hallgatja, a hírekben bemondják, hogy egy őrült autós a menetiránnyal szemben halad az autópályán, erre a nő felkiált: még hogy egy, több ezer!
hidd csak azt, hogy itt mindenki fasiszta, te barom!

-rizs- 2009.02.09. 17:09:37

@jaromil: az attol fugg, mit nevezel objektivnek. Ha egy kinairol leirod, hogy kinai, az objektiv. Ha egy ciganyrol, hogy cigany, az is. Ha rolam leirod, hogy magyar, az is.

Ha leirod, hogy cigany az elkoveto, az azert van, mert cigany az elkoveto. Ebben semmi szubjektiv nincs.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:10:12

Ha a hatalom időben lépett volna, nem tartanánk itt. Elnézték nekik a kisebb bűnöket, kiengedték őket, és vérszemet kaptak azok, akik rájöttek, hogy romaként sok minden szabad nekik, ami másnak nem. Aztán egyre több dologról gondolták úgy, hogy büntetlenül meg lehet tenni. A jelenlegi helyzetben már enm érdekel, ki juttatta ide az országot, csak az, ki tudja innen kijuttatni. Aki ide juttatta, az nem. Más után kell nézni, és mivel már az életünkről van szó, nem érdekel már a demokrácia sem. CSAK A REND! Olyan hatalom kell, amelyik megsemmisíti a gyilkosokat, és rendet tart az utcán.

kamasuka 2009.02.09. 17:11:19

Egy buta kurva meg széttaposta Samut, aminek 350 ezer év sem ártott. Erről blogoljatok!

QM 2009.02.09. 17:11:35

Jaromil:Azt sugallja, hogy minden romában genetikusan benne van a gyilkolási hajlam.

Nem! Ezt te akoarod "sugalni" azaz belemagyarázni. Ahogy a miskolci ügyben is. A rendőr mufti semmi olyat nem mondott, amiből az következne, hogy minden roma bűnöző. EZ TÉNY!!!
Ombucmanusz mondta, hogy másnap már "úri emberek" nagy gyűltek szimpátilag és a cigányság és a bűnözést faji alpra helyezték stb...
Egy valamiről nem beszélt ombuci, hogy valami történt, valakik megszólaltak, hogy szerintük mit "sugalt" a rendőrvezér. Na pont ezzel PROVOKÁLTÁK az erre hajlamos úri embereket.
Reagálnék azon hülye dumárai is, hogy az osztrákok anno, kiírták, hogy "magyarok ne lopjatok". Hogy jól esett-e? Nem. De ettől még igazuk volt. Jó lenne, ha mindemón náció, még a dédelgetett kedvenc kisebbségeink is tudomásul vennék, hogy nem csak önmagát képviselik a világban, hanem az egész nációjukat. A világ így működik, még akkor is, ha ez az "íróasztal demokratáknak" nem tetszik.

-rizs- 2009.02.09. 17:11:40

@Garison: "a világsajtóban nem írták, le, h romák voltak az elkövetők. Románok, meg magyarok írták le csak. Elgondolkodtató.... "

Arra gondolsz, hogy a magyarok es a romanok sz@r alakok, mindenki mas meg milyen rendes?

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:11:47

@Garison: én is benne vagyok enyém a kevésbé kockázatos dolog.

Garison 2009.02.09. 17:13:46

@gerbanek: ez a vicc nem nővel, hanem őrülttel van. A nőket sem szokás megbélyegezni azzal, h nem tudnak vezetni. De Te nem vagy sexista?csak tény,h egy nő nem tud vezetni...

szempontpuska 2009.02.09. 17:14:23

@Trebitsch: Ja persze. A fideszes megoldás: Gyurcsányahibás..

lapozzunk

flimo13 2009.02.09. 17:14:45

@Garison: te mocskosnácifrasszista (sic!), hát bajdo van neked a románokkal? Mire utalgatol te itt suttyomban?

Ezt szeretem bennetek, olyan jól lehet veletek játszani :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 17:15:09

@kamasuka: és ezek fognak gondoskodni rólunk idős korunkra :d

szerintem az összes ilyen post egy entrapment és majd minden cigányozó kommentelőt lesittelnek gyűlöletbeszédért.

szempontpuska 2009.02.09. 17:15:45

@petyy: haverod neked a vacogós krokodil, kábé ennyit vágtokle az egészből. Aki nem egysíkúan cigányozik, annak már haverja. Pont

Garison 2009.02.09. 17:16:38

@-rizs-: Arra gondolsz, hogy a magyarok es a romanok sz@r alakok, mindenki mas meg milyen rendes?

nem, nem erre gondoltam. Mivel magyar vok, és nem vok szar alak,és körülettem sem mindenki szar alak. meg románokat is ismerek (olyanokat is, akik magyarok is:),és ők sem szar alakok.

Te viszont általánosítasz és szar alak vagy, ezt így látatlanban tudom:)

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:16:56

@Rékuc: ne agódj nincsa kkora börtönkapacitás magyarországon mint amenyien utálják a cigányokat.

szempontpuska 2009.02.09. 17:17:27

@travis: Mondjuk a cigányrendőrök program elég hatékony lehet, az USÁban is bevált. Olyan közösség az övék, ahonnan csak több infó belterjesen, mint egy kivülálló gádzsónak, nem ?

Garison 2009.02.09. 17:19:32

@mi nem foglalt még: küldj emailt ide: franki21@freemail.hu. és elmegyünk a Kerepesi cigánytelepre. Neked nem kell bejönnöd, visszajövök és elmegyünk egy olyan emberhez, aki cigány szokásokat ismer.

Vagy elég,ha velünk jössz forgatni néha..

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:19:56

szempontpuska: nem értetted. én egy diktatórikus rendőrállamot szeretnék átmeneti időszakra, ahol mindenkinek pofa be, a rendőrség megkapná a sok pénzt, akinek nem tetszik, azt becsukják, a gyilkosságért akasztás, minden kis piti bűntettért 2-3 évi börtön. Átmeneti 5-6 évre, állig felfegyverzett rendőrökkel, akik azonnal lőnek, ha kaszás-kapás emberek támadják meg őket... és ehhez semmi köze a fidesz-mszp bagázsnak

-rizs- 2009.02.09. 17:20:11

@Garison: akkor mire gondoltal? Arra, hogy talan ezekben az orszagokban a legnagyobb ez a problema a kornyeken?

szempontpuska 2009.02.09. 17:20:59

@Trebitsch: bocs, már értem. de legalább : gumilövedékkel ? vagy halni kell ?

Julius Frey 2009.02.09. 17:22:19

@-rizs-:

Azért nem írták le, mert az MTI tudósítását vették át a Reutersen keresztül, emellett nem számítottak a srácok akkora nemzetközi sztárnak, hogy napokig ezen rágódjon a sajtó. Nyilvánvaló, hogy Mo. és Románia máshogy áll a dologhoz, mert itt érdekes az eset összes körülménye is az érintettség okán. Persze egyszerűbb a keleti népek fejletlen jogfelfogásából levezetni...

Garison! Hadd mutassak példát arra, hogy nyugaton is lehet érdekes a származás:
www.telegraph.co.uk/news/2510711/Gipsy-gang-jailed-for-Britains-biggest-robbery.html

Annak a kedvéért, aki nem kattint rá, ez egy Daily Telegraph cikk, amelynek a címe:
"Gipsy gang jailed for Britain's biggest robbery"

Lefordítva:

"Cigánybandát csuktak le a Nagy-Britannia legnagyobb rablásáért"

Pancsera 2009.02.09. 17:22:28

Kíváncsi lennék, ezt Szily magától írta vagy Munk nyomására.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.02.09. 17:23:11

Szily fiam!

Ostoba hülyegyerek vagy. Ülj le! Egyes!

Küldd be a szüleidet, beszélnem kell velük a pályaválasztásodról. Attól tartok bármennyit is tanulsz életedben Te egy senki maradsz.

redriot77 2009.02.09. 17:23:53

@Garison: "a világsajtóban nem írták, le, h romák voltak az elkövetők."

Azért nem írták le, mert a nyugati lapok olvasói valószínűleg nem bírnak részletes ismeretekkel Magyarország etnikai összetételét illetően, így számukra tökéletesen érdektelen információ az, hogy cigányok, székelyek, vagy svábok voltak az elkövetők.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:25:14

@Garison: félreértettél.
éjel cigánytelepen neked kell végigmenni én néprajzoshoz megyek.
cigánytelepre csak lőfegyverrel megyek.

Garison 2009.02.09. 17:25:35

@-rizs-: ezekre Te gondolsz. Mert sekélyes a gondolkodásod.

Lemegyek a te szintedre, mint Kapa és Pepe. A világon mindenütt tudják, ha nem etnikai az indíték, akkor mindegy ki az elkövető.

Sosem mondták, hogy a magyar kannibál Pándi, vagy a grúz Sztálin, max megemlítik, de nem jelző, mint nálatok a cigány.

Ezt tényleg nehéz felfogni?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:26:23

ha támadnak, akkor élessel, ha tüntetés van, akkor gumi és börtön. 4-5 évet bírjanak ki, amíg rend lesz. De a csaló közhivatalnokok is menjenek a dutyiba... akit le lehet fizetni. Persze ez utópia, mert csak a két nagy párt van már csak. És szerintem semmi különbség nincs a tevékenységükben, csak a retorika különbözik. Persze, nem is tagadja egyik sem, hogy ugyanazt akarja, mint a másik, hiszen minden disznóságot azzal magyaráznak, hogy a másik ugyanúgy csinálta... Most akkor miért nem mindegy nekem, melyik van hatalmon?

szempontpuska 2009.02.09. 17:27:43

@Trebitsch: mérhetetlenül csalódottan értek egyet....

átlátó 2009.02.09. 17:27:45

@parttalan: Megértelek,hogy értetlen vagy. Nem látszik cigánynak egy cigány. Akkor szagról is fölismerhetnéd.

Garison 2009.02.09. 17:27:52

@mi nem foglalt még: Te nem értesz. Én megyek telepre, Neked nem kell bejönni:)

Ha a gyík arcoddal bejönnél, ki is nyírnának. Oda egyedül megyek, az etnológushoz ketten.

Garison 2009.02.09. 17:28:53

@Julius Frey: szted mit jelent, h Gipsy? Jártál már Angliában,v agy az USÁ-ban?

Spéter46 2009.02.09. 17:30:04

Írjad csak szily valamiből neked is meg kell élned!

georg 48 2009.02.09. 17:30:07

Egy vitathatatlan! Az amerikaiak szépen megoldották ezeket a kérdéseket! Elég sokáig tartott, de sikerült. Gyönyürűen beilleszkedtek a feketék a társadalomba / éltem kint egy kis ideig/ Persze, jelenleg is van amelyik képtelen, de az van itthon, magyarban is. De a mei napig érvényes: az ami. polic. ilyenekért, ami itt van, ott a helyszinen agyonlőné a cigust. Pedig ott demokrácia van és működik is.

Véraláfutás 2009.02.09. 17:30:15

@Chalabre:
"A fehér is gyilkol, rabol, sőt nagyobb anyagi károkat okoz, akár milliárdokat sikkaszt a közösből. Csak azokban a hírekben nem emelik ki, hogy fehér, vagy nem cigány. Vagy akkor innentől mindig kiírjuk hogy fehér vagy cigány a bűnelkövető, vagy hagyjuk az egészet."

Jaja, mossunk össze mindent.Ebben az országban nagy tehetséggel művelik az érdekeltek...

A fehérgalléros bűnözéssel az a k§&@ nagy különbség, hogy ott nem vagy fenyegette állapotban, nem vagy kiszolgáltatott, megalázott helyzetben, és nem kell féltened az életedet, az elemi létezésedet...

Garison 2009.02.09. 17:30:27

@redriot77: amúgy is érdektelen, mert nem azért tették. Ezt miért nehéz megérteni? A kannibál csávó azért főzte meg a családját, mert magyar? Sztem nem.

Bit Rot 2009.02.09. 17:31:03

@Garison:
"A wok egy Kínából származó főzéshez használt edény, melyet hagyományosan egész Kelet-Ázsiában használnak. Alakja leginkább egy gömb metszetére hasonlít. A wok univerzálisan használható konyhai eszköz, segítségével lehet kevés, vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, vagy a fölé helyezett bambusz gőzölő edényekben gőzölni. A wok a Kínai konyha elengedhetetlen része, de mára már az egész világon használják."

A magyar vok vajon mi?

flimo13 2009.02.09. 17:31:23

@Garison: nyilván a rendőrségi személyleírásban is tök érdektelen.

-rizs- 2009.02.09. 17:32:06

@Garison: tehat te nem gondolod, hogy a cigany(ozas)-kerdes problema?

Ahova most vetett a sors, itt, ha fekete az elkoveto, akkor azt mondjak ra, hogy fekete volt az elkoveto. Ha a traveller/gypsy kozosseg tagja, akkor azt. Ha feher, akkor azt.

Szerintem nagyobb baj, ha ki sem mondjuk mi van, mint ha egybol megsertodunk.

Latom a bejegyzesekbol, hogy teged felbosszantottak sokan, de azert kerlek, olvasd el, amit irok, ne ugy, hogy ha neked szol, akkor mar kioktatni kell.

Es, kerlek, tenyleg irj arrol, miert tartottad fontosnak kihangsulyozni Romaniat es Magyarorszagot.

TD223 2009.02.09. 17:32:10

Huh, Bayer csodálatos cikket írt, remek! Tökéletesen igaza van.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:32:33

@Garison: tudom, hogy kinyírnának a cigányok ezért kerülöm a cigánytelepeket.
szegény szögi is inkább kerülte volna.

flimo13 2009.02.09. 17:32:42

@Garison: jaj hát mégiscsak gyilkolnak arcra azok az ártatlan kirekesztettek? Akikkel még haverkodsz is?:)

Jimbo75 2009.02.09. 17:34:06

Posztíró demagóg, Bayernek minden egyes szavával mélységesen egyetértek.

Albandi 2009.02.09. 17:34:34

@Garison:
"Te nem értesz. Én megyek telepre, Neked nem kell bejönni:)

Ha a gyík arcoddal bejönnél, ki is nyírnának."

ugye most érzed, hogy az utolsó mondatoddal rugtál magadnak egy hatalmas öngólt?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:35:26

Véraláfutás: igen, valahogy engem is jobban nyugtalanít az, hogy kirabolnak, a lányaim megerőszakolják, az utcán szórakozásból összevernek vagy meggyilkolnak, mint az, hogy valaki elsikkaszt akár egy milliárdot, vagy nem fizeti be az ÁFÁT. Lehet hogy ez nagy jellemhiba?

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.09. 17:35:33

"A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák."

Igen, végül is ha egy csoportról kiderül (végre a leglassabbak, azaz a szándékosan lassított felfogású liberális tanítványok számára is), hogy nemcsak szám szerint felülreprezentáltak a bűnügyi statisztikákban, hanem még emellett bizonyos elkövetési módokban exkluzivitást is élveznek, akkor ezzel az adattal természetesen nem szabad semmit kezdeni, el kell ásni jó mélyre, eltagadni a létét, és reménykedni, hogy a probléma majd megoldódik magától.

A hazai liberális dogma szerint nincs olyan, hogy egy kisebbség is hibás lehet valaha is valamiben. (Kivéve, ha külföldi magyar kisebbségről van szó.)

De ne is menjünk ilyen messzire, hogy ilyen csúnya, fasisztoid szavakat használjunk, mint hogy "hibás". Olyan sincs már, hogy egy kisebbség különböző társadalmi hatások következtében esetleg nagy arányban mutasson nem kívánatos viselkedésmintákat. A kisebbségeket ugyanis nemcsak bántani nem szabad, hanem kritizálni sem. De még statisztikát sem szabad készíteni róla.

Kíváncsian várom, mikor tiltják be az olyan kimutatásokat, amik szerint pl. bizonyos rákbetegségek sokkal nagyobb arányban jellemzők a fekete bőrű emberekre. (Ebben a közegben nem is merem használni az amúgy teljesen semleges "néger" szót, mert azonnal szíven szúrnának valamilyen antifasiszta logóval.) Szóval ezek szerint ők alacsonyabb rendűek, mi? Méghogy rákot kapnak! Szörnyű ez a rasszizmus! Tiltsuk be a statisztikát! Az is csak a szemét fehéreknek kedvez!

Ja, hogy esetleg ha tudjuk, hogy a feketék hajlamosabbak egy betegségre, akkor netán több szűrővizsgálatot tudunk végezni, és jobb eséllyel elkapjuk a gyilkos kórt, amikor még nem késő?

Vagy, ne adj' Isten, ha észleljük, hogy egyes bűnözési formák riasztóan nagy mértéket öltenek a cigányság körében, akkor esetleg addig gondolkozunk, amíg valamilyen megoldást nem találunk erre a problémára? Senkinek nem jó ez így. A kisebbségeket veszett vadként, kritikátlanul megvédő SZDSZ-nek is csak annyit sikerült elérnie vele, hogy lassan nemcsak a parlamenti léttől, de az 1% feletti pártokat megillető állami támogatásról is lemondhat.

De igaz, tényleg sokkal bölcsebb dolog a szegénységre fogni az egészet. Csakugyan nincsenek tipikus cigány viselkedési formák. A szegényemberre származástól függően jellemző, hogy ha a kislánya autó elé ugrik, akkor huszadmagával halálra veri a vétlen sofőrt. És amikor nekem nem volt pénzem, én is Mercedesben jártam tucatnyi kigyúrt haverommal, pincérnőket vertem, és sportolókat késeltem halálra. Ezt teszi a szegénység az emberrel.

Szilyt eddig kissé lökött, de azért időnként gondolkodásra képes embernek tartottam. Egy illúzióval kevesebb.

gargoyle 2009.02.09. 17:36:16

na jo jo de a buta kurva aki szettaposta samut az cigany volt-e? :D mert ez a lenyeg, ne vigyuk felre a temat!

Garison 2009.02.09. 17:37:14

@-rizs-: Lengyelország, MAGYARORSZÁG, ROMÁNIA, Ukrajna

Ezzel kihangsúlyoztam a két országot.

Bit Rot 2009.02.09. 17:37:51

Egy minta mondat: "Amerikának fekete elnöke van"

Ez most akkor rasszizmus, fasizmus?
Ezt miért nem tartotta gáznak leírni minden újság?

Veszprémben cigányok voltak az elkövetők.
Aki ezt nem írja meg, elhallgatja, az hazug és elhallgatja a valóságot.

Ha nem mondjuk ki a problémát sem, amelyet EGYES (bár sok) cigány jelenleg jelent, akkor hogyan akarjuk megoldani?

Karácsony Benő 2009.02.09. 17:37:59

Vannak TIPIKUSAN cigányok által elkövetett bűncselekmények,s elkövetési módok.
Tehát cigánybűnözés van.
Mint ahogy ezt Lakatos Attila,a BAZ megyei vajda is elmondta...

Bit Rot 2009.02.09. 17:38:50

Amúgy én már a sorok között olvasva is tippeltem, hogy cigányok.

Amikor a rádióban elhangzott, hogy "késeltek" és "csoportosan, 20-30 fő", akkor már lehetett tippelni.

És be is jött!

-rizs- 2009.02.09. 17:39:08

@Garison: az elozo beirasaid alapjan ennel tobbre szamitottam toled. Bocs, hogy megkerdeztem. Szep napot.

Yendi (törölt) 2009.02.09. 17:39:25

Nem vagyok egyik oldal szimpatizánsa sem, csak külső megfigyelő, mielőtt elkezdene valaki anyázni, de van pár észrevételem:

1, Vajon a gárda miért olyan népszerű vidéken, az apróbb falvakban, ahol az emberek nem mernek kimenni az utcára?

2, Bevándorlás: Németországban élt kint egy ideig az egyik jóbarátom. Megismerkedett török bevándorlókkal, jóba lett velük. Az egyik török lány egy butikban dolgozott, a testvére meg tesztmérnök a Siemensnél, és TÖRÖK. Ott a bevándorlók dolgoznak, felveszik a helyi szokásokat, beilleszkednek, és a családnak elteszik a keresetüket. Tisztelem az ilyen embereket, mert eléggé nehéz. Emellett nem az országnak kell tenni arról, hogy egy közösség beilleszkedjen, hanem a közösségnek. Itthon miért nem látunk cigány egyetemistát, mérnököt, orvost, bölcsészt?

3, Börtönökben a rabok etnikai eloszlása?

4, Egyszer egy cigánytól hallottam, hogy "Ha a barátom, aki most a sitten ül, ezt látná, hogy mi beszélgetünk, akkor átvágná a torkod. Ilyenek a cigány törvények" Cigány törvények? Rájuk más törvények vonatkoznak?

5, Ha a cigányokkal nincs semmi baj, akkor miért félnek tőlük az emberek a kisebb településeken?

6, Nyaraimat egy faluban töltöttem, és már gyerekkoromban féltem a cigányoktól. Mindenhol ők csinálták a balhét, és visszataszítóan viselkedtek. Az "értelmesebb" cigányság miért nem taszítja ki közösségéből ezeket az egyedeket? Miért nem tudnak beilleszkedni? Ismerek olyan esetet, hogy aki beilleszkedett, és normális állása van, normálisan viszonyul a társadalomhoz, az nem vallja magát többé cigánynak. Hogy lehet ez?

A gyilkossággal kapcsolatban:
Magyarok között is előfordul bűnöző, adócsaló, bankrabló, DE a késelés szó hallatára mindenki a cigányokra asszociál.. Lehet mondani, hogy ez baromság, viszont eddig 2 cigány akart életem során kirabolni, megkéselni, míg 0 magyar. Ez hogy lehet? Aki "fehér" bűnöző, az nem ilyen pitiáner módon bűnöz, hanem nagyobb tételben. Emberéletet nem oltva, mert attól jobban fél, hogy gyilkos legyen, mint szimplán csaló.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.09. 17:40:27

"Származástól függően": természetesen "függetlenül" akart lenni.

Igen, freudi elszólás. Nem tagadom, hogy szerintem függ a származástól. Pontosabban a kulturális/etnikai/egyéb környezettől.

Garison 2009.02.09. 17:43:15

Két Belga szám ugrik be: "de szar itt élni" az egyik refrénje, a másikba meg, h 1, 2, 3 k-- anyád
4, 5, 6 szopd le a ...
de a legjobb ami a 7, 8, 9, 10 után jön

Ezt tegyétek inkább rasszista köcsögök

Thyb 2009.02.09. 17:43:28

Sajna megint csak az általánositás megy a legtöbb posztban. A legnagyobb gond, hogy az elmult 19 évben egyre inkább asszociálódik a romaság. Az pedig, hogy ilyen szinten a peremre keróltek ez bizopny nagyrészben saját maguknak is köszönhető. Ami nagyobb gond, hogy az ujabb és ujabb nemzedék is abban a mocsokban és fertőben nő fel, az alma pedig nem esik messze a fájától. Igy a népes szaporulatnak köszönhetően, amelyel a mindenkori állam szaporodásra késztette ama bizonyos réteget még inkább erőre kap. Mert ugye, az benne van az alkotmányban, hogy az alapvető dolgok mindenkinek járnak, de az is ott van, hogy munkát mindenkinek. Na, de mit lehet kezdeni azzal aki nem is akar dolgozni? Az alkotmányba valahol ezt is bele kellene venni, hogy bizony a lapát nyelét is meg kell fogni. Itt élek Pesten, és én már láttam romákat, cigányokat (kinek hogy tetszik) dolgozni, lapátolni árkot ásni.
Az a bagázs akikről most beszélünk olyan a társadalom nyakán mint a tumor. Mint a csürhe akik Hevesen rendőrre tmadtak, mint akik a 8 kerben sötétedés után embereket támadnak meg, mint a Győri rablók, mint a Miskolci rablók. Ezeket el kell távolitani. Mihamarabb. Az aki ismeri Székesfehérvár buszállomását az tudja, hogy az ott zsebelő/pirosozó/stb bandának több fehér ember is a tagja. Azokat ugyanugy el kell távolitani, hisz semmivel sem jobbak. A kormányok minden alkalommal igyekeztek fékezni a kedélyeket, mert ugye milyen jól jön az a pár milliónyi szavazat amit abból a bizonyos körből várnak. Ezért elnéztünk mindent. Nem lehetet koncepciós pert inditani, nem lehetett példát statuálni. A közösségben a börtönben eltöltött évek száma valóságos rangként szerepel. Minél többet ült nnál nagyobb tisztelet övezi. A vajdák hatalma már a multé, a CKÖ meg pont annyit ér mint az okmányirodák. Felveszik a pénzt és annyi. Az aki nem akar felzárkózni, azt nem lehet kényszeriteni, legalább is én nem látok rá esélyt, főleg ugy, ha nincs is rá kényszer, hisz a sok barom adózó majd ugy is jóllakat. Ezzel kéne már valamit kezdeni, mert ez indulatokat gerjeszt az emberekben, s mostmár 1-1 szikra is óriási indulatokat vált ki, s ha a kormány továbbra is igy akarja kezelni a roma kérdést akkor valamelyik szikra hamarosan berobbantja a lőporoshordót amin ülünk, annak pedig nem biztos, hogy jó vége lesz. Sosem azok szenvednek egy vészes helyzetben akik meg tudnák magukat védeni, hanem azok akik védtelenek, és leginkább az egészhez semmi közük nincs.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:43:38

Pók: nem kell HANGSÚLYOZNI, ki az elkövető, elég egyszerűen, tényszerűen közölni. És nem a kisebbséget, romákat kell hibáztatni általában, hanem azt, aki bünöző. Meggyőződésem, hogy erődsen közrejátszott az is, hogy nem büntették meg őket ugyanúgy, mint másokat. A napokban, mikor rendőrautóra támadtak, nem vitték be mindegyiket, nem lesz bírósági ügy. a piti bűnügyeket szegény "romáknak" elnézik, kiengedik őket, vagy el sem fogadják as feljelentést. Persze, hogy egyre inkább azt hiszik, atörvényen felül állnak. Ha azonos mércével mértek volna, és persze a rendőrség fel tudott volna lépni mindig, mikor bűntéyn történt, most nem tartanánk itt.

átlátó 2009.02.09. 17:45:23

Na, Szily fiam csak azért fogalmazok jelzésértékűen, mert olvasója vagyok "azindexenek" és időnként a te írásaid is lekötnek. Ez nem az az eset.
Nézetem szerint te alultapasztalt vagy életszerűséget tekintve e tárgyban. Csak úgy próbaképpen kezd azzal, hogy mond egy cigánynak, hogy te nem vagy cigány. A kórházi tapasztalatokat is megírhatod majd, gondolok a hálapénz hálás témájára is, meg a nővérkék kisugárzására is. Szóval menj a pélóba ezzel a cikkel. :)

load error 2009.02.09. 17:47:44

@Új Nick:
"(a számokat nem ellenőriztem, nem tudom, a tieiteket használom). "

Szóval csak eregeted bele a vakvilágba.
Senki sem tudja, hogy a bűnözők hány százaléka cigány. Senki sem tudott egy értelmes indokot felhozni arra, hogy ez miért számít. Senki sem háborodik fel a férfiak által, családon belül elkövetett erőszakos cselekedetek miatt, melyek nagyságrendekkel gyakoribbak, mint egy utcai késelés.

Fasz kivan!

Hans Lopkowitz 2009.02.09. 17:48:52

@Garison: Nem hallottam róla. Több helyen, több alkalommal beszélgettünk és talán nem véletlen, hogy mindenkinek van "cigányélménye". (bocsánat: romaélménye) Egyik barátomnak sem volt szerb-, román- stb. "élménye.

Hazudik az, aki azt állítja, hogy a cigányok között nincs rendes ember. Nekem az egyik legjobb barátom cigány és nem szükséges romának hívnom. Tiszta, becsületes, dolgos ember. Sokat dolgozik, jól keres és a keresetéből rengeteget adakozik. Több szenteste fordult elő, hogy a családjával ételt osztott a hajléktalanoknak és nem otthon ünnepeltek. Nagyon szeretem, nagyon rendes ember.

Mivel ilyen emberek is vannak közöttük, és nem kellett résztvenniük valamiféle "felzárkózató" programban, ezért inkább elvárhatónak tartom, hogy ne kelljen elmagyarázni a többieknek, hogy a bűnözés nem elfogadható. Igenis, a nagyrészük bűnöző életmódot folytat, vagy egyáltalán nincs kedve dolgozni. Nem a kultúrájuk, hanema különféle kormányok (leginkább a baloldalinak nevezett és pedofilbarát liberális) engedékenységének köszönhető, hogy így elbátorodtak.

Nincs szükség semmilyen új programra, egyedül a meglévő törvények szigorú betartatására. A munkára való ösztönzésnek tényleg nagy segítsége lenne az azonnali segélymegvonás – ez még a gazdasági problémákon is sokat segítene.

mi nem foglalt még 2009.02.09. 17:51:01

@load error: feháborodunk.
már rág meg kellett volna csinálni a távoltartás intézményét.
ez is a rendőrség hibája.
ha egy családi veszekeséhez rendőrt hívsz közli csak akkor jön ha már vér folyik.

Véraláfutás 2009.02.09. 17:51:36

@Garison:

Na kibújt a szög a zsákból, vagy csak elfogytak az "érvek"? :)

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:51:53

load error: nehogy már a társadalmat azonos módon kellene hogy irritálja a családokon belüli balhé, onnan ki lehet szállni, vannak Anyaotthonok, és végülis mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. De hogy példamutató családi életet élő embereknek rettegni kelljen az utván, az kicsit más, és ha azt hiszed a társadalom ezt nem fogja előbb-utóbb megelégelni, akkor nagyon tévedsz.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 17:52:27

@craaank:
A cigány törvények kifejezést már sokszor hallottam, egyszer egy olyan szülinapi buliban, ahol a többség roma volt. Akkor valami olyanról volt szó, hogy a nő mikor táncolhat, illetve ki láthatja. Mindenesetre én nem néztem oda egyszer sem, ha nő táncolt, mert nem igazán értettem a szabályt. Nekem semmi bajom sincs azzal, ha a magyar állam törvényein felül még egyéb szabályokat is be akar tartani valaki...

-rizs- 2009.02.09. 17:53:51

@Véraláfutás: ha mar dalokat emlegetett Garison, akkor most az Elpattant egy hur.. jut eszembe :)

hoseman 2009.02.09. 17:54:46

szily tE baszott féreg!!!"Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól." KINEK A SZERENCSÉJÉRE tE FASZFEJ?!

solness 2009.02.09. 17:56:14

Nem szúrkálók, hanem szurkálók.

Empty 2009.02.09. 17:56:32

@gargoyle:

,,A régész megjegyezte, a bemutatóhelyen rendszeresen gondot jelentenek a rongálások, eddig azonban jellemzően színesfémből készült tájékoztató táblákat, műtárgyakat tulajdonítottak el onnan."

szempontpuska 2009.02.09. 17:57:29

@k.beno: ha az emberélet elleni bűncselekményeket is a tipikus cigány bcs-k közé sorolod akkor nincs baj. MAgyarországon igen alacsony a gyilkosságok száma és igen magas a felderítettségük.... Ebben az értelemben mítosz, hogy nekik nem mennek utánuk....

Thyb 2009.02.09. 17:57:38

@Trebitsch: Sajna ezzel sem értek egyet. Sok esetben az anya otthonok sem tartanak megfelelő biztonságot. Volt olyan akit az elhagyott vérj az anya otthon előtt támadott meg. Igenis szükséges a távoltartás, és ha valaki paraszt és veri a családot akkor miért a családnak kell a saját lakásból elmennie anya otthonba. Huzzon a segfej a hid alá. Ne azt akard büntetni aki védtelen. Irásodból az jön le, hogy vagy piszok jó családban nőttél fel ahol ez elő sem fordult, vagy neked is eljár a kezed.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 17:58:16

Lopkowitz: valóban, épp erről írtam korábban. A szájtépő "cigányvédők" a tolerancia hirdetésekor pont azt nem értik, hogy nem azok a bűnözők és lumpenek, akik a bűnüket elkövetik, ezért ott nincs helye toleranciának, ugyanúgy kell büntetni mindenkit. Ugyan ha valakin tiszta ruha van, munkát keres, rendben tartja a portáját, ki mondja, hogy cigány? egyáltalán, akkor honnan lehet tudni? Magyarok is vannak fekete hajjal, sötét bőrrel... ez a "leszólás" inkább egy viselkedésformát, életmódot jelez, nem etnikai hovatartozást...

Véraláfutás 2009.02.09. 17:58:58

Szerintem sokat esett az origo és index ázsiója. De ők tudják...

Thyb 2009.02.09. 17:59:41

@hillaby: A cigány törvények sok esetben komolyabbak mint az állami törvények. A gond, hogy épp ugy ahogy a vajdák fenhatósága alól, ugy a roma és az állami törvények alól is kivonják egyesek magukat.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:00:23

Munk Veronika féle index.hu persze büszkén eltitkolta a tényeket persze, ha fordítva történt volna index.hu címlapon nyáladzott volna újra cukiság kisasszony, hogy bántják a cigányokat, ahogyan ezt tették az uzsorás lszámolások idején.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:01:12

Thyb: nálunk a családban a testi fenyítés elképzelhetetlen volt, és mivel nyugdíjas vagyok már, három gyereket is tisztességgel felneveltem, mind a három egyetemet végzett. De nem hiszem, hogy távoltartásnak akkora társadalmi irritációs hatása lenne, mint annak, hogy bárkit bárhol büntetlenül kirabolhatnak.

Dr. Deedee 2009.02.09. 18:01:46

szily, ez meg milyen szöveg már, hogy idézem: "Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól."
Hát cigányozzanak bassza meg, ha egyszer kurva cigányok voltak az elkövetők akkor írják le. A posztot meg dugd fel a fajvédő seggedbe! Az ilyen faszok miatt tartunk itt többek között mint te.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.09. 18:02:46

Statisztikai tény: ha valaki cigány, nagyobb eséllyel lesz bűnöző.

Az egyik fajta fasz emiatt az összes cigányt gyűlöli.

A másik fajta fasz emiatt betiltja a statisztikát.

Aki nem fasz, az nyíltan beszél a problémáról, és megoldást akar találni rá.

Nyilvánvaló, hogy a cigányokra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint a nem cigányokra. Nyilvánvaló, hogy nem szabad diszkriminatív szabályokat hoznunk ellenük. Ezt már tudjuk, nem kell ide a Gusztos Péter a fontoskodó arcával, hogy felháborodjon nekünk, és levezesse, hogy a származása miatt nem szabad bántanunk senkit.

Nyilvánvaló, hogy cigányok mindig is lesznek. Nyilvánvaló, hogy sokan közülük nem illeszkednek be a társadalomba. Nyilvánvaló, hogy ez rossz, és ezen változtatni kell.

Nyilvánvaló, hogy ennek komplex okai vannak, azaz ahhoz, hogy valaki így viselkedjen, sok társadalmi hatásnak kell érvényesülnie. Primitív leegyszerűsítés, ha azt mondjuk, hogy aki cigány, az ilyen, aki nem cigány, az meg nem ilyen.

De sajnos érthető, ha az ember jobb híján, és főleg önvédelemből, ilyen primitív leegyszerűsítésekre támaszkodik.

Ha tébécéjárvány van, az ember elkerüli a köhögősöket. Nem minden TBC-s köhög, és nem mindenki TBC-s, aki köhög, és ha én csak meg vagyok fázva, akkor felháborít, hogy kiközösítenek, és TBC-snek tartanak, pedig nem vagyok az.

De ha az állam nem képes kontrollálni a járványt, ha az emberek rettegnek, mert körülöttük mindenki TBC-ben haldoklik... akkor sajnos, jobb híján, e primitív szűrőt fogja mindenki alkalmazni. És ezen az sem segítene, ha fennhangon hirdetné minden médium, hogy nincs összefüggés a TBC és a köhögés között. Ettől csak feldühödne mindenki, amiért hülyének nézik.

Tehát: ha cigányt látok, ő nagyobb eséllyel bűnöző, mint ha nem cigányt. Ez rettenetesen szar helyzet. A cigányok óriási része nem bűnöző, és mégis ezt gondolja róluk mindenki. És nem azért, mert mindenki fasiszta, hanem mert a statisztikák ezt mutatják.

Ha ezt mindenki felfogta, akkor lehet tovább lépni. (Vagy lehet görcsösen tagadni.)

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:03:29

Pogrom előtt
Hétfő, 2009. február 9. 09:38
Címkék:Marian Cozma veszprémi gyilkosság

Nehéz elkezdenem ezt a posztot, szívem szerint hagynám az egészet a fenébe.

De nem lehet. Akkor ugyanis bennem maradna egy csomó minden kibeszéletlenül, kiíratlanul, és a családom nem érdemli meg, hogy egy ilyen hitvány állam miatt elrontsam a vasárnap estéjüket. Az állam itt most nem a végletekig kizsigerelt, és pattanásig feszített idegű magyar társadalom, hanem az ÁLLAM, amely eddig csak az alföldi, tiszántúli, dél-dunántúli megyéket hagyta elveszni, de mostantól a jelek szerint szinte az ország egészét feladta. De tényleg. Az a kérdés, hogy ezt meddig hagyjuk mi magunk, akik ezekben a megyékben, és az azokból összeálló országban élünk.
A közbiztonság hiánya egészen addig fel nem tűnő dolog, amíg meg nem érint minket egészen közelről. Sokáig úgy voltam vele, ha a Kormánynak nem kellenek a keleti, dél dunántúli megyék, akkor az egy sajnálatos dolog, de az elmúlt évek során mintha hozzászokott volna az ország. Talán magam is. Szinte közhelyszerű, és nem különösebben meglepő, ha valaki félti a nőket attól, hogy a vonaton egyedül utazzanak Borsodban, vagy, hogy a Nyírségben ne álljunk meg stopposoknak. Vagy, hogy Hevesben és Nógrádban a helyi kocsmában mindig a másiknak van igaza. Rémes dolgok, de mintha megszokta volna őket mára az átlagember.

És ezek a tényszerű közhelyek tettek engem büszkévé mindig arra, hogy százezerszer is kimondhattam: én onnan jövök, ott nőttem fel, ahol cigányemberként soha nem kellett megélnem azt, hogy a kisebbség és a többség viszonya halálosan megromoljon. Hogy apámat, anyámat soha nem bántották a származása miatt, mint ahogyan engem is szeretett és büszkén vállalt az osztálytárs, az igazgató, a polgármester. Soha nem kellett szégyellnem, hogy cigány vagyok. Ezért a Zalának életem végéig hálás lehetek. Ez a megye soha nem arról volt híres, hogy itt bárkinek félnie kellene. Itt lehet utazni egyedül a vonaton, a kocsmában kedvesek az emberek.

Ha másfél órát utazom onnan, ahol felnőttem, akkor Veszprémbe érek, a városba, ami a második otthonom. Gyöngyi innen származik, és a feleségem családjához gyakran jövünk látogatóba. Oda, ahol szintén nem volt soha komoly gond a cigány és nem cigány ember együttélése. Az, hogy ez mostantól már nem lesz így, egy szomorú dolgot mindenképpen megmutat: elvették tőlem, a veszprémi barátaimtól, a családomtól azt a biztonságérzetet, azt a tartást, ami eddig igazán fontos volt a számunkra. Hogy eddig hihettük, érezhettük, azt, hogy bár az ország kétharmadában haramiák, gengszterek, állatias bűnözők nyomorítják mások életét, nekünk itt nem kell tartanunk semmitől, mert ezek polgári városok, polgári megyék, értelmes, normális és kedves emberekkel. Döbbenetes, de a jelenlegi magyar állam ezt az érzést elvette most tőlünk, azzal, hogy szombat éjszaka (nem először ebben az országban), egy megyeszékhely kellős közepén nem volt elég rendőre ahhoz, hogy intézkedjék, eljárjon a bajban. Mit is ígért a kormányfő annak idején ezzel kapcsolatosan, emlékszik még valaki? Nos, a látható rendőrség csak illúzió maradt.

Veszprém, ott, ahol eddig egy hangos szó nem volt, ott most az elkeseredettség százszámra ontja a cigányoknak szóló szitkokat. Ott, ahol cigány és nem cigány vidáman tapsolt egy-egy gól után, ott most mindenki bosszút emleget, és Enyingre készül, hogy felgyújtsa a cigányok házait…

Ott, ahol egy Nagy-Magyarország zászló sem került szinte soha kifeszítésre, ott most vérszomjas emberek regisztrálnak olyan hozzászólásokat, amelyeket biztosan megbánnak majd, de ma még bennük élnek.

Ide jutottunk.

Az alábbi sorok szólnak Munk Veronikának az Indexbe, az összes SZDSZ-es barátomnak, Gusztosnak, a jelenlegi roma vezetőknek, Drazsénak, a problémákat mindig eltakaró, elrejtegető Kormánynak.

Cigányemberként kell leírnom a következőt: a cigányok saját maguk teremtik meg, tartják életben, és erősítik az összes velük szemben megfogalmazott előítéletet.

És ma végre kimondom én saját magam is, hogy elegem van ebből.

Nem, nem egy radikális Jobbik szavazó jut el idáig. Nem, nem egy panelproli mondja ezt a 7. emeletről parizert majszolva.

Én, a cigányember üvöltöm a világba, hogy adjon végre a kormány pénzt, jogszabályt, mozgásteret arra, hogy a még változni akaró cigányokat visszahozzuk a társadalomba, a változni nem hajlandókat pedig tűzzel-vassal szorítsuk rá arra, hogy megtanulják az együttélés szabályait.

És nem érdekel, magasról lefalom, hogy a liberális jogvédők erre mit mondanak.

Jöjjenek velem el Tiszabőre, és nézzék meg, hogy hogyan élnek ott az emberek. Jöjjenek el velem a gyivi-be, és nézzük meg együtt, mennyi ott a cigánygyerek, és mivé lesznek, ha kikerülnek, illetve mivé lesznek a gyerekeik. Jöjjön el velem Gusztos, és nézze meg, hogy hogyan verik agyon a 80 éves öregasszonyt 367 forintért. Fel tudja ezt egyáltalán fogni valaki?

A miskolci rendőrkapitány egy szóval sem mondta, hogy minden cigány bűnöző (ajánlom Munk Verának a részletesebb tájékozódást). Sokan adják a szájába ezt a mondatot, holott ez nem hangzott el. De arra igenis rávilágított, hogy ha cigányügyben nem állunk neki végre valamit közösen csinálni, akkor itt pogromok lesznek. És nem azért, mert az előítéletes, rasszista magyar társadalomnak arra van igénye. Sokkal inkább azért, mert a beilleszkedni képtelen cigányemberek addig-addig járnak a vékony jégen, amíg egyszer az beszakad.

Ezt kellene elkerülni.

Nyugodj békében, Marian Cozma!

www.zoom.hu/pannonroma/pogrom-elott-38976.html?ref=hk

A cigány is cigányoz , vagy most mi is a helyzet?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:03:38

Thyb:
ráadásul a távoltartás intézményének készül a törvénye, csak hozzáértő képviselőink a szövegét elcseszték, és a köztársasági elnök kénytelen volt visszaküldeni átdolgozásra

hoseman 2009.02.09. 18:04:20

load error 2009.02.09. 17:47:44: a cigány bűnözők KÖZVESZÉLYESEK! Mond ez neked valamit Te kis szerencsétlen?..

Thyb 2009.02.09. 18:07:12

@Trebitsch: Mindkettő komoly baj hidd el. A kérdés, hogy kit melyik érint jobban, de maradjunk a "romaságnál".
A mai napig hülyeségnek tartom azt, hogy a családi segélyt pénzben osztjuk szét. Persze ez igy mennyivel egyszerűbb az önkormányzatoknak, de azon családokon belül, ahol nincs más jövedelem (nem tudnak felmutatni más forrást) ott át kellene menni természetbeni juttatásokra, vagy ha valaki azt kéri akkor a rezsi egy részét az önkormányzat utalná. A természetbeni juttatás lenne ruha és étel, amit ha az önkormányzat venne meg akkor nagybani vásárlás során még többet is kapnának. Ezzel megoldanánk azt, hogy a pénz ne az első este a kocsmába és a játékgépekbe vándoroljon. Amig ilyen intézkedések nem lesznek bevezetve addig ezen a téren biztosan nem lesz változás.

Yendi (törölt) 2009.02.09. 18:10:00

@hillaby: Afelett olyanokat, hogy ha például akár ránézel arra a nőre, vagy esetleg hozzá mersz szólni, akkor simán vágják át a torkod. Így értettem. Szóval vannak törvények közötti összeütközések is.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:15:07

@craaank:

Hát akkor még hátravan egy kis jogharmonizáció is...

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:15:26

Thyb: mindkettő komoly baj, de hidd el, komoly baj nagyon sok van Magyarországon. Mindenképpen azonban az az alap, hogy az utcán nyugodtan lehessen gyalog is közlekedni, a pénztárcát ne kelljen az alsógatyába rejteni, és ha megtámadnak, mert nem tetszik a pofám, akkor legalább akkor avatkozzon be a rendőr, ha ott van. És talán a romaellenesség is kisebb lenne, ha a rendőr a feljelentésnél nem kérdezné: cigány volt? Igen? Akkor inkább ne tegyen feljelentést, uram, mert ha elkapjuk, felgyújtják a házát...ez a példa 1987-ből vasn ugyan, de nem hiszem, hogy azóta jobb a helyzet...

Thyb 2009.02.09. 18:15:32

@Carnivora: Ezen ne lepődj meg. Mint irtam korábban, hogy én többeket ismerek akik tisztességes, becsületes munkával keresik a kenyerüket, s ugyanugy gyülölik az igy viselkedő cigányokat mint bárki más (aki nem közéjük tartozik). Tisztában vannak vele, hogy az ilyen állatok végett válnak Ők is a szélsőségesek célpontjává. Féltik családjukat, bérrel megkeresett javaikat és önmagukat egy esetleges megtorlástól. NEkik ez a helyzet még gázabb mint nekünk és ezt elhiheted. Viszont arra szivesen várnék tőle ötetet, hogy hogyan lehetene a felzárkózni nem akarókat rákényszeriteni, hogy a törvényeket és a alapvető emberi normákat betartsák.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:16:39

@Thyb:

Én tudom te is tudod Munk Veronika meg Szily számára lehet ez meglepő ...

Pancsera 2009.02.09. 18:17:19

@Carnivora: Hagyd Carnivora. Az Index a Népszavát tekinti zsínormértéknek. Bolgár György és Mészáros Tamás mikor fog cikket írni ide is. (?)

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:21:22

@Carnivora: a cigány nem cigányoz, hanem jogosan van felháborodva az miatt, hogy a rendőrség impotenciája miatt az egyébként tényleg jelentős cigány bűnözői réteg miatt a magyar társadalom pont a vétlen, beilleszkedésre hajlandó cigányok ellen fordul. És igenis lehet használni a cigány szót, a magyar nyelvben ez a neve ennek az etnikumnak, szégyellnie annak kell magát, aki tagja ennek az etnikumnak, és bűnöző életmódjával lejáratja azt.

Thyb 2009.02.09. 18:21:54

@Carnivora: Sem Munk sem Szily nem néztek még szembe késsel, a másik, hogy könyebb még mindig virágos mezőkről álmodozni, holott azt már rég felszántották, s az egész büzlik a trágyától. Max az nem érzi aki a fejét is a trágyába dugta mint strucc a homokba. Sajna nagyon nehéz azt beismerni agy szakmailag nem oda való/illő embernek, hogy tévedett, aki nem tudja, hogy mi is lett volna tulajdonképpen a feladata.

Véraláfutás 2009.02.09. 18:22:40

@Thyb:

Kiba eccerű. Mindenkire EGYFORMÁN érvényesek a JOGOK és KÖTELESSÉGEK. Nincs kivételezés törvény előtt, nincs kibúvó, nincs enyhítés a származás miatt.

Véraláfutás 2009.02.09. 18:23:43

+ Kiemelt bűncselekményeknél, kőkemény büntetés.

Thyb 2009.02.09. 18:25:35

@Véraláfutás: Ezzel teljesen egyezek, DE 1 bajom van a jelenleg hatályos törvényekkel mégpedig; hogy több benne a kibuvó mint rostán a lyuk.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:26:02

@Thyb: azért ez nem lehetetlen. Ha ugyanúgy felelősségre vonják őket, mint másokat, vagy börtönbe kerülnek, vagy rendesen viselkednek. Ha ezt alkalmazzuk minden magyar állampolgárra, és a rendőrség megkapja az ennek a biztosításához szükséges eszközöket, már egy része a gondnak meg is van oldva. Ezenkívül segélyt csak természetben lehessen kapni, így nem veszik el tőlük a pénzt a saját lumpen családtagjaik.

Thyb 2009.02.09. 18:27:53

@Véraláfutás: igen, mig a 20e forint alatti lopásokra, a fiatalkoruak által elkövetett esetekben simán visszahoznám a köztéri kalodát. Had ismerkedjen a lakosság a képével annak aki ilyet tett.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:29:42

Már Petőfi is megmondta:
"Még kér a nép, most adjatok neki"
A türelemnek lassan vége, és az borzasztó lesz mindannyiunkra nézve...

picur3ka 2009.02.09. 18:30:34

@jaromil:

'Nem számít egy gyilkosság szempontjából, hogy az elkövető roma, kínai, árjamagyar vagy a török gyrosos.'

Nagyon szamit, mind a felderitesben, mind a kriminologiai kutatasokban, mind a lakossag onvedelmet es ovatossagat illetoen.

'Objektív tájékoztatásban ennek nincs helye, hiszen ezer más tulajdonságot pedig nem írunk le az elkövetőről.'

Objektiv tajekoztatasban leirhatjuk az osszes korulmenyt, szubjektivban elhallgatunk ezt azt. S ha leirhatjuk barki mas nemzetiseget - ami a helyzet- csak a ciganyt nem, az pedig propaganda.


'Ha pedig ezt az egyet nevezzük meg, az könnyen félre viszi az átlag olvasót.'

Az atlag olvaso sajnos, tudja, anelkul hogy megmondanak, kriminologia: tipikus buncselekmenyek - tipikus elkovetok. Csak meg tobb spekulaciora ad okot.


'Azt sugallja, hogy minden romában genetikusan benne van a gyilkolási hajlam. Olyan ez mintha a pedofil ügyeknél odaírnák, hogy a kispéniszű pedofil. Ugye ettől nem éreznétek jól magatokat?'

Nagyon ostoba kovetkeztetes es hasonlat.

A teny, hogy a cigany elkoveto az egyetlen, akinek hovatartozasat nem lehet megnevezni, az sugallja ezt, meg nemi tapasztalat.

A hasonlat meg minosithetetlen:

Azt akarod mondani, hogy aki egyetert azzal, hogy a cigany elkovetok nemzetiseget is megnevezzuk, mint barki maset, az pedofil, vagy szimpatizal a pedofilokkal, vagy csak kulonos elvezetet talal abban hogy trefalkozzon bunozokkel, vagy mi?

Talan egyenloseget huzol a roma nemzetiseg es pedofilok kozott?

Teljesen zavart szoveg, lehetetlen logikusan kommentalni.

Thyb 2009.02.09. 18:31:05

@Trebitsch: mint irtam korábban annak a bizonyos rétegnek a berkein belül a sitten eltöltött évek száma csak a tekintélyt növeli. Itt alkalmaznék olyat, hogy a családi pótlékból a sitten lévő családtagok ellátásának egy részét levonnám. Vagy ezek altartására kötelezném a kinmaradottakat, hogy végezzenek közmunkát.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:37:52

Engem kétszer próbált kirabolni látszólag cigány származású fiatal (a hatodik kerületben nőttem fel). Mindkétszer megoldódott a helyzet, pedig egyszer késsel próbálkoztak a 72-es trolin. Furcsa, de az emberi hang segített... (Igazából nem reménykedtem benne, de megpróbáltam kulturált terepre irányítani a szituációt...)

Mindig is voltak cigány barátaim, hol az általános oskolából, hol a szomszédból. Szurkolok a cigányságnak, nem hiszem, hogy veszett fejsze nyele lenne az ügy. Ezzel együtt tartom, hogy a cigányság helyzete nem oldódik meg, amíg nem beszélünk nyíltan a problémáról.

picur3ka 2009.02.09. 18:39:38

@szempontpuska:

Mitosz az agyadat, akik most oltek rendesen ismert gyilkosok.

misc · http://misc.blog.hu 2009.02.09. 18:41:00

ez nevetséges. a médiának nem feladata a rasszizmus létező vagy nem létező problémájának megoldása. a média feladata, hogy leírja, mi történt. ha az történt, hogy valakit cigányok öltek meg, akkor a média azt írja le, hogy valakit cigányok ölnek meg. akkor is, ha erre rasszista reakciók lesznek. a rasszizmust nem az okozza, hogy a média leírja azt, ami történt, hanem az, ami történt.

bocadilla 2009.02.09. 18:41:46

MI az hogy cigányozás? Ugyan már, egyik újság sem azt írta, hogy "mocskos cigányok". Az lenne cigányozás!
Nem értem miért kellene elhallgatni az elkövető származását, hiszen megtalálni is könnyebb, ha tudjuk kit kell keresni. Már írtam máshol: Hollandiában élek, itt a bűnügyi hírekben simán bemondják/leírják az elkövető bőrszínét, kinézetét, feltételezhető származását és senki nem kezd el rasszistázni senki sem...
Úgyhogy Magyarországon is abba lehetne hagyni ezt azt ájtatoskodást, gyerekeink jövője függ ettől!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:42:11

@load error:

Olvasd el ezt:
vastagbor.blog.hu/2009/01/26/nok_a_nokert
Ki bánt kit?

Ez a post is csak egy buta provokáció a többi közül.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:43:26

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

bocadilla 2009.02.09. 18:43:47

véletlenül kétszer írtam a "senki" szót a kommentbe...bocs

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:44:09

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:45:53

@load error:
Olvasd el ezt:
vastagbor.blog.hu/2009/01/26/nok_a_nokert
Ki bánt kit?

Ez a post is csak egy buta provokáció.
Ép eszű ember nem gondolkodik így.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:46:00

@Bölcs Lázadó:

Most meg miért zsidózol? :D Hogy jön ez ide?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:46:52

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.09. 18:48:35

Hófehér vagy sem, a spektrum minden színének megvan a kedvenc, tipikus bûnelkövetési módja. Kivétel ugyan van, de itt nincs értelme felhozni. Namost.
A sikkasztásos, TótaW-féleképp "fehérbûnözésként" jellemzett mûtéteknek van egy sajátos jellemzõje.

Életellenes komponense elhanyagolható. Mondjuk mert ebbõl a szempontból a cselekmény reverzibilis. Emitt meg nem. Azon lehet vitázni, hogy Gyurcsányi Ferkót a politikája miatt fel kell-e akasztani. Emezen meg nem. Vagy mégis?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:50:04

@hillaby: Én ugyan egy szóval sem, soha, dehogy. De magyarként istenadta kötelességünk elpusztítani a világon mindent, ami egy kicsit is másképp néz ki, vagy viselkedik mint mi. Mi, akik mária szent országának, a szíriuszi anyaszentnép kizárólagos leszármazottainak a szent korona által hitelesített nagyboldogasszony szentségétől övezett felsőbbrendű világvezető nép vagyunk, arra születtünk, hogy megtisztítsuk a bolygó felszínét az összes biológiailag vagy kultúrálisan a szent magyartól eltérő igen kártékony, sátántól eredő létformáktól. Az édes atya jó úristen, a magyarok istene legyen kedves hozzánk hogy a szent küldetésünk mielőbb teljesíthessük! Gyere, menetelj velünk, hozd a csíkos zászlód, mentsük meg a világot, magyarok, előre, előre hát!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:50:32

@Bölcs Lázadó:
Kis zsidó birtok?
Asszem' két, vagy három zsidóé volt fél Magyarország!

Nem akar itt senki senkit megölni. Vannak kiváló erőszak szervezeteink, akik tartassák be a törvényt MINDENKIVEL!

Nálatok is ezt csinálják, vagy nem?

misc · http://misc.blog.hu 2009.02.09. 18:51:18

bölcs lázadó bazzeg miért provokálsz?

Empty 2009.02.09. 18:52:54

A németek szögbelövôvel ölnek az index szerint:

index.hu/bulvar/szogbelovo48/

A kínaiak nagy kaliberû pisztollyal:

index.hu/bulvar/kinai0629/

Ezen esetekben mennyire számított az elkövetô nemzetisége...?!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:54:34

@SCUMM:

Gondolom, mert a vége felé túl sok értelmes hozzászólás kezdett megjelenni.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:54:55

@SCUMM: Provokálni? Hogyne! De észre kell vennünk, hogy itt az istenadta lehetőség, a jel, amire mind annyira vártunk már, szent-magyar polgártársaim, és a szerető magyar úristen segedelmével végre megkezdhetjük az isten áldásával azt a hatalmas vérengzést, amire szívünk mélyén annyira vágyunk már olyan rég, hogy végre ölhessünk, hallhassuk a csobogó, locsogó, patakokban folyó vér habos rohanását, láthassuka az égő városok elé lámpavasra akasztott emberek sziluettjének himbálózását, és mindefölött ott lebeg majd kivetítve a felhőkre a hatalmas magyar szent korona, a végtelen isteni bölcsesség és a szíriuszi nagymáriaszent-anyaistennő bűnbocsánattal telt, végtelen megbocsájtása, midőn bekövetkezik a végső csoda, és a magyar faj uralhatja majd az egész bolygót, ahogy azt isten, az atya és jézus elrendelte vala.

Empty 2009.02.09. 18:56:25

@Bölcs Lázadó:

Hol a jel Mester? Taníts, nyisd fel porlepte szemem!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:58:14

@Bölcs Lázadó:

Te valamilyen kommentelő robot vagy? Ki kap érted Nobel-díjat?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 19:00:43

na a szokásos a magyar fórumbetegség, ahogy kialakul valamilyen normális beszélgetés, jön valami barom, aki szétbassza a fórumot. Ilyenkor én meg megyek, sziasztok!

hepe 2009.02.09. 19:05:32

Elfogadom,hogy fokozzaa cigány ellenes hangulatot ez az ALJAS GYILKOSSÁG!De a szervezett bűnözésnek ez az eset a leg primitívebb része.Azok akik a szervezett bűnözés rafináltabb módját művelik azok többnyire nem cigányok,és azok legalább annyi,ha nem nagyobb erkölcs-anyagi kárt okoznak,mint a cigány bűnözők!(nem az összes cigány)Gondolok az olyan "vállalkozókra"akik bejelentés nélkül dolgoztatnak éhbérért szerencsétlen embereket(cigányokat is)és saját zsebüket tömik millókkal.Adót nem fizetnek,pedig ebből a rendőrök fizetését is emelni lehetne.Nem kell összeesküvés elmélet ahhoz,hogy feltételezzük az ilyen sumákok ezt azért tehetik meg mert segítik őket a fehérgallérosok(jogászok köztisztviselők apeh munkatársak politikusok stb.-stb.)Míg az önkormányzati vagyon elkótyavetyélését meg lehet tenni(ami legalább annyira maffia jellegű)addig egyik félnek sincs szemrehányni valója a másiknak.Tudomásul kéne venni, hogy ITT ORSZÁGOS rendcsinálásra van sürgősen szükség!

ha-nokri 2009.02.09. 19:10:38

Kedves Szily, köszi, hogy megfogalmaztad a lánglelkű, ám kispéniszű, tipusos magyar kommentelő krédóját, hiszen valóban,
"a Cigány egyetlen hatalmas organizmus, az egyének csak a gigantikus lény csápszerű karjainak végén megjelenő függelékek".

És igen, a megoldás az, ha dübörögve verjük a klaviatúrát a biatorbágyi lakóparkban, és gyűlölünk kollektíven, mert mi ismerjük az életet, vette már el cigány a tízórainkat, parkolóhelyünket, az utolsó dobozolt pacalt előlünk a polcról, és ha ölnek ezek az orkok, hát mind egyszerre öl, 800.000 Raffael szeme felhősödött el tegnapelőtt éjjel a boldogságtól, egyszerre futott össze szájukban a nyál, amikor fröccsent a vér, de most már elég, - te csak gépelj, vörösfejű, gyáva magyar kispolgár, a 300 nem létező szerb kommandós úgyis rendet tesz ebben az országban, ha már a sajátjukban ilyen fényesen sikerült. Nekünk nem kell, csak verni a billentyűket, Cozmának is egy szerb és egy horvát rohant segíteni, mi gyertyázni tudunk meg tömegben ordibálni, hogy jöjjön a gárda.

Jöjjön, ha mer, mert az kell most, meg egy könnyen beazonosítható organizmus, aki hátba szúrt bennünket, "a Cigány", ő volt, mi láttuk, és kimondjuk 4 kiskörte után, nem úgy, mint a rózsadombi hülyegyerek. És hogy ki a cigány? Hát akit mi annak gondolunk, meg aki olyan cigányosan néz ki. Na azok mehetnek a kolbászba.
És ha ezt a nagy okosságot kimondtuk, legépeltük, elsusogtuk, elüvöltöttük, na akkor pontosan ugyanakkora szarban vagyunk, mint előtte. Mert ha nem mennek maguktól, akkor meg nem mennek, akkor még dühösebben hőzöngünk, meg ők is, és majd cigánygárdák kergetőznek magyargárdákkal a vidéki éjszakában. Míg a magyargárdák el nem fogynak szépen.

Előre véreim, vicsorogjatok addig is, amikor elképzelitek, hogy Sztojka Iván fenekébe mélyednek lazuló fogaitok.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 19:14:33

hepe: azért ezt nem sokan veszik be, ebbe ne reménykedj, ez az "ez is olyan mint" szánalmas duma. Nem veszi be a társadalom, hogy ha rablóbandában valaki kirabol, legyilkol, megerőszakolja a lányainkat "az ugyanolyan, mintha valaki nem fizeti be az ÁFÁT, vagy nem ad számlát! NEM UGYANOLYAN,BÁRMENNYIRE IS PRÓBÁLJÁK EZT SZÁNALMAS ALAKOK BEBIZONYÍTANI!

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.02.09. 19:17:25

"Statisztikai tény: ha valaki cigány, nagyobb eséllyel lesz bűnöző.
Az egyik fajta fasz emiatt az összes cigányt gyűlöli.
A másik fajta fasz emiatt betiltja a statisztikát.
Aki nem fasz, az nyíltan beszél a problémáról, és megoldást akar találni rá."

póknál a pont. mondom ezt nem fasz liberálisként.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:19:15

@ha-nokri:

Erről beszélek. Akik gyűlölik a cigányokat, mert azt hiszik, ismerik őket, korábban fognak lekezelni a kocsmában a roma vízvezetékszerelővel, mint sok "jogvédő", aki inkább a szőnyeg alá söpri a problémát, ahelyett, hogy megpróbálná megoldani. Speciális felzárkóztató, tájékoztató program kell, nem a "cigány" szó betiltása.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 19:29:39

Hétfő délután megkéseltek egy nőt Budapesten, a Fő utca egyik kapualjában. A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadója az áldozat táskájával elmenekült.

-

Na kinek mi jut eszébe az elkövetőkről, és miért?

ha-nokri 2009.02.09. 19:34:53

@hillaby: Persze, nem a szőnyeg alá kell söpörni, hanem hitelesen kell felvetni. Ez a mocskolódás nem az. A rendőrkapitány és a pártelnök nem hiteles kritikus. Mondja ki a roma társadalom, hogy baj van, mondja ki a kisebbségi önkormányzat, a vajda, a (bízzunk benne, hogy egyre növekvő) roma értelmiség - de ne a rasszista kisköcsög, (aki mellesleg a cigányozás mellett úgy antiszemita, hogy több pirézt látott, mint zsidót) és főleg ne a hivatalos Magyarország és a sajtó bélyegezzen meg kollektíven egy népcsoportot, ami ráadásul nem is egységes. Derítsék fel a bűncselekményeket, fogják el az ilyen Sztojka-féléket, és ha nem képes beilleszkedni a társadalomba, hát tegyen róla az igazságszolgáltatás, hogy börtönben maradjon. Azért ültessenek el valakit, mert bűnöző, és ne azért tekintsenek valakit bűnözőnek, mert cigány. Ha a két fogalmat (cigány+bűnözés)összekapcsoljuk, az nem tényközlés, hanem felesleges megbélyegzés, amely minden cigányt érint.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:42:34

@ha-nokri:

Szerintem a magyar állam kötelessége, hogy a cigány értelmiségiek száma tényleg növekedjék, különben a felvetésed nem ér semmit. Az Egyesült Államokban a feketékkel "szemben" alkalmazott pozitív diszkrimináció lassan, de meghozza az eredményét. Ez egyfajta "felfelé ható numerus clausus", ahol a felvételnél igenis figyelembe veszik az aspiráns származását, hátrányos "kulturális helyzetét"...

Thyb 2009.02.09. 19:43:16

@ha-nokri: a roma társadalom kimondja. kimondják a vajdák, s kimondjűk mindazok kik az ilyen csürhével nem tudnak azonosulni. Csakhogy: ezek az emberek sem roma sem állami törvényt nem ismernek el. Mi nekik az, hogy kitagadják soraikból a cigányok? Hisz igazándiból sosem tartoztak oda. Ezeknek sem te sem a vajda sem a törvény nem parancsol. Az viszont baj, hogy mig liberális és nem liberális politikusok, meg hülye alapitványi létformák falaznak auz ilyen dolgokhoz, na meg azok is akik az ilyenek büntetésénél rögtön Hágába rohammak, mert hogy megélhetés ....
A f...ért nem a lapát nyelét fogta meg akkor a kés helyett(na nem épp a rendőraut szétverésére gondoltam)?

Thyb 2009.02.09. 19:44:33

@hillaby: a cigány gyerekek után többlet pénzt kapnak auz iskolák vidéken, ezért is nézik el sok helyen, ha lógnak és nem járnak be mert akkor elesnének a pénztől

hepe 2009.02.09. 19:44:40

@Trebitsch: Lehet hogy szánalmas vagyok,de talán higgadtabb.Igaz,hogy akikről én írtam azok nem rántottak kést,de ellhetetlenítettek embereket,akik elkeseredésükben az öngyilkosságba menekültek(lsd.Bajnai Gordon liba ügyét,ártatlanul elítélt embereket stb-stb!)Azért az sem piskóta!És mennyit halgattak még el?

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:49:18

@Thyb:

A többlet pénzt speciális, hozzáértő pedagógusokra kellene fordítani. Ez számomra olyan, mint azok afrikai segélyek, amelyek a helyi kiskirályok pénztárcájában landolnak.

Thyb 2009.02.09. 19:53:02

@hillaby: na de az iskolának nem érdeke, hogy + tanárt vegyen fel ha a pénz zsebre mehet. Ezt kormány szinten kellene irányitani (jó naiv vagyok, mi?)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:56:46

@Thyb:

Mindig ide lyukadunk ki: pénz kell mindenkinek, és mindenki ott nyúlja le vagy úgy veszi el, ahol és ahogy csak tudja. Aztán van, aki még öl is érte. Olyan is van, aki ráadásul cigány is.

Véraláfutás 2009.02.09. 20:14:06

Az már csak hab a tortán, amiről erőteljesen kussol a média kis hazánkban, hogy nyugaton vannak nyilvántartások, statisztikák a hovatartozást illetően (nem hülyék). A statisztika meg pont a preventív eszközök megtatlálsához szűkséges.

Szépen is néznénk ki, ha pl. a miskolci sorozatrablásokra azt mondjuk bárki lehetett, és nem egy bizonyos kisebbségi csoport tagjai, mert ne lássuk a tényeket. Megkönnyítené a probléma felderítést, megelőzést, szankciók hozását, és a megfelelő vezetők figyelmeztetését, hogy milyen lépésekre lenne szűkség? Gondolkodjunk már emberek!

Egyébként meg erőteljes öngól az a műhiszti, hogy kisebbségi adatokat nem lehet nyilvántartásba venni :)) Ez abszurdum. Akkor mi alapján lehet tudni, hogy mennyi, milyen lélekszámú közösségek élnek itt. Mind x évente tartott népszámlálással csupán? (hatékony statisztikai követés lenne) Mi alapján jogosultak a kisebbségi támogatáshoz a delikvensek, ha nem lehet nyilvántartani???? Mi alapján számolják el a költségvetésüket????

Úgyhogy sokan torkig vagyunk a mellédumáktól, mismásolásoktól (nem csak cigánykérdésben)...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 20:21:38

@Véraláfutás:

Egyszer alkalmilag dolgoztam egy közvéleménykutató cégnél. A kutatás alapvetően politikai témájú volt, de volt egy bizonyos C. kérdés :), amihez nem volt magyarázat. A válaszok a következők lehettek: Igen/Nem/Nem tudom eldönteni. Szóval, hogy cigány-e az illető.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 20:23:24

@Véraláfutás:

Visszatérve, a veszprémi elkövetők a fotók alapján az "Igen" kategóriába esnek. Én talán a "Nem tudom eldönteni" kategóriába... :)

petbecks 2009.02.09. 20:56:04

INDEX:
"A szerb sajtó arról nem ír, hogy kik voltak a kézilabdázók támadói, a beszámolók név nélkül "magyar huligánokról" tesznek csak említést. A Vajdaság Ma magyar nyelvű hírportál összefoglalója ebben is veszélyt vél felfedezni. Mint írja, "ezek után nem kell majd csodálkozni azon, ha a következő napokban a vajdasági magyarnak az arcába vágják, hogy lám, ilyenek vagytok, ti magyarok"."

igy nyilvan jobban hangzik. ki ne merjuk mondani, hogy ciganyok voltak.

szoval, ha kimondom hogy ciganyok voltak,akkor en rasszista vagyok.
ha ok kimondjak, hogy magyarok voltak, akkor nem rohadt nacionalistak-e?

es te Szily, mennyire korlatlanul tudsz meg hulye lenni?

Empty 2009.02.09. 21:09:12

Na, ez mindent megmagyaráz:

www.imninalu.net/Romagyar.htm

,,Ennek a rövid dolgozatnak a célja az volt, hogy felvázolja egy új, az eddigieknél sokkal pontosabb és komolyabb kutatásnak a körvonalait a romák eredetével kapcsolatban, szakítva azzal a hagyománnyal, amely eddig csupán nyelvi alapon vizsgálta ezt a kérdést. A felsorolt tények nem zárják ki annak lehetőségét, hogy Kannaudzsban, vagy bárhol másutt Indiában laktak volna romák – noha legvalószínűbbnek e tekintetben az Indus völgye tűnik az indiai szubkontinensen belül. Célunk az volt, hogy megmutassuk, a romák nem tartoznak a hindu (és különösen nem az indoeurópai) népek közé, hanem sémi típusú, egészen pontosan héber eredetű nép. Az izraeli csoportok közül sok eljutott Indiába is, és – amennyiben szakítunk a nyelvcentrikus nézőponttal, hiszen ezek a népek ma már mind hindu nyelven beszélnek – akkor néhánynak a jelenléte, eredete még ma is kimutatható. Egy ilyen kutatásnak a kulturális jellemzőkre kell koncentrálnia. Ezek a jellemzők az Indiában élő izraeli származású törzsek esetében nehezebben mutathatók ki, a romáknál azonban viszonylag jól megőrződtek, olyannyira, hogy ők bizonyíthatóan izraeli eredetűek.

Sándor Avraham"

[:-)]

márvesztes 2009.02.09. 21:38:23

Megtörtént esetek friss tálalásban.

Halálra éheztette gyermekét

Halálra éheztette gyermekét és terhes feleségét egy férfi Budapesten. A láthatóan fehér bőrű elkövető a fényevők hívének valllotta magát. Tipikusan fehér elkövetésről van szó, mivel a kisegyházak alig engednek roma származásuakat tagjaik közé - nyilatkozta az ügyet vizsgáló rendőr ales.

Kimentették családjából a félholtra vert kisfiút!

A rendőrség mentette ki az édesanya brutális veréseiből egy kisfiút. A főváros XII. kerületében élő jómódú családról senki sem gondolta, hogy az apa és az anya rendszeresen verik egy szem gyermeküket. A láthatóan fehér bőrű elkövetőket letartóztatták, a kisfiú elhelyezéséről szóló gyámhatósági eljárás a gyermek felépülése után kezdődik meg. "Láttuk néha, hogy vannak sérülései, a kezén meg az arcán is, de mindig mondta, hogy éppen biklivel, vagy görkorival esett el." - nyilatkozta a gyermek óvónénije.

Kenőpénzt fogadott el a rendőr

Vesztegetés vétsége miatt eltávolítottak a testülettől egy rendőr őrmestert Kaposvárott. Az ORFK megyi szóvivőjének tájékoztatása szerint a kétgyermekes férfit álruhás kollégák leplezték le, akik filmre is vették amint fehér bőrű társuk átveszi a 20 ezer forintot, amelynek fejében megígéri, hogy eltussolja a gyorshajtást. "Tipikus fehér (de nem galléros, hihihi) elkövetési módról van szó, mivel az ilyen bűncselkmények elkövető csaknem 100 százalékban fehérek - nyilatkozta a magyaei szóvivő. Arra fölvetésre, hogy hiszen a testületben alig van nem fehér bőrű rendőr a szóvivő úgy reagált, ő csak a száraz statisztikai tényeket említette.

Több évig tartotta a pincébe zárva a lányát!

Több évig tartotta egy üregbe zárva, és rendszeresen megerőszakolta lányát egy szép családi ház tulajdonosa Ausztriában. A láthatóan fehér bőrű elkövető, jómódban élő megbecsült tagja volt a helyi közösségnek, vasárnap templomba járt, és énekelt a helyi kórusban is. "Tipikus fehér elkövetésről van szó, Hasfelmetsző is fehér volt" - nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Kirántották a falból az autómatát

Újabb bankautomatát rántottak ki a falból Budapesten. A rendőrség feltételezése szerint ugyanat a fehér bőrű banda követte el a bűncselekményt, amely már több alkalommal hajtott végre hasonló akciókat a fővárosban. Az egyik olyan fehér, mintha sosem látott volna még napot, arca még a maszk mögött is világít, ez valamennyi kamera felvételén jól kivehető.

Empty 2009.02.09. 21:41:16

@márvesztes:

Ebbôl melyik volt közveszélyes cselekedet? Biztos, fáradt vagyok.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 22:11:11

@Empty:

semmi csak próbál erőlködni, csúsztatni ... pár szerencsétlen maradék idióta még próbálkozik mentegetni a menthetetlent ...

Empty 2009.02.09. 22:14:37

@Carnivora:

Már látom, régi kommentelô (10 napos), 4 hozzászólással.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 22:15:02

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója arról beszél, hogy Enyingen nincs is bűnbanda. A kommentelők erősen máshogy látják.

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1224:enyingen-nincs-bnbanda&catid=94:veszprem&Itemid=799

lm5 2009.02.09. 22:52:30

A cigányság eredetével kapcsolatban régen olvastam egy könyvet, ezekre emlékszem:

A cigányság a X. szd. környékén indult el Indiából nyugat felé egy elvesztett Perzsa / Indiai háború után. India harcos kasztba emelt parasztokkal erősítette csapatait, de a háború után nem volt rájuk szükség. Visszamenni földet túrni egy magasabb kasztnak lealacsonyító lett volna. Ezért indultak el perzsián, törökországon keresztül, ahol helyi, szintén kitaszított sorban élő népek csatlakoztak hozzájuk. Európában az üldözött egyiptomi kopt keresztényeknek adták ki magukat - innen ered a Gipsy név. Ideig óráig eléltek a helyiek könyörületén, jósoltak, kézműveskedtek, de a lopások miatt mindig hamar meggyűlt a bajuk a helyiekkel. Ezért vándoroltak városról városra. Akkoriban még nem volt internet - a kopt mesét el lehetett adni egypárszor. :)

A cigány eredetmítosz (amiről nem tudom eldönteni, hogy mennyire hiteles) valahogy így hangzik: 7 nemzetség volt a világon, és Isten egy nap összehívta őket, hogy szétossza a Földet. Meg is jelent 6 nemzetség, és Isten közöttük kiosztotta Földet, de a cigányok elaludtak, és mire odaértek, már nem jutott nekik semmi. Azt mondta erre az Isten: Jaj, gyermekeim, ne haragudjatok. Elfeledkeztem rólatok és már kiosztottam a ti részeteket is. De nem baj, menjetek oda a többi nemzetséghez, és kérjétek el tőlük a jussotokat!

lm5 2009.02.09. 22:57:03

@Carnivora: Nagyon egyetértek a hozzászólásoddal, és minden együttérzésem a becsületes romáké.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 23:35:38

@lm5:

Több cigányszervezet és kisebbségi önkormányzat közleményben határolódott el a bűnelkövető romáktól, és társadalmi kerekasztal létrehozását szorgalmazta. A szervezetek erről szóló közleményüket hétfőn juttatták el az MTI-hez.

Gál József, a Cigány Integrációt Segítő Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület és a szigetvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: nyilvánosan el kell határolódni a cigányszervezeteknek azoktól a roma származású emberektől, akik képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba, és súlyos bűncselekményeket követnek el. Mint mondta, arra kérik az embereket, hogy ne egyféleképpen ítéljék meg a Magyarországon élő cigányságot.

"A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető.

Véleménye szerint a cigányszervezetek vezetőinek le kell ülniük és cselekvési programot kell készíteniük a romák által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében, a javaslatok között szerepelhet a halálbüntetés visszaállításának kérdése, vagy az országból történő kitoloncolás is azok esetében, akik megsértik az együttélés szabályait. "Vannak emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mi fel merjük vállalni a véleményünket, ez az ország nem lehet a félelem és a rettegés országa" - mondta Gál József.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény aláírói azt kérik a kormánytól, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "börtönbe juttassa azokat a tisztességtelen, törvényt nem tisztelő, senkiházi bűnözőket, akik a magyarországi cigányságra folyamatosan szégyent hoznak, és nyerjék el minél hamarább méltó büntetésüket. Kérjük a Magyarországon élő cigányságot, hogy közösítse ki maguk közül a bűnöző elemeket".

Nem engedhetjük meg, hogy "azok az aljas, és a magyar társadalomért semmit nem tevő személyek" tönkretegyék mindazt, amit nagyapáink, dédapáink hagytak ránk. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.09. 23:55:45

@hillaby: NEM, a magyar állam kötelessége az, hogy az adófizetők pénzéből:
1. megvédjen mindenkit, bőrszínre való tekintet nélkül
2. tettének megfelelő súllyal büntessen mindenkit, bőrszínre való tekintet nélkül (és belátható időn belül, l. olaszliszkai elkövetők)
3. hatékony roma-, és más felzárkóztató programokat indítson
4. a nem hatékony programokat kiötlőikkel együtt hagyja a francba
5. fogja fel, hogy a szőnyeg alá söprés nem működőképes
6. tegye helyére a szélsőségeket, akár gyűlölködésről, akár doktriner laissez-faire szépelgésről van szó
7. összefoglalva, biztosítsa az emberhez méltó élet alapfeltételeit, a törvények mindenkire kötelező betartását.

A kormány (és az ellenzék) és szekértáboraik mindennapi politikai érdektől függetlenül ne szítsanak indulatokat.

LarryUnderwood 2009.02.10. 02:22:38

"ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák."

Ja hogy ez a baj. Akkor ezentúl hangsúlyozzuk, hogy magyarok vagy cigányok voltak-e az elkövetők. Hangsúlyozzuk csak. Mert ez igenis fontos azoknak az embereknek akik figyelik a híreket.
A cigány szó nem egy fajt jelöl, hanem egy fajta kultúrát. A cigányok többsége egy torz kultúra ivadéka. Azoknak a többségében liberális szemléletű embereknek akik ilyenkor hőzöngenek és népnevelnek, nos ezek ajánlanám, hogy neveljék ezt a kisebbséget és ezt a torz kultúrát próbálják meg megváltoztatni, ne pedig a többségi társadalmat kezeljék úgy, mintha mindenki egytől-egyig megnevelendő holland óvodás lenne.

Kisangyal 2009.02.10. 03:49:00

Szily te a holdon élsz???

Bakker az agyam eldobom! Itt már mindenki meggágyult???

Az újságírók mi a tökömet tanultak az iskolában?
Ha semmit akkor ne firkáljon, menjen szociális munkásnak és nevelje a cigányokat, ne a normális élethez ragaszkodó többséget!

AKI ÚJSÁGÍRÓNAK KÉPZELI MAGÁT TEGYE A DOLGÁT BETYÁR BECSÜLETTEL ÉS TUDÓSÍTSON RENDESEN HITELESEN!

Remélem most választ kaptál a kérdésedre, jó kis közvélemény kutatás ugye?

IGEN, ÍRD LE HA CIGÁNY!

Az én személyleírásom is így kezdődik: Race: White
És ez így van jól!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 07:24:14

Lehet az index.hu-nál ez egy új program volt a kuruc.info felvirágoztatására, mert így hogy az origo-index nem írt semmi értelmeset az esetről a kuruc.info sorba döntötte a látogatottsági rekordokat. Napközben többször fagyott is ... -

szempontpuska 2009.02.10. 07:33:05

@picur3ka: ha azok lettek volna (ami nem igaz) akkor is ez cáfolná amit írtam ? Nem cáfolja, csak olvasni kéne tudni

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 11:27:15

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?
2009.02.10. 11:01 zero
Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ...

- A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

- Információ szerint Sztojkáék a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt.

- Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik -, nincs bűnbanda - cáfolta az MTI érdeklődésére a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

"A fiatalember számára nem ismeretlen érzés, hogy rendőrök vannak a nyomában, legutóbb akkor csaptak le rá, amikor a mezőszilasi vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét megölték.
– Iván teljesen kikészült a börtönben, amíg kiderült, hogy semmi köze Prikkelék megöléséhez – meséli a Borsnak enyingi otthonában a menekülő férfi édesanyja. – Biztos vagyok benne, hogy most is hamarosan bebizonyosodik a fiam ártatlansága. Én pontosan tudom, hogy csak azért menekül, mert fél újra szembekerülni a rendőrökkel. Nekünk fogalmunk sincs róla, merre jár, de azt üzenjük neki, adja fel magát, és menjen el az első útjába kerülő őrsre, ahol tisztázza magát." - Bors

" Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család – mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. – Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában (lásd lent a képeket), és hogy milyen családi házakban laknak?
Hol van ilyenkor az APEH? Lehet, már a 16 milliárd forint jutalom felosztásán agyalnak? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?

Senkinek sem tűnt fel a tavalyi siófoki menetelés? Ha nem tűnt fel a rendőrségnek, ha szerintük nincsenek bűnbandák Enyingen, akkor nagyon súlyos problémák vannak a rendőrségen belül. Ha pedig feltűnt, de esetleges megvesztegetés vagy félelem miatt nem tettek semmit, akkor meg egyenesen tragikus a helyzet. Ha félnek a helyi rendőrök (amit még meg is értek) akkor miért nem kértek segítséget más megyékből?

Bencze országos rendőrkapitány szerint a plusz 2 milliárd forint a túlórák kifizetésére lesz elég. Hát ez a nagy közbiztonságot növelő intézkedési csomag? Mert ez így egy nagy nulla ...

vastagbor.blog.hu/2009/02/10/senkinek_sem_szurt_szemet_mibol_el_sztojka

Perillustris 2009.02.10. 11:35:50

@parttalan: "Nekem egyébként a két gyanúsított elkövető a fotójuk alapján nem is látszik típikus romának."

LOL

eszkep 2009.02.10. 11:57:57

szily!
Lassan fel lehet ébredni! Nem csak akkor kell az etnikai hovatartozást megemlíteni, ha az áldozat a cigány! (Ilyenkor viszont a rendőrség cáfolata ellenére is rasszistázol???)

A hozzád hasonló kártékony "megélhetési jogvédők" ideje lassan lejár! Annyi szemetet söpörtetek a szönyeg alá, hogy már kibuggyan alóla...

Fekete Pákó 2009.02.10. 12:17:21

GUSZTUSTALAN EGY PARASZT VAGY TE SZILY!

zozi432 2009.02.10. 13:59:49

2008. március 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.


2008. március 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.


2008. április 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt

nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a

helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.


2008. április 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.


2008. április 19.: Vásárosnaményban két cigány fiatal agyonvert és kirabolt egy 69 éves férfit.


2008, április 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.


2008. április 22.: a Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi

vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén

legelésztek, és ez zavarta a támadókat.


2008. május 2.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.


2008. május 4.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves

asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost

hagytak helyben és fosztottak ki.


2008. május 6.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.


2008. november 23.: Kiskunlacházán egy 14 éves kislányt este hazafele menet

megtámadott 6 cigány, megerőszakolták, majd megyilkolták, és a meztelen

holttestét az út mellé hajították.


Szerinted sincs cigánybűnözés???

zozi432 2009.02.10. 14:00:41

Meddig tűrjük még?

1999, Zámoly - Csete Ferenc

2006, Makó - Pénzes Henrietta

2006, Olaszliszka - Szögi Lajos

2008, Kiskunlacháza - Horák Nóra

2009, Veszprém - Marian Cozma

Évszámok, helyek, nevek. Az állítólag nem létező cigánybűnözés áldozatai.


És a többiek? Az ismeretlen áldozatok, a média cinkos hallgatásának ködébe burkolózó események...

Ne legyek rasszista? Szégyelljem magam, ha nem akarom, hogy a fiam/lányom iskolai padtársa egy cigány gyerek legyen? Szégyelljem magam, amikor a közeledő horda láttán átmegyek az utca túloldalára?

És ne legyek indulatos? Ne szoruljon ökölbe a kezem, amikor Mesterházy Attila arról beszél, hogy a romák félnek? Ne vegyem fel az utcakövet, amikor azt hallom, hogy Draskovics Tibor leváltja az igazságot kendőzetlenül kimondó miskolci rendőrkapitányt?

Hol a határ? Meddig tűrjük még a bűnöző hajlamú, agresszív, munkakerülő cigány söpredék ámokfutását?

Hol az a pont, amikor a saját kiirtását, megalázását birkaként tűrő magyar nép végre felébred hosszú álmából, és saját kezébe veszi sorsát?

Mikor jön el az a pillanat, amikor a békés, néma demonstrációk helyett a dühöt, haragot érző magyarok hangos szóval adják a cigányok és az őket szándékosan bátorító gyáva féreg politikusok tudtára, hogy elég volt?

Holnap ki lesz az áldozat? Én? Az anyám, apám, testvérem, fiam? Vagy te? A te apád, a te anyád, a te testvéred, a te fiad?

Hány ártatlan embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy véget vessünk a mindnyájunk életét megkeserítő cigánybűnözésnek?

Az állati ösztönökkel felruházott, az integrálódni képtelen és nem is szándékozó cigány horda hány férfit, nőt és gyereket fog agyonverni, meglincselni, felgyújtani, megerőszakolni és megfojtani, szíven szúrni, elrabolni, hogy végre összefogjunk, és azt mondjuk: ELÉG VOLT?!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.10. 14:02:02

hát most csalódtam...

mi volt az ami kiváltotta belőled ezt az írást? minden hírben mindig elhangzanak faji dolgok is. (csak magyarországon nem, a balfasz jogvédők miatt) pár példa:
-Baszk szeparatisták robbantottak XY spanyol városban.
-Iskolai lövöldözés volt az usában xy városban, egy feketék lakta környéken.
-3 palesztint lőttek le izraeli katonák.
-tamil lázadók ....

-10 cigány késelt meg egy fél kézilabdacsapatot.

most mi ezzel a baj? bassza meg! ez az igazság. söpörjünk szőnyeg alá? azért van ilyen sok korlátolt ember ma magyarországon.

zozi432 2009.02.10. 14:02:05

Megélhetési bűnözés?

2007. december 8.: a mátészalkai Luca

Bisztró tulajdonosa zárórakor már nem akart kiszolgálni egy részeg

cigány férfit, aki ezért telefonon odahívta barátait. A baseballütőkkel

érkező banda leütötte a kocsmárost, vasvillát döftek bele, majd

szétverték az ivót és a tulajdonos autóját is.


2008. február 6.: Tarnabodon három cigány fiatal - hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és

többszöri fosztogatás után - agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.


2008. február 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.


2008. február 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy

cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős emberre.


2008. február 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.


2008. február 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.

2008. március 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy

doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik

nőtagját az intézménybe, hanem járóbetegszakrendelésre küldte.


2008. március 14.: 3. 200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi

néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.


2007. március: egy 26 éves cigány fiatalember Polgáron alaposan leitta magát

a szociális segély fölvételét követően, majd ordítozva hazafelé indult.

Egy útkereszteződésnél ráordított egy idős kerékpárosra, ám az nem állt

meg. A cigány fiatalember utánaszaladt, lerántotta a bicikliről, és

többször fejbe rúgta. Az idős férfi belehalt sérüléseibe.


2007. húsvét hétfő: Bakson egy 19 éves cigány fiatalember agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.


2007. június 23.: egy 23 éves dunakeszi illetőségű cigány nő cigarettát kért

egy idős asszonytól Újpesten, s mert nem kapott, dühében agyonszúrta a hölgyet.


2007. június 24.: Ózdon egy 49 éves cigány férfi agyonvert és kirabolt egy 90 éves bácsit.


2007. szeptember 27.: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén három cigány

fiatal agyonverte és kirabolta a település egyik kocsmárosát.


2007. november 8.: Gyálon két cigány fiatal összerugdosott és kirabolt egy

103 éves nőt, aki csodával határos módon túlélte a brutális támadást.


2007. november 11.: nem volt ilyen szerencséje annak a 93 éves asszonynak,

akit Szalonnán vert agyon és rabolt ki egy cigány fiú.


2007. november 18.: Gadnán egy 88 éves nénit erőszakolt meg és rabolt ki egy

21 éves cigány fiatal. A gyilkos ezen felül összeszurkálta áldozatát,

kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét és levágta a lábát.

Maestro 2009.02.10. 14:22:04

Ha a kutyák beszélni tudnának, most követelnék, hogy róluk is írj, hogy ki hogyan kutyázott a sajtóban, a politikailag korrekt négylábú, és pontos fajtamegnevezés helyett.

Mellesleg, ha annyira politikailag inkorrekt megnevezés a c i g á n y , akkor a Száztagú Cigányzenekar hogy képes tükörbe nézni? förtelem...

nemkellnemzetivagta 2009.02.10. 14:32:03

jó sok komment van, ügyes vagy.:)

solesz · www.index.hu 2009.02.10. 14:34:27

@zozi432:
olyan jó, hogy 10 esetet is felsorolsz az elmúlt évek cigány bűneseteiből.

így mindenki világosan látja, hogy mi a helyzet a cigányokkal.

mondjuk jobban lenne, ha az elmúlt két évből még egy kis statisztikát is készítenél, hogy a pár-tízezer vagyon és testi épség elleni bűnesetekből mennyi tesz ki a cigánybűnözés.

meddig tűrjük még, hogy félinformációkkal tömjék a fejünket?

szerinted, lenne nyertese annak, ha Magyarországon belül kialakulna egy háború, és elkezdené cigány és fehér egymást gyilkolni halomra?

nem kellene uszítani. nehogy te legyél az első, akit véletlen egy másik fehér öl meg, mert összetévesztett az este sötétjében.

Fekete Pákó 2009.02.10. 15:01:26

SZILY, TE FASZPARASZT, GONDOLKODNI NEM KÉNE NÉHA?

NEM VESZED ÉSZRE, HOGY EGYRE KEVESEBBEN TŰRIK, ÉS MÉG KEVESEBBEN IGÉNYLIK AZ ILYEN SZINTŰ FÉLRETÁJÉKOZTATÓ SAJTÓSZENNYEKET? TE SZAR SENKI!

Lucius Flavius Arrianus 2009.02.10. 15:44:31

Az úriember százhatvannal tapos az autópályán. Bekapcsolja a rádiót, ahol egy izgatott hangú bemondó az alábbiakat mondja: "Figyelem! Az autópályán egy őrült szembe megy a forgalommal! Vigyázzanak!" "Egy?? - gondolkodik emberünk - Lófaszt, az összes!"
Gondolom, a posztíró ismeri a viccet. Gondolom, azt tartja önmagáról, hogy - ha a fene fenét eszik is - neki van igaza, mindenki hülye, aki nem látja, hogy mindenki szembe megy a forgalommal; a leghülyébb pedig a rádióbemondó, aki még kiabál is.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:39:54

L.L. Junior a romák nevében is szégyelli magát
velvet - velvet@mail.index..hu
2009. február 11., szerda 08:49

Az énekes szerint az összes roma szégyelli magát azért, ami Veszprémben történt. L.L. Junior kiemelte, hogy nemcsak mélyen elítéli a történteket, de hatalmas károkat is okoztak neki. Minden, amiért 12 éve küzd – a romák beilleszkedését segítse a társadalomba -, kárba veszhet.

velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/junior0211/

Nocsak.

picur3ka 2009.02.11. 20:24:18

@Véraláfutás: Hat igen.

'Az már csak hab a tortán, amiről erőteljesen kussol a média kis hazánkban, hogy nyugaton vannak nyilvántartások, statisztikák a hovatartozást illetően (nem hülyék). A statisztika meg pont a preventív eszközök megtatlálsához szűkséges.

Szépen is néznénk ki, ha pl. a miskolci sorozatrablásokra azt mondjuk bárki lehetett, és nem egy bizonyos kisebbségi csoport tagjai, mert ne lássuk a tényeket. Megkönnyítené a probléma felderítést, megelőzést, szankciók hozását, és a megfelelő vezetők figyelmeztetését, hogy milyen lépésekre lenne szűkség? Gondolkodjunk már emberek!

Egyébként meg erőteljes öngól az a műhiszti, hogy kisebbségi adatokat nem lehet nyilvántartásba venni :)) Ez abszurdum. Akkor mi alapján lehet tudni, hogy mennyi, milyen lélekszámú közösségek élnek itt. Mind x évente tartott népszámlálással csupán? (hatékony statisztikai követés lenne) Mi alapján jogosultak a kisebbségi támogatáshoz a delikvensek, ha nem lehet nyilvántartani???? Mi alapján számolják el a költségvetésüket???'

Ilyen statisztikak tartasa megkivant EU torvenyek altal, ha egy kozosseg a megkulonboztetes veszelye alatt all, igy hat a lehetosegek a kovetkezok:

1 - semmifele ilyen veszely a romakat Magyarorszagon nem fenyegeti, ergo, nincs mirol beszelni, minden egyenlosegi jogi izet fel lehet oszlatni es fizetesuket szetosztani a szegenyek kozott rassiszta tekintetlenseggel arra, mi az etnikumuk

2 - torvenyszeges, mi celbol:

a) penzekkel nem lehet elszamolni
b) azt hazudunk, amit akarunk megkulonboztetettseg es egyeb, koztuk kirminologiai statisztikakat illetoen
c) nem tudjuk a hiszterias vitat fenntartani tobbe, mert szam adatok vannak

ie, tomjuk az emberek fejet sok sok kitalalt hulyeseggel.

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.02.12. 16:59:57

M. PÉTER GYÖRGY NYÍLT LEVELE a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből. A kaliforniai értelmiségi, média szociológus szerint Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg, amely kitermelte a kétségbeesett Sztojka Ivánt és társait, akik páriák. Mert minden roma bűncselekmény egy kétségbeesett segélykiáltás: "A romák kiváló emberek, szorgos munkások. És ha bűnözésre adják a fejüket, az a magyar társadalom hibája. Mint ahogy az elnyomás, a kilátástalanság áldozatai azok is, akik kétségbeesésükben bökődve véletlenül késelnek halálra másokat. Mind-mind áldozatok.

Mert vajon nem áldozat-e a pitbull, amikor a szomorú szemű kölyökkutyát, aki magzatnyálkásan még úgy akar megszeretni téged, meg az egész világot, ahogy egy fazék tejtől lucskos kenyérbelet, a gonosz emberek hamar futógépre rakják, előtte véres húst lóbálnak, és addig ütik-verik, míg véreb nem lesz belőle?

A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek..." stb.

csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

Véraláfutás 2009.02.12. 22:04:19

@Cibula Levente:

Tetszik, mikor olyanok osszák az észt akik messze vannak az adott közegtől, és még csak bele se szagolhatott a valóságba... Az ilyen írás érdemli meg a jobb kéz bal váll effektust.

Véraláfutás 2009.02.12. 22:07:56

@Véraláfutás:

Bár az is lehet, hogy valaki unatkozott és polgárpukkasztósdit játszik, akkor viszon tehet egy szivességet...

Fekete Pákó 2009.02.15. 11:25:14

SZILY LACI A LEGNAGYOBB CIGÁNY!

Megélhetési rasszista 2009.03.05. 17:02:54

Heves város teljesen elcigányosodott. Pont.
süti beállítások módosítása