Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha egy meccsen negyvenezren néznék, ahogy újra meg újra elfutok a szélen, kicselezem az emberemet, aztán megint, de a fiúk, mintha térdig homokban törnének előre, még mindig negyven méterre vannak, de az se lenne jobb, ha ott lennének, mert az egyik egy reménytelen mikroközépcsatár, a másik egy nanoközéppályás, körülvéve sudár svédekkel, akkor én is dühös lennék. Ha 3-4 helyett megúsznánk a meccset egy góllal, aztán kapnánk egy ajándék tizenegyest, hogy a meccs vége előtt 2 másodperccel az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk, akkor olyan dühös lennék, mint soha életemben.

Én tökre megértem, ha Dzsudzsák Balázs ki van borulva. Nézni is irtó rossz volt, ami szombaton a Puskás Stadionban történt a svédek ellen, elképzelem, milyen kellemetlen lett volna, ha rohangálnom is kell közben. Ő ráadásul tényleg mindent megtett, ügyes is volt, hajtott is, lelkesítette is a többieket, be is adott, cselezett, és ő csinálta meg a tizenegyest is. (Igaz, a második félidő elején a véletlenül kialakult ziccerét meg csúnyán, és az összes többi megmozdulásához képest ügyetlenül fölélőtte. De ezzel együtt is messze ő volt a legjobb mezőnyjátékos.) Szóval nem furcsa, ha a magyar-svéd után Dzsudzsák Balázs kiakadt.

A Nemzeti Sportnak ezt nyilatkozta, nem a meccs utáni begerjedt állapotban, hanem egy nappal később, legyúrva és lecsutakolva:

„Másfél éves munka eredményét vette el most tőlünk a sors; aki most azt mondja, hogy jogosan kaptunk ki, az nem magyar és hazudik".

Isteni szerencsémre nem én vagyok a Népszava meg az ÉS Páratlan oldala, így nem vagyok kénytelen hervasztó módon kiamagyarkianemmagyarozni. Nem kell végigjátszanom, hogy ha nem magyarok, akkor vajon kicsodák, akik szerint jogosan kaptunk ki, mondjuk antantosok-e. Csak annyit akarok mondani, hogy az úgynevezett magyar futballátok nem egy bosszúálló isten vagy a magyar alakú viaszbabákba tűket szurkáló románok és szlovákok műve, hanem a valóságérzék teljes hiányáé. Ha a magyar válogatott legjobb játékosa ezt a nyilatkozatát egy kicsit is komolyan gondolta, márpedig nyilván véres komolyan, akkor az ijesztőbb, mint egy gyertyával megvilágított arcú Pintér Sándor exbelügyminiszter.
Drága Balázs,

a nem magyarok misztikus okokból mégis nektek drukkoló milliói +  a stadionban szenvedő 40 ezer pechvogel nemhogy azt gondolták, hogy jogosan kaptatok ki, hanem azt, hogy akkora határnagy mázlitok volt, hogy a meccs utolsó negyedórája nem 0-3-ról indult, hogy ahhoz képest a Gera-Tímár-féle utolsó másodperces humorgól semmiség. Az nem kifejezés, hogy jogosan kaptatok ki, az a fantasztikus, hogy mekkora mázlitok volt előtte.

Sokféleképpen lehet persze érteni, hogy egy csapat "jogosan" kap ki. Van ugye az az elképzelés, hogy annak kéne nyernie, aki sokkal több gólhelyzetet dolgoz ki + a meccs jelentős részében a saját tizenhatosáról sem engedi ki az ellefelét. Ebben a primitív megközelítésben, mint föntebb említettem, a svéd győzelem tök jogos volt.

Ha jól sejtem, te arra gondolhattál, hogy úgymond mindent megtettetek, mégis kikaptatok. Sajnos, még ilyen értelemben is bukó volt a csapat, hiszen az első selejtezőn ugyanezek a magyar játékosok, ráadásul idegenben, összehasonlíthatatlanul jobban játszottak Svédország ellen.

Amikor nemrég azt olvastam egy blogon, hogy a Nagykörúton a BMW-dből bunkó módon beszóltál egy biciklistának, azt gondoltam, hogy ez a szélsőséges bringások jól ismert gyűlölködése a nagy autók tulajdonosaival szemben. Most már nem tudom, mit gondoljak, és nem azért, mert azóta jobban hinnék a kétkerekű aktivistáknak.

update: Most látom a nyomtatott Nemzeti Sportban, hogy Dzsudzsák tagadja, hogy ilyet nyilatkozott volna: "Ilyet nem mondtam! Hogyan is jönnék én ahhoz, hogy valakinek a magyarságát megkérdőjelezzem? A kritikák kapcsán annyit mondtam, hogy aki a hozzállásunkat bírálja, az hazudik."

Ha bármi további kiderül a nyilatkozatról, azonnal frissítek. Annak mondjuk semmi értelme sincs, hogy aki a hozállást bírálja, az hazudik. Hogy is lehetne hazugság egy mégannyira igazságtalan kritika?

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr971365381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napi Kérdés 2009.09.07. 2009.09.07. 15:40:35

Mit tegyünk, hogy Piacosék ellen simán nyerjünk vagy simán kikapjunk, de semmi esetre se ilyen agyérgörcs-generáló 94. percben kapott rémálmon múljon a meccs?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinGood 2009.09.07. 14:04:58

Rossz a felvetés. Nem mi kaptunk ki megérdemelten (ez hülyeség) hanem a svédek nyertek megérdemelten (megjegyzem én ezt is vitatom).

Annyit meg had siránkozzunk már, hogy megint pechesek voltunk, vagy inkább megint a svédek voltak mázlisták. Valahogy senki nem mondta, hogy a svédek megérdemelték volna a vereséget az első meccsen, pedig akkor így volt.

koppany 2009.09.07. 14:05:46

Az írásod olvasva arra jutottam, hogy szombaton vonultál a szivárvány alatt!
Lényegtelen, amúgy ma Magyarországon mindenki azt mond amit akar!
Miért akad valaki fel ilyen mondatokon?
Aki magyar az nem foglalkozik az ilyen mondatokkal,(mert ő akkor is magyar) vagy ha mégis az tényleg nem magyar!
Szurkolni kellene nem szítani az embereket Szilvya

Bekend 2009.09.07. 14:08:19

"a meccs vége előtt 2 másodperccel az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk" -> ez pont akkora ökörség, amit írtál, mint a dzsudzsi nyilatkozata. Meg akarta nyerni a meccset, bazdmeg! Csakhúzzukkiszily....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 14:10:30

@lxrose: "A focin kívűl van még olyan, hogy a játékvezető dönti el, mikor van vége a meccsnek?"
van még olyanabb is. tornában meg műkorcsolyában a pontozó dönti el, ki volt a legjobb... ;-)

RobinGood 2009.09.07. 14:12:26

Amúgy meg nem értem mi a francnak kell ezen lovagolni. Dzsudzsák csalódott, mert tényleg mindent megtettek a győzelemért. Mindannyian. Nyílván nem szívesen olvassa, hogy megérdemeltük a vereséget, mert ez nem is igaz. Nem tud olyan választékosan fogalmazni, hogy az pontosan visszatükrözze azt amit érez, ráadásul az újságírók többsége meg nem tud olyan választékosan értelmezni, hogy képesek legyenek az igazat írni.

De ha ezt is mondta... szíve joga... azt mond amit akar. Minek ezt ennyire felfújni?

bendix 2009.09.07. 14:14:37

@RobinGood: Szíve joga. De akkor ne tagadja le másnap...

Artie 2009.09.07. 14:15:37

@vidi-master: Kisodródás előtt kellett volna ellőni...

@lxrose: A lesszabály nélkül érdekes játék lenne a foci. Pont olyan, mint a kézilabda.

@Muad\\\'Dib: És Sanyi mennyit játszik mostanában Augsburgban? 70. perc körül megy be a Szabics helyett... És ugye azon nem nyitunk vitát, hogy a német vagy az angol másodosztály jobb?

Timberke 2009.09.07. 14:16:24

@Manyizga: vehettél volna belőle parókákat, mert a 92. percre tuti nem marad hajad! :-D

RobinGood 2009.09.07. 14:18:21

@0xFF: ez nagyon igaz
Máskor az a baj, hogy nem hajtanak, hanem alibiznek, most mennek hajtanak mint az őrültek kapnak egy peches gólt és akkor meg az a baj, hogy nem alibizték le az utolsó 15 percet??? Gera nem jól döntött, de döntött. A taktika valamiért az volt, hogy be kell ívelni (hogy ez jó vagy rossz az más kérdés) Látta, hogy ott van 4-5 társ, beadta. Utólag én is könnyen mondom, hogy miértnem csinált egy visszacselt, rúgta el ballal a p.icsába aztán lefújja a meccset a bíró. De pontosan tudom miért nem tette, mert nyerni akart.

nmmmmm 2009.09.07. 14:19:15

"...az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk..." - ezzel nem értek egyet. Gera (mert másra nem gondolhatsz) győzni akart, nem fölé bikázni, nem megelégedni az iksszel; teljesen igaza volt akkor, amikor az általa leginkább góllal kecsegtető megoldást választotta. Nem sikerült, istenem; ha már valami amatőrség, akkor inkább szegény Timár mozdulatsora az, előrelépni hármat és elugrani a labda alatt. Dzsudzsákot meg sosem az eszéért szerettem, én nehezen tudok olyan nyilatkozatát elképzelni, amin meglepődnék.

RobinGood 2009.09.07. 14:19:31

@bendix: vagy ne írjon hazugságot az újságíró

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.07. 14:20:21

"Ilyet nem mondtam!"

Valaki mondja már el ennek a szerencsétlennek, hogy az a nagy böhöm gép, amit az egyik vele szemben levő ember tart, az egy kibaszott kamera. Megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy rögzíti, h mit mondasz. :/

carlo74 2009.09.07. 14:20:36

köszönöm ezt a cikket. már a tököm kivolt a sok magyarázó baromtól. szarul játszottunk, gyáván, és szerencsénk sem volt. a lelkesedésünk meg elfogyott 3 perc után.

Artie 2009.09.07. 14:20:46

@RobinGood: azért az, hogy megyek előre, vagy meg akarom tartani az egy pontot, abszolút helyzetfüggő! Nem 20 másodperccel a vége előtt kellett volna megpróbálni megnyerni a meccset, különösen nem neki, aki 92 perc alatt egyszer nem nyúlt értelmesen a labdához. Onnan már igenis alibizni kellett volna, főleg tudva, hogy nekünk az iksz is jó, és tudva, hogy a portugálok is ikszre állnak (mert tudták, ezt Babos mondta).

miskagyerek 2009.09.07. 14:21:42

Szerintem szurkoljunk a Luzitánok ellen is hasonlóan lelkesen.
Tényleg szarabbak voltunk a svédeknél, akik szintén nem magas szintű sportot mutattak be. Kikecmeregni a pöcegödörből csak ilyen vért pisáló meccsek útján lehet. Akkor jönnek nagy ellenfelek, egyből megy a sok néző, ordít feszt , amitől még jobban kapar a magyar focista. Jobban nem fog szaladni, bőrözni, de döglik a pályán és a mögötte álló sorban ösztönözni fogja a fiatalokat arra, hogy rendesen megtanulják ezt a gyönyörű sportot. Előbb-utóbb csak lesz valami fazonunk megint. (Dánok, belgák, görögök, törökök honnan jöttek?)Jó lenne, ha nem kellene újabb négy évet vérni a csodára.

Az mulatságos, hogy erre is turult akarunk varrni. A meccs után még taknyát emésztő focista nyilatkozata egyrészt nem mérvadó, másrészt túl magas labda a tévé előtt ropizó-söröző zsurnalisztikának. Lassan hozzájuk is szóvivőt kell fogadni, nehogy olyat találjanak mondani, ami valamilyen kisebbség, vagy többség hiperérzékenységét sérti.

A kommentelőnek, aki a kicsi emberek miatt kritizálta a csapatot: Deco, Bojan, Messi ? A centi, meg a kiló hiánytól focizni még lehetne. A ménes fedezésére alkalmas hátvédünk ugyanúgy részese volt ennek a vereségnek, mint hirtelenalacsony, meg cingár embereink, meg a mágus, ugye, akinek a gólvonalra kellett volna parancsolni még a masszőrt is, ha egy kis realitásérzék szorul beléje, és nem népmesei hősökként akarja elvágatni velük a sárkány nyakát. Az t.i. most jelképesen igen magason volt nekünk, és amíg a nyaka alatt hadonásztunk, beszellentett minket a kapuba.
Hajrá fiúk, verjétek el a portugálokat!

wolves84lb 2009.09.07. 14:23:09

Tudod, ha bemegy a két kapufa, vagy csak az egyik, és még mellé egy a 3-4 nagyobb svéd helyzetből, a kutya nem szólna...kikaptunk, és kész. De ÍGY??????? És erre te azt mondod, ÍGY kikapni JOGOS volt? Baszki, az ilyenek miatt utálok néha magyarnak lenni.....

Ezt az érzést nem érdemelték meg sem az aranylábú gyerekek, sem a helyszínen lévők, sem az otthonülő milliók...

Félek, a portugálok ellen már remegni fognak a lábak...pedig most mehetnének ki (akár 3 csatárral is) úgy, hogy minden mindegy...mindegy, hogy 1-0-ra kapunk ki, vagy 8-2-re...én támadnék, ahogy lehet...max kikapunk.

Bekend 2009.09.07. 14:25:27

@RobinGood Arról nem is beszélve, aszem a magyar-szlovák férfi vb kézimeccsen volt, hogy Iváncsik kapufát lőtt, a kontrából egyenlítettek a tótok... na az is mit kapott fórumon... BASSZÁTOK MEG, VÉGRE NYERNI AKAR EGY MAGYAR KÉZILABDÁZÓ, ERRE SZÉTSZEDTÉK A FÓRUMOZÓK!!! Meg a győri ifista kézis lányokat az ejtett hétméteresek után...
Nem az a bajotok, hogy Gera beívelte, hogy a tini győri csaj ejtette a hetest, hogy Iváncsik kapufára lőtte a ziccerben a labdát... az, hogy nem nyertünk... nektek mindegy, hogy 0-3, vagy 1-2... ne kenjünk már mindent arra az emberre, aki odaáll, és el meri dobni... igen, lőni kellett volna... de ilyet ne mondjunk már, hogy ki kellett volna lőni a nézőtérre... akkor inkább a beadás!!! ÉBRESZTŐ, ITT A SZURKOLÓKKAL VAN A BAJ!

bendix 2009.09.07. 14:27:46

@RobinGood: Sajnos a videó az kegyetlenül szembesít...))

Bekend 2009.09.07. 14:28:25

@Artie: az ilyen okoskodó mentalitást hogy utálom, miért, nem mindegy, hogy a 80-ik percben, vagy a 91-ikben szerezzük meg a vezetést? ja, hogy a 91-ikben már nem lehet kiegyenlíteni? Ha belövi, akkor meg isten! Utólag mindenki okosabb, de ezért sportoló ő, mert megérezte a lehetőséget, a hangulatot, és nyerni akart... és ezért írsz te ide a fórumra munkaidőben, na melyik a nagyobb kihívás?:)

wolves84lb 2009.09.07. 14:31:01

És akik amiatt sírnak, hogy a svédek irányítottak...és akkor mi van? A Loki ellen a bolgárok majd 70%-ban birtokolták a lasztit...és? Sima 2-0 nyuszi lett ide...vagy akkor a Loki sem érdemelte meg a továbbjutást?????

És igenis, tessék szurkolni a portugálok ellen is...ha megfogjuk őket valahogyan (szar napot mindki foghat ki, akár még ellenünk is), újra éles a szitu.

2009.09.07. 14:32:00

Dzsudzsák nem tudhatta, hogy a hogy a polkorretségbe egyre jobban belehülyülő idióták fennakadnak egy ilyen mondaton.

carlo74 2009.09.07. 14:32:09

@yafet: a bal tökömben fogadok, hogy nem így lesz. bár én is ezt szeretném.

Bekend 2009.09.07. 14:33:18

Inkább arról kéne beszélni, hogy miért ívelgettünk egy félidőn át. Qman nem hülye, szerintem azzal küldte be a csapatot, hogy picik vagytok és gyorsak, fussátok le őket. Csak ez óriási volt a veszélyt jelentett a szögleteknél, hogy nincs elég magas ember, másrészt úgy ívelgettünk, mintha Kollerek és Janckerek játszanának elöl. Félidőben tuti lebaszás volt az öltőzőben...

pókfoci 2009.09.07. 14:33:36

nem konkrétan ezzel az írással van bajom, csak a kilencvenvalahányadik már a témában és én meg pont most gondoltam arra , hogy írok.
Szóval, ha ezt nyilatkozta, ha nem, akkor is tök felesleges és hangulatkeltőek ezek az írások, mondhatni hatásvadászok.
Ennyi.

morpho 2009.09.07. 14:34:11

A saját honlapján is fent van, mikor ezt mondja.Hogy lehet ekkora idióta??
www.dzsudzsak.hu/hirek/82

2009.09.07. 14:34:30

@Artie: Hogy érted, hogy érdekes lenne? (Sok embernek persze most is az.)

RobinGood 2009.09.07. 14:40:31

@bendix: az más :-) lehet, hogy a videó is kamu :-) az újságírókból mindent kinézek :-)

De ez nem változtat azon, hogy szerintem felesleges ezt így felfújni.

uttoro 2009.09.07. 14:41:36

Én utoljára egy Magyarország - Bolívia 6:0 Nyíl, Törő...stb. meccsen voltam kint. talán van, aki emlékszik. Azóta nem izgatom magam - miért pont a foci legyen világszínvonalú?

Timberke 2009.09.07. 14:43:26

@0xFF: gyorsak, meg fussátok le őket? Hát én ilyeneket nem láttam...

Hypofx 2009.09.07. 14:43:28

@winerprince: Tor es a foci eleg messze van, ut vag rug erolkodik de lofaszt se er, be nemr aknam a valogatotba a tobbivel egyutt.

Izet 2009.09.07. 14:45:38

Nem vagyok focidrukker naggyából '78 óta..de betiltanám a magyar válogatottat addig amíg nincs min. 12 db. magyar játékos aki(ami)(kizárólag angol-német-spanyol-olasz-stb) bajnokságban nem kezdő játékos...(küönben sömmi értelme az egésznek) Gera egy fasz. Nem ívelek a meccs vége előtt 30 sec-cel, ráküldöm, oszt vagy vége, vagy van ideje a másik 10 marhának visszafutni)Ja és a 160 cm-es Husztit nem éknek küldöm a 200 cm-es svédek közé.. (Kisvakondként többre ment vó'na a fő'd alatt)

zoli29 2009.09.07. 14:51:21

B..meg, ezek az intelligens hosszászólások, hogy "betiltanám a magyar válogatottat addig amíg nincs min. 12 db. magyar játékos aki(ami)(kizárólag angol-német-spanyol-olasz-stb) bajnokságban nem kezdő játékos"

Ezt saját kútfőből veszed, vagy valakitől hallottad??

Bekend 2009.09.07. 14:53:20

@Timberke: hát ez a bajom nekem is :(. pedig ez volt a taktika meglátásom szerint, csak a gyerekek nekiálltak ívelgetni a toronymagas Huszti irányába ahelyett, hogy a földön játszottak volna;)

a nagy levin 2009.09.07. 14:57:19

1. szo szerint ezt mondta
2. nem az a rossz ebben, hogy a magyar valogatott 1 helyett 0 pontot kap, hanem az, hogy a svedek igy siman odaernek majd a 2. helyre...
3. ez jot tehet a portugalok ellen. ha "nagy" csapatok ellen nem tudunk gyozni (mindegy milyen uruggyel), akkor ugysem erdemelnenk meg,hogy kijussunk. legalabb 6 pont kell a lehetseges 9 bol...

VADER-1 2009.09.07. 14:58:02

A negyvenedik perc táján barátom sms-t küldött: "Puskás kellett volna ehhez a melóhoz, baszd meg..."

Ennyi.

RobinGood 2009.09.07. 14:59:04

@Izet: az látszik, hogy nem vagy "focidrukker"

Timberke 2009.09.07. 15:00:12

@0xFF: lehet, hogy ez volt a taktika, bár szerintem laposan vagy nem laposan, egyszerűen nem elég gyorsak. Sajnos.

robinzone 2009.09.07. 15:04:02

"a valóságérzék teljes hiánya" - valóban erről van szó. Élén az edzővel, akinek a kezdőkörbe rohanva kellett volna ordítania, hogy eszetekbe ne jusson támadni 1-1 után!!! amikor zlatannak a hátáról is befelé pattan a labda... ilyenkor tényleg csak azt mantrázza az ember: "nincs ezeknek agyuk"
szörnyen kiábrándító ez a felelőtlenség

RobinGood 2009.09.07. 15:04:03

@VADER-1: vagy inkább Sárosi vagy Zsengellér esetleg Titkos

Hagyjuk már ezt a baromság

Hány Éves 2009.09.07. 15:04:36

Sajnos a csütörtöki kérdéssel ("Ha Ibra nem játszik ellenünk hétvégén, akkor csak simán nyerünk, vagy a nullszögből, utolsó utáni-utáni-utáni percben kapott gólt is megússzuk?" hanyeves.blog.hu/tags/foci) vészmadár lettem. Meg önbeteljesítő jóslat. És dühös...mérhetetlenül...

robinzone 2009.09.07. 15:05:00

a portugál meccs sima 2-es.

RobinGood 2009.09.07. 15:05:50

@robinzone: ez jó 10-15 kommentnként le lehet írni ugyanazt, mert mindig jön valaki aki nem olvassa el a többi kommentet :-)

a nagy levin 2009.09.07. 15:09:45

a joslatom egyebkent az, jogy a portugalok ellenunk be fogjak loni azt a sok helyzetet, amit masok ellen kihagytak. Alig volt olyan meccsuk,amikor nem jatszottak jobban, mint az ellenfel. ellenunk is sok helyzetet ki fognak alakitani (tevedes ne essek, ez tortenne szinte minden kozepes vagy akar jo erossegu csapat ellen), kerdes, kihasznaljak-e es hogy milyen napot fog ki a vedelmuk...

Timberke 2009.09.07. 15:12:31

széljegyzetnek: (Fárasztó ez a magyarozás dolog. Nem érdekel ki, mikor, hol mit mond. Van egy csodálatos törvényünk, ami minden részletre kiterjedően meghatározza, ki a magyar(állampolgár). Én ehhez tartom magam. Indulatból vagy meggyőződésből bárki, bármit, bárhol mondhat, kit érdekel? Letagadja, beismeri, magyarázza? Lesz**om!)Elnézést az alpári szóért a végén.

VADER-1 2009.09.07. 15:18:17

@RobinGood:
(Ponyvaregényt bírod?)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.07. 15:24:03

@a nagy levin: Amikor a múltkor játszottunk velük, nem voltak meggyőzőek. Pedig akkor se volt rossz csapatuk.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 15:30:05

Nos, igen, azt már Jeromos bácsi is megmondta, csak laposan, szépen a fű alatt, kérném alássan.

Ha valaki megkérdezné, azt mondanám, hogy én csak két játékos miatt szeretem a jelenkori válogatott meccseit megnézni. Torghellino állhatatos robotolása (csíp, harap, könyököl, aláírást gyűjt, tiltakozógyűlést szervez stb.)valóban példának állítandó, bele se merek gondolni, milyen magasságokba tudna emelkedni ez a fiú, ha egyszer futballozni is megtanulna. És persze Juhász Roland, ő az egyetlen futballistánk, aki jó eséllyel pályázhat a nemzetközi átlagklasszis titulusára.

A magam részéről Gerzsontól egy olyan megoldást láttam volna adott helyzetben a legszívesebben, ami a szögletzászló környékén való labdahuzogatásban merült volna ki. Legyünk őszinték, Dzsuzsák nyilatkozata el sem hangzik, ha a derék vikingek berámolják azt a három-négy gólt, amire vastagon rászolgáltak volna.

Zombika 2009.09.07. 15:31:23

Nem arról szól ez itt, hogy kikaptunk, vagy nem kaptunk, hogy hajtottak a srácok, vagy nem.
Az a szomorú inkább, hogy az ilyen kis takonyhuszárok veszik maguknak a bátorságot, hogy megmondják, hogy ki a magyar és ki nem. Láttam a meccset, nem voltunk jók. A svédek se, de kicsit kevésbé voltak szarok. Ez tény.
Erre jön egy ilyen paprikajancsi, és azt mondja, hogy aki nem nyalja a seggüket a semmiért, az nem magyar? Hát hogy?
Az a baj, hogy ebben az országban kezd elharapózni, hogy jött-ment senkiháziak simán kitagadnak másokat a nemzetből, ha annak más a véleménye mint nekik. Erről kellene kurva gyorsan leszokni, mert ez nagyon ijesztő.

Timberke 2009.09.07. 15:38:43

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Torgellino.. :-DDDDDDDDDD Mondtam is otthon:"...Muttikám, semmi pánik, Sanyi beállt, kétszer tuti belebolik a labdába, oszt az onnan a kapuba, úgyhogy nyerünk...". Muszáj volt ilyenekkel szórakoznom idegesség ellen. :-) (Hú de hosszú neved van!)

Timberke 2009.09.07. 15:39:39

@Zombika: Szerintem meg az ilyen nyilatkozatokat komolyan venni, az a rémisztő.

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:43:12

Annak idején kisorsolták a csoportot, ebből Mo. a negyedik legjobb volt.

És most a negyedik lesz.

Közben annyi történt, hogy a sorsolás - nem is volt sorsolás... - kifürkészhetetlen(?) szeszélye folytána dolgok úgy alakultak, hogy négy fordulóval a vége előtt másodikak voltunk, erre - nagyon helyesen - jött a marketing. Annyi a különbség, hogy most 42 ezren látták a helyszínen, hogy jobbak a svédek, ezt kiegyensúlyozott sorsolás esetén 9 000 ember látta volna.

Magától értetődően végig a magyar vállogatottnak szurkolok, ez akkor is így lesz, ha hatodikok leszünk. Ahogyan a körmöm eltöröm izgalmamban, ha a nem túl tehetséges, de "azénlányom" hatodik a kerületi futóversenyen. A reális értékelés azért igen fontos, nekünk sportbarátoknak, hogy az RTL-klub mit csinál egy sporteseményből - helyesen - az más kérdés.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 15:45:44

Aki azt mondja 1-1-nél támadni, arról is meg van a véleményem, na az tipikus.

Kockázat nélkül nincs nagy nyereség. Ha kockáztatunk és bejött volna, akkor meg ők lennének az istenek.

Ne játsszunk már 1-1-re vazzeg, igenis akarjanak a fiúk nyerni az utolsó percben is.

Nem jött be, ennyi, de ne alibizzenek.

Artie 2009.09.07. 15:47:12

@0xFF: Hm... Én már a beívelés pillanatában azt mondtam, hogy ez ökörség volt, pedig akkor még nem is volt Elmnél a labda. Nehogy megmagyarázzátok itt, hogy jól csinálta! Nem csinálta jól, egy rutinos játékos igenis nézi az órát, a helyzetet.

Iváncsik, a győri lányok helyzete meg teljesen más tészta! A BL-döntőben nyerni akartak, mert ott vagy győzöl, vagy veszítesz. Itt viszont olyan állás volt, ami nekünk _jó_ volt. Akkor meg minek?... Még Koeman is percekig azt mutogatta, hogy húzódjunk vissza!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 15:47:54

Elírtam, azzal van bajom, aki azt mondja, hogy 1-1-nél NEM támadni...

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:49:45

@wzoli:
Más 1-1-nél győzelemre játszani akkor, ha mi vagyunk a jobbak, és más, ha isteni szerencsével egyenlítünk. Más a 60. percben rohamozni agyatlanul és más a 94-ben.
Volt 90 perc a kockáztatásra, nem az utolsó pillanatban kellett volna megmutatni.

Artie 2009.09.07. 15:50:13

@lxrose: Mert akkor az már nem foci lenne. Ugyanúgy lennének támadások meg védekezések, mint kézilabdában, mert mindenki vagy itt lenne, vagy ott, egész egyszerűen nem lenne középpálya. Elől maradhatnának a csatárok, őket nem lehetne egyedül hagyni... Értelmetlen lenne.

@wzoli: 20 másodperccel a vége előtt ne támadjunk ki, ne akkor akarjunk nyerni, mikor előtte 80 percen keresztül nem ment, ne válasszunk olyan megoldást, ami előtte 15-ször nem jött be, és tartsuk be a legalapabb alapszabályt, amit egy nyolcéves gyerekbe is belevernek: ne válasszunk olyan megoldást, amiből az ellenfél lekontrázhat minket...

Közben megnéztem a 11-est is. Na, az minden volt, csak 11-es nem.

Artie 2009.09.07. 15:51:04

@füredi: Látom, azért van itt, aki érti, mi a baj ezzel a támadással.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 15:51:24

@Timberke: Hasonló gondolatokkal borogattam elfásult agyamat az első félidő végén magam is. Mert Sanyika a Jóisten különös kegyelménél fogva valahogy mégis a kapu elé tud kerülni, és onnan még mindig van esély, hogy egy kicsavart végtagról a kapuba hulljon a labda.

Timberke 2009.09.07. 15:54:02

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Milyen kár, hogy nem jött előbb! :-( Le a kapitánnyal!!! :-D

Zombika 2009.09.07. 15:57:05

@Timberke:
Tudom, nem gondolta komolyan, meg nem is úgy értette, stb.
Maga a jelenség rémisztő, hogy már rutinból teszik, ha nem figyel oda, kiesik a száján.
Nem ezzel a kissráccal van a bajom, pont leszarom, hogy mit mond, hanem a tendeciával. Hogy egyeseknek fel sem tűnik, mások meg azt mondják, hogy túl van lihegve.
Ha nem lenne ez a hozzáállás általános az országban, akkor ez a kis focista sem mondaná "véletlenül".
Így érthető?

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:59:30

Az első félidőben többször támadtunk úgy, hogy csak a Szélesi maradt hátul.
Oké, hazai pálya, nyerni kell.
A 94. percben hol volt Gyepes? Megnéztem másnap a Sport1-en, nézzétek meg ti is, 20 másodperccel a gól előtt nálunk a labda hátul, és mindenki hátul van. A védelem hová ment? Nem vb-döntő 94. perc 0-1, ahol a kapus is megy fejelni. Hanem egy meccs egy nálunk jobb csapat ellen mázlis egyenlítéssel, úgy, hogy a csoportban tartjuk a pontelőnyt. Agymunka innen. Lehet támadni, de nem úgy, hogy egy ember marad hátul, támadni egy csomóféleképpen lehet, de nem így.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:06:29

@füredi:
Egy l a válogatott, szégyellm magam.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:08:59

@lxrose:
Rögbi ilyen még tehát a leginkább fociszerű játék.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:09:13

@Zombika: Sietve szögezném le, hogy pontosan értem, mire céloztál. De. Ebben a honban ez a tendencia a kiegyezés idején szökkent szárba, és azóta gyomként fonja körbe derék polgártásaink hazánkért egyként dobbanó szívét. Én akkor döbbentem volna meg, ha Balázs azt találja mondani, hogy "aki szerint nem érdemeltünk döntetlent, az idegenszívű, a nemzetközi finánctőke elvtelen kiszolgálója, és eljön az idő, amikor a stoplis cipőmmel a Dunába rugdosom őket mind egy szálig".

Csak annyit kérek, hogy próbáljunk minden a helyén kezelni.

Timberke 2009.09.07. 16:12:39

@Zombika: Bekerült a köznyelvbe, mint valami szólás-mondás, erre gondolsz. Értem én, de akkor válik valami ilyenné, ha túl sokan vannak mindkét oldalon, akik komolyan veszik és éjjel-nappal ezen vitatkoznak, ráadásul a Dzsudzsákénál lényegesen nyugodtabb állapotban. Nálunk ez már megtörtént, nem lehet visszacsinálni. Maximum elkopik egyszer, amikor már nem lesz használható eszköz egyesek kezében.És majd 100 év múlva bekerül a Magyar szólástárba.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.09.07. 16:14:16

Engem nem aggaszt, ha kikapunk bárkitől is. Ez van, itt tartunk.
Az a felháborító, ha mindezt "sorssal" és "balszerencsével" és "ellenünk fújt a szél"-lel magyarázzák.
Hányok ettől az önigazoló, mindenki-hibás-csak-én-nem hozzáállástól.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:14:56

@lxrose:
Azért van egyébként ilyen időmérés, mert akkpra a pálya, hogy lehetetlenség megállítani az időt. Kézilabdában ha megállítod az időt, akkor utána pont onnan lehet folytatni, a védők állnak a vonalukon, a támadok meg velük szemben. De fociban egy időmegállítás alatt a védő 60 métert fut előre. Ha pedig nincs időmegállítás, akkor pontos idő sem lehet. Már csak azért sem, mert kézilabdában van 50 gól, kapsz egyet semmi baj. A fociban meg van 1-2 gól, őrült jelentősége van minden szituációnak.

Les meg azért van, mert különben C. Ronaldó az 5-ösön vakarná a tökét.

Timberke 2009.09.07. 16:15:21

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Ma is tanultam valami újat. Köszönöm. :-)

Timberke 2009.09.07. 16:16:20

@füredi: Ezen és a ripacskodáson kívül máshoz nem is nagyon ért!

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:18:36

Dzsudzsák el volt keseredve, meg 22 évesként, külhonban élve éppen a "bántjákamagyartanemmagyarok" korszakban van, ki fogja nőni, nem kell ezért basztatni.

Ő már román meccs után is fel volt dúlva, érthető, ő fut most a legjobban, neki a legszarabb ez az egész.

Timberke 2009.09.07. 16:18:47

@füredi: Istenem, rég nevettem ekkorát!

Timberke 2009.09.07. 16:21:14

@füredi: Hát a Ronaldo vakarózásán! Vizuális agyam van! :-)

Zombika 2009.09.07. 16:22:26

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation, Timberke:
Remélem igazatok lesz.
Csak az a bajom, hogy az ország nem kis részének ez a gyerek (is) példakép, és amit mond, az szentírás. De még ha nem is, akkor is tagadhatatlanul véleményformáló karakter.
Az meg milyen, hogy nem elnézést kér a meggondolatlan és buta fogalmazásért, hanem kerek perec letagadja, pedig ott van a videó a honlapján?
Á, mindegy.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:22:31

@Timberke: Megjegyzem lesszabállyal is ezt csinálja, csak nézd meg szerdán.
Nem bánom, ha kikapunk, de ha valaki arcba rúgná C-t arra pénzt is áldoznék...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:23:12

@Artie:
szerintem pont akkor tudunk nyerni, ha az utolsó percben szerzünk vezetést, ha előbb, ugyanis kiegyenlítenek!

Timberke 2009.09.07. 16:24:06

@füredi: csak javítana a negédes ábrázatán egy hegecske! :-)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:24:16

@Artie:
Bírom az ilyen okos barmokat, akkor nézd meg újra. Pl. mennyi köze volt a svédnek a labdához, pl. milyen messze állt a bíró!
Menj bírónak azt verjenek agyon!

Timberke 2009.09.07. 16:25:20

@wzoli: a tapasztalatok azt mutatják, hogy még ez sem életbiztosítás. :-)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:25:42

@füredi:
az mért baj ha C az ötösön vakarja a tökét?
Há vakarja.
60 méter legalább 7-8 mp., addig 7-8-szor fújnak a sípba

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:26:26

@Timberke:
így van, de egy erősebb ellen okosabb lenne...
de mondom kockáztatni kell
az ilyen okosak meg a seggét kinyalnák a játékosnak, ha mi szerzünk gólt a 94.-ben

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:27:44

Az a baj, hogy már megint nem tudok vitatkozni önökkel, uraim. Céronáldóról magam is elég sarkos véleménnyel rendelkezem.

Timberke 2009.09.07. 16:28:11

@wzoli: Ha mást nem csinál egész meccsen, felőlem...

Timberke 2009.09.07. 16:28:50

@wzoli: legfeljebb kipirosodik neki! He-he!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:29:09

@Timberke:
há ugye amíg ő vakarja, addig tizen támadnak 9 ellen az azeriek (mért pont ők??)

Timberke 2009.09.07. 16:29:31

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Uraim? Álljon meg a menet...

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:32:22

@Timberke: Egy kis modorosság azért a neten is belefér, remélem :-)

Sajnos most mennem kell, köszönöm a kellemes perceket, és a magvas hozzászólásokat. Zombikától pedig azt kérem, hogy nyugodjon meg, ennyit tényleg nem ér az egész.

Timberke 2009.09.07. 16:36:05

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Akkor Uraim és Kisasszony, ha kérhetem! :-)

zauberpferde (törölt) 2009.09.07. 16:41:39

update: Most látom a nyomtatott Nemzeti Sportban, hogy Dzsudzsák tagadja, hogy ilyet nyilatkozott volna: "Ilyet nem mondtam! Hogyan is jönnék én ahhoz, hogy valakinek a magyarságát megkérdőjelezzem? A kritikák kapcsán annyit mondtam, hogy aki a hozzállásunkat bírálja, az hazudik."

Szilynek igaza van.
Dzsudzsák két napon belül, kétszer szólalt meg, mindkét alkalommal hülyeséget beszélt. Lehet, hogy nem is tudja miket mond? Akkor viszont előbb néhány leckét kellene vennie magyarból, mielőtt jártatja a száját, a nyírlugosi 22 éves.
Jó, tudom nem az Magyar Nyelv Értelemező szótárával a kezében jár edzésre, de azért valaki mégiscsak szólhatna a srácnak. A szövetségi kapitány nem ért magyarul, ezért nem teheti meg, bár jobb helyeken a kapitány dolga. Talán Kisteleki úr eligazíthatná, mielőtt végképp elszalad vele a ló.

t.o.d. 2009.09.07. 17:03:19

Úgyis kimoderáltok, ha nem tetszik, de az a helyzet, hogy a küzdeni tudást kellene megtanulni díjazni, hogy hajtottunk, pedig erősen különbözött a két csapat kvalitásokban. És majdnem meglett. A tizenegyes olyan szitu volt, hogy ha kívül van a 16-oson, tuti lefújják, akkor miért lenne baj, ha hazai pályán 40 ezer ember előtt megadják?

Tele voltunk/vagyunk sérülttel, ugyanakkor egyébként sem sok a megfelelő képességű futballistánk. Az, hogy a vége előtt 3 fordulóval még pótselejtezős helyen vagyunk, az akkor is nagy szó lenne, ha nem a svédek és a portugálok lennének mögöttünk.

Szóval szily monnyon le. Suszter a kaptafához. Ostoba.

Maab 2009.09.07. 17:05:56

Szerintem - focitól függetlenül - ilyeneket az mond, aki a felelősségnek a legcsekélyebb mértékét sem viseli olyanért, amiben részt vett. (És kár, hogy pont ő, aki még mutatott is valamit a meccsen.) Az ilyen dumákhoz pedig kezdjünk el hozzászokni (vagy már el is kezdtünk), mert már annyi ilyen van és lesz.
Szerintem meg, ami rossz az rossz, magyar, vagy zulukaffer.

Parasite 2009.09.07. 17:07:04

www.dzsudzsak.hu/hirek/82 2:16, ennyi. dzsudzsák, dzsudzsák, ne legyél ennyire ékes példája szakmád sztereotípiájának! legalább arra emlékeznél mit mondasz :D

pitaa 2009.09.07. 17:24:51

gusztustalan, hogy ebből az elszólásból ekkora ügyet csinálnak páran... felzaklatott állapotban mindenki mond hülyeségeket, nem hiszem, hogy ebbe ennyi mindent bele kellene magyarázni. sok sikert a csapatnak a portugálok ellen!

zauberpferde (törölt) 2009.09.07. 17:55:08

@pitaa:
A padlóra vizelni a gusztustalan...

Valakit emlékeztetni arra, hogy profi labdarúgónak nem csak a pályán kell teljesítenie, hanem pályán kívül is profiként kell megnyilatkoznia, az normális dolog.
Egyébként szavaidból azt veszem ki, te is úgy ítéled meg, hogy Dzudzsák Balázs hülyeségeket mondott.
Nem kell ebbe semmit belemagyarázni, a szavak magukért beszélnek. Viszont elbagatellizálni sem érdemes, jó ha időben kap egy sárga lapot. Szövegért a pályán is kijár a büntetés, ha jól ismerem a szabályokat.

Parasite 2009.09.07. 18:02:59

@pitaa: és te még sosem érezted a késztetést hogy szájon vágj valakit, mert fezaklatott állapotában mondott neked egy "hülyeséget"? csak kérdezem. mondjuk dzsudzsákot sem az eszéért kell szeretne, mert nincs neki, de legalább a pályán csinált volna valamit és úgy járna a szája.

vidi-master 2009.09.07. 18:11:02

@Artie: ha visszaemlékszel a támadásra, Gera 3 (!!!) ütemmel előbb is kaphatta volna a labdát, amikor még a védő messzebb volt, Gera gyorsabban futott (nagyobb lendülettel), és ziccerbe tologathatta volna a labdát. ezzel az erővel ő a hibás és nem Gera. én ezt mondom, csak butaság és hozzá nem értés Gerát hibáztatni.

vidi-master 2009.09.07. 18:12:16

@vidi-master: javítás: én NEM ezt mondom
süti beállítások módosítása