Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A veszprémi kézilabdásgyilkosság megintcsak feladta a szokásos leckét a magyar sajtónak: mi a teendő olyan esetben, amikor egy esemény szereplői szinte biztosan cigányok, sőt ez az, amiről "mindenki beszél"? A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák.

Izgalmas kérdés, hogy hol az a pont, ahonnan már egy korrekt hírforrás is kénytelen kijátszani a faji kártyát? Mert ilyen pont nyilvánvalóan van. Például akkor, ha rasszista indíttatású tüntetések vagy egyéb akciók következnek, amik egyszerűen értelmezhetetlenek, ha nem tudjuk, mi volt a kiváltó okuk.

Remek, nehezen megválaszolható kérdések, nézzük csak, mi tükröződött ebből a hétfői címlapokon?

A Népszabadság - mintha csak további tápot akartak volna adni a rosszmájú és nyilván igaztalan jobbos elméleteknek, miszerint mostantól a választásokig az MSZP harci terve a cigánytéma folyamatos melegen tartása, terelés céljából - nem habozott a vezető anyag első bekezdésének végén elpöttyinteni, hogy a gyilkosság előzménye az volt, hogy "egy helyi nehézfiú összetűzött egy roma fiatalemberrel."

Sok rosszat lehet elmondani a magyar sportsajtóról, ezért kellemes meglepetés, hogy a Nemzeti Sport halvány célzást sem eresztett el a címlapján, de még a témát felvezető nagy cikkében sem.  Sőt az Istenhez fordulás nagymestere, a nekrológok Paganinije, Sinkovics Gábor sem játszotta dakota húrokon, bár vezércikke tele volt olyan emlékezetes pillanatokkal, mint hogy "a nyugdíjat kézbesítő postások úgy tekernek végig falvakon, városokon, hogy bármikor lesújthat rájuk a végzet", nem beszélve arról, hogy "a primitív televíziós műsorok olykor elkeseredett lépésre sarkallják még a legjózanabbakat is."

Hogyúgyvan, bólintunk, és olvasunk tovább.

Update 1.: Íme egy pompás példa a merész általánosításra: Csáki Zsigmond hevesi polgármester Heves weboldalán éles hangú levélben támad a város cigány kisebbségi önkormányzatának elnökére, amiért egy nagyobb helyi roma társaság rátámadt egy börtönbüntetésre itélt bűnözőért érkező rendőrökre. Csáki szemében a Cigány egyetlen hatalmas organizmus, az egyének csak a gigatikus lény csápszerű karjainak végén megjelenő függelékek.


A Magyar Nemzet hozta a kötelezőt és alcímben cigányozott - "Szemtanúk szerint cigányok támadtak a kézilabdásokra" - meg a cikk belsejében is, bőségesen. Ők mégis visszafogott, polgári lapnak tűnnek, mert itt a kontraszt, az utóbbi időben nyomtatott Kuruc.infóra átfazonírozott Magyar Hírlap, amelyik öles "Cigányok öltek Veszprémben" főcímmel, felette ugyanakkora, inverz "Betelt a pohár, erre nincs felmentés" címmel (Bayer Zsolt publicisztikája) nyitott. A Hírlapot az egész esetből láthatólag kizárólag a gyanúsítottak vélelmezett faji identitása izgatta, Bayer publicisztikája pedig semmiben sem különbözik a Kuruc kajmánirtós anyagaitól, az írás lényege az tagolatlan állatozás.

A Népszava nem cigányozott, ez erős csapás a korábban emlegetett MSZP-s összeesküvéselmélet híveinek.

Nem tudom, hogy meglepetés-e, de a Bors sem csábult el. A Blikk a címlapján szintén tartotta magát, a cikk belsejében azonban közölte, hogy szemtanúk szerint romák szúrtak. Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól.

A lapok vegyes hozáállásával szemben a kormánytagokat egyáltalán nem nyomasztotta a faji kérdés, mind Draskovics miniszter, mind Gyurcsány "Blogger" Ferenc többé-kevésbé nyíltan, azonnal reflektált a szúrkálók származására. Kérdés, hogy elkerülhették volna-e ezt. Szerintem nem igazán, no és persze őket egészen más írott és iratlan korlátok szorítják, mint a sajtót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr36932331

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Piréz 2009.02.11. 11:02:03

Szalonnát vissza! A szalonnácik Pásztorunk botja után egyre kevésbé szalonnások. Ez pedig igen nagy probléma. Egyetlen, a médiában dolgozó szervnek sem lenne szabad nyíltan rasszista hozzászólásokat eregetni a levegőbe, akár sugdolózva, akár mutogatv…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.10. 10:31:39

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére a rendőrségünk most - sajnos azt kell mondanom, szokatlan módon - jól teljesít, és az elkövetők egy része már előzet…

Trackback: Antagon | újságírás 2009.02.10. 09:23:28

A PC-korszak vége és a média felelősségeElég egyetlen, tetszőleges fórumba belenézni a hajnali veszprémi gyilkosság után ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mekkora szakadék van a médiatálalás és az olvasók általános véleménye között – noha a média nagy…

Trackback: StirlitzBlog 2009.02.09. 17:59:23

In MemoriamÉs még egy pillanatra visszatérve Hitlerhez: Stirlitz világosan megmondta, h találkozott Hitlerrel egy FeketeLjukban egy kocsmában ott az időcsatornák között, de Hitler elég gyorsan odébbállt, mert mindig akadt pár vendég, aki múlhatatlan kénys…

Trackback: GayBears Blog 2009.02.09. 16:24:41

CigányországFigyelem! A következő bejegyzésben általánosítások és az abból levont következtetések tömkelege olvasható. Jogvédők és megélhetési politikusok el se olvassák! A bejegyzést „inspirálta”: szegénység, rendőrség, magyar gárda, cigány…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.09. 14:47:43

Bűnöző cigányok márpedig vannakÉpp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Deedee 2009.02.09. 18:01:46

szily, ez meg milyen szöveg már, hogy idézem: "Az Origo és az Index szerencsére mentesek maradtak a cigányozástól."
Hát cigányozzanak bassza meg, ha egyszer kurva cigányok voltak az elkövetők akkor írják le. A posztot meg dugd fel a fajvédő seggedbe! Az ilyen faszok miatt tartunk itt többek között mint te.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.09. 18:02:46

Statisztikai tény: ha valaki cigány, nagyobb eséllyel lesz bűnöző.

Az egyik fajta fasz emiatt az összes cigányt gyűlöli.

A másik fajta fasz emiatt betiltja a statisztikát.

Aki nem fasz, az nyíltan beszél a problémáról, és megoldást akar találni rá.

Nyilvánvaló, hogy a cigányokra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint a nem cigányokra. Nyilvánvaló, hogy nem szabad diszkriminatív szabályokat hoznunk ellenük. Ezt már tudjuk, nem kell ide a Gusztos Péter a fontoskodó arcával, hogy felháborodjon nekünk, és levezesse, hogy a származása miatt nem szabad bántanunk senkit.

Nyilvánvaló, hogy cigányok mindig is lesznek. Nyilvánvaló, hogy sokan közülük nem illeszkednek be a társadalomba. Nyilvánvaló, hogy ez rossz, és ezen változtatni kell.

Nyilvánvaló, hogy ennek komplex okai vannak, azaz ahhoz, hogy valaki így viselkedjen, sok társadalmi hatásnak kell érvényesülnie. Primitív leegyszerűsítés, ha azt mondjuk, hogy aki cigány, az ilyen, aki nem cigány, az meg nem ilyen.

De sajnos érthető, ha az ember jobb híján, és főleg önvédelemből, ilyen primitív leegyszerűsítésekre támaszkodik.

Ha tébécéjárvány van, az ember elkerüli a köhögősöket. Nem minden TBC-s köhög, és nem mindenki TBC-s, aki köhög, és ha én csak meg vagyok fázva, akkor felháborít, hogy kiközösítenek, és TBC-snek tartanak, pedig nem vagyok az.

De ha az állam nem képes kontrollálni a járványt, ha az emberek rettegnek, mert körülöttük mindenki TBC-ben haldoklik... akkor sajnos, jobb híján, e primitív szűrőt fogja mindenki alkalmazni. És ezen az sem segítene, ha fennhangon hirdetné minden médium, hogy nincs összefüggés a TBC és a köhögés között. Ettől csak feldühödne mindenki, amiért hülyének nézik.

Tehát: ha cigányt látok, ő nagyobb eséllyel bűnöző, mint ha nem cigányt. Ez rettenetesen szar helyzet. A cigányok óriási része nem bűnöző, és mégis ezt gondolja róluk mindenki. És nem azért, mert mindenki fasiszta, hanem mert a statisztikák ezt mutatják.

Ha ezt mindenki felfogta, akkor lehet tovább lépni. (Vagy lehet görcsösen tagadni.)

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:03:29

Pogrom előtt
Hétfő, 2009. február 9. 09:38
Címkék:Marian Cozma veszprémi gyilkosság

Nehéz elkezdenem ezt a posztot, szívem szerint hagynám az egészet a fenébe.

De nem lehet. Akkor ugyanis bennem maradna egy csomó minden kibeszéletlenül, kiíratlanul, és a családom nem érdemli meg, hogy egy ilyen hitvány állam miatt elrontsam a vasárnap estéjüket. Az állam itt most nem a végletekig kizsigerelt, és pattanásig feszített idegű magyar társadalom, hanem az ÁLLAM, amely eddig csak az alföldi, tiszántúli, dél-dunántúli megyéket hagyta elveszni, de mostantól a jelek szerint szinte az ország egészét feladta. De tényleg. Az a kérdés, hogy ezt meddig hagyjuk mi magunk, akik ezekben a megyékben, és az azokból összeálló országban élünk.
A közbiztonság hiánya egészen addig fel nem tűnő dolog, amíg meg nem érint minket egészen közelről. Sokáig úgy voltam vele, ha a Kormánynak nem kellenek a keleti, dél dunántúli megyék, akkor az egy sajnálatos dolog, de az elmúlt évek során mintha hozzászokott volna az ország. Talán magam is. Szinte közhelyszerű, és nem különösebben meglepő, ha valaki félti a nőket attól, hogy a vonaton egyedül utazzanak Borsodban, vagy, hogy a Nyírségben ne álljunk meg stopposoknak. Vagy, hogy Hevesben és Nógrádban a helyi kocsmában mindig a másiknak van igaza. Rémes dolgok, de mintha megszokta volna őket mára az átlagember.

És ezek a tényszerű közhelyek tettek engem büszkévé mindig arra, hogy százezerszer is kimondhattam: én onnan jövök, ott nőttem fel, ahol cigányemberként soha nem kellett megélnem azt, hogy a kisebbség és a többség viszonya halálosan megromoljon. Hogy apámat, anyámat soha nem bántották a származása miatt, mint ahogyan engem is szeretett és büszkén vállalt az osztálytárs, az igazgató, a polgármester. Soha nem kellett szégyellnem, hogy cigány vagyok. Ezért a Zalának életem végéig hálás lehetek. Ez a megye soha nem arról volt híres, hogy itt bárkinek félnie kellene. Itt lehet utazni egyedül a vonaton, a kocsmában kedvesek az emberek.

Ha másfél órát utazom onnan, ahol felnőttem, akkor Veszprémbe érek, a városba, ami a második otthonom. Gyöngyi innen származik, és a feleségem családjához gyakran jövünk látogatóba. Oda, ahol szintén nem volt soha komoly gond a cigány és nem cigány ember együttélése. Az, hogy ez mostantól már nem lesz így, egy szomorú dolgot mindenképpen megmutat: elvették tőlem, a veszprémi barátaimtól, a családomtól azt a biztonságérzetet, azt a tartást, ami eddig igazán fontos volt a számunkra. Hogy eddig hihettük, érezhettük, azt, hogy bár az ország kétharmadában haramiák, gengszterek, állatias bűnözők nyomorítják mások életét, nekünk itt nem kell tartanunk semmitől, mert ezek polgári városok, polgári megyék, értelmes, normális és kedves emberekkel. Döbbenetes, de a jelenlegi magyar állam ezt az érzést elvette most tőlünk, azzal, hogy szombat éjszaka (nem először ebben az országban), egy megyeszékhely kellős közepén nem volt elég rendőre ahhoz, hogy intézkedjék, eljárjon a bajban. Mit is ígért a kormányfő annak idején ezzel kapcsolatosan, emlékszik még valaki? Nos, a látható rendőrség csak illúzió maradt.

Veszprém, ott, ahol eddig egy hangos szó nem volt, ott most az elkeseredettség százszámra ontja a cigányoknak szóló szitkokat. Ott, ahol cigány és nem cigány vidáman tapsolt egy-egy gól után, ott most mindenki bosszút emleget, és Enyingre készül, hogy felgyújtsa a cigányok házait…

Ott, ahol egy Nagy-Magyarország zászló sem került szinte soha kifeszítésre, ott most vérszomjas emberek regisztrálnak olyan hozzászólásokat, amelyeket biztosan megbánnak majd, de ma még bennük élnek.

Ide jutottunk.

Az alábbi sorok szólnak Munk Veronikának az Indexbe, az összes SZDSZ-es barátomnak, Gusztosnak, a jelenlegi roma vezetőknek, Drazsénak, a problémákat mindig eltakaró, elrejtegető Kormánynak.

Cigányemberként kell leírnom a következőt: a cigányok saját maguk teremtik meg, tartják életben, és erősítik az összes velük szemben megfogalmazott előítéletet.

És ma végre kimondom én saját magam is, hogy elegem van ebből.

Nem, nem egy radikális Jobbik szavazó jut el idáig. Nem, nem egy panelproli mondja ezt a 7. emeletről parizert majszolva.

Én, a cigányember üvöltöm a világba, hogy adjon végre a kormány pénzt, jogszabályt, mozgásteret arra, hogy a még változni akaró cigányokat visszahozzuk a társadalomba, a változni nem hajlandókat pedig tűzzel-vassal szorítsuk rá arra, hogy megtanulják az együttélés szabályait.

És nem érdekel, magasról lefalom, hogy a liberális jogvédők erre mit mondanak.

Jöjjenek velem el Tiszabőre, és nézzék meg, hogy hogyan élnek ott az emberek. Jöjjenek el velem a gyivi-be, és nézzük meg együtt, mennyi ott a cigánygyerek, és mivé lesznek, ha kikerülnek, illetve mivé lesznek a gyerekeik. Jöjjön el velem Gusztos, és nézze meg, hogy hogyan verik agyon a 80 éves öregasszonyt 367 forintért. Fel tudja ezt egyáltalán fogni valaki?

A miskolci rendőrkapitány egy szóval sem mondta, hogy minden cigány bűnöző (ajánlom Munk Verának a részletesebb tájékozódást). Sokan adják a szájába ezt a mondatot, holott ez nem hangzott el. De arra igenis rávilágított, hogy ha cigányügyben nem állunk neki végre valamit közösen csinálni, akkor itt pogromok lesznek. És nem azért, mert az előítéletes, rasszista magyar társadalomnak arra van igénye. Sokkal inkább azért, mert a beilleszkedni képtelen cigányemberek addig-addig járnak a vékony jégen, amíg egyszer az beszakad.

Ezt kellene elkerülni.

Nyugodj békében, Marian Cozma!

www.zoom.hu/pannonroma/pogrom-elott-38976.html?ref=hk

A cigány is cigányoz , vagy most mi is a helyzet?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:03:38

Thyb:
ráadásul a távoltartás intézményének készül a törvénye, csak hozzáértő képviselőink a szövegét elcseszték, és a köztársasági elnök kénytelen volt visszaküldeni átdolgozásra

hoseman 2009.02.09. 18:04:20

load error 2009.02.09. 17:47:44: a cigány bűnözők KÖZVESZÉLYESEK! Mond ez neked valamit Te kis szerencsétlen?..

Thyb 2009.02.09. 18:07:12

@Trebitsch: Mindkettő komoly baj hidd el. A kérdés, hogy kit melyik érint jobban, de maradjunk a "romaságnál".
A mai napig hülyeségnek tartom azt, hogy a családi segélyt pénzben osztjuk szét. Persze ez igy mennyivel egyszerűbb az önkormányzatoknak, de azon családokon belül, ahol nincs más jövedelem (nem tudnak felmutatni más forrást) ott át kellene menni természetbeni juttatásokra, vagy ha valaki azt kéri akkor a rezsi egy részét az önkormányzat utalná. A természetbeni juttatás lenne ruha és étel, amit ha az önkormányzat venne meg akkor nagybani vásárlás során még többet is kapnának. Ezzel megoldanánk azt, hogy a pénz ne az első este a kocsmába és a játékgépekbe vándoroljon. Amig ilyen intézkedések nem lesznek bevezetve addig ezen a téren biztosan nem lesz változás.

Yendi (törölt) 2009.02.09. 18:10:00

@hillaby: Afelett olyanokat, hogy ha például akár ránézel arra a nőre, vagy esetleg hozzá mersz szólni, akkor simán vágják át a torkod. Így értettem. Szóval vannak törvények közötti összeütközések is.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:15:07

@craaank:

Hát akkor még hátravan egy kis jogharmonizáció is...

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:15:26

Thyb: mindkettő komoly baj, de hidd el, komoly baj nagyon sok van Magyarországon. Mindenképpen azonban az az alap, hogy az utcán nyugodtan lehessen gyalog is közlekedni, a pénztárcát ne kelljen az alsógatyába rejteni, és ha megtámadnak, mert nem tetszik a pofám, akkor legalább akkor avatkozzon be a rendőr, ha ott van. És talán a romaellenesség is kisebb lenne, ha a rendőr a feljelentésnél nem kérdezné: cigány volt? Igen? Akkor inkább ne tegyen feljelentést, uram, mert ha elkapjuk, felgyújtják a házát...ez a példa 1987-ből vasn ugyan, de nem hiszem, hogy azóta jobb a helyzet...

Thyb 2009.02.09. 18:15:32

@Carnivora: Ezen ne lepődj meg. Mint irtam korábban, hogy én többeket ismerek akik tisztességes, becsületes munkával keresik a kenyerüket, s ugyanugy gyülölik az igy viselkedő cigányokat mint bárki más (aki nem közéjük tartozik). Tisztában vannak vele, hogy az ilyen állatok végett válnak Ők is a szélsőségesek célpontjává. Féltik családjukat, bérrel megkeresett javaikat és önmagukat egy esetleges megtorlástól. NEkik ez a helyzet még gázabb mint nekünk és ezt elhiheted. Viszont arra szivesen várnék tőle ötetet, hogy hogyan lehetene a felzárkózni nem akarókat rákényszeriteni, hogy a törvényeket és a alapvető emberi normákat betartsák.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 18:16:39

@Thyb:

Én tudom te is tudod Munk Veronika meg Szily számára lehet ez meglepő ...

Pancsera 2009.02.09. 18:17:19

@Carnivora: Hagyd Carnivora. Az Index a Népszavát tekinti zsínormértéknek. Bolgár György és Mészáros Tamás mikor fog cikket írni ide is. (?)

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:21:22

@Carnivora: a cigány nem cigányoz, hanem jogosan van felháborodva az miatt, hogy a rendőrség impotenciája miatt az egyébként tényleg jelentős cigány bűnözői réteg miatt a magyar társadalom pont a vétlen, beilleszkedésre hajlandó cigányok ellen fordul. És igenis lehet használni a cigány szót, a magyar nyelvben ez a neve ennek az etnikumnak, szégyellnie annak kell magát, aki tagja ennek az etnikumnak, és bűnöző életmódjával lejáratja azt.

Thyb 2009.02.09. 18:21:54

@Carnivora: Sem Munk sem Szily nem néztek még szembe késsel, a másik, hogy könyebb még mindig virágos mezőkről álmodozni, holott azt már rég felszántották, s az egész büzlik a trágyától. Max az nem érzi aki a fejét is a trágyába dugta mint strucc a homokba. Sajna nagyon nehéz azt beismerni agy szakmailag nem oda való/illő embernek, hogy tévedett, aki nem tudja, hogy mi is lett volna tulajdonképpen a feladata.

Véraláfutás 2009.02.09. 18:22:40

@Thyb:

Kiba eccerű. Mindenkire EGYFORMÁN érvényesek a JOGOK és KÖTELESSÉGEK. Nincs kivételezés törvény előtt, nincs kibúvó, nincs enyhítés a származás miatt.

Véraláfutás 2009.02.09. 18:23:43

+ Kiemelt bűncselekményeknél, kőkemény büntetés.

Thyb 2009.02.09. 18:25:35

@Véraláfutás: Ezzel teljesen egyezek, DE 1 bajom van a jelenleg hatályos törvényekkel mégpedig; hogy több benne a kibuvó mint rostán a lyuk.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:26:02

@Thyb: azért ez nem lehetetlen. Ha ugyanúgy felelősségre vonják őket, mint másokat, vagy börtönbe kerülnek, vagy rendesen viselkednek. Ha ezt alkalmazzuk minden magyar állampolgárra, és a rendőrség megkapja az ennek a biztosításához szükséges eszközöket, már egy része a gondnak meg is van oldva. Ezenkívül segélyt csak természetben lehessen kapni, így nem veszik el tőlük a pénzt a saját lumpen családtagjaik.

Thyb 2009.02.09. 18:27:53

@Véraláfutás: igen, mig a 20e forint alatti lopásokra, a fiatalkoruak által elkövetett esetekben simán visszahoznám a köztéri kalodát. Had ismerkedjen a lakosság a képével annak aki ilyet tett.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 18:29:42

Már Petőfi is megmondta:
"Még kér a nép, most adjatok neki"
A türelemnek lassan vége, és az borzasztó lesz mindannyiunkra nézve...

picur3ka 2009.02.09. 18:30:34

@jaromil:

'Nem számít egy gyilkosság szempontjából, hogy az elkövető roma, kínai, árjamagyar vagy a török gyrosos.'

Nagyon szamit, mind a felderitesben, mind a kriminologiai kutatasokban, mind a lakossag onvedelmet es ovatossagat illetoen.

'Objektív tájékoztatásban ennek nincs helye, hiszen ezer más tulajdonságot pedig nem írunk le az elkövetőről.'

Objektiv tajekoztatasban leirhatjuk az osszes korulmenyt, szubjektivban elhallgatunk ezt azt. S ha leirhatjuk barki mas nemzetiseget - ami a helyzet- csak a ciganyt nem, az pedig propaganda.


'Ha pedig ezt az egyet nevezzük meg, az könnyen félre viszi az átlag olvasót.'

Az atlag olvaso sajnos, tudja, anelkul hogy megmondanak, kriminologia: tipikus buncselekmenyek - tipikus elkovetok. Csak meg tobb spekulaciora ad okot.


'Azt sugallja, hogy minden romában genetikusan benne van a gyilkolási hajlam. Olyan ez mintha a pedofil ügyeknél odaírnák, hogy a kispéniszű pedofil. Ugye ettől nem éreznétek jól magatokat?'

Nagyon ostoba kovetkeztetes es hasonlat.

A teny, hogy a cigany elkoveto az egyetlen, akinek hovatartozasat nem lehet megnevezni, az sugallja ezt, meg nemi tapasztalat.

A hasonlat meg minosithetetlen:

Azt akarod mondani, hogy aki egyetert azzal, hogy a cigany elkovetok nemzetiseget is megnevezzuk, mint barki maset, az pedofil, vagy szimpatizal a pedofilokkal, vagy csak kulonos elvezetet talal abban hogy trefalkozzon bunozokkel, vagy mi?

Talan egyenloseget huzol a roma nemzetiseg es pedofilok kozott?

Teljesen zavart szoveg, lehetetlen logikusan kommentalni.

Thyb 2009.02.09. 18:31:05

@Trebitsch: mint irtam korábban annak a bizonyos rétegnek a berkein belül a sitten eltöltött évek száma csak a tekintélyt növeli. Itt alkalmaznék olyat, hogy a családi pótlékból a sitten lévő családtagok ellátásának egy részét levonnám. Vagy ezek altartására kötelezném a kinmaradottakat, hogy végezzenek közmunkát.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:37:52

Engem kétszer próbált kirabolni látszólag cigány származású fiatal (a hatodik kerületben nőttem fel). Mindkétszer megoldódott a helyzet, pedig egyszer késsel próbálkoztak a 72-es trolin. Furcsa, de az emberi hang segített... (Igazából nem reménykedtem benne, de megpróbáltam kulturált terepre irányítani a szituációt...)

Mindig is voltak cigány barátaim, hol az általános oskolából, hol a szomszédból. Szurkolok a cigányságnak, nem hiszem, hogy veszett fejsze nyele lenne az ügy. Ezzel együtt tartom, hogy a cigányság helyzete nem oldódik meg, amíg nem beszélünk nyíltan a problémáról.

picur3ka 2009.02.09. 18:39:38

@szempontpuska:

Mitosz az agyadat, akik most oltek rendesen ismert gyilkosok.

misc · http://misc.blog.hu 2009.02.09. 18:41:00

ez nevetséges. a médiának nem feladata a rasszizmus létező vagy nem létező problémájának megoldása. a média feladata, hogy leírja, mi történt. ha az történt, hogy valakit cigányok öltek meg, akkor a média azt írja le, hogy valakit cigányok ölnek meg. akkor is, ha erre rasszista reakciók lesznek. a rasszizmust nem az okozza, hogy a média leírja azt, ami történt, hanem az, ami történt.

bocadilla 2009.02.09. 18:41:46

MI az hogy cigányozás? Ugyan már, egyik újság sem azt írta, hogy "mocskos cigányok". Az lenne cigányozás!
Nem értem miért kellene elhallgatni az elkövető származását, hiszen megtalálni is könnyebb, ha tudjuk kit kell keresni. Már írtam máshol: Hollandiában élek, itt a bűnügyi hírekben simán bemondják/leírják az elkövető bőrszínét, kinézetét, feltételezhető származását és senki nem kezd el rasszistázni senki sem...
Úgyhogy Magyarországon is abba lehetne hagyni ezt azt ájtatoskodást, gyerekeink jövője függ ettől!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:42:11

@load error:

Olvasd el ezt:
vastagbor.blog.hu/2009/01/26/nok_a_nokert
Ki bánt kit?

Ez a post is csak egy buta provokáció a többi közül.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:43:26

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

bocadilla 2009.02.09. 18:43:47

véletlenül kétszer írtam a "senki" szót a kommentbe...bocs

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:44:09

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:45:53

@load error:
Olvasd el ezt:
vastagbor.blog.hu/2009/01/26/nok_a_nokert
Ki bánt kit?

Ez a post is csak egy buta provokáció.
Ép eszű ember nem gondolkodik így.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:46:00

@Bölcs Lázadó:

Most meg miért zsidózol? :D Hogy jön ez ide?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:46:52

A cikk jó. A hozzászólók többsége okoskodó, pattogó, ugráló fröcsögő, senkiházi, értéktelen szemét. Basszátok fel rendesen az agyatokat a témán, hergeljétek fel még egy kicsit magatokat, a fejeteket tenyérrel ütve, a saját országotokban, a SAJÁT országotokban, aztán kezdjétek el felakasztani meg lámpavasra dobni egymást, mint a régi szép időkben, 56-ban, meg 44-ben, amikor felhatalmazva lehetett egymást ölni, azok voltak a szép idők, az önbíráskodás, egy kis zsidóbirtok elorzása, a szomszéd feljelentése, hogy rohadjon meg, meg a jelentések a pártközpontba, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, annak az idegenszívű semmirekellőnek, hogy a magyarok istene büntesse meg az ilyen szemét másképp kinézőket meg gondolkodó, hazátlan, gyökértelen, istengyilkos parazitákat!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.09. 18:48:35

Hófehér vagy sem, a spektrum minden színének megvan a kedvenc, tipikus bûnelkövetési módja. Kivétel ugyan van, de itt nincs értelme felhozni. Namost.
A sikkasztásos, TótaW-féleképp "fehérbûnözésként" jellemzett mûtéteknek van egy sajátos jellemzõje.

Életellenes komponense elhanyagolható. Mondjuk mert ebbõl a szempontból a cselekmény reverzibilis. Emitt meg nem. Azon lehet vitázni, hogy Gyurcsányi Ferkót a politikája miatt fel kell-e akasztani. Emezen meg nem. Vagy mégis?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:50:04

@hillaby: Én ugyan egy szóval sem, soha, dehogy. De magyarként istenadta kötelességünk elpusztítani a világon mindent, ami egy kicsit is másképp néz ki, vagy viselkedik mint mi. Mi, akik mária szent országának, a szíriuszi anyaszentnép kizárólagos leszármazottainak a szent korona által hitelesített nagyboldogasszony szentségétől övezett felsőbbrendű világvezető nép vagyunk, arra születtünk, hogy megtisztítsuk a bolygó felszínét az összes biológiailag vagy kultúrálisan a szent magyartól eltérő igen kártékony, sátántól eredő létformáktól. Az édes atya jó úristen, a magyarok istene legyen kedves hozzánk hogy a szent küldetésünk mielőbb teljesíthessük! Gyere, menetelj velünk, hozd a csíkos zászlód, mentsük meg a világot, magyarok, előre, előre hát!

Rejtett a Szám 2009.02.09. 18:50:32

@Bölcs Lázadó:
Kis zsidó birtok?
Asszem' két, vagy három zsidóé volt fél Magyarország!

Nem akar itt senki senkit megölni. Vannak kiváló erőszak szervezeteink, akik tartassák be a törvényt MINDENKIVEL!

Nálatok is ezt csinálják, vagy nem?

misc · http://misc.blog.hu 2009.02.09. 18:51:18

bölcs lázadó bazzeg miért provokálsz?

Empty 2009.02.09. 18:52:54

A németek szögbelövôvel ölnek az index szerint:

index.hu/bulvar/szogbelovo48/

A kínaiak nagy kaliberû pisztollyal:

index.hu/bulvar/kinai0629/

Ezen esetekben mennyire számított az elkövetô nemzetisége...?!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:54:34

@SCUMM:

Gondolom, mert a vége felé túl sok értelmes hozzászólás kezdett megjelenni.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.09. 18:54:55

@SCUMM: Provokálni? Hogyne! De észre kell vennünk, hogy itt az istenadta lehetőség, a jel, amire mind annyira vártunk már, szent-magyar polgártársaim, és a szerető magyar úristen segedelmével végre megkezdhetjük az isten áldásával azt a hatalmas vérengzést, amire szívünk mélyén annyira vágyunk már olyan rég, hogy végre ölhessünk, hallhassuk a csobogó, locsogó, patakokban folyó vér habos rohanását, láthassuka az égő városok elé lámpavasra akasztott emberek sziluettjének himbálózását, és mindefölött ott lebeg majd kivetítve a felhőkre a hatalmas magyar szent korona, a végtelen isteni bölcsesség és a szíriuszi nagymáriaszent-anyaistennő bűnbocsánattal telt, végtelen megbocsájtása, midőn bekövetkezik a végső csoda, és a magyar faj uralhatja majd az egész bolygót, ahogy azt isten, az atya és jézus elrendelte vala.

Empty 2009.02.09. 18:56:25

@Bölcs Lázadó:

Hol a jel Mester? Taníts, nyisd fel porlepte szemem!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 18:58:14

@Bölcs Lázadó:

Te valamilyen kommentelő robot vagy? Ki kap érted Nobel-díjat?

dr. Trebitsch 2009.02.09. 19:00:43

na a szokásos a magyar fórumbetegség, ahogy kialakul valamilyen normális beszélgetés, jön valami barom, aki szétbassza a fórumot. Ilyenkor én meg megyek, sziasztok!

hepe 2009.02.09. 19:05:32

Elfogadom,hogy fokozzaa cigány ellenes hangulatot ez az ALJAS GYILKOSSÁG!De a szervezett bűnözésnek ez az eset a leg primitívebb része.Azok akik a szervezett bűnözés rafináltabb módját művelik azok többnyire nem cigányok,és azok legalább annyi,ha nem nagyobb erkölcs-anyagi kárt okoznak,mint a cigány bűnözők!(nem az összes cigány)Gondolok az olyan "vállalkozókra"akik bejelentés nélkül dolgoztatnak éhbérért szerencsétlen embereket(cigányokat is)és saját zsebüket tömik millókkal.Adót nem fizetnek,pedig ebből a rendőrök fizetését is emelni lehetne.Nem kell összeesküvés elmélet ahhoz,hogy feltételezzük az ilyen sumákok ezt azért tehetik meg mert segítik őket a fehérgallérosok(jogászok köztisztviselők apeh munkatársak politikusok stb.-stb.)Míg az önkormányzati vagyon elkótyavetyélését meg lehet tenni(ami legalább annyira maffia jellegű)addig egyik félnek sincs szemrehányni valója a másiknak.Tudomásul kéne venni, hogy ITT ORSZÁGOS rendcsinálásra van sürgősen szükség!

ha-nokri 2009.02.09. 19:10:38

Kedves Szily, köszi, hogy megfogalmaztad a lánglelkű, ám kispéniszű, tipusos magyar kommentelő krédóját, hiszen valóban,
"a Cigány egyetlen hatalmas organizmus, az egyének csak a gigantikus lény csápszerű karjainak végén megjelenő függelékek".

És igen, a megoldás az, ha dübörögve verjük a klaviatúrát a biatorbágyi lakóparkban, és gyűlölünk kollektíven, mert mi ismerjük az életet, vette már el cigány a tízórainkat, parkolóhelyünket, az utolsó dobozolt pacalt előlünk a polcról, és ha ölnek ezek az orkok, hát mind egyszerre öl, 800.000 Raffael szeme felhősödött el tegnapelőtt éjjel a boldogságtól, egyszerre futott össze szájukban a nyál, amikor fröccsent a vér, de most már elég, - te csak gépelj, vörösfejű, gyáva magyar kispolgár, a 300 nem létező szerb kommandós úgyis rendet tesz ebben az országban, ha már a sajátjukban ilyen fényesen sikerült. Nekünk nem kell, csak verni a billentyűket, Cozmának is egy szerb és egy horvát rohant segíteni, mi gyertyázni tudunk meg tömegben ordibálni, hogy jöjjön a gárda.

Jöjjön, ha mer, mert az kell most, meg egy könnyen beazonosítható organizmus, aki hátba szúrt bennünket, "a Cigány", ő volt, mi láttuk, és kimondjuk 4 kiskörte után, nem úgy, mint a rózsadombi hülyegyerek. És hogy ki a cigány? Hát akit mi annak gondolunk, meg aki olyan cigányosan néz ki. Na azok mehetnek a kolbászba.
És ha ezt a nagy okosságot kimondtuk, legépeltük, elsusogtuk, elüvöltöttük, na akkor pontosan ugyanakkora szarban vagyunk, mint előtte. Mert ha nem mennek maguktól, akkor meg nem mennek, akkor még dühösebben hőzöngünk, meg ők is, és majd cigánygárdák kergetőznek magyargárdákkal a vidéki éjszakában. Míg a magyargárdák el nem fogynak szépen.

Előre véreim, vicsorogjatok addig is, amikor elképzelitek, hogy Sztojka Iván fenekébe mélyednek lazuló fogaitok.

dr. Trebitsch 2009.02.09. 19:14:33

hepe: azért ezt nem sokan veszik be, ebbe ne reménykedj, ez az "ez is olyan mint" szánalmas duma. Nem veszi be a társadalom, hogy ha rablóbandában valaki kirabol, legyilkol, megerőszakolja a lányainkat "az ugyanolyan, mintha valaki nem fizeti be az ÁFÁT, vagy nem ad számlát! NEM UGYANOLYAN,BÁRMENNYIRE IS PRÓBÁLJÁK EZT SZÁNALMAS ALAKOK BEBIZONYÍTANI!

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.02.09. 19:17:25

"Statisztikai tény: ha valaki cigány, nagyobb eséllyel lesz bűnöző.
Az egyik fajta fasz emiatt az összes cigányt gyűlöli.
A másik fajta fasz emiatt betiltja a statisztikát.
Aki nem fasz, az nyíltan beszél a problémáról, és megoldást akar találni rá."

póknál a pont. mondom ezt nem fasz liberálisként.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:19:15

@ha-nokri:

Erről beszélek. Akik gyűlölik a cigányokat, mert azt hiszik, ismerik őket, korábban fognak lekezelni a kocsmában a roma vízvezetékszerelővel, mint sok "jogvédő", aki inkább a szőnyeg alá söpri a problémát, ahelyett, hogy megpróbálná megoldani. Speciális felzárkóztató, tájékoztató program kell, nem a "cigány" szó betiltása.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 19:29:39

Hétfő délután megkéseltek egy nőt Budapesten, a Fő utca egyik kapualjában. A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadója az áldozat táskájával elmenekült.

-

Na kinek mi jut eszébe az elkövetőkről, és miért?

ha-nokri 2009.02.09. 19:34:53

@hillaby: Persze, nem a szőnyeg alá kell söpörni, hanem hitelesen kell felvetni. Ez a mocskolódás nem az. A rendőrkapitány és a pártelnök nem hiteles kritikus. Mondja ki a roma társadalom, hogy baj van, mondja ki a kisebbségi önkormányzat, a vajda, a (bízzunk benne, hogy egyre növekvő) roma értelmiség - de ne a rasszista kisköcsög, (aki mellesleg a cigányozás mellett úgy antiszemita, hogy több pirézt látott, mint zsidót) és főleg ne a hivatalos Magyarország és a sajtó bélyegezzen meg kollektíven egy népcsoportot, ami ráadásul nem is egységes. Derítsék fel a bűncselekményeket, fogják el az ilyen Sztojka-féléket, és ha nem képes beilleszkedni a társadalomba, hát tegyen róla az igazságszolgáltatás, hogy börtönben maradjon. Azért ültessenek el valakit, mert bűnöző, és ne azért tekintsenek valakit bűnözőnek, mert cigány. Ha a két fogalmat (cigány+bűnözés)összekapcsoljuk, az nem tényközlés, hanem felesleges megbélyegzés, amely minden cigányt érint.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:42:34

@ha-nokri:

Szerintem a magyar állam kötelessége, hogy a cigány értelmiségiek száma tényleg növekedjék, különben a felvetésed nem ér semmit. Az Egyesült Államokban a feketékkel "szemben" alkalmazott pozitív diszkrimináció lassan, de meghozza az eredményét. Ez egyfajta "felfelé ható numerus clausus", ahol a felvételnél igenis figyelembe veszik az aspiráns származását, hátrányos "kulturális helyzetét"...

Thyb 2009.02.09. 19:43:16

@ha-nokri: a roma társadalom kimondja. kimondják a vajdák, s kimondjűk mindazok kik az ilyen csürhével nem tudnak azonosulni. Csakhogy: ezek az emberek sem roma sem állami törvényt nem ismernek el. Mi nekik az, hogy kitagadják soraikból a cigányok? Hisz igazándiból sosem tartoztak oda. Ezeknek sem te sem a vajda sem a törvény nem parancsol. Az viszont baj, hogy mig liberális és nem liberális politikusok, meg hülye alapitványi létformák falaznak auz ilyen dolgokhoz, na meg azok is akik az ilyenek büntetésénél rögtön Hágába rohammak, mert hogy megélhetés ....
A f...ért nem a lapát nyelét fogta meg akkor a kés helyett(na nem épp a rendőraut szétverésére gondoltam)?

Thyb 2009.02.09. 19:44:33

@hillaby: a cigány gyerekek után többlet pénzt kapnak auz iskolák vidéken, ezért is nézik el sok helyen, ha lógnak és nem járnak be mert akkor elesnének a pénztől

hepe 2009.02.09. 19:44:40

@Trebitsch: Lehet hogy szánalmas vagyok,de talán higgadtabb.Igaz,hogy akikről én írtam azok nem rántottak kést,de ellhetetlenítettek embereket,akik elkeseredésükben az öngyilkosságba menekültek(lsd.Bajnai Gordon liba ügyét,ártatlanul elítélt embereket stb-stb!)Azért az sem piskóta!És mennyit halgattak még el?

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:49:18

@Thyb:

A többlet pénzt speciális, hozzáértő pedagógusokra kellene fordítani. Ez számomra olyan, mint azok afrikai segélyek, amelyek a helyi kiskirályok pénztárcájában landolnak.

Thyb 2009.02.09. 19:53:02

@hillaby: na de az iskolának nem érdeke, hogy + tanárt vegyen fel ha a pénz zsebre mehet. Ezt kormány szinten kellene irányitani (jó naiv vagyok, mi?)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 19:56:46

@Thyb:

Mindig ide lyukadunk ki: pénz kell mindenkinek, és mindenki ott nyúlja le vagy úgy veszi el, ahol és ahogy csak tudja. Aztán van, aki még öl is érte. Olyan is van, aki ráadásul cigány is.

Véraláfutás 2009.02.09. 20:14:06

Az már csak hab a tortán, amiről erőteljesen kussol a média kis hazánkban, hogy nyugaton vannak nyilvántartások, statisztikák a hovatartozást illetően (nem hülyék). A statisztika meg pont a preventív eszközök megtatlálsához szűkséges.

Szépen is néznénk ki, ha pl. a miskolci sorozatrablásokra azt mondjuk bárki lehetett, és nem egy bizonyos kisebbségi csoport tagjai, mert ne lássuk a tényeket. Megkönnyítené a probléma felderítést, megelőzést, szankciók hozását, és a megfelelő vezetők figyelmeztetését, hogy milyen lépésekre lenne szűkség? Gondolkodjunk már emberek!

Egyébként meg erőteljes öngól az a műhiszti, hogy kisebbségi adatokat nem lehet nyilvántartásba venni :)) Ez abszurdum. Akkor mi alapján lehet tudni, hogy mennyi, milyen lélekszámú közösségek élnek itt. Mind x évente tartott népszámlálással csupán? (hatékony statisztikai követés lenne) Mi alapján jogosultak a kisebbségi támogatáshoz a delikvensek, ha nem lehet nyilvántartani???? Mi alapján számolják el a költségvetésüket????

Úgyhogy sokan torkig vagyunk a mellédumáktól, mismásolásoktól (nem csak cigánykérdésben)...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 20:21:38

@Véraláfutás:

Egyszer alkalmilag dolgoztam egy közvéleménykutató cégnél. A kutatás alapvetően politikai témájú volt, de volt egy bizonyos C. kérdés :), amihez nem volt magyarázat. A válaszok a következők lehettek: Igen/Nem/Nem tudom eldönteni. Szóval, hogy cigány-e az illető.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.02.09. 20:23:24

@Véraláfutás:

Visszatérve, a veszprémi elkövetők a fotók alapján az "Igen" kategóriába esnek. Én talán a "Nem tudom eldönteni" kategóriába... :)

petbecks 2009.02.09. 20:56:04

INDEX:
"A szerb sajtó arról nem ír, hogy kik voltak a kézilabdázók támadói, a beszámolók név nélkül "magyar huligánokról" tesznek csak említést. A Vajdaság Ma magyar nyelvű hírportál összefoglalója ebben is veszélyt vél felfedezni. Mint írja, "ezek után nem kell majd csodálkozni azon, ha a következő napokban a vajdasági magyarnak az arcába vágják, hogy lám, ilyenek vagytok, ti magyarok"."

igy nyilvan jobban hangzik. ki ne merjuk mondani, hogy ciganyok voltak.

szoval, ha kimondom hogy ciganyok voltak,akkor en rasszista vagyok.
ha ok kimondjak, hogy magyarok voltak, akkor nem rohadt nacionalistak-e?

es te Szily, mennyire korlatlanul tudsz meg hulye lenni?

Empty 2009.02.09. 21:09:12

Na, ez mindent megmagyaráz:

www.imninalu.net/Romagyar.htm

,,Ennek a rövid dolgozatnak a célja az volt, hogy felvázolja egy új, az eddigieknél sokkal pontosabb és komolyabb kutatásnak a körvonalait a romák eredetével kapcsolatban, szakítva azzal a hagyománnyal, amely eddig csupán nyelvi alapon vizsgálta ezt a kérdést. A felsorolt tények nem zárják ki annak lehetőségét, hogy Kannaudzsban, vagy bárhol másutt Indiában laktak volna romák – noha legvalószínűbbnek e tekintetben az Indus völgye tűnik az indiai szubkontinensen belül. Célunk az volt, hogy megmutassuk, a romák nem tartoznak a hindu (és különösen nem az indoeurópai) népek közé, hanem sémi típusú, egészen pontosan héber eredetű nép. Az izraeli csoportok közül sok eljutott Indiába is, és – amennyiben szakítunk a nyelvcentrikus nézőponttal, hiszen ezek a népek ma már mind hindu nyelven beszélnek – akkor néhánynak a jelenléte, eredete még ma is kimutatható. Egy ilyen kutatásnak a kulturális jellemzőkre kell koncentrálnia. Ezek a jellemzők az Indiában élő izraeli származású törzsek esetében nehezebben mutathatók ki, a romáknál azonban viszonylag jól megőrződtek, olyannyira, hogy ők bizonyíthatóan izraeli eredetűek.

Sándor Avraham"

[:-)]

márvesztes 2009.02.09. 21:38:23

Megtörtént esetek friss tálalásban.

Halálra éheztette gyermekét

Halálra éheztette gyermekét és terhes feleségét egy férfi Budapesten. A láthatóan fehér bőrű elkövető a fényevők hívének valllotta magát. Tipikusan fehér elkövetésről van szó, mivel a kisegyházak alig engednek roma származásuakat tagjaik közé - nyilatkozta az ügyet vizsgáló rendőr ales.

Kimentették családjából a félholtra vert kisfiút!

A rendőrség mentette ki az édesanya brutális veréseiből egy kisfiút. A főváros XII. kerületében élő jómódú családról senki sem gondolta, hogy az apa és az anya rendszeresen verik egy szem gyermeküket. A láthatóan fehér bőrű elkövetőket letartóztatták, a kisfiú elhelyezéséről szóló gyámhatósági eljárás a gyermek felépülése után kezdődik meg. "Láttuk néha, hogy vannak sérülései, a kezén meg az arcán is, de mindig mondta, hogy éppen biklivel, vagy görkorival esett el." - nyilatkozta a gyermek óvónénije.

Kenőpénzt fogadott el a rendőr

Vesztegetés vétsége miatt eltávolítottak a testülettől egy rendőr őrmestert Kaposvárott. Az ORFK megyi szóvivőjének tájékoztatása szerint a kétgyermekes férfit álruhás kollégák leplezték le, akik filmre is vették amint fehér bőrű társuk átveszi a 20 ezer forintot, amelynek fejében megígéri, hogy eltussolja a gyorshajtást. "Tipikus fehér (de nem galléros, hihihi) elkövetési módról van szó, mivel az ilyen bűncselkmények elkövető csaknem 100 százalékban fehérek - nyilatkozta a magyaei szóvivő. Arra fölvetésre, hogy hiszen a testületben alig van nem fehér bőrű rendőr a szóvivő úgy reagált, ő csak a száraz statisztikai tényeket említette.

Több évig tartotta a pincébe zárva a lányát!

Több évig tartotta egy üregbe zárva, és rendszeresen megerőszakolta lányát egy szép családi ház tulajdonosa Ausztriában. A láthatóan fehér bőrű elkövető, jómódban élő megbecsült tagja volt a helyi közösségnek, vasárnap templomba járt, és énekelt a helyi kórusban is. "Tipikus fehér elkövetésről van szó, Hasfelmetsző is fehér volt" - nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Kirántották a falból az autómatát

Újabb bankautomatát rántottak ki a falból Budapesten. A rendőrség feltételezése szerint ugyanat a fehér bőrű banda követte el a bűncselekményt, amely már több alkalommal hajtott végre hasonló akciókat a fővárosban. Az egyik olyan fehér, mintha sosem látott volna még napot, arca még a maszk mögött is világít, ez valamennyi kamera felvételén jól kivehető.

Empty 2009.02.09. 21:41:16

@márvesztes:

Ebbôl melyik volt közveszélyes cselekedet? Biztos, fáradt vagyok.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 22:11:11

@Empty:

semmi csak próbál erőlködni, csúsztatni ... pár szerencsétlen maradék idióta még próbálkozik mentegetni a menthetetlent ...

Empty 2009.02.09. 22:14:37

@Carnivora:

Már látom, régi kommentelô (10 napos), 4 hozzászólással.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 22:15:02

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója arról beszél, hogy Enyingen nincs is bűnbanda. A kommentelők erősen máshogy látják.

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1224:enyingen-nincs-bnbanda&catid=94:veszprem&Itemid=799

lm5 2009.02.09. 22:52:30

A cigányság eredetével kapcsolatban régen olvastam egy könyvet, ezekre emlékszem:

A cigányság a X. szd. környékén indult el Indiából nyugat felé egy elvesztett Perzsa / Indiai háború után. India harcos kasztba emelt parasztokkal erősítette csapatait, de a háború után nem volt rájuk szükség. Visszamenni földet túrni egy magasabb kasztnak lealacsonyító lett volna. Ezért indultak el perzsián, törökországon keresztül, ahol helyi, szintén kitaszított sorban élő népek csatlakoztak hozzájuk. Európában az üldözött egyiptomi kopt keresztényeknek adták ki magukat - innen ered a Gipsy név. Ideig óráig eléltek a helyiek könyörületén, jósoltak, kézműveskedtek, de a lopások miatt mindig hamar meggyűlt a bajuk a helyiekkel. Ezért vándoroltak városról városra. Akkoriban még nem volt internet - a kopt mesét el lehetett adni egypárszor. :)

A cigány eredetmítosz (amiről nem tudom eldönteni, hogy mennyire hiteles) valahogy így hangzik: 7 nemzetség volt a világon, és Isten egy nap összehívta őket, hogy szétossza a Földet. Meg is jelent 6 nemzetség, és Isten közöttük kiosztotta Földet, de a cigányok elaludtak, és mire odaértek, már nem jutott nekik semmi. Azt mondta erre az Isten: Jaj, gyermekeim, ne haragudjatok. Elfeledkeztem rólatok és már kiosztottam a ti részeteket is. De nem baj, menjetek oda a többi nemzetséghez, és kérjétek el tőlük a jussotokat!

lm5 2009.02.09. 22:57:03

@Carnivora: Nagyon egyetértek a hozzászólásoddal, és minden együttérzésem a becsületes romáké.

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 23:35:38

@lm5:

Több cigányszervezet és kisebbségi önkormányzat közleményben határolódott el a bűnelkövető romáktól, és társadalmi kerekasztal létrehozását szorgalmazta. A szervezetek erről szóló közleményüket hétfőn juttatták el az MTI-hez.

Gál József, a Cigány Integrációt Segítő Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület és a szigetvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: nyilvánosan el kell határolódni a cigányszervezeteknek azoktól a roma származású emberektől, akik képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba, és súlyos bűncselekményeket követnek el. Mint mondta, arra kérik az embereket, hogy ne egyféleképpen ítéljék meg a Magyarországon élő cigányságot.

"A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető.

Véleménye szerint a cigányszervezetek vezetőinek le kell ülniük és cselekvési programot kell készíteniük a romák által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében, a javaslatok között szerepelhet a halálbüntetés visszaállításának kérdése, vagy az országból történő kitoloncolás is azok esetében, akik megsértik az együttélés szabályait. "Vannak emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mi fel merjük vállalni a véleményünket, ez az ország nem lehet a félelem és a rettegés országa" - mondta Gál József.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény aláírói azt kérik a kormánytól, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "börtönbe juttassa azokat a tisztességtelen, törvényt nem tisztelő, senkiházi bűnözőket, akik a magyarországi cigányságra folyamatosan szégyent hoznak, és nyerjék el minél hamarább méltó büntetésüket. Kérjük a Magyarországon élő cigányságot, hogy közösítse ki maguk közül a bűnöző elemeket".

Nem engedhetjük meg, hogy "azok az aljas, és a magyar társadalomért semmit nem tevő személyek" tönkretegyék mindazt, amit nagyapáink, dédapáink hagytak ránk. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.09. 23:55:45

@hillaby: NEM, a magyar állam kötelessége az, hogy az adófizetők pénzéből:
1. megvédjen mindenkit, bőrszínre való tekintet nélkül
2. tettének megfelelő súllyal büntessen mindenkit, bőrszínre való tekintet nélkül (és belátható időn belül, l. olaszliszkai elkövetők)
3. hatékony roma-, és más felzárkóztató programokat indítson
4. a nem hatékony programokat kiötlőikkel együtt hagyja a francba
5. fogja fel, hogy a szőnyeg alá söprés nem működőképes
6. tegye helyére a szélsőségeket, akár gyűlölködésről, akár doktriner laissez-faire szépelgésről van szó
7. összefoglalva, biztosítsa az emberhez méltó élet alapfeltételeit, a törvények mindenkire kötelező betartását.

A kormány (és az ellenzék) és szekértáboraik mindennapi politikai érdektől függetlenül ne szítsanak indulatokat.

LarryUnderwood 2009.02.10. 02:22:38

"ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák."

Ja hogy ez a baj. Akkor ezentúl hangsúlyozzuk, hogy magyarok vagy cigányok voltak-e az elkövetők. Hangsúlyozzuk csak. Mert ez igenis fontos azoknak az embereknek akik figyelik a híreket.
A cigány szó nem egy fajt jelöl, hanem egy fajta kultúrát. A cigányok többsége egy torz kultúra ivadéka. Azoknak a többségében liberális szemléletű embereknek akik ilyenkor hőzöngenek és népnevelnek, nos ezek ajánlanám, hogy neveljék ezt a kisebbséget és ezt a torz kultúrát próbálják meg megváltoztatni, ne pedig a többségi társadalmat kezeljék úgy, mintha mindenki egytől-egyig megnevelendő holland óvodás lenne.

Kisangyal 2009.02.10. 03:49:00

Szily te a holdon élsz???

Bakker az agyam eldobom! Itt már mindenki meggágyult???

Az újságírók mi a tökömet tanultak az iskolában?
Ha semmit akkor ne firkáljon, menjen szociális munkásnak és nevelje a cigányokat, ne a normális élethez ragaszkodó többséget!

AKI ÚJSÁGÍRÓNAK KÉPZELI MAGÁT TEGYE A DOLGÁT BETYÁR BECSÜLETTEL ÉS TUDÓSÍTSON RENDESEN HITELESEN!

Remélem most választ kaptál a kérdésedre, jó kis közvélemény kutatás ugye?

IGEN, ÍRD LE HA CIGÁNY!

Az én személyleírásom is így kezdődik: Race: White
És ez így van jól!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 07:24:14

Lehet az index.hu-nál ez egy új program volt a kuruc.info felvirágoztatására, mert így hogy az origo-index nem írt semmi értelmeset az esetről a kuruc.info sorba döntötte a látogatottsági rekordokat. Napközben többször fagyott is ... -

szempontpuska 2009.02.10. 07:33:05

@picur3ka: ha azok lettek volna (ami nem igaz) akkor is ez cáfolná amit írtam ? Nem cáfolja, csak olvasni kéne tudni

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 11:27:15

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?
2009.02.10. 11:01 zero
Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ...

- A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

- Információ szerint Sztojkáék a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt.

- Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik -, nincs bűnbanda - cáfolta az MTI érdeklődésére a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

"A fiatalember számára nem ismeretlen érzés, hogy rendőrök vannak a nyomában, legutóbb akkor csaptak le rá, amikor a mezőszilasi vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét megölték.
– Iván teljesen kikészült a börtönben, amíg kiderült, hogy semmi köze Prikkelék megöléséhez – meséli a Borsnak enyingi otthonában a menekülő férfi édesanyja. – Biztos vagyok benne, hogy most is hamarosan bebizonyosodik a fiam ártatlansága. Én pontosan tudom, hogy csak azért menekül, mert fél újra szembekerülni a rendőrökkel. Nekünk fogalmunk sincs róla, merre jár, de azt üzenjük neki, adja fel magát, és menjen el az első útjába kerülő őrsre, ahol tisztázza magát." - Bors

" Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család – mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. – Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában (lásd lent a képeket), és hogy milyen családi házakban laknak?
Hol van ilyenkor az APEH? Lehet, már a 16 milliárd forint jutalom felosztásán agyalnak? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?

Senkinek sem tűnt fel a tavalyi siófoki menetelés? Ha nem tűnt fel a rendőrségnek, ha szerintük nincsenek bűnbandák Enyingen, akkor nagyon súlyos problémák vannak a rendőrségen belül. Ha pedig feltűnt, de esetleges megvesztegetés vagy félelem miatt nem tettek semmit, akkor meg egyenesen tragikus a helyzet. Ha félnek a helyi rendőrök (amit még meg is értek) akkor miért nem kértek segítséget más megyékből?

Bencze országos rendőrkapitány szerint a plusz 2 milliárd forint a túlórák kifizetésére lesz elég. Hát ez a nagy közbiztonságot növelő intézkedési csomag? Mert ez így egy nagy nulla ...

vastagbor.blog.hu/2009/02/10/senkinek_sem_szurt_szemet_mibol_el_sztojka

Perillustris 2009.02.10. 11:35:50

@parttalan: "Nekem egyébként a két gyanúsított elkövető a fotójuk alapján nem is látszik típikus romának."

LOL

eszkep 2009.02.10. 11:57:57

szily!
Lassan fel lehet ébredni! Nem csak akkor kell az etnikai hovatartozást megemlíteni, ha az áldozat a cigány! (Ilyenkor viszont a rendőrség cáfolata ellenére is rasszistázol???)

A hozzád hasonló kártékony "megélhetési jogvédők" ideje lassan lejár! Annyi szemetet söpörtetek a szönyeg alá, hogy már kibuggyan alóla...

Fekete Pákó 2009.02.10. 12:17:21

GUSZTUSTALAN EGY PARASZT VAGY TE SZILY!

zozi432 2009.02.10. 13:59:49

2008. március 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.


2008. március 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.


2008. április 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt

nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a

helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.


2008. április 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.


2008. április 19.: Vásárosnaményban két cigány fiatal agyonvert és kirabolt egy 69 éves férfit.


2008, április 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.


2008. április 22.: a Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi

vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén

legelésztek, és ez zavarta a támadókat.


2008. május 2.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.


2008. május 4.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves

asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost

hagytak helyben és fosztottak ki.


2008. május 6.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.


2008. november 23.: Kiskunlacházán egy 14 éves kislányt este hazafele menet

megtámadott 6 cigány, megerőszakolták, majd megyilkolták, és a meztelen

holttestét az út mellé hajították.


Szerinted sincs cigánybűnözés???

zozi432 2009.02.10. 14:00:41

Meddig tűrjük még?

1999, Zámoly - Csete Ferenc

2006, Makó - Pénzes Henrietta

2006, Olaszliszka - Szögi Lajos

2008, Kiskunlacháza - Horák Nóra

2009, Veszprém - Marian Cozma

Évszámok, helyek, nevek. Az állítólag nem létező cigánybűnözés áldozatai.


És a többiek? Az ismeretlen áldozatok, a média cinkos hallgatásának ködébe burkolózó események...

Ne legyek rasszista? Szégyelljem magam, ha nem akarom, hogy a fiam/lányom iskolai padtársa egy cigány gyerek legyen? Szégyelljem magam, amikor a közeledő horda láttán átmegyek az utca túloldalára?

És ne legyek indulatos? Ne szoruljon ökölbe a kezem, amikor Mesterházy Attila arról beszél, hogy a romák félnek? Ne vegyem fel az utcakövet, amikor azt hallom, hogy Draskovics Tibor leváltja az igazságot kendőzetlenül kimondó miskolci rendőrkapitányt?

Hol a határ? Meddig tűrjük még a bűnöző hajlamú, agresszív, munkakerülő cigány söpredék ámokfutását?

Hol az a pont, amikor a saját kiirtását, megalázását birkaként tűrő magyar nép végre felébred hosszú álmából, és saját kezébe veszi sorsát?

Mikor jön el az a pillanat, amikor a békés, néma demonstrációk helyett a dühöt, haragot érző magyarok hangos szóval adják a cigányok és az őket szándékosan bátorító gyáva féreg politikusok tudtára, hogy elég volt?

Holnap ki lesz az áldozat? Én? Az anyám, apám, testvérem, fiam? Vagy te? A te apád, a te anyád, a te testvéred, a te fiad?

Hány ártatlan embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy véget vessünk a mindnyájunk életét megkeserítő cigánybűnözésnek?

Az állati ösztönökkel felruházott, az integrálódni képtelen és nem is szándékozó cigány horda hány férfit, nőt és gyereket fog agyonverni, meglincselni, felgyújtani, megerőszakolni és megfojtani, szíven szúrni, elrabolni, hogy végre összefogjunk, és azt mondjuk: ELÉG VOLT?!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.10. 14:02:02

hát most csalódtam...

mi volt az ami kiváltotta belőled ezt az írást? minden hírben mindig elhangzanak faji dolgok is. (csak magyarországon nem, a balfasz jogvédők miatt) pár példa:
-Baszk szeparatisták robbantottak XY spanyol városban.
-Iskolai lövöldözés volt az usában xy városban, egy feketék lakta környéken.
-3 palesztint lőttek le izraeli katonák.
-tamil lázadók ....

-10 cigány késelt meg egy fél kézilabdacsapatot.

most mi ezzel a baj? bassza meg! ez az igazság. söpörjünk szőnyeg alá? azért van ilyen sok korlátolt ember ma magyarországon.

zozi432 2009.02.10. 14:02:05

Megélhetési bűnözés?

2007. december 8.: a mátészalkai Luca

Bisztró tulajdonosa zárórakor már nem akart kiszolgálni egy részeg

cigány férfit, aki ezért telefonon odahívta barátait. A baseballütőkkel

érkező banda leütötte a kocsmárost, vasvillát döftek bele, majd

szétverték az ivót és a tulajdonos autóját is.


2008. február 6.: Tarnabodon három cigány fiatal - hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és

többszöri fosztogatás után - agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.


2008. február 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.


2008. február 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy

cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős emberre.


2008. február 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.


2008. február 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.

2008. március 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy

doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik

nőtagját az intézménybe, hanem járóbetegszakrendelésre küldte.


2008. március 14.: 3. 200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi

néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.


2007. március: egy 26 éves cigány fiatalember Polgáron alaposan leitta magát

a szociális segély fölvételét követően, majd ordítozva hazafelé indult.

Egy útkereszteződésnél ráordított egy idős kerékpárosra, ám az nem állt

meg. A cigány fiatalember utánaszaladt, lerántotta a bicikliről, és

többször fejbe rúgta. Az idős férfi belehalt sérüléseibe.


2007. húsvét hétfő: Bakson egy 19 éves cigány fiatalember agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.


2007. június 23.: egy 23 éves dunakeszi illetőségű cigány nő cigarettát kért

egy idős asszonytól Újpesten, s mert nem kapott, dühében agyonszúrta a hölgyet.


2007. június 24.: Ózdon egy 49 éves cigány férfi agyonvert és kirabolt egy 90 éves bácsit.


2007. szeptember 27.: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén három cigány

fiatal agyonverte és kirabolta a település egyik kocsmárosát.


2007. november 8.: Gyálon két cigány fiatal összerugdosott és kirabolt egy

103 éves nőt, aki csodával határos módon túlélte a brutális támadást.


2007. november 11.: nem volt ilyen szerencséje annak a 93 éves asszonynak,

akit Szalonnán vert agyon és rabolt ki egy cigány fiú.


2007. november 18.: Gadnán egy 88 éves nénit erőszakolt meg és rabolt ki egy

21 éves cigány fiatal. A gyilkos ezen felül összeszurkálta áldozatát,

kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét és levágta a lábát.

Maestro 2009.02.10. 14:22:04

Ha a kutyák beszélni tudnának, most követelnék, hogy róluk is írj, hogy ki hogyan kutyázott a sajtóban, a politikailag korrekt négylábú, és pontos fajtamegnevezés helyett.

Mellesleg, ha annyira politikailag inkorrekt megnevezés a c i g á n y , akkor a Száztagú Cigányzenekar hogy képes tükörbe nézni? förtelem...

nemkellnemzetivagta 2009.02.10. 14:32:03

jó sok komment van, ügyes vagy.:)

solesz · www.index.hu 2009.02.10. 14:34:27

@zozi432:
olyan jó, hogy 10 esetet is felsorolsz az elmúlt évek cigány bűneseteiből.

így mindenki világosan látja, hogy mi a helyzet a cigányokkal.

mondjuk jobban lenne, ha az elmúlt két évből még egy kis statisztikát is készítenél, hogy a pár-tízezer vagyon és testi épség elleni bűnesetekből mennyi tesz ki a cigánybűnözés.

meddig tűrjük még, hogy félinformációkkal tömjék a fejünket?

szerinted, lenne nyertese annak, ha Magyarországon belül kialakulna egy háború, és elkezdené cigány és fehér egymást gyilkolni halomra?

nem kellene uszítani. nehogy te legyél az első, akit véletlen egy másik fehér öl meg, mert összetévesztett az este sötétjében.

Fekete Pákó 2009.02.10. 15:01:26

SZILY, TE FASZPARASZT, GONDOLKODNI NEM KÉNE NÉHA?

NEM VESZED ÉSZRE, HOGY EGYRE KEVESEBBEN TŰRIK, ÉS MÉG KEVESEBBEN IGÉNYLIK AZ ILYEN SZINTŰ FÉLRETÁJÉKOZTATÓ SAJTÓSZENNYEKET? TE SZAR SENKI!

Lucius Flavius Arrianus 2009.02.10. 15:44:31

Az úriember százhatvannal tapos az autópályán. Bekapcsolja a rádiót, ahol egy izgatott hangú bemondó az alábbiakat mondja: "Figyelem! Az autópályán egy őrült szembe megy a forgalommal! Vigyázzanak!" "Egy?? - gondolkodik emberünk - Lófaszt, az összes!"
Gondolom, a posztíró ismeri a viccet. Gondolom, azt tartja önmagáról, hogy - ha a fene fenét eszik is - neki van igaza, mindenki hülye, aki nem látja, hogy mindenki szembe megy a forgalommal; a leghülyébb pedig a rádióbemondó, aki még kiabál is.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:39:54

L.L. Junior a romák nevében is szégyelli magát
velvet - velvet@mail.index..hu
2009. február 11., szerda 08:49

Az énekes szerint az összes roma szégyelli magát azért, ami Veszprémben történt. L.L. Junior kiemelte, hogy nemcsak mélyen elítéli a történteket, de hatalmas károkat is okoztak neki. Minden, amiért 12 éve küzd – a romák beilleszkedését segítse a társadalomba -, kárba veszhet.

velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/junior0211/

Nocsak.

picur3ka 2009.02.11. 20:24:18

@Véraláfutás: Hat igen.

'Az már csak hab a tortán, amiről erőteljesen kussol a média kis hazánkban, hogy nyugaton vannak nyilvántartások, statisztikák a hovatartozást illetően (nem hülyék). A statisztika meg pont a preventív eszközök megtatlálsához szűkséges.

Szépen is néznénk ki, ha pl. a miskolci sorozatrablásokra azt mondjuk bárki lehetett, és nem egy bizonyos kisebbségi csoport tagjai, mert ne lássuk a tényeket. Megkönnyítené a probléma felderítést, megelőzést, szankciók hozását, és a megfelelő vezetők figyelmeztetését, hogy milyen lépésekre lenne szűkség? Gondolkodjunk már emberek!

Egyébként meg erőteljes öngól az a műhiszti, hogy kisebbségi adatokat nem lehet nyilvántartásba venni :)) Ez abszurdum. Akkor mi alapján lehet tudni, hogy mennyi, milyen lélekszámú közösségek élnek itt. Mind x évente tartott népszámlálással csupán? (hatékony statisztikai követés lenne) Mi alapján jogosultak a kisebbségi támogatáshoz a delikvensek, ha nem lehet nyilvántartani???? Mi alapján számolják el a költségvetésüket???'

Ilyen statisztikak tartasa megkivant EU torvenyek altal, ha egy kozosseg a megkulonboztetes veszelye alatt all, igy hat a lehetosegek a kovetkezok:

1 - semmifele ilyen veszely a romakat Magyarorszagon nem fenyegeti, ergo, nincs mirol beszelni, minden egyenlosegi jogi izet fel lehet oszlatni es fizetesuket szetosztani a szegenyek kozott rassiszta tekintetlenseggel arra, mi az etnikumuk

2 - torvenyszeges, mi celbol:

a) penzekkel nem lehet elszamolni
b) azt hazudunk, amit akarunk megkulonboztetettseg es egyeb, koztuk kirminologiai statisztikakat illetoen
c) nem tudjuk a hiszterias vitat fenntartani tobbe, mert szam adatok vannak

ie, tomjuk az emberek fejet sok sok kitalalt hulyeseggel.

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.02.12. 16:59:57

M. PÉTER GYÖRGY NYÍLT LEVELE a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből. A kaliforniai értelmiségi, média szociológus szerint Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg, amely kitermelte a kétségbeesett Sztojka Ivánt és társait, akik páriák. Mert minden roma bűncselekmény egy kétségbeesett segélykiáltás: "A romák kiváló emberek, szorgos munkások. És ha bűnözésre adják a fejüket, az a magyar társadalom hibája. Mint ahogy az elnyomás, a kilátástalanság áldozatai azok is, akik kétségbeesésükben bökődve véletlenül késelnek halálra másokat. Mind-mind áldozatok.

Mert vajon nem áldozat-e a pitbull, amikor a szomorú szemű kölyökkutyát, aki magzatnyálkásan még úgy akar megszeretni téged, meg az egész világot, ahogy egy fazék tejtől lucskos kenyérbelet, a gonosz emberek hamar futógépre rakják, előtte véres húst lóbálnak, és addig ütik-verik, míg véreb nem lesz belőle?

A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek..." stb.

csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

Véraláfutás 2009.02.12. 22:04:19

@Cibula Levente:

Tetszik, mikor olyanok osszák az észt akik messze vannak az adott közegtől, és még csak bele se szagolhatott a valóságba... Az ilyen írás érdemli meg a jobb kéz bal váll effektust.

Véraláfutás 2009.02.12. 22:07:56

@Véraláfutás:

Bár az is lehet, hogy valaki unatkozott és polgárpukkasztósdit játszik, akkor viszon tehet egy szivességet...

Fekete Pákó 2009.02.15. 11:25:14

SZILY LACI A LEGNAGYOBB CIGÁNY!

Megélhetési rasszista 2009.03.05. 17:02:54

Heves város teljesen elcigányosodott. Pont.
süti beállítások módosítása