Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rettenetes hír ez.

Mármint hogy azt csiripelik a felpillantó küllők, hogy a Lovasi András Kossuth-díjat kap 15-én.

Rettenetes hír ez a magyar gimnazista lányok százezreinek, nemkülönben ugyanennyi későharmincas-koranegyvenes álfiatal férfinak, (például nekem), akik azt hitték, örök életükben nyomhatják ezt a szívdöglesztő Szomszéd Srác-figurát, hiszen itt van a Lovasi, aki szemüveges meg gyűrött a feje, és hivatalosan tudható, hogy öreg, oszt mégis érte sír az összes jó csaj.

De más dolog őrülten menő negyvenes álsrácnak lenni, és megint más ügy, ha egyszer csak bebalzsamozzák az embert, és fölrakják a polcra a kiszárított Zorán, a zsugorított Szörényi Levente és a formalinba áztatott Bródy Tini mellé.

Én amikor utoljára horgásztam Lovasival, annyira kikészítettük magunkat az első bedobás előtt, abszolúte anti-Kossuth-díjas módon, hogy az autó kipakolása közben véletlenül a mutatóujjába rántottunk egy nagy hármashorgot, amit az Országszerte Híres Érzékeny Trubadúr egy rozsdás fogóval tépett ki onnan magának egy mozdulattal. Ugye, hogy még minimum fickósnak minősíthető kaland volt?

Megmondom őszintén, el sem tudtam volna képzelni, hogy ez a tehetséges, fiatal pergetőhorgász, generációjának egyik süllős-balinos reménysége egyszerűen bezoránosodjon. Mi jöhet ezután? Pontyozás a Bartók vonósnégyes tagjaival? Afrikai harcsázás fizetős tavon Kocsis Zoltánnal? Sőt, ha véletlenül bejut az LMP, akkor hangulatos busázóderbik Áder Jánossal?

De őszintén szólva az izgat a legjobban az egészben, hogy hogyan cidáztat egy Kossuth-díjas a színpad mögött.

A hír - ami persze 15-éig nem száz százalékos, de, mint mondtam, a felpillantó küllők ezt csiripelték - annyira megrázott, hogy el is kezdtem írni egy novellát. Az elejével készültem el, címe még nincs, íme:

Amikor egy reggel Lovasi András nyugtalan álmából felébredt, Zoránná változva találta magát ágyában. Intellektuálisan meggörbült hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, zakóval-pulóverrel borított hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony, értelmiségi lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt.

"Mi történt velem?" - gondolta. Nem álmodott. Szobája, e szabályos, csak kissé szűk emberi szoba, békésen terült el a jól ismert négy fal között. Az asztalon kicsomagolt gimislánybugyi-gyűjtemény hevert szanaszét - Lovasi utazó frontember volt -, fölötte pedig ott lógott a kép, amelyet nemrég vágott ki egy képes folyóiratból, és foglalt csinos, aranyozott keretbe. Koncz Zsuzsát ábrázolta szőrmekalapban és EMERTON-díjjal - feszes tartásban ült, alsókarja egészen eltűnt a beszéd lapjai között, amit a Tisztelet Társasága tánctermének átadásán mondott el.

András tekintete ezután az ablakra vetődött, és a borongós időtől - hallani lehetett, amint esőcseppek koppannak a párkány bádoglapjára - egészen mélabússá vált. "Mi lenne, ha kicsit még aludnék, és elfelejteném ezt az egész őrültséget?" - gondolta, de ez megvalósíthatatlan volt, mert megszokta, hogy a jobb oldalán fekszik, jelenlegi állapotában azonban nem tudott oldalára fordulni, mert ebben megakadályozta a vastagabb keretes Zorán-szemüveg, és a homlokára nőtt jellegzetes redőrendszer. Bármekkora erővel lódította is magát a jobb oldalára, mindig visszagurult a hátára. Már vagy százszor megpróbálta, lehunyta a szemét, hogy ne kelljen rugdalózó lábait látnia, és csak akkor hagyta abba, amikor eddig soha nem tapasztalt, könnyű, tompa fájdalmat érzett az oldalában.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr721830736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010.-ei Kossuth-díj 2010.03.16. 11:51:24

  Lovasi András Kossuth-díjat kapott. 43 évesen. viszont Bátai Ilonka már 15 évesen lett a díj birtokosa. Ezt kiváló habarcshordói tevékenységével érdemelte ki, brigádja 603 százalékot teljesített. Nem hiába volt kedvence gusztustól a rókaképűig a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unommáazegészet 2010.03.11. 20:45:28

@rubik76: soha nem fogod megérteni azt, miért lett szimbólum.

Mert megjelenhetett kilencezer lemeze, mert játszotta a rádió, a TV és koncerthegyeket adhatott. Tövig benyalt Erdősnek. na.

rubik76 2010.03.11. 20:49:21

@Chaoyang: Szörnyű, konzervben kapod ezeket a baromságokat, meg sem kell rágni, egyből lenyelhető. Meg kell ismerni valamit több oldalról, mielőtt véleményt mondasz róla. Aztán meg gondolkodni, különben nyáj leszel.

rubik76 2010.03.11. 20:53:56

@Unommáazegészet: csak ctrl-v-zni tudom: És soha nem fogod megérteni azt, miért lett szimbólum. Ezt a lehetőséget is elvették Tőled a szemét politikusok.
egy dal:
"Éretten, az életre készen
Istent kerestünk
lenn a Földön, fenn az égen
A magnó mellett letérdepeltünk
a lelkünk összeért
lenn a Földön, fenn az égen
A nehéz napok éjszakáin
hallgattuk a dalt
lenn a Földön, fenn az égen
Nem hallottam azóta sem
olyan gyönyörű nótaszót
lenn a Földön, fenn az égen"
Ha ezt egyszer énekelted volna 10 ezer emberrel együtt, sok mindent megértenél.

Sákif za morro? 2010.03.11. 20:57:37

Ez egy nagyon tipikusan szilys cikk lett. Tartalmazza azt a nemes hungarikumot, amivel annyira tudjuk utálni azt aki szorgos, kemény munkával elért valamit. Lovasi csak egy köcsög lehet, mert Kossuth díjat kap, te meg az áldozat, mert nem? Lehet hogy ha csinálnál valami értelmeset és nem erőltetnéd annyira az írást, akkor egyszer te is kaphatnál ilyet? Egyszer, ha lesz 5 perced, hasonlítsd már össze, hogy ki mit tett le az asztalra!? Tőled mi fog maradni az utókornak? (Függetlenül attól, hogy valaki szereti vagy sem. Ennyi erővel Ákosról is lehetne szó.)Ez a pár nagyon szar valami amit írtál? Vagy a GDP mennyire változna ha te nem léteznél? Úgy érzed hogy hasznos tagja vagy a társadalomnak? Kicsit gondolkodjál már!

Sákif za morro? 2010.03.11. 21:01:02

@Unommáazegészet: Ha értenél a zenéhez, akkor nem mondanád ezt a marhaságot. Ha ismernéd a PUF-ot, akkor sem. A véleményed egyszerű, szubjektív magánvéleményt tartalmaz, tudományos megfogalmazásban.

Karuszo 2010.03.11. 21:05:14

szes.istvan@
nem is lenne kívánatos a "jó fény vetülése".

wildhood5 2010.03.11. 21:06:52

úúúúúúúúúúúristen, mennyire szar ez az írás, és mennyi ostoba!

amit bandi csinált, az jó-nem a legjobb, de jó. szerintem. sokaknak tetszik, sokak azt mondják, hogy nekik tetszik, mert másoktól úgy hallották, hogy az menő és alternatív, ha nekik tetszik. sokaknak meg nem tetszik, és nem jártak még kispál koncerten. az, hogy ezt a díjat megkapja, az lehet fricska. az, hogy átveszi, az is.

akinek 100nál több jön ki a teszten, annak éreznie kellene, pro és kontra egyaránt. nyilván, ezek nem azok, akik kinyalnák orbán viktor, vagy hiller istván seggét. mondjátok már meg, kinek és miért jó ezekért rajongani? és kit boldogít, hogy mind vígan éldegél belőlünk? annyira megérdemli ez az ország, hogy ott tart, ahol. kár, hogy ide születtem.

ergya 2010.03.11. 21:20:07

Tetsziknemtetsziktessékcsináldutánate mittettélleazasztalraazilyenekmiatt tartittezazországszánalmasennyi!!!!!!!!!!!!!

Énnemvagyokegysablonosönállógondolatoknélküliostobaönjelöltésönelégültmegmondóemberennyi!!!!!!!!!!!!!

Ésavégéremindighozzáteszemaztaszótaminyomatékotadasokhülyeségnekamitleíroktehátismétcsak:ENNYI!!!!!!!!!!!!!

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 21:27:39

@rubik76:
Nem akarsz vitatkozni? Jó. Ragaszkodj nyugodtan a bekopott mantrákhoz. De ha esetleg meguntad, hallgasd meg az 1956-ot, vagy az Altatót. A Gépszabadságot. A Szent Márton köpenyét. Ha még nem tokosodtak be az előítéleteid, kellemesen fogsz csalódni.

Konrádról:
„…a fiúk a 80-as években is csak úgy voltak dögnagy ellenállók, hogy Aczél elvtárs útlevelével ki-kiheverték Nyugat-Berlinben, Amerikában, Svájcban a dögnagy ellenállás fáradalmait; a legnagyobb magyar író – és kis denunciáns – Konrád György, a német kultúra újabb kori nagy modellizátora – megfelelő ember a megfelelő helyen – némely ellenállások után, aczélos útlevéllel ki-kipenderült Nyugatra, s első útja a Szabad Európa Rádióhoz vezetett, mi pedig dobogó szívecskével hallgattuk, mik is vagyunk, mihez is tartsuk magunkat, s csak keveseknek jutott eszébe – például nekem –, micsoda nagyszerű ember is ez a Konrád, hogy felvállalja mindazt, ami ahhoz kell, hogy itthon ellenálljon, aztán aczéli útlevéllel kipenderüljön a világi terekre, s ott jól beolvasson az aczéli rendszernek! Hérosz Ő!, mondtam magamban, s csak ültem tovább a sutban, mint afféle magyar író, aki nem a legnagyobb.” (Kolozsvári Papp László, Kortárs, 1998)

Mr.paksimogyoró 2010.03.11. 21:30:31

Megérdemli- Igen
Jók a szövegei - Igen
Jók a zenéi - Igen - Talán
Az elmúlt 20 évben meghatározta a zenei ízlést - Igen
Ennek ellenére a rádiók lófaszt se játszották - Igen
Lehet szeretni és utálni - Igen
Örülök, hogy megkapja a díjat ? - Igen
Nem kell átpolitizálni a díjat? - Nem

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 21:35:15

Szétszopta az Index? - Igen.
Kinyalta a magyarnarancs/quart/életésirodalom/stb.? - Igen.
Rommá promózták a liberós haverjai? - Igen.
Bozókynak benyalt? - Igen.
Pankk-programból rendszeresen nyúlja a lét? - Igen
Muszáj még búcsúzóul beinteni ezzel a díjjal? - Igen.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2010.03.11. 21:35:50

1. by Mizantrop: "Csak én érzem Szily cikkén az elismerő iróniát, a vállveregetős hülyéskedést? Vagy én vagyok itt egyedül ilyen naív? " - nem, nem csak te vagy, de nem vagyunk túl sokan...

2. kedves kommentelők! az ilyen szes.istvan féle trollokra minek ugrotok rá? pihenés nélkül fröcsögi a faszságait, és náluk neked akkor sem lehet igazad, ha igazad van... ha nem foglalkozik vele senki, majd kussol...

3. akik még nem trollkodnak, csak szerintük "mé' fogadja el ezektől az mszp-sektől": ha nem fogadná el, azt fröcsögnétek szét, hogy biztosan helyezkedik, és az LMP után most a fidesznek akar nyalni. nektek még a szar is szar izű.
Lovasi: "Ha nem teszem, akkor ugyanabban a játszmában veszek részt, amitől ez az ország nem működik". Ennyi. nektek nem kell ezt megérteni, jobbikra-fideszre-mszpre ész nélkül is lehet szavazni.

András, nem mintha nem szarnál le valszeg egy kommentsorozatot, de ezúton gratula a díjhoz :)

Veér Farkas 2010.03.11. 21:38:58

@szimplalány:
Én meg már 21 éve.
Én nyertem. :-)

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 21:41:29

@Kobunko:
Szeretem, amikor oktatnak, hogyan ne fröcsögjek. Ez ilyen kényszeres túlmozgás lehet az (ex-) szadeszeseknél... :-D
Tényleg, ki nektek az új segg a hazai horizonton?

Mizantrop 2010.03.11. 21:46:22

@Kobunko: Te, nem lehet, hogy ez az egész szes.istvan csak egy hozzászólás-generátor egy folyamatos F5 gombra dőlve? Valaki leemelhetné már onnat. Családtag, akárki.

Veér Farkas 2010.03.11. 21:46:27

@Bukowszky:
És mi a véleményed az Orbán-féle hitvány bűnözőbandáról, akik most ellenzékben pöffeszkednek?
Netán a Vona-féléről?

rubik76 2010.03.11. 21:50:35

@szes.istvan@freemail.hu: Az ízlésről nem akarok vitatkozni. Minden zenét meghallgatok, nagyon sokat fogyasztok, ismerem Ákos számait. Nos, mégis leírom a véleményemet. Mint mondtam, nekem sablonos. Nem sok újat tett hozzá a rockzenéhez, szerintem igazán progresszív a Bonanzás időszakban volt, pedig az sem volt a stílusom. Az utóbbi tíz évben ismerősek a panelek, zeneileg és szövegben is. (A szövegekben sajnos sokszor tükröződik a kialakult küldetéstudat, ez nem használ a poétikai megvalósításnak.)
Az a baj, hogy a tetves politikusok miatt minden átpolitizálódott. Teljesen középszerű írók attól várják irodalmi csillaguk emelkedését, hogy odaállnak egyik vagy másik oldalra, lásd Kolozsvári. Nehogy már őt tekintsük hitelesnek.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 21:55:53

@rubik76:
"Nem sok újat tett hozzá a rockzenéhez"
Ahhoz kábé negyven éve nem tettek hozzá újat. Mi a "panel" a Még közelebb című dalban? Mi a "panel" a Lepkegyűjtőben?

www.youtube.com/watch?v=cE7d-MuwQF0&feature=PlayList&p=0F9C8C8F1B07ABE3

Nekem olybá tűnik, a panelezés a legnagyobb panel.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2010.03.11. 22:04:39

@ Mizantrop: de télleg, háromnegyed négy óta megy az okítás :D egész fejlett algoritmuson alapulhat :D

Veér Farkas 2010.03.11. 22:04:40

@Unommáazegészet:
Akkor tanulj kicsit zenélni, és meghallod, hogy a PUF-ban jóval több van, mint 3 akkord, nagyon képzett zenészek (ne az 1985-ös zenekarból indulj ki, amikor 15-16 évesen zenélni kezdtek).
Szeretem, mikor botfülűek és zenét sosem tanultak kritizálják a zenét.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:05:53

@Unommáazegészet:
Tényleg, ott is.
Mind Kispál, mind Ákos (billentyűs) kiváló zenész, és Lovasi is erős közepes a maga hangszerén.

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.03.11. 22:08:53

mennyivel szarabb lett Kafka szövege Szily tollából... Szegény Pierre Ménard is csak széttépte a végén!

rubik76 2010.03.11. 22:09:52

@szes.istvan@freemail.hu: Nézd én tanultam zenét, és sokat is foglalkozom vele. Én megértem, hogy Ákos sokak számára ikon, önkifejezésük egy darabja, ezért nem is akartam erről írni, mert nem szeretek senkit ízlésében magbántani.
Ez a dal is egyszerű gitárfutamokra épül, a szöveg meg túl sokat akar mondani, ettől költői értelemben gyengére sikerül. Nézd meg mondjuk a korai dalok közül a Valami véget ért című dalt. Egy költészeti értelemben is szinte tökéletes alkotás, hozzá sikerült a megfelelő zenei formát megtalálni, ami akkor még progresszív, haladó is volt.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:13:04

@rubik76:
Igen, például biztosan azt is, hogy ennyire tehetségtelen ember, mint Koncz Zsuzsa, hogy lehetett Bartók és kodály országában sztárénekesnő.

Tudod, hogy?
Úgy, hogy másokat nem engedtek érvényesülni. Őt meg tolták (valószínűleg nem csak átvitt értelemben).

miert is? 2010.03.11. 22:14:15

Most akkor tobbet nem szabad Lovasit se hallgathatom, mert a komancsok adjak neki a Kossuth dijat? Es rohogni se a Hofin mert komcsi volt de a Fabryn se mert az meg tulsagosan jobbos? Es dobjam ki a Kertesz leszek CD-t mert a Koncz Zsuzsat Kolossynak (vagy minek) hivtak es mint most kiderult valojaban tehetsegtelen volt? Es az Egerszegire se lehetek buszke mert az meg Fideszes? A Puskast se szabad eltetni tovabb, mert az meg Purczel (vagy mi) nevu svab gyerek volt? Probalok lepest tartani az otthoni ertekrendek valtozasaival, de nagyon gyors ez a tempo. Igy messzirol nagyon nehez atlatni, mit szabad, mit nem, valaki magyarazza mar el, hogy pillanatnyilag kit kell utalni es kit szabad szeretni es ez hogy fog valtozni majustol? Elore is koszonom innen a diaszporabol.
De azert nem lehetne megiscsak megtartani azt a Kertesz leszek CD-t, a fiam annyira szereti es en is majdnem sirva fakadok amikor hallgatom.

lokkoLori 2010.03.11. 22:15:07

grat Lovinak !
követező akkor Lukács Laci lesz?

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 22:15:54

@rubik76:
Aha. Ezt a nótát hozta be zeneszerzés-kurzusra Balásy Szabolcs, hogy elemezzük a zongoraszóló viszonyát az alapakkordokkal. A nóta előjegyzését is megnézhetnéd, ha szerinted ez egyszerű fekvés. Vagy keresd ki gitáron, megvárom. :-D
A Valami véget ért idejében ugyanezzel fikázták a dalait, amivel most te. Hogy nem elég új, meg túl eccerű. Általában nem elég új és túl eccerű emberek.

rubik76 2010.03.11. 22:16:27

@szes.istvan@freemail.hu: Mondom, az itt a nagy baj, hogy ha bármiről véleményt mondasz, odalöknek egyik vagy másik politikai oldalra. Pl. szeretem, értem is talán az irodalmat (feleségem is magyar szakon végzett), és meggyőződésem, hogy Wass Albert is egy teljesen középszerű író. Ha ezt elmondom, azonnal megcímkéznek, pedig jó pár évvel ezelőtt egy általam is ismert egyetemi docens is így nyilatkozott valamelyik újságban.
Persze ettől még szeretheti mindenki.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:17:24

@Mr.paksimogyoró:
Mikor nem játszották a Kispált a rádiók?

Úgy futottak egyáltalán be, hogy már 1990-ben mentek a Petőfin a Garázsban - úgy, hogy előtte nem egészen 1 évvel játszottak először Budapesten - én pont ott voltam azon a koncerten, azóta sem feledem azt a rettenetes színű gitárt, amin Kispi játszott -, és azóta egyfolytában nyomják őket.

És sajnos a PANKKK-os pénzek nyúlása is igaz (persze, nem magának, a zenekarnak, de pont egyikük sem lenne rászorulvan, aki meg rá lenne, az nem kap).

Môžeš mi pomôct'? 2010.03.11. 22:18:47

Én mondjuk főleg a bloggereket gyűlölöm - de azért valamennyire a kosútdíjasokat is. Ezzel együtt mindenki tudja, hogy Presszerpici érdemelne még egyet.
Meg Gesztesi Péter.
Meg Sas Józsi.

rubik76 2010.03.11. 22:21:00

@szes.istvan@freemail.hu: "lassan lüktet egy ér, fellobog halkan a láz, sima tenyér, a hátamhoz ér..." nézd meg az l és é betűk milyen lággyá teszik a szöveget.
És akkor a megszólalás, a hangszerelés újszerű volt. És összhangban volt a zene és szöveg.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 22:23:59

@rubik76:
Szóval te érted az irodalmat, mert feleséged is magyar szakon végzett. Ákos meg sokat akar mondani, az meg a rovására megy. Minden világos!
Ez tartalmas eszmecsere volt, köszönöm.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:25:34

@szes.istvan@freemail.hu:
Mivel akkoriban egy zongorista (Lepényi Gábor Lepe) írta a számokat, hülyeség lenne gitáron keresgélni hozzá bármit.

Egyébként Ákos dalai tényleg nem valami bonyolultak, még Ákos az ő gitártudásával is le tudja őket játszani, a szövegei pedig egy ideje már tényleg sabolonosak.
Amiben viszont nagyon profi, az a marketing meg a szervezés. Lemezről nem nagyon tetszik, koncerten viszont nagyon jó, és legalább tud beszélni (mondjuk ebben - összekötőszövegben - Lovasi kb. verhetetlen).

Sárga Király 2010.03.11. 22:26:16

Nem a politikai hovatartozásról van itt szó, hanem az eltunyulásról. Eltelt húsz év, és a hazai underground legpopulárisabb alakja mára azt gondolja: igen, végül is rászolgáltam a díjra, megérdemlem. Jöhet a következő.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:27:45

@Môžeš mi pomôct'?:
Ki az a Gesztesi Péter?
(Én sem ismerhetek mindenkit...)

Veér Farkas 2010.03.11. 22:28:50

@Sárga Király:
Azért mondj még egy zenekart a Tankcsapdán kívül, amelyik több mint 20 éve folyamatosan a csúcson van...
Igen, simán megérdemli.

Veér Farkas 2010.03.11. 22:29:34

@szes.istvan@freemail.hu:
Hát Wass Albert bizony valóban egy középszerű író.

rubik76 2010.03.11. 22:31:55

@szes.istvan@freemail.hu: Minden vitában magas lóról beszélsz a partnereiddel? Így nem lehet könnyű veled.
Valóban nem fejtettem ki bővebben: én is hallgattam irodalmat, mégpedig Szegeden. A feleségemet csak példaként hoztam, mert ő is hasonlóan látja.
A mostani Ákos dalok szerintem versnek sokszor gyengék. És ennek pont az az oka, hogy előtérbe kerül a mondanivaló a formával szemben.
Egyébként nem én akartam vitázni Ákosról. De talán el lehetne fogadni, ha valakinek más a véleménye. Én ezzel kezdtem. És nem is Ákos kapcsán, hanem a "nagy generációval" összefüggésben.

Sárga Király 2010.03.11. 22:35:29

Ja, megérdemli, csak gondolom nem ezért indult.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 22:36:32

@Veér Farkas:
Ezen velem egy percig se fogsz vitatkozni, egyetértünk.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 22:39:11

@Veér Farkas:
Mellényúltál: az egész Még közelebb albumot Ákos írta, zene, szöveg, hangszerelés. Meg egyedül is játszotta fel. Az egész lemezen szól a gitár, a Lepkegyűjtő c. dalban is.

drukkker 2010.03.11. 22:49:12

Szégyen! Lovasi biztos, hogy sok embert szórakoztat, őszintén megmondom, én most hallom a nevét elősször, de szégyen, hogy ennyire degradálják ezt az elismerést. Például egy székhelyi József nem kaphat Kossuthot, mert ő viszont az elmúlt 40 évben csinált is valamit, vagy egy Harkányi Endre, netán egy Haumann Péter, de sorolhatnám a színész óriásokat, akik ma kellőképpen vannak mellőzve. Mégeygszer SZÉGYEN !!!!!!

XNK 2010.03.11. 22:50:43

TISZTELT MINDENKI!

LOVASI ANDRÁS EGY NAGYSZERŰ ZENÉSZ, HA VALAKI, AKKOR Ő IGAZÁN MEGÉRDEMLI A KOSSUTH DÍJAT. EBBEN PEDIG NEM KELLENE SEMMI ROSSZAT KERESNI. AKI SZERETI A ZENÉJÉT, ÉS KEDVELI A SZEMÉLYÉT AZ ÖRÜLJÖN, AKI PEDIG NEM KEDVELI, AZ FOGLALKOZZON MÁSSAL, ÉS MESÉLJE MÁR EL, HOGY Ő MAGA MIT TUD FELMUTATNI AZON KÍVÜL, HOGY AZ INTERNETEN MÁSOKAT GYALÁZ LE.........

Mizantrop 2010.03.11. 22:52:58

@drukkker: Haumann Péter 1985 óta Kossuth-díjas. Ha meg azt sem tudod, kicsoda Lovasi András, honnan tudod, hogy ez az elismerés degradálása?

drukkker 2010.03.11. 22:58:07

@Chaoyang: Te hatalmas állat!!!!
Koncz naggyátétele ha tényleg a zsidókon, mega komcsikon múlott, magyarázd meg, az hogyan lehetséges, hogy amind a mai napig (több mint 60 évesen) képes megtölteni a sportcsarnokot ha koncertet ad. Vagy talán a több ezer forintos belépőket ajándékba adják a zsidók meg a komcsik? Szörényiről, Illésről, meg Bródyról nem igen lehet mondani, hogy komcsik lettek volna, oszt milyen jól megfértek ezzel a Konczal egy csapatban pár évtizedig?
Nem vagy te kicsit nem normális?

Veér Farkas 2010.03.11. 23:00:34

@szes.istvan@freemail.hu:
Hát a borítón lehet, hogy ez van, de hadd ne higgyem el, ismerve mind Ákos, mind a zenészei képességeit. :-)

drukkker 2010.03.11. 23:01:08

@Mizantrop: Igaz, igaz, már elnézést a tudatlanságomért. de azt ugye el lehet ismerni, van egynehány idősebb színész aki kimaradt ebből a szórásból.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 23:04:32

@Veér Farkas:
A Zenész magazinban külön cikk volt erről, de ne zavartasd magad. A hangmérnök neve helyesen Lepés Gábor, egyébként. Honnan a bánatból ismernéd te Ákos és zenészei képességét...?

Veér Farkas 2010.03.11. 23:09:07

@drukkker:
Haumann már 1985-ben kapott (teljesen megérdemelten), és a Kossuth-díj csak egyszer adható.

Kov 2010.03.11. 23:12:31

@szes.istvan@freemail.hu:
Basszus. Te tényleg itt téped a szád délután 5 óta?

Veér Farkas 2010.03.11. 23:12:56

@szes.istvan@freemail.hu:
Úgy, hogy ismerem őket.
Egyébként tényleg Lepés, bocs, és nem csak hangmérnök, billentyűs hangszeres is.

@drukkker:
A 3+2 is megtöltötte a Sportcsarnokot...
Koncz meg úgy, hogy a sok idős hülye elmegy, mert ő azon nőtt fel.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 23:15:57

@Kov:
Mozgássérült vagyok, nem nagyon tudok mást csinálni, mint ülni a gép előtt.
Megnyugodtál?

Kov 2010.03.11. 23:18:38

@szes.istvan@freemail.hu: Nem mondanám hogy megnyugodtam, de már értem, honnan van ez a rengeteg frusztráció. No mentem aludni. Jóéjt mindenkinek!

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 23:19:06

@Kov:
Ja, én meg Obamát ismerem, személyesen. Most is itt van nálunk. Együtt sörözgetünk ezzel a szakállas csávóval, a Kosúttal, aki majd a díjat adja ennek a vérfüggetlen Bandinak.

Kov 2010.03.11. 23:20:58

Az a rohadt feka libsi? :D

XNK 2010.03.11. 23:25:51

@drukkker: Drukker!

Igazad van, szégyen, hogy te, aki itt a nagy színész óriásokkal jössz, és az üzeneted alapján valami hatalmas nagy értelmiséginek tartod magad, szóval te, ennyire lenézed a könnyűzenét. Pedig gondolj bele, nem is lehet az annyira könnyű, rengeteg zenekar, énekes, magyar, külföldi verseng a közönség kegyeiért, és ők nem kapnak milliárdokat, nem havi fix fizetésért adják elő azt amit más megírt. Ráadásul többnyire fiatalabb kegyeiért kell megküzdeni, ami varjúk be sokkal nehezebb, mint a többnyire sznob, önmagát rendkívül kulturáltnak tartó, /mivel rendszeresen színházba jár, de a színház után már nem adná át a helyét a metrón egy idős embernek/, szóval szégyen, hogy a mai kor nagy zenészét pocskondiázod. Értesz hozzá, ismered a zenéjét? Ha nem, akkor ne mond már meg, hogy ki ő, ha valamihez nem értesz akkor ne ítélkezz róla. Ha nem hallottál róla az pedig legyen a te szégyened... Vagy ezt nem tanították azon az egyetemen ahová bizonyára jártál, és amitől már te annyira nagy ember lettél??? Különben te mit tettél le az asztalra, mit alkottál, hogy a Lovasit alázd??? A színészek, tegyék a dolgukat, kapjanak ők is díjakat, rendben van, de könyörgöm azért nem mindegyik színész óriás, vannak jó, tehetséges színészek, de talán túlzásba estél a jelző használatakor, mivel Magyarországon színész óriás Latinovits Zoltán volt, manapság talán még Kern András egy ilyen....

Veér Farkas 2010.03.11. 23:43:44

@szes.istvan@freemail.hu:
Hát nem kell elhinni, de azért én buliztam már velük nem egyszer.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 23:51:09

Aha. Hol is, meg mikor? És ott hogyan is derült ki, hogy a lemezborítóra direkt nem írják ki, hogy Lepényi gitározik? :-D

Veér Farkas 2010.03.11. 23:52:37

@szes.istvan@freemail.hu:
Remekül le is írja, hogy nem maga csinált mindent. Csak el kell olvasni.

Veér Farkas 2010.03.11. 23:54:06

Lepe - bocs, tényleg elírtam, de az életben nem szólítottam a "rendes" nevén - nemigen gitározott semmit, mivel billentyűs, mint írtam.

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11. 23:59:26

@Veér Farkas:
És ezen a lemezen nem is billentyűzött. Ezt is elírtad.

guszti 2010.03.12. 00:02:39

Szily te bolond vagy. Fasznak paráztatod ilyenekkel a költőt, én tök örülök hogy végre nem egy múmia kap egy elismerést, nem mintha ez annyit számítana, de fülig érő szájjal mosolygok, és ez tök rendben van. Fontos a csávó meg amit csinált egy egész kis generációnak, zsuzsi meg jani is az volt anno egy másiknak. Hogy jön ebből neked az, hogy valaki kap egy ilyen díjat akkor mindjárt elmúmiásodik? Be van ütve valamivel a bronzlajcsi? Te tudsz valami konspirációról?
(Színpad mögötti cidáztatásról meg máneisharagudj, hányévesvagy, hozdkiazellenőrződ, nincs rendes csajod? sosevót? üljle egyes! Vagy mi, címlapon vagy, kötelező egy hácé mondat legalább?)

Viszont van egy sokkal jobb novella, TilosazÁ záróhónapjában hangzott el, a szerző Ficsku Pál saját szájából. Az nincs meg valakinek? Egy darabig megvolt - legalábbis egy része - sima magnókazettán, de sok éve nem tudok a sorsáról. Andreas Bider és Ulrike Meyer volt a két főszereplő, meg volt valami plébános aki bevetette a templomkertet kenderrel, de felették a galambok, úgy kellett lerugdosni a sok besztondult tollaslabdát a tornácról.

Rákeresek de ha valakinek van tuti linkje plíz...

Bikfenc 2010.03.12. 00:02:43

Mi van? Választás lesz? megy a tudatipar teljes gőzzel?
Kiadták a pártközpontban a feladatot: @Chaoyang tied a Szily Blog! - Hmm?
Ettől van tele a tköm! a primitív pártaktivistáktól!

Lovasi qrvára megérdemli, NAGY ZENÉSZ - csupa nagybetűvel.
és Pokolra a politikával! ITT ZENÉRŐL VAN SZÓ!

szes.istvan@freemail.hu 2010.03.12. 00:03:32

@Veér Farkas:
Te ezt írtad: "Mivel akkoriban egy zongorista (Lepényi Gábor Lepe) írta a számokat, hülyeség lenne gitáron keresgélni hozzá bármit."

A cikkből és a borító igen részletes információiból világos, hogy NEM Lepe írta a számokat. A Még közelebb albumon nem is játszott billentyűsként. Ezzel szemben minden dalban van gitár, tehát NEM hülyeség gitáron keresgélni a témákat. A Zenész cikkének második oldalán olvashatod: "A gitártémák köré hangszereltem."
Ezt tehát tisztán buktad.

old_field 2010.03.12. 00:13:39

@rubik76: ez 1 csúcs dal, de asszem inkább az íróját dicséri, mint az előadót... régebben nagyon szerettem KonczZsuzsát,de kiábrándító volt pl. , mikor 1 párthoz adta az arcát, ami persze már nincs is...

Veér Farkas 2010.03.12. 00:18:07

@szes.istvan@freemail.hu:
Húha, tényleg vannak az embereknek szövegértelmezési gondjai...

Mivel billentyűs hangszeren írták, nem biztos, hogy gitáron lejátszható. Képzeld magad elé a két hangszer felépítését.
És most próbáld meg Für Elise-t gitáron eljátszani. Elég a főtémát. Úgy értem, rendesen.

Az adott számot - a cikkből is kiderül - ha nem is Lepe, de zongorára írták.
Ha már belinkelsz valamit, tényleg vehetnéd a fáradságot, hogy magad is elolvasd.

Veér Farkas 2010.03.12. 00:19:00

@szes.istvan@freemail.hu:
Vagy igen, csak Ákos nem árulja el.

Veér Farkas 2010.03.12. 00:21:10

@guszti:
Inkább Andreas Baader és Ulrike Meinhof, nem?

old_field 2010.03.12. 00:21:42

Ákos jó lemezeket/koncerteket csinál(t)
és van pár egész jó verse is (főleg a Hűség könyvé-ben).
Lovasi dettó... és a nagy "ellentábor vélemények ellenére" szerintem nagyon hasonló karakterek : mindegyik 1 hiperérzékeny, halmozottan (ön)irónikus, gyakran cinikus ideális "popsztár" .
A szöveg világuk valóban eléggé más-más közeg, mind2 nagyon karakteres és árnyalt, többsíkú... Régebben nálam Ákos volt az 1., de egy ideje még színesebbnek érzem Lovasi szövegeit.
A lényeg mind2 csúcs fazon és bármelyik megérdemelne bármilyen díjat !
szépvoltBandi........!! :)

pink75 2010.03.12. 01:35:45

nemzetközileg ki ismeri ezt?
Százszor inkább egy posztumusz-Kossuth Szabó Gábornak akkor

Gitche 2010.03.12. 02:02:14

18-19 évesen volt nagy kedvenc, de azért mindig megálltam rájuk fesztiválokon. valami több volt mindig a szövege, mint másoké. az egyik magyar rock-n-roll undisputed champion. kicsit talán korán jött neki is, de utóbbi 15 évben kevés magyar új zenész/szövegírót gondolnék meghatározóbbnak - talán egy másikat sem. gratula.

misszlemon 2010.03.12. 02:23:24

Kedves Posztolók,
Amikor Karafiáth Orsolyának ( annak, aki a 3 betűs magyar hetilapban arra a kérdésre, hogy mit jelent a neve, azt a valaszt adta, hogy még nem nézett utána ) adták a Kossuth-díjat, akkor mit szóltatok?

zolee65 2010.03.12. 02:45:42

Én a Koncz Zsuzsát is szeretem és a Lovasi Bandit is, sőt az Ákost is;)
Nagyon gáz?
(Persze lehet, hogy csak minden oldalnak meg szeretnék felelni:))

guszti 2010.03.12. 02:51:00

@Veér Farkas: Nem, ez a bidermeyer terroristacsoport volt, említettem talán ki a szerző... de nagyon régen volt, foszlanak az emlékek, de arra emlékszem, hogy sokadszorra hallgatva is a térdünket csapkodva röhögtünk
(Az volt az egyik alappoén, hogy Andreas dumáiban visszaköszöntek Lovasi szövegei, kicsit vagy nagyon elferdítve, egyben ez lehett a választás (egyik) oka is.)

Egy felolvasóest volt fent a földszinten, Normál Béla, Barangó, Ficsku meg a Bandi olvastak fel illetve váltottak pengét, és nagyon másnapos voltam, szóval hiányos puzzle nekem az az este, de annyi még rémlik hogy talán kész sem volt még az írás, vagyis egyszercsak spontán végeszakadt, vagyis még csak mint egy készülő alkotást olvasta fel a Ficsku, hősünk is saját készülőket vett elő - amiket részben később Kispál-számként ismert meg a szélesebb közönség - a Barangó meg a Bélával nyomott valami homályos csörtét.

lüke 2010.03.12. 04:42:52

ja ,csak neki nem Boldizsár Iván egyengette az útját.................

hatmajdnem 2010.03.12. 05:29:14

Szerintem erős túlzás egy ilyen díj ennek az arcnak. Közepes tehetség, vagy annál talán egy fokkal jobb. De semmiképp nem kiemelkedő.

Karuszo 2010.03.12. 06:23:28

Veér Farkas
Azt nem tudom, hogy hányszor adható Kossuth-díj, de az biztos, hogy többször is kapható (lsd. Törőcsik Mari, Darvas Iván...).

Rá Dios 2010.03.12. 06:45:13

Tudnom kéne, de reggel van, hideg, hó és halál. Meg a kávémat sem ittam még meg. Szóval.
Az idézet a készülő műből:

Gregornak hívták a Kafka novellában bogárrá változott fiút?

Bst 2010.03.12. 06:52:32

kossuth dijat mindenkinek!!!!
philip,lovasi,szikora,nagyferó,vargamiki, mr busta,győzike,lljunior,dopeman,majka, vvfaszom,hujberferenc,stohl, benkőfaszmutogatódé,ambrus felség attila, meg persze az árpa, és a kozmixaházban, sohonáksiparty,spigibáránysemmikörömazenéhezboy,sopsitskitagadtákszarfilmúr, junkietankdepressziócsapda, és didzsé jeszenszky zsolti akinek lehet mert tudja hogy kell:D valamint a neoszándokánton és a boldoggá avatott máté péter, szécsi pállal na meg az összes többi büszkeségünk,kaparás iván, koltai rófaszombert, szarvaspicsamindigrészeg szövegetsemtudomjózseft:P meg egyféleelmeroggyantszerepetjátszaniképesnemzetszinésze eperjes szamócási balistenfaszúrAT !!!!! kossuthot nekik !!!!!!!!!! ti vagytok az arcok !!!! köszönjük, hogy vagytok, hogy a szánkba szartok szánalmas parasztok,itt tiszteletet kaptok ! ! ! ! !

Unommáazegészet 2010.03.12. 07:13:29

@Veér Farkas: Szerete, amikor Jeff Beckethallgatok, szeretem, amikor Steve Vait hallgatok, szeretem, amikor Holdsworthot hallgatok. Imádom, amikor szar zenét valaki piedesztálra emel.

play_off 2010.03.12. 07:30:57

@misszlemon: Karafiáth Orsolyának nincs Kossuth-díjja. Mielőtt beírsz valami egetverő baromságot. Legalább nézz utána.

A poszthoz:

Lovasi tehetséges szövegíró, jó zenész, de sem a kora, sem az eddigi tevékenysége okán szerintem (még) nem érdemel Kossuth-dijjat.
Ettől függetlenül szeretem a munkáját, a szövegeit, mégha az ilyen szövegeket dugdosnom is kell a lányom elől:

"Épp most szoptam le egy benzinkutast.
Vizet hörpölök az ondóra,"

Nevem Senki 2010.03.12. 07:55:25

Lovasi lenne az utolsó (na jó, még a Kozmixos Lala előtt), akinek Kossuth díjat adnék, viszont a helyében - ha már így alakult - nem venném át. Volt már olyan, aki ebből nem kért és a gerince se ferdült.

nemjo 2010.03.16. 11:00:45

Szily,
a színpad mögötti cidáztatás az smafu - a parlament vécéjében, az a rock&roll!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.16. 11:47:16

@Nevem Senki: és gálvölgyi? ő is épp annyira érdemelte ki mint lovasi

teljestmény egyik mögött sincsviszint megérte gusztus és az szdsz kedvenc zenészének lenni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.16. 11:48:24

@play_off: Karafiáth Orsolyá fogja kapni a következőt
vagy várjunk csak, lesz még mszp-s , szdsz-es kormány?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.16. 11:50:47

@Bst: :)

kb

"Lovasi András Kossuth-díjat kapott. 43 évesen.

viszont Bátai Ilonka már 15 évesen lett a díj birtokosa. Ezt kiváló habarcshordói tevékenységével érdemelte ki, brigádja 603 százalékot teljesített."

...
kkbk.blog.hu/2010/03/16/2010_ei_kossuth_dij

Wolfram 2010.03.16. 13:32:53

@Kommentelő:
kedves kommentelő, nem akartam hozzászólni a témához, mivel nem értek hozzá, de te felnyitottad a szemem. élvezet volt olvasni a hozzászólásod, annyival a többiek felett jársz. igen, ők mind vakok, mint azok az indiaiak, akinek el kellett mondaniuk, hogy milyen az elefánt. aki az ormányát tapogatta, azt mondta: egy nagy tömlő, akik a lábát, az oszlopnak tartotta, aki pedig a fülét érintette, úgy vélte az elfánt egy nagy bőrredő.

a többiek is mind ilyenek, nézd el nekik, a világ csak egy szűk szeletét fogják fel, azt is eltorzítva látják, a tanulmányaik, ízlésük, személyiségük által. csak te látod az egészet, minden összefüggésében, az Egy Nagy Objektív Igazságot. ne törődj a beszólásokkal, kritikákkal! (igen, te vagy az, ne keresgélj följebb, hogy mit is írtál, elég, ha belül érzed, hogy neked szól!)

Lovasival kapcsolatban is teljesen igazad van: az egyik legnagyobb kortásrs zenei személyiségünk, óriási, amit letett ilyen fiatalon az asztalra. zseniálisak a szövegei, dalai. ugyanakkor egy kis senkiházi, tejesen érdemtelenül adták neki a díjat. egy kis mitugrász sz@rhjancsi, fúj, egy... egy... egy ritka zenei géniusz! az egyik kedvencem, a g.ci! hogy kapnábe a k*csög, de tényleg bírom! fúj, de jó!

cs_ 2010.03.16. 14:15:15

Szily, ha te Frady Endre BKV-s borzalmait frappánsnak tartod, akkor nem lepődök meg, hogy ez a véleményed Lovasiról.

az emlegetett mű:
szily.blog.hu/2010/01/19/jol_megkaptak_a_bkv_here_soforjei_frady_endretol

beckye1 2010.03.16. 16:45:44

Örülök hogy elovlastam a kommenteket, mert így újra eszembe jutott hogy miért is hagytam ott Magyarországot. már-már a hazaköltözésen gondolkodtam, de most olvasva a fórumot gyorsan kivertem ezt a fejemből! Miért kell köpködni, szitkozódni? miért nem tudtok normális, emberi módon beszélni egymással? csak káromkodtok és fölényeskedtek, politizáltok, de fogalmatok sincsen a politikáról. Lovasi Kossuth díjat kapott. Na és? ezért nem kell k@rva anyázni és hasonlóak. És igen, ez itt egy fórum, és szabad országban éltek, tehát mindenki elmondhatja amit gondol. Csak sajnos nagyon sokan vannak köztetek, akiknek üresek a gondolataik, csak mocskolódni tudnak. Most én is elmondom a véleményem. Nem szeretem a zenét, amit Lovasi András és a Kispál és a Borz képvisel. Pont. Ennyi. Viszont a párom rajongó, és látom hogy fellelkesül, amikor berak egy Cd-t tőlük, vagy látom az arcát amikor a koncerten csillogó szemekkel énekel a bandával. Őt boldoggá tesz. És ezzel enegem is boldoggá tesznek. És még sok százezer embert boldoggá tesz ebben az országban. Szerintem ez már bőven elég ok arra hogy egy díjat kiérdemeljen. Nincs elég gond, bosszúság az életben? Nincs elég nagy kakiban az ország? Nem lehet végre valaminek örülni???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.16. 16:47:05

@Bukowszky: hát igen, sólyom szerint minden rendben megy a délvidéki magyarokkal.

aki ilyet mond meglehetősen félre van tájékoztatva vagy buta, esetleg elmebeteg

matthew003 2010.03.16. 18:54:22

Tisztelt kommentezők!
Nem szokásom a kommentezés, de itt meglepő módon nem szaladt olyan messzire a mocskolódós hangnem mint ahogyan az lenni szokott.
Fontosnak tartom, hogy a popkultúra egyik kiemelkedő alakja kapta meg ezt a díjat. Ha valamire hát a pont a magyar popkultúrára ráfér a bátorítás, ugyanis pont a béka segge alatt van. Lovasi érdemei magyar popkultúra pozitív irányba fordulását tekintve pedig vitathatatlanok. És meghatározóak is. Egy alkalommal hosszan beszélgettem vele hasonló dolgokról, határozottan tiszta és nyitott látásmódú ember benyomását keltette bennem.
Szövegeit nem hiszem, hogy ajánlott összevetni szépirodalmi szövegekkel, ne felejtsük el, hogy popzenész, és a szövegei széles tömegeknek szólnak. Ebben a milliőben viszont nagyon színvonalasnak számítanak, és nagyon fontos mondanivalót adnak.
A popkultúrát - annak ellenére, hogy Magyarországon, milyen gyenge színvonala van - nem kéne lenézni, és szerintem nem is kéne összehasonlítgatni a szépirodalommal, ugyanis másról szól. Ahogy a Szilynek sem kellett volna Kafkát belekeverni és megcsúfolni ebben a postban.
A popkultúrának megerősítést kell adni, és ezt én annak értékelem.
Átpolitizálás szót sem érdemel.

cziffra 2010.03.17. 11:15:08

Gratulálok. Ugyanott vagyunk, mint az ötvenes években. Sőt most még rosszabb a helyzet, mert akkor legalább tudták, mi folyik a Kossuth-díj körül.

Egy darabig ez volt az utolsó pénz-és díjosztást a mindenkori elnyomó rendszer kiszolgálóinak.

Lassan ki is futnak szolgákból. Miután Jordán „Hogy lehet ilyen szörnyű módon kirekesztő ez az ország, nem tudom” Tamást elküldték Szombathelyre, hogy ott is destruáljon, valami mást kellett neki adni. Még egy Kossuth-díj ciki lett volna.

Mellesleg Karafiath Orsolyának a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt jutott, ami az ő esetében dettó ugyanaz, mint Lovasi Kossuth-díja.

Ezt a szerencsétlen Kossuth-díjat meg kellene szüntetni. Elsősorban azért, mert a legtöbb díjas bármilyen, a Kossuth névvel fémjelzett díjra méltatlan, de azért is, mert szegény hazánknak nincs pénze arra, hogy kifizesse a mindenkori országos nettó átlagkereset ötszörösét politikai kurváknak.

Amúgy én is vettem nem is egy, hanem kettő KisPálB lemezt. Aztán felnőttem.

Lovasi nagyon jól tudja, hogy nem a "művészi érdemei" miatt adtak neki Kossuth-díjat.

Bajnai: „A következő generációnak üzen valamit ezzel a díjjal.” Igen, azt üzeni, hogy ha te is seggnyaló vagy, és egy kicsit lefasisztázod honfitársaidat, még Kossuth-dijat is kaphatsz. A PANKK nem volt elég? Hol van még egy ország, ami az adófizetők pénzén támogatják a popzenét?

Amúgy Bajnaira itt is csak azt a szöveget mondta el, amit Aczél György utódai mondtak neki, amikor odaadták a díjazandók listáját: figyelj Gordon, ez a díj Lovasinak "üzen valamit a következő genenrációnak"!

Ez a két seggfej még nevet a végén, hogy ja, tényleg, koncepciós díj!

Kispont (törölt) 2010.03.17. 16:16:27

Te Szily, annyira megnevettettél evvel a két horgászós cikkel - főleg a régebbivel, mert a másikat olvastam a maga idejében -, szóval köszi, meg minden...

Cocola119 2010.03.18. 13:37:58

Mi van?
Senki nem sunázná?

Nem néztem az átadást,de vajon kezet fogott a Lovi Sólyommal?
Mer'ha igen,akkor öri-hari.

"kis kosztüm vagy öltöny..."

Öltöny?Jóóóóó van Bandi!

uborkagyalu 2010.03.24. 10:16:30

Nagyon izzadságszagú poszt ez, nincs túl sok ötlet benne...
süti beállítások módosítása