Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban?

Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása? 

Egyik sem jutott a közelébe sem annak a sajtótörténeti pillanatnak, hogy a Magyar Narancs, a magyar újságírás legendás megújítója, a kritikus hang, az okos beszólás, a megvesztegethetetlen majomkodás hazai elterjesztője ez után a nyolc év után szerkesztőségi cikkben szólított fel az MSZP támogatására.

A harminc év alatti olvasó, aki már csak a Narancs kétezres évekbeli, seggnyaló mutációjával találkozott, el sem tudja képzelni, hogy a kommunizmus bukása után ez a lap volt a legnagyobb forradalom a magyar újságírásban. A sajtótörténetben nem is annyira ritka jelenség, hogy titokzatos módon egyetlen szerkesztőségben gyűljenek össze egy generáció legtehetségesebb írói-szerkesztői, hogy pár év közös csillogás után szétszéledjenek, ilyen volt például az amerikai Spy magazin is.

A Narancs annak ellenére tudott gyakorlatilag egymaga lenni az új kor független, viccesen szemétkedő hangja, hogy fideszes pártlapnak indult. Ma már egyszerűen elképzelhetetlen, hogy 1988-90-ben nem a legszarabb, hanem a legjobb fejek nyüzsögtek a pártok környékén. És a Narancsban olyan óriási volt a potenciál, hogy egészen rövid idő múlva kibújt ebből a pártpórázból is. Itt lehetett először olvasni magyarul életmódcikket, rendes elemzést, politikai háttéranyagot, vicces riportot meg egotripet, mert magyar nyelven ilyesmik előtte egyszerűen nem léteztek. Jól érzékelteti a Narancs túlzás nélkül forradalmi mivoltát hogy a lap két riportere, Weyer Balázs és Kóczián Péter találták fel magyarul azt, hogy szó szerint leírják, amit a politikusok mondanak. Előttük ezer éven át csak bikkfanyelvű közlemények és retusált hazugságok léteztek, szó szerint idézni pornográfnak számított volna.

A Narancs nemcsak formailag és nyelvezetében volt sokszínű meg újító. A legmarkánsabb tulajdonsága a tökösség volt. Ma már biztos kevesen emlékeznek arra, hogy a fideszes korszak után következett SZDSZ-szerelem csúcsán micsoda botrány rázta meg a lapot, miután Weyerék leközölték az SZDSZ-ról szóló, Mérleg utca nyelve című sorozatot. A szadirajongók hihetelen ricsajt csaptak, a szerkesztőségből többen távoztak, az újság soha nem lett már a régi, de a cikk azért megjelenhetett, hiszen az lap neve egyet jelentett a semmivel sem törődő bátorsággal, és ezt akkor még a szadisták is tiszteletben tartották.

(Szétrajzó ex-narancsosok iránytják azóta a Magyar Rádiót, az Indexet, az Origót és még egy rakás sajtóterméket.)

A Narancsnak folyamatosan veszteséges lapként finanszírozóra lett szüksége. Ettől nyilván nem függetlenül az újság feladta kritikusan liberális attitüdjét és az MSZP-SZDSZ koalíció kritikátlan kiszolgálója lett.

Nekem a Narancs pont ugyanazt jelentette, mint Ottlik Gézának a Nyugat. "Ültem már, még fiatalabb fővel más folyóiratok munkatársi összejövetelein, az előkelő Magyar Szemle vacsoraasztalánál, (...) Ott nem jöttem zavarba, csak unatkoztam, nem a megtiszteltetést éreztem, hanem azt, hogy semmi közöm sincs hozzájuk. A Nyugat asztalánál most a zavarommal, a félszeg helyzetemmel együtt boldogan, szinte csökönyösen ültem, a boldogságom sérthetetlen volt. (...) Az irodalom, úgy képzeltem, ott kezdődik, ahol több önmagánál: arkangyalok összeesküvése a világ feje fölött: ami a Nyugat volt."

Amíg Déri Miki, az újság fotósa meg nem szólított egy Nagycsarnok melletti kocsmában, hogy lefotózhat-e egy kocsmaguide cikkhez és hogy ha már így alakult, akkor nem lenne-e kedvem írni a Narancs horgászmellékletébe, addig úgy képzeltem, hogy már azt se élném túl, ha egy félisten-szerű Narancs-szerző egyáltalán megszólítana. Pedig kábé annyi idősek voltak, mint én. Ehhez képest lazán túléltem a megbeszélést, sőt nem sokkal később a Para-Kovács Imrével történt találkozást is, (a rövidnadrágos Turcsányi Sándor képe azért hetekig kísértett), aztán horgászrovatom is lett, és éveken át írtam mindenféle cikkeket a lapba. Egészen addig, amíg meg nem hallottam, hogy Bojtár főszerkesztő egy értekezleten felhívta a figyelmet, hogy csak azért, mert újságírók vagyunk, nem kell abstart szemétkedni az új szocialista kormánnyal. Innentől soha többet nem írtam az újságba, mert meg akartam őrizni a mesés emlékeimet a becsületes korszakról.

Az utóbbi nyolc évben már sírni se bírtam azon, hogy a Narancs lett a Heti Népszava, egyfajta 168 óra-junior. Az sem volt így annyira meglepő, hogy a vezércikk 2006-ban az MSZP második fordulós támogatására szólított fel. De ami most történt, az ehhez képest is annyira ciki, színvonaltalan és szánalmas, hogy még engem, a semmit sem várót is szíven ütött. És még csak nem is igazán a legendás zárómondat - "A szerk. ezért a Magyar Szocialista Pártot választja." - miatt.

Hanem emiatt. Íme a magyar sajtótörténet legostobább, leghazugabb, legszánalmasabb bekezdése:

"Csak egy lépést kéne hátralépni, hogy a szocpártot körülölelő gyanút, vagy egyes szocialista politikusok bizonyítottnak tekinthető korrupciós ügyeit a most uralkodónál kicsit árnyaltabb fénytörésben lássuk. Ceterum censeo: ha a pártokhoz kötődő, a "korrupció" gyűjtőnév alá sorolható cselekmények teljessége ismeretlen előttünk, de azt tudjuk, és biztosan tudjuk, hogy a magyar politika minden eddigi szereplője megégette magát, akkor minden olyan kijelentés, miszerint a szocpárt különösen, aránytalanul, megveszekedetten korrupt lenne, alátámasztatlan. Addig a "korrupció" emlegetése a választási kampányban csak a politikai manipuláció eszköze lehet. Zuschlag lebukott. Helyes. Meglett 50 millió. Hol a többi? A többi milliárd? "Nem szavazok olyan pártra, amelynek egyik területi listáját Veres János vezeti." Helyes. Mondjunk más pártok környékéről hasonló formátumú személyeket? Hányat? Mondjunk rendes embert a szocpárt szűkebb listájáról? Hányat? S valóban: sok rossz elmondható az MSZP kormányzati teljesítményéről és választási programjáról is. De most nem kormányzásra keresünk alkalmas gárdát."

Árnyaltabb fénytörés? Rendes emberek? Idézőjeles korrupció? Fulladjon meg Bojtár B. Endre főszerkesztő Veres János árnyalt fénytörésében azért a szemétségért, amit minden idők legjobb magyar magazinjával művelt. A vezércikk MSZP-s részéhez Bojtár az erős fénytörés miatt elfelejtette odaírni, hogy itt az elmúlt nyolc évben Magyarországot a teljes gazdasági és morális csődbe vezető pártról van szó, amelyik minden demokratikus idők messze legrosszabb kormányzati teljesítményét és legtöbb korrupciós ügyét produkálta.

Tőlem lehet szeretni az MSZP-t, naná, mindenkinek szíve joga, rosszabb ember nem lesz tőle, de hogy egy Magyar Narancs ilyen színvonalú "érvek" alapján szeresse, az szánalmas. Ami ennél is szánalmasabb, az az, hogy a tulajdonos-főszerkesztő Bojtárnak teljesen elszállt a realitásérzéke, így a választások első fordulójának estéjén a magyar főszerkesztői karból egyedül ő jelent meg smúzolni az MSZP-székházban, ahonnan már Kolláth "Olyan Még Nem Volt, Akinek Én Ne Nyitakoztam Volna" György is elmenekült.

Azoknak, akik nem olvashatták élőben a jobbra érdemes lap halotti beszédét, itt az eredeti:
 

Csak szavazz!

Mit tegyenek most vasárnap azok, akik nem akarják, hogy a Fidesznek kétharmada legyen az új Országgyűlésben?

Mi sem akarjuk - mégiscsak abszurd lenne, ha egy olyan párt kapna szabad kezet az ország akár teljes átalakításához - az alkotmányozáshoz -, amelynek a jövőbeli cselekedeteit tárgyazó megnyilvánulásaiból minden és mindennek az ellenkezője is kiolvasható. Az is, hogy csinálnak "valamit" a gazdaságban, meg az is, hogy nem csinálnak semmit, csak várják, hogy jobbra forduljanak a dolgok; meglehet, evvel járna mindenki a legjobban. Azt is beléjük lehet látni, hogy szétdúrják a még működő demokratikus intézményeket, a rosszul működőkhöz viszont nem nyúlnak, meg a fordítottját is.

Amit viszont biztosan ismerhetünk a Fideszből, az a múltja. Az sem különösebben bizalomgerjesztő: az 1998-2002-es ciklus emléke. A demokratikus intézmények erodálása, a fékek és ellensúlyok befolyásolására tett megannyi kísérlet, a demokratikus eljárásrendek nem kellő tisztelete, a gazdasági klientúraépítés, a piaccal szembeni gyanakvás - és végül, legsúlyosabban: az a beszéd és az az érintkezési mód a magyar politikában, a nemzet felosztása jókra és rosszakra, amit e párt tett bevetté, s aminek a Jobbik csak logikus folytatása.

Azok tehát, akik nem akarják, hogy a Fidesznek kétharmada legyen, hovatovább azt akarják, hogy sima többségét is erős ellenzék tartsa demokratikus korlátok közt, három pártra szavazhatnak: az MSZP-re, az MDF-re és az LMP-re.

Az LMP-re azért lehet szavazni, mert tagjainak és jelöltjeinek jóhiszeműsége többé-kevésbé evidens, és mert egy csomó dologban helyes és tisztességes álláspontot képviselnek. Ezek az egyéni szabadságjogok érvényesülését, a parlamentáris demokrácia intézményrendszerének sérthetetlenségét, a kívánatos (az általunk is kívánatosnak tartott) szociálpolitikát, az állam működésének átláthatóságát és nyilvánosságát érintik. Rokonszenves, ahogy oszlatnák a homályt, ahogy a poshadt hatalmi viszonyokat újrarendeznék, s szakítanának az alávetettségek és a kiszolgáltatottság évtizedes rendjével. Rokonszenves a szabadság és a nyitottság, ami körüllengi jelenlétüket. Rendes baloldali párt ez, mi bajunk lehetne vele? Hátha egyszer ők lesznek az igazi baloldali párt!

Az LMP-re azért nehéz szavazni mégis, mert a demokratikus Magyarországot akkora szörnyű  válságban látják, amilyenben egészen biztosan nincs. Márpedig a "válságról" szóló beszéd mértékvesztetté válása éppenséggel az autoriter hatalomgyakorlásnak ágyaz meg. Nehéz rájuk szavazni azért is, mert sok olyan elképzeléshez ragaszkodnak, amelyeket ez a lap nem oszt. Ha mi helyesnek gondoltuk a vizítdíj és a tandíj bevezetését, a magánosítást az egészségügyben és a közlekedésben; ha ez a lap nem hisz feltétel nélkül sem az államilag finanszírozott "zöld" gazdaságélénkítésben, sem a protekcionizmusban, a gazdasági nacionalizmus semmilyen formájában, viszont hisz abban, hogy az országot és lakóinak jólétét a szabad verseny viszi előre, mely során az államnak nem a vállalkozás, hanem a fair feltételek, a startpozíciók egyenlőségének biztosítása a feladata, akkor miért választaná az LMP-t?

És mi a helyzet a másik kis párttal, az MDF-fel?

Mi szavazhatunk-e rájuk?

Miért ne? Annál is inkább, mert az MDF-é ma az egyetlen valóban liberális program a szegényes menüsorban, s ez mégiscsak egy liberális újság lenne.

De az is biztos, hogy nem egykönnyen. Azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy léteznek. Bokros Lajos kétségkívül kiváló ellenzéke lenne egyfajta kormánypolitikának; de mögötte alig is látszik működő, élő szervezet, infrastruktúrával, szakértőkkel. És bár nincs okunk kételkedni Bokros vagy az MDF demokratikus elköteleződésében, a parlamentáris demokrácia őszinte hívei csak erős fintorgással bírták végignézni azokat a machinációkat, amelyekkel Dávid Ibolya megmentette frakcióját a teljes leolvadástól. (Ha mégoly nemtelen támadások is érték és érik őket mind a mai napig.)

Harmadik jelöltünkre, az MSZP-re sem könynyű szavazni. Soroljuk? A sok megalkuvás a kormányzati munkában. A hajlam a lustaságra, a sunnyogásra. A népbutításra - melynek következményeit máig nyögi Magyarország. A 2008 márciusában beállt gondolattalanság. A siralmas káderállomány. És persze - a nettó lopások sűrű szériája.

De nem is lehetetlen.

Csak egy lépést kéne hátralépni, hogy a szocpártot körülölelő gyanút, vagy egyes szocialista politikusok bizonyítottnak tekinthető korrupciós ügyeit a most uralkodónál kicsit árnyaltabb fénytörésben lássuk. Ceterum censeo: ha a pártokhoz kötődő, a "korrupció" gyűjtőnév alá sorolható cselekmények teljessége ismeretlen előttünk, de azt tudjuk, és biztosan tudjuk, hogy a magyar politika minden eddigi szereplője megégette magát, akkor minden olyan kijelentés, miszerint a szocpárt különösen, aránytalanul, megveszekedetten korrupt lenne, alátámasztatlan. Addig a "korrupció" emlegetése a választási kampányban csak a politikai manipuláció eszköze lehet. Zuschlag lebukott. Helyes. Meglett 50 millió. Hol a többi? A többi milliárd? "Nem szavazok olyan pártra, amelynek egyik területi listáját Veres János vezeti." Helyes. Mondjunk más pártok környékéről hasonló formátumú személyeket? Hányat? Mondjunk rendes embert a szocpárt szűkebb listájáról? Hányat? S valóban: sok rossz elmondható az MSZP kormányzati teljesítményéről és választási programjáról is. De most nem kormányzásra keresünk alkalmas gárdát.

Meggyőződésünk azonban az is, hogy a haza életének e pillanatában nem tehetjük meg, hogy személyes választásunkat csak elvi megfontolások vezessék. A helyzetünk ettől persze csak nehezebb. Hisz azt kéne tudnunk, hogy mi jár a hozzánk többé-kevésbé hasonlóan gondolkodó milliónyi honfitársunk fejében. Hogy milyen impulzusnak engedelmeskednek majd, midőn tolluk április 11-én elindul a papíron. E tanácstalanság, a Fideszt a háta közepére sem kívánó népesség bizonytalansága és megosztottsága ma a Fidesz legerősebb esélye a kétharmadra.

Kétségtelen, hogy célunkat - miszerint a Fidesz-kormánynak legyen erős baloldali és liberális, jelen alkotmányos berendezkedésünket és az egyéni szabadságjogokat vad párducként vagy anyazsiráfként védelmező  ellenzéke - jobban szolgálná, ha mindhárom, fent méltatott formáció képviseletet nyerne a parlamentben. Nemcsak a kétharmad válna így távolabbivá, de a parlamentben, a bizottságokban, az ilyen-olyan kuratóriumokban is több vigyázó szem figyelné a hatalom birtokosainak kezét és zsebét. És nem mindegy az sem, hogy az MDF és az LMP hardcore támogatói így nem veszítenék el érzelmi érdekeltségüket, érdeklődésüket a magyar politika iránt: a két kis párttal az Országgyűlésben és a tévékben vidámabb színezetű lenne közéletünk hímes mezeje.

Ugyanakkor ha a két kis párt nem ugorja meg az ötszázalékos küszöböt, és a rájuk eső összesen 3, 5, 9,99 százaléknyi szavazat a semmibe hullik, megeshet a katasztrófa - az, hogy a Fidesz legerősebb ellenzéke a Jobbik lesz.

Még akkor is, ha nem úgy van az, hogy aki az LMP-re vagy az MDF-re szavaz, az okvetlenül a szocialistákra szavazna, ha nem lenne LMP vagy nem lenne MDF.

De valamennyire úgy van.

Szavazz az MDF-re, mert így is, úgy is sokan szavaznak rá, és lehet, hogy a te szavazatodon múlik, hogy elvész-e 4,99 százalék, vagy sem.

Szavazz az LMP-re, mert... mint fent.

Szavazz a szocialistákra, mert különben fölöslegesen szavazol.

E ponton, midőn e talányos matematikához értünk, mi sem tehetünk mást, csak széttárjuk a kezünket.

De szavazni kell, szavazni fogunk.

Az MDF-re adott voks hasznosulásának esélyét szerfölött csekélynek látjuk. Ne legyen igazunk, de a három területi lista hiánya eldönti sorsukat.

Az LMP-re adott voks több eséllyel hasznosulhat. Drukkolunk az LMP-nek, annál is inkább, mivel olvasóink és rendszeres szerzőink, sőt szerkesztőségünk tagjai közül is számosan bennük találták meg kedvencüket.

De ha a szocpárt nyomorúságos tizenpár százalékon végzi, akkor a magyar Országgyűlésben hosszú évekig nem marad számottevő, cselekvőképes baloldali és liberális ellensúlya annak a tekintélyuralmi kormányzásnak, amelynek sarokkövei jól láthatón az etnikai protekcionizmus, a nemzeti antikapitalizmus, a klerikalizmus lesznek; és amely a bírói hatalmi ág s a fékek és ellensúlyok maradék függetlensége elleni mindennapi támadásokat ígér. Lehet, az ellensúly szerepéhez elég erőt és felhatalmazást gyűjt magának idővel az LMP. Az is lehet, hogy az MSZP megroppan e teher alatt: hisz azt se tudjuk, megérik-e egy darabban a következő pár hónapot.

De ebben a pillanatban akkor is ők tűnnek a legalkalmasabbnak e szerepre.

A szerk. ezért a Magyar Szocialista Pártot választja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr631914681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Soros pénzéből él tovább a Magyar Narancs? 2010.08.25. 11:39:04

A Mandiner információi szerint a Magyar Narancs Soros Györgyhöz köthető intézményektől kapott pénzekből hamarosan liberális hírportált épít. A főszerkesztő szerint erről nincs szó, hiszen a pályázatnak még nincs eredménye, és nem is hírportál lesz, hanem…

Trackback: Magyar Narancs 2010.08.25. 11:33:01

A szabadversenyes piacgazdaság egykor szebb napokat látott hetilapja nem az eladott példányszámokból származó bevételből, hanem Soros György pénzéből terjeszkedne az interneten.

Trackback: Nincs Fidesz 2/3, avagy elemezzünk kicsit 2010.04.12. 22:16:03

Kedvem támadt egy kicsit az elemezgetéshez és, hát mit is mondjak, elég érdekes eredmények jöttek ki. Főként Orbán büszkesége vitt a dologra, hogy már zsebre is tette a maguk fix kétharmadát és azért valljuk be, erről az utca emberének elsőre a „...

Trackback: Fideszfigyelő - 12 ügy ami érdekelhette volna az ügyészséget 2010.04.12. 16:10:55

Sajnos úgy látjuk, hogy ügyészség nem tanusított különösebb érdeklődést több az Orbán-kormányt érintő korrupciós ügyben. Mivel minden ügy figyelmet érdemelne, ezért sorozatunkban egy-egy alkalommal kevesebb ügyet veszünk elő (Nem 33-ügyet, mint a múlt...

Trackback: 33+1 ügy, amely érdekelhette volna az ügyészséget 2010.04.12. 16:10:29

Az ügyészséget kritizálókat sokszor vádolják azzal, hogy csak egyes gyanúsítottak érdekében lépnek fel. Ez nem igaz, hiszen sok esetben épp az a gondunk, hogy furcsán érdektelenek egyes esetekben. Szóval egy korábbi internetes listát kicsit csiszolva c...

Trackback: Ezt volt narancsosként kikérem magamnak 2010.04.12. 15:00:01

Fulladjon meg Bojtár B. Endre főszerkesztő azért a szemétségért, amit minden idők legjobb magyar magazinjával művelt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boguslawski 2010.04.12. 15:13:59

Kurva gáz szerkesztői cikk volt valóban, úgy tudom volt is vita belőlre rendesen bent, de azért a magyar sajtótörténet aljának ne nevezzük, mert akkor nem marad hely a Demokratának, a Magyar Hírlapnak, és - sajnos - még jópár egyéb sajtóterméknek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.12. 15:14:34

Tudom, hogy tudod, elmúlik
egy kicsit rossz most, de elmúlik

:(

bandeirante 2010.04.12. 15:16:04

Tanúsítom, hogy ez mennyire igaz. Én a kezdetektől 1994-ig olvastam a lapot, akkor hagytam abba, amikor elkezdték Horn Gyuláék seggét nyalni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.04.12. 15:17:47

Kemény, bazmeg.
Micsoda szerencsém, hogy a kétezres évek elejétől, ahogy a net való alternatívává vált, gyakorlatilag leszoktam a nyomtatott sajtóról egy az egyben. 1-2 informatikai magazintól eltekintve pont a Narancs volt, amit legtovább vásároltam. Milyen szar lett volna látni folyamatában a lerohadást, a segglyukak tágulását. Bennem így csak szép emlékek maradtak. Viszlát Magyar Narancs, béke poraidra!

2010.04.12. 15:18:18

"De ha a szocpárt nyomorúságos tizenpár százalékon végzi"

Akkor én bontok egy jó pezsgőt. Ja, hogy megvolt?

Az évek meg a rutin 2010.04.12. 15:19:02

A Narancs mai közéleti hatókörét pontosan jelzi, hogy miután a szerk. nyakig bedugta a fejét a szocik altestébe, a szavazók közel 10%-a (azaz nagyjából az összes ún. liberális) nem hallgatott rájuk. LMP + MDF.

Kiváncsian várom, nancsék innen vajh hova hátrálnak. Angyalföldi nyugdíjasok kedvezményes lapelőfizetési akciója?

szily 2010.04.12. 15:20:46

@boguslawski: Azoktól sose vártam semmit, a Naranccsal ellentétben.

2010.04.12. 15:22:44

Amikor elolvastam a cikket a lapban, és amikor az utolsó sorhoz értem, hirtelen nem tudtam eldönteni, mit kellene tegyek. Üvöltve kurvaanyázzak és tépjem miszlikre a lapot, vagy inkább vonyítva röhögjek azon, hogy a MaNcs a korábbi SZDSZ-mániáját egy újabb orbitlális bukásra ítélt alakulatba helyezteti velünk?
Végül az utóbbi mellett maradtam.

2010.04.12. 15:28:17

Úristen, ez tényleg botrány. Mekkora gyökér az a pasi... vajon ő mennyi korrupciós pénzt vagy előnyt fogadott el a szociktól ? Mert ezt a seggnyalást ingyen senki nem csinálja.

fds7543 · http://duplaklikk.blog.hu 2010.04.12. 15:29:17

A "Tőlem lehet szeretni az MSZP-t" bekezdés direkt így folytatódik, vagy kimaradt egy szó? Nem az akart lenni a lényege, hogy rosszabb ember NEM lesz tőle?
Nem kötözködöm, csak szólok, meg érdekel.

ben2 2010.04.12. 15:29:25

Régóta sejtettem, hogy az öszödi beszéddel és az utána következő szégyenletes értelmiségi kimagyarázóshow-val nem csak a szocik, de a médiaértelmiség azon része is bukni fog, akikről Gyurcsány azt állította, hogy lehet nekik szólni, mikor nem kell "felszisszenni".
Ezidáig sejtés volt, most már bizonyosság. Ennél lejjebb nincs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 15:30:18

pontosítsunk. a mancs azóta szar, hogy már nincs ott szily

@krüger:

"akkor hagytam abba, amikor elkezdték Horn Gyuláék seggét nyalni"

én látnám egyszer, ahogy a magyar nemzet/hírlap szaftos fideszes botrányok kiteregetésével nyalja a fidesz seggét, de hát az élet nem habos torta

"azta" 2010.04.12. 15:30:35

van amikor az embernek határozott ellenérzése támad, oszt szólna valami keményet, de gombóc lesz a torkában, hagyja a fenébe az egészet. így szoktam le réges-rég a Mancsról. épp emiatt ezért a szösszenetért külön köszönet!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.12. 15:33:26

igazából múlt héten abban reménykedtem, hogy nem ez lesz a szerk. Gyalázatosan rossz, ráadásul az érvelés is, hát, khm. Na, mindegy, a hitelességüknek ez biztosan nem tett jót.

Ezzel együtt mondjuk a Varró Szilvi cikkeiről egyáltalán nem mondható, hogy kormánypártiak lennének. Főleg, ami a roma-ügyeket érinti. Például ez:
oknyomozo.hu/node/22

Szóval azért így kicsit méltánytalan, mégha nagyon gáz is a cikk.
(Több ismerősömmel sokszor olvastuk újra, hogy tényleg ez-e a vége, felfoghatatlan.)

a katona fehérben 2010.04.12. 15:35:30

Bizonyára velem van a baj, de ez a _cikk_ nekem nem tűnt _felszólításnak_, csak az utolsó mondat egy egyszemélyes főszerkesztői véleménynek. A _teljes_ cikk 2 másik pártot is ajánl, legalább annyi érvvel megtámasztva, mint az MSZP-t, sőt jelzi például, hogy az LMP-nek is vannak támogatói a lap készítői és olvasói körében, és a cikk címe is az, hogy "Csak szavazz!", nem pedig húzzunkbele. No és ugyanebben a lapban előtte heteken át megjelent cikksorozat a különböző pártok mellett érvelő és egymással értelmes vitába szálló szerzőkkel, a Jobbik kivételével az összes országos listás párt mellett szólt egy vagy több cikk. Szerintem egy lap nem attól lesz minőségi vagy jófej, hogy csak azt olvasod benne, amivel egyetértesz, pláne nem kell egy platformon lenned a főszerkesztővel.

dts 2010.04.12. 15:35:31

Azé' emiatt a vitatható cikk miatt nem verném el a port ennyira a MaNcs-on en bloc. Mer' ugyanebben a számban szép békésen megfér egymás után két cikk is, hogyaszongya: Miért szavazok az LMP-re? illetve Miért nem szavazok az LMP-re?, aztán most vagy ugyanebben a számban, vagy a korábbiban szépen végigveszi ugyanezt a két kérdést a többi párttal is...
Egyébiránt a MaNcs A szerk. cikkei közül nem egy olyat mernék citálni az elmúlt évekből, amit pártállástól függetlenül minden törvényességben gondolkodó embernek el köllene olvasnia.

Amúgy pedig tessék beljebb lapozni és elolvasni a gyakori, olykor rendkívül száraz, mégis olyan tényfeltáró riportokat, amiket pont azért nem szoktak elolvasni sokan, mert az erős pártszimpátia és a tények gyakran nem férnek össze...

Szóval összességében: egy-egy felbukkanó, kétes értékű cikket - vagy véleméynt! - a MaNcs olvasóközönsége - szerintem - a helyén tud kezelni, mint ahogy én se mszavaztam emiatt a szocikra - igaz, másra se - ettől még nemigen találok olyan újságot, amiből közéleti kérdésekkel kapcsolatban szívesebben tájékozódnék. Ha tudtok ilyet, szóljatok...

szily 2010.04.12. 15:38:06

@fds7543: Persze igazad van, javítom.

a katona fehérben 2010.04.12. 15:42:53

És még egy apróság:

"Az sem volt így annyira meglepő, hogy a vezércikk 2006-ban az MSZP második fordulós támogatására szólított fel."

Az viszont elég meglepő, hogy akkor valahogy nem jutott eszedbe ilyen látványosan kikérni magadnak, pedig már akkor is volt exnarancsos voltál, és az akkori megelőző 4 év kormányzati teljesítménye se volt sokkal jobb, sőt...

pepin_nymburk 2010.04.12. 15:43:43

Jómagam 1996 és 2001 között olvastam a lapot, és szerintem nem volt Horn Gyula seggnyalója, inkább a SZDSZ iránt volt lojális...Ha jól emlékszem ebben a periódusban kezdett Szily mester is írogatni, imádtam a lapot, de aztán a szerzők elkezdtek más újságokba elszivárogni, és nagyott esett a színvonal. 2002-ben megrökönyödve láttam Seres Lászlót az MSZP székházban ünneplők között, így tudtam, jó döntés volt 2001-ben abbahagyni a lap vásárlását

Rá Dios 2010.04.12. 15:43:51

Jaj, Szily, Szily!
Választás UTÁN bátorkodni, kerülővel benyalni (Volt narancsos? Újnarancsos!) nem finom dolog. Ottlik sem tette volna.
Keresem, olvasom a Te cikkeidet, előfizetek a Narancsra (is). Ne egymással foglalkozzatok, hanem amiről írtok.
Amúgy a legsavanyúbb narancs is édesebb mint a legédesebb citrom...

harmincas 2010.04.12. 15:44:10

A cikkben elég érthetően megírták, hogy az MSZP-t nem kormányzásra javasolják. Hanem azért, hogy a Fidesznek ne legyen túlzott hatalma kormányon. Logikusan, érthetően érvelve írta le a szerkesztő a VÉLEMÉNYÉT. Ami neadjisten eltér a tiédtől, Szily László. Emlékszel még erre az eshetőségre a liberálisabb korodból? És talán arra, hogy ezért még nem kellene fulladjonmegozni?

Te nem VOLT narancsos vagy. Most narancsosabb vagy, mint valaha, csak kicsit más értelemben.

a katona fehérben 2010.04.12. 15:44:37

"volt exnarancsos" -> az egyik "volt" értelemszerűen felesleges

puskinos 2010.04.12. 15:45:11

kicsit erős a kiemelt rész jellemzése (leg...leg...leg...) és a szerk. mindig is személyes volt, szóval nem látom megalapozottnak a földbe döngölést, még ha magam nem is értek egyet a cikkel. Az érvelésbe meg bele lehet kötni kulturáltan is. Azon, hogy a székházban feltűnt, kicsit én is ledöbbentem. Én azért maradok olvasó további 15 évre is (az egotripek, meg a visszhang nem lesznek rosszabbak tőle...)

Jászberényi · http://lepkevadaszat.blog.hu/ 2010.04.12. 15:45:57

Szerintem ezeknek a fiúknak az egyetlen bajuk, hogy a realitás határain túl vannak elszállva maguktól, abból kiindulva, hogy mi írjuk a Magyar Narancsot, tehát istenek vagyunk.

Ergo így minden belefér.

Csak azt nem sikerül észrevenni, hogy elszaladt az idő: van olyan szerkesztő a lapnál, akinek a munkáját egy közepes fordítóprogram el tudná végezni (és akkor most nem is beszélek a lelkes egyetemistákról), aki nyelvet egyáltalán nem beszél, akinek a teljes szaktudása a metál zenei irányzatra terjed ki, és még sorolhatnánk.

Emellett pedig gátlástalanul hazudnak, vernek át bárkit, ha úri szeszélyükben úgy gondolják.

Többek között én ezért mondtam fel és borítottam 3 deci bort a Bojtár fejére.

Legutóbb már azt hallottam, hogy közös megegyezéssel váltunk el.

Végül is, tulajdonképpen, nevezhetjük annak is.

zszimeis 2010.04.12. 15:46:40

Már vártam, hogy valaki lecsapjon erre. Én is alig akartam elhinni, tizenötéve olvasom a Mancsot, a Szerk. az utóbbi néhány évben vált egyre vállalhatatlanabbá, (már az SZDSZ támogatása is az volt a végén) a saját oknyomozó riportjainak mondva ellent.

Csatlakozva az előttem szóló felvetéséhez: akkor mostantól vegyek Heti Választ?

Könyörögve kérem Bojtár B-t, hagyja ezt abba, nem ez a feladat, hanem a vállalható alternatíva megtalálása, nevelgetése, támogatása.

vagyok59 2010.04.12. 15:49:05

Aki ilyen autós cikkeket ír, az meg is teheti, hogy ne kelljen seggeket nyalnia.

meis (törölt) 2010.04.12. 15:49:53

Szánalmas.
Én is vettem a narancsot, és egyszer csak azt vettem észre, hogy kezd egyre szarabb, tendenciózusabb és elvtelenebb lenni. Bojtár b. meg közben elindult a teljes szellemi leéülés útján és elkezdte végighaknizni az összes tv-t azzal a kialvatlan képével és az agyonhordott csiricsáré ingében egyre csak a mangáról hadoválva. De akkor én már rég nem olvastam a narancsot. Kb egyszerre akadtam le a narancsról és a tilosról is valamikor mág a 90'es évek végén.
R.I.P. magyar undreground.

2010.04.12. 15:49:54

Istenem!

Léhűtő, egoista faszkalap újságírók baszogatják egymást.

MENJETEK VALAMI TISZTESSÉGES MUNKÁT CSINÁLNI BAZDMEG!

GaZe 2010.04.12. 15:49:59

az azért mázli, hogy csak egy oldala van benne az arcnak... a többi oldal viszont kárpótol (azért ahhoz nagyon akarni kell buziskodni, hogy azt mondjuk a MaNcs-ra, hogy szar újság. Oknyomozás, tényfeltárás, kurva sok olyan dologról írnak benne amikről sehol máshol - nem beszélve az egyetlen élvezhető tudományos cikkekre B-Z-től...)

Szál, én annyiban maradok, hogy hol nem hülye a főnök?

sempreLippi 2010.04.12. 15:50:02

igen, mielőtt lepártlapozol egy újságot, mi lenne, ha bele is olvasnál (amit épp magad vallasz be, hogy egyébként sosem teszel).

én sem értek egyet az érveléssel, pláne a szocikra való szavazással, de legalább értem, amit mondani szeretne - és tudom viszonyítani ahhoz, ahogy ez a lap a kampányban eddig és az elmúlt években viselkedett. látatlanba ráköpni nem nagy újságírói bátorság

Mylady 2010.04.12. 15:51:10

JééééézusMááááária!!! Ez nagyon gáz.

GaZe 2010.04.12. 15:51:18

@Kult: Úgy is van, te vagy a nap embere! Bocs Szily, Kult tényleg jól megmondta. tökösen, igazi kétharmados attitűddel. Így kell ezt, na.
:))

monticello (törölt) 2010.04.12. 15:51:53

Vazz ezeket nagyon elverték! EVK: 119 már bennvan, egyetlenegy kivétellel a többiben is első helyen a fideszes. Benarancssárgult a térkép :)
Apropó, elfogyott ithon a klópapír, hol kaphatok pár mancsot?

vadaszok 2010.04.12. 15:51:57

Nem horgászom,de egyetértek.
Már hosszabb ideje egyre nehezebben olvasom a lapot. Ez a vezércikk mellbevágó volt. A kétpárti egypártiság ilyen mélységű penetrációja elkeserítő.

Szőrök 2010.04.12. 15:52:13

A cikk kiváló. A Narancs volt a legkreatívabb, legszabadszájúbb újság. A 90-es évek elején még meg is rendeltem. Aztán valóban jött a politikai rovat 168 óra szintre züllesztése. Nagyon ritkán, a kultúra/zene rovat egy-egy jó cikke miatt megveszem. Ezek a rovatok maradhatnak, a többire javaslom a DELETE gombot.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.04.12. 15:52:16

Most erre mit is mondhatnék? Hogy kicsit sárga...? Kedvet kaptam újra arra, hogy olvassam. Szebb, mint a 168 Óra. Az is valami, nem?

morbiczer 2010.04.12. 15:53:48

"...az újság feladta kritikusan liberális attitüdjét és az MSZP-SZDSZ koalíció kritikátlan kiszolgálója lett."

Ez ("kritikatlan") egyszeruen tenyszeruen nem igaz.

tejbegrrr!!! 2010.04.12. 15:53:54

Csak egyetlen részlet:

"Ami ennél is szánalmasabb, az az, hogy a tulajdonos-főszerkesztő Bojtárnak teljesen elszállt a realitásérzéke, így a választások első fordulójának estéjén a magyar főszerkesztői karból egyedül ő jelent meg smúzolni az MSZP-székházban, ahonnan már Kolláth "Olyan Még Nem Volt, Akinek Én Ne Nyitakoztam Volna" György is elmenekült. "

Az nem merül fel, hogy tudósítani ment oda? Hogy ő írja a szokásos választási körkapcsolás MSZP-tárgyú darabját? Szilyről - aki szintén ott volt - honnan tudjuk, hogy nem smúzolni ment?

penna 2010.04.12. 15:54:36

Hát, igen. A Fidesz és az ő lapja.

Hová lett '93-94 óta az a Fidesz, na meg az a Narancs? Kinek a Fidesz pálfordulása, kinek meg egy újság pálfordulása elfogadhatatlan.

Kinek meg mindkettőé. Merthogy van, aki még emlékszik, anno mit gondolt a világról, a demokráciáról, a politikáról akár az egyik, akár a másik.
Előbbiekben nagyon hittem, bíztam, büszke voltam a kortársaim sikerére, eszére, utóbbit meg nagy várakozással minden héten az utolsó szóig átolvastam.
Most már mindkettő múlt idő. Előbbi színeváltozásában keservesen csalódtam, utóbbiéban szintén, legfeljebb nem keservesen.

ferike00001 2010.04.12. 15:55:47

Hogy értelmesnek mondható, tájékozott polgár a Maszopra szavaz, annak sok respektálható indoka lehet. Hogy magát liberálisnak valló lap magát liberálisnak valló főszerkesztője teszi ezt annak viszont csak kettő: a másik a paranoia.

blacklord 2010.04.12. 15:57:56

@fds7543: Nem, az direkt így van. Aki ez után a 8 év után még bármit akar az MSZP-től, annak igenis nincs ki mind a 4 kereke...

Rá Dios 2010.04.12. 15:59:09

Csak azt nem értem, hogy az miért nem zavar senkit, hogy a jobboldal legolvashatóbb, ha nem egyetlen olvasható lapja, a Heti Válasz mindig és csak a Fidesz támogatására buzdytott. Közvetve is, de inkább és ezzel nincs is baj, közvetlenül. Ez a VÉLEMÉNYÜK (khmm...).
Hanem a Narancs ne tegyen ám ilyet!? Már miért is ne?

kukk kapitány 2010.04.12. 16:00:34

Ha ezt egy újságíró írná, aki rendes újságot ír, akkor is szívnám a fogam, de Ön, szily, az indexet írja.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.12. 16:00:59

A választás ELŐTT kellett volna kirakni a posztot ...

Ezt leszámítva nagyon korrekt, én magam sem értettem, hogy az átlagnál sokkal-sokkal tájékozottabb emberek hogy képesek ezt leírni.

Akkor mit szóljunk, mikor a kisnyugdíjas vörösre tapsolja a tenyerét Mesterházyra.
Ez ugyanaz, csak sokkal rosszabb ...

elwood 2010.04.12. 16:03:14

"az elmúlt nyolc évben Magyarországot a teljes gazdasági és morális csődbe vezető pártról van szó"

boldog aki a világot ilyen fekete fehérben tudja szemlélni. még hónapokig örülhet, hogy eljött a kánaán, az ördögöt kifüstölték.

Közöd?? (törölt) 2010.04.12. 16:03:28

nem látom olyan vészesnek a cikket hiszen a horthy-fasiszta_antiszemita visszarendeződésnek valóban útját kell állni és ezért szavaztam én is az mszp-re. amiról mégis el kell ismerjem teljességgel alkalmatlan:-)
sajna csak ezek aa lehetőségek voltak valós alternatívák...

parttalan 2010.04.12. 16:03:43

Orbánszopó mocskosszájú Szily László most is kitesz magáért...

Nagy tróger vagy te, szily - bár ezt már sokszor bebizonyítottad.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2010.04.12. 16:04:30

Jófej a Szily (a Katalin is, de most kontextuálisan nem róla van szó). Totál értve van minden. Bojtár B. Endre meg nem jófej bizonyos tekintetben. (persze csak szerintem, mint ahogy a Szily jófejsége is) De hát vannak vélemények, és vannak szerkesztők, és kinek-kinek mennyi nyilvánosság adatik. Ezek alapján is alakul az eredmény. És hát ez van. Végtére is ez van. És biztosan sokan egyetértenek a szerkesztőségi cikkel. Ha meg nem, hát valószínűleg azért írta a Főszerkesztő úr, hogy őket megpróbálja meggyőzni a saját véleménye igazáról, jogosultságáról. Szily szerkesztő úr is ezt tette. Ez van.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2010.04.12. 16:04:33

Vagy tíz évig az ágyneműtartómban őriztem a korai évfolyamokat. Mára teljesen olvashatatlan, elvtelen és rettentően unalmas. Így nem szabad megöregedni. Bojtár meg menjen és írjon kurva jó könyveket a baloldalról.

szily 2010.04.12. 16:06:46

@Rá Dios:
Választás UTÁN bátorkodni, kerülővel benyalni (Volt narancsos? Újnarancsos!) nem finom dolog. Ottlik sem tette volna.

Azonnal bátorkodtam: 24 órán belül megírtam a posztot onnantól, hogy a kezembe került a vezércikk, közte volt egy választási nap, amikor dolgoznom kellett. És ha a posztom szerinted benyalás a Fidesznek, hát sajnállak. A pénzem a jövő héten kapom meg tőlük, csak utána fogok nyalni, profi vagyok.

Keresem, olvasom a Te cikkeidet, előfizetek a Narancsra (is). Ne egymással foglalkozzatok, hanem amiről írtok.
Amúgy a legsavanyúbb narancs is édesebb mint a legédesebb citrom...

Jacques de Molay 2010.04.12. 16:07:03

Herta Müllerrel pl. egyedül a Mancs közölt értékelhető cikket, ennek ellenére viszolygom a laptól, sajnos. Pedig időről-időre megpróbálom megvásárolni, de csalódás, főleg a 98-2000 előtti idők tükrében.

Az a baj Bojtár B.-vel, hogy tehetségtelen. Pont annyira, hogy szüksége legyen a seggnyalásra. A másik baj, hogy emocionális, ezt ál-racionalitással próbálja elfedni. A kettő eredője az, hogy nem lehet hiteles, és ez a lap nagy részén érződik is. A pofátlan összekacsintásból vicsorgó összefingás lett, az önfeledt fikázásból pártos köpködés, a "félszavakból is értemből" belterjes posvány. Mesterházy-appanázs, filmes "karrier", A38-as leosztás, ésatöbbi.

Na mindegy.

rettentó 2010.04.12. 16:07:33

Képzeljétek el, ha a magyar újságírók megtanulnának olvasni egymás cikkeit, vagy csak az utolsó egy mondatot, ami mindössze arról szól, hogy a szerkesztő (tehát egy ember) kit választ.
A Narancs cikksorozatot közölt arról, hogy melyik pártra miért érdemes szavazni, a múlt heti számban ez az LMP-vel ért véget. Programokat elemzett. Semelyik másik sajtótermék nem tette ezt meg, a közszolgálati média szégyenletes szerepéről nem is beszélve.
Savanyú a szőlő.

sunázósün 2010.04.12. 16:09:18

Oohh, a bátor Szily, a választások után barna nyelvvel leseggnyalózza az arra érdemeseket.

Kolbasz 2010.04.12. 16:09:25

Nem lehet, hogy tudósítani ment a székházba?

Közöd?? (törölt) 2010.04.12. 16:11:36

@szily: ne is haragudj de akkor mi lehet a véleményed a jobboldali médiáról? echo hírlap hírtv stb. más szemében a szálkát

Új Nick 2010.04.12. 16:16:09

@boguslawski: nem kell aggódni, jut ott hely. Mikor lehetne már eljutni oda, hogy a szar, az akkor is szar, ha az én kutyám szarta? És nem rögtön keresni egy szomszéd kutyát az ő szarával? "... és még sok ..." de különös módon a felsorolás jobbos termékekről szól - nota bene, szar jobbos termékekről -

És a MH is megérne egy nekrológot, mert nekem meg az volt a rendszerváltás függetlensége, aztán már épp a második hadsereg gyalázza végig.

Ez van. Tudod, Szilylaci, mesélik, hogy régen a Coca-Cola is más volt :D :D már csak a címke maradt ott is...

eichler 2010.04.12. 16:17:56

Akkor a fanyalgók figyelmébe ajánlom a maradék "független" médiát: pl Hír TV, ECHO, Magyar Nemzet, van itt szépen ....

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.04.12. 16:20:11

szép nekrológ.

csak pár évet késett :P

Új Nick 2010.04.12. 16:21:18

@Közöd??: azok is szarok. ennyi. de nem értem, mi köze ennek a Mancs-hoz? Ha valami szar, az önmagában nem tetszik az embernek. Ha látok egy baromi ronda házat, nem vonszolok mellé egy másik rondát, hogy kitaláljam, melyik rondább. A ronda önamgában ronda. A gerinctelenség is önmagában gerinctelenség. Abszolut kategória.

De visszakérdezek: ha valaki itt egy szánalmas Demokrata cikket citál, akkor odarángatod-e mellé a Mancs-ot, vagy valami szép Mester Ákos esetleg Bolgár György opuszt? Vagy ha a Demokratáról van szó, akkor az értékítélet már önmagában is megáll?

Legalább magadnak ne hazudj, az a legfontosabb :)

meis (törölt) 2010.04.12. 16:21:21

@Jacques de Molay: ja, tulajdonképpen nekem is mindig az volt az érzésem BojtárB.-vel kapcsolatban, hogy egy alapvetően tehetségtelen ízzadtságszagú majom. Aztán később még ennél is lejjebb ment. Dehát az ilyenekből szokott főszerkesztő lenni.
Aki tud, annak elég jó cikket írni, nem akar még főnökösködni is.

harmincas 2010.04.12. 16:21:33

"az elmúlt nyolc évben Magyarországot a teljes gazdasági és morális csődbe vezető pártról van szó"

Ja, és még valami: ahogy arra fent már más is utalt egy kommentben: aki az elmúlt év morális válságát csak az MSZP-re fogja, és nem említi meg a Fideszt és csatlósait (beleértve az elszabadult csatlóst, a Jobbikot is), az elvakult pártkatona.

sagvaria 2010.04.12. 16:22:26

Mekkora szerencse, hogy te meg most is a legnagyobb forradalom vagy a magyar ujsagirasban...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 16:22:53

@rettentó:

nem tudom, mi a faszt vársz valakitől, aki több ezer karakterben ömleng a mancsról, és arra lyukad ki, hogy hát ettől a mancstól milyen borzasztóság, miközben

1. azt is leírja, hogy 2000 óta seggnyaló a mancs (negyedik bekezdés). ha egy hetilap 10 (tíz) éve segget nyal, akkor mi a gecitől lesz skandalum, ha a szockó retkekre adná a voksot a főszerk? mi a faszért kell egy seggnyaló szar miatt nyálat verni?

2. szegény szily 2006-ban aludt. vagy nem olvasott mancsot, vagy akkor még nem volt a mancs valamikori munkatársa, aki háboroghat.

Grizzly Géza 2010.04.12. 16:23:08

A cikkíró kartárs csúnya seggnyalásra utalgat, miközben szaros a nyelve. *sigh*

ferike00001 2010.04.12. 16:27:05

Én megrágok mindent a kurucinfótól a népszaváig, emésztgetem, aztán mikor feljön a nagy szőrös bagolyköpet kis patkánykoponyákkal, alig marad valami emészthető. Nem javaslom senkinek a változatos étrendet

tasavallan presidentti yön 2010.04.12. 16:27:43

"titokzatos módon egyetlen szerkesztőségben gyűljenek össze egy generáció legtehetségesebb írói-szerkesztői"

Ez volt a viccrész a cikkben?
Azóta is röhögök... Még hogy a legjobbak, baszd meg... Köztük te is, mi, mint a legjobbak egyike? Muhaha...

hatoldal 2010.04.12. 16:29:07

Érdekes. Előfizetője vagyok a lapnak, a múlt hetit is olvasgattam, részecskegyorsítós cikket, Bodó Viktoros interjút, volt egy jó recept is, és hogy mi a titka az innovációnak, de a vezércikk az kimaradt. Nem szavaztam az MSZP-re se.Ráadásul nekem továbbra is tetszik az újság. Én akkor most lehet, hogy mégis egy látens MSZP szavazó vagyok és az újság mossa az agyam évek óta csak nem sikerült a művelet, mert túl bénán csinálják/túl korlátolt vagyok?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 16:30:12

@Új Nick:

remélem, a demokratában és a többiben is megtalálod azt a vezércikk sorozatot, ami arról szólt, hogy ki miért savazna erre vagy arra.

ja, hogy nem. akkor talán mégsem alaptalan az összehasonlítás

amúgy persze, kurva kínos szerintem is, hogy a szocikra savaz a mancs szerklije. mint ahogy kurva kínos volt nekem is savaznom tegnap (ne találgass, a szocikra most SEM savatam), mert kurva kínos olyanok közül választanod, akiket egyébként úgy rühellsz, mint a szart, és ha meg kéne indokolnod, miért pont arra, akkor legfeljebb annyit tudsz kinyögni, hogy a jobbikra talán mégse.

nagyon érdekelne, egyébként kire savazott szily

de hogy felköpött és aláállt-e utána, az még jobban

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.04.12. 16:30:32

@Before: az utolsó címlap egy meganagy kitágult segglyuk lehetne.

Walmer 2010.04.12. 16:31:37

fel nem foghatom, hogy ebben a qrva országban miért akar mindenki olyan hű de középen lenni. Olyan nincs baznmeg.
A FAZ konzervatív, A FOX konzervatív, a CNN demokrata, A le Monde libsi, a Demokrata náci, a heti Válasz konzervatív, a 168 óra szoci.

Kibaszott nagy szerencsénk van, hogy van egy szilynk, aki mindig megmondja a frankót.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 16:33:01

@Új Nick:

egyébként meg csak a kedvedért: népszaga, 168róka, mittom, mi számít még baller pártmédiának. azok is szarok, igen.

Jacques de Molay 2010.04.12. 16:34:25

@meis: a magyar underground Gasner és Dönci halálával érte el a platót, és Mesterházy lesittelésével fejeződött be. Főleg Gasner volt a szellemi értelemben vett vegytiszta underground, Mesterházy volt az, aki értékéhez képest segített felülreprezentált maradni a budapesti kultúrában (A38, Gödör via főv.önk.). Ennek hamarosan annyi, kb. év végétől nem lesz több Balaton és Korai koncert a Gödörben, stb.

A Narancs relatív leépülése csak egy lépés volt ebben a folyamatban.

is 2010.04.12. 16:35:41

"itt az elmúlt nyolc évben Magyarországot a teljes gazdasági és morális csődbe vezető pártról van szó, amelyik minden demokratikus idők messze legrosszabb kormányzati teljesítményét és legtöbb korrupciós ügyét produkálta. "

mindig ide fogunk visszajutni. neked ez axioma, és innen indulsz. akinek ez bizonyításra vágyó tény, más axiomákból levezetve, azt levegőnek nézed, visszaélsz a melletted álló többséggel (bolsevizmus), és lehülyézed, kinevetteted ezzel a többséggel, lenézeted ezzel a többséggel.

így nem fogunk előbbre jutni, a kérdések sosem hülyeségek. isszuk szavaid, próbáld meg nem axiomaként, hanem igazolásra váró tényként kezelni állításod, érveljél, hagyd, hogy mások érveljenek, győzzél meg. isteni kijelenti mindenki tud, abból lesz az egymás mellett elbeszélés.

La Serenissima 2010.04.12. 16:36:15

én is hasonlóan értékeltem Bojtár felvetéseit - elsőre alig akartam elhinni. pedig a kókizmus felkarolása után tényleg semmit se vártam már tőlük.

Karnamantra 2010.04.12. 16:36:48

@Az évek meg a rutin: hehe. Na igen, én péntekig nem tudtam, kire érdemes szavazni, pár hónap kihagyás után megvettem a Mancsot (drágának találom), a címlap miatt: a Bokros interjút találtam jónak, ő győzött (sajnos csak nálam, meg annál a 120 ezer gondolkodó embernél, akik gyermetegek tartják az LMP-t).

Az továbbra is jó benne, hogy ezt a manikűrözött, tál lepke agyú, ideológiai ellenszenvre építő jobboldalt (ami egyelőre 74%-on ül a parlamentben, leírni is durva..) kifigurázza, de ettől még nem kéne konkrét pártirányt megnevezni (szerintem). Egy hetedik, mondjuk te magad...

Rá Dios 2010.04.12. 16:37:07

Azért, ha jól magamba nézek (vagyis inkább Rátok, mind) valamennyien megalkuvók vagyunk (vagyis vagytok Ti) valahol. :-)

Szegény Ibolyka, tegnap jött rá, hogy mi 89-ben nem kapitalizmust, hanem jólétet akartunk. Versenyt, támogatások torzítása nélkül. A versenyben ő
veszített, támogatást alig kap. Végülis ezt akarta.

szes.istvan@freemail.hu 2010.04.12. 16:38:35

A Magyar Narancs mindig is egy gennyes fos volt. Már Szily idejében is. Nem új dolog ez, ne lepődjünk meg annyira.

jenny7 2010.04.12. 16:42:03

Szemmel láthatólag baj van BojtárB-vel. Az MSZP-re szavazott és ezt előre megírta egy cikkben. A piszok.
Ebből persze levezethetők a következők:
a.) sík hülye
b.) tehetségtelen
c.) szar újságot vezet
d.) az MSZP seggnyalója

Egyszerű gyerek vagy te Szily.

Sájgec 2010.04.12. 16:43:05

Elég sokáig voltam rajongója a Narinak, és még most is minden héten megveszem. Bojtár Bandi persze őrült, és szerkije hülyeség - nem egyezik a véleményemmel, de Szily "ma is rúgok még egyet az szdsz hullájába" Lacival ellentétben újságíró, és nem "performance artist", aki önnön orbitál jófejségétől gyakorlatilag 25-30 másodpercenként elélvez.
Arról aztán végképp mélyen hallgatva, hogy ezer éve nem láttam mtk meccsen, de nyilván már ciki kijárni, mert a Bede (a másik egykor rém tehetséges, mára méteres kékeressé avanzsált) azt mondta, és különben se lenne most hype.
Laci, írjál könyveket a gyereknevelésről, sporthorgászatról, de hagyd a politizálást, mert attól hogy a Mindenható felvitte a dolgodat, nem lettél omnipotens. Weniger wäre mehr.

_tx_ 2010.04.12. 16:44:14

Fantasztikus, mindig van lejjebb!

Szamárfül/pável: szívemből beszélsz.

Közöd?? (törölt) 2010.04.12. 16:46:00

@Új Nick: igyekszem nem hazudni magamnak, de nem értem mit van oda annyira valaki mikor kedveli azt az oldalt ahol bevallottan pártos sajtótermékeket fogyasztanak csak sőt médiaegyensúly elméetükből kiderül más tulajdonképpen nem is létezik számukra.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.12. 16:46:11

a post kilepett a mainstreambe, errol beszeltek a villamoson is.
amugy nem irna valaki tenyfeltarot a narancs politikai penzeleserol?

Másik Nick 2010.04.12. 16:46:58

és az index elk*rvulásáról mikor írsz?

Kixx 2010.04.12. 16:50:38

@harmincas: Köszi
erról van szó
(Bede benyalást olvastad?)

turulpina 2010.04.12. 16:52:36

Ejha.

Valaki naggyon szeretne már egy igazán fincsi helyen dolgozni, mint anno a pár millárdból a remekül kistafírozott Heti Válasz.

Jönnek a fijúk, mennek a gerincek...

madz 2010.04.12. 16:53:06

szily, köszi, hogy megírtad. én hűséges/lusta típusú ember vagyok, ezért hosszű évek hezitálása után csak tavaly az EP-választások előtti szerk. után mondtam azt, hogy na ezt én soha többet nem veszem meg.
múlt héten kivételt tettem, mert egyszerűen kíváncsi voltam. hát sokk volt.

Bougheau Tschichka 2010.04.12. 16:59:17

Aki nem akarja, hogy 2/3-a legyen végre egy pártnak, és biztos kézzel kormányozzon, az azt sírja vissza, amikor egy 6%-os pártocska a háttérből, titkos alkuk során zsarolta a kormánypártot ?!

Kinek lenne jó, ha a Fidesznek meg kellene alkudni az LMP-vel?

Kinek lenne jó, ha a Jobbikkal?

Senkinek!

Akkor mindenki arra figyeljen, hogy most már végre lehessen kormányozni örökös egyeztetések, összeveszések-kibékülések nélkül!!!

Aki mást mond, az MSZP-re is szavazhatott volna :P

meis (törölt) 2010.04.12. 17:02:40

@Jacques de Molay: én ezt valahogy nem egyes emberek életútjához kötném, hanem inkább valamiféle általános "töltéshez", ami ha van, akkor a lebvegőben is ott van.

Billy the kid 2010.04.12. 17:03:03

Egy jól idomított házörző csak elvétve harap a gazda kezébe, akkor meg főleg nem, ha xtra pedigret kap már jó ideje...a m. narko pedig mintaszerű házörző kb. 8 éve.

tommygun 2010.04.12. 17:03:11

De jó hogy ezt szegény Vig Mónikának nem kellett megérnie.

van-e szándék 2010.04.12. 17:04:22

A postból kimaradt egy nagyon fontos rész a lap története kapcsán: amikor Princz kicenzúrázta a Szekeres-család ügyeiről szóló cikket. A fél szerkesztőség akkor lépett ki...

freemind93 2010.04.12. 17:05:56

a fentieket olvasla egyre buszkebb vagyok ra, hogy egy olyan kisebbseghez tartozom, amely nem a sajat velemenyet szereti visszaolvasni, hanem szivesen vesz kezebe egy valtozastos ujsagot. ezert veszek peldaul narancsot is. a szerk cikk erdekes velemeny volt, igazabol nem zavar tulzottan, hogy a szerk. a maga reszerol a szocikra szavaz. szily, barkire szavaztal (vagy nem szavaztal), te is egy szanalmas kis kocsog lehetsz a magad szempontjabol ezzel az ervelessel. te tudtal barmelyik parthoz huzni joerzessel?

schweinlüfter 2010.04.12. 17:07:12

ki a kutyát érdekli, hogy te mi kérsz ki magadnak? szily te még életedben nem írtál értékeset, csak fölköhögöd a slejmet az indulatparasztoknak oszt kiköpöd a netre, had lefetyeljék. mindig is csak a legalpáribb otrombaságokkal tudod észrevétetni magad néhány pillanatra, te kis pulitzer. tehetségtelen tucattollnok vagy, nálad még sodika is szórakoztatóbb és hitelesebb te szerencsétlen

freemind93 2010.04.12. 17:08:08

@Billy the kid: latszik te sem forgatsz surun narancsot, ezt barmelyik sajtotermekre all gondolom nalad, kiveve amelyiket olvasod. melyik is az?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.04.12. 17:08:55

ez jó.
Mondjuk azért a Narancsot a Nyugathoz hasonlítani nevetséges, de mindegy.

Jacques de Molay 2010.04.12. 17:09:07

@meis: igazad van, de ezt a töltést akkor is csak emberek "sugározzák" :-)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.12. 17:09:12

egyre szebb

már hogy ez a kommentizé itt

jujj

amúgy meg az index már évek óta tolódik jobbra..:))))

Jacques de Molay 2010.04.12. 17:11:17

@lelkylola: szerintem nem nevetséges, főleg ha az első mondjuk 6 évet olvasod. Nem irodalmi folyóirat, az tény, de pl. az ufi-... vonal (upsz, bocsika) is a magyarnarancs által domesztikált gonzóból él. Csak egy példa.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.04.12. 17:12:28

Emlékszem egy ilyen című lapra. Ha megkotornám a pincét, meglenne az az 1990-es szám, ami az országgyűlési választások eredményeit boncolgatja. (Emlékszem, hogy eltettem.) Aztán emlékszem még egy Winkler nevű faszira, aki "Kutyaszorító" címen írt cikkeket hétről-hétre. Akkoriban még megvettem a lapot. Azóta megöregedtem, talán meg is komolyodtam. Nem veszek már MaNcsot, inkább az Indexet, meg a Totalcart olvasom.

fgiorgio 2010.04.12. 17:12:55

Imádom a Narancsot, ez a cikk most fos lett...összességében talán mégsem emeszpé seggnyalók, a szadi persze érdemtelenül sokat szerepelt benne mostanában...azért ne feledjük, amit OV tett (volna) velül 1998-ban, és amit szerintem most is tenni fog. Az emeszpé megérdemli a tisztítótüzet, józan Orbánnal az élen lehetne támogatni az Öreg Demokratákat is, de csodálkoznék, ha az lenne, vagy mértéktartóvá válna, nem az a típus...a nácikat nem szeretjük...hát marad megint valami, amiről azt sem tudjuk, micsoda...

Másik Nick 2010.04.12. 17:12:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: tolódik, az igaz, de az elmúlt két-három hónapban olyan erős volt a tolódás, hogy már inkább mélyrepülésnek hívnám. mert én meg az indexet szerettem régen.

meis (törölt) 2010.04.12. 17:14:06

@Jacques de Molay: szerintem az már valamivel 2000 előtt megszűnt. a38, gödör már csak ócska tömegcikk, mindegy, hogy ki játszik ott. már más időket élünk, hiába nyomja a balaton, az már nem ugyanaz, csak alibizés..

gordiusz 2010.04.12. 17:14:30

@Karnamantra: "Az továbbra is jó benne, hogy ezt a manikűrözött, tál lepke agyú, ideológiai ellenszenvre építő jobboldalt "
Te itt most mire építesz?
És itt:
"annál a 120 ezer gondolkodó embernél, akik gyermetegek tartják az LMP-t"

A Bokrosnak is az a baja, mint neked, el nem tudja képzelni, hogy nem mindenben neki van igaza. Csak a tankönyveket ismeri és az angolszász tapasztalatokat akarja nálunk alkalmazni, remélem, soha nem lesz rá módja. Arról nem is beszélve, hogy akinek az MDF politikai közelmúltja lófasz, az lehet, hogy gondolkozik, de etikai érzéke 0.

Fantómas 2010.04.12. 17:14:45

Kedves Posztíró! Mikor írsz a MN, meg a MH , meg a többi jobbos "cselédmédia" (nem én mondtam)elhivatott seggnyalóiról is, akik lealéacsonyították a politikai újságírást az 50-es évek szintjére? Vagy holló a hollónak nem vájja ki a szemét mi?

brian storm 2010.04.12. 17:16:18

@Bougheau Tschichka: bár nem szeretném, a 2/3-ot nem tartom olyan életveszélyesnek, mint sokan. Visszaüt hamar, ha állatkodás kezdődik alkotmányozásban. 8 éve pont az "egész pályás" lett a Fidesz veszte. Az ember alapvetően jobban szereti a szabadságot a jólétnél (sztem). A Mancs kurva jó volt eddig is, és még mindig az. Nem kell egyetérteni a vezércikkekkel, de még a kulturális rovattal sem. Én szeretek olyanokkal beszélgetni, akiknek más véleményük van, mint nekem. Ez fejleszti a jellememet és tágabbra nyitja a világot magam körül. Uff

Krogshöj 2010.04.12. 17:17:05

Ma is vannak jó és alapos cikkek, érdekes témafelvetések, gondolatébresztő publicisztikák a Narancsban. Aki figyelemmel követte az elmúlt hetekben a lap vége felé közzétett endorsementeket (Azért szavazok a Fideszre, Azért szavazok az LMP-re, MSZP-re, MDF-re), a válogatási elvekből előre láthatta a szép ívet a végső szerkesztőségi MSZP endorsement felé. Erősen kérdéses, hogy valaha pénzt adok még a Mancsért, pedig az elmúlt egy-két évben legtöbbször megvettem.

overcome 2010.04.12. 17:26:38

Szerintem ne fulladjon meg Bojtar B. Endre, sőt, Szily sem. Inkább mondják el mindketten véleményüket, és én hadd dönthessem el, milyen érvekkel tudok egyet érteni. Bár nem ismerem BBE konkrét érdekeit, de első látásra nem tűnik nagyobb szolgalelkűségnek az MSZP-re való szavazásra felszólítani, mint az amúgy is rossz passzban lévő szocialistákról az uralkodó trendbe szépen illeszkedve harsogni az olyan frázisokat, mint „minden demokratikus idők” ….legrosszabb, korruptabb stb. pártja. És bár meglepett a Narancs „miért szavazok…” sorozata is, és jobb lett volna, ha több fideszes álláspont is megjelenik, szerintem a kampány egyik legérdekesebb vitája épp ez volt.
Az pedig, hogy valaki rosszabb ember lenne attól, mert akár az MSZP-t, akár bármely más pártot szeretné, Hegedűs Lórántné blogján is ciki lenne, hát még itt.

segabor 2010.04.12. 17:27:51

@Közöd??: már okoztál pár perc felhőtlen örömöt :)

Pettyes Szfinx 2010.04.12. 17:28:02

@Fantómas: Ezek felvállaltan jobboldaliak, olyan tulajdonosokkal. Direkt ilyen az irányvonal.
Viszont - ha jól értelmezem - a MaNCs elvileg független kéne legyen, pimasz, megmondó, bármelyik iránnyal szemben.
És ahogy olvasom, Bojtár nemcsak főszerkesztő, hanem tulajdonos is, aki a baloldalt preferálja. Nyilván, Szilynek ez így rosszul esik, engem pl. nem érdekel, és egyáltalán nem lep meg.
A MaNCs is a baloldal sajtóterméke, ahogy pl. a Heti hetes is. Csak akkor kritizál, ha a jobboldalt kell kritizálni. És mivel volt idő, mikor ez az irányvonal volt nagyon erős, nem csodálom, hogy a jobboldal is létrehozta a saját médiáját. A MaNCs is qrva, ez van. Az volt, és az is marad. Csak ugye ő "lefeküdt" a balodalnak, a többi jobboldali orgánum esetében pedig nem is volt soha másról szó, az ottani újságírók felvállaltan tolják a jobboldal szekerét, már réges-régen nem azok dolgoznak pl. a Magyar Hírlapnál, akik anno. Jobboldali tulajdonosok megvették, és jobboldali újságírókat alkalmaznak. Tehát van különbség!

morpho 2010.04.12. 17:28:50

szily
1998-ban az akkor megalakult fideszkormány egyik első dolga volt, hogy kinyírja a Narancsot.A nevét elvették így a lap évekig Mancs néven jelent meg és csak a támogatásoknak köszönhette, hogy nem szünt meg!(ami egyébként Orbánék célja lett volna)
Most akkor miért vagy meglepődve azon, hogy utálják a fideszt, akik a létüket fenyegették és most pont azzal a garnitúrával akarnak újra kormányozni, mint akik anno ki akarták nyírni őket?

nehogymárne 2010.04.12. 17:29:48

baszkikáim,

én annyi mindenkivel nem értek egyet, magamait is beleértve, hogy ha eszerint válogatnám az olvasmányaimat, ismerőseimet, üzletfeleimet, akkor kurvára magányos lennek. bojtárbé pártos lett? mondjatok már valami újat! emiatt nem olvasod a mancsot, hát legyen neked jó! a zindex meg bulvár lett és egy klikkpozitív címért árubabocsátják alsótagozatos nőrokonaikat is. szily sem olyan vicces már mint egy katolikus kuttyogatóverseny a tisza tavon, de hát ez van.

van ebben az országban párszázezer (pármillió) ember, aki nem boldog attól, ami van, de attól még nem lett jobb semmi, ha csak sorolták, hogy mi minden lett szarabb, mint régen.

fehértehén 2010.04.12. 17:29:52

Ez a választási felhívás/vélemény nálam is kivágta a biztosítékot. Iszonyat gáz.
Igaz már azért egy ideje érzékelhető, hogy nyugdíjas munkásőr irányba mozdult el a lap. Kár érte? Én már azt sem tudom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 17:30:29

@van-e szándék:

no igen, az a princzes cucc valóban nagyon kínos lassan 20 éve mindig elő is kerül, ha a mancsot ekézni kell.

egy heti válasznál, 168 óránál népszagánál nem véletlenül nincs ilyen sztori.

azoknál nincs szükség telefonra, tudják a munkatársak maguktól is, melyik kézbe lehet és melyikbe ne lehet harapni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.12. 17:30:56

Miből is élne a Mancs, ha nem seggnyalásból? Valahogy elő kell teremteni a zsét.
Mitől lenne liberális a Mancs? Kétszer bátorkodtam olvasói levelet küldeni a kifinomult szerkesztőségbe. A megjelenési arány kettőből semmi.
Miért lett éppen most látványos a seggnyalás? Négy éve is felszólítottak az egykor volt, állítólagos szürkeállomány támogatására.
Milyen a Mancs színvonala? Hát, az tényleg egyre csak zuhan, de még mindig jobb, mint a 168 Óráé vagy valamelyik őssumér kiadványé. Az viszont - szerintem - megszépítő mítosz, hogy valaha is olyan rettenetesen magas lett volna a Mancs színvonala meg csak úgy kibuggyant a helyet kereső IQ a szerkesztőség ablakainak résein...
Ki ez a Bojtár B.? Egy jellemtelen seggfej, aki semmivel se látszik ki nagyobb arányban a neki rendelt valagból, mint a Mester Ákos vagy a Bayer Zsolt. Seggfejek mind, ökumenikusan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 17:35:02

@Pettyes Szfinx:

jól van, ne ragozd tovább, nem olvastál még narancsot, csak jár a szád, leülhetsz, egyes.

imádom, amikor valaki elkezdi ekézni mancsot, honnan-honnan nem valahogy mindig odacsődül egy halom magyar nemzetes meg hetiválaszos függetlenségen szocializált sült fasz, aki életében nem vett a kezébe mancsot, majd leírja a frankót.

harmincas 2010.04.12. 17:40:11

@Pettyes Szfinx:

"A MaNCs (...) csak akkor kritizál, ha a jobboldalt kell kritizálni."

Bakker, te se nyitottál még ki egy Magyar Narancsot se, különben nem írnál ilyen nyilvánvaló baromságot.

Karnamantra 2010.04.12. 17:42:41

@gordiusz: 20 éve megy a "komcsizás", idejét múlt már, nem? Hogy a francba lenne egy huszas, harmincas korú ember kommunista (=diktatórikus, mint Sztálin és Rákosi..?), csak azért, mert nem tartozik oda, ahova ők?

Én egyébként azért utáltam meg a Fideszt, mert éjjel is elhangzott egy olyan mondat, hogy a magyarok egy korszak végére szavaztak, mint 1956-ban vagy 1989-ben. Könyörgöm, hogyan lehet egy sokadik, demokratikus választást összehasonlítani azzal a két dátummal? És ezt eszik milliószám az országban, mert szimpatikus a bácsi.

Ha unalmadban olvasgatsz fórumos topikokat, vagy kommenteket, 80-90 %-os az aránya a minősíthetetlen hangú Mszp és Mdf "kritikáknak" (és vezetőiknek), és akokr az elmúlt 8 évről ne is beszéljek.

Ez az ideológia mennyivel szimpatikusabb?

Mert nekem egyáltalán nem. Ebben kizárólag az van, ész kevés... nem is volt vita (4 éve azon bukott el a Fidesz), sem világos program, nehogy az meg később számon legyen kérve...

És kikérem magamnak, hogy komcsi lennék.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.12. 17:45:04

egy kis illusztráció a 2002-es balliberális médiaterrorhoz :D

www.youtube.com/watch?v=3yVh1YFuhPo

Pettyes Szfinx 2010.04.12. 17:45:15

@mavo: Te ia egy kultúrlény vagy, látszik a fotódon is. Gratulálok!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.12. 17:45:34

@mavo: ez a sült fasz kifejezés nagyon tetszett.

A Narancs elkurvulásán való siránkozás pedig már régen nagyon unalmas. A reakción is folyton ezt nyomatják, aztán mégis látszik, hogy valamiért a legtöbb újságíró úgy érzi, hogy igazodnia kell valahogy ahhoz, amit a Narancs ír. (Még Bayer Zsolt is szokott siránkozni a Narancs mostani állapotán.)

Aki szerint nem üt balra a Narancs, azoknak ajánlom Varró Szilvi fentebb linkelt cikkét is, vagy azt a szerk.-et, amikor arról volt szó, hogy a szockók Verest akarnák kiküldeni Brüsszelbe biztosnak.

Karnamantra 2010.04.12. 17:47:14

@gordiusz: ja és egyébként, végigfuttattad te már akárcsak felületesen az Lmp programját, mi lenne, ha ők kormányoznának? Semmi szakértelem nincs benne - annak ellenére, hogy marha szimpatikus. Idealisták, azzal nem lehet egy gazdaságilag mélyponton levő országot kormányozni (szerencsére nem is fogják, ellenzéknek nem árt, ha ott vannak).

llooll 2010.04.12. 17:50:25

szerencsére írtak már előttem többen is a zindex vitorlájába kapó tőkeszél általi irányítottságáról. mindazonáltalpedigmeg akár fika-site-nak (a hemzsegő hejesirasi hibákról nem is beszélve) is lehetne nevezni...

Pettyes Szfinx 2010.04.12. 17:51:27

@harmincas: Tudod, az a legrosszabb, mikor valaki úgy tesz, mintha nem lenne qrva, közben az, nagyon is. Az a baj, hogy sokszor kilóg a lóláb, mint pl. most is.
Akkor már sokkal inkább az, amikor egy médium felvállalja magát és az "elveit". Ez van, én így látom. És most mentem, le lehet nyugodtan faszozni, barmozni, már nem olvasom, és nem is érdekel.

Kisvárosi Fojtogató 2010.04.12. 17:57:09

Amikor a média a Kubatov-balhéról írt pár nappal ezelőtt, egyedül az Index volt, amelyik valami olyasmi címmel tette ki a címlapjára, hogy Kubatov most nememlékszemmármivel viccel. Hát ez sokkal bátrabb és tökösebb hozzállás, mint a biztos bukó maszopra buzdítás, valóban. Szerintem Szily összekeverte a MaNcsot az Indexszel.

gordiusz 2010.04.12. 17:57:14

@Karnamantra: ki mondta, hogy komcsi vagy?

Dr.Zomboss 2010.04.12. 17:57:17

90 óta olvastam hetente, a múlt hetit már nem vettem meg-szerencsére.A régi számok színvonala (kb.2000 előtt)nem legenda, Szabó E. központiban, vagy még mittudom milyen könyvtárakban van a bizonyíték.

aliglajos 2010.04.12. 18:02:51

Azért a folyamatos hivatkozás Ottlikra, hát, nem is tudom. Szily érték nélküli, egoista világképe szerintem igen távol áll Ottliktól. Bár az is lehet, hogy az újságíró vagy minek kell nevezni azt, aki a forrás ellenőrzése nélkül röpít világhírré baromságokat, már összevethetőnek érzi életművüket.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.04.12. 18:05:26

Szivembol beszelsz: Bojtarbe teljesen lezullesztette a lapot, mar csak ritkan olvasom, pedig 94-tol elofizetoje voltam. Szanalom ez a fasz(i)...

van-e szándék 2010.04.12. 18:09:34

@mavo: 97-ben történt, tehát a 20 év elég nagy túlzás.. de ami fontosabb: a Narancs addigi története miatt gyalázat, ami a Szekeres-sztorival történt. Az általad említett lapoknál ez fel sem tűnne.. érted a különbséget, ugye?

csigaszem 2010.04.12. 18:09:49

Én régóta már szerdán olvasom a friss narancsot, de bakker, észre sem vettem ezt, mert már évek óta nem olvasom el a vezércikkeket.

Ezekszerint nagyon jól teszem.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.04.12. 18:11:30

Valaha én is írtam a Narancsba, és barátomnak tudtam a nevezett főszerkesztőt, sokszor próbáltam meggyőzni arról, hogy ezzel a lapjának, magának és a kollégáinak is árt. Én a huszadik évfordulón temettem a lapot, egyébként a második számtól addig mindent olvastam. Ez valaha tényleg nem egy ilyen újság volt, és szerintem az a sok ember, aki írt bele ilyen-olyan okból véleményeket, nem kell, hogy szégyellje magát utólag.

Rá Dios 2010.04.12. 18:24:15

@antal.daniel:
Nem egy milyen? Ugyan, semmi baj, ha ma máshol, más (férfi)korban járva mást gondolsz, de szögezzük le: A Narancs - tán nem tökéletes ugyan - jó lap. Nem az egyetlen, de biztosan az egyik.
Én sok mindent járatok, kapok, olvasok, hallgatok (néznem nem kell), kihagyásokkal, de olvasom sok éve.
Arra meg térjünk vissza egy év múlva, ha még szokás lesz a szabad vélemény (miért is ne, ugye? Hindenburg, akarom mondani Sólyom, még nem nevezte ki a kancellárt, akarom mondani a miniszterelnököt.(Aki - fogadok és ez nem sértés, hanem valós esélylatolgatás - egyszer maga követi őt a rangban.

Rá Dios 2010.04.12. 18:26:20

@Rá Dios:
Off
kicsit randomizáltam a zárójeleket, bocs!
On

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.04.12. 18:26:51

Az azért szerintem iszonyatos, hogy ha ebben az országban bárki bármelyik oldalról, vagy ahhoz köthető emberekről, sajtóorgánumról, szervezetről, stb. elmondja a véleményét, miszerint az adott target egy szarhalom, akkor előjönnek emberek és élnek a gyanúval, hogy a fikázó nyilán épp most kíván benyalni meleg szarig a másik oldalnak. Egy politikai oldal vagy jelen esetben sajtótermék kritikája mindig azt jelenti, hogy a kritika megfogalmazója a túloldal embere/seggnyalója/rokona, stb?????

Aki ilyen gondolatok alapján mond véleményt a közéletben, az kizárja az értelmes vitának és szabad meggyőződésen, véleményen alapuló tiszta kritikának még a lehetőségét is. Ha pedig erről van szó, akkor szvsz gubanc van, pont olyan és akkora, mint az elmúlt években ebben az országban.

A MANCS szerintem is szar egyébként, ami nem azt jelenti, hogy a MH, MN vagy az Echo vállveregetést érdemelnek. De nem ez volt a poszt tárgya, és ezt Szily sem állította!

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.12. 18:29:42

Szillyke, már megint a szádon át szarsz az asztalra? :D

eN 2010.04.12. 18:35:44

Végülis jobb későn mint soha.

OftF 2010.04.12. 18:37:24

Nálam is ez a cikk verte ki a biztosítékot, csütörtök délelőtt fél tizenegykor az 1-es villamoson.
Igaz, hogy másnapos voltam, mint az állat, de világosan emlékszem, mire gondoltam: A következő számtól kezdve már nem veszem meg.
Egyelőre marad az, amit feltesznek a netre, aztán majd meglátom, hogy azt még érdemes-e olvasni.
Botrány.

Rá Dios 2010.04.12. 18:38:50

Off:

Lapokról finomkodunk, meg szélkakas - bárha látványosan-fájdalmasan csikorognak is forgás közben - újságírókról.
Pedig: ha megnézitek a részleteket abban a bizonyos Kaffka gimnáziumi éjszaka is nyitva tartó szavazókörzetben, ahol Szanyi Tibor ellen vonultak a fidemokrata hadak, ott bizony félő, hogy szimpla kékcédulás szavazás történt. Kicsiben, mert nem is fontos, de alighanem az történt. Mondom én, mindenki szerepzavarban van, de azt tudom, hogy melyik a mi bolsevik Pártunk.

kisRita 2010.04.12. 18:54:03

nem olvasok narancsot, és le is szarom. a kommentek után meg a politikát is kezdem leszarni.
milyen hülyeségekért tudnának vérre menni az emberek, kész..

turulpina 2010.04.12. 18:58:25

@Rá Dios: most még csak ízelítőt kaptunk a Kubatov-módszerből.

Majd négy év múlva milyen fini lesz. Amikorra nem marad ellen, akit addigra a Simicka mester vezette Apeh nem tett tönkre anyagilag, majd a kitűnő Pintér mester vezette csendőrség nem veretett vasra is még pluszban. Akkora már Kubatovra és listájára tán szükség sem lesz.

Jó kezekben az ország! Itt az idő!

Wave 2010.04.12. 19:01:33

A szerk. valoban egyre gyengebb lett az evek soran, magam is zavaroan elfogultnak talalom eleg gyakran. De nagyon igazsagtalanul meszeled el ugy egyben az egesz lapot. A kulpol, interjuk, a szocialis ugyekkel kapcsolatos alapos (sokszor a szoci kormanyra nem tul hizelgo) tenyfeltaro cikkek stb messze a mezony fole emelik. Linkelj mar be a roma integracios programokrol es veluk kapcsolatos visszaelesekrol szolo cikkeket az indexrol - pedig sokkal tobb ujsagiroval dolgoztok. Csak hat nyilvan kenyelmesebb odabaszni egy olyat, hogy "Magyarországot a teljes gazdasági és morális csődbe vezető pártról van szó" - Szijjarto Peti sem fogalmazhatta volna meg kevesebb arnyalattal az elmult nyolc evet.
Az interjukban altalaban kemenyen es kritikusan kerdezik "ballib" alanyaikat is; a Hunvald ugyon joval a letartoztatas elott rajta voltak, Veres problemas ugyeirol mar miniszteri kinevezese tajan irtak cikket, es sorolhatnam - partlapkent beallitani a Narancsot, a mai magyar mediapiacon, elegge verbe borult agyat feltetelez.
Az "itt a a magyar sajtótörténet legostobább, leghazugabb, legszánalmasabb bekezdése" es hasonlok pedig a te hatartalan elfogultsagodat mutatjak. Igy azon a szinten mozogsz, mint mikor Vona Gabor kijelenti, hogy Magyarorszag tortenelmenek egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb valsagaban van. LOL.

tbb 2010.04.12. 19:05:49

@Rá Dios: "Hanem a Narancs ne tegyen ám ilyet!? Már miért is ne?"

Hogy miért ne? Ezt kérded? Ilyen 8 év után? Hát hogy ne total nullázza le magát. Persze ha Debreczeni, meg a Kende babérjaira pályázik, akkor logikus lépés volt. Bár kicsit megkésett. Mert most money nem jár hozzá.

Füredi 2.0 (törölt) 2010.04.12. 19:08:43

Tudod, Szily, az index is egy tökös bevállalós lap volt. Szerinted most nem lehetne egy ugyanilyen cikket írni róla?

balage_81 (törölt) 2010.04.12. 19:14:29

azt írjad meg Lacám, hogy milyen jó lesz nézni ahogy a fidesz-jobbik ellentét szóról szóra ugyanúgy lezajlik majd, mint anno a fidesz-mszp. csak most a fidesz lesz az antimagyar, és az ő lakájmédiája lesz fujj-fujj zsidó. kíváncsi vagyok hogyan védekezik majd ezellen a pártközpont. a szocik mindig ügyetlenek voltak a magyarvádak kezelésével, de hogy kezeli ezt a viktor. azt írjad meg Lacám, én mondom jóbarát!:)

Füredi 2.0 (törölt) 2010.04.12. 19:19:42

És arról valóban ne is beszéljünk, hogy a Narancson kívül van-e ballib újság, amiben "Miért szavazok a Fideszre?" cikk megjelenik. Képzeljünk el a Demokratában egy "miért szavazok az Mszp-re?" cikket...

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2010.04.12. 19:24:37

Szánalmas ez a post, Szily. Régóta nyilvánvaló, hogy egy egoista műmájer kihaénnem fasz vagy, most letetted a névjegyed.
Aki olvasott Mancsot az elmúlt években, tudja, hogy egyszerűen a pofánkba hazudsz, szó nincs itt maszopos seggnyaliról. Lehet vitatkozni, hogy mennyit esett a lap színvonala, de a mai siralmas sajtópalettán még most is a legjobbak között van. Sokszor szólt be az elmúlt időszakban is a kormánynak és mindig érvel. Számos oknyomozó sztori, minőségi újságírás díj, Pulitzer Varró Szilvinek. Na ilyennek nem leszel te a közelében se soha, mert senki vagy azokhoz képest, akiket szanaszét fikázol.

A Mancsban a szerk. egy személyben Bojtár álláspontja - ellentétben pl. a Figyelővel, ahol többen írják, konszenzusos alapon. A cikkből amúgy az derül ki, hogy mindenki szavazzon, ahova akar, de szar lenne a Fidesz kétharmada. Amúgy meg ő, mármint Bojtár az mszp-re szavaz - hogy miért, le van vezetve logikusan: kizárásos alapon. Amúgy hetek óta fasza, korrekt vita ment a lapban az LMP-ről olyan szerzőktől, akiknek szintén nem érsz fel a bokájukig se.

Előbb gondolkodj, mielőtt nagy arccal, tudatlanul fikázol!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.12. 19:25:45

@Hepci: jujj, küldtél két olvasói levelet és nem közölték le? Ez akkor már biztosan a liberalizmusuk vége.

Mateahos 2010.04.12. 19:27:02

/modoros.blog.hu/2010/03/29/a_mindentudo_ujsagiro

:)

Füredi 2.0 (törölt) 2010.04.12. 19:35:45

@calam: Ja, nekem pölö mind a két olvasói levelem megjelent. Igaz, hogy az egyik a chorizo kolbászról szólt, de akkor is.

Lyss 2010.04.12. 19:38:50

Kérd ki, szíved joga, én sem olvasom már nagyon rég a Bojtár-féle Mancsot,DE!

Ez a kulcsmondat. Ha ezt sem érted (nem, nem elfogadnod kell, csak értelmezni), akkor viszont benned van a hiba. Ennek a mondatnak a fényében ugyanis az egész cikk értelmet nyer.

"De ha a szocpárt nyomorúságos tizenpár százalékon végzi, akkor a magyar Országgyűlésben hosszú évekig nem marad számottevő, cselekvőképes baloldali és liberális ellensúlya annak a tekintélyuralmi kormányzásnak, amelynek sarokkövei jól láthatón az etnikai protekcionizmus, a nemzeti antikapitalizmus, a klerikalizmus lesznek; és amely a bírói hatalmi ág s a fékek és ellensúlyok maradék függetlensége elleni mindennapi támadásokat ígér."

Abban még nem látok semmi kivetni valót, ha egy főszerk állást foglal. Az amerikai lapok minden választás előtt bejelentik, kit támogatnak. Ez nálunk sem lenne rossz dolog.

Gondolom azért nem tetszik a mostani Mancs, mert ha neked is ki kellene mondanod, kit támogatsz, bajban lennél.

Igen, ez a lap is beállt a sorba, hiszen ma már egyetlen újság sem engedheti meg magának, hogy a szó szoros értelmében független legyen. Az index sem az, legalábbis szerintem.

Nem, nem a pénz miatt, attól lehetne. Hanem az olvasók azok akik elvárják, hogy az értékrendjüket legalább valamelyest képviselje az adott újság. Ha már fizetnek érte ugyebár...

És ezzel nincs probléma. Sőt, Bojtár legalább becsületes volt, és bevállalta.

Mondom, lehet ezért nem szeretni, lehet azt mondani, hogy én ezzel mélységesen nem értek egyet. De megvetni nem kéne.

Mi lett a 88-90-es Mancsból?
És mi lett a 90-es Orbánból?
Bocsi a párhuzamért, csak a változást és annak mértékét akartam érzékeltetni.

Tudod mit? Ne legyen Bojtárnak igaza, mi lesz kétharmad esetén (mint ahogy Debreczeni könyvét is lealáztad). Csak azt mondd meg, hogy mi lesz, ha mégis nekik lesz igazuk? Akkor miről és hová fogsz írni? Vagy elmész szépen egy politikamentes horgászújsághoz, lemerülni és kibekkelni őket?

Érvekkel lehet vitatkozni, de figyelembe sem venni, sőt a létüket is megkérdőjelezni, pláne érzelmi alapon alázni... Hát eddig nem ezért olvastalak.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 19:44:05

Szilybazmeg, "óvasni tunnál", nem írnál le ekkora baromságot. Másképp: ha háromoldalas pártszórólapokon kívül bármi más eljutna tudatodig, értenéd, hogy ez a cikk arról szól hogy ennek a fidesznek esztelenség kétharmadot adni, ezért kell szavazni az emdéefre (bár el fognak bukni, de "ne legyen igazunk..."), szavazz az elempére ("szerkesztőségi tagjaink közül is..."), de a szerk. az emeszpére fog. Bajjod, kötsög?! Mer' leírta, amit akar? A véleményét? Esazem megáll.

És: ez a seggnyalás?! Vaze, ha OrbiNorbin múlik, bezárják a vérbe a Narancsot még Szüret előtt... Ezt már a cikk megjelenése előtt lehetett azért előre tudni!

Eszed legyen, kiscsíra. Vagy ne írjál blogot, hanem szedjed összefele magad, annyi szép szakma van. Rögtön javasolnám a szórólapok írásában való mély és tartalmas részvételt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 19:44:51

Elnézést az elgépelésekért, kissé bemérgeltem magam.

fehértehén 2010.04.12. 19:45:08

@pöcsköszörű:

"fasza korrekt vita". Épp belebotlottam Mihancsik írásába. Hát ha fasza és korrekt, hogy teljesen elmebeteg érveléseket is közzéteszünk, akkor biztos.
Én inkább egy zártosztályi beutaló mellé csatolnám, mint sürgősségi kérvényt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 19:57:25

@Füredi 2.0: pont erről van szó. Ettől fél itt sok ember (lehet bár, alaptalanul), hogy ez lesz a NORMÁLIS. De Szily nem érti, az a baj. Mindegy, blogoszférában efér a hülyesége, máshova meg a jelek szerint úgyse kell.

Füredi 2.0 (törölt) 2010.04.12. 20:00:33

@szily: És szerinted Bojtár szerint a Narancsról?
(Félre ne érts, én például drukkolok az indexnek)

borzzz 2010.04.12. 20:07:48

Szily, én nem kárhoztatlak ezért a személyes érintettség okán szélsőséges érzelmek közt hányódó és szentimentális írásért...
Egy feltétellel: ha soha többé nem írod le egy mondatrészben a "lendvai" és a "botox" szavakat. Mert ha magadra vonatkoztatod a felütést ("Mi volt a legcikibb a 2010-es választáson?"), akkor csont nélkül ez rá a rövid válasz.

Rá Dios 2010.04.12. 20:11:07

@borzzz: Bizony. Lám, a gyakran ismételt ízléstelenséget már-már megszokjuk.

Red Velvet 2010.04.12. 20:18:33

Mélységesen elszomorít, hogy
1. a 90-es évek első felének mértékadó, műfajteremtő lapja, a Magyar Narancs az MSZP végbélnyílásában végezte. (Ettől még sok cikkét örömmel olvasom ma is, de mint iránymutató médiummal régóta végeztem vele.)

2. az ezredfordulót követő évek mértékadó, műfajteremtő lapja, az Index a Fidesz végbélnyílásában végezte. (Ettől még sok cikkét örömmel olvasom ma is, de mint iránymutató régóta médiummal végeztem vele.)

kafferbivalybalamber 2010.04.12. 20:22:15

Izgalomra semmi ok, a Narancs most majd az LMP-n nem fog gúnyolódni. Egy darabig a Fideszről nem írt jókat, utána az MSZP-ről, az SZDSZ-ről meg sose.
Sze la zsizny, elvtársak.
(Azért ez a Nyugatos hasonlat kicsit erős volt.)

Publius Decius Mus 2010.04.12. 20:23:11

Valóban, a bérújságírás alfája és omegája az idézet. Történelemkönyvekbe illik. Kösz Szily, sejtem mit érzel.

waddysno · http://geoszabo.blog.hu 2010.04.12. 20:40:33

olvassatok narancsot baszkikáim mielőtt véleményeztek - meg olvassátok el figyelmesen a beidézett szerk.-et is. értelmezési nehézségeitek vannak úgy látom.
Amúgy meg tényleg más ez a narancs már, hiába, megöregszik minden ember

waddysno · http://geoszabo.blog.hu 2010.04.12. 20:41:38

@Publius Decius Mus: a bérújságírás alfája és omegája hahahaha - na persze, akkor nem olvastál még "bérújságot"

Bogyi 2010.04.12. 20:50:32

Vagy komoly szövegértelmezési problémáid vannak, vagy valami személyes bosszú motiválhat. (Lehet nem véletlenül vagy volt munkatárs?)
Esetleg az index elbulvárosodás újabb lefelé vezető lépcsőfoka.
Fuss neki a szövegnek még egyszer. Azoknak is ezt ajánlom, akik esetleg felültek volna neked.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 21:18:51

Hagyjátok Szilyt. Múlt szerdán jelent meg a nap, csoda, hogy 6 nap alatt ezen a szinten is magáévá tudta tenni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 21:23:13

@Red Velvet: nincs igazad, egyik kitétel sem igaz. (Van bennük valami, de nem igazak.) A Mancs azóta nem fideszes, amióta a fidesz sem fideszes. (Kábé, pluszminusz egy év.) Az index meg jelenleg az egyik legmértéktaróbb hírportál.

Mondjuk, nincs sok ilyen, könnyú kitűnni. Szily ugyan ezt a vonalat ezzel a cikkel nem erősíti, de ez itt nem az index, hanem a blog.hu. Azon meg akármekkora farokságot le lehet írni. Most ez történt.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.04.12. 21:53:55

Hát, ha már lehet pofázni:
szóval, utoljára Mancsot kb. 13 éve vettem, de előtte sokat. Meg is van több korábbi szám (ha vkit érdekel, eladók!). Aztán azért nem vettem, mert elegem lett abból, hogy egy bizonyos kör másokat csak és kizárólag azért baszogat, mert más a véleményük. Miközben ők lennének a "liberális" újságírók. Ugyanaz, mint ami ma is működik: aki nem ért velem, liberális emberrel egyet, az vagy fasiszta, vagy akárki, de mindenképpen ellenség. Magyarán az ellenségkeresés motiválta az egész Mancsot, benne Szilyt is. Így meg nincs értelme.

Dr. Strangelove 2010.04.12. 21:58:03

Ez a cikk teljesen fair. Nem ad mást, mint amit ígér. Ha kattintasz egy mondatra, amiben benne van, hogy "kikérem magamnak", akkor ezt kapod, egy szerző érzelmektől túlfűtött vélemény-nyilvánítását. Nem manipulatív.
Szemben azzal a szöveggel, amit egyébként szintén eléggé fair módon teljes egészében idéz. Kár az ilyesmit nem észrevenni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 21:59:45

@szily

igen ..
szánalmas amivé ez az újság vált..

kb 2002-től kezdve
volt érezhető az irány

98-02..között ugye nem feltűnő, a korrekt újságírók fidesz ellenesek voltak

----------------------------
ld a heti hetes-t
2002-ig nézhető volt

aztán
2002-től elfelejtettek ellenzékiek lenni
és
jöhetett a kormánypárti
nyalizós "kabaré"
a zombiknak....

ld.
"turbómaszopos nyuggerek"

[ from: .Pierre Bezuhov - RÍSZPEKT !! -
vastagbor.blog.hu/2010/04/1/a_reszvetel_is_a_fontos?fullcommentlist=1#comments
]

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.12. 22:08:46

@turulpina: kezdhetsz rettegni, hajrá! Xanax, Imodium, Guttalax! Nyilván most is mindennaposak lesznek a Dunába lövések, mint azorbánrémviktor első vészkorszakában.
Annyi esze remélhetőleg lesz azemberekviktorának, hogy nem a Simicskából csinál újra APEH elnököt. Nem, nem azért, amiért te gondolod. Hanem azért, mert egyszer már szétszedték a fászit a bértollnokok, nem kell megint ezzel kínálni őket, hiszen nyilván továbbra is kapják az intenciókat és az apanázst Lendvai "Kisplasztika" Ildikótól. APEH elnök is szinte csak rosszabb jött Simicska után, bár akadt, aki a kezdeti készségesség után annyira belefáradt a Veresjani törvénytelen ukázainak végrehajtásába, hogy feladta (riszpekt neki).

fuck.buddy 2010.04.12. 22:10:47

@szily: figyelj mán! honnan veszed, hogy Bojtár tulajdonos is?

lekvárzsibbasztó 2010.04.12. 22:18:13

igaza van szilynek!
ez 1 velejéig rothadt magyar narancs, már régóta bűzlik...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:20:48

@Lyss:
IGEN, eljött a Rettegők aranykora
..
Bauer Tamás életének egyik legszebb szakasza következik, hiszen elvinni nem fogják, viszont annyit félhet, amennyit csak akar.

A LÉNYEG:
"annyit félhet, amennyit csak akar."

mandiner.blog.hu/2010/04/11/rettegok_aranykora

mandiner.blog.hu/2010/04/09/tuntetes_a_komcsi_hitler_ellen_mandiner_tv#comment-form

vastagbor.blog.hu/2010/04/09/feher_terrorozassal_ert_veget_ez_a_csodalatos_nyolc_ev#comment-form

pg2 2010.04.12. 22:21:12

Te vagy egy újságíró? Véleményvezér? Nagyon gyenge. (Szerintem BB nem fogja kikérni magának, hogy te Mancsos voltál, ez itt a különbség...)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:21:38

hülyeség ellen nincs orvosság

és addig lehet
nyilasozni meg nácizni

amíg még élnek ezek a
"turbómaszopos nyuggerek"

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.12. 22:23:03

@Hepci: (és @turulpina) idióta pártfaszságaitokat lehetőleg ne itt nyektessétek, mert kurvára kibasz agyilag.

Elég visszafogottan voltam értelmiségi, vagy fingjak is bele a virtuális teretekbe?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:24:57

@Lyss:
tessék félni és
politikai céllal félelmet kelteni

de 4 éve ez még bevált,
most már nem volt elég...
a győzelemhez

szánalom és manipuláció...
ezeket az élőhalott zombikat mozgósítani

amíg élnek, persze lehet, és fogják is

AZTÁN VÉGE A VARIETÉNEK

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:34:04

@szily:

a régi mancs
LIBERÁLIS volt, műhely volt

a bb (bojtár b)-s mancs
NEM az, távolról sem

2 módon tudnám karakterizálni:

#1. szadeszes, ill szadesz közeli
(liberális kormánypárti '02 óta)

#2. neoliberális
=AKA=
neoliberális gazdaságban hívők halmaza.
a szabadverseny dogmatikus hívei.

(ami ekvivalens volt a szadesz liberalizmus felfogásával)
...
a többi része a liberalizmusnak meg kb le van szarva..

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:35:21

...ennyi maradt az újságból

DE..
a kultúra rész még mindig olvasható,
SŐT
ajánlott
:))

ajószívűskót 2010.04.12. 22:37:04

Amikor Princz Gábor kivetette a Magyar Narancsból a Szekeres-család ügyeiről szóló cikket, az adatközlők átfáradtak az ÉS-be, ahol meg is jelent az írás 1998-ban. A riport elsőként mutatta meg, hogy a szocialisták is alapvetően más anyagból vannak gyúrva, mint ahogy azt láttatni szerették volna 1990 óta. A Narancs ártatlansága odalett, az Élet és Irodalom pedig szinte az egyetlen, valóban független lap maradt valamennyi napi- és hetilap közül. Én például már csak azt olvasom.

fuck.buddy 2010.04.12. 22:40:32

@szily: komolyan! miért lenne Bojtár a tulajdonos? honnan kéne ezt tudnunk?

fuck.buddy 2010.04.12. 22:43:07

@ajószívűskót: :-) vahh, de röhögök! a független Vásárhelyi Máriával... Kovács is olyandeolyan, annyira független!
a magyar sajtón függetlenséget követelni.... naivitás és/vagy álszentség!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:46:22

@Humperdickk:

neked is minden amit
Lyss-nek címeztem.

"Eszed legyen, kiscsíra. Vagy ne írjál blogot, hanem szedjed összefele magad, annyi szép szakma van. "

kiafaszom vagy h ekkora az arcod ??
mire ekkora ??

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.12. 22:47:37

Te szily-pribék, már régen fejlődnöd kéne, s valahol az Echo Tv-n kellene osztanod az észt! Aggaszt ez a tehetetlenség!

Môžeš mi pomôct'? 2010.04.12. 22:50:51

Eltakarítottuk a hazug torzszülötteket.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:52:20

@Humperdickk:

asszem neked jár az új kategória:

turbóneolib ultranagyarcú tajparaszt

..
az a baj szerintem h gőzöd sincs
h
1. mi az igazi liberalizmus
/neeem nem = a neolib gazdaságpolitika
és a verseny támogatásával./
és
2. h milyen volt a régi mancs

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 22:57:22

@Dr. Strangelove:

úgy láccik nemcsak hasonló filmet szeretünk

hanem
a cikkről is hasonló a véleményünk

:)))

pimpalini 2010.04.12. 23:02:09

off:

Felhívás

Kedves MMMSZ (Még Mindig MSZP Szavazók)!:)

Ha már politika. Nem tetszik döbbenetesnek érezni azt, hogy ma Magyarországon a választójogukkal élő egyedek 20 %-a képes volt egy olyan politikai erőre voksolni, melynek legerősebb üzenete már évek óta csupán annyi, hogy szavazz ránk, mert különben az ellenfél nyer?
Akinek a szavazótábora 2002-ben dacos kisgyerekként viselkedve, hallgatva a "váltsunk kormányt" üzenetre ment szembe a "jövő elkezdődött" szlogennel, csak azért, mert mindig jó protestálni valaki ellen? Mert jó hülyének, alulinformáltnak, megvezetettnek, nem gondolkodónak lenni?
Mert a magyar honpolgár képes volt olyan politikai erőket kormányon tartani, melyek nyíltan szembementek azokkal az elvekkel, melyekről névleg és szóban politizáltak? Az nem döbbenetes, hogy az emberek - és itt most még a művelt emberek egy részéről is szó eshet - pusztán egy név alapján (szocialista, vagy éppen néhány önmeghatározó mondat ("a magyar liberálisok pártja az szdsz") alapján képes volt hívőként szavazni? Anélkül, hogy a tetteket, a valóságot szemügyre vette volna?
Az nem döbbenetes, hogy milyen állapotok uralkodnak az oktatásban? Vagy épp az egészségügyben? Vagy az pl. nem döbbenetes, hogy 28 évig fogjuk egy olyan autópálya költségeinek részleteit nyögni, amely löszbe, löszre épített alagutakat és hidakat, s mely építmények egy része már most megsüllyedt? Az nem döbbenetes, hogy Demszky Gábor fővárosi önkormányzata 20 év alatt 1 méter működő, új metróvonalat sem tudott átadni?
Az nem döbbenetes, hogy pl. Budapesten párizsi árakon tömegközlekedhet az ember, miközben 20 év óta maga közlekedés élménye alig változott valamit? Az nem döbbenetes, hogy csak nyugat-európai mintákat másolva kellett volna normális tömegközlekedést és parkolási rendszert kiépíteni a fővárosban, de a "rossz diáknak" még a másolás, puskázás sem ment?
Az nem döbbenetes, hogy a háborúban született Szlovániában például a pedagógusok 4-szer annyit keresnek, mint hazánkban élő társaik?

Cinikus és álszent dolog a nép, a szavazók értelmi színvonalát kárhoztatni ilyen 20 év után pont akkor, amikor végre sokaknak elegük lett a sárdobálásból, a szarozásból, a tehetetlenségből, s végre el akarják felejtetni a múlt butaságait.

S kérdem én. Az nem döbbenetes, hogy bizonyos témákat csak egy szélsőségesnek kikiáltott párt mer nyíltan a zászlajára tűzni, s ezekkel foglalkozni? Csak ő mondja ki nyíltan, hogy jelenleg Magyarországon az adott kérdések problematikusak? Nem az a döbbenetes, hogy ezek után mintegy 20 %-nyi ember rájuk voksol, hanem az, hogy az úgynevezett liberális, köztársaságvédő politikusoktól eddig csak annyi telt az adott témákkal kapcsolatban, hogy a jobboldal hazudik.

Az nem döbbenetes, hogy a felsőoktatási reform tandíja egyáltalán nem akart megoldást találni semmi konkrét problémára, csak annyit tett volna, hogy az egyetemeknek kedvező tandíj bevezetésével a háromtényezős eset két szereplőjének száját ideiglenesen betömte volna?

S még lehetne sorolni...

Mindig elcsodálkozom, mert sokszor úgy tűnik, sokan nem ebben az országban éltek az utóbbi években. Vagy éppen a külföldön élők sokkal tisztábban látják az itteni dolgokat, mint sok hazai, akik szeretnek agymosodába járni.

OFF vége.

A cikk jó. Úgy látszik nekem már csak a "gyenge idők" MANCS-a jutott. Ez már az én bajom. Az már az újságé, hogy az elfogultsági és elhivatottsági skálán csak azért nem kap 10-ből 10-est, mert a hócipős farkasházy beelőzi. Nála undormányabb ember manapság talán csak "az ember, akinek nem mondjuk ki és nem írjuk le a nevét".

borzzz 2010.04.12. 23:03:01

Jézusom, megjöttek a trollok!

Fuck.buddy (ugye a nickedet nem kell szó szerint venni?)
A "független újságírás" nem azt jelenti, hogy a szerkesztőségnek, pláne a szerzőknek nincs saját véleményük, elkötelezettségük stb., hanem azt, hogy a lap más nézeteknek is teret ad. Ilyen értelemben a mancs meg az ÉS is inkább független, a nettó jobbos meg balos sajtó nagyobbik része meg nem az.

borzzz 2010.04.12. 23:05:19

@pimpalini: Eltévesztetted a topikot, olvtárs. Ugyanezt már számtalan helyre beírtad ma, legyen ennyi elég. Esetleg még egy társkereső oldalon próbálkozhatsz vele, hátha bejön valakinél:-))

BandW (törölt) 2010.04.12. 23:06:53

Bakker Szily

"Ami ennél is szánalmasabb, az az, hogy a tulajdonos-főszerkesztő Bojtárnak teljesen elszállt a realitásérzéke, így a választások első fordulójának estéjén a magyar főszerkesztői karból egyedül ő jelent meg smúzolni az MSZP-székházban"

Te azt hányod valaki szemére, hogy úgy tesz, ahogy ír?
Realitásérzéket hiányolsz akkor, amikor valaki oda megy, ahová tartozónak érzi magát, és nem nyalja azonnal a realitásérzékből fakadóan az új hatalom seggét?
Jó, ezekszerint a te realitásérzéked van annyira fejlett, hogy pontosan tudja, hogy most épp hova kell nyalni.
De akkor meg mialófaszt moralizálsz.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 23:07:26

@borzzz:

LMPs + fideszes, oké
de attól még ember, érted ??

fuck.buddy 2010.04.12. 23:08:42

@borzzz: troll? arra próbáltam célozni, BBE bevállalta, ami úgyis köztudott róla. nekem az arcizmom se rándult a cikk olvastán. a nickem pedig szószerint értendő.

BandW (törölt) 2010.04.12. 23:15:21

Mindenesetre gratula, hogy egy szép cikkben Szily a "realitásérzékről tanúságot téve" rúgott egyet a vesztes szimpatizánsaiba, és egyidejűleg nyalt is fényesre egy nyertes valagat.
:))))

Asszem használni fogom majd a következő ciklusban a "realitásérzék" kifejezést.
:))
Csak hogy ne gondoljam magamról azt, hogy egy senkiháziként gerinctelenkedem üzletileg a fidesszel, hanem pusztán fölismertem a realitásokat, és látom, hogy ki fogja osztani a pénzt.
:)))

Rég láttam már, hogy valaki ekkora bátorsággal nyaljon be a győztesnek.
:)))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.12. 23:26:02

komolyan

DE

KOMOLYAN

ennyi de ennyi MŰ liberális
ahányan itt fikázzák
szily-t
és
szily cikkét

EMBEREK, FIKÁZÓ SEREG

tényleg nem tudjátok h milyen volt a régi mancs ???

tényleg nem tudjátok h a
neoliberalizmus és a neoliberális gazdaságpolitika
NAGYONNEM EGYENLŐ
a liberalizmussal
???

BAZZ, SÖTÉT UGATÓ HORDA

8 évig olvashattátok a liberál-kormánypárti pártlapotokat...

most, 4 évig tuti ellenzéki lesz a lap..

LESZ ESÉLYE H VISSZASZEREZZE A FÜGGETLENSÉG ELVESZETT LÁTSZATÁT
maximum
a LÁTSZATÁT

BandW (törölt) 2010.04.12. 23:31:19

@szorokin: Bakker, mostan a Szilyt, mint a fikázás fölkent pápáját véded a fikázás ellen?
:)))

Hidd el, jobban viseli mint te.
:))
Nem is törődik vele.

pimpalini 2010.04.12. 23:45:59

@borzzz:

Kedves Csíkos rágcsáló!:)

Látom felétek nem divat azonos névvel megjelenni különböző blogok felületén, mert hát az illegalitás olyan romantikus és titokzatos, továbbá bizonyos körökben követelmény.

Látva az itt megjelenő fénytelenséget, gondoltam eljött az ideje lesújtani a szellem sötétségében tobzódó, magukat tükör és kellő megvilágítás nélkül liberálisnak, értelmiséginek, mindent tudónak hazudó, cinikus, más véleményt nem elfogadó, a manna mindenhatóságát hirdető nethuszárokra.

Ember! Aki leírja az igazságot, az seggnyaló? Aki a választások előtt fikázta a mancsot az még belefér, aki utána, az már nem? Mintha 1 éve nem lehetne tudni, hogy ki nyeri a választásokat. Egyetlen kérdés a győzelem mértéke volt.

S igen, aki még mindig a jobb oldalként érvel az mszp mellett, az vagy vak, vagy elvakult, de mindenképpen sötétségben botorkáló egyed.

Végre meg kellene ragadni a történelmi lehetőséget, mert lehetne a baloldalon is létrehozni egy igazi szocdempártot. S nem a régi csőcseléket méltatni, vagy túlélését elősegíteni. Ha tényleg olyan sok igaz baloldali van ebben az országban - s nem csak orbánfóbiás szellemi óvodások - akkor itt a recept (LMP): tessék egy új pártot építeni, s hiteles politikusokkal megjelenni, képviselni a baloldali értékeket.
Az mszp-t meg a szemétbe dobni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.12. 23:46:45

@Humperdickk: mi az, hogy "idióta pártfaszságainkat nyektetni"?
Tanulj meg írni, olvasni meg szöveget értelmezni (szemantika), apukám. Osztán ha kissé oszlik benned a sötét, nyugodtan gyere vissza böfögni. :)

pimpalini 2010.04.12. 23:49:01

@szorokin:

Nem vagyok troll.

Én nem pártok oldalán, hanem az igazság pártján állok.

BandW (törölt) 2010.04.12. 23:57:47

@pimpalini: Mi a lófasz közöd van neked a baloldalhoz?

Ha ma született bárányk alapítanának egy baloldali pártot, azt is fikáznád.

Neked az a jó baloldal amelyik esélytelen.
:)))

Akkor meg mire föl érdekelné a véleményed a valódi demokratákat?

borzzz 2010.04.13. 00:03:41

@fuck.buddy: Nem rád értettem, bocs, csak lusta voltam új kommentet nyitni.

@pimpalini: Szándékosan félreértesz. Nem azt tettem szóvá, hogy miért nem váltogatod a nickjeidet, hanem azt, hogy itt off topik a felhívásod.

pimpalini 2010.04.13. 00:07:12

@BandW:

Mert ugye demokrata csak te meg a tesóid lehetnek...:D

Ez az egyik olyan dolog, amit még meg kell tanulnotok. A kirekesztés...:D
De mára csak pár lecke, mert tudom, hogy túl sok üzenet egyszerre nem megy át, s a végén egyik kiüti a másikat, s semmi sem hasznosul...

Szóval:

1. Aki fikázza az mszp-t, még lehet demokrata.
2. Aki jobboldali, még lehet demokrata.
3. Aki az mszp-re szavazott, attól még sem baloldali, sem demokrata.
4. Az mszp nem baloldali párt, annak ellenére, hogy a neve megtévesztő.
5. Valaki lehet különösebb pártelhivatottság nélkül is demokrata, továbbá baloldali is.
6. Nem pártpreferenciákban, hanem ideológiákban, tettekben kell gondolkodni.
7. Nem személyekben, hanem stratégiákban, nem a mában, hanem inkább a jobb jövőben kell gondolkodni.
8. Nem gyűlöletben, ellenségeskedésben kell tobzódni, hanem az igazságosság, valós, élhető, vállalható jövőkép mellett kell kardoskodni.

Ez a kibaszottul nagy probléma az mszp-vel, hogy sok kis tárhelyű droiddal elhitette, hogy ma Magyarországon csak és kizárólag ők jelentik a baloldalt és a demokráciát. Ez sokkal károsabb minden tolvajlásnál és minden korrupciónál. Sikerült elérniük - hasonlóan az szdsz "liberalizmusához" - azt, hogy sok ember már a baloldal szótól kap hidegrázást, s nem az mszp-től.
Sok idióta meg ráförmed a kritikusra, hogy a véleménye nem érdekli a "demokratákat", vagyisd a maszoposokat...:D

Jobbulást kívánok, bár ez ellen nincs orvosság...

pimpalini 2010.04.13. 00:09:17

@borzzz:

Jeleztem, hogy off amúgy. Gondolom ez azért láccik. Innéttől kezdve aki elolvassa, hogy off, nyugodtan ugorhat.
Vagy nem?:)

BandW (törölt) 2010.04.13. 00:13:43

@pimpalini: Még mindég nem látom, miért lenne közöd a baloldalisághoz.

Yeto 2010.04.13. 00:14:34

@Karibá: "Az ember alapvetően jobban szereti a szabadságot a jólétnél (sztem)."

Hát a magyar ember nagyon nem, ha tanultál kis történelmet meg olvastál friss közvéleménykutatást.

pimpalininek meg igaza van.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 00:24:18

na ez az ezt már szeretem
érvek, ellenérvek
:)

trollok nem így működnek
hanem:
turbómagyar troll:
zsidócigánybuzihelótaperioikoszgeci
+ turbómaszopos nyuggertroll:
nácifasisztafehérterrormenekűjjetek
merezekmingyááadunábalőnek

pimpalini 2010.04.13. 00:25:09

@BandW:

Aki nem akarja meglátni a jegesmedvét a barnamedvék között, annak hiába mutogatnak az állatkerti látogatók...

Aki nem látja az előtte álló fát, lehet, hogy a szódásüveg vastagságú szemüvege okán jár pórul. Nem az a hibás, aki azt ordibálja, hogy vedd le a szemüveget...

Egyébiránt nem fog túlságosan megrázni, ha nem tekintesz baloldalinak...:D

Remélem azért tisztában vagy vele, hogy mit jelent maga a szó és a mögötte álló ideológiahalmaz...:)

pimpalini 2010.04.13. 00:28:37

@BandW:

Még valami: nekem az a jó baloldal, amely hiteles, amivel lehet tárgyalni és ami a népért dolgozik, nem magáért.

Az LMP liberalizmusával pl. semmi bajom, mert a szadeszé után csak jobb jöhet...:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 00:31:34

@szorokin: :)
@pimpalini: kár az érv abba, akiben úgyse hasznosul...

borzzz 2010.04.13. 01:06:32

@pimpalini: Te aztán nem adod fel:-)) Attól az még topikrombolás, ha jelzed, hogy OFF. Hiába, akik az igazság letéteményeseinek tekintik magukat, azok kötelességüknek érzik, hogy terjesszék is.

Az egy dolog, hogy 8 ilyen év után elegünk van a maszpoból, el is küldtük őket rendesen, de miért kell baszkurálni a szavazóikat? Miért kell "felnyitni a szemüket"?
És ha már itt tartunk: az miért nem döbbenetes, hogy olyan párt kér magának 2/3-os felhatalmazást, amelyik nem árulja el, mire szeretné használni? Vagy a Fidesz-hívők is kaptak FELHÍVÁSt?

borzzz 2010.04.13. 01:17:09

@pimpalini: Még valamit. Te nagyon lelkes vagy és kicsit leegyszerűsítve gondolkozol. (Ha tizenéves vagy, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam, akkor természetes életkori sajátság.)

Az szdsz-szel nem az volt a baj, hogy liberális. A "liberális" nem szitokszó.
Az LMP amúgy rokonszenves társaság, a posztmodern eklektikájával együtt, van, amiben balos, van, amiben liberális, van, amiben konzervatív, mint az emberek többsége:-)) Kicsit a hajdani, fiatal fideszre emlékeztet, pl. abban, hogy távol akarja tartani magát a terméketlen szimbolikus politizálástól, amit "elvi vitának" meg "nemzeti sorskérdések felvetésének" szokás hazudni, pedig csak a saját identitás elvtelen erősítgetéséről és a másik fél identitásának aláásásáról van szó. És ettől lesz hangos a Parlament, amitől már előre rettegek:-))

essien 2010.04.13. 01:24:57

96 óta olvasok narancsot, anno még szily cikkeit is vadásztam,az egyik kedvenc újságíróm volt akkoriban. miután eltünt a mancsból néha-néha belefutottam az index címlapján, ha épp kilinkelték a blogját. szigorúan monoton csökkenő szinvonalat lehetett érzékelni.
ez a post egy 0.egy rosszindulatú,hazug elemzés egy korrekt cikkről,korrekt újságról..szellemi nyomor,h már te is..majd talán a fidesz 2/3 visszanyom a valóságba.kár,h késő lesz.
shame on you ,lahci
www.youtube.com/watch?v=m1pz6sx_gM4

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.13. 05:02:09

@van-e szándék:

"Az általad említett lapoknál ez fel sem tűnne.. érted a különbséget, ugye? "

pontosan értem, sőt. és pont az a kurva vérgáz, hogy pont az említett pártseggnyaló médiagecizmus törzsvolvasói és eltartói rohannak mindig a mancsot ekézni, ha a szily-féle semlegesség-fetisisztáknak eldurran az agyuk, mert a mancs merészel két centivel eltérni a hajszálpontos középtől

miközben a magyar írott média nagyjából 90%-ban kézivezérelt, de simán megeshet, van az 99% is

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 09:08:29

@szorokin: közöd nincsen hozzá, ki vagyok. Ha ezt nem érted, nem érted a blogoszféra lényegét. Meg a liberalizmusét se nagyon. Mondjuk keresztülszarom, csak szólok, hátha eljut az agyadig.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 09:09:56

@szorokin: jajistenem. Tanulj meg értelmesen írni, kisfiam, és akkor majd esély lesz rá, hogy megértem, mit írsz.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 09:12:25

@Hepci: nekem arról diplomám van, hogy tudok írni és olvasni, és értek a szemantikához. Ez van, azért még ne idegeld agyon magad.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 10:17:48

@Humperdickk:

CSAK ISMÉTELNI TUDOM MAGAM

"
asszem neked jár az új kategória:

turbóneolib ultranagyarcú tajparaszt
"

a stílusoddal saját magadról állítasz ki
szegénységi bizonyítványt.
EMBER
vedd már észre magad !

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 10:31:53

@Humperdickk:

megmagyaráznád zseniális gondolatmeneted dedukciós láncát ?
defíniálnád a fogalmakat ?

csakhogy én is értsem
lécci lécci lécci !!

1. Áll.: közöd nincsen hozzá, ki vagyok.
=>
2. Áll.: Ha ezt nem érted, nem érted a blogoszféra lényegét.
=>
3. Meg a liberalizmusét se nagyon.

defíniálnád a blogszféra lényegét ?
eleve van lényege a blogszférának ?
mi az a blogszféra ?
mi az a szféra ?
mi az a blog ?
hányféleképp lehet értelmezni kapásból
szemantikailag a blogszférát ?

és hogy a fenti premisszából
hogy következhet a 3. Állításod ?

levezetnéd ? bizonyítanád ?

talán azért, mert nem értem a BLOGSZFÉRA LÉNYEGÉT ??

igeeeen ?

ezt TE komolyan gondolod ?

h egyikből következik a másik ?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 10:39:32

a szentháromság:

"turbómaszopos nyuggerek"
"turbómagyar, szigorú tekintetű, elszánt hazaffyk"
+
"turbóneolib ultranagyarcú tajparasztok"

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 10:42:16

sőőőt
ad absurdum

turbóneolib "közödnincsenhozzákivagyoknem értedablogoszféralényegét" ultranagyarcú tajparasztok

alex4427 2010.04.13. 11:04:25

A 168 óra-junior kül-és belpol.ja a magyar sajtó szégyene. (Zárójel: ami [mármint a magyar sajtó] önmagában is szégyen!)
"Becsületükre" legyen mondva, hogy Gyurcsány/Kóka és az iraki háború mellett még akkor is hypoltak, amikor már senki!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 11:07:24

@Humperdickk: sok embernek van diplomája erről-arról. A diploma nem garancia semmire, árucikk, mint egy búrkifli.
Ez esetedben meglehetősen jól látható. Mélyedj el a szemantikában, meglátod, hasznodra válik. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 11:12:57

Egyébként végképp nem értem itt a sok észosztogató hardcore IQ-harcost. Nem arról volt szó, hogy valami Turulpress kiadvány nem szar, vagy nem szarabb, mint a Mancs. Hanem arról, hogy a Mancs mélyrepül elég régóta, és mára már elérte azt a szintet, hogy egy rakás szarnak lehessen nevezni.
Simán.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 12:05:44

@Hepci: ez csak egy vélemény. A Szily-féle bejegyzés is az, csak mondjuk van benne egy két olyan állítás, ami nettó baromság, és engem ez háborított fel.
A másik megjegyzésedre meg már nem is reagálok...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 12:13:44

@szorokin: igen, komolyan gondolom.

A blogolás anonim. Akkor is az, ha lehet tudni (rólam is lehet), ki áll mögötte. (Épp ezért sok boldogtalan helyen ez a cenzúrázatlan megnyilvánulás egyetlen lehetősége. Innne már önmagában el lehetne jutni a liberalizmusig, de mondom tovább.)
Ha az számít, ki vagyok, mikor megfogalmazom a véleményem, mert ha targoncás vagyok a hiperben, ne szóljak bele, akkor korlátozva van esetemben a véleménynilvánítás szabadsága.
A véleménynyilvánítás szabadsága liberális vívmány.

Ez lenne a dedukciós lánc. Ja, szemantika mellett logikát is két félévig tanultam.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.04.13. 12:16:14

Többet már viszont nem akarok visszanézni ide, úgyhogy ne fárasszátok magatokat a nyektetésemmel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 12:37:47

Mindig ez van mindenhol...
Valaki anonimitásban nagyonokos. Aztán megnyektetik. Aztán elmenekül.
Ez a dedukciós lánc(olat). Jöhet a szemantika! :)

pimpalini 2010.04.13. 13:33:13

@borzzz:

A feltett kérdéseid jogosak. Személy szerint engem hihetetlenül idegesít a maszop kötrnyezete, politikusai, s működése immár 1994 óta. Valami megfogalmazhatatlan zsigeri ellenszenv dolgozik bennem, amikor azt látom, hogy baloldaliságot hirdetve, emberek tömegeit megtévesztve harácsoltak itt 2 évtizedig. (s pl. a másik oldal némely díszpintyei ugyanúgy a bögyömben vannak: pl. pintér) Egyszerűen az igazságérzetemet bántja ez a banda. Az meg főleg, hogy értelmes emberek benyelik a maszlagot. Ezért feltett szándékom, hogy harcoljak ellenük. Nem a baloldaliság ellen, nem a baloldali gondolkodás és a baloldali emberek ellen (mint ahogy ők ezt olyan jól elmagyarázzák), csakis ellenük.
Fentebb leírtam, bár nem Neked, hogy egy "tiszta" emberekből, hiteles politikusokból álló baloldali párt ellen nem lenne kifogásom.
Nekem a régi káderekből álló, a köztörvényes bűnözést legitimizáló, legalizáló milliárdosok gazdasági és politikai maffiája ellen van kifogásom.
Ha a baloldalon is lesz egy - nem mszp gyökerekből táplálkozó - LMP-szerű párt, meg fogom tapsolni.

Mert ma Magyarországon hiányzik egy parasztpárt, egy munkáspárt és egy igazi szocdempárt. A liberális vonal is hiányzott, egészen tegnap reggelig. Üdvözítő fejlemény, hogy viszonylag rövid idő alatt sikerült összedrótozni. Más kérdés, hogy mi lesz belőle. Remélem/reméljük nem romtják el.

A későbbihez:
Valószínűleg félreértettél. Nem az volt a kifogásom az szdsz-el szemben, hogy liberális. Hanem az, hogy liberalizmust hazudott, s másképp cselekedett. A retorikájában, politikájában köpött a liberalizmusra, maximum a gazdasági liberalizmusa volt tetten érhető.

Amúgy az LMP-korai Fidesz párhuzam szerintem is ül.

Szófi 2010.04.13. 13:49:05

Kedves Laci!

Soha nem írtam, kommenteltem még blogos írásokra, mivel semmi értelmét nem látom, általában el sem olvassák a szerzők. Vélhetőleg ezt sem fogod, de most úgy éreztem, hogy ez el kell, hogy mondjam.

Nem értelek, igazán nem értelek, mert sok mindent lehet mondani erre a szerkesztőségi cikkre tényleg, kifejezetten rossz az érvelés, nem a megszokott színvonal (nyilván a tépelődés okozza), sőt rossz a végkövetkeztetés, mert a saját szellemisége szerint a kis pártokat kellett volna támogatnia.

De László, mégis bátor, mert véleményt mert írni akkor, amikor mindenki az égvilágon hirtelen narancssárga lett, már a választások előtt hónapokkal. A vesztes mellé állt (még én sem értek vele egyet!) de lemerte írni. A nyomtatott sajtóban. Amit nem lehet visszavonni, meg kitörölni meg javítgatni magam. Végleges, bár gondolom pont neked nem kell ezt magyarázni.

Mindenesetre örülj, hogy B.B. nem ír rólad vagy az indexről cikket, mert szerintem nem kapnátok levegőt sem. De nyilván nem fog, mert nem olyan, nem az típus.

Viszont áruld már el nekem, miért szarik az ember arra az asztalra, ahol még nem sokkal ezelőtt evett?

No de mindegy is, ennyit szerettem volna, természetesen véleményed lehet, tiszteletben is tartom, csak nem tartom fairnek. Mert a Narancs nem propagálta az MSZP-t az elmúlt időszakban.

A szerki. szar húzás volt, én elismerem, elvágták magukat jópár évre.

De jó újságot írni még mindig tudnak.

Így én maradok a Narancsnál. Ezt a cikket is miattuk olvastam el. És nem győztél meg, jobban kellett volna a cikked, ahhoz megírni.

Sajnálom összességében ezt az egész helyzetet, hogy ez a cikk megszülethetett.

Üdv.

Szlankó Bálint · http://drotontul.blog.hu 2010.04.13. 14:28:05

ezt a postot en sem ertem. de tenyleg, ez a duma, h a maszop az orszagot teljes moralis es gazdasagi csodbe vezette, most komolyan, laci, jobbik-vezerszonokok szoktak ezt a marhasagot ismetelgetni; johogynem a tatarjarashoz hasonlitod az elmult nyolc evet, baba. en teljes, de _teljes_ eltevelyedesnek erzem azt, h egy liberalis szavazo egy full, ketharmados jobboldali kormanyzati takeover masnapjan, amikor egeszen konkretan a viktor szemelyes onkontrolljan mulik a magyar liberalis alkotmanyossag jovoje (rendben, en is elek itt egy kis dramai tulzassal, de talan nem olyan nagyon sokkal), plusz benn van az ogy-ben egy netto hungarista part 17 szazalekkal, szoval h ilyenkor egy liberalis szavazo meg mindig kepes az mszp-t latni a haza felemelkedesenek legnagyobb akadalyanak. total el vannak tolodva a perspektivak szerintem, dzsi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 15:22:52

@pimpalini: na, az eszdéesz egykori híres szürkeállományát megjelenítő fásziknál kevésbé liberálisat nehéz elképzelni. Mindent remekül toleráltak, ami ők maguk.
@Szlankó Bálint: miért olyan szörnyű baj, ha az OV-nak kétharmada van? Én azt se bánnám, ha a Jobbiknak vagy az SZDSZ-nek lenne. Végre megmutathatja valaki, hogy mit csinál akkor, ha megvan a feltétele annak, hogy csináljon valamit.
Mert valamit csinálni kellene, ez világos. Eljutottunk oda a nyugati világban szokásos 10-20%-os közpénzlenyúlástól, hogy a közpénzeknek ennyi része hasznosul. És ezt rendszert nem az OV honosította meg, sőt nem is a farkasmosolyú ultraf@sz VGábor.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 15:39:38

DE ennek ellenére
folyamatosan (manapság is) OLVASOM

kb 2002-ig erős ellenzéki hang imponált
előtte is kemény volt és kritikus
a mindenkori kormányokkal.

2002-től a fenti éles hang eltűnt
az újságból, a mancsból
ld kb. mint a heti hetes
kormánypárti szánalmas kabaréja
[csak mindez színvonalasabban stb]

na, most TI
számonkéritek
az indexen az elmúlt 8
év "fidesz barátságát"
(amit én csak ellenzékinek, korrekt kritikai attitűdnek látok)

miközben ti, BBs narancsosok
8 évig írtátok kormánybarát
neolibcsi-versenybuzi konstruktív kritikáitokat, ill véleményeiteket.

főpélda:
[
vicces volt amikor a bankpara jött
hirtelen megváltozott a vezércikk stílusa
/ kb "hűűű a verseny mégsem old meg mindent" /
..
ekkorát rég röhögtem
rajtatok, az újságon, a főszerkesztőn

pl TGM megint belefért az újság profiljába
hihihi
szánalmas
]
-----------

szerintem

az indexen
a fideszességet a választásoktól
KELLENE és KELL is számonkérni
DE nem az elmúlt 8 évben
SŐŐT....
pffff. bazz.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 15:42:45

@Szófi: +mai narancsosok

a korrekt újságírói attitűd
az ellenzéki [SZERINTEM]
az ÚJSÁG ,a nagybetűs
legyen ellenzéki MINDIG

ha az index fideszpártinak tűnik
NEKTEK
nem lehet h csak annyit jelent h
ELLENZÉKI ??

NEKEM meg a mancs
utóbbi 8 éve tűnt
liberál-kormánypártinak
ill
liberál-kormánypártlapnak

pedig SZERETTEM az újságot [kb 2002ig]
azóta NEM SZERETEM a belpolitikáját
DE ennek ellenére
folyamatosan (manapság is) OLVASOM

kb 2002-ig erős ellenzéki hang imponált
előtte is kemény volt és kritikus
a mindenkori kormányokkal.

2002-től a fenti éles hang eltűnt
az újságból, a mancsból
ld kb. mint a heti hetes
kormánypárti szánalmas kabaréja
[csak mindez színvonalasabban stb]

na, most TI
számonkéritek
az indexen az elmúlt 8
év "fidesz barátságát"
(amit én csak ellenzékinek, korrekt kritikai attitűdnek látok)

miközben ti, BBs narancsosok
8 évig írtátok kormánybarát
neolibcsi-versenybuzi konstruktív kritikáitokat, ill véleményeiteket.

főpélda:
[
vicces volt amikor a bankpara jött
hirtelen megváltozott a vezércikk stílusa
/ kb "hűűű a verseny mégsem old meg mindent" /
..
ekkorát rég röhögtem
rajtatok, az újságon, a főszerkesztőn

pl TGM megint belefért az újság profiljába
hihihi
szánalmas
]
-----------

szerintem

az indexen
a fideszességet a választásoktól
KELLENE és KELL is számonkérni
DE nem az elmúlt 8 évben
SŐŐT....
pffff. bazz.

pimpalini 2010.04.13. 15:44:39

@Szlankó Bálint:

" a maszop az orszagot teljes moralis es gazdasagi csodbe vezette, "

"plusz benn van az ogy-ben egy netto hungarista part 17 szazalekkal"

Tessék a kettő között ok-okozati összefüggést felfedezni.

"kepes az mszp-t latni a haza felemelkedesenek legnagyobb akadalyanak"

No igen, kár, hogy ehhez ennyi időnek kellett eltelnie. A későn ébredés divatos lett mostanában. Bár van aki fel sem ébred...

pimpalini 2010.04.13. 15:52:46

@Szófi:

"A vesztes mellé állt (még én sem értek vele egyet!) de lemerte írni. "

No igen. A vesztes mellé. Csak a baj itt az, hogy ez a "vesztes" mellé állás itt nem az a szimpatikus szempont, mely a gyengébb mellé állásra sarkallja az igaz embert. Ugyanis ez a vesztes erő egyáltalán nem szimpatikus attól, hogy veszített. Veresége majdnem az ország végső és visszavonhatatlan vereségévé változott. S nem rajtuk múlt. Ha rajtuk múlik, ez utóbbi be is következik.
Ez a vesztes csak és kizárólad saját magának köszönheti a vereségét. S örülhet annak, hogy volt még 20 %-nyi ember, aki még így is 2. helyhez segítette.

Ergo: az általad idézett B.B. nem hősi eposzba illő, leonidászi tettet végrehajtó, igaz és őszinte hazafi, a gyengék védelmezője, hanem inkább egy tévedését be nem ismerő, a rossz mellett ostobasága vagy érdekeltsége okán kitartó tragikomikus antihős. Egy pozitívum mégis felfedezhető. Nem fordított köpönyegén. De ez meg kicsit olyan, mintha a Volt egyszer egy vadnyugat Frank-jét (Henry Fonda legjobb alakítása) erényes, erkölcsös embernek tartanánk csak azért, mert a kutyát nem lőtte le (csak a családot)...

Szlankó Bálint · http://drotontul.blog.hu 2010.04.13. 15:56:30

@Hepci: figyelj, most ezt tenyleg meg kell beszelnunk? azert, mert a hatalom korrumpal, az abszolut hatalom meg abszolute korrumpal. az egesz alkotmanyos demokracianak az a lenyege, h megosztja es korlatozza a hatalmat, mert ha minden hatalom egy szemely vagy part kezebe kerul, akkor azok szinte biztosan vissza fognak vele elni. persze, ha orbanviktor es partja vmi szuperhuman jofej arcok gyulekezete volna, hivsagoktol es gyengesegektol mentes, akiket nem erdekel se a hatalom, se a penz, viszont kikezdhetetlen es ultraprogressziv terveik vannak az orszag felviragoztatasara, akkor nem volna gaz a ketharmaddal. addig viszont kellenek fekek es ellensulyok, na.

pimpalini 2010.04.13. 16:07:04

@Szlankó Bálint:

Fékek és ellensúlyok: EU, IMF, a világgazdaság keretei. Ezeknél semmi, de tényleg semmiféle belpolitikai ellensúly nem esik súlyosabban a mérleg serpenyőjébe.
Tessék emlékezni a Haider-kormány bukására (az EU megoldotta).

A hatalmas probléma az, amit kegyedék nem ismernek fel, hogy a szoci és liberális szavazótábor egy része számára bizonyos elvek felülírták a valóság látását, vagy másképp fogalmazva néhány falvédőszöveg, szlogen, féligazság meg nem történtté, láthatatlanná tett konkrét tényeket, mondhatnám a való világ történéseit.

Elhiszem, hogy "annak nem adjuk a hatalmat aki akarja" mert ugye ennek nyomán lett részben leváltva 2002-ben Viktor. Csak hát a valóság talajáról elrugaszkodott, a tündérmesékben hívő lény benyelte a másik oldalnak azt a hülyeséget, hogy ők kimondták, nem akarják a hatalmat. Nem. Persze. Nem jobban. Sőt. Még annál is jobban. A miniszterelnökcsere, a miniszterelnök-jelöltek cseréje semmit sem jelent. Az erő ugyanaz marad. Az, hogy nem hangoztatják/hangoztatták lépteny-nyomon a hatalom akarását, még nem jelenti azt, hogy ne akarnák/akarták volna megtartani az aranytojást tojó tyúkot. Most is ez megy. Még mindig ez megy.
Gyurcsány változtatott volna rajta (öszöd), de pártja megélhetési politikus csűrhéje nem engedte. Persze 2006-ban GYF még Orbánnál is jobban akarta a hatalmat, de mindez egy szoci esetében erénnyé vált bizonyos szavazói agyakban(?).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 16:07:23

@Szlankó Bálint: hát, kérlek, ez nem így van. Pontosabban, ez se így van. Az MSZP-SZDSZ-(MDF) kormánynak sikerült abszolút többség nélkül is megvalósítani az abszolút, mindent átható korrupciót. Szartak az "ellensúlyokra" és permanensen a pofánkba röhögtek, közpénzen.
Az a shegg Bojtár B. meg nem a vesztes mellé állt, most. Hanem a győztes(ek) mellé, még 2002-ben. Igen, kapott annyit kompenzációba a szorgos nyelvcsapásokért 8 év alatt, hogy most kitartson. Tényleg, van benne (betyár)becsület, nyilván foszlányokban. :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 16:08:43

@@ mancsosok és mai mancs pártiak

## index-rűl =AKA= U.P.-rúl ##

U.P. posztja:
mandiner.hu/cikk/sas_jozsef_ron_werber

és csak 1 kommentből idéznék:
states 2010. április 9. 13:25
"Uj Péter következetes, mindig a hatalmon lévőket ekézi, ez így is van rendjén, ezért persze mindkét oldal utálja, de ez mindenképpen egy jobb státusz, mint a pártszolgálat."

[
mandiner.hu/cikk/sas_jozsef_ron_werber#comment67174
]

Szlankó Bálint · http://drotontul.blog.hu 2010.04.13. 17:52:05

@Hepci: szuper. tehat mivel az elozo kormanynak fekekkel es ellensulyokkal egyutt is sikerult lenyulnia egy csomo penzt, ezert logikus, h itt az ideje, h a maradek fekektol es ellensulyoktol is megszabaduljunk. remek erveles, ez nyilvan hozzasegit majd a korrupcio felszamolasahoz. a nyelvcsapasos ultraprimitiv kommentet jelenlegi narancsoskent kerem ki magamnak. a bojtar pedig nem segg, hanem egy remek ember.

Szlankó Bálint · http://drotontul.blog.hu 2010.04.13. 18:01:16

@pimpalini: hol itt az ellentmondas?

ausztria amugy nyilvanvaloan rossz pelda, hiszen sokkal rezisztensebb alkotmanyossaggal rendelkezik, mint magyarorszag. nem az eu "oldotta meg" haidert, hanem az osztrak demokracia. egyebkent sem demokrata attitud nehany, altalunk teljesen ellenorizhetetlen nemzetkozi szervezetre meg a "vilaggazdasagra" bizni a magyar politika kontrolljat, meg akkor sem, ha egyebkent valoban van ilyen hasznuk. a magyar demokratikus intezmenyeknek kell ugyelniuk arra, h a politikusok ne eljenek vissza a hatalmukkal; az meg tokmindegy, h jobb vagy baloldaliak, ez az egesz vita nem errol szol. ha pedig ezek az intezmenyek gyengek, akkor nem legyinteni kell es felrerugni oket, hanem eppenseggel megerositeni.

Tamara Jagello 2010.04.13. 18:06:50

@Hepci: a megállapításod ott sántít, hogy a jó kormányzáshoz, vagy ahogy Te fogalmaztál, ahhoz, hogy "csináljon valamit", nem kell kétharmad. Ahhoz feles többség és ész, kompetencia szükségeltetik.

Tamara Jagello 2010.04.13. 18:25:19

Ami pedig a szerkit és ezt a postot illeti. Nem kell a szerkivel egyetérteni, lehet(ne) érvelni ellene. De csak úgy kóser a dolog, hogy ha már van bátorság belerúgni az egyetlen lapba és főszerkesztőbe, aki a normális újságírás hagyományát egyedül követve Magyarországon nem sunnyogva, ilyen-olyan utalgatásokkal, hanem egyenesen leírja, hogy hogyan dönt, és miért dönt úgy, ahogy, akkkor ezt önmagában fikázni nem elég. Ehhez ugyanis nem kell ész. Érvelni, vitatkozni, és aztán felvállalni a szerzőneka saját döntését - ehhez meg nemcsak ész, de gerinc és tükör is kéne. Magam részéről nagyon kíváncsi lennék, tudna-e írni egy normális vitacikket, és oda merné-e írni a végére, hogy ő kire és miért szavaz(ott).

És mindez tök független attól, hogy a Narancs milyen - kinek tolta vagy nem tolta a szekerét. Mondjuk nem tudom, hogy mi a logika abban, ha leírom, hogy évek óta nem olvasom, mert félek kézbe venni, hátha gyurcsányék hozzámragadnak a lapon keresztül, de azért fikázom, hogy milyen rettenetes. tudom hogy naiv kérdés, de ha valaki régóta nem olvassa, honnan tudja, hogy milyen?

aki meg olvassa, mint pl én: ez sem tökéletes lap. vannak benne néha hülyeségek, vitára ingerlő dolgok. olyan, mint egy újság, amit emberek csinálnak. de csak az elmúlt fél évben jónéhány szerki született, ami aligha volt gyurcsányista maszopos elhajlásnak tekinthető.

Ettől persze még Szily olv.társ kikérheti magának: hát ki is kapta.

Tamara Jagello 2010.04.13. 18:45:21

végül pedig egyetlen dolog, mert e fölött nehezen térek napirendre.

@antal.daniel: valóban. ez a lap valaha is olyan volt, és most is olyan lap, ami akkor is szóvá tesz dolgokat, ha mindenki más kussol. mint például ezt.

www.narancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=16527

gyanítom, ez még szerinted is a "valaha" korszakába tartozik - pedig nincs 2 éve, hogy megjelent.

ami pedig a lapba írók szégyenkezésmentes továbbélését illeti, szerintem biztos megnyugvással olvassák, hogy atartós vagy alkalmi eltévelyedéseik miatt nem kell égniük.

mindenesetre érdekes, hogy Bojtártól még sosem lehetett egy sort sem olvasni régebbi kollégák, barátok-ismerősök nyilvános mószerólása tárgyában. Gondolom (remélem), most is megtartja ezt a jó szokását. De hogy a hr kérdésén és az emberismeretén el kéne gondolkodnia, az fix.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 18:53:43

@Tamara Jagello:

láthattad h pl én olvasom.

"az egyetlen lapba és főszerkesztőbe, aki a normális újságírás hagyományát egyedül követve"

kapásból:ÉS (élet és irodalom)
ahol kevésbé elfogult/kormánybarát
ill. kritikusabb hangok is kaptak teret.

és a lényeg.
átalakul az újságírás.
most NEM újságot olvasol/írok

netes blogokat, fórumokat sasolsz/írsz/írok

szóval van/lehet élet itt is
gondolom nem véletlen h ide tévedtél
kedves olvasó
valszeg index.hu-ról jutottál ide először legalábbis..

és kapásból adódik a:

index.hu VS "normális újságírás hagyománya"
+
mancs VS "normális újságírás hagyománya"

erről pedig fentebb már leírtam, amit le akartam írni.
TEHÁT
go to ...

Tamara Jagello 2010.04.13. 19:10:53

@szorokin: kifejezetten az endorsmentről, mint műfajról írtam. nem olvastam az ÉS-ben, ahogy más lapban sem soha ilyet. és azért neveztem ezt normális újságírásnak, merthogy külföldi lapoknál ez nem kivételes gyakorlat. nálunk nem, egyedül a Narancs műveli. Amit lefordíthatunk úgy is, hogy egyedül nekik van annyi bátorságuk és gerincuk, hogy elmondják-leírják, amit gondolnak, és amiért és akiket választanak.

lehet ezzel vitázni - de akkor lehet a vitát komolyan venni, ha a másik fél is bevállalja ezt. itt ezt Szily olv.társ nem tette meg - innentől kezdve komolytalan a kritikája.

én erről írtam, nem másról. nem a netes és nem netes újságírás közti különbségekről. megjegyzem, egy blogban is lehet endorsmentet írni. csak ahhoz több ész és idő kell, mint rinyálni és másokat leszólni.

Tamara Jagello 2010.04.13. 19:11:57

@szorokin: ami a kormánybarátságot meg a kritikát illeti, az előbb beraktam egy linket. csak pl. gyanánt.

Szófi 2010.04.13. 19:14:49

@ pimpalini és @ szorokin

nem tudom figyeltetek-e, de írtam azt is, hogy nem értek a szerki.-vel én sem egyet, mert megítélésem szerint a lap szellemiségéhez az állt volna közelebb, ha kifejezetten a két kicsit (mdf/lmp) támogatja.

és igen, az mszp-t le kellett váltani, ez a lehető legdemokratikusabb dolog, amit történt, hiszen egy 8 évig nem kormányzó pártot nem lehet tovább a helyén tartani, mert nagyon nem ment neki.

DE ettől még a Narancs egy jó hetilap. Újságírók írják a cikkeket, jó minőségben és ne felejtsük el nem csak politikai, hanem (sőt inkább) kulturális szempontból pedig kifejezetten hiánypótló. (bár lehet, hogy ezzel a Demokrata olvasók nem értenének egyet:-D)

Kritizálni meg természetesen lehet, de Szily cikke nincs jól megírva, de Szily erőssége sohasem ez volt, lássuk be. Félreértés ne essék, semmi bajom nincs vele, jó fej-szórakoztató, de nincs mögötte semmi, jó keze van, ennyi. Sokkal több is lehetne (lehetett volna) belőle, mint egy a blogszférát szerkesztő valaki az indexnél.

Egyszerűen nem állnak meg az érvei és az fáj a legjobban, hogy látszik, hogy nem olvassa a lapot vagy csak ritkán (és mondhat erre akármit, átjön). Én minden héten olvasom és hidd el nem szeretem az MSZP-t. És ugyanúgy kiakadtam, mint ő, mikor olvastam a szerki-t.
Na de ez a cikk, azért kicsit más dolog.

Mondom, örüljenek annak, a T. Indexesek, hogy nem ír rólatok cikket. Mert meglehet említeni ám a sok forrásfeltüntetés nélküli, lopott (akár Mancsból lopott) cikket, a szar újságírást, a helyesírást teljes hiányát, a buta szellemtelen cikkeket.

Én indexet csak főcímekben olvasok, annyi bőven elég is. Bulvár és gyorsan jönnek a főbb hírek. Elemzést isten ments, hogy elolvassak, mert minek? Ha minőségi újságírást akarok olvasni, akkor még mindig marad a nyomtatott sajtó - általában a hetilapok esetében.

no ennyi.

Szófi 2010.04.13. 19:18:19

De nem szeretek blogolni, folyamatosan rondán elírok pár mondatot.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 19:28:52

@Szófi:

"kulturális szempontból pedig kifejezetten hiánypótló."

maximálisan egyetértek
fentebb is csak azt írtamm, h
"azóta NEM SZERETEM a belpolitikáját"
+
"DE..
a kultúra rész még mindig olvasható,
SŐT
ajánlott
:)) "

míg
anno az egész lapot szerettem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.13. 19:29:15

@Szlankó Bálint: az előző kormány lenyúlt egy csomó pénzt. Ebből csak annyi következik, hogy el kell őket zavarni, nem szánalmas szerk. cikkben, hosszú látszatvívódás után kiállni mellettük. Aki ilyet tesz mégis és egyben értelmiséginek gondolja magát, az shegg (bocs).
Egyébként nem most kezdődött a dolog, én már a 4 évvel ezelőtti szánalmas szerk. választási felszólítás tartalmát is évekkel előtte meg tudtam jósolni. Nem azért, mert oly rettentő okos vagyok, hanem mert a tartalom oly nagyon kiszámítható volt. Oly nagyon kiszámítható, hogy az gyakorlatilag kizárja a lapotok komolyan vehetőségét...
Ennek ellenére mostanáig rendszeresen olvasgatom a Mancsot (képzeld, megvesszük, mint nem sokan teszik manapság). Jobb, mint pl. a Mester Ákos-féle tragikomikus színtársulat (akik betolultak Gyurcsányba hátulról, de még nem jutott el hozzájuk a hír a rossz látási és hallási viszonyok miatt, hogy Fletó is over) produktuma, vagy Debreczeni Jócóka szellemi (khmmm) szutykai.
Ha már éppen arról az oldalról kívánok tájékozódni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 19:43:15

@Tamara Jagello:

"endorsmentről, mint műfajról"

vágom, tudom miről beszélsz.

igazad van.

-----------------------------
a kormánypártisággal
magyarul a
02-10 közötti időszakkal kapcsolatban
más a véleményünk, ennyi.

amúgy 02-10 közt is ketté bontanám a dolgot
before bankpara
+
after bankpara
..
azért ott cezúrát vonnék
ld feljebb, amit írtam erről.

--------------------------
én pl az indexet
bodoky egyszemélyes intézménye miatt
pl jobbnak látom
a mancsnál.

/részletek említése nélkül./

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 19:49:19

@Szófi: @Tamara Jagello:

exnaris-t hoznék példának:
Bodoky-t

én pl az indexet
bodoky egyszemélyes intézménye miatt
pl jobbnak látom
a mancsnál.

NA Ő számomra ma, mostanság (az utóbbi
kb 5-10 évben) AZ ÚJSÁGÍRÓ, nagybetűvel

szerintem ilyen kaliberű, bátorságú
újságírója nincs a mancsnak

DE CÁFOLJATOK MEG !!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.13. 22:04:23

@calam: @: +narancsosok !

hány cikke jelent meg
pl az elmúlt 4-6 évben ??

2006óta én csak az
indexen +
bodoky.blog.hu-n találkoztam vele

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.13. 22:08:56

@szorokin: egyrészt: benne van az impersszumban.
másrészt pedig miért nekem kell utánanézni, itt van a 2006 utáni lista:
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/kereses/eredmenyek

ott figyel a csányiról szóló cikk is. Az nem az indexen jelent meg.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 00:07:11

@calam:

ok mancsos maradt, de

2005jan-2010jelen 6db találat
háááát nem a főmunkatárs

2002jan-2005jan 22db cikk
azok teches cuccok kb

-------------------------------
Hogy a kedvenc példámat hozzam
a 2006os zavargások ügye

na abból eléggé kimaradt a mancs,
ahogy kb cakkpakk az egész ballib média is fullosan ignorálták bodoky
tényfeltárását...

az a kínos csend..
ezt lehetett érezni qvára.
"mi nem tudunk róla"
"meg sem történt"
"ha megtörtént, jogszerű volt"

és a jobbosok meg ünnepelték..
szánalmas volt az egész így.
bazz.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 00:10:54

szóval fórumnak/agorának
a tényfeltárásra maradt az index

és nem a mancs.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 00:32:57

..szóval csekkoltam..

tényfeltárásra bodoky, 2005jan óta

@ mancs: 1 db cikk
[
Csányi Sándor megzsarolása - Kié a Bank Center? 2008-04-24
]
(a többi 5 tech/tud téma)

TEHÁT

marad az index + (bodoky.blog.hu)
ahol tényfeltárt.
pl 2006-os zavargásokat.

borzzz 2010.04.14. 01:13:09

@pimpalini: Kedves Pimpalini, azt javaslom, hogy ne fecséreld erőidet a maszop elleni harcra. Nem igaz, hogy hülyék az emberek, hagyják magukat becsapni stb. ez 2006-ban lehetett részigazság, 2010-ben az sem: a 20%-ot úgy nézd, h ennyire olvadt egy tömegpárt, másfelől ez vegyes kör, nem szerencsétlen megvezetettek társasága; a többség szvsz jól felfogott önérdekből ill. elvi vagy érzelmi okból szavazott rájuk, nem azért, mert imádta, amit 8 évig műveltek. Nem érdemes többfrontos harcot vívnod, ha a maszop nem tanul a vereségből, el fog tűnni a süllyesztőben.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.14. 01:23:38

nézd, nem főmunkatárs, és? a techrovat szerkesztője volt egy időben a narancsban.
te a következőt állítottad:
"exnaris-t hoznék példának:
Bodoky-t"
Beláttuk, hogy nem "exnaris", akkor az lett a baj, hogy nem ír oda eleget, döntsd el, mit akarsz.

ezt pedig hirtelen találtam, egy kritika Bodoky könyvéről a Narancsból. Ez persze nem a tényfeltáró része, de az, hogy kimaradt volna, így nem igaz. Keresem a szerk.-et, ha megtalálom, linkelem.

mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=17530

borzzz 2010.04.14. 01:24:05

@Tamara Jagello: Ellenvélemény endorsement ügyben: én enyhe aránytévesztésnek érzem, hogy egy 20 ezres példányszámú hetilap New York Times-ként akar fellépni.
Mindazt, ami a szerk-ben állt, meg lehetett volna írni a vörös farok nélkül is ("szavazz a maszopra"), s mindjárt más lenne a leányzó fekvése

aliglajos 2010.04.14. 09:28:06

No, még ide a végére tegyük hozzá, hogy szily annak a Fidesznek a seggét nyalja, amelyik 1998 októberében megszüntette a Magyar Narancsot. Végre egy igazi jellem!

frbully 2010.04.14. 09:35:03

Lehet, hogy a húsz év legszarabb kormánya(i) volt(ak). A Sonda-Ipsos pártválasztója szerint leginkább az MSZPvel értek egyet. Aztán az LMPvel, aztán az MDFfel. Magamagamat is meglepte az eredmény, nem az MSZPre szavaztam. De hát ez van...

zr 2010.04.14. 09:50:08

@Humperdickk: te tényleg ennyire primitív vagy, vagy csak haveri vicc a szerző felé?

ha jól tudom eddig a jobbik volt a nagy rém ami a veszélyt jelenti a demokráciára.

francia mintára, ha az mszp-ben egy kicsi hitelesség és gerinc-maradvány lenne, akkor visszalépne a fidesz javára nehogy a jobbik tovább erősödjön és nehogy olyan eset legyen ahol a jobbik betámogat egy szavazásnál.
- ha nem ezt teszi az mszp (és láthatóan nem) akkor egyértelmű, hogy híven önmagukhoz megint pic**át csináltak a szájukból és dehogy a demokrációt féltik. az elszámoltatástól félnek, amit pedig a független bíróság fog végrehajtani

aliglajos 2010.04.14. 09:58:32

@zr: Attól az elszámoltatástól félnek, amely már az ő idejükben megkezdődött? Amelyikhez már most simán megvan a kétharmad? Lépjenek vissza a Fidesz javára, mert akkor megússzák az elszámoltatást? Miről beszélsz?

szily 2010.04.14. 10:03:44

@Szlankó Bálint: Drága Bálint, most mit mondjak arra, hogy bekaptad a Debreczeni József-tablettát? El vagyok képedve rajta. Én azt látom egészen abszurdnak, hogy 8 év ennyire kiáltóan rossz, inkompetens, pökhendi, korrupt kormányzás után, ami neked nem tűnt fel, sokmillió választónak viszont igen, képes vagy meglepődni azon, hogy "egy liberalis szavazo meg mindig kepes az mszp-t latni a haza felemelkedesenek legnagyobb akadalyanak". Ez az "ellenzék a hibás" a legmókásabb hiszteriodchartás-forevermszp-s érvelés az összes közül. Most komolyból kezdjem magyarázni egy világlátott, értelmes embernek, hogy nem Bálint, ebben az országban - bár Bojtár B., Gréczy Zsolt és Vásárhelyi Mária olvasói akár másképp is hihetnék - nem a gonosz, destruktív ellenzék, hanem az MSZP volt kormányon 8 évig, ezért minden az ő sara? Halál komolyból érvelnem kéne amellett, hogy ha egy normális parlamenti többség birtokában lévő párt vagy koalíció képtelen 8 év alatt megvalósítani bármit amiatt, hogy az ellenzék gáncsolta, akkor az egyszerűen alkalmatlan a kormányzásra?

Aztán. Nem "full, ketharmados jobboldali kormanyzati takeover" történt, hanem a választók szabadon kifejezték az akaratukat.

Aztán: "mikor egeszen konkretan a viktor szemelyes onkontrolljan mulik a magyar liberalis alkotmanyossag jovoje"

Túrót, ez színtiszta debreczenizmus. A magyar liberális alkotmányosság jövője természetesen nem egyedül Orbán Viktoron múlik, hanem egy rakás intézményen, és legfőképp a választókon. Azon siránkozni, hogy vége az alkotmányos Magyarországnak, mert Orbán Viktor ádáz politikai ellenfelei azt állítják, hogy szerintük Orbán Viktor tutira diktátor lesz, ez kirívóan alacsony érvelési színvonal.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 11:54:17

@calam:
én örülnék a legjobban,
ha találnál (és linkelnél)
ilyen szerk. cikket/ket
ill véleményeket/híreket
amelyek nem a szokásos kormárnypárti birkasorba passzoltak bele.....

háát, fentebb is elismertem h narancsos maradt.
érezheti a mancs magáénak bodokyt.
h bodoky mit gondol erről
ill h magáénak érzi e a mancs
BBs szellemiségét
arra NAGYON kiváncsi lennék.....
..
@Bodoky ??
ha olvasod, kérlek válaszolj !!

DE

a tényfeltáró cuccok nem narancsosak
ill.
1 db kivételt találtam '05 után

--------------------------
túlkapások, konkrétan:
index cikkek,
index könyv

"Legújabb kötetünk alapja az az Indexen 2006 októbere és 2008 augusztusa között megjelent cikksorozat"

[
indexkonyv.blog.hu/2008/09/15/kepeskonyvben_jelent_meg_bodoky_dijnyertes_tenyfeltarasa
]

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 11:57:05

@Bodoky Tamás:

"
háát, fentebb is elismertem h narancsos maradt.
érezheti a mancs magáénak bodokyt.
"

Mit gondolsz erről ?
Magádénak érzed e a mancs BBs szellemiségét ?

ha olvasod, kérlek válaszolj !!

zr 2010.04.14. 15:16:34

@aliglajos: dehogy azért lépjen vissza, hogy megússza. nem úsznak meg semmit, és nem kezdődött igazán még el semmi...csak kaparászás van a felszínen.
azért lépjen vissza, hogy ne csináljanak segget a szájukból. jobbik a veszély, akkor legyen a fidesz tutira 2/3 - ez a jobbik legjobb ellenszere.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.14. 15:29:35

@szorokin: nem, nem értek egyet Bojtárral, Szily posztját lájkolom. Bojtár felszámolta a szerkesztőségi demokráciát a Narancsban, és felvilágosult abszolutizmust vezetett be helyette. Ezzel párhuzamosan kisajátította a kiadót is, egyszemélyben diktálja a - totálisan téves - politikai irányvonalat, sokat nyalt egy vállalhatatlan rezsimnek, és ami nekem különösen fáj, mert én kezdtem el csinálni még 1995-ben, megfojtotta, elnyomta az online kiadást.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.14. 15:52:48

@bodoky:

komolyan mondom, találkozzunk élőben
és egy lavór vízben megmosom a lábad
:DDDD

ha nem érted félre a jézusos képzavaromat
:DD

szóval
HÓDOLATOM + MAX TISZTELETEM TIÉD
!!

pimpalini 2010.04.14. 17:28:51

@bodoky:

Vajon miért érzem úgy, hogy ez egy tipikus történet az elmúlt 8 év szocimutyi Magyarországából?

Úgy látszik tényleg mindenhol hasonló recept szerint dolgoztak a nagyságos elvtárs urak...

- újságírás,
- televíziózás,
- régészet,
- tankönyvkiadás,
- közigazgatás,
.
.
.
stb

pimpalini 2010.04.14. 17:40:07

@borzzz:

Örülök annak, hogy Te ilyen optimista vagy. Tényleg. De én már láttam néhány dolgot ebben az országban. Ez a banda sosem tanul. A párt széthúzó, egymást legszívesebben kanál vízben megfojtani kívánó frakcióit egyetlen dolog tartotta/s tartja össze: az önérdek, a pénzben mérhető pozíciók kisajátításáért folytatott ádáz küzdelem.

Ők nem fognak változni.
Ezért kérem a szavazóikat arra, tegyenek azért, hogy végre becsukhassuk mögöttük az ajtót!

"a többség szvsz jól felfogott önérdekből ill. elvi vagy érzelmi okból szavazott "

- Az önérdek önmagáért beszél. Szóra sem érdemes.
- Az elvi okokat meg lehet cáfolni, mivel meggyőződésem, hogy a szavazóknak vannak elveik, de a választottjaiknak nincsenek.
- Az érzelmi okok pedig szintén megfordíthatók. Aki érzelmi ok miatt szavazott rájuk vagy gyűlöli Orbán Viktort, vagy meggyőződéses baloldali (az érzelmeire hallgat). Mindkét esetben téves választás az MSZP. Mindkét esetben ideális lenne most - amikor még lehetséges, mert "a párt" megroggyant - egy igazi, őszinte, új baloldali erőt szervezni és támogatni.
Ha pedig tényleg Viktorfóbia van, van még sok más párt, melyre lehet voksolni.

Az igazi számonkérést a baloldali szavazók tudják végrehajtani azzal, ha nem támogatják többet ezt a hiteltelen ppártot.

Ha 100 "suhancnak" sikerült 7 %-ot elérni, a baloldalon is építhető egy teljesen új párt a semmiből.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.14. 22:10:55

@pimpalini: na, attól tartok, valaki - az utóbbi 30 év legjellemtelenebb magyar politikusa - pont erre készül...
Halkan mondom a monogramját: Gy*

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.04.15. 12:28:41

Egy a gond, hogy rock and roll-t sajnos jobboldalra nem osztottak. Ezért maradok balos. (NEM MSZP-s)

sempreLippi 2010.04.15. 13:32:18

vajon ezt megmondtad bb-nek a szemébe is a szoci gyűlésen, vagy csak kiraktad magad másnap az index-címlapra?

pimpalini 2010.04.15. 17:30:57

@lebowski71:

Ez jó szöveg...:)

Amúgy téves, mert ha pártra leadott szavazat alapján nézzük a jobboldalt, akkor például én és néhány barátom a cáfolata a megjegyzésednek...:)

Persze a vezető politikusok nevében nem nyilatkozhatom. Őket ennyire nem ismerem...:)

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.04.16. 00:25:21

A kommentekben itt sok mindenről van szó. Van az Orbán Viktor kétharmada félelem, amivel szemben nem marad ellenszérum - pedig ha hiszünk a parlamentáris demokráciában, akkor pont erre valók a most megválasztott képviselők. Orbán Viktor nem egy 67% jelű pontozótáblát kapott, hanem a Fidesz és a KDNP frakcióba választottak egy csomó képviselőt, köztük a nevezett urat. Eddig még nem volt olyan miniszterelnök 1990. óta, aki minden képviselőre számíthatott akár csak a saját pártjából ,amikor hülyeséget akart csinálni. (Szerintem egyébként is köztársasági elnök lesz).

Aztán van az, hogy a Narancs belbecse és a szerk. közötti ellentét. Szerintem nyilván egy blogos retorikai túlzás mondjuk Barotányi / Minek cikkeit Népszava Juniornak tekinteni, mert mindenben méltó utóda a Winkler-Szily féle életmód-rovatnak.

Szerintem az igazi probléma a szerk és néhány ehhez kapcsolódó szerkesztési elv. 1991-ben a "szubjektív újságírásnak" volt értelme. 2010-ben, a plurális média és az internet korában óriási tévedés azt gondolni, hogy egy minőségi hetilapnak kell politizálnia az újságolvasók és a pártok helyett. Ettől függetlenül szerintem a lapot egészében igazságtalan a 168 órához és a Demokratához hasonlítani, de azért persze nem is egy Economist kiadvány.

Frizer 2010.04.16. 16:10:54

Az a baj, hogy Szili is, mint minden, a narancs szerkesztőségéből elment ember azt hiszi idővel, hogy azok voltak a szép napok, amikor ott volt, és ami azóta van ,az meg szar. Ezt mondja Vagesztől Bozókyn át Sziliig mindenki, pedig ez csak részben igaz.
De az is igaz, amit Bodoky írt, hogy BB egy autokrata, és ma már tök fordítva ül a lovon. Övé az újság, magának írja.

Inkább ez a baj!

Tamara Jagello 2010.04.19. 15:06:53

a narancs-téma ugyan lezárult, de őszinte kíváncsisággal és izgalmi állapotban várom, hogy Szily olv.társ erre mit reagál

bodoky.blog.hu/2010/04/15/feljelentes_a_patyi_ingatlanugyben

hiszen mégiscsak mostani munkahelyéről és munkaadójáról van szó ebben a történetben - vajon e téren is olyan tökös, mint a korábbi kenyéradójával szemben?

vargasanyigól 2010.04.19. 16:32:01

Még annyit, hogy BBE az eheti vezércikkben a FIDESZ 2/3-ellen hívja fel az országot. Azzal érvel, hogy így a FIDESZ átírhatja az alkotmányt és így megváltoztathatja az ÁLLAMFORMÁT is. Sajnos annyira PARANOID a ballib értelmiség, hogy elfelejti,hogy az ALKOTMÁNY NEM 2/3-OS HANEM 4/5-ös!

Ide jutott a másik oldaltól való paranoia.

Ennek ellenére azért félek, hogy végül BBe-nek lesz igaza és meg fogjuk bánni, hogy nem szavaztunk a Fidesz ellen.....

Tamara Jagello 2010.04.19. 16:40:45

@vargasanyigól: van igazság abban, amit írsz, ti. hogy esetleg megbánjuk... de az alkotmány kétharmados. az a 4/5-ös szabály, ami benne van (az új alkotmány előkészítésére vonatkozó határozathoz ekkora többség kéne), az is kivehető kétharmaddal. mert az alkotmány módosításához az ogy-képviselők kétharmada kell. semmi más előírás nincs.

vargasanyigól 2010.04.19. 18:08:51

tudtam, hogy nem hihetünk Török Gábornak

GGG77 2010.04.19. 20:48:16

A mérleg egyik serpenyője az, hogy Szilynek igaza van. A másik, hogy sajnos nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy kb 3 hónap alatt alakuljon ki az az állandósult hányinger a gyomrunkban, ami 98-02 között jellemző volt.
Azonkívül az ominózus szerk.-et leszámítva a Narancsot nehogy már a 168 órához, vagy Demokratához hasonlítsuk.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 22:59:12

@Tamara Jagello:

megtörtént.

UP elfogadta bodoky felmondását

"
bodoky 2010.04.20. 18:41:46
UP elfogadta a felmondásomat. Megegyeztünk hogy nem lesz több biliborogatás, úgyhogy az ügyről annál többet nem nyilatkozom, hogy ragaszkodtam a konszenzusos szerkesztés elvéhez (tehát hogy szerkesztő a megkérdezésem, beleegyezésem nélkül cikkemet nem buzerál), és ezt az index nem fogadta el.
"

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 23:08:06

ezek után
a fent pl általam sokat fejtegetett
[új/bbe-s mancs] vs [index]
különbségtételem/összevetésem
2002-jelenig(2010-04-17/20ig)
tartom továbbra is.

DE 2010-04-18/20..tól kezdve
okafogyottá vált

az index(=U.P) lehúzta magát a wc-n erkölcsileg,
legalábbis beállt a sorba.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 23:12:03

a jelen véleményemet, és várakozásaimat maid pontosan leírta,

így csak bemásolom:
"
maid 2010.04.20. 21:25:17
Azért idegesít nagyon ez az egész, mert - mint oly sok minden az országban - ez is a középszer irányába mutat. Lehetőleg ne kelljen csinálni semmit, csak menjen a termelés a tömeggyárban, ne legyen kényelmetlenség (igaz, a kényelmetlenséggel együtt a minőségtől is jól megszabadulunk), kopipésztelt celebcicikből még soha senki nem csinált botrányt, csak a pénztárgép csörög.
A főnöknek se kelljen valódi vezetőnek lenni, elég, ha megy a futószalag és ott vannak a szervilis alkalmazottak, lehet menni lógatni a pecabotot. Teljesen banális történet, ami naponta százszámra történik meg különböző intézményekben, tényleg semmi különös, csak voltunk páran akik azt gondoltuk, hogy az index és UP jobb egy kicsit. Hát nem.

Ha már úgy sem lesz ott normális cikk, lehet változtatni az oldal szerkezetét is, mehet felülre a velvet, akinek nem ez kell, az amúgy is pont most hagy fel az index olvasásával. Már nem kell törödni azzal a pár százalék ex-olvasóval, aki mást keresett.
"
[
bodoky.blog.hu/2010/04/19/beleronditunk_az_interpauzaba/fullcommentlist/1#c9531161
]

pimpalini 2010.04.20. 23:52:14

@vargasanyigól:

Nem hiszem, hogy a fidesz 2/3-al visszafordíthatatlan tragédiák sora érné az országot.
Az igazdság az, hogy sokminden lehetséges, még királyság bevezetése is, de akik ugye a paranoiát táplálják, a hangulatot keltik nem számolnak/mert nem akarnak számolni az emberi természet legfontosabb mozgatórugójával, a motivációval, az érdekkel. Tehát sokmindent meg lehet változtatni 2/3-al, de kinek lenne érdeke egy alkotmányos monarchia? Vagy nemzetiszocialista despotizmus? Amellett, hogy marhára hülyén nézne ki, egyszerűen mindenki röhögne rajta. A jelenlegi helyzetben a legelőnyösebb mind a fidesznek, mind az üzleti oldalnak, a pénzembereknek egy minél csendesebb kormányzás. Egy olyan kormányzás, mely alig észrevehető.
Épp ezért logikailag a baloldal manipulációja, paranoiája, félelemkeltése finoman fogalmazva is megmosolyogtató...:D

Élén persze a bizonyos - érdekeltsége folytán nem kicsit elfogult - mancs újságíróval...

Füredi 2.0 (törölt) 2010.04.27. 11:09:43

@Tamara Jagello: Jaj, megelőztél, annyira szép ez az egész. Nem mondom, hogy vártam, mert szerettem volna, ha nem ez lesz az indexszel, de hamar jött. Fogadjunk, hogy Szily egy szót sem fog szólni.

Persze ha gerinces, akkor itt is felmond...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.05.30. 13:25:51

„Ma már biztos kevesen emlékeznek arra, hogy a fideszes korszak után következett SZDSZ-szerelem csúcsán micsoda botrány rázta meg a lapot, miután Weyerék leközölték az SZDSZ-ról szóló, Mérleg utca nyelve című sorozatot.”

Ami alapvetően a politikától idegen, jóakaratú, fura értelmiségiek gyülekezeteként mutatta be a szadeszt, tehát valójában egy álruhás seggnyalás volt a régi gárda ülepének irányába, ahogyan arra Tölgyessy nagyszerűen rámutatott annak idején ("a cikk nem olyannak mutatja be az SZDSZ-t, amilyen, hanem amilyennek a régi gárda tagjai mindig is láttatni szerették volna" - vagy vmi ilyesmi, rég volt már).

bpe 2010.06.21. 06:27:25

igazán mókás visszaolvasni a 2004. szeptemberi vágvölgyit, amint bájosan&otrombán oltogatja a fideszt egy filmvilág kritikában (9/11), hogyaztán a hu.wikipedián felüssem a mancs szócikkét, és dobjam a double backflipet az ilyenektől: "A Magyar Narancsnak pártkötődése nincs", "Nem hozunk le a kommunizmussal kapcsolatos cikket sem, mert annak sincs sok értelme, ez is a rasszizmusnak egyik formája, ugyanazokat a gondolati mechanizmusokat tartalmazza, mint a zsidózás vagy a cigányozás, nem véletlen, hogy általában ugyanazok az emberek művelik." az meg csak bónusz, h a lap körül megfordult szerzők és szerkesztők listáján a szily persze nincs sehol.. bevallom, nincsenek mérhető szimpátiáim süllők és kárászok iránt, még a hallé se dobogtat, de a mancsból rá spec. szívesen emléxem. meg azóta is. mert pl. beüti ezt a posztot. miközben a para a nepszava.com-on teregeti ki a színes(piros..) mosásban összement egóját, ami konkrétan szánalom a köbön. jahéshát, ha szlankó bálintok világlátásán töpped a mancs jövője, akkor ebből max. vmi tablettás félputtonyos aszú leszen, bár ettől még jóféle (=igénytelen) ideológiai bebaszásokhoz továbbra is alkalmas lehet. csak arra meg ki kíváncsi?
süti beállítások módosítása