Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 évesA belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Gyorsan, mielőtt elfelejtem a hozzávalókat: úgy volt, hogy hirtelen lelkesedésből igazi herkentyűburgert ígértem a gyerekeknek a hétfő délutáni kerti sütögetésre. Az "amit otthon találok" ősi gyakorlatát követtem, mondjuk ezúttal könnyebb dolgom volt, mert Imola pont Tescóban járt előtte. Vett sok más mellett darált marha- és disznóhúst, szardellafilét, és műrákrudacskákat, egy korábbi beszerzésből pedig maradt egy fél zacskó, az Arbatban vásárolt grönlandi garnéla, talán 40 deka. Először is csináltam egy garnélakoncetrátumot, ami a rizottókról a levesekig számtalan ételt képes feldobni. Úgy készült, hogy letéptem a rákok fejét, majd kevés olivaolajon 10 percig sütögettem, aztán ráöntöttem egy fél pohár sört, és amikor az elpárolgott, kidobtam a páncélokat. Pirosas, illatos-aromás lé az eredmény, talán kispohárnyi. Ebben 2-3 percig sütögettem a farkakat, a koncetrátumot pedig félretettem egy bögrébe. A fűszerörlővel megdaráltam pár szem fekete- és zöldborsot, mellédobtam 4 gerezd durvára vágott fokhagymát és egy kevés felkockázott vöröshagymát, majd összepürésítettem. A darált disznót (kicsit kevesebb, mint fél kiló volt) vájdlingba szórtam, erre jött a garnélakoncentrátum, a megpucolt és jelentősebb darabokravágott farkak, a fokhagymás-borsos püré, 4 darab apróra metélt szardellafilé, egy kevés az olajából, 6-6 műrákrúd egészen apróra kockázva, egy erős maréknyi apróra vágott vöröhagyma, só, több löket halszósz és egy egész tojás. Jól összekevertem, aztán faszerenes grillen megsütöttem. A párhuzamosan készült hagyományos marhaburgerhez képest ez valamiért egyáltalán nem ragadt a rácsra. Sajtos nagykifliben ettük salátalevéllel és paradicsommal, sírni tudtam volna, de inkább nyalogattam a számat lelkesen.
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.