Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nick, a New York-i bloggenerális barátom hétfőn újabb lépést tett, hogy ő legyen a net római császárja, méghozzá a romlottabb fajtából.

A Nick Gawker nevű blogbirodalmába tartozó Gizmodo hétfőn robbantotta a PI-bombát azzal, hogy megszerezte, szétszedte, és majdnem áramkörről áramkörre bemutatta a szigorú titokban fejlesztett új iPhone-t, ebben a posztban. Az alapsztori igen romantikus, a készüléket állítólag egy kocsmában találta egy vendég, aki hamar rájött, hogy a szokásos tokban nem egy szokásos iPhone lakik. Hallott-e bárki ennél jobb alapot a legvadabb összeesküvés-elméletekhez? Az Edible Apple azt írja, hogy a cuccot 10 ezer dollárért vette meg Nick a megtalálótól. (update 1: Most látom, hogy Denton közben nyilatkozott az AP-nek és azt mondja, csak 5 rugót adott a telefonért.) A bejegyzést még most is elképesztően sokan olvassák, amikor ezeket a betűket kopogom, éppen 2357524 találatnál, és ami még mellbevágóbb, majdnem egymillió új olvasónál járt a fél napja kint lévő gizmodós poszt.

Megkérdeztem Kekit, a Gawker Budapesten található fejlesztőközpontjának a vezetőjét, aki elmagyarázta, hogy a "new vistor" azt jelenti, hogy az illető az utóbbi harminc napban nem járt a Gizmodón.

A Gawker-birodalom eddig is szívmelengetően hasított, bebizonyítva, hogy jó, profi szórakoztató blogokból nemhogy faszán meg lehet élni, de New York Times méretű öreg mamutokat is rémületbe lehet kergetni velük. Nemhogy egy blogtól, de egy kereskedelmi tévécsatornától is szédítő teljítmény lenne egyetlen, relatíve olcsó akcióval milliós nagyságrendben szerezni vadonatúj nézőket/olvasókat.

Nick a blogkonkurenciát is jól megfingatta a jelek szerint. Az iPhone prototípusról ugyanis a Gizmodo legnagyobb konkurense, az Engadget posztolt először, két napja, április 17-én, amikor beraktak egy fotót az állítólag San Joséban talált kísérleti telefonról.

Az igazán nagyot mégis a Gizmodo kaszálta, a cuccot magát ugyanis nekik sikerült megvenniük. Erre nyilván megvolt a lehetőségük az engadgeteseknek is, fura arra gondolni, hogy esetleg annyira rosszul mérték fel a helyzetet, hogy túl keveset ajánlottak a telefonért. Nick úgy tűnik bátor volt - futja is miből, az egész Gawker-istálló félelmetesen hasít - és be is jött neki. (Sőt ebből a 18-ai posztból az derül ki, hogy az Engadgetnek hónapok óta a birtokában volt egy homályos fotó, aminek az egyik sarkán rajta van a prototípus, csak nem vették észre.)

Most, amikor befejezem, a számláló éppen 2438816 PI-n, 1026895 új olvasón, 22780 retweeten és 4531 diggelésen áll. Nick remélem tógában heverészve simogatja az iPadjét, és a Condé Nast kiadó meg a New York Times Group közös felvásárlását tervezgeti, hogy a legendás szerkesztőségi termekben nemsokára cirkuszi játékokat tartson, ahol az arénában félmeztelen twitterezők és tumblr-vitézek csapnak össze, egyetlen, kiélezett mobil eszközzel felszerelve.

Update 2.: Kiderült, hogy a készüléket Gray Powell, az Apple fejlesztőmérnöke hagyta el sörözés közben a Gourmet Haus Stadt nevű helyen.

Az Apple pedig, végképp bebizonyítva, hogy a Gizmodónál egy eredeti iphone van,
hivatalos levélben kérte vissza a cuccot a blogtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://szily.blog.hu/api/trackback/id/tr621935988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szily 2010.04.20. 00:34:28

Irigy semmiképpen. New Yorkban nála pecózom. Őrülten drukkolok, hogy először a régi nagy magazinokat kényszerítse térdre, aztán pár napilapot és közepes tévécsatornát.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.04.20. 00:39:12

most minek is örülünk pontosan? Hogy a celebek mindennapjai mellett az apple szellőztetése is alkalmas már bulvárnak?

Én egyiket sem értem, miért nagy szám :)

GentleSpecter 2010.04.20. 00:50:34

Aztán kiderül 3 nap múlva, hogy csak a kínai Xien Kong Szu Népköztársasági Mobiltelefongyár megtévesztően hasonló készülékét találták meg, amit Ebay-en meg lehet rendelni 36 dodóért, és akkor mindenki rajtuk fog röhögni.

Persze valószínűleg nem így lesz, de egyelőre az Apple nem mondott még semmit az ügyről nem? Vagy csak én maradtam le?

szily 2010.04.20. 01:13:33

@Biro_Peti: Nem, tudtommal még nem mondtak semmit, de a posztban elég meggyőzően vezetik le, hogy szinte kizárt, hogy kamu legyen a telefon.

2010.04.20. 01:14:31

Kedves László,

Ön cikul. Vigyázzon a céltalanul tett, vélhetőleg nyilván a szó eredeti értelmében vett barátjainál, new yorkban történő pecózásainak emlegetésével, ha továbbra is jót akar!

ne kanyarodjunk ez az önálló, például a mancs egykori publikációi szerinti stílustól, persze csak, ha kérhetem.

a drukkolást természetesen megértem, sőt.

üdvözlettel,

én

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.04.20. 01:14:54

én viszont nem titkolom, irigykedem :-) na nem a szifonra, hanem az újmédiás érzékére

2010.04.20. 01:16:07

jó-jó, tudom, megyek aludni. elnézést. :)

eml 2010.04.20. 01:17:25

@Biro_Peti: Az Apple helyében te mit mondanál? Ez a kussolás az Apple részéről a legjobb reklám.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 02:01:11

@szily: én irigy
(sor eleji kettőspont...)

régen cseteltél?:)

kutas józsi 2010.04.20. 02:21:03

@szily: ennél frappánsabb kámingáutot is elkövethettél volna :D
nála pecózol? ti így hívjátok?

osztán az a freudi elszólás a térdre kényszerítésről..

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.04.20. 03:04:42

Nekem is úgy tűnik, hogy valódi ez az iPhone. A szóban (és sikerben) forgó bloggergyerek meg örüljön csak!

Remélem, én is találok egy ilyen telefont pár napon belül, amit a titkos magyar Apple fejlesztőrészleg egyik részeg alkalmazottja hagy el véletlenül a söröskorsóm alá dugva.

Majd neked adom el, így tényleg beérik a legendás New York-Budapest blogtengely!
;)

Leeroy of SMV Design 2010.04.20. 04:52:20

@Biro_Peti: Annyiban mindenképp igazad van, hogy a gyártás a sok kis szorgalmas sárga kéznek lesz köszönhető. (Design by Cupertino, California - Made in China) :)

EvilHedgehog 2010.04.20. 08:05:44

Mondjuk még az is belefér, hogy ez csak egy első proto, amivel a vasat tesztelik.

Aztán majd Jobs bácsi bemutatja az eredeti desing-t valószínűleg ezzel a belsővel...

Merras · http://miyazakijun.hu 2010.04.20. 08:06:58

Csak úgy véletlenül, ez nem számít orgazdaságnak / ipari kémkedésnek? Mert ha elveszítem a telefonomat, te megtalálod, és eladod teszemazt, a Webisztánnak, akkor én spec. pofánverlek :), de lehet, hogy fel is jelentelek valahol.

Szerintem az, hogy ezt így meg lehet játszani, anélkül, h jogi ügy lenne belőle, azt jelzi, hogy ez egy Apple gerilla akció. Szándékosan hagyták el azt a vackot, és most indul az eszköz szokásos túlhypeolása. :)

olvasó080906 2010.04.20. 08:07:06

Tisztelt Olvasók!

Ez a 3. generációs marketing eszköztárában benne van:

A gyártó "ottfelejt" egy féltve őrzött terméket.
Tök véletlen, hogy Gizmodo-hoz kerül.

Legyen eszetek, a marketnig gépezet alá dolgoztok (én is amikor itt kommentelek....)

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.20. 08:13:20

"azt jelenti, hogy az illető az utóbbi harminc napban nem járt a Gizmodón"

Vagy csak azt, hogy kicsit óvatosabb, mint az átlag user...

gezabá (törölt) 2010.04.20. 08:23:54

usse megyek oda :P már elolvastam máshol, bebebe, mert lelopták a lelkes blogírók... :) (nem az ittenire gondolok, természetesen).

vércseharcsa 2010.04.20. 09:12:12

Jól értem?

Most itt szily annak örül, hogy egy barátja (aki a jelek szerint egy jellemtelen féreg, hiszen lopott - na jó, becsületesen(?) megtalált - és tovább értékesített) más tulajdonát képező cuccal emelte a blogja látogatottságát?

Gratulálok szily! A haverodnak is!

Remélem az Apple szénné szivatja ezt a gyökeret!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.04.20. 09:26:39

@Biro_Peti: Hagyd Peti, hülyék ezek. Nincs Acer-ük, az a baj! :D

@szily: New Yorkban nála pecózom. Ajh Szily bezmag, Te még Hajdú Pítörnél is nagyobb celeb vagy, én nem értem minek kínlódsz itt egy blogponthun, amikor sztem simán lóghatnál mondjuk Wesley Snipes-al, vagy Stevie Wonderrel bújócskázhatnál Neverland-ben.

kutas józsi 2010.04.20. 09:26:49

@vércseharcsa: na de milyen értelemben a barátja? mert szegény jó nick denton közismerten kőbuzi. szal a közös pecózás meg a térdre kényszerítés után joggal várunk valamiféle magyarázatot.

vagy lehet, hogy szily is közismerten kőbuzi és már régen kámingáutolt, csak én nem nézek rtl klubot? :D

konyvelomo 2010.04.20. 09:41:11

A Gawker, az Engadget is hasít már napok óta ettől a hírtől, de a net IGAZI császára nem Nick, hanem Steve aki évről-évre valamilyen FURFANGGAL :D eléri h a még meg sem jelent termékeiről beszéljenek napokon/heteken/hónapokon keresztül - lenullázva minden egyéb hírértékét.

dasultan 2010.04.20. 09:49:52

hát ez tényleg szuper érzékkel megoldott dolog, az Apple-nél úgy látszik egyre jobb marketingesek dolgoznak, mindenesetre jól kitalálták és működött is. zseniális.

vércseharcsa 2010.04.20. 09:56:51

@kutas józsi:

Engem a buzgárkodás nem érdekel. Ha azt szereti csinálja.

A jellemtelen férgeskedés már igazi baj.
Az meg, hogy valaki a jellemtelen férgeskedést követendő példaként állítja be és szinte elájul a tisztelettől már nem is szegénységi bizonyítvány hanem valami iszonyú gerinctelenség.

Csak pár millió a különbség és szilyt a cikkben felmutatott erkölcsi értékrendje alapján akár hívhatnák hagyónak vagy hunwaldnak vagy akár czuschlágnak vagy antal attilának. Sorolhatnám még.

kutas józsi 2010.04.20. 10:04:26

@vércseharcsa: de akkor írja azt vazzeg, nem kell itt rébuszokban utalni a pampaliniskedésre a buzis dicsekvés közepette.

'jaj én nála pecózom, amikor nevjorkban vagyok, mert én ám olyan nagyvilági meleg vagyok, hogy rendcereszen járok nevjorkba, mert én már számítok. na moszt megyek a márkhoz, hogy állítszon össze egy nevjorkho illő gárdróbot, különben térdre kényszerítem"

Szily: ha majd a new yorki buziknak már nem kellesz, nálunk a kúton nyomhatod az ipart. a helypénz jutányos.

vércseharcsa 2010.04.20. 10:50:32

@kutas józsi:

:)

Mondjuk az idézőjelbe tett szövegen felröhhentettem de ha ő azt élvezi amit én az urológusnál kifejezetten rühellek (ti a végbélben való kotorászást), csinálja.
Engem nem érdekel.

A féregség azonban féregség marad. Egy megeröltetett záróizmot könnyebb kezelni mint egy elvesztett becsületet, tisztességet visszaszerezni.

Szily kollega meg már nagyon mélyen dagonyázik.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.04.20. 11:17:04

Értem. A paraszt talált egy mobilt és nem adta vissza a tulajnak.
Eladta egy kis szemétládának, akiben szintén nem volt tartás és látogatottságot növelt vele.

És ez most nagyon nagy császárság.

eml 2010.04.20. 11:17:19

@vércseharcsa:
Kereste már a cuccost az Apple?
Apple-nél kuss van, ez a legjobb ingyen reklám nekik.

kutas józsi 2010.04.20. 11:46:51

@eml: már vissza is kérték komám. legyél naprakész!

kutas józsi 2010.04.20. 11:49:33

cimkék: buzi nick denton közös pecózás nevjorkban térdre kényszerítés római császár

akárki akármit mond, ez a post süt mint a kályha :)

_Nóra_ 2010.04.20. 12:25:26

Most nem akarok ide linkelni, de ha egy kicsit olvasgatsz a gizmodo-n akkor rá találsz arra cikkre, amiben leírják, hogy hogyan "találta" a mobilt az illető, illetve hogy utána mit tett.

Végül visszakerült az Applehez a telefon, és nem a gizmodo-tól vették át, hanem a sráctól.

Szóval megvették, szétszedték, átnézték, majd mikor kiderült és botrány lett visszaadták a gyereknek....

vércseharcsa 2010.04.20. 16:50:50

@eml:

ha elolvasod az update-et akkor fel fogod ismerni határtalan faszságod az előbbi kommentben.

neked is gratuláálok, te is gyökér vagy.

vércseharcsa 2010.04.20. 16:52:59

@ingenium rusticus:

ja! lopj, csalj és te leszel az internet császára.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.04.20. 18:25:32

"Most, amikor befejezem, a számláló éppen 2438816 PI-n, 1026895 új olvasón, 22780 retweeten és 4531 diggelésen áll."

Eh hö he?
Ez olyan, mint amikor a manager a meetingen brainstormingolja, hogyan lehet eszkalálni a customer satisfatciont?

Amúgy ha ilyen lenne a dizájnja a véglegesnek, az már majdnem Sony-Ericsson féle téglaság, és az tetszik :)
100% rozsdamentes acélból meg pláne szuper lenne. Az antennát meg oldják meg akárhogy, de műanyag hátlap = gagyi.

eml 2010.04.20. 18:45:56

@vércseharcsa: Főparaszt, az update még akkor nem volt kint, személyeskedő gyökérszopó majom.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.04.20. 19:51:21

@szmoker /segílyes/: Te az ügyfél elégedettségen mi a faszt akarsz eszkalálni? :D Szólj az ÚrJézusnak vagy mi?

kutas józsi 2010.04.20. 21:06:59

a lényeget még mindig nem tudjuk biztosan.

Szily! most akkor homár vagy? :D vagy csak homárokhaver?

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2010.04.21. 12:51:10

Mocsos sok ez a szám...mellesleg bennem is felvetült többször a dolog, hogy ez egy jó reklámfogás, persze pont a gizmodo találta meg a tulajt, és pont minden összejött...

Bár ha tényleg elhagyta, akkor faszkorbács, ilyen erővel simán az utcán is ellophatják tőle...

Art Mooney 2010.04.23. 14:39:28

1. szard le az erkölcsöt és a törvényeket
2. mondd magadnak: "csak a nézettség számít"
3. ?????
4. PROFIT!

ugyanitt gratulálok a twitter-tumblr-népségnek, szilyvel az élen, h egy platformra kerültek a maónikáva'.
süti beállítások módosítása