Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 évesA belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Mielőtt elfelejtem: ma este vacsorára makrélalevest főztem feketekagylóval. Fűszerpaszta alapú leves, a következőképpen.
Először főztem egy alaplevet a két, 25 deka körüli makréla fejéből és a kifilézett gerincéből, a másik fogáshoz megpucolt egy kiló szardínia rengeteg fejéből-gerincéből, 2 közepes fej felkockázott hagymából, pár gerezd fokhagymából és egy vékony szeletekre vágott friss kurkumagyökérből. A makrélafiléket nagyobb darabokra vágva lecsöpögtettem limemal és félretettem.
A leves alapja a fűszerpaszta. Feldaraboltam, és a fűszerörlőbe dobtam egy fél gyömbérgumót, egy szál thai citromfüvet, öt nagy gerezd fokhagymát, két kimagozott-összevágott piros chilit, és egy fél csokor összetépkedett thai bazsalikomot, egy fél evőkanál mustármagot, kicsit több feketehagyma-magot és sót.
A lábas aljára öntöttem kevés olivaolajat, kicsit pirítottam benne a pasztát, felöntöttem pár merőkanál hal alaplével, beledobtam a vékony csíkokra vágott zellerszárat (többet), sárgarépát (kevesebbet) és fehérrépát (még kevesebbet), hozzádtam még a kurkuma miatt szép sárga alapléből, negyedóra múlva beledobtam a halfiléket és pár perc alatt készre főztem. Tálalás előtt raktam bele az egy kiló megtisztított feketekagylót (ami egyébként kis is hagyható, bár jót tesz a levesnek), és addig rotyogtattam, míg a kagylók ki nem nyíltak. Apróra vágott korianderrel megszórva, ráfacsart lime-mal tálaltam föl.
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.