Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miért iszik az ember pálinkát? Hogy berúgjon. Miért zuhanyozik? Hogy lemenjen róla a kosz. És miért olvas Debreczeni Józsefet? Hogy jót mulasson egy sértett pulykakakast formázó szerző Orbán Viktor-hisztériáján. Kedvenc politikai pulykánk ezúttal sajnos csalódást okoz, mert olyan könyvet állított elő, aminek a legjobb részei a doktor Kende-idézetek. Gondolná az ember egész pontosan 425 oldalon keresztül, amikor, döbbenetes fordulat történik, és minden idők egyik legfurcsább és legerősebb könyvbefejezésében a szerző felkészül a halálra, de akkora pátosszal, hogy Petőfi Sándor, Kosztolányi Dezső és Petri György elbújhatnak a sarokba. Hibái ellenére a szezon kihagyhatatlan alkotása Debreczeni József Arcmás című könyve, ami soha ki nem találnák, hogy kiről szól.

Elképesztő sebességgel zakatol a történelem kereke! Amikor először a kezembe vettem Debreczeni József könyvét, a szerző társadalmi-politikai státuszát könnyű volt definiálni, nagyjából így: „szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből lett Orbán-tanácsadóból lett Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíró.” Kétszer elolvastam a kötetet, rágódtam rajta egy sort, erre most mi a helyzet? Debreczeni szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből lett Orbán-tanácsadóból lett Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíróból a szoclibekkel közösen induló MDF-es képviselőjelölt lett. Ezt a ruganyosságot Tamás Gáspár Miklós is megirigyelhetné.


Következtetések egy korához képest jól fejlett lánymellről

Debreczeni könyve a látszat ellenére nem politikai esszé vagy röpirat, hanem kísérletező irodalmi alkotás. Az alkotó ugyanis azzal az Esterházy Pétertől is bátornak számító húzással indít, hogy az előző, Orbán Viktorról írott könyvét kicsit remixelve szinte egy az egyben visszaidézi az első párszáz oldalon. Azzal az apró különbséggel, hogy ugyanazokból az anekdotákból most pont ellenkező következtetéseket von le, mint legutóbb. Nekem is volt ilyen, hatodikban hirtelen megfogtam V. Hedvig politológusfej méretű mellét, mire Hedvig, aki éppen P. Gabival cigizett, rám nézett, és azt kérdezte: „Mit akarsz, te kis féreg?” Akkor megszégyenülve elszaladtam, nyolcadikra viszont már rájöttem, hogy Hédi igazából rettentően kívánta azt a szervemet, amit akkoriban sajnos több alkalommal „a gégemikrofonom”-ként emlegettem, és a sztorit onnantól ennek megfelelően meséltem a barátaimnak.

Szakrális Orbán-gyalázás

A könyv ígéretesen indul, az előszót megelőző prológus ugyanis Dorian Gray történetét ismerteti azoknak a nehéz fejű chartás nénikéknek a kedvéért, akik a borító megtekintése után sem értik, mire megy ki itt a játék.

Izgalmas, és elmélyültebb teológiai vizsgálódásra érdemes jelenség, hogy az Orbán-gyalázásnak a katolikus, sőt a görögkeleti szentmise merev szabályait megszégyenítő liturgiája alakult ki, amihez DJ szigorúan ragaszkodik. A tapasztalt olvasónak ki sem kell nyitnia a kötetet, hogy fejből mormolja a hiszekegyet, miszerint „kisfaluszegénységerőskezűapatestifenyítéstúlsokfociszakkolégium- mindekésőbbitmeghatározóbarátikördurvábbakezekazsidóknálúgy- összetartanakámen”. Debreczeni az Arcmás első harmadában hozza a kötelezőt, úgy tud egy kisiskolás mindenkire jellemző élményeiből egyenes következtetéseket levonni a későbbi neo-Gömbös Gyuláról (falhoz vágta a bejglit!), ijesztő jellemhibának beállítani mindannyiunkkal megeső apróságokat (mekkora náci már, berúgott a leszerelőbulin!), hogy mestere, doktor Kende is felhúzná a szemöldökét.


Kétely nélküli parasztok

Felhúzná, de nem tapsolna, a tanítványnak ugyanis csak felvillanásai vannak, tartósan képtelen hozni a példakép túlhabzó hisztériáját. Az vicces azért, amikor a tápos íróasztalvitéz átvedlik parasztszakértővé - „A kemény falusi életformának van még egy nagyon fontos (…) vonatkozása: együtt jár vele egyfajta kételynélküliség” -, illetve fociguruvá – „a Felcsút igazolt játékosaként folytatta, amíg csak lehetett (s egy kicsit még azután is.)” A fociidézetből is kiviláglik Debreczeni alapfilozófiája: mivel Orbán a kislábujja utolsó sejtjéig gonosz, az életének nem létezik olyan jelentéktelen megnyilvánulása, ami ne a Sötét Oldal jelenlétéről árulkodna.

OV állandóan futballozik, ami szerzőnknél nagyjából azzal egyenértékű tevékenység, mintha ő alapította volna meg a Waffen SS-t.


Igazi demokraták az emberpiacon

A szerző Orbán egyetemi éveit is a Kende-kánonnak megfelelően mutatja be. A vérvád ugye az, hogy a főhős itt olyan szoros barátságokat köt, hogy azóta is „a fiúk” szorosan, sőt betegesen összetartó, belterjes közösségére épít: innen választ feleséget, munkatársat, minisztert. És megbocsátja a közeli barátai hibáit! Ellentétben velünk, egészséges demokratákkal, akik totál ismeretleneket veszünk feleségül, bizalmas alárendeltjeinket  pedig a Moszkva téri emberpiacról választjuk. És az anyánkat is elkergetjük a háztól, ha bénázik egy sajtótájékoztatón.


Játsszunk zsidózósat!

Lazításnak egy kis játék. Ki mondta az alábbiakat, mikor és hol? „Ezeket (…) van, ami összetartja: a (…) közös múlt hihetetlenül erős csoport-kultúrája és csoport-nyomása. (…) Együtt elszánták magukat: mi vagyunk a jövő! Itt nincsenek egyéni tulajdonságok. Csak fölhalmozott csoport-adottságok (…) vannak, csak ezek számítanak. Nincs is más választásuk egyénenként, mint együtt hatalmon maradni. Ám minél tovább marad hatalmon a csoport, annál paranoiásabb, annál gonoszabb lesz. Annál bosszúállóbb lesz a tízmillióval szemben, aki nem érti őket. (…) A csoportnak mindig szüksége van aktuális ellenségre, mert csak úgy tud létezni.”

A.)    Prohászka Ottokár antiszemita püspök 1939-ben, a II. zsidótörvény parlamenti vitájában a zsidókról
B.)    Júszef el-Kudszi a kuruc.infón a zsidókról
C.)    Debreczeni József a Kéri Lászlót idéző Dr. Kendét idézi az Arcmásban, a Ménesi úti kollégiumban tanuló és lakó, a Fideszt később megalapító társaságról

A rendszerváltáskori Orbánt felidéző részben Debreczeni személyisége látványosan meghasad. Egyfelől nem tudja nem elismerni a Nagy Imre-temetésen elmondott beszéd hatását és OV kommunistákkal szembeni karakán kiállását, másfelől pár sorral később képes rosszallóan leírni, hogy Orbán akkori politika-felfogását „a türelmetlenség, a politikai akaratérvényesítés kizárólagosságának igénye” jellemezte. Ami ugye az elnyomókkal szemben nyilvánult meg. Példátlan. Egy igazi polgári politikus nyilván sosem lenne türelmetlen egy kommunista diktatúrával. Hát Debreczeniék nem is voltak azok, hiszen az MDF akkoriban önmagát a kormányzat és az ellenzék közé pozícionálta, aztán paktumot kötött az állampárttal, hogy Pozsgay Imre lehessen az első szabad köztársasági elnök.
Orbán Viktor sapkája

Szerzőnk nem a kérlelhetetlen logikájával bilincseli le az olvasót. Kimondja például, hogy a Fidesz 1994-es, brutális választási vereségének jelentős részben az volt az oka, hogy az addig őket istenítő balliberális sajtó drasztikusan ellenük fordult. Aztán így folytatja: „Ekkor vonták le azt a torz következtetést, hogy a politikában kizárólag a saját kezükben tartott, általuk uralt és ellenőrzött, sőt működtetett sajtó révén lehet boldogulni.” Orbánt ezen kívül felváltva gyalázza és dicséri, amiért 1994-re a posztkommunisták és korábban liberális szövetségesük ellen fordult. Ugyanígy kap az ex-miniszterelnök akár pár soron belül bakancsrúgást és simogatást, amiért 1998 után megpróbálta szétbombázni a posztkomancs hatalmi elitet és ezzel párhuzamosan megteremteni annak jobboldali párját. Orbánt szerzőnk pont azért ekézi oldalakon át, amiért Gyurcsány Ferencet csodálja, az ügyes médiapolitizálása miatt.


Recskázott a barátom

Debreczeni, a kifinomult, polgári, lateiner szerző meghökkentő eszközöket hajlandó bevetni a magyarságra támadó Ördög ellen. Nem szégyelli például elsütni a „van egy barátom”-trükköt. Az Orbán miniszterelnöki időszakát összegző fejezet végén a bátor tollnok „egy ismerősét” idézi, aki szerint Orbán Viktor egyszerre potenciális államférfi és „közönséges balkáni lótolvaj”. Aha, nekem meg van egy barátom, aki annyira izgult gimiben, amikor pornólapot készült venni az újságosnál, hogy egy ilyen túra egy órán és 3-4 kilométeren át is tarthatott, mire elszoruló torokkal ki merte nyögni a barátom, hogy „khrrrrm egy őkáemmet kérek”. Ugyanebben az összegző szakaszban O.V. manipulátor és politikai keresztapa. A szerző ötössel végzett a kendeképzőben, így készségszinten műveli a „bedobok egy ellenőrizetlen, borzalmas pletykát az idegbajáról, de rögtön rávágom, hogy ez persze csak pletyka”-taktikát.

A kötet középső részében már nem állunk meg a keresztapaságnál, röpködnek a mussolinizések és a nagyjából a „van egy barátom” szintjén mozgó hitlerezések. A csúcs az a közepes hosszúságú mondat, amelyben Orbánt két könyvsoron belül egyszerre hasonlítja Peronhoz, Lukasenkóhoz, Hugo Chávezhez és Mihail Szaakasvilihez. Korszerűtlen dolog, hogy Jabba és a Galaxis császára egyszerűen kimaradtak innen. Az a mondat sem rossz azért, ahol a Sith Lovag nagystílű bűnöző, geng-főnök, keresztapa és holmi rablóvezér, in one.
 
Gyurcsány mint mitikus mackó

Aztán hatalomra kerül Gyurcsány Ferenc, és Debreczeni fuvolájából végre édes dallamok röppennek elő. Ennek a szakasznak egyik csúcsa, ahol Orbán egy természeti nép primitív vadászaként jelentik meg, akik babonásan retteg attól, hogy kiejtse a félelmetes Gyurcsány-medve nevét. Na, persze a riadt vadász pár lappal később már jól fejlett Rém, akit a politikai korrupciónál is „súlyosabb, sötétebb dolog” árnyékol be. „Aminek ráadásul alighanem egy része bukott csak a zavaros víz fölé” – mondja az író, én pedig még 150 oldalon át retteghetek a mocsárból előtörő populista-fundamentalista csápok képétől.

Pörgessünk bele: a sok unalmas vakera között olyan gyögyök csillognak, mint

    * a városi gerillavezérek egyenruhája a zippzáras, fekete bőrdzseki
    * a 2006-os választási kampányban Gyurcsány Ferenc „igazsága erősebb volt ellenfeléénél”
    * „(…) a bagoly már nem azt mondta a verébnek, hogy nagyfejű, hanem ezt: „te büdös bagoly”!”
    * the bagoly strikes back: „Jobboldali bagolyként erőszakossággal, gyűlöletkeltéssel, göbbelsi módszerekkel vádolja a megszeppent baloldali verebet.”
    * Pár oldallal később: „Orbán rendre dehumanizálja ellenfeleit. Ne finomkodjunk: állatként beszél róluk.”
    * Gyurcsányról és a 2006-os választásokról: „Hogy hazugsággal nyert? Ő maga mondta? A vizeletmintája a hivatalos mérésnél negatív volt. A többi: mese.”
    * „Jobboldali sajtó viszont – demokratikus értelemben – nincs is Magyarországon.”
    * Orbán (…) tökéletesen alkalmazza (…) a gyűlöletkeltés klasszikus, hitleri receptjét.”
    * A 2006-os államháztartási krízist az akkor ellenzékben lévő Orbán által „az abszurditásig fokozott osztogató-ígérgető pártpolitikai licit” okozta

Mindennek vége

Sajátos a kötet szerkesztése: bár Debreczeni a könyvet azzal marketingolta, hogy abban leleplezi, mire is készül Orbán a várható választási győzelme után, a téma csak a 416-dik oldalon kerül elő, és tíz oldallal később vége is a mondjuk egy nagyobb ÉS-cikk terjedelmének megfelelő elemzésnek. Nem tudunk meg többet annál, amit Debreczeni százszor lenyilatkozott az utóbbi hónapokban: megszűnik a többpárti demokrácia, elhalasztják az ősszel esedékes önkormányzati választásokat, ami mondjuk mindegy, hiszen 15-20 éven belül úgyis csak az Egypárt nyerhet bármit, Orbán örökös elnök lesz az új, fundamentlista-prezidenciális rendszerben, a sajtó megszűnik, az Alkotmánybíróság dettó, és nyilvános vadászatok lesznek szocialistákra. Hogy miért? Mert Debreczeni tudja, hogy Orbán Viktor titokban ezt akarja.


Minek izmozott Petri György?

És ekkor, 429 oldal toporgás után, amikor az eltikkadt olvasó már végképp nem számít rá, Debreczeni olyan váratlant húz, ami egycsapásra a magyar halálirodalom Kosztolányihoz vagy Pilinszkyhez fogható óriásává avatja. A „Nekrológ” című rövid fejezetben először a viharos égnek feszíti lantját, hajóra ül a háborgó tengeren egy „ködös, félelmetes és ismeretlen (másrészt meg nagyon ismerős) földrész felé”, és közben elsiratja a Magyar Köztársaságot. A fedélzeten, csak úgy mellékesen, megnyeri a „hogyan lehet a leghülyébben megfogalmazni, hogy ’nem vagyok zsidó’”-vetélkedőt ezzel a mondattal: „Sem én, sem a felmenőim nem tartozunk azok közé, akiknél a huszadik század történelme során elszenvedett rettenetes személyes és családi traumák miatt jellemzővé – és teljesen érthetővé – vált az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert a nácizmus megnyilvánulásaira.”

Aztán partot ér a bárka, Debreczeni-Ossian kilép a partra, fölmegy pár lépcsőn, felmászik egy ódon, mohos kőasztalra, amit európai értelemben vett demokratikus rúnák borítnak, aztán elénekli hattyúdalát, majd, hogy méltósággal halhasson meg, nem várja be fekete lován felé lovagoló Cigányhitlert, hanem önnön szívébe mártja a tőrt:

„A gimnáziumból és az egyetemről már nem távolíthatnak el (ezeken túlvagyunk), más állásom meg nincsen. Persze történhet velem bármi: újra megrágalmazhatnak, perbe foghatnak (már el is kezdték), érhet baleset. De előbb-utóbb, így vagy úgy (lásd Dorian Gray-t) mind meghalunk. Ám úgy hiszem, ha eljön a halál, akkor fogadjuk csak kétségbeesetten, ha arra kell gondolnunk, hogy az életünkben elmulasztottunk valamit. Valamit, amit megtehettünk volna – meg kellett volna tennünk – de mégse tettünk meg. Ezért született ez a könyv.”

Most lehetne komolykodni olyanokon, hogy Orbán Viktoron igazán van mit elemezni, és kritizálni, de ezek után ki nem röhögi ki az Orbánnal való riogatást, meg hogy a Nagyítás nyitószámában közzétett kötcsei Orbán-szöveg sokkal ijesztőbb bármelyik Debreczeni-huhogásnál. Meg lehetne állapítani, hogy a könyvből legalább világosan kiderül DJ fóbiájának oka, ami az volt, hogy az MDF kettéhasadáskor Orbán bíztatta föl a háttérben az MDNP néven a pártból kivált renegátokat, majd utána, amikor látta, hogy az infrastruktúra meg a választói névjegyzék az MDF-nél maradt, a választások előtt szívbaj nélkül dobta az MDNP-seket, halálra ítélve a pártot.

De én a világért sem komolykodnék. Debreczeni József könyve extrém egyoldalúsága és vicces hisztériája miatt nem olvasható politikai elemzésként, itt bizony művészetről van szó, méghozzá – ha nagyokat ugrunk a sok unalmas idézetnél - a szórakoztatóbb fajtából.

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr391851498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schlomo Morel - amit tudnia kell mindenkinek 2010.03.24. 08:28:26

Jacob Berman a Swietochlowice nevű felső-sziléziai kisváros (német neve Schwientochlowitz) mellett létrehozott kommunista koncentrációs tábor parancsnokának egy 26 éves, zsidó származású volt partizánt, Shlomo Morelt nevezte ki. A swietochlowice-i tábo...

Trackback: Debreczeni József: egy gyűlöletmentes Magyarországért 2010.03.19. 12:57:06

A tegnap esti házibuliban felejthetetlen élménnyel gazdagodtam. Na nem mintha eddig nem találkoztam volna mattrészeg izomtibikkel, akik folyamatosan a mellemhez beszéltek, miközben minden menekülési útvonalamat elvágták a barátomhoz. Az élményhez elég ...

Trackback: Orbán 'Cigányhitler' Viktor tuti meg fogja öletni Debreczeni Józsefet 2010.03.19. 10:10:01

OV állandóan futballozik, ami nagyjából azzal egyenértékű tevékenység, mintha ő alapította volna meg a Waffen SS-t.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo90 2010.03.19. 09:42:49

Jó kis iromány, jókat nevettem rajta, ezek után kedvet kaptam a könyvhöz. Csak nem tudom, hogy ízon sírnék, vagy nevetnék...

Csülök 2010.03.19. 09:47:44

Én nem tudtam végig olvasni a könyvet, pedig szívesen olvasok rosszat Orbánról.
:)
Egyébként Debreczenit annak idején valóban kirúgatták az állásából...

mikka 2010.03.19. 09:50:28

@phaidros:

Istenem de szeretem ha valakinek van humora :) kicsit csipos, szarkasztikus. Nagyon jo:) Jo napom lesz egyetlen mondattol! Koszonom!

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.03.19. 09:53:32

@Vincenzo90:

nekem támadt is egy olyan gyanúm, hogy DJ lefizette Szilyt :-)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.03.19. 09:54:47

@Csülök:

volt ott valami diáklánnyal zajlott szerelmi affér, de természetesen ez is csak pletyka :-)

másikpista 2010.03.19. 09:57:17

Tudtam DJ-ről hogy fasznyaló, de most már tisztán látom: ezt is alulról csinálja

omega1971 2010.03.19. 10:01:43

Hahaha,ez már a hanyadik Orbán könyv?Izzadságszagú ez az egész írjunk egy könyvet az Orbánról.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.19. 10:02:34

@omega1971: Miért? Megasztárból is volt már négy vagy öt! :) S még mindig lesz!

dz02 2010.03.19. 10:03:07

"Kétszer elolvastam a kötetet"
te mazohista hülye :-)

omega1971 2010.03.19. 10:03:49

@Victoorius: Na olyan színvonalú is az a műsor.

1Daho 2010.03.19. 10:05:46

" * the bagoly strikes back: „Jobboldali bagolyként erőszakossággal, gyűlöletkeltéssel, göbbelsi módszerekkel vádolja a megszeppent baloldali verebet.”
* Pár oldallal később: „Orbán rendre dehumanizálja ellenfeleit. Ne finomkodjunk: állatként beszél róluk.”"

ehhez, innentől kezdve már nem szükséges hozzászólni

Rwindx 2010.03.19. 10:11:15

Azért remélem pénzt nem adtál a könnyvért. Az már sokat jelentene :)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2010.03.19. 10:25:29

Nem jutottam a végére, de Szily-nek kéne egy durvább pszichiáter, ha Debreczeni-t olvas....

azember 2010.03.19. 10:26:21

Kár,hogy bezárták az országos diliházat.Ott nyugodtan elmélázhatott volna,hogy kinek ízesebb a hátsó fele-Gy.F.-é vagy D. I.-é .Az Orbán féle fóbia már nagyon az agyára ment.Azt mondják:a dilinek az isten is megbocsát.

Terézágyú 2010.03.19. 10:31:42

"megnyeri a „hogyan lehet a leghülyébben megfogalmazni, hogy ’nem vagyok zsidó’”-vetélkedőt "

:))))))))))))))))))

"felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert"

a szenzibilitás, ami érzékennyé tesz?
az érzékenység, ami érzékennyé tesz?

Táncolj Törő! 2010.03.19. 10:36:36

Szily rulez! Könnyesre röhögtem magam! :)
A sztárvórsz-analógia nagyon jó ráérzés.

JokerZ 2010.03.19. 10:39:00

egészen zseniális :D noigen és pont az ilyen könyvek terelik el a lényegről a szót (kötcsei beszéd...), ahogy a hírhedt MSZP-antifasizmus is éppen a fasisztákat erősítette. ezek csak kontraproduktívak tudnak lenni.

shamir 2010.03.19. 10:41:46

Debi kihagyta azt a momentumot, mikor Orbán a koleszban a sátáni Black Sabbath zenéjére baloldali rigók fejét harapdálta le.

kzoltana 2010.03.19. 10:42:23

Ma még nem tudhatjuk, hogy a Jobbikot a kontraproduktív balliberális propaganda mellett mennyire „nevelte fel” a gyurcsányista titkosszolgálati háttér; csupán a máig fajult helyzetet látjuk. A Fidesz alternatívája a fennálló káosznak – a Jobbik nem; a Fidesz demokrata – a Jobbik az alkotmányt is tagadja; a Fidesz országépítő hajlandóságait ismerhetjük – a Jobbik sötét ló.
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=822&tema_id=39

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.03.19. 10:44:43

Hát Szily, bevallom ez az írás szencáziós volt. 100 korábbi idióta cikket jóvátettél vele, annyira jó volt olvasni. Még 1-2 hasonlóan szellemes írás, és íróvá nyilvánítalak.

Sudák 2010.03.19. 10:49:56

Kösz, lehet, hogy nem fogom elolvasni. Biztos jó pénzt fizettek érte neki. Olyan változás kéne, hogy az ilyen selejtes emberek ne adhassanak ki könyvet. Vagy ha ennyire köpönyegforgató és aljas irományt meg is ír valaki, azt sújtsa dolgozó népünk megvetése.

peace_n_love 2010.03.19. 10:50:32

Kivel indul egy kerületbe? Rogánnal, meg a Schifferrel? Bukó...

igig (törölt) 2010.03.19. 10:56:03

Debreczeni egy vicc.
Ha Vona nyerne áprilisban, róla is írna valamikor egy dicsőítő opuszt, ahogy tette ezt már három miniszterelnökkel.

Spiro 2010.03.19. 11:07:51

Ez az írás elég gyenge lett (lehet, hogy az alapanyag miatt), és milyen hosszú (bárcsak ne is kezdtem volna bele, de vártam a katarzist).

2x olvasta (lári-fári), és rossznak találta. Akkor minek osztotta meg velünk?

Aki szereti Debrecenit, úgyis megveszi a könyvet, aki pedig nem azt amúgy sem érdekelte volna, minek kellett elmesélni rövidítve (reklámot csinált neki)?

phhh

nyuszichat 2010.03.19. 11:10:57

jó kis írás, bár olvastam itt már sokkal jobbat is, de azért köszönöm!!

sexhell.hu
anotherlife2time.qwqw.hu

discretio 2010.03.19. 11:12:15

Gondolom, ha öszödi böszme alapít/elfoglal egy pártot, ez lesz a kötelező olvasmány. Azt veszik fel , aki megvesz és terjeszt fejenként 100 kötetet.

Waldi! 2010.03.19. 11:12:33

Miert van az, hogy Tota W.-vel ellentetben csak a baloldaliakat tudja fikazni? A Gyurcsanyt demonizaloknak es egyebb jobber holdkoros idiotaknak miert nem megy neki soha peldaul?
Mindegy, egy Centralis Partrendszerert Tisztikeresztre csak felterjeszik a munkassagaert, ha gyoz a Jobbik Light.

dz02 2010.03.19. 11:19:16

@Waldi!: nabaz. tótawét le korrektezni.... elmészámtea3,14csába

amúgy látszik h nem olvastad végig:
"Nagyítás nyitószámában közzétett kötcsei Orbán-szöveg sokkal ijesztőbb bármelyik Debreczeni-huhogásnál"

burleszk 2010.03.19. 11:20:40

@Spiro:
"aki szereti Debrecenit"...bocsi, de ezt (könyv kapcsán) írókról szokás mondani, márpedig ez a szegény emberke minden, csak nem író.... Ráadásul épp választások elé időzített kiadás, ormótlan lólábbal...Sztem aki gyűlöli Orbánt, az megveszi a könyvet, a többiek meg tesznek rá. És lehet, hogy az MDF - tagoknak és Gyurcsány - hívőknek kötelező olvasmány ( köll a lé!)

Szilynek: gratula !!!

rognork 2010.03.19. 11:26:13

@burleszk: nem veszik meg, inkább fénymásolják melóban vagy az irodában ingyé. hehe jogdíj.

stratez 2010.03.19. 11:28:58

Most már értem ezt a halált megvető cédulagyűjtést, ha képviselő lesz, lehet, hogy mégsem gázolja el az Orbán-autó. Megvédi a mentelmi...

is 2010.03.19. 11:30:53

más szemében a szálkát...

bizony, ott a lényeg, hogy a könyv akár gyenge is lehet, de a valóság, lásd kötcsei beszéd, meg ez az MDNP-s sztori, viszont még annál is problémásabb, mint ami a könyvben szerepel.

a katolikusok sem unják 2000 éve a szerintük rossz dolgokat egyfolytában ostorozni, és attól az még nem paranoia, és csak W. szerint kell őket kiröhögni. ha meg a tények jórészt alátámasztják a képet, mint azt az utolsó bekezdés szépen illusztrálja, akkor meg hiába fikázd hosszú flekkekben a tükröt, hogy az nem elég sima, meg foltos, meg minek nézzed benne magadat.

nyomj egy reset gombot, és a lényegre koncentrálj. Debreczeninek _összességében_ igaza van. természetesen hozhatod a fiatalos, lendületes, öregeket fikázó jópofát, de akkor oda is sorojuk e recenziót.

hááááát 2010.03.19. 11:36:03

Nekem tetszett!Bár a könyvet nem olvasnám el.Viktórból igy is sok.

burleszk 2010.03.19. 11:43:27

@is: "hozhatod a fiatalos, lendületes, öregeket fikázó jópofát,"... háááát, nekem nem úgy tűnt, hogy a Szily és Debreceni között tátongó generációs szakadék szülte volna ez írást :-)
Viszont az teljesen egyértelmű, hogy Debreceni frusztrált, halálra sértődött, akit már a paranoia határára sodort a bosszúvágy. Mint ilyen, leginkább szánalomra méltó.

kenesur 2010.03.19. 11:49:13

Na most akkor mikor halt meg Prohászka? 1927. április 2.

Eliathen 2010.03.19. 11:49:59

Ezt én végigröhögtem. Jó volt köszönöm ^^

Yda 2010.03.19. 11:52:01

Szerintem, ha minden úgy van is, ahogy a posztíró leírja, neki is keresnie kellene egy tükröt. Vele is komoly gondok vannak! :) - Hogy lehet ebbe ilyen részletességgel belefulladni???! (ugyanúgy, ahogy szerinte Debreczeni)- Ehhez is kell hajtóerő, mégpedig rengeteg. - Gyanítom, hogy ez a hajtóerő nem a szeretet, hanem valami, ami sokkal forróbban perzsel.
Orbán beszédeit meg igenis el kellene mindenkinek olvasni! Nem a kommentárokat róla, csak azt, amit ő maga, a saját szájával mond. Egyenesen megmondja és előre - aztán majd nem lehet mondani, hogy nem szólt előre! Mert szólt és előre!

OmegA404 (törölt) 2010.03.19. 11:54:27

szerintem ez a cigányhitlerezés becsületsértés határát súrolja.

Amúgy meg gondolkodj el, hogy mit szeretnél csinálni az elkövetkezendő 4-8 éveben, ha ilyen gyökér idióta módon szopatod magad.

Ferkétől már nem kaptok buksisimit.

expansiv 2010.03.19. 12:02:57

Hát igen, a kifejezetten turanid-rasszú, kiskun (Kötöny törzse - szemben a nagykunokkal, akik Bajbars törzse...) Debreczeni
töritanárként (mert nem politológus és nem publicista és nem közíró - lószart!, ahhoz tehetség is kellene...-

emlékezzék meg Abád községben különösen kegyetlen módon megölt Tonuzoba kabar vezérről,

mert az MDF nem jut be,
a párt-elkötelezettségei a végtelenben találkoznak
és Gyurcsány Nárcisz is megunja a primitív seggcsókjait,

AKKOR, na, AKKOR a turáni fejed, Debreczeni, lemetélésre kerül !!!

Rohadt hazaáruló.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.03.19. 12:03:39

Megy most pár telefon a leghülyébb jobbos idióták körében, hogyaszongya, "Olvastad a Szilyt? Átállt hozzánk? Vagy megrendelésben reménykedik? Most akkor számíthatunk rá? Vagy kém? Besúgó? Nekem gyanús az a libsi pofája..." stb.

Bevallom, jól esik, hogy valaki Debreczeni Orbán-fóbiáját pécézi ki. Szilynek ez megy, fikairodalomban jeles. Lásd: írása a Kis Vukról.

huta9020 2010.03.19. 12:22:44

Jó!
Kik pénzelik egyébként DJ könyvét? Mert hogy külön díjaznám őket az ilyen szellemi ganéj megjelentetéséért.

Szeptim 2010.03.19. 12:22:48

Csak egy acélos testű, gyönyörű férfi tud ilyen szexyn írni!

gitáros 2010.03.19. 12:40:41

„Sem én, sem a felmenőim nem tartozunk azok közé, akiknél a huszadik század történelme során elszenvedett rettenetes személyes és családi traumák miatt jellemzővé – és teljesen érthetővé – vált az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert a nácizmus megnyilvánulásaira.”

Ha ez számodra mindössze a ’nem vagyok zsidó’ leghülyébb megfogalmazása, engedd meg, hogy komolyan kétségbevonjam a szellemi képességeidet.

Lyss 2010.03.19. 12:43:11

Drága Szily úr!
De ott lennék, amikor majd a maga tökeire is rálép Orbán valamelyik samesza. Mondja, akkor majd a börtön radiátorán fog ekkor a fa**ságokat morzézni?

Debreczeni könyvét nem most kell értékelni, hanem majd 8, 12, 20 év múlva. Amikor vagy papok ülnek a felsőházban, és újra király nélküli királyság leszünk, vagy elfelejtjük ezt a könyvet és D. urat úgy, ahogy van.
Ez a mostani értékelés így viszont kampányolás, bár kétségtelenül kevésbé gusztustalan, mint amit a Jobbikkal művel az index. Eddig miért is nem volt fontos előásni a szóvivő transzvesztitás képeit, meg Vona szeretőjét? Ja, hogy nem voltak még ennyire egyértelmű konkurencia a Fidesznek.

Félre ne értsen, utálom a Jobbikot. De maguk egyre inkább a Fidesz érdkeinek megfelelően írnak. Tudom, párszázan volta az MSZP-n a Pilvax közben, csak akkor én miért számoltam négyezret???

Csak azt nem tudom, ezt személyesen Szijjártó kérte önöktől, vagy csak Nobilis úr, a reményteli jövőbeli üzletkötései reményében. Mert azért nem mindegy, hogy valaki félelemből, vagy pénzért kurva.

Smacika 2010.03.19. 12:48:50

szily:
" * the bagoly strikes back: „Jobboldali bagolyként erőszakossággal, gyűlöletkeltéssel, göbbelsi módszerekkel vádolja a megszeppent baloldali verebet.”

Betű szerint idézted a könyvből?
Mert ha igen, akkor dj úgy fél a náciktól, hogy göbbels nevét kisbetűvel írja.

Ezen meg felröhögtem:
"„Sem én, sem a felmenőim nem tartozunk azok közé, akiknél a huszadik század történelme során elszenvedett rettenetes személyes és családi traumák miatt jellemzővé – és teljesen érthetővé – vált az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert a nácizmus megnyilvánulásaira.”"

felfokozott szenzibilitás(érzékenység)ami érzékennyé tesz.
Ennél szarabb mondatot nem olvastam ma.

Smacika 2010.03.19. 12:51:26

@gitáros: Akkor nekem is gratulálhatsz, mert ennél röhelyesebb megfogalmazását még nem láttam a "nem vagyok zsidó" mantrának.

Smacika 2010.03.19. 12:52:05

bocsi, helyesen:röhejesebb

wega 2010.03.19. 12:58:04

Az írás NEM HOSSZÚ, én imádom, amikor a hüjeséget a seggnyalást a gerinctelenséget valaki (esetünkben Szily Úr) nekem tetsző stílusban kifigurázza, megkímélve engem attól a zsigeri traumától, és reumatikus végtagfájdalmaktól, ami az írás tárgyát képező könyv elolvasása esetén törne rám. (Bevallom nem is lennék képes rá, pedig magas a fájdalomküszöböm.)

Ha tényleg kétszer olvastad el, akkor tényleg vannak mazochista hajlamaid, más okot nem tudok elképzelni. De mégis, hisz írtad is, a "művészet" az fogott meg, ugye?

Szétröhögtem magam, köszi!

wega 2010.03.19. 13:04:50

@gitáros: Nem arról van szó hogy nem értjük, hanem a stílus (ami magaa zember, ugye) az de fertelmes, ecsém. Köszönöm a gratulációdat.

dz02 2010.03.19. 13:05:08

@Lyss: Debreczeni könyvét nem most kell értékelni, hanem majd 8, 12, 20 év múlva.

ki fog akkor erre a szarra emlékezni??? ez is benne van a posztban.

Makkasz 2010.03.19. 13:07:22

Érdekes, hogy egy ilyen irodalmi trágyakupac ilyen olvasottságot ér el, meg még annak az elemzése is.

Hol vannak a méteres süllők, te marketingzseni?

A nem vagyok zsidó mondat igenis eredeti, összes jobbikos tanulja meg.

A fidesz-szel, jobbikkal Szilyt fenyegetők ha kinyalták az író valagát, forduljanak az enyém felé.

Aztán most megint kimoderálsz, vallásod miatt.

soniq 2010.03.19. 13:12:36

@is: Rájöttem, te vagy Gyurcsány vagy, vagy a Debreczeni. Nem tudok úgy elolvasni egy bejegyzést sem a blog.hu-n hogy ne akarnád bebizonyítani a kommentekben, hogy április 11-én eljön a sátán és véget ér a demokrácia, valamint a sátán is ugyanannyit (vagy még többet!) lop mint az mszp-szdsz duó (egyedül!).

Bezárt az OPNI, nincs hova menned?;-(

kékazég 2010.03.19. 13:21:27

Én csak arra lenék kiváncsi, mi motiválta DJ-t, hogy ilyet írjon?

AzHofi 2010.03.19. 13:23:15

Na, szilymester hegyezi és nedvesíti a nyelvét a közelgő fideszuralomra? :-)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.19. 13:25:45

Csak hogy felvegyem a ritmust: nagyon jó kis írás, kár hogy ilyen szar.

És most a lényeg: összejött V. Hedviggel az osztálytalálkozón végre?

Sztifler · http://socialeconomy.blog.hu 2010.03.19. 13:28:25

@dz02: Debreczeni könyvét semmikor nem kel lértékelni, (csak nevetni rajta egyet, meg azokon, akik elhiszik ezt a fost) mert értékelhetetlen. erre mondja a tanítónéni, hogy egyes kisfiam, leülhetsz. :) mondjuk, ez is egy értékelés...

és, amúgy, mi lesz ha O.V. meghal pártíz év múlva? mert ugye örökös elnök lesz, meg minden.

v79benno 2010.03.19. 13:36:16

@Smacika: a "göbbelsi" nem azért kicsi, mert DJ babonásan fél tőle, hanem mert a kötetnek volt korrektora, aki a jelek szerint azt is tudta, hogy az -i képzővel gyártott jelzőt kicsivel írjuk, lásd "budapesti", "orbáni", sőt "shakespeare-i". ;)

Nem köll mindent agyonpszichologizálni, amikor csak a helyesírás áll a háttérben, bár az sem csekély feketemágia.

erdőspéter 2010.03.19. 13:55:07

Debreczeni József csak egy kis Maksa Zoltán imitátor, de még nála is borzalmasabb. A kritika szellemes. Nem irigylem a zserzőjét, hogy el kellett olvasnia hozzá a könyvet.
Amúgy.
Szebb jövőt!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.19. 13:57:19

Lenyűgöző stílustúra.
"OV állandóan futballozik, ami szerzőnknél nagyjából azzal egyenértékű tevékenység, mintha ő alapította volna meg a Waffen SS-t."

Ez érdekes motívum, régen TGM is kiakadt rajta egyszer - azzal a következtetéssel, hogy a foci az olyan agresszív és erőszakos sport.

adóhivatal 2010.03.19. 14:06:10

Debreceni könyvét nem olvastam, nem is fogom.
Sem Gyurcsány, sem Orbán nem kedvencem, a politikusok nem arra valók.)
A Hedvig-vonal (gömb) jobban érdekel.
Azóta megnőtt/lecsökkent már újságíró-fej méretűre Hedvig melle? Esetleg képek?

BandW (törölt) 2010.03.19. 14:23:01

Namostan vagy az van, hogy Szily egyszerre felejtett el írni is meg olvasni, vagy határozottan volt egy olyan késztetése, hogy akkor a Debreczenivel kapcsolatos leghülyébb jobboldali toposzokat végre egy nagy egésszé gyúrja, vagy télleg úgy érzi, hogy hasznos az orbáni alfél felé irányítani a nyelvet.

"OV állandóan futballozik, ami szerzőnknél nagyjából azzal egyenértékű tevékenység, mintha ő alapította volna meg a Waffen SS-t."

Nem, a szerző szerint nem olyan. Sőt, még nyomokban sem ír semmi ilyet a szerző.
De úgy látszik nagy a késztetés arra, hogy amennyiben Debreczeni nem a jobboldali elvárások alapján ír Orbánról, miszerint is ő a patás ördög, akkor minimum egy recenzió erejéig át köll írni a könyvet, mintha tényleg.

Beteg ez a társadalom úgy ahogy van.
Beteges elvárásokkal és beteges megfelelésekkel.

halaszlo 2010.03.19. 14:26:21

@omega1971:
"Hahaha,ez már a hanyadik Orbán könyv?"

Az a szörnyű, hogy ebből meg is él. Miután a Libri toplistás polcán láttam, gondolom sokan meg is veszik. Úgy kell nekik. Nekik köszönhetően biztos lesz még folytatás...

wwolf 2010.03.19. 14:27:25

Beteg emberbe nem rúgunk!

sapiens 2010.03.19. 14:29:02

Azért a két szerző között vannak különbségek. Debreczeni TÉNYEKBŐL von le következtetéseket, Szily FIKÁZÁSBÓL spekulál. És lám: az Szily-fanok erre mennyivel jobban vevők.
A másik: ha valaki azt kérdezi: ki fizeti Debreczenit, igazán megkérdezhetné azt is: ki fizeti Szilyt.
Új betegség tünetei rajzolódnak ki: a Debreczeni-fóbiáéi.

félemelet 2010.03.19. 14:33:33

@aliglajos:

Hát, én messze nem vagyok Fidesz szavazó (sőt, a Debreczeniékre fogok szavazni...), de a kritikáddal ellentétben kifejezetten élveztem a bejegyzés minden sorát. Nekem az élcei is bejöttek - bár ez nyilván szubjektív - de amit a legnagyobb érdemének tartok, hogy egészen pontosan világít rá, mitől elképesztőek ezek az utóbbi években megjelent orbánfóbiás könyvek. Maximálisan felidézte nekem, amit a Kende könyv olvasása közben elvörösödött fejjel éreztem és gondoltam...

sapiens 2010.03.19. 14:33:53

"nehéz fejű chartás nénik" - hát a te célközönséged se a briliáns észjárású, a közélet összetett kérdéseiben alaposan elmélyülő filoszok, Szily!

BandW (törölt) 2010.03.19. 14:34:11

@wwolf: Már bocs, de én nem rúgtam bele Szilybe.

Horgos Eszter · http://tamadohattyu.blog.hu/ 2010.03.19. 14:35:28

@Lyss:
A hétszázát!

Biztosan nem mondta még senki, de sajnos lehetséges, hogy nagyon butának tetszik lenni.

sapiens 2010.03.19. 14:37:20

"(mekkora náci már, berúgott a leszerelőbulin!)"

Azt terveztem, hogy néhány ilyen "elméncséget" kimazsolázok az írásból, aztán rájöttem, csak ilyen van. Jól a szerző szájába adsz olyasmit, amit nem mondott, aztán ágyékon rúgod érte.

Gratula, Index.

sapiens 2010.03.19. 14:43:08

"Szerzőnk nem a kérlelhetetlen logikájával bilincseli le az olvasót. Kimondja például, hogy a Fidesz 1994-es, brutális választási vereségének jelentős részben az volt az oka, hogy az addig őket istenítő balliberális sajtó drasztikusan ellenük fordult. Aztán így folytatja: „Ekkor vonták le azt a torz következtetést, hogy a politikában kizárólag a saját kezükben tartott, általuk uralt és ellenőrzött, sőt működtetett sajtó révén lehet boldogulni."

Tájékoztatom a poszt íróját, hogy a fenti érvelésben semmi logikátlanság nincs.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2010.03.19. 14:46:28

Karácsony előtt egy könyvesboltba kézbe vettem, és rögtön a nekrológgal kezdtem. - Másfél óra múlva szóltak, hogy vásároljak, vagy takarodjak, de mingyá zár a bolt.

Egy-két régi Csurka-publin kívül semmi sem kötött le még ennyire. Nemzedékenként csak egy olyan szerelmes költő születik, mint DeJó.

Szily, az olvashatatlan tipo nem volt gyilkos? Szerintem ~500 oldalon ilyen betűtípus az min. egy instant tudatalatti gyűlöletkeltés.

carlo74 2010.03.19. 15:08:22

sztem brilliáns írás :) jókat derültem.

Naumov 2010.03.19. 15:13:36

"Waldi! 2010.03.19. 11:12:33
Miert van az, hogy Tota W.-vel ellentetben csak a baloldaliakat tudja fikazni? A Gyurcsanyt demonizaloknak es egyebb jobber holdkoros idiotaknak miert nem megy neki soha peldaul?"

Waldikám, az a helyzet, hogy ez itt pont ugyanaz a Szily, aki anno néhány éve például hosszú elemzéseket írt Bayer Zsolt állítólagos antiszemitizmusáról - és akit ezért akkoriban felállva ünnepeltetek a tudományos baloldalon. Szóval nem ártana nálad se egy kis RAM-frissítés.

nestrot10 2010.03.19. 15:27:43

Na, Csak észreveszi a Jobbik is hogy Orbán cigány...és kicsinálja:)))

zsoltix 2010.03.19. 15:43:43

''Orbán a kislábujja utolsó sejtjéig gonosz'' Akkor mégsem patás? :)

arlequin 2010.03.19. 15:54:08

te szily-ember!
egészséget! meg minden jót!
egy kérdés:
te KOMOLYAN kétszer is elolvastad a mixerkirály DJ-MC könyvét?
mazochista-e vagy?
esetleg ennyi szabadidőd van?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.03.19. 16:26:11

elismerésem a PONTOS definícióért/
kategorizálásért :))

"szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből lett Orbán-tanácsadóból lett Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíró."
=> =>
"szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből lett Orbán-tanácsadóból lett Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíróból a szoclibekkel közösen induló MDF-es képviselőjelölt lett."

zseniááááál

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.03.19. 16:27:38

# A KAMÉLEON ÚTJA #
egyfajta rekonstrukciós kísérlet
/ bár lehet h lehetetlen a feladat /

1.0
szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből
1.1
„szoclibfaló MDF-es közíró-parlamenti képviselőből lett Orbán-tanácsadóból

2.0
Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíró.
2.1
Gyurcsány-vallású Orbán-gyűlölő közíróból a szoclibekkel közösen induló MDF-es képviselőjelölt
..
vagy akár
2.1 helyett
3.0
szoclibekkel közösen induló MDF-es képviselőjelölt

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.03.19. 16:35:03

TGM útja:

1. marxista
2. liberális
3. (2001/02től) marxista
4. (mostanság, állítólag)
poszt-marxista

de tgm azért hatalmas arc

ő kb mindenkit szokott támadni
és
kb mindenkivel nem szokott egyetérteni
BÁRMIKOR, aka
bármely világnézeti időszakában ..

szóval ő váltott nézetet
DE NEM
paktált le az ördöggel
se egyéb népekkel

OK.
szadesz.
1-2 év után belső ellenzék lett.

de ezt meg lehet bocsátani, mégiscsak
NEMZETI KEREKASZTAL
+
RENDSZERVÁLTÁS ...
[ még, ha nem is volt az ]

marcotardelli 2010.03.19. 16:53:47

Szuper írás, jót mulattam:).
Jobban nem is lehetne jellemezni szegény megroggyant Debreczenit.
És ez telejesen oldalfüggetlen, a tag nyilvánvaló pszichiátriai eset.
Ez van.

mrs. white 2010.03.19. 17:03:28

Szuper a poszt. köszönöm. A könyvet nem fogom elolvasni mert ugyjárnék mint a lantművész feleséget keressel. A kritikán szétröhögtem magam, a show-ból a legtöbb két és félperc volt és az is csak egyszer.

sorokinV 2010.03.19. 17:15:45

@szorokin:

Némá', 1 névrokon! :)

Amúgy van olyan, aki nem hivatalból, hanem csak úgy megveszi és elolvassa DJ könyvét?
Mer' az határos az elmebajjal!

BandW (törölt) 2010.03.20. 13:30:27

@mrs. white: Ha nem olvastad a könyvet, mi a lófaxtól szuper a poszt-
:)))

De ne is olvass.
Még a végén megárthat.

jerryboi 2010.03.21. 10:51:55

"...az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert..."

Szenzibilitás szenzibilissé tesz? "Érzékenység fogékonnyá" esetleg? Író-e vagy? Senkiházi bértollnok-e?

pimpalini 2010.03.21. 13:46:17

A cikk jó.

Annyit tennék hozzá, hogy DJ tipikus jelenség, archetípusa a sértődött, csalódott karrieristáknak, akiknek világképe, elvei nem lévén mindig oda dörgölődzködnek, ahol a mannát osztják.

Mindenféle undor és tükörösszetörés nélkül képes valamiről "A"-t állítani, de később annak ellenkezőjét is.
Egy dolgot persze nem értek: hogyan lehetett belőle Orbán tanácsadója annak idején? Vagy örökölte az MDF-ből? Mindegy.
Sértődöttsége jellemző hagyomány, sok ilyen van. Vannak ugyanis emberek(?), akik tisztában vannak azzal, hogy önimádatuk mögött nincsenek életképes készségek, nincsenek olyan tulajdonságok, melyekkel normál körülmények között, a politikán kívüli világban valaha is befuthatnák azt a pályát, amit homályosan kijelöltek maguknak, a kívánt életszínvonalról már nem is beszélve.
Ilyenkor tehát útjuk a politika mocsara felé visz. Aztán sokszor jön a csalódás, mert hát vannak klubok, ahová nem elég csak bemenni, az embert sokszor meg is mérik, továbbá nem mindenki kap jófejségért miniszteri széket (az ugyanis a kipróbált, bizalmi emberek területe, vagy hát igen, talán azoké, akik értenek is valamihez). Ekkor jön a sértődés, majd a másik oldal, a másik mocsár. Mert hát a budai ingatlan igénye felülírja az elveket és az egészséges emésztést követő jó érzést is. Tehát megyünk balra, amit legjobban úgy mutatunk a világ felé, hogy (bizonyos esetben a nem létező identitás kiépítését Népszabadság-, Népszava-, ÉS olvasással próbálgatjuk; jelen köpönyegforgató, skizoid papír Talleyrandunk esetében) Orbán gyalázással, az unalomig ismert Hitler párhuzamokkal a megfelelő helyre pozícionáljuk magunkat az alulinformált, ám politika iránt érdeklődő tini közeg, valamint a nyugdíjas, félős nénikék agyában.

Remélem névnapja okán a napokban ünnepelt bértollnokunk halálos ágyán büszke lesz tevékenységére, s dagadó mellel beszéli el dicső tetteit a nagyapai szavait szomjazó unokasereg számára. Elvégre az evolúciót kutató biomókusok számára is nagy dicsőség lenne egy fajba tartozóként besorolni a Concorde-repülőgépet az albatrosszal és a 17. században kihalt dodó nevű madárral.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.27. 02:07:30

Hát, a pecás kolléga eléggé ledöfte ezt a gusztustalan férget, aki éppen átmászóban van Ibi valogába, miután hosszasan és csípőig bent tartózkodott Gyurcsány langy odvában...

Médium · http://www.gyonas.blog.hu 2010.03.29. 21:43:32

Elnézést a zavarásért. Természetesen csak azért írok ide, hogy a linkelt blogomra tévedjen egy szerencsétlen blog.hu-s zombi. Köszönöm!

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2010.03.31. 22:02:30

Visszabasz a piarista alapműveltség! A köztársaságnak vége, Debreczeni pedig az egyetlen próféta. Szily, buzi vagy.

Intizar 2010.04.05. 15:28:15

@Sudák: Van arra eljárás, úgy hívják, cenzúra. Erényes társadalmakban az működik. Nálunk meg az, hogy amit megvesznek, az kapható. És az egyszeri ember kénytelen gondolkodni, hogy mit vegyen meg. Ahh, minő terhek!

Intizar 2010.04.05. 15:31:24

Tyjah, a poszt mézespuszedli. Tökéletes megfogalmazások!

Intizar 2010.04.05. 15:32:29

@Naumov: nem mintha szilyt akarnám mennybe meneszteni, de nem volt az annyira állítólagos. mindegy.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.22. 00:52:52

@parakovacs:

a kedvenc részt kiemelem, NAGYBETŰVEL:

"DEBRECZENI PEDIG AZ EGYETLEN PRÓFÉTA."

amen.
süti beállítások módosítása