Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha egy meccsen negyvenezren néznék, ahogy újra meg újra elfutok a szélen, kicselezem az emberemet, aztán megint, de a fiúk, mintha térdig homokban törnének előre, még mindig negyven méterre vannak, de az se lenne jobb, ha ott lennének, mert az egyik egy reménytelen mikroközépcsatár, a másik egy nanoközéppályás, körülvéve sudár svédekkel, akkor én is dühös lennék. Ha 3-4 helyett megúsznánk a meccset egy góllal, aztán kapnánk egy ajándék tizenegyest, hogy a meccs vége előtt 2 másodperccel az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk, akkor olyan dühös lennék, mint soha életemben.

Én tökre megértem, ha Dzsudzsák Balázs ki van borulva. Nézni is irtó rossz volt, ami szombaton a Puskás Stadionban történt a svédek ellen, elképzelem, milyen kellemetlen lett volna, ha rohangálnom is kell közben. Ő ráadásul tényleg mindent megtett, ügyes is volt, hajtott is, lelkesítette is a többieket, be is adott, cselezett, és ő csinálta meg a tizenegyest is. (Igaz, a második félidő elején a véletlenül kialakult ziccerét meg csúnyán, és az összes többi megmozdulásához képest ügyetlenül fölélőtte. De ezzel együtt is messze ő volt a legjobb mezőnyjátékos.) Szóval nem furcsa, ha a magyar-svéd után Dzsudzsák Balázs kiakadt.

A Nemzeti Sportnak ezt nyilatkozta, nem a meccs utáni begerjedt állapotban, hanem egy nappal később, legyúrva és lecsutakolva:

„Másfél éves munka eredményét vette el most tőlünk a sors; aki most azt mondja, hogy jogosan kaptunk ki, az nem magyar és hazudik".

Isteni szerencsémre nem én vagyok a Népszava meg az ÉS Páratlan oldala, így nem vagyok kénytelen hervasztó módon kiamagyarkianemmagyarozni. Nem kell végigjátszanom, hogy ha nem magyarok, akkor vajon kicsodák, akik szerint jogosan kaptunk ki, mondjuk antantosok-e. Csak annyit akarok mondani, hogy az úgynevezett magyar futballátok nem egy bosszúálló isten vagy a magyar alakú viaszbabákba tűket szurkáló románok és szlovákok műve, hanem a valóságérzék teljes hiányáé. Ha a magyar válogatott legjobb játékosa ezt a nyilatkozatát egy kicsit is komolyan gondolta, márpedig nyilván véres komolyan, akkor az ijesztőbb, mint egy gyertyával megvilágított arcú Pintér Sándor exbelügyminiszter.
Drága Balázs,

a nem magyarok misztikus okokból mégis nektek drukkoló milliói +  a stadionban szenvedő 40 ezer pechvogel nemhogy azt gondolták, hogy jogosan kaptatok ki, hanem azt, hogy akkora határnagy mázlitok volt, hogy a meccs utolsó negyedórája nem 0-3-ról indult, hogy ahhoz képest a Gera-Tímár-féle utolsó másodperces humorgól semmiség. Az nem kifejezés, hogy jogosan kaptatok ki, az a fantasztikus, hogy mekkora mázlitok volt előtte.

Sokféleképpen lehet persze érteni, hogy egy csapat "jogosan" kap ki. Van ugye az az elképzelés, hogy annak kéne nyernie, aki sokkal több gólhelyzetet dolgoz ki + a meccs jelentős részében a saját tizenhatosáról sem engedi ki az ellefelét. Ebben a primitív megközelítésben, mint föntebb említettem, a svéd győzelem tök jogos volt.

Ha jól sejtem, te arra gondolhattál, hogy úgymond mindent megtettetek, mégis kikaptatok. Sajnos, még ilyen értelemben is bukó volt a csapat, hiszen az első selejtezőn ugyanezek a magyar játékosok, ráadásul idegenben, összehasonlíthatatlanul jobban játszottak Svédország ellen.

Amikor nemrég azt olvastam egy blogon, hogy a Nagykörúton a BMW-dből bunkó módon beszóltál egy biciklistának, azt gondoltam, hogy ez a szélsőséges bringások jól ismert gyűlölködése a nagy autók tulajdonosaival szemben. Most már nem tudom, mit gondoljak, és nem azért, mert azóta jobban hinnék a kétkerekű aktivistáknak.

update: Most látom a nyomtatott Nemzeti Sportban, hogy Dzsudzsák tagadja, hogy ilyet nyilatkozott volna: "Ilyet nem mondtam! Hogyan is jönnék én ahhoz, hogy valakinek a magyarságát megkérdőjelezzem? A kritikák kapcsán annyit mondtam, hogy aki a hozzállásunkat bírálja, az hazudik."

Ha bármi további kiderül a nyilatkozatról, azonnal frissítek. Annak mondjuk semmi értelme sincs, hogy aki a hozállást bírálja, az hazudik. Hogy is lehetne hazugság egy mégannyira igazságtalan kritika?

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr501365381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napi Kérdés 2009.09.07. 2009.09.07. 15:40:35

Mit tegyünk, hogy Piacosék ellen simán nyerjünk vagy simán kikapjunk, de semmi esetre se ilyen agyérgörcs-generáló 94. percben kapott rémálmon múljon a meccs?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimbo75 2009.09.07. 12:14:09

A tizenegyes teljesen jogos volt,ezt kár vitatni. De sajnos az is jogos volt, hogy kikaptunk és még örülhetünk, hogy nem ötöt vágtak a svédek...

balugoesonline 2009.09.07. 12:21:06

ez az ország tízmillió újságíró, labdarúgó országa. Ja, meg hülye vagy és kész.

orient 2009.09.07. 12:21:09

a 11s nem volt jogos, egyértelmüen látszik hogy feldobta magát. Ajándék. És a világ top3 ban lévő csatárát egyedül hagyni mégha csak az utolsó percben is....no comment. Bár a Dzsudzsi tehet róla a legkevésbé az biztos. Sajnos 1-2 játékos nem hozta a jót magából ezért kaptunk ki (Hajnal, Gera..) páran megdöglöttek a pályán: Juhász, Dzsudzsi, Huszti, még a focizni nem tudó Torgh. is hajtott mint állat.

joszip 2009.09.07. 12:21:38

Becserélném az utolsó 10 másodpercet egy 3-0-ás vereségre...életemben nem felejtem el azt a döbbent csendet, ami rajtam maradt

Viktus 2009.09.07. 12:22:06

Nem szegény vidéki parasztgyerek a hibás, hanem éppen ti Szily meg a kollégáid, akik elhitetik ezekkel a nyomorultakkal, hogy tudnak focizni meg Albánia megverése után előttük hever az egész világ ...

Jimbo75 2009.09.07. 12:22:39

@orient:

Az első szabálytalanságért adta, nem a második műesésért.

pazola 2009.09.07. 12:23:31

Siman megerdemeltuk a vereseget, es nem azert, mert tiz masodperccel a vege elott talaltak egy golt, nem is azert, mert ha x-re jatszunk, akkor tartani kellett volna a vegen a labdat, nem rohamozni ( sajnos ez a gyozelem igerete miatt benne volt a vegeben ), hanem azert, mert sokkal jobbak voltak. Es talan nem 1-1-nel kellett volna elkezdeni focizni. Ez van, sajnos. A kovetkezot kell megnyerni.

orient 2009.09.07. 12:23:56

@Jimbo75: ja ok. akkor rendben. bár a 2. az nagyon nagy műesés volt.

Bár a tény az tény, páran nem hajtottak aznap sajnos.

dr. Wilbur Swain 2009.09.07. 12:24:30

maradj inkább a halaknál... :/

Káosz Professzor 2009.09.07. 12:26:26

Azért azt a gólt Gera nyakába varrni több mint rosszindulatú parasztság. Azt csinálta, amit egy támadónak kell: gólt kart szerezni. Az, hogy a Tímár nevű, jelenleg sehol nem játszó, a holland "mester" által mégis beállított fenomén egy 30 méteres hulló falevél előreívelésbe még csak bele sem tudjon érni, az nem csapathiba, meg Gera-hiba, hanem égbekiáltó ordas nagy balfaszság, ami után azonnal vissza kellene vonulnia a válogatottságtól.

settapesoundoff 2009.09.07. 12:26:26

nyeld le ezt a balázsnak, ahogy írtad még jó hogy tiszta ideg

gera-tímár hatalmas bénaság volt, de hadd hvjam fel a figyelmet arra, hogy az amúgy jól dolgozó, de még jobban agyonhájpolt Koeman is vastagon benne van:

1. ha azt mondom hogy csak olyan játszik aki a csapatában is, akkor nem rakom be a tímárt, ugye! a mészáros aki lehet h nem olyan jó (én nem tudhatom) de jó formában van, tele önbizalommal, valszeg kirúgta volna a labdát az ibrahimoviccsal együtt egy pirosért cserébe. (kiváló megoldás)

2. a válogatott felkészítésének legfontosabb eleme már 20 éve az, hogy ilyen helyzetekre fel tudja valaki készíteni a csapatot fejben... MEGINT nem sikerült.

de még van esély én nagyon szurkolok, és nézni fogom szerdán, és éljen a dzsudzsi legyen jó ideges azt somja be 30-ról, ahogy szokta!

Jimbo75 2009.09.07. 12:26:31

@orient: Hátja, második az szép homorítás volt, műkorcsolyázóknál is kb. így taníthatják:-))

Viktus 2009.09.07. 12:27:01

Az a baj az emberekkel elszáll a ló ... már az is szép, hogy megelőzzük Albániát.

naezjó... 2009.09.07. 12:29:07

Hát amíg meg nem néztem, h ki vagy, azt hittem, h valami Munk Vera féle cuki lány írogat a fociról. De nem...
Amúgy szoktál focizni?

belekotty 2009.09.07. 12:31:27

+int aszittük lesz magyar foci. Azt már évekkel ezel5t végleg ellopták. Előfordul hogy előkerül egy-egy bizsu, mint most a Debrecen, de a végén mindig kiderül hogy karátmentes.
Bár ne lenne így a Debrecennel!

vidi-master 2009.09.07. 12:31:36

a 11-es jogos volt, ha egy kicsit is ismeri vki a szabályokat, mellesleg a Dzsudzsák ellen elkövetett faultot fújta le a játékvezető.

egyébként még egyszer és még egyszer, Gera jó megoldást választott a beadásnál, nem az ő hibája a svédek gólja ( vagy ha igen, akkor 1/11-ed részt, mint a csapat tagja).

minden elismerésem a magyar válogatotté, akik mentek előre az egyenlítő gól után, hogy megnyerjék a meccset és örömet okozzanak egy országnak. remélem adott helyzetben Portugália ellen is így cselekednek!

Hajrá Magyarok!

Kakula Zé 2009.09.07. 12:31:37

Magyar az akinek fáj a svédek elleni vereség! És akinek nem fáj annak a sárhányóját dzsudzsi lökdösse BMW-vel.

states1 2009.09.07. 12:32:45

Jól van már, ne baszogassátok őket, hogy szar a focink, arról legkevésbé a játékosok tehetnek, van egy rakás megélhetési "szakember", aki még ebből a fociból is képes szaggatni. Ráadásul meg kell hagyni a lehetőséget, hogy szerdán javítsanak, bármilyen kicsi is rá az esély, de ha addig egyfolytában basztatva lesznek, akkor annak is annyi...

vidi-master 2009.09.07. 12:33:38

még valami: Dzsudzsák egy elég egyszerű ember. ettől függetlenül a magyar válogatottnak hasznos és fontos tagja.

Kakula Zé 2009.09.07. 12:33:39

45 kilós 150 centis csatárokkal nem lehet meccset nyerni.

Roccsa 2009.09.07. 12:34:16

Az első svéd gólnál minek állt (ha jól emléxem Hajnal) a kapufához ember, ha nem marad a helyén?
Ha ott marad kifejeli...

yafet 2009.09.07. 12:36:41

egyszerű srác és kész!

Szombat este a 94. percben még egyszerűbb megoldás kellett volna: Urbán Flóri, aki páros lábbal takarítja el még a 16-osunk környékéről is azt a colos tálibot......

belga6 2009.09.07. 12:37:22

Annyira tudtam, hogy vmi okos majd fikázza az indexnél Dzsudzsák nyilatkozatát. A helyében nem csak a meccs utáni sokkos állapotban, hanem másnap is ez nyilatkoztam volna. Nem kaptunk ki jogosan, mindenki ezerrel hajtott, és megérdemeltük volna az 1 pontot. És aki mást mond, az hazudik, és nem magyar. ennyi.

Káosz Professzor 2009.09.07. 12:38:09

@settapesoundoff: Mészároshoz: 1. játékban van, a Debrecen egyik legjobbja szvsz az utóbbi időben, nem is értem, hogy a Tímár hogy a faxba került képbe 2. Mészárost én még nem láttam labdának aláfutni, mert nem az az aláfutós fajta. Mikor Tímár bejött, a stadionban kiült az arcokra a rémület.

Dr Minimum 2009.09.07. 12:40:03

Hát, vicces, most mindenki hirtelen mekkora foci szakértő/rajongó lett :) Persze ezek az emberek pár hónappal (és pár sikeres meccset megelőzően) még lazán nyomták azt a szöveget, hogy őket nem érdekli a gagyi magyar foci. Persze most ezek vannak legjobban felháborodva, hogy kikaptunk.
Gondolom ugyanezt csináltátok a hoki vb után is, amikor kijutottunk, ők voltak az istenek, aztán amikor meg kiestünk, akkor meg már le se szartátok őket...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.07. 12:40:03

A svédek jobbak voltak. Ez van, az eredményük megérdemelt. Sajnálom, hogy kikaptunk, de ezek a ravasz svédek pont ezért tartják Ibrahimovicsot.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 12:40:39

@belga6: "megérdemeltük volna az 1 pontot"

neked külön is: nem érdemre, gólra játsszák. aki ezt nem érti, az...khm...minimum retardált.

Jimbo75 2009.09.07. 12:42:52

@Dr Minimum:

Már megtanulhattad volna, mi vagyunk a 10 millió szövetségi kapitány és a 10 millió politikus országa:-)

Styxx 2009.09.07. 12:43:32

Tegnap este háromnegyed hét körül ugyanazzal a bömössel ua felállásban autóztak (ezek szerint május óta még nem újított be F.) Az Andrássyn az Oktogon előtt bringáztam el mellettük (a múltkori bicajos nem én voltam). De nem volt semmiféle sárhányózás. Az United Colors of Demszky-sárga bicajút felfestés képezte demarkációs vonalat nem törte át egyikünk sem.

Dzsudzsi nevetgélve SMS-ezett ha jól láttam, szóval nem történt semmi érdelmeges. Olyan "Nóci majdnem leejtette a mobilját" szitu.

HgGina 2009.09.07. 12:44:30

Örüljenek, hogy nem négyet kaptak.
Lassan megint ott tartunk, hogy az utolsó meccseknél "még van matematikai esélyünk".
Értsd: ha a svédek a portugálokat megverik 17:1-re és az albánok is 8:2-re, ellenben mi a portugálokat 31:3-nál nagyobb arányban verjük, akkor még bejuthatunk a rájátszás vígaszágának B-döntőjébe, ahol csoportelsőként +173-as gólkülönbséggel selejtezőt játszhatunk a dél-oszét serdülő B-csapattal a VB kispados második helyéért.
Lassan ideje lenne felszámolni a magyar focit.

szily 2009.09.07. 12:45:00

@Káosz Professzor: Ha kapura lő, ha leviszi és cselez, ha leviszi és elesik, ha bedobásra hajt, bármi jó megoldás lett volna abban a helyzetben, kivéve egyet: fogalmatlanul beeemelni középre, hogy lekontrázhassanak.

Timberke 2009.09.07. 12:45:48

Hiába hajtanak, ha lassúak, mint a csigák. A Juhász Rolandot a riporter piedesztálra emelte kis híján, szerintem viszont aki nem egészséges, annak semmi keresnivalója a pályán. Rossz volt nézni! A tizenegyes meg kabaré!

Lacka929 2009.09.07. 12:47:20

Ősi magyar szokás a véleményt és a magyarságtudatot összekötni: ha ilyen és ilyen a véleményed valamiről, akkor nem vagy magyar, ha meg olyan és olyan, akkor meg az vagy...

Különben meg részben igaza van, hiszen ha egy eszkimó mondja, hogy jogosan kaptunk ki, akkor naná, hogy nem magyar, hiszen eszkimó...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:47:42

Olyan hülyék vagytok mint a seggem :)

Mindenki erről ír. Felejtsétek már el, hogy az nyer, akinek több helyzete van. Ha így lenne, pontozásos sport lenne, vagy a kapura tartó lövések arányának statisztikája alapján hirdetnek végeredményt.

Kicsit olyan már, mint a boxban már nem a látványos boksz számít, hanem a bevitt ütés és a talpon maradás. Ha Erdei amatőr korai bokszát nyújtaná, menne mint állat, őt is párszor lecsapták volna. Erre azt mondják nem látványos...

A gól számít, a berúgott helyzet, a görögök talán irtózatos helyzetek sokaságával lettek eb-bajnokok?

Felejtsétek már el ezt a hülyeségwet, egy dolog számít, 2-1 lett oda (3 gól, 2 oda, 1 ide) és az uccsó már a hosszabítás letelte után következett, ami igazán szerencsétlen. Ennyi! Ki mit érdemelt, olyan nincsen.

Aki pedig újságíróként még erre rákontráz azzal, hogy a 11-es jogtalan volt (nem volt!), csak azért, hogy így igazolja a saját állítását, az végképp nyalja ki a seggem, meg ne nézzen focit, Szily kolléga.

Üdvözletem!

Hypofx 2009.09.07. 12:47:51

Minek eroltetni valamit ami talan ha 50 evvel ezelott ert valamit akkor is lehet azert mert az ellenfelek se voltak jobbak.

Van vizilabda, kezilabda azt kell tamogatni abban erunk is valamit foci meg egy loszar.

Az mar egy masik kerdes hogy 2 meteres svedek ellen jo taktika e magaslabdakkal jatszani, na meg a csataraink akik hattal allnak a kapunak.... itt azert van csalodotsag mert mar mindenki elhitte hogy majd most...

metal · http://electric.blog.hu 2009.09.07. 12:49:39

Azzal, hogy azok a játékosok, akik résztvevői voltak a Málta elleni szörnyűségben, még mindig válogatottak, az egész országot gyalázza, ez a pár idióta magát focistának gondoló szánalmas ficsúr!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:49:57

Hogy érthető legyen amit írtam, melyikőtök fogadott volna a 92. percben arra, hogy nyernek a svédek???
Senki!
Utána meg nyalják a saját seggüket, hogy nem érdemeltük volna meg az egy pontot, meg talált 11-es (!?!?!?).

Jaj, istenem! Ennyi hülyeséghez tanulni kell?

Hypofx 2009.09.07. 12:50:12

@belga6: ja csak a VOLNA az a tipikus magyar orokseg, ha nagyok lettunk volna, ha fuggetlenek lettunk volna, ha fel mertunk volna lazadni...stb a VOLNA orszaga lettunk gratula

Ugyandehogy (törölt) 2009.09.07. 12:50:19

mindenki azt felejti el, hogy a focit gólra játsszák....
csak az eredményt számít.

Malachi 2009.09.07. 12:51:04

Dzsudzsákot nem bántanám, ő volt szinte az egyetlen focistának látszó lény abban a 11-ben, az sem izgat mit nyilatkozott, (ha igaz) elfogadom tőle.

Az viszont, amit meccsről írtál Szily az tökéletesen igaz. Szerintem. Valami ilyes gondolatok kergetőztek az én fejemben is meccs közben. Ami meg utána maradt, az sajnos csak annyi, hogy: BALFASZOK. Bármi is lesz az eredmény szerdán, a svédek ellen kritikán aluli volt amit műveltek. Azért nem kaptunk négyet a meccs végére, mert a svédek is szarul játszottak. Mi viszont még szarabbul. Beng.

belga6 2009.09.07. 12:51:16

idelle
Tisztába vagyok a játékszabállyal.
Attól még nem érdemeltük meg a vereséget.

Hypofx 2009.09.07. 12:51:16

@wzoli: elso 15 perc utan latszott hogy itt nagy gond lesz, ennyi persze szep dolog a szivvel focizas de azert labbal jobb

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:52:02

Én egyébként még most is azt mondtam volna, ami Várhidi ötlete volt, de aztán MLSZ sem hagyta. Építsük fel a válogatott ekőkről, a gyerekektől.

A máltai égők maradjanak ki, csak aki nagyot produkál az legyen meghívva újra (lásd Dzsudzsák pl.)

Amúgy meg lenne Filkor, Németh K., Koman, Farkas B., Stieber, Kádár, stb.
Nyilván elején igen cudar eredményekkel.
BÁr annó, nem voltak rosszabbak...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 12:52:05

@wzoli: "melyikőtök fogadott volna a 92. percben arra, hogy nyernek a svédek???"
egy kicsit korábban (90.), amikor a partvonalon felmutatták a hosszabbítást jelző táblát, a bátyám megjegyezte: most fogunk gólt kapni.

ez ér?

Gregor Elmarsson 2009.09.07. 12:52:54

Szerintem egy meccs eredményét tekintve marhára nem számít, hogy megérdemelt-e, vagy nem. Az számít, ami lett, magyarul: az eredmény.

Úgy, hogy a magyar csapatnak szurkolok, végképp értelmezhetetlen a megérdemeltség, hiszen a meccsei után marhára nem az érdekel, hogy szépen vagy csúnyán, rossz vagy jó játékkal nyertünk (esetünkben: volna), hanem az, hogy nyertünk (ismét: volna).

Egy esetben tudom talán értelmezni a megérdemeltséget: sportszerűtlenül nyerni nem megérdemelt (bármennyire is "modern" már a mai sport). De a rossz játéknak semmi köze a sportszerűtlenséghez...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 12:53:09

@belga6: a játékszabályokkal tisztában vagy, csak azzal nem, hogy nincs olyan, hogy "megérdemeltük/nem érdemeltük meg".

ha lenne: megérdemeltük. ;-)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:53:41

@Malachi:
Gyerekek!
A svédek ennyit tudnak!!!
Ennyi helyzetből ennyit rúgnak be, mellesleg igazán veszélyes helyzetük 4-5 volt nekik is.
Nem véletlen csak 41.-ek.

Ez egy szoros meccs volt, amit ők uraltak, de semmivel sem több a részükről! Megcsókolhatják a saját seggük, hogy nyertek!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:54:29

@idelle:
az ilyet szoktam pofán baszni, kibicnek semmi sem drága
gratulálok, nagy hülye lehet

Hypofx 2009.09.07. 12:54:36

akkor erdemeltuk volna meg ha 1 gollal tobbt rugunk ennyi..

"azta" 2009.09.07. 12:54:52

ööö... nem vagyok egy olyanirdatlannagy fociszakértő, de amik a tizenhatosunk körül megtörténtek... még jó, hogy nem dél-amerikában vagyunk! meg azok a kurva gólhelyzetek, neadjisten gólok hiányoztak még nekem! de hát én csak egy egyszerű néző vagyok, magyarságomban kérdőjellel, nem nekem játszák a játékot. és vagyok olyan hülye, leülök szurkolni szerdán is!

Muad\\\'Dib 2009.09.07. 12:55:00

A baj a sok idétlen divatdrukkerrel van. A negyedik kalapból húzták ki a csapatunkat. Amikor először ránéztünk a csoportra mindenki a 4. helyre várta a magyarokat. Ha oda kerülünk az a realitás. Ha előrébb végzünk, az már meglepetés, ha a 2. helyen az csoda. Persze azok, akiket akkor érdekel a válogatott, ha lehet álmodozni VB-ről, meg aztán szidni az edzőt, meg játékosokat, mikor kiderül, hogy pont ott tartunk, ahol várható, most telenyavalyogják a webet, hogy milyen szánalmas a csapatunk. Nem kéne álmodozni, meg hisztériázni, ez a csapat jelenlegi tudása, ha tényleg látszik, hogy megszakadnak minden dicséretet megérdemelnek, mert nem a svéd csapat a szintünk nemzetközileg...

borovi 2009.09.07. 12:55:02

Én csak azt az utolsó gólt láttam, azt is itt az interneten, de abból számomra - aki nem értek a focihoz - is látszott: magyar labdarúgás nem lesz, hanem volt.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 12:55:26

@idelle:
elnézést, de az ilyen nem drukker, esetleg svéd sálja is volt?

ahelyett hogy örülne a szaros 1-1-nek még ő is gólért kiált, boldog élete lehet, ha mindenhez így áll hozzá

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2009.09.07. 12:55:27

mondjuk kedves cikkíró azt illett volna megemlíteni, hogy a játékos gólra játsza a játékot, és egy lélektanilag abszolút nyertes helyzetben meg loholt, mint a barom, tette a dolgát.

A SZAKVEZETŐ feladata lett volna már a gólöröm közben (!!!) odahívni 3-4 játékost és azonnal megmondani, hogy nem támadsz, baszdmeg, jó a döntetlen, védekezel, mint az őrült. Neki kellett volna látnia az egész meccs képe alapján, hogy ajándékot kaptunk, amit meg kell őrizni, nem pedig őrült módon túl sokat akarni.

Túl sok vesztenivalónk volt.

Artie 2009.09.07. 12:56:00

Jaj, itt van, aki látta, hogy miért kaptunk tizenegyest? Én lemaradtam, mert az ismétlésben csak Halmosi műesését mutogatta a retekklub, pedig egyértelmű, hogy Rizzoli akkor már a tizenegyespontra mutatott, amikor eljutott hozzá a labda...

Kakula Zé 2009.09.07. 12:58:34

@Muad\\\'Dib: Reálisan látod a helyzetet a 4. helyen fogunk végezni. De a fejlődés látszik oda-vissza megvertük Máltát és Albániát is.Ennyit tudunk.

Brukk 2009.09.07. 12:58:59

Azért ez is tipikus és jellemző újságírói hozzáállás.: ráharapni egy vesztes meccs utáni csalódásból fakadó nyilatkozatra, ami szót sem érdemelt volna.
Ebből a szempontból én megértem Dzsudzsákot, mert tényleg nem kellett hozzá sok, és egy sportolónak tök szar lehet ilyet átélni.
Az meg, hogy "megérdemelt" vagy "nem megérdemelt" egy győzelem, tökéletes hülyeség szerintem. Így például a görögök soha nem nyertek volna EB-t, de a sort estig folytathatnánk.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 12:59:32

@wzoli: "az ilyet szoktam pofán baszni, kibicnek semmi sem drága
gratulálok, nagy hülye lehet"
tudom, mindig az a hülye, aki nem eszetlenül nacionalista ("nacionalista"), hanem reálisan szemléli a dolgokat.

Mourinho már nem a király 2009.09.07. 12:59:36

És sikerült belevinni a szövegbe "az ijesztőbb, mint egy gyertyával megvilágított arcú Pintér Sándor exbelügyminiszter." egy ilyent. Hát ez nagyon kellett ide kedves szily...

johevi 2009.09.07. 12:59:39

Magyar vagyok, csalódott vagyok, megérdemeltünk volna egy pontot, de gyébként a puszta tényeket nézve ( labdabirtoklás, kapuralövés, kapu eltaláló lövés stb ) teljesen jogos a svédek győzelme, mégha ilyen igazságtalan módon is történt. lassan észre kellene venni, hogy azért voltunk eddig ennyire elől, mert a még nálunk is gyengébb csapatokkal oda-vissza lemeccseltünk az 6 fordulóban, igaz, őket is nagynehezen gyűrtük le ( Málta, Albánia ), csak ebből volt 12 pontunk. Majd ha vége a csoportkörnek,mások is oda.visszáztak ezekkel, akkor kerülünk a reális helyünkre, a negyedikre. A vicc az egészben, hogy ettől függetlenül, az eddiginél nyilván nagyobb szerencsével, még mindig van vékony esélyünk, de ehhez mostmár tényleg meg kellene verni egy komoly csapatot. Külföldön villogó, sztárjaink érthetetlenül nem képesen itthon összeállni egy csapattá.

jo.e 2009.09.07. 12:59:50

@orient: Kár, hogy nem a Halmosi elleni faultot fújták be, hanem előtte a lökést. Ott meg senki sem dobta föl magát. (most látom, hogy már valaki megírta, nem baj) Ezek után a hsz többi részét már nem is elemezném :)

Malachi 2009.09.07. 13:00:26

@wzoli: ez is igaz. Csak közben rossz volt látni, hogy a meccs alatt, ha hozzánk került a labda a semmiből ott termett egy kigyúrt viking és vállal odébb pöckölte a mi virgonc betyárunkat. Kb. ennyi maradt meg, szörnyű látvány volt, többet ne lássak ilyet. Hát ezek a srácok focisták nem? Szaladjon mint az ürge azzal a bőrrel, ne vánszorogjon, nem is értem mi volt velük.

Sajnálom őket, meg magunkat, mert elhittük a döntetlent, amit kicsikartunk, de egyszerűen gyengébbek voltunk MINDEN értelemben. Akkor meg ne beszéljen itt senki megérdemelt 1 pontról.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 13:00:46

@dof: "Túl sok vesztenivalónk volt."
semmi vesztenivalónk nem volt.

"azta" 2009.09.07. 13:01:07

(sok zárójellel, nem újdonság - a legvége: rossz döntést hozni ugyanolyan könnyű mint jót. aki a "mit kellett volna Gerának tennie" című mantrát szajkózza... ehhh! tizedmásodpercek plusz ezer más tényező - rossz döntés. az eredmény ott úszott el, a meccs, a vb nem!)

Artie 2009.09.07. 13:01:33

Egyébként meg igenis Geráé a "főhiba", rendben, hogy nyerni akartunk, de 20 másodperccel a vége előtt nem akarom megcsinálni azt a megoldást, ami előtte 15-ször nem jött be, hanem kapura rúgom, aztán lesz, ami lesz - legrosszabb esetben csókák közé, oszt vége. Minek adjuk meg az esélyt az ellenfélnek kontrára? Alapszabály kézilabdában is pl.: ha támadunk, úgy lőjük el, hogy ne tudjanak belőle lekontrázni minket...

dozen 2009.09.07. 13:04:03

ha lett volna összjátékunk a gólhelyzetek előtt, akkor belőttük volna.
önző egy társaság, igy nem lehet focizni.
inkább rárugja húsz méterről, ahelyett, hogy odarugná Gerának (aki talán be is lőtte volna)

indapass90210 2009.09.07. 13:04:46

"ez csak egy hüjefocista"-zás volt már?

Hypofx 2009.09.07. 13:06:10

nem ertem ezt a megerdemeltuk volna dolgot miert erdemeletuk volna meg??? es a svedek akkor miert nem erdemeletek volna meg???

Nincs ilyen erdem alapjan dolog, a focit golra jatszak nem erdemre ennyi.

Az hogy ezek mit erdemeltek volna semmit volt 3 ember aki csinalt is valamit a palyan ennyi de ez a feladatuk nehogy mar lehugyozam a bokam az oromtol mert egy csatarunki labdaba rug. EZ A FELADATA EZERT KAPJA A PENZT

johevi 2009.09.07. 13:07:28

@Artie:
Így van. Ha ellövi játékon kívülre kerül a labda, ilyenkor le is fújja a bíró. vagy a kirugásnál, amikor a levegőben van. De így, hogy játékban maradt megvárta a vendégakciót...

Hypofx 2009.09.07. 13:08:11

volt ra 90 perc hogy nyerjunk, nem az utolso 10 perc, kar ezt ragozni.

Brukk 2009.09.07. 13:08:14

Nincs mi lett volna ha....De egy pillanatig eljátszom a gondolattal, ha 1 perccel előbb van vége, akkor is arról megy itt az elmélkedés, hogy hát-hát fúú de nem érdemeltük meg?
Szerintem nem lehet így felfogni. Nagyon kellett volna az az egy pont, tök mindegy, hogyan.

zoli29 2009.09.07. 13:09:18

Dzsudzsi "nemmagyarozása" (ha volt ilyen) tényleg gáz volt, de szerintem nem kellene boszorkányüldözésbe kezdeni.

Ez a meccs nem jött össze, de reménykedjünk, hátha a portugálok ellen...
A remény hal meg utoljára.

belga6 2009.09.07. 13:14:44

idelle
Ez a véleményem.
Természetesen nem kell elfogadni, viszont egymás fikázásának ("retardált")semmi értelme. Vitázzunk, de kultúráltan! Písz!

Grigorij 2009.09.07. 13:14:47

Mit vagytok kiakadva?
D.Balázs minden, csak nem agytröszt!
Én max, a PSV-ben nyujtott egy-egy játékáért csípem, debreceniként leszarom, a válogatottban meg betlizik!

Mert aki azt állítja, hogy szombaton D.Balázs jó volt, az nem látott még focit!
Ha csak annyit küzdött volna, mint T.Sándor!
De csak 2-3 momentuma volt...

Gerát meg tessék végre kirakni a csapatból!

jazzcool 2009.09.07. 13:14:58

Ha Dzsudzsák ennyire büszke magyar, akkor miért nem itthon próbálja fellendíteni a Végh Antal óta beteg magyar futballt?

Cipődoktor (törölt) 2009.09.07. 13:15:32

Nem tudom mit mondott vakójában,de tény hogy jelenleg ő a legjobb játékosunk.
Az meg hogy kikaptunk? Ibra többet ér mint az egész válogatott Telkivel és a Puskás stadionnal eggyütt.Persze hogy megint ő rugja a győztes gólt.
Most komolyan,valaki elhitte hogy a Svéd,Portugál,Dán trió mellett van esélyünk?

eznemisénvagyok 2009.09.07. 13:15:57

Igazságtalanok vagytok.

Sokkal sokkal több pénzt kellene áldozni a magyar futballra, minden megyeszékhelyre 40 ezres stadiont építeni (beléptető rendszerrel), valamint már az ifi csapatban játszóknak is sportállást és kiemelt fizetést adni, ingyenes kupleráj bérlettel.

Hogyan várhatjátok el az eredményt, amikor egy debreceni játékos csak 1 db V12-es mercedessel tud közlekedni, esélye sincs egyszerre kettővel haladni?

(a balesetéért őszintén sajnálom, de amúgy fenntartom a véleményem)

Szóval először költeni kell rájuk, aztán várhatjuk az eredményeket.

És aki ezzel nem ért egyet, az örmény.

is 2009.09.07. 13:18:37

a német onnan ismerszik meg, hogy 0-3-nál is szereti a csapatát, és bánkódik, ha kikap, de csak azon agyal, hogy hogyan lehetett volna mégis döntetlen, vagy nyerni. jó lenne, ha a magyar is ilyen lenne, nem pedig azt nyomná, hogy 'úgy van bazmeg, szar vagy, kaptál volna 5-t, te hülye fasz!'.

merthogy a posztban, más szavakkal pont ez van leírva. még ki is kéri magának, hogy de ő magyar, és aztán írja a 0-3-t, bunkózik, tapossa a másikat. na, ha ilyen a magyar, akkor tényleg el lehet menni.

Skatulya bácsi megmondta 2009.09.07. 13:18:54

A nyúlfejű begerjed, aztán mindent tagad. Legalább azt mondaná, hogy elnézést kér, meg hogy nem hiodeg fejjel nyilatkozott stb.
Nem értem én ezt az egészet. A magyar bajnokság hemzseg a túlfizetett műsztároktól. az a bajnokság, ahol a tavalyi év legjobb védője a 80 éves Kuttor volt. Plusz ez, ami szombaton történt.
Kúmannak pedig javaslom az alábbi összeállítást szerdára:

Koszta - Bánfi - Szlezák, Mracskó, Mátyus - Aranyos, Vadicska, Csató, Halmai - Orosz, Váczi

Skatulya bácsi megmondta 2009.09.07. 13:20:12

@is: Igazságtalanság! Németországban szakemberek vannak, s nem maffiózók. Ez évtizedes szabályszerűség.

yafet 2009.09.07. 13:21:53

Nem kell túlparázni a dolgot!!!

A portugálokat oda-vissza verjük, a dánokat lealázzuk Koppenhágában.

Eközben a svédek x-elnek Máltával és kikapnak a szkipetároktól.

Bő 1 hónap múlva mindenki legyint és mosolyogni fog ezen a kis afféron. Én már megvettem a jegyet Johannesburgba, ennyi :)

Archenemy 2009.09.07. 13:21:57

úristen azt mondta hogy magyar égessékmeg tilcsákbe

Káosz Professzor 2009.09.07. 13:22:05

@szily: Azért egy lekontrázás ne azon múljon már, hogy a csatárunk (de legalábbis az egyik legelőbbre tolt középpályásunk) oda rúgja-e a beadást, ahová szánta. A beadás eléggé fogalmatlan volt, ez tény, de továbbra is fenntartom, hogy ennek a svéd gólhoz semmi köze. A svéd 16-oson kívül 3 sárga, és 5-6 magyar volt abban a pillanatban, ráadásul nem is helyezkedtünk rosszul (meg volt a védőnégyes, a svéd kp nem hozta a labdát, hanem előre vágta). A kontrának a lehetősége sem volt meg. Erre Tímár alászalad. Nem vagyok egy nagy focista, de ha én alászaladok egy 30 méteres ívelésnek, helyből hazazavarnak a csapattársaim.

ethan blow 2009.09.07. 13:22:16

Dzsudzsák hajtott, az meg, hogy bunkó vagy nem, hülyeséget beszél, vagy nem, nos, a focistákat sosem az eszükért szerettük. Fejben elfáradtak a fiúk, a 11-essel nem volt gond, kaptak még egy esélyt az élettől, a Gera nem tudot ezzel mit kezdeni, talán 2x hallottam a nevét a meccs alatt, de ez is sok lett a végére. Nem is értem, miért nem vágta a kapu felé azt a kurva labdát végül, a Zlatannak meg szerencséje (is) volt a végén, ezünk van. Mondjuk, ilyen faszul kikapni, az nem semmi, srácok...

metal · http://electric.blog.hu 2009.09.07. 13:22:48

@is: A csapatunkat mi is szeretjük, de ezek nem a mi csapatunk. Ők csak élősködő kis seggfejek. A rájuk költött rengeteg pénzből, jónéhány olyan sportágat lehetne támogatni, ahol tényleg sikeresek vagyunk.

A focitól el kell venni minden pénzt, mert akkor legalább az élősködők eltűnnek, és aki marad, az tényleg akarja a fejlődést.

Da Real Knee Grow 2009.09.07. 13:22:53

én mondtam már pénteken is. úgy kellett volna kezdeni, hogy Ibrahimbergson-nak akkorát rúgnak a fejébe, a továbbiakban csaak bosnyák népdalokat tudjon szívószálon fütyülni.
de rám soha nem hallgat senki, pedig több hónapnyi foci tapasztalatom van, ha beleszámítjuk a ping pongos éveket is. (ping pong egy focizni tudó kínai szetter volt, amíg nem vándorolt ki skóciába ekevonónak)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 13:23:08

@is: "a német onnan ismerszik meg, hogy 0-3-nál is szereti a csapatát"
mert tudja, hogy van német foci, nem is rossz. lassan egy évszázada.

én 0:3-nál is röhögök, mert igazolva látom azt, hogy szarból nem lehet várat építeni.

magyaridiot.blog.hu/2009/08/13/miru_besze_1

snaub 2009.09.07. 13:23:49

Dzsudzsák miatt kaptunk ki ez egyértelmü

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2009.09.07. 13:24:24

Szily kedves!

Bár lehet, hogy csupán az utolsó 3 éved volt 2009-el bezárólag rossz a testmozgás szempontjából (amit látni engedtél magadból, az azért azt mutatja, hogy közöd nincs semmilyen sporthoz), lehet hogy egyébként kiváló újságíró vagy... de!

Nem kellene azonnal felfújni valamit, ha vérszagot érzel. Amennyiben Dzsudzsák mondott is ilyet, akkor sem biztos, egyértelmüen õt kell elítélni...
Amennyiben élek a feltételezéssel, hogy kiváló labdarúgó, de nem különösebben kvalifikált agyban, akkor simán betudom a jobboldalunk néhány éves agymosásának ezt a kis mondatot. Ettõl Dzsuzsák még lehet jó ember.
Tudod Szily kolléga, az ember sport közben mond érdekes dolgokat (sõt még egy nappal utána is). Mondtam én a saját öcsémnek is, hogy a "k*rvaany*d!", ha épp alámpakolt védõként. Simán. Sõt, most is mondok a haveroknak érdekes dolgokat, ha valami nem tetszett a pályán - és SOHA SENKI nem sértõdött meg, vagy vette komolyan.

Te meg most egyetlen rossz mondat miatt keresztre feszítenéd a meccs magyar legjobbját és egy valóban profi futtbalistát? Térj észhez ember...

Muad\\\'Dib 2009.09.07. 13:26:26

Micsoda bölcs ember. Húú, nagy autója van, akkor már biztos ömlik a pénz a magyar focira. Most attól tekintsünk el, hogy pl. Bodnár nem itthon kereste meg a kocsira valót, de azt jegyezzük meg, hogy a "kis" Levszki éves költségvetése kb. a 20-szorosa a magyar bajnoknak, de ez szinte az összes környékünkön levő ország klubjaira igaz. Ezt a panelproli stílust, hogy b+ nagy kocsira telik neki, meg el kéne már nagyon felejteni itthon.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.07. 13:26:38

@szily: Jah, mert ha valaki beemel, abból törvényszerű, hogy lekontráznak. miért nem írsz vm.-t a mo.-i melegek, romák helyzetéről, netán a fasisztaveszélyről...

Nyünyöri kis divatfikázó vagy, mint az egész indexes slepp. Minden szar, minden fos, mindenki hülye, mindenki dilettáns, ellentétben az indexes újságírókkal, akik mindent kibaszottul értenek, tudnak, esetenként "szájbarágnak"...

Muad\\\'Dib 2009.09.07. 13:28:02

Hopp, az előző (2009.09.07. 13:26:26) kommentem @eznemisénvagyok-nak szólt

Da Real Knee Grow 2009.09.07. 13:28:20

@idelle: HELYESÍBTTÉS: szarból nem lehet HOMOKvárat építeni!!!! így szól helyesen a közmondás.
várat lehet, azt úgy hívjuk: szarvár.
most megyek enni.

Kakula Zé 2009.09.07. 13:28:23

Emlékeztek még a finnek elleni selejtezőre amikor a finn csávó fenekéről ment be a labda és jutottunk pótselejtezős lehetőséghez?
Na most Ibra legalább megmentett minket egy újabb nagy égéstől(magyar-jugó 1-12)

AP! (törölt) 2009.09.07. 13:32:45

a cikk írója, hmm, egy gyökér.

jpmjpm 2009.09.07. 13:33:11

Gera csak annyiban volt hibás, hogy kapott egy labdát, szinte üresen volt. Ha kicsit szedi a lábát és lendületet gyűjt, akkor emberes bombát küldhetett volna a kapura még mielött a védő odaért volna hozzá. Ehelyett töketlenül beadta a 16-oson belülre, 6 ember közé. Esélyünk sem volt megszerezni a labdát.

Elpuskázott egy gólszerzési lehetőséget, és szinte tálcán kínálta a labdát a svédeknek. Tímár pesze sokkal nagyobbat hibázott.

Mi lesz itt a Portugálok ellen? Minimum 3 gólt fognak lőni ennek a védelemnek.

Artie 2009.09.07. 13:33:16

@Cipődoktor: Így van, sajnos még szerencsénk sem volt, messze a mi csoportunk a legdurvább. Máshol sanszosak lettünk volna a harmadik helyre.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 13:36:38

@Malachi:
nem érdekes ki a gyengébb, hanem ki nyer, 1-1 volt a végéig

a törpe magyaroknak sosem feküdt a skandináv stílus, ez nem titok régóta

ehhez képest kaptunk most kettőt is

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.07. 13:37:27

@metal: Én elolvasom a hurut.infót is, meg a Népszavát is. Tudod, elolvasás nélkül nehezen van saját vélemény. Persze lehetnék, olyan, hogy saját vélemény nincs, csak ráakaszkodunk egy ilyen frappáns, hozzáértő blogbejegyzésre, mert az "menő"...

salamon 2009.09.07. 13:37:44

ne bántsátok szilyt, ő is szokot foci közben cifrákat mondani, aztán elnézést kér, hogy csak a meccs hevében mondta. ezt tette dzsudzsi is kábé úgy, hogy nem azt mondta/nem úgy gondolta

mindenolyanzavaros 2009.09.07. 13:38:22

Amatőr focisták, amatőr kozönség, amatőr kommentátorok.. Ez tény és ezt nem fikázásnak szánom, mindenki gondoljon az amatőr szó jó értelmére..:)
Ami a 93. percben történt az minden volt, csak profi nem. Kiengedett labdarugók, vastaps, megvan az 1 pont kijelentés a kommentátortól.. Csak éppen a sípszó nem jött..

fingerbangs 2009.09.07. 13:38:40

mind1 melyik csoportba kerulunk, ez a csapat nem tud vb szinten focizni

winerprince 2009.09.07. 13:39:25

@Artie: Teljesen egyetértek veled.Ez a Gera egy nyámnyila pöcs.Futni,harcolni nem tud,egyszerűen nincs szíve a játékhoz,Torghellét meg nem tudom miért fikázzák.Nagyon tud harcolni,amikor beszállt,onnan kezdve kezdtek el hajtani.Dzsudzsák volt egyértelműen a legjobb.Torghellét meg a portugálok ellen a kezdő 11be kötelező!

ladislaus 2009.09.07. 13:42:03

@naezjó?: Munk Vera tényleg cuki :)

yafet 2009.09.07. 13:43:12

Semmi gáz még 3 meccs=9 pont, akár az első hely is összejöhet, ha a dánok betliznek :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.07. 13:43:29

@winerprince: Azért fikázzák, mert harcolni tud, de focizni nem. Harcolni Rooney is tud, mint egy állat, csak éppen tud mellé lőni, cselezni, stb.

Ettől függetlenül Torghelle hozzáállása magasan példaértékű volt és tényleg jót tett a csapatnak. Sanyika szegénykém nem egy észkombájn, de teljesen szeretni való!:D

gulasZuppe 2009.09.07. 13:43:48

olyan okosak vagytok mint a KDNP
miert nem indultok a valasztasokon? :)
az index mindent tud, akkor meg?
földön fekvőbe nagyot rugni, hogy tudja hol a helye az aztan megy

Artie 2009.09.07. 13:43:54

@winerprince: Sanyi nem bírta volna végig a 90 percet, edzéshiány (sérült volt). Igenis Priskint kellett volna betenni, az angol másodosztályban pont ekkora védők között kell gürcölni.

És mi lenne - húhaatyavilág! -, ha végre egyszer _két_ csatárral állnánk fel?...

Artie 2009.09.07. 13:44:44

@Artie: Ja, még annyit akartam, hogy Koeman szerint Priskin fizikailag és mentálisan nincs megfelelő állapotban.

MIVAN?!

Viktus 2009.09.07. 13:44:44

@states1:

Inkább éppen az a baj, hogy mindenki elszállt a realitásoktól, hogy alázzuk majdan a svédeket meg Portugália ellen min. döntetlen ... elhitték magukról is, hogy ilyen szuperek meg a jónép is ezt várta el. A realitásokból indult volna ki a média , és arra hangolja a jónépet a meccs előtt most nagy lenne az öröm, hogy csak ennyire kaptunk ki.

Malachi 2009.09.07. 13:45:35

@wzoli: ha nem titok régóta akkor már csak félve kérdem, mi a búbánatos lópöcsér nem lehet valamit kitalálni ellene? Elég így odaállni, aztán majd lesz valahogy alapon kavarogni a pályán? De mindegy is, kikaptunk, attól még nézem a többi meccset is, csak fáj majd, mikor látom, hogy a válogatottunk, a magyar labdarúgás krémje szinte labdába sem rúghat ha éppen rossz napja van.

Valaki mondta már, amatőrök, 2-3 kivételtől eltekintve. Én nem bánom amúgy, csak akkor kezeljük is úgy őket.

lápi lidérc 2009.09.07. 13:46:14

Mi a faszom az a "hozálás", amit bírálnak?

Lehet, hogy szarok a magyar focisták, de még mindig jobbak egy nagyságrenddel, mint te a saját szakmádban (újságírás a lófaszt, firkászság).

gyagyás 2009.09.07. 13:46:27

Emberek hát jó ez így SEMMI !!!! keresnivalónk a VB-n az lenne ám még a szégyen ha kijutnak aztán 30-3 -as átlaggal hazasonfordálnak fiaink levan tudva ez a 4 meccs mind bukta lesz ez a kissebik rossz .

szobatars 2009.09.07. 13:49:45

@Muad\\\'Dib:
Alapvetően egyetértek Veled, mindössze annyit fűznék hozzá, hogy a meccs előtti napon a Nemzeti Sportban Gelei két oldalas interjúban elemezgette, hogy csak akkor van reális esélyünk, ha a földön tartjuk a labdát... nos ívelgettünk, mint az állat...

Gera hibája vagy nem hibája kapcsán meg annyit...amikor egyszer élesen belőttük végre, Dzsudzsák révén meg volt az első reális gólszerzési lehetőségünk, az ívelések továbbra sem működtek. Egy profi focistától (ha kellően intelligens a játékhoz)már a (nem túl)sokadik hatástalan beívelés után elvárom, hogy mást megoldást válasszon.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.09.07. 13:50:26

@Timberke: Maximálisan egyetértek. Becsülöm Juhászt, hogy oda akarta tenni magát mindenáron, de ez egy nagyon félreértelmezett önfeláldozás volt a részéről. Nagyon sajnálom az elveszett pontot, de a meccset gólra játszák és az utolsó hármas sípszóig. Ennyi és nem több ...

Timberke 2009.09.07. 13:51:25

@wzoli: a gyomoridegem mindig kitart a lefújás pillanatáig. Még akkor is, ha 3-1 az állás ide. :-)

bendix 2009.09.07. 13:51:35

„update: Most látom a nyomtatott Nemzeti Sportban, hogy Dzsudzsák tagadja, hogy ilyet nyilatkozott volna: "Ilyet nem mondtam! Hogyan is jönnék én ahhoz, hogy valakinek a magyarságát megkérdőjelezzem? A kritikák kapcsán annyit mondtam, hogy aki a hozzállásunkat bírálja, az hazudik."
Ha bármi további kiderül a nyilatkozatról, azonnal frissítek.


www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=82060
Szily,2.15-nél érdemes figyelni...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 13:52:17

kint a sporton a büntető
a bíró 5-6 lépésre áll, nem is kérdés, hogy az volt-e
egyszerűen letaglózta a magyart, miközben Dzsudzsák a labdát rúgta, a svéd nem is nézte a lasztit, babára ment!!!!

Muad\\\'Dib 2009.09.07. 13:53:41

@Artie:
Ja, az a Priskin, aki az angol másodosztály utolsó elötti klubjában a meccsek kb. 50%-án kezd, egyébként csere? Be lehet hívni, de azért nem kell azt gondolni, hogy ő lesz a megváltó. Lehet böngészni a statisztikáit:
www.itfc.co.uk/page/Statistics/0,,10272,00.html

2009.09.07. 13:55:13

A focin kívűl van még olyan, hogy a játékvezető dönti el, mikor van vége a meccsnek? Az oké, hogy a fix idős játékoknál megállítják az órát, ha nincs akció, de ha lejár az idő, akkor vége. Itt meg azt mondják, hogy 3 perc hosszabítás, aztán 3:15-nél még nincs lefújva. Ez a hülyeség szerintem. (Meg a lesszabály.)

lápi lidérc 2009.09.07. 13:55:33

Aki meg annyira fikázza az albánok és Málta elleni győzelmünket: Albániában a svédek x-eltek az albánokkal, Portugáliában meg a portugálok is, és Albániában is csak a hosszabbításban szerzett góllal (kb. mint most a svédek ellenünk, a 93. percben) nyertek, épp 2:1-re.

vidi-master 2009.09.07. 13:55:54

@HgGina: inkább maradj csöndben.
@Timberke: szabálykönyvet ajánlom a figyelmedbe. egyértelmű büntető. (gyengébbek kedvéért: a játékvezető nem a Halmosi ellen elkövetett szabálytalanságot, hanem a Dzsudzsák ellenit fújta le. a támadó játékos nézi a labdát majd leveszi, míg a védekező a labdát nem figyeli és ráugrik a támadóra. büntető.

@Artie: kézilabdához ne hasonlítsd, mert ott egy meccsen van 100-120 támadás. Gera jó döntést hozott, mert érkezett a védő, a kapus jól zárta a szöget és kezdett kisodródni, be kellett adnia.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 13:58:12

én sem értem, mért nem lehet gong idő lejártakor
már magát a hosszabbítást sem
sérültet vigyék le, időhúzás legyen sárga majd piros

lesnek se sok értelme, végre több gólt látnánk

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 13:59:04

Szilymajom!

Megnézted lassítva, 11-es volt-é szerinted? :)

wzoli

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.09.07. 13:59:56

@bendix: vazz

dzsudzsák szerintem egy klassz focista

én meg szerinte egy hazug nemmagyar vagyok

nc

Timberke 2009.09.07. 14:00:45

@vidi-master: ezzel nem tudok vitatkozni. Tiéd a pont.

zgabi 2009.09.07. 14:02:22

Megértem Dzsudzsák elkeseredését, én sem lennék a helyében vidámabb, de aki látta a meccset, az azt is látta, hogy a 94 percből kb. 70 perc a svédeké volt a maradék 24 perc meg a mienk. Ha csak ezt nézzük, akkor sajnos megérdemelt a svéd siker. Ami Ibrahimovic gólját illeti, tényleg hatalmas szerencse kellett hozzá, hogy pont így pattanjon, majdnem akkora, mint 1997-ben nekünk volt a finnek ellen.
Akkor nekünk volt bitang nagy szerencsénk az utolsó utáni percben, most meg a svédeknek ellenünk. ( Más kérdés, hogy akkor akkor a finnek jobbak is voltak nálunk, így dupla szerencsénk volt, most viszont mi gyengébbek voltunk a svédeknél, tehát nekik csak szimpla szerencséjük volt. Meg egy Gerd Müller szintű lesipuskásuk. Zlatan Ibrahimovic, aki amúgy nem ér fele annyit sem, mint amennyiért a Barca megvette, de nekünk már Ibrahimovic fóbiánk van, így a svédek akkor is játszatnák Magyarország ellen, ha 2 mankóval bicegne be a pályára.)

Manyizga (törölt) 2009.09.07. 14:04:32

Csak azt sajnálom, hogy nem fogadtam a svédekre. Biztos pénz lett volna. :)

RobinGood 2009.09.07. 14:04:58

Rossz a felvetés. Nem mi kaptunk ki megérdemelten (ez hülyeség) hanem a svédek nyertek megérdemelten (megjegyzem én ezt is vitatom).

Annyit meg had siránkozzunk már, hogy megint pechesek voltunk, vagy inkább megint a svédek voltak mázlisták. Valahogy senki nem mondta, hogy a svédek megérdemelték volna a vereséget az első meccsen, pedig akkor így volt.

koppany 2009.09.07. 14:05:46

Az írásod olvasva arra jutottam, hogy szombaton vonultál a szivárvány alatt!
Lényegtelen, amúgy ma Magyarországon mindenki azt mond amit akar!
Miért akad valaki fel ilyen mondatokon?
Aki magyar az nem foglalkozik az ilyen mondatokkal,(mert ő akkor is magyar) vagy ha mégis az tényleg nem magyar!
Szurkolni kellene nem szítani az embereket Szilvya

Bekend 2009.09.07. 14:08:19

"a meccs vége előtt 2 másodperccel az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk" -> ez pont akkora ökörség, amit írtál, mint a dzsudzsi nyilatkozata. Meg akarta nyerni a meccset, bazdmeg! Csakhúzzukkiszily....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.07. 14:10:30

@lxrose: "A focin kívűl van még olyan, hogy a játékvezető dönti el, mikor van vége a meccsnek?"
van még olyanabb is. tornában meg műkorcsolyában a pontozó dönti el, ki volt a legjobb... ;-)

RobinGood 2009.09.07. 14:12:26

Amúgy meg nem értem mi a francnak kell ezen lovagolni. Dzsudzsák csalódott, mert tényleg mindent megtettek a győzelemért. Mindannyian. Nyílván nem szívesen olvassa, hogy megérdemeltük a vereséget, mert ez nem is igaz. Nem tud olyan választékosan fogalmazni, hogy az pontosan visszatükrözze azt amit érez, ráadásul az újságírók többsége meg nem tud olyan választékosan értelmezni, hogy képesek legyenek az igazat írni.

De ha ezt is mondta... szíve joga... azt mond amit akar. Minek ezt ennyire felfújni?

bendix 2009.09.07. 14:14:37

@RobinGood: Szíve joga. De akkor ne tagadja le másnap...

Artie 2009.09.07. 14:15:37

@vidi-master: Kisodródás előtt kellett volna ellőni...

@lxrose: A lesszabály nélkül érdekes játék lenne a foci. Pont olyan, mint a kézilabda.

@Muad\\\'Dib: És Sanyi mennyit játszik mostanában Augsburgban? 70. perc körül megy be a Szabics helyett... És ugye azon nem nyitunk vitát, hogy a német vagy az angol másodosztály jobb?

Timberke 2009.09.07. 14:16:24

@Manyizga: vehettél volna belőle parókákat, mert a 92. percre tuti nem marad hajad! :-D

RobinGood 2009.09.07. 14:18:21

@0xFF: ez nagyon igaz
Máskor az a baj, hogy nem hajtanak, hanem alibiznek, most mennek hajtanak mint az őrültek kapnak egy peches gólt és akkor meg az a baj, hogy nem alibizték le az utolsó 15 percet??? Gera nem jól döntött, de döntött. A taktika valamiért az volt, hogy be kell ívelni (hogy ez jó vagy rossz az más kérdés) Látta, hogy ott van 4-5 társ, beadta. Utólag én is könnyen mondom, hogy miértnem csinált egy visszacselt, rúgta el ballal a p.icsába aztán lefújja a meccset a bíró. De pontosan tudom miért nem tette, mert nyerni akart.

nmmmmm 2009.09.07. 14:19:15

"...az elvileg leghíresebb középpályásunk kivételesen amatőr balfaszsága miatt mégis kiszívjunk..." - ezzel nem értek egyet. Gera (mert másra nem gondolhatsz) győzni akart, nem fölé bikázni, nem megelégedni az iksszel; teljesen igaza volt akkor, amikor az általa leginkább góllal kecsegtető megoldást választotta. Nem sikerült, istenem; ha már valami amatőrség, akkor inkább szegény Timár mozdulatsora az, előrelépni hármat és elugrani a labda alatt. Dzsudzsákot meg sosem az eszéért szerettem, én nehezen tudok olyan nyilatkozatát elképzelni, amin meglepődnék.

RobinGood 2009.09.07. 14:19:31

@bendix: vagy ne írjon hazugságot az újságíró

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.07. 14:20:21

"Ilyet nem mondtam!"

Valaki mondja már el ennek a szerencsétlennek, hogy az a nagy böhöm gép, amit az egyik vele szemben levő ember tart, az egy kibaszott kamera. Megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy rögzíti, h mit mondasz. :/

carlo74 2009.09.07. 14:20:36

köszönöm ezt a cikket. már a tököm kivolt a sok magyarázó baromtól. szarul játszottunk, gyáván, és szerencsénk sem volt. a lelkesedésünk meg elfogyott 3 perc után.

Artie 2009.09.07. 14:20:46

@RobinGood: azért az, hogy megyek előre, vagy meg akarom tartani az egy pontot, abszolút helyzetfüggő! Nem 20 másodperccel a vége előtt kellett volna megpróbálni megnyerni a meccset, különösen nem neki, aki 92 perc alatt egyszer nem nyúlt értelmesen a labdához. Onnan már igenis alibizni kellett volna, főleg tudva, hogy nekünk az iksz is jó, és tudva, hogy a portugálok is ikszre állnak (mert tudták, ezt Babos mondta).

miskagyerek 2009.09.07. 14:21:42

Szerintem szurkoljunk a Luzitánok ellen is hasonlóan lelkesen.
Tényleg szarabbak voltunk a svédeknél, akik szintén nem magas szintű sportot mutattak be. Kikecmeregni a pöcegödörből csak ilyen vért pisáló meccsek útján lehet. Akkor jönnek nagy ellenfelek, egyből megy a sok néző, ordít feszt , amitől még jobban kapar a magyar focista. Jobban nem fog szaladni, bőrözni, de döglik a pályán és a mögötte álló sorban ösztönözni fogja a fiatalokat arra, hogy rendesen megtanulják ezt a gyönyörű sportot. Előbb-utóbb csak lesz valami fazonunk megint. (Dánok, belgák, görögök, törökök honnan jöttek?)Jó lenne, ha nem kellene újabb négy évet vérni a csodára.

Az mulatságos, hogy erre is turult akarunk varrni. A meccs után még taknyát emésztő focista nyilatkozata egyrészt nem mérvadó, másrészt túl magas labda a tévé előtt ropizó-söröző zsurnalisztikának. Lassan hozzájuk is szóvivőt kell fogadni, nehogy olyat találjanak mondani, ami valamilyen kisebbség, vagy többség hiperérzékenységét sérti.

A kommentelőnek, aki a kicsi emberek miatt kritizálta a csapatot: Deco, Bojan, Messi ? A centi, meg a kiló hiánytól focizni még lehetne. A ménes fedezésére alkalmas hátvédünk ugyanúgy részese volt ennek a vereségnek, mint hirtelenalacsony, meg cingár embereink, meg a mágus, ugye, akinek a gólvonalra kellett volna parancsolni még a masszőrt is, ha egy kis realitásérzék szorul beléje, és nem népmesei hősökként akarja elvágatni velük a sárkány nyakát. Az t.i. most jelképesen igen magason volt nekünk, és amíg a nyaka alatt hadonásztunk, beszellentett minket a kapuba.
Hajrá fiúk, verjétek el a portugálokat!

wolves84lb 2009.09.07. 14:23:09

Tudod, ha bemegy a két kapufa, vagy csak az egyik, és még mellé egy a 3-4 nagyobb svéd helyzetből, a kutya nem szólna...kikaptunk, és kész. De ÍGY??????? És erre te azt mondod, ÍGY kikapni JOGOS volt? Baszki, az ilyenek miatt utálok néha magyarnak lenni.....

Ezt az érzést nem érdemelték meg sem az aranylábú gyerekek, sem a helyszínen lévők, sem az otthonülő milliók...

Félek, a portugálok ellen már remegni fognak a lábak...pedig most mehetnének ki (akár 3 csatárral is) úgy, hogy minden mindegy...mindegy, hogy 1-0-ra kapunk ki, vagy 8-2-re...én támadnék, ahogy lehet...max kikapunk.

Bekend 2009.09.07. 14:25:27

@RobinGood Arról nem is beszélve, aszem a magyar-szlovák férfi vb kézimeccsen volt, hogy Iváncsik kapufát lőtt, a kontrából egyenlítettek a tótok... na az is mit kapott fórumon... BASSZÁTOK MEG, VÉGRE NYERNI AKAR EGY MAGYAR KÉZILABDÁZÓ, ERRE SZÉTSZEDTÉK A FÓRUMOZÓK!!! Meg a győri ifista kézis lányokat az ejtett hétméteresek után...
Nem az a bajotok, hogy Gera beívelte, hogy a tini győri csaj ejtette a hetest, hogy Iváncsik kapufára lőtte a ziccerben a labdát... az, hogy nem nyertünk... nektek mindegy, hogy 0-3, vagy 1-2... ne kenjünk már mindent arra az emberre, aki odaáll, és el meri dobni... igen, lőni kellett volna... de ilyet ne mondjunk már, hogy ki kellett volna lőni a nézőtérre... akkor inkább a beadás!!! ÉBRESZTŐ, ITT A SZURKOLÓKKAL VAN A BAJ!

bendix 2009.09.07. 14:27:46

@RobinGood: Sajnos a videó az kegyetlenül szembesít...))

Bekend 2009.09.07. 14:28:25

@Artie: az ilyen okoskodó mentalitást hogy utálom, miért, nem mindegy, hogy a 80-ik percben, vagy a 91-ikben szerezzük meg a vezetést? ja, hogy a 91-ikben már nem lehet kiegyenlíteni? Ha belövi, akkor meg isten! Utólag mindenki okosabb, de ezért sportoló ő, mert megérezte a lehetőséget, a hangulatot, és nyerni akart... és ezért írsz te ide a fórumra munkaidőben, na melyik a nagyobb kihívás?:)

wolves84lb 2009.09.07. 14:31:01

És akik amiatt sírnak, hogy a svédek irányítottak...és akkor mi van? A Loki ellen a bolgárok majd 70%-ban birtokolták a lasztit...és? Sima 2-0 nyuszi lett ide...vagy akkor a Loki sem érdemelte meg a továbbjutást?????

És igenis, tessék szurkolni a portugálok ellen is...ha megfogjuk őket valahogyan (szar napot mindki foghat ki, akár még ellenünk is), újra éles a szitu.

2009.09.07. 14:32:00

Dzsudzsák nem tudhatta, hogy a hogy a polkorretségbe egyre jobban belehülyülő idióták fennakadnak egy ilyen mondaton.

carlo74 2009.09.07. 14:32:09

@yafet: a bal tökömben fogadok, hogy nem így lesz. bár én is ezt szeretném.

Bekend 2009.09.07. 14:33:18

Inkább arról kéne beszélni, hogy miért ívelgettünk egy félidőn át. Qman nem hülye, szerintem azzal küldte be a csapatot, hogy picik vagytok és gyorsak, fussátok le őket. Csak ez óriási volt a veszélyt jelentett a szögleteknél, hogy nincs elég magas ember, másrészt úgy ívelgettünk, mintha Kollerek és Janckerek játszanának elöl. Félidőben tuti lebaszás volt az öltőzőben...

pókfoci 2009.09.07. 14:33:36

nem konkrétan ezzel az írással van bajom, csak a kilencvenvalahányadik már a témában és én meg pont most gondoltam arra , hogy írok.
Szóval, ha ezt nyilatkozta, ha nem, akkor is tök felesleges és hangulatkeltőek ezek az írások, mondhatni hatásvadászok.
Ennyi.

morpho 2009.09.07. 14:34:11

A saját honlapján is fent van, mikor ezt mondja.Hogy lehet ekkora idióta??
www.dzsudzsak.hu/hirek/82

2009.09.07. 14:34:30

@Artie: Hogy érted, hogy érdekes lenne? (Sok embernek persze most is az.)

RobinGood 2009.09.07. 14:40:31

@bendix: az más :-) lehet, hogy a videó is kamu :-) az újságírókból mindent kinézek :-)

De ez nem változtat azon, hogy szerintem felesleges ezt így felfújni.

uttoro 2009.09.07. 14:41:36

Én utoljára egy Magyarország - Bolívia 6:0 Nyíl, Törő...stb. meccsen voltam kint. talán van, aki emlékszik. Azóta nem izgatom magam - miért pont a foci legyen világszínvonalú?

Timberke 2009.09.07. 14:43:26

@0xFF: gyorsak, meg fussátok le őket? Hát én ilyeneket nem láttam...

Hypofx 2009.09.07. 14:43:28

@winerprince: Tor es a foci eleg messze van, ut vag rug erolkodik de lofaszt se er, be nemr aknam a valogatotba a tobbivel egyutt.

Izet 2009.09.07. 14:45:38

Nem vagyok focidrukker naggyából '78 óta..de betiltanám a magyar válogatottat addig amíg nincs min. 12 db. magyar játékos aki(ami)(kizárólag angol-német-spanyol-olasz-stb) bajnokságban nem kezdő játékos...(küönben sömmi értelme az egésznek) Gera egy fasz. Nem ívelek a meccs vége előtt 30 sec-cel, ráküldöm, oszt vagy vége, vagy van ideje a másik 10 marhának visszafutni)Ja és a 160 cm-es Husztit nem éknek küldöm a 200 cm-es svédek közé.. (Kisvakondként többre ment vó'na a fő'd alatt)

zoli29 2009.09.07. 14:51:21

B..meg, ezek az intelligens hosszászólások, hogy "betiltanám a magyar válogatottat addig amíg nincs min. 12 db. magyar játékos aki(ami)(kizárólag angol-német-spanyol-olasz-stb) bajnokságban nem kezdő játékos"

Ezt saját kútfőből veszed, vagy valakitől hallottad??

Bekend 2009.09.07. 14:53:20

@Timberke: hát ez a bajom nekem is :(. pedig ez volt a taktika meglátásom szerint, csak a gyerekek nekiálltak ívelgetni a toronymagas Huszti irányába ahelyett, hogy a földön játszottak volna;)

a nagy levin 2009.09.07. 14:57:19

1. szo szerint ezt mondta
2. nem az a rossz ebben, hogy a magyar valogatott 1 helyett 0 pontot kap, hanem az, hogy a svedek igy siman odaernek majd a 2. helyre...
3. ez jot tehet a portugalok ellen. ha "nagy" csapatok ellen nem tudunk gyozni (mindegy milyen uruggyel), akkor ugysem erdemelnenk meg,hogy kijussunk. legalabb 6 pont kell a lehetseges 9 bol...

VADER-1 2009.09.07. 14:58:02

A negyvenedik perc táján barátom sms-t küldött: "Puskás kellett volna ehhez a melóhoz, baszd meg..."

Ennyi.

RobinGood 2009.09.07. 14:59:04

@Izet: az látszik, hogy nem vagy "focidrukker"

Timberke 2009.09.07. 15:00:12

@0xFF: lehet, hogy ez volt a taktika, bár szerintem laposan vagy nem laposan, egyszerűen nem elég gyorsak. Sajnos.

robinzone 2009.09.07. 15:04:02

"a valóságérzék teljes hiánya" - valóban erről van szó. Élén az edzővel, akinek a kezdőkörbe rohanva kellett volna ordítania, hogy eszetekbe ne jusson támadni 1-1 után!!! amikor zlatannak a hátáról is befelé pattan a labda... ilyenkor tényleg csak azt mantrázza az ember: "nincs ezeknek agyuk"
szörnyen kiábrándító ez a felelőtlenség

RobinGood 2009.09.07. 15:04:03

@VADER-1: vagy inkább Sárosi vagy Zsengellér esetleg Titkos

Hagyjuk már ezt a baromság

Hány Éves 2009.09.07. 15:04:36

Sajnos a csütörtöki kérdéssel ("Ha Ibra nem játszik ellenünk hétvégén, akkor csak simán nyerünk, vagy a nullszögből, utolsó utáni-utáni-utáni percben kapott gólt is megússzuk?" hanyeves.blog.hu/tags/foci) vészmadár lettem. Meg önbeteljesítő jóslat. És dühös...mérhetetlenül...

robinzone 2009.09.07. 15:05:00

a portugál meccs sima 2-es.

RobinGood 2009.09.07. 15:05:50

@robinzone: ez jó 10-15 kommentnként le lehet írni ugyanazt, mert mindig jön valaki aki nem olvassa el a többi kommentet :-)

a nagy levin 2009.09.07. 15:09:45

a joslatom egyebkent az, jogy a portugalok ellenunk be fogjak loni azt a sok helyzetet, amit masok ellen kihagytak. Alig volt olyan meccsuk,amikor nem jatszottak jobban, mint az ellenfel. ellenunk is sok helyzetet ki fognak alakitani (tevedes ne essek, ez tortenne szinte minden kozepes vagy akar jo erossegu csapat ellen), kerdes, kihasznaljak-e es hogy milyen napot fog ki a vedelmuk...

Timberke 2009.09.07. 15:12:31

széljegyzetnek: (Fárasztó ez a magyarozás dolog. Nem érdekel ki, mikor, hol mit mond. Van egy csodálatos törvényünk, ami minden részletre kiterjedően meghatározza, ki a magyar(állampolgár). Én ehhez tartom magam. Indulatból vagy meggyőződésből bárki, bármit, bárhol mondhat, kit érdekel? Letagadja, beismeri, magyarázza? Lesz**om!)Elnézést az alpári szóért a végén.

VADER-1 2009.09.07. 15:18:17

@RobinGood:
(Ponyvaregényt bírod?)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.07. 15:24:03

@a nagy levin: Amikor a múltkor játszottunk velük, nem voltak meggyőzőek. Pedig akkor se volt rossz csapatuk.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 15:30:05

Nos, igen, azt már Jeromos bácsi is megmondta, csak laposan, szépen a fű alatt, kérném alássan.

Ha valaki megkérdezné, azt mondanám, hogy én csak két játékos miatt szeretem a jelenkori válogatott meccseit megnézni. Torghellino állhatatos robotolása (csíp, harap, könyököl, aláírást gyűjt, tiltakozógyűlést szervez stb.)valóban példának állítandó, bele se merek gondolni, milyen magasságokba tudna emelkedni ez a fiú, ha egyszer futballozni is megtanulna. És persze Juhász Roland, ő az egyetlen futballistánk, aki jó eséllyel pályázhat a nemzetközi átlagklasszis titulusára.

A magam részéről Gerzsontól egy olyan megoldást láttam volna adott helyzetben a legszívesebben, ami a szögletzászló környékén való labdahuzogatásban merült volna ki. Legyünk őszinték, Dzsuzsák nyilatkozata el sem hangzik, ha a derék vikingek berámolják azt a három-négy gólt, amire vastagon rászolgáltak volna.

Zombika 2009.09.07. 15:31:23

Nem arról szól ez itt, hogy kikaptunk, vagy nem kaptunk, hogy hajtottak a srácok, vagy nem.
Az a szomorú inkább, hogy az ilyen kis takonyhuszárok veszik maguknak a bátorságot, hogy megmondják, hogy ki a magyar és ki nem. Láttam a meccset, nem voltunk jók. A svédek se, de kicsit kevésbé voltak szarok. Ez tény.
Erre jön egy ilyen paprikajancsi, és azt mondja, hogy aki nem nyalja a seggüket a semmiért, az nem magyar? Hát hogy?
Az a baj, hogy ebben az országban kezd elharapózni, hogy jött-ment senkiháziak simán kitagadnak másokat a nemzetből, ha annak más a véleménye mint nekik. Erről kellene kurva gyorsan leszokni, mert ez nagyon ijesztő.

Timberke 2009.09.07. 15:38:43

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Torgellino.. :-DDDDDDDDDD Mondtam is otthon:"...Muttikám, semmi pánik, Sanyi beállt, kétszer tuti belebolik a labdába, oszt az onnan a kapuba, úgyhogy nyerünk...". Muszáj volt ilyenekkel szórakoznom idegesség ellen. :-) (Hú de hosszú neved van!)

Timberke 2009.09.07. 15:39:39

@Zombika: Szerintem meg az ilyen nyilatkozatokat komolyan venni, az a rémisztő.

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:43:12

Annak idején kisorsolták a csoportot, ebből Mo. a negyedik legjobb volt.

És most a negyedik lesz.

Közben annyi történt, hogy a sorsolás - nem is volt sorsolás... - kifürkészhetetlen(?) szeszélye folytána dolgok úgy alakultak, hogy négy fordulóval a vége előtt másodikak voltunk, erre - nagyon helyesen - jött a marketing. Annyi a különbség, hogy most 42 ezren látták a helyszínen, hogy jobbak a svédek, ezt kiegyensúlyozott sorsolás esetén 9 000 ember látta volna.

Magától értetődően végig a magyar vállogatottnak szurkolok, ez akkor is így lesz, ha hatodikok leszünk. Ahogyan a körmöm eltöröm izgalmamban, ha a nem túl tehetséges, de "azénlányom" hatodik a kerületi futóversenyen. A reális értékelés azért igen fontos, nekünk sportbarátoknak, hogy az RTL-klub mit csinál egy sporteseményből - helyesen - az más kérdés.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 15:45:44

Aki azt mondja 1-1-nél támadni, arról is meg van a véleményem, na az tipikus.

Kockázat nélkül nincs nagy nyereség. Ha kockáztatunk és bejött volna, akkor meg ők lennének az istenek.

Ne játsszunk már 1-1-re vazzeg, igenis akarjanak a fiúk nyerni az utolsó percben is.

Nem jött be, ennyi, de ne alibizzenek.

Artie 2009.09.07. 15:47:12

@0xFF: Hm... Én már a beívelés pillanatában azt mondtam, hogy ez ökörség volt, pedig akkor még nem is volt Elmnél a labda. Nehogy megmagyarázzátok itt, hogy jól csinálta! Nem csinálta jól, egy rutinos játékos igenis nézi az órát, a helyzetet.

Iváncsik, a győri lányok helyzete meg teljesen más tészta! A BL-döntőben nyerni akartak, mert ott vagy győzöl, vagy veszítesz. Itt viszont olyan állás volt, ami nekünk _jó_ volt. Akkor meg minek?... Még Koeman is percekig azt mutogatta, hogy húzódjunk vissza!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 15:47:54

Elírtam, azzal van bajom, aki azt mondja, hogy 1-1-nél NEM támadni...

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:49:45

@wzoli:
Más 1-1-nél győzelemre játszani akkor, ha mi vagyunk a jobbak, és más, ha isteni szerencsével egyenlítünk. Más a 60. percben rohamozni agyatlanul és más a 94-ben.
Volt 90 perc a kockáztatásra, nem az utolsó pillanatban kellett volna megmutatni.

Artie 2009.09.07. 15:50:13

@lxrose: Mert akkor az már nem foci lenne. Ugyanúgy lennének támadások meg védekezések, mint kézilabdában, mert mindenki vagy itt lenne, vagy ott, egész egyszerűen nem lenne középpálya. Elől maradhatnának a csatárok, őket nem lehetne egyedül hagyni... Értelmetlen lenne.

@wzoli: 20 másodperccel a vége előtt ne támadjunk ki, ne akkor akarjunk nyerni, mikor előtte 80 percen keresztül nem ment, ne válasszunk olyan megoldást, ami előtte 15-ször nem jött be, és tartsuk be a legalapabb alapszabályt, amit egy nyolcéves gyerekbe is belevernek: ne válasszunk olyan megoldást, amiből az ellenfél lekontrázhat minket...

Közben megnéztem a 11-est is. Na, az minden volt, csak 11-es nem.

Artie 2009.09.07. 15:51:04

@füredi: Látom, azért van itt, aki érti, mi a baj ezzel a támadással.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 15:51:24

@Timberke: Hasonló gondolatokkal borogattam elfásult agyamat az első félidő végén magam is. Mert Sanyika a Jóisten különös kegyelménél fogva valahogy mégis a kapu elé tud kerülni, és onnan még mindig van esély, hogy egy kicsavart végtagról a kapuba hulljon a labda.

Timberke 2009.09.07. 15:54:02

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Milyen kár, hogy nem jött előbb! :-( Le a kapitánnyal!!! :-D

Zombika 2009.09.07. 15:57:05

@Timberke:
Tudom, nem gondolta komolyan, meg nem is úgy értette, stb.
Maga a jelenség rémisztő, hogy már rutinból teszik, ha nem figyel oda, kiesik a száján.
Nem ezzel a kissráccal van a bajom, pont leszarom, hogy mit mond, hanem a tendeciával. Hogy egyeseknek fel sem tűnik, mások meg azt mondják, hogy túl van lihegve.
Ha nem lenne ez a hozzáállás általános az országban, akkor ez a kis focista sem mondaná "véletlenül".
Így érthető?

füredi (törölt) 2009.09.07. 15:59:30

Az első félidőben többször támadtunk úgy, hogy csak a Szélesi maradt hátul.
Oké, hazai pálya, nyerni kell.
A 94. percben hol volt Gyepes? Megnéztem másnap a Sport1-en, nézzétek meg ti is, 20 másodperccel a gól előtt nálunk a labda hátul, és mindenki hátul van. A védelem hová ment? Nem vb-döntő 94. perc 0-1, ahol a kapus is megy fejelni. Hanem egy meccs egy nálunk jobb csapat ellen mázlis egyenlítéssel, úgy, hogy a csoportban tartjuk a pontelőnyt. Agymunka innen. Lehet támadni, de nem úgy, hogy egy ember marad hátul, támadni egy csomóféleképpen lehet, de nem így.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:06:29

@füredi:
Egy l a válogatott, szégyellm magam.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:08:59

@lxrose:
Rögbi ilyen még tehát a leginkább fociszerű játék.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:09:13

@Zombika: Sietve szögezném le, hogy pontosan értem, mire céloztál. De. Ebben a honban ez a tendencia a kiegyezés idején szökkent szárba, és azóta gyomként fonja körbe derék polgártásaink hazánkért egyként dobbanó szívét. Én akkor döbbentem volna meg, ha Balázs azt találja mondani, hogy "aki szerint nem érdemeltünk döntetlent, az idegenszívű, a nemzetközi finánctőke elvtelen kiszolgálója, és eljön az idő, amikor a stoplis cipőmmel a Dunába rugdosom őket mind egy szálig".

Csak annyit kérek, hogy próbáljunk minden a helyén kezelni.

Timberke 2009.09.07. 16:12:39

@Zombika: Bekerült a köznyelvbe, mint valami szólás-mondás, erre gondolsz. Értem én, de akkor válik valami ilyenné, ha túl sokan vannak mindkét oldalon, akik komolyan veszik és éjjel-nappal ezen vitatkoznak, ráadásul a Dzsudzsákénál lényegesen nyugodtabb állapotban. Nálunk ez már megtörtént, nem lehet visszacsinálni. Maximum elkopik egyszer, amikor már nem lesz használható eszköz egyesek kezében.És majd 100 év múlva bekerül a Magyar szólástárba.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.09.07. 16:14:16

Engem nem aggaszt, ha kikapunk bárkitől is. Ez van, itt tartunk.
Az a felháborító, ha mindezt "sorssal" és "balszerencsével" és "ellenünk fújt a szél"-lel magyarázzák.
Hányok ettől az önigazoló, mindenki-hibás-csak-én-nem hozzáállástól.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:14:56

@lxrose:
Azért van egyébként ilyen időmérés, mert akkpra a pálya, hogy lehetetlenség megállítani az időt. Kézilabdában ha megállítod az időt, akkor utána pont onnan lehet folytatni, a védők állnak a vonalukon, a támadok meg velük szemben. De fociban egy időmegállítás alatt a védő 60 métert fut előre. Ha pedig nincs időmegállítás, akkor pontos idő sem lehet. Már csak azért sem, mert kézilabdában van 50 gól, kapsz egyet semmi baj. A fociban meg van 1-2 gól, őrült jelentősége van minden szituációnak.

Les meg azért van, mert különben C. Ronaldó az 5-ösön vakarná a tökét.

Timberke 2009.09.07. 16:15:21

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Ma is tanultam valami újat. Köszönöm. :-)

Timberke 2009.09.07. 16:16:20

@füredi: Ezen és a ripacskodáson kívül máshoz nem is nagyon ért!

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:18:36

Dzsudzsák el volt keseredve, meg 22 évesként, külhonban élve éppen a "bántjákamagyartanemmagyarok" korszakban van, ki fogja nőni, nem kell ezért basztatni.

Ő már román meccs után is fel volt dúlva, érthető, ő fut most a legjobban, neki a legszarabb ez az egész.

Timberke 2009.09.07. 16:18:47

@füredi: Istenem, rég nevettem ekkorát!

Timberke 2009.09.07. 16:21:14

@füredi: Hát a Ronaldo vakarózásán! Vizuális agyam van! :-)

Zombika 2009.09.07. 16:22:26

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation, Timberke:
Remélem igazatok lesz.
Csak az a bajom, hogy az ország nem kis részének ez a gyerek (is) példakép, és amit mond, az szentírás. De még ha nem is, akkor is tagadhatatlanul véleményformáló karakter.
Az meg milyen, hogy nem elnézést kér a meggondolatlan és buta fogalmazásért, hanem kerek perec letagadja, pedig ott van a videó a honlapján?
Á, mindegy.

füredi (törölt) 2009.09.07. 16:22:31

@Timberke: Megjegyzem lesszabállyal is ezt csinálja, csak nézd meg szerdán.
Nem bánom, ha kikapunk, de ha valaki arcba rúgná C-t arra pénzt is áldoznék...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:23:12

@Artie:
szerintem pont akkor tudunk nyerni, ha az utolsó percben szerzünk vezetést, ha előbb, ugyanis kiegyenlítenek!

Timberke 2009.09.07. 16:24:06

@füredi: csak javítana a negédes ábrázatán egy hegecske! :-)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:24:16

@Artie:
Bírom az ilyen okos barmokat, akkor nézd meg újra. Pl. mennyi köze volt a svédnek a labdához, pl. milyen messze állt a bíró!
Menj bírónak azt verjenek agyon!

Timberke 2009.09.07. 16:25:20

@wzoli: a tapasztalatok azt mutatják, hogy még ez sem életbiztosítás. :-)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:25:42

@füredi:
az mért baj ha C az ötösön vakarja a tökét?
Há vakarja.
60 méter legalább 7-8 mp., addig 7-8-szor fújnak a sípba

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:26:26

@Timberke:
így van, de egy erősebb ellen okosabb lenne...
de mondom kockáztatni kell
az ilyen okosak meg a seggét kinyalnák a játékosnak, ha mi szerzünk gólt a 94.-ben

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:27:44

Az a baj, hogy már megint nem tudok vitatkozni önökkel, uraim. Céronáldóról magam is elég sarkos véleménnyel rendelkezem.

Timberke 2009.09.07. 16:28:11

@wzoli: Ha mást nem csinál egész meccsen, felőlem...

Timberke 2009.09.07. 16:28:50

@wzoli: legfeljebb kipirosodik neki! He-he!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.07. 16:29:09

@Timberke:
há ugye amíg ő vakarja, addig tizen támadnak 9 ellen az azeriek (mért pont ők??)

Timberke 2009.09.07. 16:29:31

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Uraim? Álljon meg a menet...

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.09.07. 16:32:22

@Timberke: Egy kis modorosság azért a neten is belefér, remélem :-)

Sajnos most mennem kell, köszönöm a kellemes perceket, és a magvas hozzászólásokat. Zombikától pedig azt kérem, hogy nyugodjon meg, ennyit tényleg nem ér az egész.

Timberke 2009.09.07. 16:36:05

@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Akkor Uraim és Kisasszony, ha kérhetem! :-)

zauberpferde (törölt) 2009.09.07. 16:41:39

update: Most látom a nyomtatott Nemzeti Sportban, hogy Dzsudzsák tagadja, hogy ilyet nyilatkozott volna: "Ilyet nem mondtam! Hogyan is jönnék én ahhoz, hogy valakinek a magyarságát megkérdőjelezzem? A kritikák kapcsán annyit mondtam, hogy aki a hozzállásunkat bírálja, az hazudik."

Szilynek igaza van.
Dzsudzsák két napon belül, kétszer szólalt meg, mindkét alkalommal hülyeséget beszélt. Lehet, hogy nem is tudja miket mond? Akkor viszont előbb néhány leckét kellene vennie magyarból, mielőtt jártatja a száját, a nyírlugosi 22 éves.
Jó, tudom nem az Magyar Nyelv Értelemező szótárával a kezében jár edzésre, de azért valaki mégiscsak szólhatna a srácnak. A szövetségi kapitány nem ért magyarul, ezért nem teheti meg, bár jobb helyeken a kapitány dolga. Talán Kisteleki úr eligazíthatná, mielőtt végképp elszalad vele a ló.

t.o.d. 2009.09.07. 17:03:19

Úgyis kimoderáltok, ha nem tetszik, de az a helyzet, hogy a küzdeni tudást kellene megtanulni díjazni, hogy hajtottunk, pedig erősen különbözött a két csapat kvalitásokban. És majdnem meglett. A tizenegyes olyan szitu volt, hogy ha kívül van a 16-oson, tuti lefújják, akkor miért lenne baj, ha hazai pályán 40 ezer ember előtt megadják?

Tele voltunk/vagyunk sérülttel, ugyanakkor egyébként sem sok a megfelelő képességű futballistánk. Az, hogy a vége előtt 3 fordulóval még pótselejtezős helyen vagyunk, az akkor is nagy szó lenne, ha nem a svédek és a portugálok lennének mögöttünk.

Szóval szily monnyon le. Suszter a kaptafához. Ostoba.

Maab 2009.09.07. 17:05:56

Szerintem - focitól függetlenül - ilyeneket az mond, aki a felelősségnek a legcsekélyebb mértékét sem viseli olyanért, amiben részt vett. (És kár, hogy pont ő, aki még mutatott is valamit a meccsen.) Az ilyen dumákhoz pedig kezdjünk el hozzászokni (vagy már el is kezdtünk), mert már annyi ilyen van és lesz.
Szerintem meg, ami rossz az rossz, magyar, vagy zulukaffer.

Parasite 2009.09.07. 17:07:04

www.dzsudzsak.hu/hirek/82 2:16, ennyi. dzsudzsák, dzsudzsák, ne legyél ennyire ékes példája szakmád sztereotípiájának! legalább arra emlékeznél mit mondasz :D

pitaa 2009.09.07. 17:24:51

gusztustalan, hogy ebből az elszólásból ekkora ügyet csinálnak páran... felzaklatott állapotban mindenki mond hülyeségeket, nem hiszem, hogy ebbe ennyi mindent bele kellene magyarázni. sok sikert a csapatnak a portugálok ellen!

zauberpferde (törölt) 2009.09.07. 17:55:08

@pitaa:
A padlóra vizelni a gusztustalan...

Valakit emlékeztetni arra, hogy profi labdarúgónak nem csak a pályán kell teljesítenie, hanem pályán kívül is profiként kell megnyilatkoznia, az normális dolog.
Egyébként szavaidból azt veszem ki, te is úgy ítéled meg, hogy Dzudzsák Balázs hülyeségeket mondott.
Nem kell ebbe semmit belemagyarázni, a szavak magukért beszélnek. Viszont elbagatellizálni sem érdemes, jó ha időben kap egy sárga lapot. Szövegért a pályán is kijár a büntetés, ha jól ismerem a szabályokat.

Parasite 2009.09.07. 18:02:59

@pitaa: és te még sosem érezted a késztetést hogy szájon vágj valakit, mert fezaklatott állapotában mondott neked egy "hülyeséget"? csak kérdezem. mondjuk dzsudzsákot sem az eszéért kell szeretne, mert nincs neki, de legalább a pályán csinált volna valamit és úgy járna a szája.

vidi-master 2009.09.07. 18:11:02

@Artie: ha visszaemlékszel a támadásra, Gera 3 (!!!) ütemmel előbb is kaphatta volna a labdát, amikor még a védő messzebb volt, Gera gyorsabban futott (nagyobb lendülettel), és ziccerbe tologathatta volna a labdát. ezzel az erővel ő a hibás és nem Gera. én ezt mondom, csak butaság és hozzá nem értés Gerát hibáztatni.

vidi-master 2009.09.07. 18:12:16

@vidi-master: javítás: én NEM ezt mondom
süti beállítások módosítása