Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fura módon csak tegnap voltam először a Donatella'a Kitchenben a Király utcában, de szerencsére nem vagyok kajablogger, így nem volt kötelező másfél éve kényszeresen elzarándokolnom a helyszínre. Rohadt sokan írtak már az étteremről, így csak annyit, hogy a dizájn bravúros ötös, próbáljon bárki egy ilyen alacsony, nyomasztó adottságú helyiségből nagyvilági teret rittyenteni egyetlen látványelem, az álmennyezet segítségével.

Ketten vacsoráztunk Imolával, rég volt ilyen, viháncoltunk is. Mivel a helynek meghökkentő módon nincsen weblapja, csak hozzávetőleg tudom megmondani a fogásokat.

Ha van gyűlöletes szó, az a köszöntőfalat, tehát a köszöntőfalat kiválóan roppanó, olajos-fokhagymás pizzakenyér volt. Rendeltem egy orvietói fehéret, ásványvizet, és jöhettek az előételek.

Imola vargányás-sajtos polentája súrolta a tökéleteset, a krémes, de nem egynemű állagával, a nem túlfőzött, zamatos gombákkal és a néha váratlanul megjelenő olvadt sajtszálakkal. Étlap híján fogalmam sincs, milyen sajt volt. Az én bazsalikomolajos polipcarpaccióm sajnos az este negatív meglepetésének bizonyult. Rajongva imádom a polipot, első kimondott szavam a carpaccio volt, de ez egy jellegtelen-íztelen, a szó összes értelmében lapos fogás volt.

A főétel elé én még beillesztettem egy köztes fogást, egy kis adag vargányás-másféle sajtos rizottót. Én laktam Verona mellett egy hétig egy klasszikus mamma által igazgatott vendéglátós családban, őj majdnem minden nap valamilyen rizottót ettek, utoljára (és először) ott találkoztam ezzel a perfekt állaggal, a szaftos, puha, mégis picit roppanó rizsszemekkel. Ez a fogás bármilyen skálán a maximum pontot kapta volna.

Ezután hozták ki Imola pizzáját, a Fagatto nevűt, az este tematikájához igazodva vargányás-pármai sonkás-mozzarellás-rukkolás feltéttel. Nem akarok nagy szavakat használni, de kénytelen vagyok: titokban a Donatella"s lett Magyaroroszág messze legjobb pizzázója. Vékony, ropogós tészta, friss, fantáziadús, jól házasított feltétekkel. És bónusznak olcsó is, a hely kategóriájához mérten feltétlenül, hiszen a pizzák 1600 és 2700 HUF között vannak.

A főételem a konyhafőnök ajánlatai közül a tonhalsteak volt citromolajos zöldsalátával. Ez nem tudta tartani a magas színvonalat: a ton ugyan friss volt és ízes, de a hely színvonalához képest botrányosan sütötték meg: az egyik szelet még úgy-ahogy elfogadható volt, de a másikat ÁTSÜTÖTTÉK a barbárok, nemhogy nem volt nyerses a közepe, de rendesen átsült, ami gyilkosság.

Desszertezni persze már nem bírtunk, a számla még egy üveg szicíliai vörössel és borravalóval 28 ezer lett. A nemzetközi csúcskonyhás bohócfogásokat nem kóstoltuk, ilyenekből is akad, a rusztikus olasz vonal ételei igen meggyőzőek voltak, a hely atmoszférája kellemes, Zsolt, a kopasz pincér szuperkedves, az se lehetetlen, hogy egyszer visszajövünk ide.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr901195342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.06.19. 13:37:29

Örülök, hogy ilyen szinvonalas írásokkal ilyen jól lehet keresni. Nincs felvétel?

majdazténtudom 2009.06.19. 13:52:40

@Slanger: inkább mondd le az internetet. Spórolhatsz egy csomót! ;) :D

bigchange 2009.06.19. 13:57:00

Tényleg csak 28 rongy volt? Rohanok!

moto.sapiens 2009.06.19. 14:04:36

Óccsó 28é 1 vacsi? Az, barátom közelíti a minimál nyugdíjat. Jó étvágyat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.19. 14:09:09

Egy kétfős "vacsi" legyen azért 10 ezer alatt ...

Soockit van Dalen 2009.06.19. 14:09:32

Amior én bélszín carpicio-t ettem az is íztelen volt. Ezután voltam a Millenium da Pipo-ban és ugyan úgy ettem egy carpacio-t, az mennyei volt.

asmodean 2009.06.19. 14:14:36

Hülyeségre nincs diéta?

mesekukac 2009.06.19. 14:15:00

viháncoltatok? persze két üveg bor után én is szoktam :-) egyébként jó az írás...

ügyfélszolgálatos 2009.06.19. 14:16:06

Ennyiért 10-en megvacsizunk a 18. kerületi Joe bácsiban. 28 ezres vacsora átbaszás tömören.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.06.19. 14:27:02

Ha úgy nézzük, 100 EUR nem is sok a nyugati árakkal összevetve. Más kérdés, hogy itthon kevesen keresnek nyugati szinten ehhez.

Dr.Bio74 2009.06.19. 14:36:50

Tsak 28 ezer? Az nem is sok, igaz? Pláne, hogy a rizottó oljan tökéletes volt. A 28 -ban a tip is benne vagymuk, csak hogy tudjam, hogyan készüljek olaszkaját zabbantani.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.19. 14:44:04

Hát, ez már szinte Ráday u eleji Costes Restobar árfekvés, persze lehet, hogy tudott ennyit az étel-ital-hangulatsor. (Megjegyzem, ott rég jártam, lehet, hogy már nem olyan színvonalas)
Ponyosabban mi volt az a szicíliai vörös, amivel a sztárhorgászblogger és párja hangulatot fokozott, mert százalékban sokat tolhat a számla végösszegén.

Bagarella 2009.06.19. 14:48:06

2 adag bruschetta
2 ásványvíz
1 ü Orvieto-i fehérbor (gondolom IGT)
1 polenta vargányával
1 polipcarpaccio
1 pizza
1 tonhalsteak
1 ü szicíliai vörös (gondolom ez is IGT)

28 ezer HUF? Erősen túlárazott... azért, mert egy étterem agyonreklámozott és divatos, még nem biztos, hogy jó is...

S1lver 2009.06.19. 14:48:31

@moto.sapiens: aztan csak nem irigy vagy? Ha ennyit keresek, mit erdekeljen, hogy mas mennyibol el? Borsodzik a hatam az ilyen kepmutatastol...

silla 2009.06.19. 14:52:22

Még Zsolt a kopasz pincér kedvéért sem hiszem hogy vacsiznék 28000-ért.

AzHofi 2009.06.19. 14:56:25

Ha rendesen leadozva keresed, tied, de ha jolmenovallakozo modjara, akkor kapaszkodjon a nyakadba a polipcarpaccio :-)

gabcigirl 2009.06.19. 15:01:22

A cikknek olyan szaga van, mintha Szilylackó behódolt volna jópízért a tulajnak:)))

na, hun van a máskor megszokott Indexes-jólbeszólokmindenkinekgondolkodomtávolságotartok" alapállása????

cyber panka 2009.06.19. 15:13:50

basszameg amióta megnyílt egyfolytában terítéken van hogy tesztelni kell, olimpia már kiesett a kegyeinkből, meg ugy nyáron abba a pincébe nincs kedvem lekuksolni. de mostmár nincs menekvés, laza friss olasz kaját, rizottót és tökéletes pizzát ide nekem minden mennyiségben.

Ja akit zavar a tájékoztató szándékkal megírt végösszeg az ne olvasson étteremkritikát. Az lapozza át a Pestiest fizetett étteremajánlóját aztán egye dudára magát 5000Ftból selejtes ipari hulladékokkal.

cyber panka 2009.06.19. 15:23:28

amfiteátrum. előbb tisztázd magadban ezt a "nagyon menő és friss" fogalmat, mielőtt dobálózol vele

Medvee 2009.06.19. 15:27:26

Ezt mostan nem értem.
Hol van ebből az egészből a kiszeltünde?

szily 2009.06.19. 15:34:51

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Hú sajnos nem emlékszem a nevére, a borlap áraihoz képest az olcsóbb eresztésbe tartozott, 4k körüli árral. Nem vagyok semennyire borismerő, könnyű, gyümölcsös bor volt.

szily 2009.06.19. 15:35:47

@Bagarella: Kimaradt a rizottó. És mi az az IGT?

szily 2009.06.19. 15:38:17

@cyber panka: Az 5 ezer forint feletti összegen való rituális hörgés tényleg olyan közösségi játék, mint mondjuk az elsőzés.

balage28 2009.06.19. 15:40:42

Több (3) alkalommal voltam már, de nagyon nem győzött meg a hely. A legjobb talán az utolsó alkalommal evett pizza volt, de ilyent azért még néhány helyen kapni még pesten is.

És ráadásul már Bitter Rosso sem volt...

Részemről hanyagolni fogom a későbbiekben a helyet - túlárazott, és (nekem) nem hozza a várt ízeket, választékot.

nick: 2009.06.19. 15:51:32

il terzio cerchio inkább

na meg persze a zolimpija :-)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.19. 15:52:20

van ennek az étteremnek/pizzázónak köze k.tündéhez?

nick: 2009.06.19. 15:52:34

persze elgépeltem:
-i (terzo lett vonla)

nick: 2009.06.19. 15:53:10

már megint
mind1
abbahgayom

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.06.19. 16:06:32

@cyber panka: az a baj, hogy 28 ezerért is selejtes ipari hulladékot kapsz, csakúgy, mint 5 ezerért. De hidd azt, hogy nem, és akkor boldog vagy. És hülye. Szilyvel meg a többi sznob faszkalappal együtt. (Az is inkább pecázna békében, és megenné, amit fog (na az a nem ipari hulladék!!!), ehelyett ilyen pöcs helyeken bassza a rezet...)

Amúgy 28 ezret kap a szomszéd néni is a postástól, havonta.

GentleSpecter 2009.06.19. 16:07:54

Ha jó pizzát akarsz enni, akkor gyere le Balatonlellére a Favágó Pizzériába! Kedvenc helyem, kedvenc pizzám. Amikor itthon vagyok, minden este ott ülök. Pizzák 550-1500-ig kb.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2009.06.19. 16:11:10

egyszer voltam, nem győzött meg: olyan semmilyen és steril hangulata volt és az ételektől sem voltam elájulva.

sírni meg lehet a 28 ezres számlán, de borokkal egy ilyen étterem ennyi is lehet.

fele ennyi pénzből inkább kistücsök, másfél óra alatt lent vagy :)

ergerberger 2009.06.19. 16:14:11

Ennyiért az evőeszközt elhoztátok legalább, meg a papírgurigát a vécéből?

De még a pincérnő megkúrása is kijön rendes helyen ennyiből...
(nem a kopasz Zsoltra gondolok)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.19. 16:14:14

@efes: ?
egyébkén nem vagyok oda sem az olasz kajákért, sem az álsznob helyekért. tehát valszeg nem

sorozatmania 2009.06.19. 16:18:18

imádnivaló látni, hogy a kajakritikáknál mindig jönnek kikerekedett szemekkel a prolik, akik először tapasztalják, hogy nem minden étterem olcsó és, aki sokat mer fizetni, az rongyember.

plasztikjozsi 2009.06.19. 16:24:27

Az ugye valami drámai, hogy 20 évvel a rendszerváltás után beájulnak a számla összegén, és rögtön azt firtatják, "miből fussa".
Az ilyenek még mindig a szocializmusban élnek, legalábbis a kicsi proliagyuk ott maradt.
És sajnos azok is acsarognak az áron, akik alig éltek '89 előtt.
Van itt dolgunk bőven.

PiszkosFreddy 2009.06.19. 16:24:28

Kedves szily töröld meg a szád és az orrod,nyomokban szar/seggszőr maradványok vannak rajta.4-5.000.forintért nagyobb választékban,
kiadósabb svédasztalszerű bachanáliát rendezhet az ember akár italfogyasztással együtt is.Csakazértsem írom le az étterem nevét(Trófea)ahol még ingyen szülinapi csokitortát is kapsz,ha akarsz a hihetetlen széles,és jó kínálat mellé.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2009.06.19. 16:25:39

@szily: Nyugtass meg, hogy azért céges számlát kértél ;) 5000 felett kötelező.

plasztikjozsi 2009.06.19. 16:29:16

@PiszkosFreddy: Sőt, parizert már lehet kapni akár 300 forint alatt is, egy egész kilót. Majdnem a saját súlyod felét megvehetnéd 28 rugóért.

2009.06.19. 16:31:42

Szerintem a vacsora nem 28 ropiba, hanem ebbe a cikkbe került.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.06.19. 16:33:46

@shitgun: nekem is az a gyanúm. Bár az is elképzelhető, hogy nem is volt vacsora. Milyen már, hogy valaki nem tudja milyen bort iszik?

2009.06.19. 16:34:20

Különben meg Bp legszebb étterme a Donatella's-zal szemben van, a Noir' et Loir, árszínvonal hasonló, de klasszisokkal szebb az enteriőr, egyedül a kurva plazmákat kéne kihajítani.

Kivancsi 2009.06.19. 16:44:03

Brussel Olasz pizzeria semmi cool extra etterem de maximalisan olaszos hangulat.
- olajbogyo
- ragcsa basalikomos vekony rudacska mint a ropi
- egy uveg voros bor
- 2db. pizza (10bol 9pont)
- 2db. fagyi alapu dessert (10bol 6pont)

ARA 46Euro... szoval 50Euro...

dzsenifercsengenimród 2009.06.19. 16:53:29

Na most egy vagy két főre 28 ropi?
Mert ha egy fő, akkor Londomban Michelin csillagos étteremben is van ilyen ócsóé. A mellékel link szerint, Gordon Ramsey nél 330 as fonton számolva 29700 jó magyar pénz egy.
De inkább nézzétek meg.
www.gordonramsay.com/royalhospitalroad/menus/alacarte/

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.06.19. 16:56:01

nem tudom, 100 ojro körüli ár sok ezért.
Olaszban, olasz étteremben (Donatelláéhoz hasonló hely, igaz nem nagy turistaközpontban, hanem kisvárosban) simán megkajált az ember 60 euróért. Ebbe volt előétel, főfogás, esetleg desszert, ásványvíz, bor. (és valamelyik hal/tengeri gyümölcs volt)
ha csak pizzáztunk, akkor 20-25 euro volt.

Tudom, hogy menő fújolni az árakat, de 28 k már lehúzósan sok. szerintem.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.06.19. 16:59:38

ennek ellenére szívesen tesztelném én is a Donatella's Kitchent, csak senki sem akar meghívni.
Saját pénzen meg inkább a Belga sörözőbe megyek :)

fokaorr 2009.06.19. 17:02:22

tenyleg siralmas az osszegen valo csamcsogas

tudjuk, 28e tenyleg sok, es abbol k. sok rantotthus kijon otthonra (nem kell a flancos kaja)
vagy tobb mint 100hamburger a mekiben!
zsir!

PiszkosFreddy 2009.06.19. 17:05:39

@plasztikjozsi: Józsi,ha komolytalankodsz,az nem jó vicc!A súlyom 125 kgm,a matekot intézd.

Senta (törölt) 2009.06.19. 17:14:50

Sose adnék kajáért ennyi pénzt... nem-nem.

scsaba1 2009.06.19. 17:39:19

Szily!

Ez a 28 rongy prolimágnes volt?

PiszkosFreddy 2009.06.19. 17:39:35

plasztikjozsi 2009.06.19. 16:24:27
jozsi ehez a hozzászólásodhoz csak egy idézetet fűznék hozzá Moldova György Beszélő disznójából,amivel a gazda indít a novella elején,nem is írom le,
gondolom ismered,nagyon művelt hozzáértő embernek tűnsz.

Ecsedy Áron 2009.06.19. 17:47:27

Már nem azért, de miért lenne barbárság az átsütés? Még a marhát is átsütik déli országokban, nemhogy a halat. Argentinában a default mindenre a "bien cocido" ami azt jelenti, hogy szenes feketére sütik. Ha angolosan kéred, akkor a közepe rózsaszín lesz. Külön el kell magyarázni, hogy VÉRESEN kéred. Halnál ilyenről nem is hallottam, hogy ne sütnék át a cuccot...

Kopiás Attila Steve 2009.06.19. 17:58:03

Engem nem különösebben zavar, amikor valaki 28k-ért kajál. Én nem engedhetem meg magamnak, amikor megengedhettem volna, akkor sem éreztem, hogy ez lenne a legjobb, amire tudom fordítani a pénzem, de ha más így érzi, ám tegye.
De azért azt is lássuk, hogy a tiltakozás nem annak szól, hogy valaki megteheti. Hanem annak, hogy jellemzően pont azok szokták megtenni, akik jó kapcsolatokkal rendelkezve viszonylag kevéssé megizzadva az elvégzett munkában, reklámozzák mennyire jó is a jelenlegi gazdasági rendszer.
Igen, jó, mondjuk egy 10% szerencsés helyzetben lévőnek. És nem annyira jó a maradéknak, akik jelentős részének konkrétan szar. Sokan azt hitték - hisz ez volt mondva - hogy a rendszerváltás után ha értesz a szakmádhoz, sokat dologzol, akkor boldogulhatsz, meggazdagodhatsz. Ma látjuk, hogy ez bullshit, a meggazdagodás (akár csak egy stabil középosztályos szinten) nem függ össze a szakértelemmel és a szorgalommal. Vannak hozzáértő és szorgalmas emberek, akik meggazdagodnak, mások meg nem. Közben vannak naplopó debilek, akik meggazdagodnak. Ezt elég nehezen viselik azok, akik azt érzik, értenek ahhoz, amit csinálnak, kidolgozzák a belüket és csak annyit szeretnének, hogy normálisan meg tudjanak élni, ehhez képest _kénytelenek_ parizerrel etetni a családot és gőzünk nincs, jövő héten ki tudják-e fizetni a rezsit, vagy repülnek a lakásból. És ezek az emberek nagyon sokan vannak. Konkrétan az ország nagy része. Az Index olvasók nagy része. Lerakni eléjük, hogy 28-ért kajálsz, szíved joga és hajrá, csináld, komolyan. Csak megéri legalább érteni, hogy ez pont olyan, mintha Plastik Józsi a futóblogját egy kerekesszékes emberek által frekventáltan látogatott portálon indította volna. Amolyan "Nincsen kenyerük? Akkor miért nem esznek kalácsot?"... Érzéketlenség és tahóság, bár nyilván nem szándékolt.
És Józsinak védhető az álláspontja: a privát blogjába ír ilyeneket, akinek nem tetszik, ne jöjjön oda. De ez a post az Index főoldalon van, és Szilynél a legtöbb bloghus bloggerrel ellentétben nem áll a "nem ismerem a blogketrecet szerkesztő manust, nem én tehetek róla, hogy kikerültem oda". Index főoldalra azt mondani, hogy "ha nem érdekel, hogy 28-ért kajálok, ne gyere ide", az mondjuk kicsit erős lenne. Szerintem.
De nekem tényleg mindegy, kajáljon ennyiért, akinek ez a fontos, írja meg, ha akarja, szóljon bele, akinek nem tetszik ha egyszer az orra alá lett tolva stb stb. Csak szerintem jó érteni is, miért utálják épp az embert...

Sergeteg 2009.06.19. 17:58:27

A cikket egy az egyben át lehetne másolni a modoros blogba.

plasztikjozsi ne haragudj, én az élettársammal együtt 400.000 forintot keresek nettó. Ez vidéken szerintem nem rossz, nem panaszkodom nagyon jól élünk.
28 ezer forintos vacsoráért sápítozni még ilyen büdzsé mellett sem kispolgári.

Mi is járunk étterembe, fantasztikus sűrű leves, juhtúrós kemencés krumpli és marhaszelet, kávé, sör, üdítő borravalóval 6000 forint.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.06.19. 17:59:18

Én sem igazán vágom, hogy mit fizettetek 28-rongyért. Valahol az embernek célszerű a jövedelméhez képest ütemezni a fogyasztását, (mondjuk persze iq-kérdése, és soxor a magyarok nem erről híresek, láthatjuk ezt a sok bedőlt hitelnél..) úgyhogy szerintem 1xéttermezni ez az összeg kissé sokk. Persze ha a nagyi fizeti a villanyszámlát, gázt, és egyéb esős napokon a csülökpörköltet ala Tóth Gizella módra, akkor rendben van. :)

saracsontos 2009.06.19. 18:10:33

a gasztroblogolás egyik ismérve, hogy még az épp teli hassal pihegő Józsi bá' is megnyalja a szája szélét. minek ír olyan, akinek köze sincs hozzá? nem tudja milyen bort ivott? és még meg is írja? és még ezért fizetést is kap? leszarom mennyiért evett, az mindenkinek a saját dolga. szar a cikk, ennyi.

LShelby 2009.06.19. 18:39:41

Szerintem nem az a gáz hogy 28e volt a vacsora, hanem hogy leírod egy ilyen fórumon, bosszantva azokat akik ezt nem tehetik meg.

eN 2009.06.22. 10:31:40

Na idegyultek az irigy prolik. Nektek talaltak ki a gyrost es a mekit, egeszsegetekre.

KA_Steve ez a demagug duma az LMP vagy sajat?

barbredi 2009.06.23. 09:33:51

28k-t csak italra nem sajnálok.

ken adams 2009.06.24. 17:11:32

csak 2 dolog, ami tipikus:

- ha valaki jót ír valamiről, az csak fizetett hirdetés lehet. elképzelhetetlen, h valami tényleg jó, vala mi tényleg tessen valakinek, érdek nélkül

- a legfontosabb: mibe fájt. és büdösburzsuj, 28ezer sok, miért kell az emberek orra alá dörgölni. hátpedig a cristiano ronaldo is heti 150ezer fontot kap, fájdítják itt a szegény szomszéd manyinéni szívét, inkább ne írjanak összeget. meg vannak 10millió fölötti autók is bőven, pedig az expresszben 50ezerért is hirdetnek ladákat, mire ez a rongyrázás, az is ugyanúgy gurul.

igen, az emberek nagyrészének sok a 28ezer, ennyit nem tud sajnos mindenki elkölteni vacsorára, sőt, az egész havi kosztpénz is kevesebb, DE ne legyen már bűn, ha valaki megteheti (étterembe járni ugyanolyan szórakozás, mint koncertre menni, s az is ma már 2 főre 20ezer). s egy étteremkritikához hozzátartozik az is, h mennyi az annyi.

ken adams 2009.06.24. 17:13:26

@ken adams: ja és hogy valami a cikkről is: mi is gondolkodtunk már a helyen, de nekünk kicsit túl puccosnak tűnt kintről, meg az árfekvés is már a szuperprémiumban, csomó hely van, amit megnéznénk a 10-15/2 fő tartományban. s a jól bevált klassz, patanegra meg m is visszacsábítgat...

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.07.10. 14:59:18

Mi az urammal eddig vagy 5x próbáltunk itt kajálni, sose jött össze, mindig olyan teltház volt. (Jól van na, nem vagyunk azok az eőrelefoglaljukhetekkel típusok, ha megéhezünk, akkor eszünk.) Az ár annyi, amennyi - amennyiért rendelsz, annyit fizetsz. Ezen mit kell rinyálni? Viszont nekem kedvet csinált a helyhez - lehet, hogy legközelebb mégis csak foglalok és elviszem ide azt a jóembert. Polipot nem eszem - de pizzázni sem ide fogok járni.
Az viszont mókás, hogy nincs a helynek weblapja - ez már magában is megér egy postot valamelyik gerillás oldalon. (weblap nélkül is lehet menő éttermet csinálni a XXI. század elején - csak akkor a Szily nem tudja levenni róla a blogjához az étlapot..)

Zombika 2009.07.28. 17:35:28

Most nem értem, az emberek mire vannak kiakadva. Valakik fizettek egy étteremben fejenként 14.000-et, amiből kb. fejenként 4 alkohol volt.
A városban csak én tudok legalább 10 helyet, a hol fejenként egy 10-est el lehet költeni, alkohol fogyasztás nélkül.
És mind a 10 megy, ergo emberek rendszeresen járnak oda enni. Mi legyen? Soha senki ne írjon ezekről? Az a pár tízezer ember, aki havonta 1-2-szer ilyen helyekre jár csak az internet legsötétebb, kihaltabb, titkos zugaiban olvashasson ezekről, az index-re tilos legyen kitenni ezeket?
Ha az ember megkajál egy szaros KFC-ben, akkor otthagy kétezret, ha egy közepes pizzériában, akkor hármat.
Ha egy pár ilyet kihagy, akkor meg lehet néha tenni, hogy egyszer eszik tízért, urambocsá 14-ért.
Az ingatlan.com-ról nem kellene leszedni a 200 millió feletti ingatlanhirdetéseket? Vagy a Mercedes árlistát nem kellene titkosítani, nehogy egyesek érzéseit megsértsék?
Hol legyen a határ?

kiscica79 2009.10.03. 19:41:29

szánalmasak vagytok,
ilyen alapon akkor elmehetünk odáig, hogy ne legyenek fine dining éttermek, mert olyan sok éhező gyerek van Magyarországon és inkább az ő közétkeztetésükre kellene fordítani a pénzt az étterembejáróknak, továbbá a századelőn Gundel hogyan is képzelhette/mert éttermet nyit, amikor annyi (még több) probléma volt az országban.
Azt hiszitek, akinek pénze van azt csak 'feketén' szerezhette, de ha mégsem akkor csak is olyanra költheti és olyan értékben, ami 'elfogadott'.
Nem akarja valaki még folytatni az okos és kevéssé sem populista beírásokat
süti beállítások módosítása