Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagyon rossz volt szombaton a Tigris étteremben vacsorázni. Még annál is rosszabb, mintha a keresztrejtvénypályázaton mikrosütő helyett kétszemélyes szextúrát nyernénk Makaóra a mindenkori pénzügyminiszterrel. Ezúton is óvnék mindenkit, hogy valaha kipróbálja, az élményeim ugyanakkor talán általánosabban is megmutatják, miért van iszonyú nehéz dolga annak, aki Budapesten élvezetből szeretne enni. Egy hattagú baráti társaság kalandjai következnek, hat, a gyerekeket ügyesen lepattintó, tehát szinte eufórikus állapotban lévő, mindenre elszánt, jókedvű fogyasztóé.

Az egyik nagy budapesti étteremtitok az, hogy egy hely drágasága itt nemhogy nincs összefüggésben a várható élménnyel, de növeli az igazi pofáraesés esélyét. Ezt pénteken is ugyanígy tudtam, de okoskodásból se jól nem lakunk, se jót nem mulatunk, úgyhogy szombaton mégis rápróbáltunk a Tigrisre, aminek jó neve van, de hatunk közül még senki nem járt ott.

Előtte megnéztem az étterem oldalát, barna fák és fehér terítők látszottak, meg igen izmos árak, magyaros újragondolás libamájspecialitásokkal. És ők a Gere pincészet referenciaétterme. Nem új hely, de egy próbát végül is megérhet.

A Tigrisben szombat este fél kilenckor is csak félház volt, amin késobb már egyáltalán nem csodálkoztam. Az asztal meghökkentő mennyiségű pohárral volt telerakva. Világos, hogy egy csúcsétteremben nem egy aluminium kupával abszolváljuk a vacsorát, de itt annyira átestek a ló túlsó oldalára, hogy a nagy asztal felületének legalább felét sűrűn egymás mellé rakott borospoharak foglalták el, mint valami üvegipari termékbemutatón.

Két szakember foglalkozott velünk, egy sommelier és egy pincér. Előbbi szerint a sommelier feladata az, hogy villámgyorsan eldaráljon több tucat fajtát és évjáratot, majd kérdően nézzen. Képtelenség volt bármit is kiszedni belőle az "ajánlott" borok tulajdonságairól, és feltűnően ódzkodott attól, hogy borlapot adjon nekünk, ahonnan az árakról is tájékozódhatnánk. Kérésre végül hozott borlapot. A pincérünk szerencsére kedvesebb fickó volt.

A társaságból ketten késtek egy jó félórát, addig lelkesen pezsgőztünk és boroztunk, de üdvözlőfalatot az istennek nem kaptunk. Végül rákérdeztünk, mire kiderült, hogy mégiscsak van nulladik fogás. Sok örömünk mondjuk nem volt benne, mert íztelen, zsíros tepertőkrém érkezett rossz kenyérrel.

Előételnek rákkal töltött házi derelyét kértem céklamártással. A fogás csinos volt, nem véletlenül jött mostanában annyira divatba a cékla. A derelyének és a - valószínuleg tarsznyarákhús - tölteléknek azonban sajnos nem volt gyakorlatilag semmi íze, így csak a szolid rágási élménnyel gazdagították a mártás kellemes, de egynemű céklaízét.

A főételem marhafartő volt feketegyökérrel. Maga a hús korrektül volt vákuumsütve, rózsaszín volt, puha és szaftos. Azt viszont nem árulta el sem az étel neve, sem pedig a pincér, hogy a kompozíció mennyiségre legmeghatározóbb eleme a kelkáposzta. Én pedig véletlenül jobban gyűlölöm a kelkáposztát a rokkant árvák sanyargatásánál is. A feketegyökér érdekes volt.

Egy-két ételbe még belekóstoltam: az aranykeszegfilét ügyesen sütötték meg, a bőre ropogott, de belül a vékonysága ellenére megmaradt a szaft. A burgonypüré hozzá jellegtelen volt, a lencse legalább lencseszerű, de semmiképp sem izgalmas. A konfitált borjúpofa viszont végre nemcsak jó állagú, de kifejezetten ízes fogás volt. A borjúkaraj gombás rizottóval kellemes-semleges. Viszont az összes étel hidegen vagy éppen langyosan érkezett. Nem tüzes tálakra vártam persze, de ez így sokat levett az élvezetből.

Aztán a végén jött a magyaros zárszó. Az elejétől kicsit gyanús volt, hogy a sommelier miért ajánlgatja olyan nagy elánnal a relatíve olcsóbb - de persze így is jó minőségű - borok helyett a 12 ezer forintos, 2006-os Gere Kopárt az étkezés olyan részénél, amikor egy testes vörös előrángatása, az árán kívül persze, megmagyarázhatatlan volt. Aztán a számlából megértettük. Három üveg borunk volt, egy másik fajtából 2 palack és 1 Kopár, de ebből a számlán már kettő lett. Jellemző és szomorú, hogy ilyen drága étteremben ilyen olcsó trükkel próbáljanak lehúzni. A szakember a szembesítés után meg sem próbált tagadni, rossz lelkiismerettel makogott valamit arról, hogy jaj, eltévesztettem, aztán elvonult hátra, hogy ha káromkodni támad kedvünk, ne kelljen végighallgatnia.

Egy néhol egész jó, többször közepes és egyes pontjain gyenge vacsoráért a három üveg borral és sok pohár pezsgővel - leírni is rossz - 80 rugó körül fizettünk hatan. Az adókat kivéve soha életemben nem fizettem ilyen aránytalanul sokat ilyen nulla szolgáltatásért. A Tigris elérte, hogy most jó ideig egyikünk sem megy étterembe, be is szereztem tegnap éjjel egy frissen lőtt őzet az olcsóbbik tigrises bor áráért, van 15 kiló pompás őzhúsom, egy hétig csak sütök, bekaphatja minden lehúzós macskaféle.

Aki viszont tud igazán jó őzreceptet, ossza meg velem!

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr51799875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagymacska a Lipótvárosban: Tigris Étterem 2010.03.02. 08:30:18

Tigris Étterem.Az induláskor remek, a hírek és a saját tapasztalat szerint nem sokkal később leszállóágba érő és azóta is ottmaradó étterem. Mackó uram hívott meg a Mérleg utcába és ő írta először a közös kalandot : Lesb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b. á. 2010.03.02. 05:03:58

Hát jó reggelt kívánok, ez itt Magyarisztán. Azaz a vendéglátósoknak cca. kétharmada menthetetlenül kisstílű aljas gecivé válik. Mindegy nekik, hogy ki vagy, lehetsz az Anyaúristen is, még az is mindegy, hogy mennyi dellát hagysz ott, sőt, lehetnél akár nagyhatalmú gasztroblogger is, szarnak ezek bele. A kiszolgálás nagyon sok helyen pofára megy, mivel a magyar fogyasztói kultúra nem úgy működik, hogy tartaniuk kellene valahol is attól, hogy elmegy a rossz hírük.

Megoldásként mindig melyik városban/városrészen vagy, előtte kérdezz helyi ismerőst, hogy hova szabad menni herdálni, máshogy nem megy. Csak úgy éttermet tesztelni több, mint merész.

Rá Dios 2010.03.02. 06:50:59

Számoljunk csak!
80.000 az egész nagy vcsora borokkal. Akkor ebből a több viszonylag olcsó bor egyike biztosan nem lehetett több 7-10.000-nél.
Azt mondja Szerkesztő Úr, hogy ennyiért - de inkább kevesebbért - másnap 15 kiló őzhúst kapott.
Szerintem álljon ugynabba a sötét sarokba az is aki adta, meg aki kapta, ahova a lehúzós borpincér is való....

Sixx! Anyádat is lenyuggerezed? 2010.03.02. 07:51:23

Ha legközelebb arrajársz, rendelj magadnak egy nagy adag fugut! Hátha egyszer jót cselekszenek az étterem dolgozói és végre megszabadítanak attól a gyötrelemtől, amit a rendszeres felbukkanásod okoz. :DDD

qwertzu 2010.03.02. 08:29:09

Azt mondjuk elárulhatnád, hogy hol lehet kb 10 ezerért 15 kiló őzhúst szerezni. Nálam is elférne a hűtőben.

zitoka 2010.03.02. 08:58:46

Szerelj gallytörő rácsot a verdára használt porszívócsőből,menj végig a Kemence és Letkés közötti úton, . A "fogás" biztos, a rács nem drága, kijön 10-ből.

zoli_ 2010.03.02. 09:09:22

Ez az egész cikk egy iszonyú nyafogás.

Amin kiakadtam:
"SOK A POHÁR!!!"

Akkor szólj a pincérnek, hogy vigye el az összeset, és hozzon helyette műanyagpoharat.

Ha zavar, szabad pofizni, hogy nem férsz el az asztalon.

"tölteléknek azonban sajnos nem volt gyakorlatilag semmi íze,"

Olyan éttermet kell keresni, ahol az izlésednek megfelelően van a töltelék. Attól, hogy Te nem így szereted, még lehet finom!!!!

"A burgonypüré hozzá jellegtelen volt"

"mert íztelen, zsíros tepertőkrém érkezett rossz kenyérrel."

"Én pedig véletlenül jobban gyűlölöm a kelkáposztát a rokkant árvák sanyargatásánál is"

szegénykém....

A hisztin kívül a számlázás hibája volt az egyetlen, ami szót érdemel.

baliquez 2010.03.02. 09:15:11

Ismeretlen, ajánlás nélküli helyre menni pláne többesben pláne pezsgősvacsorázni - ezek így együtt gigwattos elektromágnesként vonzzák az acélveretes szopóálarcot. Plusz ismert információ volt hogy ez egy drágabor-eladásra kihelyezett étterem-jellegű képződmény.

Szégyen hogy Magyarországon sok "séf" arra apellál hogy a vendég majd a kis agyában megfőzi a hangzatos ételeket, mire elkészül közben jól megéhezik, a "szakács" pedig a mikróajtó csapkodása között röhincsél hogy az "éhség a legjobb szakács, höhö", ennek okán szarik a mindenbe bele. Pötyögtet még valami szószt a tányár szélére és számláz.

Nam csak ő a hibés hanem az is aki hagyja hogy a pénzéért még jól meg is szívassák. Alapnak kellene lennie hogy ha hidegen érkezik ki a kaja akkor felrúgod az asztalt és botrányt csinálsz. Kevésbé beszari népeknél már azért komoly morgás van ha nincs előmelegítve a tányér vagy a külön tálalt köret előmelegített tányérja alá nem raknak ilyen forró fémtartót, hogy pl. a sültkrumpliban ne fagyjon meg a zsiradék mire elfogy.

Te is őzhússal vigasztalódsz (ecetes áztatás mert szvsz kurvabüdös) meg itt írod ki magadból az élményeidet ahelyett hogy a panaszkönyvbe írtad volna. Ennyi pénzért ilyen kiszolgálásra és ételekre nincs mentség.

A nemlétező Kopár kiszámlázásért ALAP kellene hogy legyen a panaszkönyv, plusz ha nem vagy elégedett a kajával ne fizesd ki.

R_Gábor 2010.03.02. 09:15:39

@zoli_: Azér' 80 rugóért már illene tökéletes ételeket feltálalni és hibátlanul számlázni...

zoli_ 2010.03.02. 09:29:21

@R_Gábor: Milyen a tökéletes étel?
Ember itt hisztizik, hogy jellegtelen a krumplipüré. Miért, milyen legyen????
Ha meg van valami plusz íze, jött volna a krumplipürének förtelmes íze volt, mert én nem szeretem a ....-át benne.
Ez a blogbejegyzés csak hiszti. Mert ez finom ugyan de ez szar - dumából áll.
Jellegtelen, nem szeretem, stb.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 09:50:53

'tölteléknek azonban sajnos nem volt gyakorlatilag semmi íze'

és elméletileg volt íze? :)

Az étterem értesült róla, hogy elégedetlen a hatfős társaság? Vagy csak az utólagos homározás megy?

A Vénhajóban és az Aranyszarvasban még sosem csalódtam.

warden 2010.03.02. 09:55:27

Hogy mer ez a hóhér a komputer elé ülni! Csináltál már éttermet életben vagy egyáltalán valamit, én kétlem, hogy az őzpöri sikerülni fog!
Én is ettem ott két hónapja. Lehet, hogy láttam már jobbat a nagyvilágban, de ez Magyaro.!
Megpróbálják egy korszerűen magyaros(nem magyarkodó)műfajt, de legalább akarnak valamit!
Körbe néztél? Láttál valamit, ami értéktelen? A buditól a villáig mindenből próbáltak igényeset, te ezt miért nem láttad? Megijedtél, hogy a Kopar drága...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.02. 10:02:33

Pár héttel ezelőtt jártam ott, és nagyjából pont az ellenekezőjét tapasztaltam a kiszolgálás terén, mint Szily kollega (pl. kaptunk üdvözlőfalatokat, borlapot és a sommelier hosszasan elbeszélgetett velünk). Mind az étel, mind a kiszolgálás elsőrangú volt (mondjuk annak azért örültem, hogy nem én fizettem).

Ugyanazon a helyen jártunk?

zoli_ 2010.03.02. 10:05:42

Minden általam kedvelt étteremben csalódtam már. Ott is emberek dolgoznak, el lehet sok mindent rontani. Van hogy ugyanaz az étel az ízek rendkívül finom harmóniája, van hogy szerintem csapnivaló.

De az étterem már csak ilyen. Nem Te főzöl, és nem minden a Te izlésednek való

baliquez 2010.03.02. 10:12:39

@warden:
"Lehet, hogy láttam már jobbat a nagyvilágban, de ez Magyaro.!"
Egen? Ez az ultimét magyarázat a lehúzásra, átbaszásra? Felvilágosítalak hogy ez nem a mesebeli Elátkozott Föld, ahol másképp sajnos nem lehet, meg deszarittélni, bár ameddig a hozzád hasonlók a vállalhatatlan mellett állnak ki teljes mellszélességgel nem is lehet minőségbeli változás a vendéglátásban.

"korszerűen magyaros", na ez sikerült, épp az a baj. Szerintem meg a lehúzás nem hungarikum, és igenis a lehető legnagyobb nyilvánosságot kell kapnia az összes lehúzós, szar, átbaszós étterem üzelmeinek - mint a Tigrisnek is pl. Nem egyvalamiben tévedtek, koncepciózusan leszarós-lehúzós típusú volt a szolgáltatásuk.

"Láttál valamit, ami értéktelen?" Miazhogy, nagyonis, sőt, le is írta, kezdve a kiszolgálástól felszolgált ételek kifogásolhatóságáig, a túlszámlázásig bezárólag.

@Rékuc: A ráktölteléknek elméletileg jellegzetes íze van amit egy csipet pirított belachannal pompásan ki lehet emelni. A mélyhűtő aljáról kibányászott és felmikrózott ráktöltelék ezzel szemben nyilván ízetlen.

@zoli_: Te is egy szép kis alak vagy látom, tolvajvédőzoltán. Krumplipüré nem abból áll kedves "vendéglősök" hogy a püréport felöntjük forró vízzel és odabasszuk egy merőkanállal a tányérra. Vaj, tejszín, reszelt szerecsendió kell bele, és - mecsoda meglepetés - egyből nem jellegtelen. Esetleg készülhet krumpliból is. Ja hogy ez így drága és odafigyelést igényel, értem én. Hát akkor a jó kurva anyátoknak főzzetek, ne fizetővendégeknek sokért.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 10:16:08

@baliquez: csak a redundáns gyakorlatilagozás ütötte meg a szemem :)

Cpt. Flint 2010.03.02. 10:23:15

Kompetenciából mér' ne lehetne olcsón őzhúst venni. (Neadjisten elütésből, de az valóban szabálytalan, hacsak nem a VT-től veszi.) De szerintem erdészetnél/vadleadónál szőrben-bőrben az őz nemigen lehet több 800 Ft/kg-nál.

Az meg, hogy valaki leírja a saját véleményét és tapasztalatát - akármiről, jelen esetben egy vendéglátóhelyről és egy vacsoráról - egy blogban, miért ilyen furcsa, érthetetlen, v. visszataszító némelyeknek? Ez lenne a blog, nem? Aki idejön ellenkommentelni, az szvsz legfeljebb udvariasan annyit mondhatna, hogy "szerintem ez azért nem így van", "véleményem szerint abban tévedsz", "én nem ezt tapasztaltam" stb. Nem hülyézni, meg értéktelennek és nyavalygónak nevezni egyből...

baliquez 2010.03.02. 10:25:43

@Rékuc: Fullosan meg tudom érteni Lászlót, magam már attól gyomorgörcsöt kapok ha valami okból étterembe kell mennem, ismerve a honi felhozatalt. Amúgy meg ha valaki - mint itt kiderült, nem kicsit önhibából is - belekönyököl a lecsóda akkor legyen férfi és ne a blogjában nyafizzon hanem csapjon az asztalra ököllel a helyszínen és utána írja le az élményeit, főpincérfojtogatásostól és csontozókés elől menekülésestől.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.03.02. 10:27:37

Szily elvtárs, nem tán' elorozott vadból vettünk?

gumibugyi 2010.03.02. 10:29:12

Nem szoktam ilyet tenni, de nézz már magadba zoli_. Ha nem te vagy az érintett gazember, egyél homokot, jó az úgy sem képes még arra sem, hogy egy burgonyapürét értelmezz. Sajnos agresszív vagy, mint az a bizonyos kismalac.
Más.
15kg őzhúst kétezerért is lehet venni, ha az ember haverja az eladó...
A vendéglátós lehúzósdi nálunk köztudottan ősi nemzeti tömegsport.

Nem lehet akkor, és ott semmit tenni, csak akkor, ha van kellő bátorság a felállásra és az első jelnél a távozásra.Legyünk reálisak: minél nagyobb a társaság, ez annál nehezebb.

Kellemes lassú éhenhalást kívánok ezeknek az éttermeknek! Éljen a turizmus!

ekkerjoz 2010.03.02. 10:35:06

@Őrnagy Őrnagy: suta kilőhető február végégig.

zoldx 2010.03.02. 10:42:16

Elegem van már a sok bunkó(tisztelet a kevés kivételnek !)kommentelőből !Személyeskedésnek,"anyázásnak" itt nincs helye ! Ha csak a felgyülemlett, stressz és megalázottság,agresszivitás kiélésének a fóruma a komment(ahol persze "bátran" lehet "anyázni" szitkozódni a névtelenség mögé,gyáván megbújva)javaslom bármelyik Fradi,MTK stb. meccset,(persze,ott,lehet,hogy ellenvéleményként be lehet "gyűjteni" egy-két méretes pofont is!)
HAJRÁ FRADI !!!!

Cpt. Flint 2010.03.02. 10:46:43

Kompetenciából mér' ne lehetne olcsón őzhúst venni. (Neadjisten elütésből, de az valóban szabálytalan, hacsak nem a VT-től veszi.) De szerintem erdészetnél/vadleadónál szőrben-bőrben az őz nemigen lehet több 800 Ft/kg-nál.

Az meg, hogy valaki leírja a saját véleményét és tapasztalatát - akármiről, jelen esetben egy vendéglátóhelyről és egy vacsoráról - egy blogban, miért ilyen furcsa, érthetetlen, v. visszataszító némelyeknek? Ez lenne a blog, nem? Aki idejön ellenkommentelni, az szvsz legfeljebb udvariasan annyit mondhatna, hogy "szerintem ez azért nem így van", "véleményem szerint abban tévedsz", "én nem ezt tapasztaltam" stb. Nem hülyézni, meg értéktelennek és nyavalygónak nevezni egyből...

WetRinR 2010.03.02. 10:46:51

Az, hogy az étel ízlett-e, nyilván szubjektív kategória. De az, hogy valamiből a fogyasztottnál többet számlázzanak, az még egy palack ásványvíz esetében sem megengedhető, nemhogy egy ilyen kategóriájú bornál. Nem is értem, hogy milyen ember az, aki ezt nyafogásnak véli...

Cpt. Flint 2010.03.02. 10:50:03

pardon a dupláért (hülyeblogmotor v. hülyefirefox :)

easykarma · http://easykarma.blog.hu/ 2010.03.02. 11:07:32

az ilyen 'szomelié' nyaljon sót

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 11:22:34

@baliquez: az semmiképpen nem lehet a vendég hibája, hogy rossz ételt kap, rossz kiszolgálással, és még át is verik (vernék). Akkor sem hibáztatható a vendég, ha 0 tájékozódással ül be a dunakorzó valamelyik éttermébe.
Bárhol az lenne a minimum, hogy korrekt ételt kap, korrekt kiszolgálással, és természetesen nem lehúzással...
(ha a 'nem kicsit önhibából' félmondatot félreértettem, akkor bocs)

Nikkecske 2010.03.02. 11:45:20

nahátnahát. csak pár megjegyzés:
- ez valami noname szar étterem, rendszeresen vadászok normális gourmand helyeket, ez még a 20as listámon sincs rajta. tessék normális helyre menni.
- 80k 6 emberre, borral, pezsgővel? viccelsz? legutóbb ketten hagytunk ott 60at egy normális vacsira.

ezenfelül
- mi az, hogy nem ad borlapot, bazdmeg, batz papucst neki
- a poharak azért vannak ott, hogy ha eldöntötted mit iszol, el tudják vinni a többit, de az ott legyen. pl tipikusan kintvan egy fehér- meg egy vörösboros pohár, meg egy ásványvizes pohár, és ha vöröst rendelsz, elviszik a fehérét

utoljára
- az a hely, ami legalább 1 (de inkább 2) hétre nincs előre tele, nem lehet túl jó

Prala 2010.03.02. 11:52:18

Miert jarsz etterembe, ha tudod, hogy ugyis hisztizni fogsz, minte egy furdosk@rva...???

A pincer latta kivel/ kikkel van dolga, es csak azt kaptatok, amit megerdemeltetek....en meg lehet p@fan is b@sztalak volna titeket, mert latom lelki szemeimmel a sok gasztroprofesszort az asztalodnal, amint mindenre csak razza a nyalas urbanus pofazacskojat....

1. Ha a borokhoz nem ertesz, nem kell a nagyot jatszani! Igyal Cola-t, az valo neked!
2. Ha sok a pohar az asztalon, akkor nyisd ki a kicsi szadat, es probalj ertelmesen kommunikalni (nem valoszinu, hogy a szemelyzet a blogodrol treningeli magat!)
3. Ozhust te meg kepen sem lattal!
4. A szamlazasnal elofordulhatnak gondok, kulonosen akkor, ha ennyi tetel szerepel rajta. Mindenki tud hibazni (kiveve persze a te Nagy Csapatodat, a 6 db tudost)
5. Az etteremben nem csak te vagy a vendeg, elofordul, hogy nem olyan meleg az etel, mint amit varsz. De ez etterem! Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor menj haza, fozz, es az olyan meleg lesz, mint....(itt inkabb nem is fejeznem be a gondolatot)

Ne jatszd a h@lye pesti aszfaltkolykot, egy ilyen rinyalasert mas varosban (falut nem is emlitve) kirohognek!

Nikkecske 2010.03.02. 11:59:21

@Prala: te jatszod vagy alapbol ilyen sik hulye vagy? elso osztalyu helyen ha kihozzak a kajat es nem meleg tanyeron, elottem leveve az ezustfedot, akkor kuldom vissza a picsaba. vagy te csak keprol lattal meg ilyen helyet?

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.03.02. 12:22:23

Nem értem a hisztit, a pürén és kelkáposztán kívül minden izlett. A bor drága volt, hát ez van, meg kell venni bótba, oszt nincs rajta az extra haszonkulcs. A túlszámlázás valóban gáz.

Cpt. Flint 2010.03.02. 12:22:57

@Nikkecske: nem a hülyét játssza, csak ő egy átlagos magyar pincér, ha jól értem. sajna.
Viszont te meg elég nagyképű vagy, és a stílusodból az jön le, hogy vagy vetítesz, és nem jársz ilyen helyekre valójában; vagy valami nagypénzű ámde alulkvalifikált maffiózó/vállalkozó/bróker (v. ezek poronytya) lehetsz.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.03.02. 12:25:51

@Prala: mondjuk az ötös ponttal baromira nem tok egyetérteni, mi az hogy ez étterem és akkor nem jár a meleg étel? Ki nem szarja le, hogy még hány vendég van? Nem francia salátát rendelt vaz

broom 2010.03.02. 12:29:08

hajaj, ahogy látom Prala a megkeseredett megélhetési vendéglátós... remélem, nem tévedek az ő éttermébe

félember 2010.03.02. 12:46:41

Prala: Szocializálódj újra vagy vegyél be gyógyszert vagy találj ki valamit de ne nyomasd ezt a súlyos szart mert neked se jó.

konyvelomo 2010.03.02. 13:07:24

"...egy hely drágasága itt nemhogy nincs összefüggésben a várható élménnyel, de növeli az igazi pofáraesés esélyét..." - ez nagyon igaz.

Marad a szájhagyomány barátoktól, ismerősöktől, mi ebben még nem csalódtunk.

A poén h aki birtokában van egy ilyen listának az igazi kincset birtokol bpen.

gastro vazze 2010.03.02. 13:14:28

Egy hónapja voltunk ott a barátnőmmel:
Előételnek Wagyu carpacciot ettem finom volt nagyon, bár ott a húst nem lehet elbaszni.
Ajánlgatták a Gere borokat, de mivel elég jól ismerem a Vylyan-t és a Gere mellett azt adnak még, hát én a VyLyan Shiraz mellett döntöttem és a sommelier is egyetértett velem :)
Szerintem jó próbálkozás, bár a hely értékéből levon valamennyit, hogy a tulaj egy méretes köcsög, patkányhírű üzletember: a Présház tulaja... ez az egy ami miatt nem megyek vissza valószínűleg :)

Nikkecske 2010.03.02. 13:19:44

@Cpt. Flint: vagy csak dolgozok es nem itt habzok egesz nap

baliquez 2010.03.02. 13:43:42

@Rékuc: Tökéletesen egyetértek Veled, önhibát arra értettem hogy aki előzetes információk nélkül sokadmagával sokpénzköltős vacsira megy abban jobban benne van az orbitális szívás eshetősége mint ha megbízható, leinformált helyre megy.

Cpt. Flint 2010.03.02. 14:31:34

@Nikkecske: istenem, hogy a nagyképű állítólag nagypénzűektől - akik közben felettébb gyanúsan írástudatlanok - MINDIG ezt kell hallanom válaszul...

Cpt. Flint 2010.03.02. 14:33:44

Fentebb írtam már, de sokan itt nemigen olvasnak csak írnak: miért hiszti az, ha valaki leírja az élményét/véleményét? És miért kell ezzel begőzölve ellenkezni?

A másik meg ez a panaszkönyv dolog. Egyik oldalról értem én azt az álláspontot, hogy ha a helyszínen nem vered az asztalt meg nem írsz a könyvbe, akkor nem változik semmi. De másik énem meg azt mondja, hogy azért van, aki a nem tökéletes vacsora miatti hervadó hangulatát nem akarja vitával, neadjisten veszekedéssel, panaszkönyvre való kínos várakozással (majd az abba való beírogatáskor a kellemetlenségek újra átélésével) még jobban elrontani. (Ha meg nem is romlott meg annyira a hangulat, akkor főleg!) Viszont azért ellentételezésként legalább itt megírja; lehetőséget adva másoknak is a mérlegelésre. Ez korántsem improduktív cselekedet, hiszen bizonyára ennek alapján is lesz, aki nem megy oda; és meglehetős biztosra vehető, hogy így is viszonylag gyorsan vissza fog jutni ez a vélemény a vendéglátóegység tulajához (egy másik blogon megjelent régebbi, pozitív netes kritikát ez az étterem kitett a honlapjára). Aztán vagy lesz változás, vagy nem.

Nikkecske 2010.03.02. 15:55:23

@Cpt. Flint: hat, mert ez az igazsag? sajnos nemvagyok annyira nagypenzu (egyetem+melo), autom sincs :(

de erted, egyszer egy evben az ember eltud menni normalis helyre. ha csak kajaltok az megvan 25kbol ketfore.

newhorisont 2010.03.02. 17:33:08

Kedves Mindenki!

Úgy érzem,hogy mindenképp reagálnom kell a Tigris Éttermet ért kritikára, két okból kifolyolag:
Az egyik ok az,hogy már több alkalommal jártam a helyen és egy kicsit törzsvendégnek érzem magam.
A másik ok az,hogy 25 évet töltöttem eddig a vendéglátásban.
Kezdetben pincérként,üzletvezetőként és most tulajdonosként.
Külföldön is megfordultam már több neves üzletben,sőt tanítottam a Gundel Károly Szakközépiskolában is.
Kezdeném a legelején:
- Az asztal meghökkentő mennyiségű pohárral volt telerakva.

Ha jól emlékszem(ha nem akkor sorry!)két olyan asztal van az étteremben,amelyiken három pohár van felrakva.
Egy vízes,egy vörös boros és egy fehér boros.
A szakma jelenleg négy poharat engedélyez terítésnél,és én úgy gondolom,hogy egy klasszikus bor étteremben ez nem sok.

-A pincérünk szerencsére kedvesebb fickó volt.

Szintén nem értek egyet az értékesítő téren dolgozokkal kapcsolatos vádakkal.
Mint említettem több alkalommal jártam már a helyen.
Mindig kedves és mosolygos személyzet fogadott az ajtóban.
Másodszor jártam ott,de a fiatal pincér emlékezett rá,hogy nem bírja a torkom a hideget.
Én úgy vettem észre,hogy a sommelier nagyon is jól ért a borokhoz:)
Kb. fél órát beszéltünk csak két fajtáról,ha nem lenne tudása fix ez nem valósulhatott volna meg.

-A fogás csinos volt, nem véletlenül jött mostanában annyira divatba a cékla.

A cékla már nagyon régóta "divatban" van.
Megjegyzem,teljesen jókor van az étlapon,mivel idény zöldség.
Konyha piros pont!

Az ételeket ért többi kritikáról csak annyit,hogy szerintem jelenleg(szerencsére, hogy eljött ez az idő a magyar gasztronomiába!) a semleges ízek hódítanak.
Bövebben a nyersanyag valódi íze!
Ne egyen rákot az aki nem a rákot,hanem a fűszert keresi az ételben.

Én egyébként mindig maximálisan megvoltam elégedve az ételek minőségével.
Bár nálam föznének így a szakácsok!

Összefoglalva én mindenkinek ajánlom az étteremet nyugodt szívvel,pedig nekem ők valamilyen szinten konkurencia.
A számlázásnál történt "baki" én úgy gondolom nem lehúzás volt,csupán emberi hiba és jelentkezzen nálam az aki még soha nem hibázott munka közben.
Meg hivom egy ebédre:)

Tisztelettel:

SZ.K

Nikkecske 2010.03.02. 22:29:56

@newhorisont: irni nem tanitanak pincerkent, uzletvezetokent?

nyuszifül67 2010.03.03. 21:45:04

cptflink, nézd csak vissza, hogy Te hogy írod és ragozod a "poronty" szót!

nyuszifül67 2010.03.03. 21:49:30

@nikkecske

Nézd már meg légy szíves, Te hogy írsz magyarul!! Miket írsz egybe és külön!!

Ha pedig ennyire igényes vagy a helyesírásra, akkor miért nem cseréled le a billentyűzetedet magyar nyelvűre, amin ékezetek is vannak??

nyuszifül67 2010.03.03. 22:05:42

Szily Kolléga!

Inkább a helyesírásra kellene koncentrálni újságíróként, ha már ez a szakmája! ( ékezetek, egybe- és különírandó szavak! )

Nehéz dió ez, tényleg, pedig a magyar nyelvet az anyatejjel szívta magába. Ennek ellenére is hibázik, nem keveset, pedig ez egzakt tudás kérdése!

A főzés viszont inkább ízlés dolga.

Attól, hogy valami nem ízlik, vagy Ön nem nyitott új dolgokra, még lehet jó.

Jól megfűszerezett magyar ételeket pl. a DOMUS mögötti kifőzdében bőven lehet találni, oda kellene néha elugrani...

A világ régen megállt volna, ha mindig mindent egyformán csinálnánk és senki nem vállalkozna valami újra, vállalva az elfogadás kockázatát.

Nikkecske 2010.03.04. 10:32:14

@nyuszifül67: uristenmostmilesz!!!!!! jo igy neked hogy egymillio felkialtojelet es kerdojelet hasznalsz???

ez a kifozde vs etterem meg nagyon utott :DDD ha neked a kifozde az isten, hat..

uristen bazdmeg tiszta ovi.

nyuszifül67 2010.03.04. 11:33:13

nekem nem, hanem szilynek, ő hiányolta az erős fűszerezést!

egyébként meg Te kritizáltad newhorisontot a hibás helyesírás miatt, pedig Te sem írsz helyesen!

ennyi.

szulfit 2010.03.05. 08:03:45

Valaki pár hete elkezdte terjeszteni, hogy a Tigris kapna Budapesten elsőként Michelin-csillagot. Képtelenségnek tűnt, de azért elmentünk lecsekkolni. A bélszín korrekt volt, a kiszolgálás igyekvő, de teljesen az a szint, amit mondjuk 1996-ban a Gundelben láttunk, ettünk. Kicsit túlfőtt zöldségek, kicsit túlsózott leves, érezhetően nem teljesen friss libamáj. Nem volt tragikus és 10 évvel ezelőtt ez elment volna, de ez a szint ma már nem elég, pláne nem ezen az áron. Papírtigris.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.06. 17:04:22

A túl sok pohár miért baj? Azért ne ez legyen a legnagyobb gond! :)

Scarlet Crusader 2010.03.10. 13:56:24

Edes istenem mennyi frusztralt szexualbohoc es picsa egy helyen. Megall az esz. Szanalmas.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.11. 16:29:40

Akinek ez a szint megfelel ennyi pénzért, járjon a Tigrisbe szorgalmasan és igya a Kopárokat - papíron - kettesével!
A kissé értelmesebbje meg járhat az 57-be, Abszintba, Bockba, Csalogányba, Klasszba, Kriziába, Olimpiába, Osteria Faustoba, Rosensteinbe, stb. Ne mondjátok már, ha kérhetem, hogy képtelenség Budapesten stabilan színvonalas és (aránylag) megfizethető éttermet találni...
Az se elképzelhetetlen ám, tisztelt sznobok és étteremtulajdonosok, hogy csak egyféle borospohár van az asztalon. Sőt, később se hoznak másikat, csak ha másik borra vált a tisztelt vendég. Akkor is ugyanolyat, nem luftballonszerű vörösboros küblit. Bár akinek fejenként 30 rugó és ezüstfedővel letakarva szervírozott ételek alatt nem is kóser egy hely, az nyilván megérdemli a külön Chardonnay, Pinot grigio és Sauvignon blanc poharat is, a sokféle vörös- és desszertboros lehetőségről nem is szólva.
Osztán rakosgathatja a sok csilingelő poharat mindenfelé az asztalon a szaténkesztyűs kezecskéjével, míg a párja, a nagyon nagy vállalkozó kirendeli a harcsapaprikását endíviaespumával. :)

Nikkecske 2010.03.21. 10:52:18

hepci te akkora lama geci vagy bazdmeg, hogy ide faj

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.04.12. 21:34:01

@Nikkecske: hogy mondtad, kiscsillagom? A végére elhalt fingszerű vakkantásod. :)
süti beállítások módosítása